Libris Polska
2 167 6 1

Opinie o Libris Polska

Owocowy wtorek

Jakie owoce dzisiaj królowały przy owocowym wtorku ;) ? Ta firma to jedno wielkie nieporozumienie niestety, i wszystkie negatywne opinie są prawdziwe nie było by ich gdyby wszystko było jak należy. Wypłaty czy to z tytułu umowy o pracę czy umowy zlecenie nigdy nie ma na czas! Najlepsi ludzie którzy pracowali odeszli jak tylko zorientowali się co się dzieje.

zagubione pudełko

dziękuję za hajs!!! wesołych świąt!!!

Xyzzz...

Pracowałem w tej firmie dwa lata i mogę powiedzieć tylko że gorszej nie ma na całej kuli ziemskiej i we wszechświecie. Uprzedzającj komentarze typu "Trzeba było sobie znaleźć inną pracę" odpowiadam że szukałem te dwa lata i inni też szukali ale studentowi nie jest tak łatwo dostać podobną pracę biurową a tutaj brali z łapanki z ulicy byle kogo kto przysłał cv, a z czegoś przecież trzeba żyć. Reszta jak poniżej wszpółpracownicy pisali. Jedynie oni byli fajni. Ocenę szefostwa pozostawię bez komentarza. Szkoda słów. Do tej pory najlepsze co mi się w życiu stało to to że się z tamtą uwolniłem i mam nadzieję że już więcej nawet ich loga nie ujrzę. Ocena w skali 0-10 : poniżej skali.

loc
@Xyzzz... 18.12.2018 12:18

jedyny plus to, że Żoliborz to dobra lokalizacja; blisko metro, centrum

Xxxxxxxx
@loc 18.12.2018 13:30

Nie wszyscy pracują na Żoliborzu. Magazyn mieści się na ursusie, gdzie ciężko dojechać niektórym pracownikom. Warunki tam panujące też pozostawiają wiele do życzenia.

Stokrotka

Praca jest OK, warunki też w porządku. Nie jest to moja pierwsza praca, więc mam porównanie z poprzednimi i LIBRIS wypada na duży PLUS. Zawsze płacą za pracę, czasami zdarza się, że nie w terminie, ale zawsze jest wypłata i zdąży się ją wydać . Szkoda, że są narzekania, a nikt nie napisze o fajnej rzeczy jak owocowe wtorki. Nie wspominając o tym, że jest cały czas bez ograniczeń kawa, herbata, woda i można zjeść w dobrych warunkach. Ogólnie atmosfera i szefostwo jest ok. Nie rozumiem tego bezsensownego czepiania się i szukania dziury w całym, ci to tak piszą to mają małe rozeznanie i wiedzę na jakie kiepskie warunki i nieuczciwych pracodawców można trafić. Jak komuś nie pasuje praca w biurze to niech idzie do gastronomii - zobaczy różnicę. Lubię atmosferę w Libris Polska za: Fajna atmosfera i owocowe wtorki

były pracownik
@Stokrotka 13.12.2018 19:28

Można zjeść w dobrych warunkach? A co Ty wcześniej pracowałeś na polu bawełny, że Cię zachwyca, że w kuchni jest stół i krzesło? :O Ludzie nie przestaną mnie zadziwiać, naprawdę.

kola
@Stokrotka 13.12.2018 19:28

Zawsze płacą, nie szkodzi że z opóźnieniem jakieś pół miesiąca i musisz pożyczać hajs na rachunki, nie ? Nie mówię, że jest to ciężka praca, no bo nie. No ale nikt nie docenia tam pracownika niestety. Ciągle jest szybciej, więcej, więcej, szybciej. Co to wyścigi? Nikt nigdy nie powiedział: dobra robota, super, jest ok. NIC. Cieszę się, że już tam nie pracuję, mam porównanie z obecną pracą ile czasu zostało zmarnowane w Librisie. Oddajcie pieniądze i już nie chce mieć z wami nic wspólnego.

kola
@były pracownik 14.12.2018 13:15

Mało tego. Nawet woda w kranach jest!!!

XD
@Stokrotka 13.12.2018 19:28

Lubisz atmosfere za atmosfere ? :,D

Papa
@kola 14.12.2018 13:42

Jest, ale nie zawsze ㅋㅋㅋㅋ

Karton
@były pracownik 14.12.2018 13:15

Może na kresach wschodnich nie mieli stołu i krzesła xd

Czy wy jesteście poważni?

To jest już szczyt wszystkiego. Żadna firma nie traktuje swoich pracowników tak jak tutaj. Pieniędzy nie ma, bo przecież trzeba mieć za co bawić się na wigilii firmowej. Ludzie nie mają za co żyć, nie mają jak opłacić mieszkania, studiów. Co z tego, że jak nie zapłacą grozi im wyrzucenie. Gorszych egoistów niż tu nigdy nie spotkałem. Mam nadzieję, że w końcu spotka was sroga kara i was też ktoś tak potraktuje.

$$$
@Czy wy jesteście poważni? 17.12.2018 20:49

Żałosna firma, która tylko myśli o tym jak szybko skończyć kolejny projekt, by móc zacząć nowy. Co z tego, że ludzi do pracy nie ma, ważne żeby strat nie było. A później są tego efekty takie, że na wszytko brak pieniędzy. Kiedy dostaniemy pieniądze? Patrząc na sytuację tej firmy pewnie nie prędko. Porażka!!!

Wyplata

Gdzie są wypłaty?przed świetami tak swoich pracowników stawiać?pieknie libris:)))))))

brak wypłaty

No i jak tam wygląda sprawa z wypłatami?

kly55
@brak wypłaty 17.12.2018 15:07

Czemu wypłacili osobom z umowy o prace, a osobom ze zlecenia nie? Już 17 grudnia.

Były pracownik

Osoba niżej chyba pomyliła firmy albo ma inne wyobrażenie o dobrej, normalnej pracy. Dlaczego nie można skomentować tej opinii? :) Bardzo ładnie "góra" nabija sobie pozytywne opinie, ale ci, którzy naprawdę tam pracowali/pracują, wiedzą jak jest i wszystkie negatywne zdania na tej stronie o 'firmie' są prawdziwe. Czekamy na wypłatę, dzisiaj 14 grudnia. :') Nie pozdrawiam.

Mama

Gratulacja z okazji wybicia 100 opinii!!

Libris Polska sp. z o.o.
@Mama 13.12.2018 16:34

Dziekujemy serdecznie i pozdrawiamy. Team Libris Polska

Tttt
@Libris Polska sp. z o.o. 13.12.2018 17:12

Gdzie hajs chłopaki????

Nie pozdrawiam

Jeżeli do piątku nie będzie CAŁEJ wypłaty na moim koncie to zgłoszę to do odpowiednich służb.

Xx
@Nie pozdrawiam 12.12.2018 12:21

Popieram.

ez.
@Nie pozdrawiam 12.12.2018 12:21

ooo czyli z wypłatami nadal jest problem? haha, w sumie dlaczego mnie to dziwi........

Momo
@ez. 12.12.2018 18:24

Jest problem i zawsze będzie. A wymówka zawsze ta sama. Nawet nie chcę już w nią wierzyć.

Miki

Wiadomo już coś na temat kiedy mają wyjść wypłaty dla zlecenia za październik?

Xx
@Miki 11.12.2018 13:54

Nie, żadnych informacji.

Nie ważne kto

To co teraz się dzieje tu to jakiś kabaret. Z dnia na dzień mówią, że masz nie przychodzić do pracy i szukaj sobie innej. Chyba naprawdę ta firma zmierza ku upadkowi.

Dry5
@Nie ważne kto 07.12.2018 18:10

Sam/-a ku niemu zmierzasz. Po prostu znajdz inna robote i przestan pierdzielić

heheszki 18
@Dry5 07.12.2018 19:29

OHO, widzę, że Pan J bądź pan M ujawnili się w końcu na forum ;) wiadome, że będziecie bronić rękami i nogami własnych ludzi bo wiecie, że wasza przygoda w tej firmie dobiega końca ;) daliście sobie wejść na głowę - teraz pokutujcie. Pozdrawiam cieplutko

pamietliwy

Zwolnili wszystkich ze zlecenia, zaraz skończy się vivus, kolejne osoby z umowy o prace stracą prace... Co tu się działo nie wiedział nikt, szkoda że kierownictwo nie wyciągnęło wniosków z przeszłości...……. Ciekawe ile długu mają na koniec roku, czy syndyk już wejdzie czy jeszcze nie

Życie434
@pamietliwy 08.12.2018 20:01

Pewnie zwolnili tych największych opierdalaczy, haha. Teraz płaczą.

Gondor
@pamietliwy 08.12.2018 20:01

NIE wszystkich, ale praca na zlecenie polega na tym, ze jak są zlecenia to jest praca. A jak jest ich mniej, to wszyscy nie są potrzebni. Ale chyba nie o to chodzi. Widze, że trolle sie uaktywniły. Lepiej sie czujecie jak macie gdzie ponaparzać w klawiaturkę? Tutaj nikt tego nie kontroluje, wiec te opinie nie sa w ogole miarodajne

nie polecam

Szczerze nie polecam tej firmy, bardzo się cieszę, że już tu nie pracuję od kilku miesięcy. Trochę jak (usunięte przez administratora), kobiety noszą ciężkie kartony, a szef nawet jednym palcem im nie pomoże, o tyle dobrze, że koledzy pomogą. Rozliczają Cię właściwie z każdej minuty, co robisz, pijesz, jesz, sikasz? Do tego nie można rozmawiać, a telefon najlepiej zostaw w domu, bo jak zobaczą to mało co Cię nie zjedzą i każą wynieść poza pomieszczenie. Aaaaaa jeszcze jedno.. ile byś nie zrobił, zawsze będzie za mało. NIE POLECAM

Hryc
@nie polecam 07.12.2018 01:06

Przeciez to skopiowany wpis. Stek bzdur.

jnbv
@nie polecam 07.12.2018 01:06

Po prostu praca z danymi poufnymi...

Lalalala

Co się teraz dzieje w tej "firmie"?

Dona88
@Lalalala 04.12.2018 20:11

Jak to co? Koniec roku, praca wre.

QaZ
@Dona88 05.12.2018 12:15

... i standardowo brak wypłaty, bo pseudo zarząd pewnie znowu będzie się gościł w drogich lokalach (na tzw. wigilii firmowej) ...

Dona88
@QaZ 06.12.2018 08:15

No wlasnie - obsuwy, a nie ze nie płacą. Kogoś to naprawdę jeszcze dziwi ta sytuacja?? Moze latwiej jednak zmienic prace? Cos ludzi jednak tu trzyma Mnie tu dobrze nawet jal obsuwy z kasa sa czasami wkurzajace

Nikt ważny
@QaZ 06.12.2018 08:15

A ludzie przez te obsuwy nie mają co do garnka włożyć

Trele Morele

Czyżby firma chciała pobić kolejny rekord w niepłaceniu? Bo już jest blisko.

Armst.
@Trele Morele 06.11.2018 17:19

Nie, po prostu nie szanują pracowników i tyle. Kierownik i szefowa muwią w oczy że nowa umowa (45 dni od 30) to zabezpieczenia (ciekawe od czego??)), i wszystko będzie na czas. Więc mi się wydaję chodzi tu o rekord cierpliwości pracowników, ile pracowniki będą pracować bezpłatnie. To, kurcza jak trzeba nie szanować pracownika, żeby patrzyć w oczy i kłamać.???(

Bez pieniędzy
@Armst. 06.11.2018 18:10

Już 8 listopada, a o wypłacie w dalszym ciągu żadnych informacji. ????

Armst.
@Bez pieniędzy 08.11.2018 09:51

Żadnych, przecierz mają zabezpieczenia do 15 więc spoko.))) Nie będę zdziwiony jeżeli i do 15 się nie wyrobią. Bo jak było do 30 to opóźnienia wynosiły czasami 5 dni, czasami 10, to czemu zaraz, jak mają takie zabezpieczenia do 15, nie mogą płacić powiedzmy 25-30, kto im zabroni?)))

QaZ

Marionetkowy prezesik z Krakowa - to kawał niesłownego oszusta. Niech nikt nie ustala z nim na tzw. "gębę" (ewentualnie proponuję nagrywać rozmowy)! W innym przypadku - nigdy nie zobaczycie Waszych pieniędzy. Szkoda, że Jola nie zna całej prawdy o tym grubasie.

Xdxd
@QaZ 30.05.2018 08:59

art. 212 Kk, zgodnie z którym kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. Pozdrawiam Grubasie :)

Xdxd
@QaZ 30.05.2018 08:59

Pamiętaj że nikt nie jest w internecie anonimowy i każdego można znaleźć

QaZ
@Xdxd 15.10.2018 11:43

Oczywiście miało być OSG a nie OGS.

Niezadowolony

Gdzie jest hajs za wrzesień?

Lesniczy
@Niezadowolony 05.11.2018 13:02

Gdzie są pieniądze za las?

Morus88

Firma jest stabilna, a pracujący w niej ludzie mają duże, kilkunastoletnie doświadczenie w swojej branży - większość z nich pracowała wcześniej w podobnych firmach. Teraz, bazując na tej wiedzy i doświadczeniu tworzą nową firmę, która jest otwarta i wspierające osoby, którym zależy, które się starają, mają pomysły. To nie zmienia faktu, że firma jest wciąż nowa na rynku, musi ponosić naprawdę ogromne inwestycje, żeby moc świadczyć usługi na wysokim poziomie i dać prace ludziom, więc czasami zdarza się brak płynności finansowej. Nie jest to żaden standard, jakby można wnosić z hejtów w internecie, ani zła wola czy złośliwość pracodawców. Sytuacje na szczęście są rzadkie, szybko opanowywane i nikt nie pozostaje bez wypłaty.

M.
@Morus88 10.10.2018 11:01

To jest standard, odkąd pracuję w tej firmie wypłatę dostałam w całości 3 razy w terminie, więc jak można mówić o stabilnej sytuacji firmy na rynku? Jeżeli firma jest tak ogromna to może niech nie porywa się z motyką na słońce i nie bierze klientów, którym nie sprosta, bo nie ma pracowników... Lepiej miej a dobrze niż wszystko jak leci i byle jak...

Morus88
@M. 11.10.2018 20:37

Przepraszam, bo nie chcę nikogo urazić, ale nie rozumiesz istoty tego bardzo specyficznego biznesu. Tu nie da się "na pół gwizdka", tu trzeba bardzo mocno inwestować, żeby nie zostać w tyle. Nie ma mowy o oszczędzaniu, gdy w grę wchodzi transport i przechowywanie tak olbrzymiej ilości wrażliwych danych, utrzymanie archiwów. Bez nowych klientów nie będzie się rozwijać. Sugerujesz: "mniej robić a dobrze" - ta praca dla studentów jest bardzo prosta - skanowanie i opisywanie dokumentów. Bardzo liczy się ilość, bo czas projektów jest ograniczony, a wpisanie kilku słów opisu to chyba nie jest coś, co przerasta studentów? Wiem, że nie zawsze jest różowo. Też niestety zdarza mi się czekać na kasę, no ale tak, mój wybór. Nie marudzę, bo cenię sobie tu inne rzeczy - np. dość elastyczne godziny pracy. Pozdrawiam!

Wau
@Morus88 10.10.2018 11:01

hahahahahaha

Ewcia 1

Lubię atmosferę w Libris Polska za: Otwartość na klienta

Chdc

Fajna praca, zawsze płacą, ładne dziewczyny, chłopaki śpiwają na magazynie. Jest spoko, polecam!!111

Moby66
@Chdc 02.10.2018 08:58

Dla mnie tez tu jest spoko

Jacek

kiedyś było tu lepiej

Marcin
@Jacek 12.09.2018 21:51

Masz rację, Jacusiu, bynajmniej, że było lepiej.

xxxx

Jeszcze trochę i nie będzie komu pracować w Libris, bo od tego miesiąca wypłaty wysyłają do 45dni od podpisania umowy niby jako zabezpieczenie dla nich. Istny cyrk zaczynasz pracę we wrześniu a wynagrodzenie dostaniesz do 15 listopada, a w październiku masz jeść gruz, nie płacić rachunków i tyrać póki sił starczy, jak Ci się nie podoba to powiedzą "nikt Ci nie karze tu pracować!". No i najważniejsze to niby to zabezpieczenie ma sprawić większą efektywność pracy... Kłamstwo, kłamstwem pogania, śmiać mi się chce z działań marketingowych i osób odpowiedzialnych za finanse firmy widać że studiów brak, zero jakiejkolwiek kalkulacji i logiki, wszystko na już, odroczone terminy płatności dostawców, "projekty archiwizacyjne typu sądy", które wleką się miesiącami a nie przynoszą prawie wcale dochodów. Kierownictwo je pizze i ogląda ciekawy film na kamerach. Kontrola wszystkich i wszędzie.....

Nick
@xxxx 01.08.2018 21:39

Kłamstwa i półprawdy.

xxxx
@Nick 03.08.2018 15:11

Wszystko co napisałam to prawda, tylko czekać aż ta firma ogłosi upadłość. Zastanawiam się dlaczego takie instytucje jak sądy nie sprawdzają sytuacji finansowej firmy, której powierzają dokumenty...

PL
@xxxx 03.08.2018 18:54

Sam tam pracowałem i wiem, że dla instytucji publicznych przy wyborze usługodawcy liczy się najniższa cena, natomiast informacje o sobie oferent przekazuje wraz z ofertą na zasadzie oświadczenia. Dopiero w przypadku niewywiązywania się z umowy - usługobiora może zacząć weryfikować takie pseudo archiwum jak Libris.

Byłem tu
@PL 03.08.2018 19:24

Najgorsza firma jaka tylko istnieje. Porażka!!!

Syla

Umowy śmieciówki - na jeden miesiąc. Nie licz też na terminowe wynagrodzenie, przyjdzie nawet miesiąc po terminie. W kawałkach.

M

Warunki jakie tu panują są wręcz karygodne. Szef mega niekulturalny, opryskliwy człowiek, obrażający ludzi jak mu się podoba. Atmosfera jak w jakiejś fabryce, stoją Ci nad głową i pośpieszają, mimo że człowiek i tak uwija się jak może. Stawka to najniższa krajowa, w biurze wieczny (usunięte przez administratora) brud i kurz. Najgorszą rzeczą są wypłaty. Czekasz na swoją pensję długo po terminie, nigdy nie wiesz kiedy ją dostaniesz. A jak już przyjdzie to zazwyczaj w częściach, nigdy cała na raz. Dziwię się, że ktokolwiek jeszcze chce tu pracować.

Czesław

@były zaufany, nie wiem jak to wygląda w Libris, dlatego dopytuję, jak widać, opinie na temat temat się różnią, bo inni piszą o większym wymiarze godzinowym. @Nick, czy o tym zabezpieczeniu odnośnie wypłacania wypłat, pracownicy są informowani przed podpisaniem umowy?

Prawda

Spory czas temu wysłałam CV do Libris, telefon z odpowiedzią na moja chęć podjęcia tu pracy była dość szybka. W rozmowie dostałam informację żebym przyszła dnia następnego i zabrała ze sobą numer konta bankowego. Rozmowa rekrutacyjna? Nie było czegoś takiego, zresztą do tej pory nie ma. Zaraz po podpisaniu umowy dostajesz zapytanie czy nie znasz kogoś kto szuka może pracy. Przechodząc w strone wypłat. Na umowie termin do 30-go kolejnego miesiąca. Ale nawet z tym terminem firma sobie nie radzi. Tłumaczą się tym, że nie dostali pieniędzy od klientów. Co nas to obchodzi? Pracujemy po to żeby zarabiać, na umowie jest termin po to żeby do tego dnia był zrealizowany. W tym miesiącu przeszli samych siebie. Mamy w tym momencie 6 maja a wypłaty za marzec jak nie bylo tak nie ma. Nie informuja nikogo o tym, kiedy dostaniemy kolejna część pensji (wynagrodzenie otrzymane w calosci jest tu czyms niespotykanym). Niektórzy mówią tu o tym, ze można pomarzyć o umowie o pracę. Owszem, chociaż wcale umowa o prace nie ma lepiej. Jedynym plusem jest to, że macie odprowadzane składki, kasy też nie dostaniecie na czas. Jeżeli chodzi o sama prace, nie jest ona ciężka. Firma stawia bardziej na ilość i szybkość wykonywanej usługi, a nie na jakość. Co do osób postawionych wyżej to nawet się nie wypowiem... Ale jeżeli nie zasuwasz jak "wsciekla kuna", lub nie wchodzisz komuś wiadomo gdzie, to jesteś im mocno obojętny. Obgadywanie siebie nawzajem jest tu na porządku dziennym. A jeszcze wracając do pensji, wiele razy była sytuacja, że "zapomnieli" wysłać komuś wynagrodzenie. A to osobie która już nie pracuje, a to osobie która pracuje dalej. To jest żenujące, że trzeba sie upominać o pieniądze, które Ci się należą. Nie polecam z całego serduszka.

anon
@Prawda 06.05.2018 01:29

Jak na dorywczą pracę dla studenta, który ma czas wypracować w miesiącu 50-80h, to chcesz mieć rozmowę kwalifikacyjną z pytaniami na podstawie których będziesz zakwalifikowana/y? Przecież to śmieszne :D I trzeba dodać prostą pracę z dokumentami... Niektórym (wszystkim jak sądzę obecnie pracującym) jak widać taka praca odpowiada, innym nie, i tu nie chodzi o to, czy to jest Libris, czy nie. Jak w każdej pracy. A wracając do wypłat - jeśli komuś zależy na tym, żeby wypłata była zawsze w terminie to może sobie znaleźć inną pracę (w której zazwyczaj musi olewać uczelnie i siedzieć od deski do deski na zmianie, ale to już szczegół). Swoją drogą widać, że najwięcej żalu (w necie wyłącznie) mają osoby, które mają mało do zaoferowania od siebie :)

Xyz
@anon 27.07.2018 13:45

Po pierwsze, kiedys ludzie tu pracowali po 160-180 h w miesiacu. Po drugie, nie przepowadzajac rozmowy kwalifikacyjnej nie macie nawet pojecia kogo zatrudniacie a przecież jesteście firma, która zajmuję się archiwizowaniem dokumentów tych mniej ważnych i tych bardzo ważnych. To jest bardziej smieszne ! Po trzecie, zgadza się osoby którym najbardziej zależało na wyplacie na czas juz dawno odeszly. Po czwarte, kazdy ma prawo do wyrażania swojej opinii czy to w internecie, czy gdziekolwiek indziej. Malo do zaoferowania ma wasza firma, zreszta co widac po wszystkich tu umieszczonych opiniach, ile jest pozytywnych ? ŻAŁOSNE (ps wystawiacie sobie sami 6 gwiazdek ?)

Pracownik

11 maja. Wciaz brak wyplaty za marzec, podczas gdy wszyscy juz dostaja wyplaty za kwiecien. Wszyscy pracujacy w normalnych firmach.

Wstyd
@Pracownik 11.05.2018 12:27

Idźcie z tym do Państwowej Inspekcji Pracy skoro nagminnie firma łamie zapisy w umowie, którą podpisuje z pracownikiem.

Xxxxoooxx
@Wstyd 11.05.2018 14:15

Z umową zlecenie? Nic nie zrobią.

Anonim1
@Wstyd 11.05.2018 14:15

Inspekcja Pracy dział a na podstawie kodeksu pracy, umowy zlecenia są przypisane kodeksowi cywilnemu, wiec nie mogą zdziałać nic. Jedynym rozwiazaniem jest Sąd.

Kama99
@Pracownik 11.05.2018 12:27

Ale wyjaśnijmy ważną rzecz - to są obsuwy, a nie zupełne niepłacenie ludziom. Też się na to wkurzam, bo przeciągaja raz bardziej raz mniej, ale jestem tu ponad pół roku. I tak jak napisałam - z poślizgiem ale kasa przychodzi więc jaki sąd???

HSAHA
@Kama99 04.06.2018 12:27

ej sory ale chyba szanujący się "Kowalski" nie pozwoli sobie n atakie traktowanie. Odkąd pamniętam w tej firmie były cyrki nie z tej ziemii. Ciesze się, że stamtąd odeszłam a pracowałam rok. I juz na początku mojej pracy po tygodniu słyszałam, że sa "opóźnienia" z wypłatą, ale dzis jak to czytam jestem w szoku, że wy ludzie sobie na to pozwalacie. Nie badzcie tania siła roboczą bo już Ukrainiec sie bardziej szanuje ;) a IP i tak nic nie da bo juz nie raz się rozmawiało tu i tam ;) ale nie to że są nie do ruszenia - pewnie że są tylko trzeba miec mocne argumenty i umowy aby się za to zabrac ;)

ehehe
@Kama99 04.06.2018 12:27

3 osoby na cała firme z umowami o prace reszta umowy zlecenie. Przecież ciągle słychać ile to oni projektów nie biora i ale to jest super rozwiązanie bo będzie kasa a wypłaty i tak nie ma

ggggggg
@HSAHA 05.06.2018 12:16

A Ukraińcy nie są ludźmi???

PL
@ggggggg 08.06.2018 17:57

Banderowcy ludźmi?!

PL
@PL 08.06.2018 23:47

Nie, Armia Krajowa.

Ok
@Kama99 04.06.2018 12:27

Nie uwierzę, że pisze to osoba będąca na umowie zlecenie.

anon
@HSAHA 05.06.2018 12:16

@HSAHA Sama pracowałaś ROK i piszesz, że się dziwisz, że ludzie pozwalają sobie na takie traktowanie, zabawne :D może nie było aż tak źle, skoro zajęło Ci o aż rok czasu żeby odejść....

Czesław

@Były zaufany a od czego zależy rodzaj umowy, na jakiej podstawie jest się w Libris Polska zatrudnionym? I dlaczego twoim zdaniem pracownicy na umowę o pracę mogą pozwolić sobie na takie zachowanie? Raczej rzadko firma chce zatrudniać pracowników, którzy nie przykładają się do własnych obowiązków.

Były zaufany
@Czesław 18.07.2018 13:31

Czesiu, dobrze wiesz jak jest, rekrutacja dotyczy tylko uczniów i studentów. Wszystkie etaty są już pozajmowane przez dobrych znajomych kierowników, "bo oni mają doświadczenie". Wiesz również, że w firmie każdy jest od wszystkiego, zleceniówka pracuje a umowa o prace stoi, patrzy się i mówi "szybciej norma to tyle i tyle pudeł do skatalogowania"... Wszystko na opak

Były zaufany

Praca w Libris to czysty masochizm, jesli ktos lubi dzwiganie, pot, krew i lzy to koniecznie powinien tu pracowac. Czesta zmiana stanowisk, brak kasy, ciagle problemy finansowe, pracownicy na umowę o prace nic nie robia, wlasciwie pracuja tylko osoby na zleceniu. Kierownik nic nie widzi albo udaje ze nie widzi bo to jego znajomi. Zleceniowka powinna przestac pracowac i czekac az ci z umowa o prace wezna sie do roboty. Tam wszyscy sa od zarzadzania a nikt od pracowania!!! Nie polecam!!!!!!!

Zostaw opinię o Libris Polska - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Libris Polska