Libris Polska

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 121 ocen.

Libris Polska
2 121 6 1

Opinie o Libris Polska

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

xxxx

Jeszcze trochę i nie będzie komu pracować w Libris, bo od tego miesiąca wypłaty wysyłają do 45dni od podpisania umowy niby jako zabezpieczenie dla nich. Istny cyrk zaczynasz pracę we wrześniu a wynagrodzenie dostaniesz do 15 listopada, a w październiku masz jeść gruz, nie płacić rachunków i tyrać póki sił starczy, jak Ci się nie podoba to powiedzą "nikt Ci nie karze tu pracować!". No i najważniejsze to niby to zabezpieczenie ma sprawić większą efektywność pracy... Kłamstwo, kłamstwem pogania, śmiać mi się chce z działań marketingowych i osób odpowiedzialnych za finanse firmy widać że studiów brak, zero jakiejkolwiek kalkulacji i logiki, wszystko na już, odroczone terminy płatności dostawców, "projekty archiwizacyjne typu sądy", które wleką się miesiącami a nie przynoszą prawie wcale dochodów. Kierownictwo je pizze i ogląda ciekawy film na kamerach. Kontrola wszystkich i wszędzie.....

PL
@xxxx 03.08.2018 18:54

Sam tam pracowałem i wiem, że dla instytucji publicznych przy wyborze usługodawcy liczy się najniższa cena, natomiast informacje o sobie oferent przekazuje wraz z ofertą na zasadzie oświadczenia. Dopiero w przypadku niewywiązywania się z umowy - usługobiora może zacząć weryfikować takie pseudo archiwum jak Libris.

Czesław

@były zaufany, nie wiem jak to wygląda w Libris, dlatego dopytuję, jak widać, opinie na temat temat się różnią, bo inni piszą o większym wymiarze godzinowym. @Nick, czy o tym zabezpieczeniu odnośnie wypłacania wypłat, pracownicy są informowani przed podpisaniem umowy?

Prawda

Spory czas temu wysłałam CV do Libris, telefon z odpowiedzią na moja chęć podjęcia tu pracy była dość szybka. W rozmowie dostałam informację żebym przyszła dnia następnego i zabrała ze sobą numer konta bankowego. Rozmowa rekrutacyjna? Nie było czegoś takiego, zresztą do tej pory nie ma. Zaraz po podpisaniu umowy dostajesz zapytanie czy nie znasz kogoś kto szuka może pracy. Przechodząc w strone wypłat. Na umowie termin do 30-go kolejnego miesiąca. Ale nawet z tym terminem firma sobie nie radzi. Tłumaczą się tym, że nie dostali pieniędzy od klientów. Co nas to obchodzi? Pracujemy po to żeby zarabiać, na umowie jest termin po to żeby do tego dnia był zrealizowany. W tym miesiącu przeszli samych siebie. Mamy w tym momencie 6 maja a wypłaty za marzec jak nie bylo tak nie ma. Nie informuja nikogo o tym, kiedy dostaniemy kolejna część pensji (wynagrodzenie otrzymane w calosci jest tu czyms niespotykanym). Niektórzy mówią tu o tym, ze można pomarzyć o umowie o pracę. Owszem, chociaż wcale umowa o prace nie ma lepiej. Jedynym plusem jest to, że macie odprowadzane składki, kasy też nie dostaniecie na czas. Jeżeli chodzi o sama prace, nie jest ona ciężka. Firma stawia bardziej na ilość i szybkość wykonywanej usługi, a nie na jakość. Co do osób postawionych wyżej to nawet się nie wypowiem... Ale jeżeli nie zasuwasz jak "wsciekla kuna", lub nie wchodzisz komuś wiadomo gdzie, to jesteś im mocno obojętny. Obgadywanie siebie nawzajem jest tu na porządku dziennym. A jeszcze wracając do pensji, wiele razy była sytuacja, że "zapomnieli" wysłać komuś wynagrodzenie. A to osobie która już nie pracuje, a to osobie która pracuje dalej. To jest żenujące, że trzeba sie upominać o pieniądze, które Ci się należą. Nie polecam z całego serduszka.

PL
@Xyz 29.07.2018 23:12

Pewnie Iwona ("ajfon") znowu kupi Joli i Gasiorowi kilka nagród + pare pochlebnych artykułów w zaprzyjaźnionych wydawnictwach i znowu zamydli oczy wierzycielom ... żałosne jest to przechwalanie się opłaconymi nagrodami ...

Pracownik

11 maja. Wciaz brak wyplaty za marzec, podczas gdy wszyscy juz dostaja wyplaty za kwiecien. Wszyscy pracujacy w normalnych firmach.

anon
@HSAHA 05.06.2018 12:16

@HSAHA Sama pracowałaś ROK i piszesz, że się dziwisz, że ludzie pozwalają sobie na takie traktowanie, zabawne :D może nie było aż tak źle, skoro zajęło Ci o aż rok czasu żeby odejść....

Czesław

@Były zaufany a od czego zależy rodzaj umowy, na jakiej podstawie jest się w Libris Polska zatrudnionym? I dlaczego twoim zdaniem pracownicy na umowę o pracę mogą pozwolić sobie na takie zachowanie? Raczej rzadko firma chce zatrudniać pracowników, którzy nie przykładają się do własnych obowiązków.

Były zaufany
@Czesław 18.07.2018 13:31

Czesiu, dobrze wiesz jak jest, rekrutacja dotyczy tylko uczniów i studentów. Wszystkie etaty są już pozajmowane przez dobrych znajomych kierowników, "bo oni mają doświadczenie". Wiesz również, że w firmie każdy jest od wszystkiego, zleceniówka pracuje a umowa o prace stoi, patrzy się i mówi "szybciej norma to tyle i tyle pudeł do skatalogowania"... Wszystko na opak

Były zaufany

Praca w Libris to czysty masochizm, jesli ktos lubi dzwiganie, pot, krew i lzy to koniecznie powinien tu pracowac. Czesta zmiana stanowisk, brak kasy, ciagle problemy finansowe, pracownicy na umowę o prace nic nie robia, wlasciwie pracuja tylko osoby na zleceniu. Kierownik nic nie widzi albo udaje ze nie widzi bo to jego znajomi. Zleceniowka powinna przestac pracowac i czekac az ci z umowa o prace wezna sie do roboty. Tam wszyscy sa od zarzadzania a nikt od pracowania!!! Nie polecam!!!!!!!

Czesław

@Kenzo a możesz napisać, co dokładniej oznacza to tragiczne traktowanie pracowników? Jakie zachowania masz na myśli? Nie brzmi to zbyt zachęcająco, a na pewno podczas pojawienia się nowych ofert pracy, informacje o sytuacji w firmie będą poszukiwane. Czy możesz rozwinąć więc te kwestie? Czy widzisz jakieś plusy własnego zatrudnienia?

Były

Gówniana sprawa.

Jerzy

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje?

Kenzo
@Jerzy 22.06.2018 12:16

ciągle poszukują, bo ludzie non stop się zwalniają, niskie zarobki, brak wypłaty na czas, a traktowanie pracowników tragiczne.

QaZ

Marionetkowy prezesik z Krakowa - to kawał niesłownego oszusta. Niech nikt nie ustala z nim na tzw. "gębę" (ewentualnie proponuję nagrywać rozmowy)! W innym przypadku - nigdy nie zobaczycie Waszych pieniędzy. Szkoda, że Jola nie zna całej prawdy o tym grubasie.

ASDF

Mamy 9 maja, wypłaty jak nie było tak nie ma (za marzec oczywiście). A to pseudo "szefostwo", ponieważ to jest jest jakiś cyrk a nie normalna firma, nie potrafi podać konkretnego powodu dlaczego tych wypłat nie ma jeszcze. Zawsze jest tylko odpowiedź: dzwoniłem się dowiadywać bla bla bla, ale odpowiedź dostaniecie dopiero po 16. No i jakimś dziwnym trafem odpowiedzi nie dostawaliśmy... Przypadek? Nie sądzę. Wypowiadać się o pracy samej w sobie nie muszę, ponieważ poprzednie wpisy wiele powiedziały na ten temat. Dodam tylko, że nie polecam nikomu tej firmy (no chyba że ta osoba to masochista).

Nick

Nadal nam nie płacą. Mam do powiedzenia tylko jedno - REVOLUTION!!! Spalić!!!

Życie
@Nick 09.05.2018 16:47

Bez wstydu i sumienia - biznes.

Libris

2 maja, kasy nie ma, nawet 1 części. Nowy rekord, brawo, brawissimo, (usunięte przez administratora)

Odradzam

Pieniądze do 25, teraz nawet do 28 kolejnego miesiąca, mamy 3 kwietnia pieniądze za luty nie wpłyneły na moje konto.

Odradzam

Ta firma to jedno wielkie ścierwo. Tu ala "kierownik" nie liczy się ze swoimi pracownikami. Wszyscy traktowani są jak tania siła robocza. Kierownik za każdym razem gdy zrobisz coś nie tak zwala winę na Ciebie, w firmie jest totalny (usunięte przez administratora) Spóźniają się z wypłatami w każdym miesiącu. Kierownik mówi "weź pudełko i i chodź za mną" a sam toczy się masywny, łysy i czerwony za Tobą, nie liczy się dla niego to że jesteś kobietą!! Naprawdę odradzam pracy w tej firmie. Pracowałam dwa miesiące i to były najgorsze dwa miesiące w moim życiu!!!

Szymon
@Green 22.03.2018 13:26

Zdażało się, za mało pracujesz.

Czesław

Widzę że wiele komentarzy (@anonymous, @Nieznany/Nieznana, @Gal Anonim, @Ja) mówi o spóźnionej wypłacie. Czy takie sytuacje zdarzają się często? Próbowaliście prowadzić jakieś rozmowy z pracodawcą? Pojawiła się również kwestia przeszkolenia - czy Libris Polska prowadzi jakieś szkolenia dla nowych pracowników? Jak przebiega proces rekrutacji?

:)
@Czesław 06.03.2018 14:22

Rekrutacja? Pytają czy nikt z Twoich znajomych nie potrzebuje pracy - przychodzisz pokazujesz, ze jesteś studentem i masz pracę. Nic więcej ich nie interesuje :)

Anonim

NIE POLECAM! Straszne warunki pracy. Brudno, dużo kurzu. Mówią Ci, że praca biurowa a trzeba nosić ciężkie kartony i łatwo nabawić się kontuzji np. skręconego nadgarstka jak w moim przypadku. Pensja nigdy nie w terminie. Zimno!!!!

anonymous

Praca w tej firmie to jest żart... z dnia na dzień informują że jest mało pracy i duża część osób nie może przyjść przez to do pracy... na wypłat a trzeba czekać 2 miesiące, wypłacaja w 3 ratach. Odradzam...

Nieznany/Nieznana

Praca w tej pseudo firmie przypomina pracę w obozie koncentracyjnym. Warunki straszne: zimno, brudno. Wszystko co źle to twoja wina bo zatrudniłeś/aś się w tej firmy bez wykształcenia. Wszystko wykonywane jak najmniejszym kosztem bez odpowiednich materiałów a kierownik nic nie robi tylko zwala winę na ciebie i że robisz to specjalnie. Wieczne awantury i wypominanie ze za wolno pracujesz, żeby szybciej, więcej, a bo tamten/tamta więcej zrobiła. Wypłaty niepunktualne w połówkach, ćwiartkach i umowa zlecenie co miesiąc byle tylko nie zatrudnić na umowę o pracę i zmniejszyć koszty. Najlepiej jakbym pracowała/ał za darmo i jeszcze sobie materiały kupił/a. Omijać szerokim łukiem. Lepiej pracować w wolontariacie niż u nich tracić zdrowie za pseudo wypłatę.

Gal Anonim

ODRADZAM!!! Praca sama w sobie łatwa, godziny elastyczne co pozwala jednocześnie studiować, ale co z tego, skoro "kierownictwo" lekceważy pracowników. Patrząc na ich zachowanie wydaje się jakby szukali do pracy ludzi, którym nie zależy na pieniądzach. A chyba nie o to chodzi idąc do pracy. Wypłaty nieterminowe nawet do tygodnia po czasie! Wysyłane w jakiś śmiesznych ratach - połówki i ćwiartki, bez wcześniejszego uprzedzenia! Zdarzało się, że firma zapominała o pracownikach i potrafili W OGÓLE nie wysłać pieniędzy!! Mimo licznych zapytań i interwencji o własne, zapracowane pieniądze, "kierownictwo" umywa ręce, zwalając winę na firmę zewnętrzną. Totalnie nieprofesjonalne podejście. Umowy podpisywane z miesiąca na miesiąc, bez ciągłości w datach, co uniemożliwia ubieganie się o umowę o pracę. Jedna wielka tragedia!!!

Ja

Odradzam prace w tej firmie, na umowe o prace nie ma co liczyć. Wypłata w kilku częściach, oczywiście spóźniona, na ten moment już tydzień. Jest bardzo dużo ludzi, czasami nie ma gdzie siedzieć. Firma nie przywiązuje wagi do jakości wykonywanych usług, najważniejsze jest zrobić jak najwiecej i jak najszybciej. Zwykli pracownicy maja się za Bóg wie kogo i rozkazują. Nie polecam !

Anonim

Nie polecam pracy w tej firmie. JEDNO WIELKIE (usunięte przez administratora) Nie poważna firma, wypłaty to jakiś koszmar, nie trzymają się terminów i wypłacają w jakiś smiesznych częściach

S.

Generalnie ta firma juz dawno powinna być zamknieta :D wiem,że w życiu w duzym stopniu liczą się pieniądze, ale przede wszystkim trzeba być człowiekiem - w tej firmie nikt nie traktuje nikogo jak człowieka, tylko jak robota od odwalania brudnej roboty. Pracowałam spory czas w tej firmie i z ręką na sercu nie było ani jednego dnia spokojnego ( dzień w dzień ktoś sie o cos czepiał, coś się nie zgadzało) ogolnie to masakra. 0 szacunku do kogokolwiek, jedne wielkie cwaniactwo i tyle. Moge jedynie zyczyć powodzenia bo z takim podejściem gwarantuje,że daleko nie zajadą. No ale jak to kiedys zostało powiedziane "NA TWOJE MIEJSCE JEST WIELU CHĘTNYCH, TO WASZA WINA,ŻE ZATRUDNILIŚCIE SIĘ W TEJ FIRMIE BEZ WYKSZTAŁCENIA ARCHIWISTYCZNEGO" Pozdrawiam :)

UWAGA! ICH OFERTA PRACY!

Szybko i sprawnie weryfikujesz i archiwizujesz dokumenty? Wykazujesz się dokładnością ? W przyszłości chcesz pracować w firmie z branży HR? Jeżeli na powyższe pytania odpowiedziałeś pozytywnie zapraszamy Cię do naszego zespołu! Dołącz do nas na stanowisko Pracownika ds. archiwizacji dokumentów. Opis stanowiska: • przygotowywanie dokumentacji do archiwizacji, • segregowanie, klasyfikowanie i ewidencjonowanie dokumentów zgodnie z zasadami przyjętymi w organizacji, • porządkowanie zasobów archiwalnych, • weryfikowanie umów i dokumentów oraz wprowadzanie ich do systemu. Wymagania: • dyspozycyjność od poniedziałku do piątku w godzinach 8-16 (możliwość pracy na 1/2 etatu), • odpowiedzialność i systematyczność i chęci do pracy, • mile widziani studenci. Oferujemy: • zatrudnienie w oparciu o umowę zlecenie lub umowę o dzieło, • możliwość nawiązania długoterminowej współpracy na innych stanowiskach w firmie, • stawkę godzinową, która wynosi 11zł/h netto, • pracę w miłej atmosferze, owocowe wtorki :) Wszystkim Kandydatom gwarantujemy całkowitą dyskrecję. Jednocześnie zastrzegamy sobie prawo kontaktu tylko z wybranymi Kandydatami. Na dokumentach aplikacyjnych prosimy zamieścić poniższą klauzulę: "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, zawartych w niniejszej ofercie pracy, dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dnia 29.08.1997 r. O ochronie danych osobowych, Dz. U. Nr 133 poz. 883).

ODRADZAM pracy w Libris Polska

Miała być praca biurowa, a nie w jakimś "barłogu", gdzie panuje ogromny bałagan - brak podstawowych urządzeń biurowych! Umowa TYLKO zlecenie (bardzo dziwne terminy wypłaty) i to na pierwszej rozmowie, gdzie Pan robi zdjęcie legitymacji i dowodu, pyta o wiek!!! Kontakt z Panem X (ze względu na ochronę danych osobowych nie ujawniam imienia i nazwiska) bardzo utrudniony. Ciągle gdzieś się spieszy! Ciężko dostać kopię umowy! Krótkie terminy zlecenia! Jedni starają się jak mogą, z kolei inni cały dzień siedzą przed telefonem! Ogłoszenie powinno brzmieć: "Zatrudnię naiwnych studentów do pracy w barłogu." ODRADZAM Z CAŁEGO SERCA!

Bbb

Ogólnie praca mało wymagająca i luzna atmosfera.. Natomiast kwestia wypłat to jakaś komedia Potrafią wypłacać pensje w 3czesciach i tygodniowym opóźnieniem Jeśli komuś to nie przeszkadza to proszę bardzo,kierownik jest w porządku to ludzki człowiek i być może kwestie finansowe nie zależą od niego tylko kogoś' z góry'

QWE

Praca nastawiona nie na jakość lecz na ilość. Nieważne ile pracownik by nie zrobił i tak będzie za mało i można zrobić więcej. Pensja nawet z dwumiesięcznym opóźnieniem i tłumaczeniem zleceniodawcy, że to nie od niego zależy i ,,proszę jeszcze o chwilę cierpliwości''. Niestety ta chwila przeciąga się nie raz do 2 tygodni. Najciekawszą osobą w tej firmie jest Pan J - gbur, o którym krążą już legendy. Pomimo fałszywego charakteru nie można odmówić mu kreatywności. Nikt inny nie ma tak absurdalnych pomysłów. Jeżeli nie masz nic przeciwko spóźnionej pensji, lubisz gdy wymaga się od Ciebie rzeczy niemożliwych i chcesz spotkać osobę, która codziennie będzie Cię zaskakiwać , praca w tej firmie będzie spełnieniem Twoich marzeń.

xyz

Pensja na czas jest tu niespotykanym zjawiskiem

YM

Mi wszystko podoba w tej firmie,pracuje 3 miesiąc i jestem zadowolona,kolektyw przyjemny i wszyscy pomagają jeżeli czegoś nie wiesz,wszyscy pracują na swòj czas,nikt ci nie mòwi,żeby pracowala szybciej.

Prosimy o więcej

Prosimy o więcej opinii. Jak widać tylko na ten stronie nie kasują opinii o tej pseudo firmie.

Zostaw opinię o Libris Polska - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Libris Polska