brak logo

Haering Polska

Tarnów

Opinie o Haering Polska

123456 2013-08-19 09:09:32
Szczerze nie polecam. [usunięte przez moderatora], praca na kilka etatów, zero życia prywatnego, płaca nieadekwatna do wynagrodzenia, ciągły stres, napięcie. Atmosfera nieprzyjemna, współpracownicy celowo wprowadzają w błąd. Mimo najszczerszych chęci i tak zawsze wszystko robi się źle.

Jeśli cenicie spokój i swoje zdrowie psychiczne - odradzam pracy tam.

Obecnie szukają praktykantów - darmowej siły roboczej.
1
edno-mondo 2013-09-12 22:19:36
Witam,
Ja byłam u nich na płatnych praktykach i potwierdzam wcześniejszy wpis.[usunięte przez moderatora] i jeszcze raz [usunięte przez moderatora]! Najlepiej żeby ktoś pracował u nich za darmo i był do dyspozycji 24/24. Nie wspomnę o panującej tam atmosferze, która jest strasznie sztuczna i na dłuszą metę nie do wytrzymania!
Na praktykach odwala się najgorszą robotę, a i tak będą Ci wciskac, że tak na prawdę nic nie robisz... i nie powinni Ci za zrobioną pracę zaplacic...chore i przykre...
Uważajcie na tą firmę! Dziewczyny tam pracujące są strasznie nie miłe i traktują innych jak najgorsze stworzenia na świecie. Zero zrozumienia i empatii.
1
ja555 2013-10-07 20:03:26
edno-mondo
Ja też widziałam ogłoszenie o płatnej praktyce z tej firmy.
Wypłacili Ci w końcu te pieniądze??
O co chodzi z tą sztuczną atmosferą??
1
123456 2013-10-26 17:22:08
Wyzysk, wyzysk i jeszcze raz wyzysk. Praca na kilka etatów, życia prywatnego zero - trzeba być w gotowości 24h/dobę. Atmosfera w pracy bardzo nerwowa. Szefowa ma zbyt duże ego i uważa się za lepszą od innych, lubi się powyżywać na pracownikach. Płaca nieadekwatna do obowiązków. Współpracownicy celowo wprowadzają w błąd. Obecnie poszukują praktykantów, darmowej siły roboczej. Szczerze odradzam.
1
lol 2013-11-05 22:57:55
Uważajcie na tą firmę! Atmosfera okropna, dziewczynom tam pracującym wydaje się, że pozjadały wszystkie rozumy. Do tego oczywiście dostaje się dużo roboty, a one siedzą i przeglądają paznokcie. Nie mówiąc o tym, że przymują teraz praktykantów, którym nie chcą płacic, albo oferują jakieś grosze. Nie ma czegoś takiego jak przerwa na śniadanie, a wychodząc po herbatę musisz się zapytac w pokoju obok czy ktoś jeszcze inny chce - gdy tego nie zrobisz dostajesz upomnienie. Wytrzymałam tam 2 miesiące i to było o 2 za dużo... Przemyślcie zanim wybierzecie się tam do pracy. Szkoda zdrowia i nerwów!
3
endo-mondo 2013-11-23 19:38:21
ja555 - pieniądze mi wypłacili, ale nie tyle na ile się z nimi umawiałam... A atmosfera jest dziwna serio... pomyśl, że siedzisz w pokoju max 20 metrów kw. z dwiema dziewczynami i przez 8 godzin nie odzywają się do Ciebie. Pytają się tylko czy chcesz coś pic, albo czy mogą otworzyc okno. ZERO rozmów o czymś innym. No chyba że o pogodzie, bo o tym mogą godzinami rozmawiac... i jeszcze do tego musisz się do nich zwracac w przypadku wołacza! Np. Anno, Moniko, Katarzyno... nie możesz zdrabniac imion...idzie zwariowac...
2
sybill 2014-01-01 13:47:00
jolka: atmosfera jest naprawdę specyficzna i bardzo gęsta, endo-mondo trafnie ją opisała. To blisko 8-godzinne milczenie współpracowniczek z pokoju (jak i ich zachowanie w ogóle) jest mocno nienaturalne i na dłuższą metę naprawdę ciężko to wytrzymać. Wszelka próba takiego ludzkiego, normalnego zagadania na dowolny, luźniejszy temat, spotyka się niechętną reakcją ze strony dziewczyn. No to człowiek już dalej nie próbuje, pozostaje tkwić w tej napiętej atmosferze. Nie wiem czy te dziewczyny rzeczywiście się tak zachowują czy tylko przybierają swego rodzaju maskę, żeby wpasować się w standardy narzucone przez szefową.
Co do pracy to ciężko powiedzieć, jeśli jesteś zainteresowana to śledź ogłoszenia czy kogoś szukają.
1
sybill 2014-01-03 17:49:45
nie wiem skąd wiesz, że zespół jest mały, ale właśnie z tego powodu nie liczyłabym, że atmosfera będzie się różnić w zależności od stanowiska.
Najdziwniejsze jest to, że w firmie zajmującej się właśnie human resources, strasznie ciężko wyczuć ten tzw. czynnik ludzki. I pewnie dlatego dziewczyny piszą tutaj o tej specyficznej atmosferze.
sybill 2014-01-06 16:12:17
"Bo ja lubie miec z kim na przerwie pogadac"; użytkownik lol napisała : "Nie ma czegoś takiego jak przerwa...", więc jedną odpowiedź już masz. Poza tym już trochę padło tu już na temat tamtejszej atmosfery. Wybór zawsze należy do Ciebie.
sybill 2014-01-07 20:50:25
"Nie ma czegoś takiego jak przerwa na śniadanie"- użytkownik lol. Do toalety wychodzisz normalnie, nie wiem jak by to było z paleniem.
sybill 2014-01-10 19:36:19
Śniadanie jesz w międzyczasie na swoim stanowisku pracy.
endo-mondo 2014-01-16 22:03:07
O dymku mozesz zapomniec. Z tego co pamiętam to na rozmowie kwalifikacyjnej dostajesz kwestionariusz, w którym jest rubryka - czy palisz? - jeśli odpowiesz, ze tak to mozesz byc pewna że się tam nie dostaniesz! Te dziewczyny są tak porządne, że w życiu by papierosa nie zapaliły. :) A z tym śniadaniem to rzeczywiście jest tak, że jesz w pokoju przy biurku którym pracujesz. Więc wszyscy widzą i czują co jesz :) Ja pod koniec robiłam im na złośc i przynosiłam jakieś bardzo aromatyczne dania :) A jeśli chodzi o toaletę to nie ma w niej papieru toaletowego. Więc koleżanki z haer trzymają papier w jednej z szafek w pokoju. Więc chcac iść do łazienki musisz iść do szafy i urwac odpowiednią ilość, co oczywiście zostanie zauważone przez koleżanki w pokoju... Istny kabaret... :)
ja555 2014-01-23 16:21:15
Ktoś z moich znajomych wypatrzył, że haer znów szuka chętnych na płatne praktyki.
W związku z tym mam pytanie do endo-mondo i innych osób, które podobne praktyki tam odbyły. Czy firma będąca małym zespołem ludzi (i pewnie funkcjonująca nie tak krótko) nie ma zatrudnionej osoby, która zajmuje się rzeczami przewidzianymi
w ogłoszeniu dla praktykantów? Przecież praktykantowi trzeba tłumaczyć co i jak ma robić, a haer szuka takich osób regularnie co jakiś czas. W małym zespole pracowników pewnie jest to trochę nieefektywne każdej nowej osobie mówić, jak ma pracować. Czy po praktykach jest jakaś realna możliwość zatrudnienia? Czy może po prostu firma szuka ludzi do odwalenia najgorszej roboty bez ponoszenia kosztów zatrudnienia nowego pracownika?
endo-mondo 2014-01-29 21:11:36
Haer co chwilę szuka ludzi, bo nikt tam długo nie wytrzymuje... na prawdę! Są dwie osoby pod którymi możesz się znaleźc, w zależności do którego pokoju będziesz należec. W pierwszy dzień masz jakąś godzinę wprowadzenia, a potem lecisz z robotą. Praktykantów traktują jak najgorsze śmieci i wysługują się nimi na każdym kroku. Praktykant po prostu jest na zasadzie normalnego pracownika. Głównie przy opracowywaniu archiwum albo poszukiwaniu nowych zleceń. Często się zdarza, że dzwoniąc do kogoś musisz kłamac (bo Ci każą) żeby wyciągnąc jakieś dane... Co do późniejszego zatrudnienia, to uwierz mi po kilku dniach będziesz się modlic żeby jak najszybciej stamtąd uciec... a i z ich strony na pewno nie będzie propozycji dalszej współpracy na etat. wiem, że w to wszystko ciężko jest uwierzyc i zapewne myśliscie, że to wszystko jest wyolbrzymione, ale na prawdę jest tak okropnie!!!
Klaudynka 2014-08-05 23:20:31
1000zł za miesiąc pracy w pełnym wymiarze godzin, w godzinach po pracy wykonywać dodadkowe telefony do klientów z telefonu służbowego bez dodatkowych pieniędzy. papieru faktycznie nie ma, i dodatkowo nie ma też mydła. dziewczyny chodzą z papierem po korytarzu żeby się podetrzeć a na zwróconą uwagę żeby zrobić zrzutkę na papier i mydło i zostawić w toalecie to się śmieją i są oburzone " nie bo na koniec dnia już nie będzie". faktycznie wymagają aby cały czas kłamać przez telefon, a całą specyfika pracy opiera się na podkradaniu pracowników z innych firm, o dobrych renomach i przesyłanie ich innym firmą. kobiety tam pracujące mają bardzo specyficzny wygląd, no ale o gustach sie nie rozmawia. masz jeszcze wątpliwości w tym temacie?
RAMPAMPONI 2014-12-19 17:29:42
Czy ktoś już z was widział nową ofertę pracy, którą proponuje firma haer Doradztwo Personalne? Moim zdaniem wygląda to interesująco, ale proszę was o opinie i komentarze. haer Doradztwo Personalne poszukuje dla swojego Klienta - firmy w woj. mazowieckim - osoby na stanowisko: Specjalista ds...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5703069?keywords=&region=
qwerty 2015-01-25 08:26:02
Dlaczego Haering Polska skoro opinie wystawiane są odnośnir haer Doradztwo Personalne Tarnów? Haering Polska to zupełnie inna firma! Zajmująca się farbami! Chyba ktoś sprcjalnie chce wprowadzić ludzi w błąd albo Pani Lucyna sestresowała się opiniami na temat swojej cudownej firmy i wykorzystała swoje znajomosci do zmiany nazwy na tym portalu.
joasia 2015-06-15 13:32:15
Witam, chciałabym dowiedziec sie o prace w Warszawie? Czy ktos juz był na rozmowie? Jaka jest atmosfera?
Ona 2015-08-02 12:21:19
Warunki sa bardzo dobre tyle ze nie kazdy potrafi pracowac bez plotek, wychodzenia na papieroska, i nie kazdy moze byc dobrym headhunterem. Wazne sa predyspozycji jak je masz mozesz przepracowac kilka lat.
nigdy_wiecej 2015-08-29 17:02:53
NIGDY WIECEJ!!! praca w tej firmie to największy błąd!!! dla jasnosci te wszystkie komentarze dotycza firmy haer Doradztwo Personalne w Tarnowie. I sa one jak najbardziej prawdziwe. Atmosfera beznadziejna, zero przerw, po pracy caly czas telefony, ZERO zycia prywatnego. Komentarz o nicku "Ona" pisala pracownica ktora jest pupilkiem szefowej. Najgorsza firma w Tarnowie, nie warto sobie niszczyc w niej zdrowia i dawac sie traktowac jak nagorszy śmieć
1
Zocha 2016-07-24 22:44:06
To i ja dołożę swoja cegiełkę - mnie się trafiło tam robić tygodniowe darmowe "szkolenie". W praktyce szukali zapewne kogoś do odwalania brudnej roboty, bo akurat był to okres urlopowy i połowy pracowników nie było w biurze. I owszem, potwierdzam również, że praca polegała na kłamaniu przez telefon i wyciąganiu danych o pracownikach innych firm. Jak jeszcze bym przeżyła te obowiązkowe pończoszki do spodni, spinki (a nie gumki do włosów) i inne dyrdymały, tak te telefony rozwaliły mnie na łopatki. W połowie dnia 3 wstałam i powiedziałam nara, to nie dla mnie szukajcie innego osła. Koleżanka miała pecha zostać tam zatrudniona na dłużej i jak się później dowiedziałam, jak praca wygląda to zdębiałam i cieszyłam się, że stamtąd uciekłam. Szczerze nie polecam.
on 2016-10-24 13:57:32
w Tarnowie chyba nikt nie rozumie jak działają agencje tego typu
1
Nico 2016-11-24 23:05:21
Ale fakt zdrowie można tam stracić
Zostaw swoją opinię o Haering Polska - Tarnów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Haering Polska