brak logo

Marex Budownictwo

Mława

Opinie o Marex Budownictwo

anonim 2011-05-13 11:57:23
Uwaga na tą firmę jest to banda oszustów i kłamców. Na początku wszystko pięknie, potem po kolei kolejne problemy, opóźnienia w płatnościach, nie płacenie, obcinanie należnej kasy, wymaganie nie wiadomo czego. Z ich strony brak wiedzy technicznej i brak kadry!!
anonim 2011-08-02 12:14:09
ja jakos pracowalem dla firmy marex budownictwo i jakos nie mialem problemu z naleznosciami za prace
Bart 2012-06-20 15:40:07
Proszę mi podać prawdziwą opinie o tej firmie bo właśnie zaczynam z nimi współprace i chciałbym wiedzieć w co się pakuje??
poszkodowany 2012-11-18 15:26:52
Uwaga na tą firmę zbrojarze.W tej firmie pracuje podwykonawca Stal Montaż [usunięte przez moderatora] oszust nie płaci i zatrudnia [usunięte przez moderatora] Uwaga na jego ludzi to naganiacze.ZBROJARZE NIE PRACUJCIE U TEGO OSZUSTA.Brygadzista to [usunięte przez moderatora] który przyjmuje do pracy,tez oszust.Pozdrawiam
niecik 2013-04-25 10:56:24
ja pracowałem w tej firmie 0,5 roku i byłem zadowolony.Ryszard zawsze płacił chyba że dla tych co nie byli wobec niego ok picie alkoholu nie chodzenie do pracy tzn(Kaćiały) :)tylko takim nie płacił z tego co pamiętam..A ci ok mieli zawsze dobrze :)
Piotr 2013-12-07 18:18:08
Jest to bardzo solidna firma !!!!!!! A te głupoty co piszecie to tragedia !!!!!!!! Pozdrawiam firmę Marex
anonim 2014-09-11 12:52:27
Ta firma to oszuści nie płacą podwykonawcom żerują na nich nie polecam współpracy z nimi brak odpowiedniej kadry i brak wiedzy budowlanej.........
przedsiębiorca 2014-09-25 16:57:08
Miałem "przyjemność" współpracować z tą firmą w 2010/2011 roku na budowie przy ul. Klimczaka (Wilanów). Było nas jak dobrze pamiętam 6 podwykonawców i każdy został oszukany, mało tego połowa podwykonawców oszukiwała zatrudnianych ludzi. Na początku fajnie, pięknie - nawet propozycje współpracy przy innych Inwestycjacj. Czym bliżej zakończenia tym pojawiało się więcej kłopotów. Na początek opóźnienia płatności, a na koniec brak płatności pod pretekstem kar za terminy, których było niemożliwe dotrzymać (jeden dźwig na cztery klatki budynku ok. 1.6000m2 pow.), wymyślone usterki (Inspektor nie widział uwag, a oni mimo wszystko obciążali), zniszczenia szalunków DOKA (w większości celowo wymyślone obciążenia), ... . Jednym słowem oszuści, a Inwestor (Robyg) przymyka na to oko, gdyż jak sam Prezes się chwalił ma z jednym z dyrektórów czy też kierowników kontraktów układy (zapewne wypchane koperty). Radzę trzymać się z daleka. Swoim dobrym pracownikom nieźle płacą, ale kosztem podwykonawców i Ukraińców, których też dobrze rżną na kasę.
babka 2014-11-29 15:51:42
pozdrawiamy babke nagorszego dupo właza w tej firmie wielki pan brygadzista
Tomek 2014-12-22 14:10:23
Witam
Ja bardzo dobrze wspominam współprace z firmą MAREX. Płaci podwykonawcom bez problemu. Sam współpracowałem z nimi 3 lat i żadnych problemów nie miałem. Co do kar za uszkodzony materiał szalunkowy jeśli o niego dbasz to na pewno nie zostaniesz obciążony. Moi pracownicy dbają o szalunki i MAREX ani razu nas za nie nie obciążył. W tym czasie byłem jednak świadkiem rozwiązania umowy z dwoma podwykonawcami przez firme marex Jednakże były to firmy, które nie miały pojęcia o sztuce budowlanej . Nie dość, że zawalali terminy to w poniedziałek połowa ekipy pijana. Komentarze powyżej to pewnie sprawa tych psełdo firm z wielkim Panem prezezem na czele oraz jego czterema pracownikami z przystanku zabranymi po drodze do pracy dla statystyk.
A co do dobrych ludzi w tych czasach to sam szukam pracowników, i powiem wam że 5 razy łatwiej znaleźć inżyniera do nadzoru niż dobrego cieśle i każdy szanujący się przedsiębiorca wie o tym bardzo dobrze.

Co do firmy MAREX, to jeśli masz dobrych ludzi i wiesz że sprostasz powierzonemu zadaniu to nie masz się czego obawiać
uczciwy 2015-05-01 14:46:03
Nie polecam nikomu wykonawcy Marex ,firma nie uczciwa ,prace wykonuje i owszem ale jest dużo błędów wykonawczych ,które wychodzą już w pierwszym roku użytkowania niestety właściciel firmy nie podejmuje się poprawek a wręcz nie odbiera telefonów.
Przestrzegam zatem inwestorów powierzających swoje pieniądze i materiał temu wykonawcy lepiej poszukać solidniejszych wykonawców a przynajmniej wykonawców potrafiących poprawić swoje błędy.Jeszcze raz ostrzegam!
Anonim 2016-02-26 09:40:34
Witam, unikajcie firmy MAREX szerokim łukiem. Pracowałem dla nich bardzo krótko, bo sam stwierdziłem że ta "firma" to żart, na 20 osobową brygadę wypadało 3 polaków "kierownik" (kolejny żart (zero wiedzy technicznej)), ja i jeszcze jeden polak, a reszta pochodziła z Ukrainy. Z tego co mi mówili nie dostali wypłaty od 3 miesięcy, a byli na utrzymaniu "firmy", tz. jedzenie i dach nad głową. Mieszkanie jako takie chyba było, ale żeby na 17 ludzi dać 100 zł na jedzenie i paliwo żeby dojechać do pracy (przechodzi wszelkie wyobrażenia głupoty i kompletny brak szacunku dla ludzi). Mi obiecali na początku nie najlepszą stawkę, ale powiedziałem otwarcie że mogę pracować za takie pieniądze, ale kasa musi być w terminie, obiecali że nie ma najmniejszego problemu. Popracowałem parę dni i muszę powiedzieć tyle że pracowałem na nie jednej dużej budowie, ale takiego olewania jak tu nigdzie nie widziałem. Po wykonaniu 4 pięter dowiedziałem się że nie będą dalej pracować, z powodu złego wykonania zlecenia (nie zgodnego z sztuką). Zal mi tych Ukraińców. Nie znają języka i nie mają jak wrócić do domu. Ja pieniędzy i tak nie dostałem, ani złotówki, ale tak tego nie zostawię. Mówię WAM WSZYSTKIM unikajcie jak ognia tej "firmy", to oszuści.
2
Marex 2016-02-29 11:42:23
Do Anonima.Proszę Pana . Nie wiem skąd ma Pan takie informacje i kto Pan jest bo moja firma zatrudnia jednego człowieka z zagranicy który jest zatrudniony na umowę o pracę. To jedno. Po drugie firma Marex płaci wszystkim swoim pracownikom wynagrodzenia ,jak również swoim podwykonawcom .Jeżeli panu nasza firma nie zapłaciła to proszę nie pisać na forum ANONIMOWO tylko ujawnić się i spojrzeć nam prosto w oczy lub podać do siebie kontakt to ja w 100 % się z Panem skontaktuje. Takie głupoty jakie są przez Pana wypisywane to szczyt bezczelności i braku odwagi aby napisać kim Anonim jest. Najpierw pisze pan że pracował pan kilka dni a później że wykonał pan 4 piętra. Gdzie tu logika jak można przez kilka dni wykonać 4 piętra. Właśnie tu widać pana wiedzę i doświadczenie w branży budowlanej.
3
gość 2016-02-29 14:08:46
Wyssane z palca. Ciekawe na jakiej budowie pracowałeś? i co robiłeś, ze musiałeś zrezygnować. Jeśli jest tak źle to dlaczego wszyscy wracają do firmy Marex. Każdy pracodawca wymaga wykonania dobrze danej roboty, jeśli jej nie wykonasz to masz potracenia. Budownictwo nie lubi nygusów.
Firma płaci zawsze i wszystkim pracownikom na czas i nikt nikogo nie olewa. Śmieszne jest jedno, że każdy bohatera zgrywa online a nie potrafi powiedzieć co go boli prosto w oczy. Ciekawe dlaczego?
Podwykonawca 2016-03-01 22:57:49
Witam wszystkich.
Rzadko zaglądam na ten portal,ale czasem dobrze się dowiedzieć coś o swoich partnerach biznesowych.
Co do komentarzy negatywnych jakie tu czytam na temat Marex ,a ostatni (dot.anonima) totalnie mnie rozbawił.
Przyznam szczerze znam firmę od kilku lat,współpracujemy i realizujemy NADAL duże inwestycję.Wiem jaka jest polityka firmy i dokąd zmierza.Niestety jeśli ,ktoś szuka miejsca żeby przezimować ,a nie ma pojęcia o pracy ,to los jest jego krótki ,stąd też myślę złośliwy komentarz "anonima".
Niestety branża budowlana jest okrutna ,ponieważ szybko eliminuje słabe ogniwa.
Jak dobrze pamiętam Marex zatrudnia przeszło 150 pracowników,wiekszość znam ,i nie przypominam sobie żeby ktoś narzekał na brak wypłaty.
Osobiście firmę Marex polecam jako uczciwego przedsiębiorce jak i pracodawcę.












mnie totalnie rozbawił to się zastanawiam
1
Pracownik 2016-07-11 21:23:40
Witam pracuje w firmie marex prawie 10 lat i nie narzekam wiec chyba nie jest tak zle jak niektorzy pisza w kometarzach.pozdrawiam
LEHBAM 2016-07-15 09:54:05
Bardzo dobra i profesjonalna firma. Są wiarygodni. Godni polecenia i zaufania.
Pracownik :) 2016-10-23 11:19:10
Pracuję od 4 lat w tej firmie , co jak co ale wypłaty są zawsze na czas , jeśli juz zdarzy sie ze nie ma to jest zaliczka , co zdarza sie bardzo rzadko
Pracownik :) 2016-10-23 11:20:17
Pracuję od 4 lat w tej firmie , co jak co ale wypłaty są zawsze na czas , jeśli juz zdarzy sie ze nie ma to jest zaliczka , co zdarza sie bardzo rzadko
Operator zurawia 2016-12-01 14:17:41
Brak bhp. Pracownicy 1 z 10 może ogarnia. Zaczyna mnie wkurzac ta firma. Budynek duży a ja nawet nie jestem w stanie spokojnie odebrać telefonu. Tylko w lewo i prawo.
Zostaw swoją opinię o Marex Budownictwo - Mława
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marex Budownictwo