brak logo

Cynk-mal

Legnica

Opinie o Cynk-mal

lunatyk551 2012-02-07 12:17
Ludzie którzy szukają dobrego domu wariatów niech się nie wahają i składają tam podanie do pracy. Warunki pracy: SYF. Wynagrodzenie: NISKIE JAK ZA TAKĄ PRACE. Socjalnego: BRAK. Przerw w pracy: BRAK.Szkoleń podwyższających kwalifikacje pracownika: BRAK.
Podwyżek: ZAPOMNIJ I NIE PYTAJ O TAKIE RZECZY.

OGÓLNIE TO ,,SEN WARIATA\"
5
cwaniak 2013-11-23 15:07
kiedyś byłem pracownikiem cynkmal za (usunięte przez administratora) bylo w miare ale to co dzieja sie dzis to kabaret. Spotkalem kolege ktury pracuje dalej w tej firmie i powiedzial mi ze bylo spotkanie z prezesem a ten im powiedzial ze dosta na paczki na swieta jak zaloga wypisze sie ze zwiazkow ha ha ha ha.Ja pra cuja w firmie gdzie 99 procet nalezy do zwiazku a srednia pesja wynosi 4200 brutto na stanowiskach robotniczych a paczki na swieta sa oraz urlopowe.
6
niezadowolony 2014-01-05 23:38
9.9 zł. na godzine przy średnio 168 godz. miesięcznie, to ile można zarobić i to brutto ? Jakaś premia daje średnio 1500-1550 na miesiąc. Nieźle nie ? Prawie najniższa krajowa. Jesteś na chorobowym to pani kadrowa snuje teorie, iż w tym momencie zamiast w pracy to sobie dorabia. Jak nie dorabiać jak brakuje na życie.Przepraszam, jeszcze zapaomniałem dodać o dodatku za nocki, 10 zł. brutto za 8 godz., oczywiście już doliczone do w/w pensji. TRAGEDIA !!!
6
never again 2014-05-07 10:44
paskudny zakład, rozliczanie kwartalne, szykany za przynależność do związków zawodowych, odbieranie premii za najmniejszą pomyłkę, złe wypowiadanie się o pracodawcy, pomysły kierownictwa rodem z filmów s/f, a komune i tak widać na kilometr, socjal na poziomie mułu w rzece. ja cieszę się, że sam odszedłem na strefę, nie ma zakładu w którym jest lekko ale zarabiam więcej i wiem że zarabiam wogóle. cynk mal ODRADZAM!!! nawet desperatom!
4
SyFmall 2014-08-26 08:57
Potwierdzam. Do niedawna bylem pracownikiem w tym polskim ( usunięte przez administratora ),Absolutnie odradzam.
skatman 2014-09-15 19:52
Firma jak firma nie ma idealnej ale walka pracowników i solidarności z prezesem to jak walka z wiatrakami nie chce rozmawiać o potrzebach pracowników ich zarobkach minimalnych brak socjalu a i bezpieczeństwo pracy stoi pod wielkim znakiem zapytania to jak jazda niesprawnym samochodem
3
robert 2014-12-15 18:02
Wiem że względu na przedmiot działalności Cynk-Mal, w strukturze wykształcenia dominują pracownicy z wykształceniem technicznym. Poszukując nowej kadry Spółka preferuje młodych specjalistów, którzy będą nabierać doświadczenia i rozwijać się razem z firmą. Ja aplikowałem na stanowisko administracyjne, czy ktoś z pracujących może udzielić mi kilku wskazówek co do pracy na tym stanowisku??
adam 2015-01-08 16:41
I jak jest na chwilę obecną z tym prezesem?Już jest wszystko w porządku?A napiszcie jak wyglada proces rekrutacji,czy szef staje w obronie swojego zespołu, gdy zachodzi taka potrzeba, czy stara się uzyskać awanse dla swoich ludzi, moze jakies rady dla osbob ktore poszukuja tam pracy- warto składać papiery?
1
xxx 2015-02-04 10:59
Jestem pracownikiem firmy Cynk-Mal od kilku lat, całe ceregiele które się działy w firmie to głównie przez związki zawodowe, które zamiast bronić pracowników i walczyć o dobro pracownika chroniły własne du...y przez przynależność do zarządu związków. Pracownicy płacili składki do ZZ i nie mieli nic tylko powstawały same konflikty z zarządem. Czytając powyższe opinie innych nasuwa się jedna myśl łatwo jest krytykować i narzekać nie ma miejsc gdzie jest idealnie. Cynk-Mal się zmienia w mojej ocenie na lepsze....
2
xxx 2015-07-21 17:36
Jeżeli ktoś szuka pracy w firmie Cynk-mal to ma dużą szansę pod warunkiem że posiada uprawnienia ewentualnie dobre doświadczenie na produkcji. Rekrutacja jest od wiosny do jesieni.
edfr 2016-05-13 16:53
@gro nigdy nic nie wiadomo mozliwe ale wiesz w sumie jezeli nie ma rotacji to najbprawdopodobniej ludziom sie tutaj dobrze pracuej i jest fajna atmosfera i nikt sie nie musi bac o to ze zostanie zwolniony
1
Niby kto 2017-02-23 09:34
Zakład za czasów Mieszka 1,kadrowa nie zna swojego miejsca w szeregu, zabiera ludziom premie za pierdnięcie....Pracownicy nie mogą rozwinąć skrzydeł, wszędzie mówi się o wdrażaniu innowacyjnych metod a kto niby i kogo tu wysyła na nowoczesne szkolenia.. Jedno na całe życie dawno niezgodne z warunkami Unii Europejskiej. Praca w szkodliwych warunkach, pył, gaz, kurz. Czy sprawdza ktoś na bieżąco co wydychamy? Nawet jak jest zagrożenie życia to trzeba pracować i nawet nie mamy pojęcia w danym dniu a wypadki to niby z kąd a oczywiście jest cicho sza i o tym się głośno nie mówi. Zarobki na poziomie Pań sprzątających a może i niższe, w lidlu za kasą lepiej się zarabia co już nie jest tajemnicą. Pytam się gdzie przerwa śniadaniowa? Przecież jest w kodeksie pracy ale tylko tam! Wegetacja od 10-tego do 10-tego a wystarczyłoby podnieść płacę na miano człowieka pracującego w warunkach szkodliwych w cynkmalu tzw. Fachowca bo przecież zakład takich tylko potrzebuje a nie roboli bo ci się nie znają na pracy w cynkmalu iiii pracownik szedł by do pracy dowartosciowany z uśmiechem na twarzy. Kadrowa myśli pewnie, że za wierność i oddanie dostanie order od zakładu. Któż jak nie ona, pierwsza dama, która tnie koszty jak się da i wyciska z naszych wypłat ostatnie grosze na swoją korzyść co najmniej jak by cynkmal był taki biedny. LUDZIE OBUDZCIE SIE SWIAT NIE KOŃCZY NA CYNK MALU!!!! Teraz wiem, że żyje, stać mnie na wiele i jeszcze więcej a tam to liczyłem każdą złotówkę i wstydzilem się przed znajomymi jak mówili o swoich zarobkach. Nikt nie liczy się z człowiekiem, jesteście tanią siłą roboczą i nie narzekajcie potem bo widocznie wam tak dobrze skoro nic z tym nie robicie. A pomyślcie jakie emerytury będą z tej pracy jeśli wogole dozyjecie w takich warunkach pracując stres, nerwy, kurz, pył. Żeby chociaż wynagrodzenie dogodne było ale żadnej zalety niestety!!! Nie polecam!!!
9
każdego można namierzyć 2017-02-23 18:13
Analfabeto. Mam nadzieję, że pisząc o pracowniku z kwalifikacjami nie masz na myśli siebie.
2
wdech - wydech 2017-02-23 18:21
Chyba miało być wdychamy. Ale z tym wydechem to może być interesujące.
1
niby kto 2017-02-24 09:55
Biedny człowieku poczytaj co to sarkazm!!!!!Wydech ponieważ wnioskuje ,że to pracownik zanieczyszcza powietrze w firmie ponieważ jest traktowany jak zło konieczne i pracuje za grosze.NAMIERZAĆ -to cała filozofia firmy ,zaszczuwać i zastraszać.A czy ktoś tu komuś ubliża ,wyzywa.przeklina?Najwidoczniej nie każdy rozumie po co została stworzona ta strona,na pewno nie dla rozgrywek słownych i wyzywania ludzi od analfabetów co daje do myślenia ,że fachowców i mądrych tu nikt nie potrzebuje a jedynie ludzi ,którzy będą siedzieć cicho i pracować za grosze bo taki się nie odezwie.Ponadto PRZYPOMINAM,iż żyjemy w WOLNYM kraju i komuna dawno się skończyła .panuje demokracja i wolność słowa !!!!!!!Jeśli kogoś zabolały opinie innych to jest to tylko i wyłącznie indywidualna sprawa sumienia a to to dopiero daje do myślenia.Hmm!!!!
5
brak słów 2017-02-24 12:44
To teraz ja...dla przypomnienia wszystkim to już nie jest firma Cynk -mal ale STALPRODUKT więc dlaczego pracownicy wciąż są wprowadzani w błąd i pracują na starych warunkach i od kiedy jest taka różnica w firmie.Czy jest lepszy robol i gorszy robol bo wynagrodzenie powinno być takie samo jak mają ludzie pracujący w STALPRODUKCIE.....przykre.
5
Poszukujący opinii 2017-02-24 14:08
Czy ktos wie dlaczego usuwane sa opinie?!
8
Cynkuś 2017-02-24 15:59
Zastanawiam się dlaczego nasze opinie są usuwane ? Komu i dlaczego zależy żeby się wybielić?Pisałem, że prezes jest pionkiem a kadrowa mózgiem firmy i zostało to usunięte. Moja treść nie zawierała wyzwisk i przekleństw. Pytam czy prawda w oczy kole?Zamiast usuwać wpisy ludzi, którzy mają prawo do wypowiedzi i wyrażenia własnego zdania warto pomyśleć co zrobić aby uniknąć takich sytuacji!!!!!!
7
Judyta 2017-02-25 01:35
Biorąc pod uwagę, iż w ciągu dwóch dni pojawiło się więcej negatywnych opinii niż przez ostatnie pięć lat .... można odnieść wrażenie, iż Cynk-Mal to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] albo "kadrowa" robi czarny PR na zlecenie konkurencji.

statystyki:
2012 - 1 opinia 2013 - 1 opinia 2014 - 5 opinii 2015 - 3 opinie 2016 - 1 opinia 2017 - 7 opinii

konkluzja:
Dureń, co słucha z miną tak błogą. Komu pomaga? Śmiertelnym wrogom!

Pozdrawiam, Judyta!
5
skatman 2017-02-25 15:49
Pracownik z doświadczeniem po 10 latach pracy w tej firmie z zarobkiem poniżej 2000zł jest traktowany jak nowo przyjęty który dostanie o 100zł mniej to śmiech a pracować trzeba za dwóch i do tego kto ma takiego młodego pracownika wyszkolić ? Przez ten okres tylko są obietnice lepszych zarobków a wartość pracownika spada wraz z inflacją Pomocy dla rodzin pracowników bo za 1700-2000zł nie da się żyć
3
skatman 2017-02-25 16:00
Ale dzieje się coraz gorzej zarobki spoczęły na obietnicach fachowcy z doświadczeniem odchodzą a nowych nie ma kto szkolić bo nie ma takiego stanowiska jak szkolący a doświadczeni pracownicy nie będą przekazywać swojej wiedzy kosztem swoich wykonywanych obowiązków gzie pracuje się za dwóch bez docenienia .Nawet szkoda firmie dać po jednej 100 nadgodzin za dyżur który mamy w sobotę albo w niedziele tylko za wolny dzień a potem są takie sytuacje gdzie brakuje ludzi na produkcji
5
zawiedziony 2017-03-09 23:43
Hmmm czas pochwalić się zarobkami.Czy pracownik, który jest zatrudniony w firnie Cynkmal dostaje 1900 zł to człowiek zadowolony czy nie?. Czy według prezesa można przeżyć miesiąc za taką jałomuzne po opłaceniu rachunków? Zastanawiam się co mam zrobić z tą resztą która mi została. Czy jest to pensja godna mężczyzny? A jeżeli jest na utrzymaniu rodzina? A może małe szkolenie w zakresie zarządzania budżetem? Bo jeżeli prezes tyle płaci to pewnie wie jak przeżyć za te marne grosze. Przecież w Cynkmalu zarabia się już prawie najniższą krajową to gdzie te podwyżki obiecane? Jednym słowem firma zrobiła z nas białych murzynów, którym obiecuje gruszki na wierzbie!!! A może by tak pan prezes spróbował przeżyć za tyle ile chce aby żył jego pracownik i podzieli się później z nami wnioskami jakie wyciągnął abyśmy mogli zrozumieć jego tok myślenia. Bo niby jaki Pan taki kram...
10
kolega po fachu 2017-03-09 23:58
Ja po 10 latach pracy zarabiam 1980 zł a nowy pracownik zarabia 1850 zł co daje 13 zł podwyżki rocznie... Śmiechu warte.. Wstyd i hańba pracować w takim zakładzie, już dawno czas na zmiany!!!!!
9
Skatman 2017-03-11 00:14
A1800zl za luty po10 latach pracy w Cynk Malu to jest zarobek stawka 13zl gdzie są mlodsi starzem 13,50
2
kosa 2017-03-19 23:10
Wróć do szkoły i naucz się pisać bo jak się czyta takie brednie z takom pisownią to dopiero rzygać się chce a w tej firmie to nieuki i nieroby którzy mimo spokojnej pracy 4 na 4 i to płaczą to tacy powinni się pozwalniać bo tylko młodym nie pasuje taka praca a stary pracownik jakoś da se rade nawet jak będzie musiał robić za dwóch a ty należysz do tej grupy niezadowolonych bo mało jeszcze wiesz.
1
Jeżyk 2017-03-21 18:42
Jak ktoś ma ochotę na lepsze zarobki zapraszam do nas na strefę są przyjęcia i to za godziwą kasę 2200-2500 na rączkę praca jak wszędzie zasuwać trzeba ale wie się za co. Zostawcie ten cynk-mal dla innych nierobów bo z tego co wiem to u was małpy mogą pracować i sobie poradzą za kiść bananów. Nie róbcie z siebie idiotów i pokrzywdzonych przez prezesa to tylko wasza wina były związki to trzeba było wytrwać teraz mieli byście morze lepiej.Pamiętajcie "Kto dołki kopie ten sam w nie wpada."I nie ma kolegów wszyscy są wrogami.
2
fałsz i obłuda 2017-03-22 23:01
skoro dziadku młodym n......i już wiadomo dlaczego w cynkmalu się tak zarabia bo" przygadał kocioł garnkowi "a sam napisałeś TAKOM PISOWNIĄ.Zamiast wytykać sobie błędy to zacznijcie myśleć co zrobić aby było lepiej bo każdy z was tylko narzeka a i tak będziecie siedzieć tam do śmierci.Jeden wart drugiego i nie pisz ,że tylko młodym nie pasuje taka praca bo sam wciąż narzekasz i nic z tym nie robisz.To może jak masz takie dobre rady to wróć się do szkoły bo musisz a potem wypowiadaj sie na forum i nie rób popeliny pisząc brednie w stylu spokojna praca 4 na 4 bo nijak się to ma do zarobków i wcale nie taka spokojna o czym sam doskonale wiesz ,że twoja baba zarabia więcej od ciebie a ty wstydu nie masz siedząc dalej za te grosze i czepiasz się kumpla bo z nerwów zrobił błąd w pisowni.Święta idą biedaku i ciekawe jak porządzisz za taką super wypłatę ,chyba tylko jajka w biedronce sobie kupisz......najpierw myśl potem pisz!
3
Jan 2017-03-23 15:23
To poszukaj roboty na strefie nikt cię nie trzyma
1
Duma i Uprzedzenie 2017-03-23 15:35
Tobie to nie grozi .Wesołych Świąt. Z dobrobytu nie przejedz się .
1
Witek 2017-03-23 22:32
Nie wydaje mi się ,że jesteś robolem skoro tak piszesz ,pewnie duma cię rozpiera kazdego 10-tego jak stoisz przy ścianie płaczu.Dobrze ,ze są jeszcze takie społeczniaki jak ty bo dawno by zakładu nie było!
4
Jan 2017-03-23 22:34
ha,ha,ha!
2
Obserwator 2017-03-23 22:41
Nie ma kolegow w pracy i to widać,słychac i czuć.
5
Paulina 2017-03-29 12:03
Proszę o zamieszczanie merytorycznych komentarzy na temat pracy w Cynk-mal. Jakie macie doświadczenia z firmą?
1
Mieeetek... 2017-04-06 11:49
Praca ciekawa nie za ciężka trochę szkodliwa hałas zapylenie ale da się wytrzymać zarobki minimalne od 1700 do 2000 tyś zależy od miesiąca przy stawce 12,50-13,00zł.Jak komuś zależy na pracy to zapraszam jak na zarobku to proponuje strefę .Atmosfera zależy od podejścia do współpracy w załodze porozumiewanie się jest bardzo ważne reszta przychodzi z czasem.
2
kolega samarytanina 2017-04-12 20:14
człowieku nie masz żadnych ambicji ,ty myśl co piszesz:jak komuś zależy na pracy to zapraszam?Żałosny samarytaninie poszedłeś do pracy po co bo nie rozumiem?Opłaty ,czynsz,jedzenie to wszystko kosztuje więc nie pisz takich pierdół ciołku jeden bo chyba zatrzymałeś się w czasie albo ktoś ci to kazał napisać.Ty idziesz do pracy tylko pracować a nie zarabiać to daj swojemu bliźniemu swoja wypłatę bo przecież ty nie potrzebujesz .Skoro piszesz o zarobkach minimalnych to napisz tez o maksymalnych.... konfabulant jeden .......i od razu pochwal się premią kwartalną .Takich ludzi ,którzy dają się wyzyskiwać i jeszcze są z tego usatysfakcjonowani bo robota jest a kasy nie ma -Cynk mal potrzebuje...Bądź koleżeński ,zostań po godzinach w pracy swoich marzeń i nie upominaj się nawet o zapłatę, bo nie wypada, a minimalną przecież masz to i tak będziesz zadowolony, aż ponadto!!!!!!!
8
Wesołych świąt 2017-04-13 08:02
Chodzą słuchy, że w firmie był zajączek. Podobno tak dobrze się schował, że nie można bo znaleźć... na koncie.
8
Nikt 2017-04-13 20:00
Jak komuś nie pasuje niech idzie do piekła na strefę tam płacą super kasę dają na święta więcej starczy na opłaty i na bogate święta lubisz tylko obrażać innych a sam nie masz szacunku do nikogo jak masz za dużo to podziel się z innymi Bóg cię wynagrodzi bo prezes nie ty nie masz kolegów
2
Zaszokowany głupotą przedmówcy....... MOWA DO PREZ 2017-04-13 23:49
Zadowolony pracownik to najlepsza inwestycja zakładu!!!!
Pracownicy niezadowoleni ze swoich zarobków wykonują na ogół tylko te czynności, które nie wykraczają
poza minimalny zakres ich obowiązków.
Polski rynek pracy stał się rynkiem pracownika. Świadczy o tym liczba ofert pracy oraz wakatów, które pracodawcom ciężko jest zapełnić. Jeszcze lepiej widać to jednak we wzroście płac.Adekwatne co do wykonywanej pracy są przede wszystkim zarobki ,które sa głównym motywatorem.Pracodawca musi bowiem pamietac ,ze jego pracownicy rozmawiają ze sobą i wiedza kto ile zarabia .Jeżeli okaze się ,ze wynagrodzenie w firmie nie jest sprawiedliwe to wpłynie to destrukcyjnie na pracowników o czym własnie Pan Prezes powinien sie zainteresować.Dla niektórych zaskoczeniem może być fakt, że na największy wzrost wynagrodzenia w stosunku do ubiegłego roku mogą liczyć pracownicy fizyczni. Co więcej, to w ich przypadku wzrost płacy był najbardziej nie doszacowany. Różnica w stosunku do przewidywań wynosiła bowiem aż 0,79 punktu procentowego. Pan Prezes zna statystyki a jeśli nie to..... (można spytac kadrową ,która pisze o piekle na strefie a gorsze zrobiła w cynkmalu)Na marginesie samochód należący do Cynk malu powinien zostać wystawiony do przetargu a nie sprzedany,"odstąpiony"za grosze z wyłącznością dla jednego pracownika.A dlaczego zabiera się premię pracownikom ,którzy ulegli wypadkowi w pracy?A co mówi kodeks i przepisy?PaniePrezesie proszę pochwalić się RAPORTEM PŁACOWYM ,który wykazuje plany podwyżkowe w pierwszym kwartale tego roku.Reasumujac: DOBRY szef stara się zatrzymac swoich pracowników pracując w ten sposób na dobre imię swojej firmy .Tekst w stylu nikt cię tu nie trzyma prowadzi do sytucji ,ktorej jesteśmy swiadkami.HASŁO dla PREZESA Traktuj swojego pracownika tak, jak sam byś chciał być traktowany!!!
9
Pracownicy 2017-04-20 15:48
Składamy serdeczne podziękowania w imieniu całego zakładu ,na ręcę Pana Prezesa za piekną bajkę w czasie postanowień noworocznych na 2017rok dotyczących PREMII KWARTALNEJ.Pan Prezes jest wyjątkowym krasomówcą :)szkoda tylko ,iż nie nauczyli ,że dżentelmeni słowa dotrzymują .Jednym słowem PREMII KWARTALNYCH jak to było OBIECANE ....w cynkmalu NIE MA I NIE BĘDZIE!!!!
5
niedoszły pracownik 2017-04-20 15:55
Spytałem czy mogę złożyć podanie o pracę w cynkmalu ,rozmawiałem z panią kierownik z mgazynu i ona powiedziała,ze są marne sznse żeby się dostać bo jest aż 50 podań na jedno miejsce.Pani chyba cofnęła się w czasie o 20lat do tyłu, bo po tym co się póżniej dowiedziałem to ludzie z cynkmalu uciekają.Bardzo pani dziękuję,że nie udało mi się złożyć podania bo wdepnąłbym w niezłe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Teraz rozumiem że nie mogła mi pani wprost powiedzieć ,że mam nie składać tego cv.
6
pająk 2017-06-27 18:30
Uciekają i ty tabunami
1
spawacz 2017-06-30 09:47
Mile widziani są spawacze najlepiej traktowani wyższa stawka od zwykłego robola ha ha ha
1
pajak 2017-07-04 08:34
Zatrudniani są emeryci i renciści nawet bez badan potrzebnych na stanowiskach a wiec ktos inny musi za nich robic ???? gdzie jest bhp ? A no nigdzie !ale jak chcesz się napic w pracy to czemu nie bo i tak nic ci nie zrobia bo chętnych do pracy Nie Ma
Normalny 2017-07-12 23:09
Ty pajak czy pająk wskakuj na swoją pajęczynkę do konta i przemyśl za nim napiszesz te bzdury.Jak bedziesz rencistą czy emerytem to sobie przypomnij co tam kiedyś nabazgraleś bo taki czlowiek, ktorego ty poniżasz to może być twoim ojcem czy matką ale taki prostak jak ty to tego nie ogarnia bo masz za maly mózg.Zacznij już dzisiaj zbierač puszki zebyś mial kiedyś na chleb bo czas szybko leci i za chwilę to ty będziesz renicista lub emeryt iinni nie będą za ciebie robić.
5
XYZ 2017-08-01 20:42
Co się unosisz - troche prawdy w tym jest, jak w końcu nie będzie do pracy rąk za te pieniądze to może zaczną normalnie ( więcej ) płacic za prace a jak pchają się emeryci - to jest jak jest .Niby są etaty ale robić niema komu.
Paulina 2017-08-03 12:57
@XYZ to ważna informacja, że obecnie są wolne etaty w Cynk-mal. Mógłbyś powiedzieć coś więcej o warunkach zatrudnienia? Kto jest obecnie poszukiwany? Na stronie internetowej firmy są chyba nieaktualne informacje. Ostatnia oferta pracy jest ze stycznia ubiegłego roku.
Jarek 2017-08-06 21:19
No i kolejni fachowcy odchodzą niedługo nie będzie komu szkolić nowo przyjętych a za te zarobki nikt nie będzie się angażował wszędzie minimum to 15zł na godzinę nowy tyle niedostanie a staremu długoletniemu pracownikowi daleko do takiej stawki . Nawet nie mamy 2000zł wypłaty na rękę ,,,,,,,,,,,,To wegetacja a produkcja musi iść swoim tokiem .
4
Zostaw swoją opinię o Cynk-mal - Legnica
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cynk-mal