logo Alshaya Poland Sp. z o.o.

Alshaya Poland Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Alshaya Poland Sp. z o.o.

"Bhp" 2014-10-06 01:24
Jakie szkolenia.....hehehehe....
Karma 2014-10-06 02:22
Pewnie też już tam nie pracujesz i walisz głową w ścianę .z powodu chciałam być fajna a potraktowali mnie jak każdą .hehe...teraz już wiesz.pozdro
1
adik 2014-11-19 20:02
Czy ja wiem, Alshaya to przecież takie znane marki jak Victoria's Secret, Mothercare, THE BODY SHOP, MAC, TOPSHOP, Dorothy Perkins, Bath & Body Works, czy American Eagle Outfitters. Wiadomo, że praca w takich sklepach jest bardziej dla studentów, dla kogoś kto chce dorobić, a nie utrzymać 4 osobowa rodzinę. Teraz poszukują sprzedawców, ja chyba zaaplikuję.
1
Jajaja 2014-12-10 20:05
Dobre. Pracuje z Zlotych...nevermind w jakiej firmie Alshaya...i czytam tu - stres, nerwowa atmosfera, itp???????? Chyba pisza tu osoby ktore tam nie pracuja ale chcialy i ich nie przyjeli. No sorry, pensja na okresie probnym juz jest dobra, premie zawsze w czasie, pensja w czasie, o benefitach, prezentach itp nie wspomne. Atmosfera - bardzo dobra. Tak wiec - jeEli ktos aplikowal i sie nie dostal ( bo latwo nie jest to fakt) to nie musi odrazu pluc jadem. Pozdrawiam :)
2
Tomek 2015-01-01 22:37
Odradzam
Wynagrodzenie na niskim poziomie. pakiet socjalny marny, brak premii,
To co przyciąga to marki, które prowadzą w ramach franczyzy, jako pracodawca i firma alshaya poland wypada słabo.
5
pracownik 2015-01-19 23:06
Ja tam pracuję i jestem bardzo zadowolona.Jeżeli ktoś pisze o ciężkiej pracy i stresie to jest wielkim leniem!!!!Wszędzie trzeba pracowac a praca tam to wielka przyjemność.Fakt ciezko sie dostać, trzeba przejść kilka etapów na asystenta lub kierownika, ale warto sie starac aby tam pracowac:)Wszędzie juz aby dostać sie na stanowisko kierownicze w dobrej firmie trzeba przejść kilka etapów.Zarobki nienajgorsze, premia jest, dodatki, nagrody, wyplata na czas, zus odprowadzony, czego chcieć wiecej.
1
Premia 2015-01-24 12:19
Jaka premia?!
Pracując tam trzy lata złotówki premii nie dostalam
6
KLIENT MOTHERCARE/BYDGOSZCZ 2015-02-09 21:59
Uwielbia sklep mothercare i jestem stałą klientką sklep dość drogi lecz warty jakości.Obsługa miła sympatyczna uśmiechnięta przynajmiej w Bydgoszczy panie bardzo dobrze profesjonalnie doradzą pomogą lecz niestety nie przepadam za kierowniczką sklepu ponieważ wciska i u niej nie ma że nie chce nie potrzebuję tego i na dodatek zachowuje się jak właścicielka sklepu ręce zawieszone na piersiach albo w kieszeni!
4
Zniesmaczona 2015-02-27 15:32
Widać że firma zmieniła politykę ponieważ można zauważyć zmiany w obsłudze niestety na gorszę jako klient i to stały widzę że dziewczyny mają nacisk na sprzedaż nie liczy się już dla firmy doradztwo tylko żeby dziewczyny sprzedały jak najwięcej chodzą ze stresowane to widać oczywiście one są bardzo miłe i doradza zawsze mi lecz odwiedzam ten sklep systematycznie i znam dobrze te panie i widać że firma zmieniła się na gorszę to sklep dziecięcy powinno tam być naturalnie rodzinnie wesoło a nie sztywno że panie stoją na baczność i obsługują jak by na pamięć jak z regułki nie podoba mi się zmiana firmy w traktowaniu klienta że musi kupić a może ja mam ochotę przyjść i pooglądać tylko żal mi tych pań że muszą pracować w ten sposób!
5
American 2015-03-05 02:55
Hahahaha, czemu szukają bo ludzie od nich uciekają.
Zmienia się szefów nie firmy.

4
Lonia 2015-04-10 07:23
A ta nowa pani Area jaka jest? Mam nadzieję że fajna, bo zastanawiam się nad podjęciem pracy w Mothercare.
kkk 2015-05-27 10:44
czy mozecie cos napisac o regionalnej karolinie kurek??przeszla do naszej firmy.da sie z nia dogadac???
3
GOŚĆ 2015-05-27 10:53
KKK - SZYBCY JESTESCIE:) SZACUN
1
kkk 2015-05-27 13:41
to juz wie Pani z kim ma Pani do czynienia.do zobaczenia :)
Kitiket 2015-06-14 22:09
11miesiecy w roku rekrutacja do dwoch sklepów american, topshop i dorothy perkins regionalna omijać z daleka!!
3
xxx 2015-06-25 20:35
chyba ci się firmy pomyliły!!!nic co piszesz nie jest prawdą.
3
Blogplay.pl 2015-06-27 13:29
Zgadzam sie z przedmówca.
"Rekrutacja 11 miesięcy w roku" to oddaje całość :-)
4
Pracownik 2015-07-03 20:36
Odradzam pracę w firmie Alshaya.
6
Re Monika 2015-07-24 23:41
A (usunięte przez administratora)prawda.
Są rożne firmy lepsze i gorsze.
alahaya jako pracodawca w mojej ocenie jest słabą firmą.
Stanowisko nie ma tu nic do rzeczy.
4
Były pracownik 2015-08-02 14:47
Niestety odradzam.
1
Kowal 2015-08-08 00:56
Zły pracodawca
2
Były pracownik 2015-09-01 23:48
Odradzam prace w Alshaya Polska. Moje doświadczenia z tą firma sa zle.

Teraz wiem, ze warto było podjąć ryzyko zmiany niz dalej sie męczyć z szefem idiota.

2
feb 2015-09-30 14:12
a wie moze ktos ile sie zarabia w dorothy perkins? czy umowa o parace czy zlecenie? i czy sa jakies dodatkowe swiadczenia?
Moge 2015-10-17 01:51
Odradzam prace w tej firmie. 2/10
1
American Eagle 2015-11-03 22:43
Ktos wie dlaczego co chwila do american eagle jest rekrutacja na zastępcę?
1
@romek @kobra 2015-11-14 14:48
Zapewniamy szkolenia pojawia sie we wszystkich waszych ogłoszeniach o pracę.
Wiec nie walcie ściemy ze ktos tym sie jara. To podstawa a wy chwalicie sie jakbyscie zapewniali sportowy samochód...



2
Kaska 2016-02-07 23:23
Alshaya chyba powoli ucieka z rynku ... http://retailnet.pl/tag/alshaya-poland/
3
ja 2016-02-24 16:34
BZDURA!!!!!!!!!!!
1
Były pracownik 2016-04-18 21:15
Dlaczego negatywne opinie są usuwane?
Ja przepracowałem tam kilka lat, i jestem bardzo zadowolony ze zdecydowałem sie odejsc.
3
malaga 2016-04-21 14:52
Pracowałam dla tej firmy na stanowisku sprzedawcy dosyć długo i jestem ogólnie zadowolona ze współpracy. Praca dla każdego, obowiązki jak wszędzie, atmosfera w zależności od kierownika i sklepu ale raczej ok. Pensja zawsze na czas, umowa o prace. Jedyne minusy to słaba pensja(może zależy od miasta i sklepu)i słabe premie motywacyjne(powinni wymyslec cos innego by kazdemu zalezało dorobić sobie do pensji).
Pejk 2016-09-30 14:09
A tak to prawda, taka oferta oczywiście jest, ale nie tylko ona, generalnie w tym momencie we wrześniuaktywnych jest ich całkiem sporo, naliczyłem z 15
oo 2016-10-28 21:57
hej, czy zauważyliście że nasza korespondencja jest regularnie kasowane???
Z pewnością dział HR i wszystkie AM mają ustawiony komunikat, że coś się nowego pojawia.
A że to duża firma to ma możliwość zlecenia aby wykasować.
Bo przecież nasze AM są dobre, nie krzyczą nie opowiadają o tym jak jest im trudno, że po rozwodzie, że były w sanatorium odchudzającym a teraz są szczęśliwe, jak chcesz odejść to miłe, dają szansę rozwoju... masakra
A my mamy cicho siedzieć... i cieszyć się...
4
Justyna 2016-11-16 18:40
Chce otworzyc sklep na franczyze z tej grupy. Z kim sie kontaktować?
Franka 2017-01-18 16:59
Jakie warunki trzeba spełniać na kierownika sklepu Body Shop? Czy podpisuje umowę o pracę czy w stylu kontraktu? Czy zarobki podstawowe są godziwe? Prosze o info.
Edyta 2017-02-28 16:22
Czy aplikował ktoś już na Zastępca Dyrektora ds. Zatowarowania w sklepie Victoria's Secret? Może odbyły się już również rozmowy rekrutacyjne?
biedroneczka 2017-03-25 20:43
niedawno zakończyłam pracę w Alshaya po dwóch latach. Na początku wydawało mi się że złapałam pana boga za nogi, atmosfera miodzio, umowa o pracę, lux-med, premie, wypłata na czas. Niestety to co się zaczęło robić kilka miesięcy temu zmusiło mnie do brania środków uspokajających... Wypłaty nadal były w terminie, dziewczyny też super, ale zaczęto wprowadzać chore kontrolowanie pracowników, przeogromna presja na wyniki, zawsze za mało... Podwyżki cen za co klienci wyżywali się na nas, a z drugiej strony pretensje z góry że przecież mamy takie super promocje i dlaczego nie zachęcamy do korzystania z nich... Standardy obsługi wywindowane do absurdalnego poziomu, przez co czułam się jak służąca a nie sprzedawca :/ Jak ktoś chce sobie dorobić i popracować kilka miesięcy to polecam, ale na dłużej szkoda nerwów...
Franka 2017-03-29 19:54
Alshaya Poland to firma franchisingowa, maja coraz więcej marek.
pimpararara 2017-04-25 22:52
A w którym ze sklepów pracowałaś?
Monia 2017-05-03 22:22
Praca dla firmy Alshaya Poland to czysta przyjemność. Lubię obracać się wśród ładnych rzeczy to nastraja mnie bardzo pozytywnie. Cóż mogę powiedzieć więcej, połączenie pracy z przyjemnością to chyba większość chciałaby tak trafić! Są osoby które nie lubią handlu cóż...
1
Marek 2017-07-23 11:27
Ciekawe bardzo jakie sa wymagania na regionalnego i jaki jest zakres obowiązków. Dziwne jest natomiast to, że na sprzedawczynie kosmetyków mac sa wybierane jakieś dziwne lale, którym każą się malować w odstraszajace makijaże i używać pomadek, które im w ogóle nie pasują, a które maja być sprzedawane każdemu -bo dzisiaj mamy taką promocję. Produkt należy dobrać do klienta, to co mu pasuje albo to co się podoba, jeśli klient chce coś kupić to nie należy mu wciskać innego koloru, można doradzić najwyżej komplementarny. Szkoda, że we Wrocku jest tylko sklep w Magnolii. jak otworzycie inny, w części centralnej lub wschodniej to wtedy dajcie znać, to się przyjmę na kierownika i pokażę Wam jak powinna praca w sklepie wyglądać i jak robić obroty. Niestety ceny w PL są wyższe niż w Londynie co przy zarobkach zerowych nie przysparza klientów, a są bardziej konkurencyjne marki polskie jak Organic czy Secret Soap, więc praca w PL jest trudniejsza.
Najśmieszniejsze, że jak się aplikuje do pracy to nie kontaktują się mailowo, nie odpowiadają, na 3 złożone aplikacje dostałem jedną odmowną na stanowisko zastępcy kierownika sklepu, oczywiście bez uzasadnienia-co np. w UK nie miałoby miejsca, bo gdyby się skontaktowali to byłby jakikolwiek feedback. Body shop jest w UK fajny, w PL - no cóż :P
Marek 2017-07-23 11:28
Ciekawe bardzo jakie sa wymagania na regionalnego i jaki jest zakres obowiązków. Dziwne jest natomiast to, że na sprzedawczynie kosmetyków mac sa wybierane jakieś dziwne lale, którym każą się malować w odstraszajace makijaże i używać pomadek, które im w ogóle nie pasują, a które maja być sprzedawane każdemu -bo dzisiaj mamy taką promocję. Produkt należy dobrać do klienta, to co mu pasuje albo to co się podoba, jeśli klient chce coś kupić to nie należy mu wciskać innego koloru, można doradzić najwyżej komplementarny. Szkoda, że we Wrocku jest tylko sklep w Magnolii. jak otworzycie inny, w części centralnej lub wschodniej to wtedy dajcie znać, to się przyjmę na kierownika i pokażę Wam jak powinna praca w sklepie wyglądać i jak robić obroty. Niestety ceny w PL są wyższe niż w Londynie co przy zarobkach zerowych nie przysparza klientów, a są bardziej konkurencyjne marki polskie jak Organic czy Secret Soap, więc praca w PL jest trudniejsza.
Najśmieszniejsze, że jak się aplikuje do pracy to nie kontaktują się mailowo, nie odpowiadają, na 3 złożone aplikacje dostałem jedną odmowną na stanowisko zastępcy kierownika sklepu, oczywiście bez uzasadnienia-co np. w UK nie miałoby miejsca, bo gdyby się skontaktowali to byłby jakikolwiek feedback. Body shop jest w UK fajny, w PL - no cóż :P
Klara 2017-07-23 22:03
Fajna firma i jak ktoś to lubi to będzie zadowolony.
Były pracownik 2017-07-29 13:02
Odradzam prace w tej firmie.
1/10
Pozytywne komentarze są tworzone przez pracowników HR.
Justyna 2017-07-31 08:49
Ja nie wiem dlaczego tak narzekacie ale wiem jedno, że Alshaya to fajna firma i dobrze się tu pracuje!!
Biedulka 2017-08-16 12:12
Pracował ktoś może w VS??? Potrzebuje pomocy
Jagoda 2017-08-16 12:17
Najwyraźniej osoby piszące negatywne opinie nie pracowały lub już nie pracują w Alshaya Poland . Robienie takich wrzutek po jednym zdaniu bez konkretnych przykładów? Może ktoś inspiruje was do pisania oszczerstw na temat firmy? Konkurencja nie śpi i wspiera?
Mala 2017-08-16 12:17
A gdzie pracowałeś ?
Pracus 2017-08-16 12:31
A gdzie pracujesz kochana ?
Sherlock ???? 2017-08-16 20:55
Jaki pracownik taka opinia ????
Karina 2017-08-20 13:41
Mają sporo ofert pracy, zastanawiam się jaka jest tego przyczyna? Praca dla młodych kobiet przy kosmetykach i to innych niż w sieciówkach? Przecież to fajna firma i zupełnie nie rozumiem o co chodzi.?
Zostaw swoją opinię o Alshaya Poland Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alshaya Poland Sp. z o.o.