brak logo

Agro-Visbek Bydgoszcz

Bydgoszcz

Opinie o Agro-Visbek Bydgoszcz

hania 2014-11-02 16:40:48
dzięki za ostrzeżenie ,z tego co tu widze na forum/ ta firma to jakies nieporozumienie,chyba zyja z tego,ze ludzi bez pracy oszukuja
3
beata i maria 2014-11-03 10:28:57
a my przyjechalysmy tu 3 miesiace temu i jest ok.
1
gabrysia 2014-11-04 00:11:58
magda i klaudia - z biura agro w bydgoszczy...to wy? wyjechalyscie do Niemiec do pracy ? czy tylko tak "pozytywa dajecie" tej ( usunięte przez administratora )firmie?
2
Andrzej 2014-11-06 18:53:24
LUDZIE, to taka super firma no i uczciwa oczywiscie, ze 99% opinii jest USUWANA bo tak negatywnie jest ta firma oceniana -niedlugo prokurator sie za nich wezmie-a administrator strony usuwa opinie ,ktore ostrzegaja przed ta firma !!!!
7
katon 2014-11-19 17:51:14
Apel do osob pracujacych w niemvzech na pakowaniu - napiszcie jak tam jest. Tylko obiektywnie. Da sie tam pracowac i ile wychodzicie netto na miesiav. I jak z zakwaterowaniem. Please dajcie koniecznie info.
1
selaselas 2014-11-19 20:38:47
Witam
Firma Agro-Visbeck Bydgoszcz to jedna wielka ściema. Zatrudniają ludzi w Niemczech. Warunki pracy fatalne , mój mąż za prawie m-c zarobił około 650 zł, a jego kolega 550 zł. Praca pakowacza bardzo ciężka można zejść na tamten świat , masakra , mąż odchorował tą pracę jest w szpitalu. Odradzam każdemu tą firmę.
6
goka 2014-11-26 23:54:54
nie płacą za urlopy wypoczynkowe bo niby dają co miesiąc zaliczki do wypłaty tylko w wypłacie tego nie ma czy ktoś wygrał z nimi w sądzie napiszcie proszę
3
remik 2014-11-27 10:20:36
...omijaj te firmy ( agro visbek i IRC czuprynski ZOO )...z daleka,na 100 % nie bedziesz ani z pracy ani z zarobku zadowolona nie wspominajac o zakwaterowaniu..
5
magda k. 2014-11-27 10:31:10
jak masz alternatywe - powiesic sie- albo jechac przez te firme do pracy - to jedz przez nich do pracy - ale tylko i wylacznie wtedy- rozumiesz?
5
Marek 2014-12-17 13:43:03
Jestem dziennikarzem, szukam kontaktu z osobami, które pracowały w niemieckich rzeźniach w trudnych warunkach. Bardzo proszę o kontakt na adres sekimarek@gmail.com Zapewniam pełna anonimowość
5
bruno 2014-12-22 16:44:04
Piotr ? no ty i twoj brat Pawcio musicie byc u wujka zadowoleni,bo za ta wasza "prace" i tak za duzo dostajecie (chcialem napisac zarabiacie he he)!
7
wielki 2014-12-30 13:58:28
Ja tam pracuje wszyscy oszukani odzyskaja swoje pieniadze terax wszystko sie da
marek 2014-12-31 20:29:59
do admina:PROSZE NIE USUWAC,to b. wazne dla tysiaca pokrzywdzonych ludzi
skargi przez osoby pokrzywdzone lub oszukane przez firmy Agro Visbek Bydgoszcz,ul.Wyzwolenia 24,85-790 Bydgoszcz oraz PPHU IRC czuprynscy,ul Staszica 27c,89-100 Naklo,prosimy skladac nw instytucji:
Bundesagentur für Arbeit
Regionaldirektion Düsseldorf
40180 Düsseldorf
ew. faxem +49 211 6924501
lub online Duesseldorf.091-ANUE@arbeitsagentur.de
13
goka 2015-01-07 13:00:35
czy ktoś zna dobrego adwokata od prawa pracy z bydgoszczy
1
slaw 2015-01-20 14:38:40
pracowalismy z tej firmy w Augustdorf-ie,placili po 3,50 euro na godzine,tak-szef jezdzi porsche za 600 tys pln za nasze pieniadze,teraz przejal nas wlasciciel firmy sander i zarabiamy 10 euro na godzine,nie jedzcie przez te firme do pracy to nieuczciwy pracodawca,z tego co wiem szykuje sie pozew zbiorowy przeciw czuprynskiemu-w koncu
6
goka 2015-01-23 06:51:09
co do pozwu do kogo się zgłosić. chętnych na pewno dużo się dołączy.na pip nie ma co liczyć tylko sąd został aby wypłacili co się komu należy
Arbeitsamt Paderborn 2015-01-27 18:00:02
wazne! od 1 stycznia 2015 obowiazuje w Niemczech placa minimalna-8,50 Euro na godzine,jezeli ktos nie otrzyma tejze stawki prosze o skontaktowanie sie z miejscowym Arbeitsamt-em badz tez z Zollamt-em,informuje w Niemczech nie ma czegos takiego jak akord czy tez platne od wykonanej ilosci;takie uzgodnienia moga byc miedzy firmami,pracownika obowiazuje -Stundenlohn- czyli stawka godzinowa,pracodawca musi sie do tego prawa niemieckiego dostosowac i wam tyle placic; za ew. koszta za kwatere moze wam potracac (np.60 euro)od ogolnego wynagrodzenia ale stawke godzinowa ,placic -pod grozba kary- musi.takze prosze zwracac na to uwage przy wyplacie juz za styczen 2015
7
piekna 2015-01-28 10:33:37
Juz niedługo sie to skonczy Ja zgłaszam sprawe do Sadu
ANDZELIKA 2015-01-28 10:43:37
Firma płaci grosze jak dasz wypowiedzenie i jedziesz do Polski bo niemozesz wytrzymac psychicznie to za mc.pracy dosaniesz ok.200euro Oszusci
6
Kamila 2015-01-28 10:45:05
Prawda to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
5
padeborn 2015-01-29 23:32:40
czy to prawda że do wypłaty dawali zaliczki 10 20% bo mowią że doliczali i teraz nie chcą wypłacić za urlop wypoczynkowy w wypłatach nie było nic wiecej a jeszcze mniej niż zarobiłem ,niby na piśmie podpisywaliśmy
Kamila 2015-01-30 12:00:19
Złodzieje i oszusci
6
alaska 2015-02-15 11:39:17
Tak,jak najbardziej możesz od nich wyciągnąć kasę za urlop,który ci się należy.Nie jest to jednak takie proste.Firma sama od siebie nie wypłaci.Możesz do nich dzwonić i mówić a oni będą cię kłamać że się nie należy lub został wypłacony lub wypłacą później.Tak to funkcjonuje.Firma zatrudnia bardzo wielu pracowników.Opłaca im się oszukiwać,gdyż tylko mała część pracowników walczy o swój urlop.Ja zrobiłam tak.Pracowałam w tej firnie 2 lata na pakowaniu(straszne).Jeden miesiąc pracy to 2,16 dnia urlopu.Stawkę za jeden dzień naliczysz z wynagrodzenia.Składasz pozew do sądu pracy w Bydgoszczy.Możesz dołączyć inne roszczenia.Ogólnie piszesz ile chcesz.Może ktoś ci w tym pomóc.Sąd wysyła do Agro pismo,takie samo jak ty wysłałeś do sądu ale z terminem rozprawy.Agro wie,że ma przegrane i wysyła ci kasę.Może to nie być 100%,trochę mniej.Oczywiście wszystko to ma sens,jeżeli przy umowie nie podpisałeś czegoś na swoją niekorzyść.Ja odzyskałam pieniądze długo po ustaniu stosunku pracy.Masz na to czas 2 lub 3 lata.Zachęcam wszystkich,nie dyskutować z nimi,sprawa do sądu.Ta firma to ścierwo.Pozdrawiam
2
goka 2015-02-19 09:51:09
dziękuje ci bardzo będe walczyć w sądzie jak wygram dam znać oszukują na wszystkim i trzeba z nimi walczyć
andrzej 2015-02-22 16:26:20
ta firma prosperuje dlatego-bo oszukuje pracownikow-niektorzy za 2 tyg. pracy nie dostali ani euro ,a ty mowisz o 200 euro
4
adam 2015-02-27 23:24:19
ciebie tez czuprynski oszukal ? to masz racje-zglos sprawe do sadu tylko nie przeciwko zadnej agro czy irc tylko podaj czupryskiego ryszarda -imiennie ,podobnie uczyn to na policji,on juz jest w aktach policji kriminalnej,najlepiej jak sie to zrobi w Niemczech,bo tam on "dziala".Kazda policja w Niemczech udostepni tlumacza.takze odwagi i powodzenia
7
adam 2015-02-27 23:30:11
...gdzie tu ktos napisal ,ze firmy czuprynskiego sa "naprawde w porzadku"..........99,9 % osob wypowiadajacych sie na tym portalu ,twierdzi jasno ,ze zostali oszukani ,zeby omijac te firmy wielkim lukiem !
5
doniu 2015-03-04 10:42:09
ja pracowalem w tej firmie 4 lata temu bylo ok.wrocilem do polski na wlasny interes nie wyszlo i wracam z powrotem.jak tak faktycznie jest to na pewno napisze.
5656 2015-03-05 20:02:48
tam praca jest ok nieroby do polski za 1200 i zapierdalac na 4 zmiany ja tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od 5 lat w tej firmie i jesy ok a cpuny i ziomy co się napierdolo piwa i do roboty wsta sie niehce to firma ma na nih [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nara NYGUSY .....
mega 2015-03-10 22:43:47
ty analfabeto ty to masz pewno nie tylko z pisaniem ale i z liczeniem problem i takim deklom dają 500 zł za urlop i jołop się cieszy
3
5656 2015-03-14 17:22:25
Dobre stary masz racje reszta tych wypowiedzi to są co niechciało sie zapierdalac liczyli na duze euro za nic .....................
jaro 2015-03-14 18:47:22
ta firma to jedno wielkie oszustwo,pracujemy po13/14 h w rzezni Verl/Hullshorst także w soboty i niedziele /nie placa nam za nadgodziny,za nocki ,za soboty,w mcu pracujemy po 340 h,kierownik Thomas to wyzywajacy nas debil,zaproponujemy wlascicielowi aby nas zatrudnil bezpośrednio,nie chcemy utrzymywać oszusta czuprynskiego i jego rodzinki,jak się nie zgodzi rozwalamy te firme a hullshorst pojdzie siedzieć za niepłacenie podatkow i inne oszustwa podatkowe,np. za placenie na czarno swoim za nadgodziny
9
Do 5656 2015-04-27 23:16:53
Drogi (usunięte przez administratora)i - moze do 40stki poznasz fundamentalne zasady ortografii?? Chcąc bronić firmy przed upadkiem popełniasz wiecej błędów niz 5cio latek. Czyżby od koksu i alko za nasze - pieniążki lepetynka tak zgłupiała? Czy z zagarnietego ludziom dobra w dupie sie proprzewracalo?

Ludzie, ta rodzina to banda nierobów. Powyższy Bartek w zyciu nie przepracował w sumie tylu godzin - ile Wy pracujecie miesięcznie..

Pozywajcie ich zbiorowo..

Oszukany
7
janusz31 2015-05-23 16:32:33
witam jak w końcu jest z tą agencją czy ktoś pracował w Padeborn przy sokach jaka płaca jakie warunki proszę o odpowiedź
expracownik 2015-05-23 17:29:05
człowieku nie pytaj jak jest tylko szukaj pracy u innych pośredników ,ale jeśli chcesz sprawdzić jak to jest być śmieciem i zarabiać tyle co w naszym zrujnowanym kraju tylko,że kilka set km od ojczyzny w warunkach rodem z afryki to polecam dobra szkoła życia
5
załamana24 2015-05-23 17:57:41
kur... ja miałam wyjeżdżać od tego pośrednika jestem spakowana pożyczyłam pieniądze mam chore dziecko i chciałam zarobić cieszyłam się z tej pracy nie domyśliłam się a powinnam,że to bajeczka nienawidzę takich cwaniaczków dorobkiewiczów co w dupie mają krzywdę ludzką OSZUŚCI!!!!
3
kil 2015-06-28 16:41:48
masakra a ja mam tam jechac..
1
rychu oszust 2015-08-22 22:55:56
bart to len ale po co ma synalek sie wysilac jak ja nakradlem wystarczajaco duzo , ze nikt z moich nie musi pracowac -proste? -proste -gorzej jak podziele losy np. kulczyka (bo cholera wie) to wtedy firma-wydymka lezy ,te jelopy piotr czy pawel nie wspomne o barcie - sa za tepi aby "prosto pisiu zrobic" nie zalewajac calego kibla....
5
bartek c. 2015-08-24 15:24:00
nie jedzcie do pracy przez firmy mojego starego,on placi ludziom grosze,potraca za wszystko -nawet za oddychanie- mi tez malo placi ,za to moja siora natalia np.zamawia sobie w gdansku firanki za 20 tys/pokoj; a jak myslicie kto na nie pracuje?
5
Koper 2015-10-07 16:40:13
Panowie nie jedzcie do hulhorsta w Verl! Placa marne grosze po 6euro a obiecuja kokosy. Praca na maciorach. Ubuj rozbior . Po 13h. Brak szacunku. Problem z zaopatrzeniem w noze ,rekawice itp. Urlop ohh to dopiero. Nie traccie ludzie kasy na wyjazd. Bylem tam widzialem. I zaplacil mi 3,5e/h.
3
piotr 2015-10-17 21:18:51
"bart" to dep ,po nim mozna sie wszystkiego spodziewac ! a kto obcy znalby takie szczeguly jak te "firanki" a to akurat prawda
1
ktoś 2015-11-03 19:03:57
Super praca tylko trzeba robic ,sama kasa nie spada z nieba....
Rybaciota 2016-01-21 16:05:14
Masz niecale 5 euro do reki. Robisz 310 h w miesiacu w pracy Biegasz i Cie gnębią wyjdzie Ci 1400 do reki za kolkoz
1
ryba 2016-02-23 21:40:57
wychodzi 1400 bo oszust czupryna odciaga za wszystko,za malo zlodziej w zyciu nadradl i musi dalej okradac
Przydupas ryba 2016-05-09 12:42:30
Elo .moja opinia. Gowno wielkie w tym verlu z przydupasem ryba, ktory lize jaja gorze,gnoji ludzi ,i strasznie traktuje wyzywa itp. Jeszcze z tym Malfojem chlopy porzadku nie zrobiliscie? Jest ciezko,5euro becaluja na godzine, i brak szavunku. Mi na czysto wyszlo 4.6 minus premie ktora mi zabrali wiec dostalem 4,6 i okradli mniena300e. Dozobaczenia MALFOJ!
Marian 2016-06-02 12:42:19
Czy ktos byl w pracy kolo Bielefeldu z tej firmy??
dec 2016-06-17 11:19:51
Pracowalem w tej firmie ok 3 lat,,, Bak szacunku do ludzi ,mala placa za tak ciezka prace. DAJCIE SOBIE SPOKUJ LUDZIE!!!!
pracownica 2016-09-14 09:23:35
Ja pracuje 2 lata w Paderborn i jestem zadowolona z pracy i płacy.przez ten czas ogrom ludzi się przewinal którzy myśleli że na wiecznej imprezie są co róż nie chodząc do pracy a potem blagajc o kolejne szanse albo takich co myśleli że wystarczy pachnieć a robota sama się zrobi.nie mam opinii o pakowaniu bo tam nie byłam Ale w Paderborn jest on naprawdę.gdyby było tak złe jak się wyjedzie z Agro to tyle ludzi by tam nie siedziało już po tyle lat ....
3
pracownica 2016-09-19 06:16:30
Dodam że pierwszej młodości nie jestem i pierwszy tydzień dwa lekkie nie byly-zanim się nie wdrozylam co gdzie,z czym i kiedy szybko załapałam bo...Bardzo chciałam pracować! !!i być gdzieś doceniona w moim wieku,bo tu w kraju to niemożliwe. Nie chce żeby ktoś mnie niesłusznie atakowali tematu rzeźni nie znam więc się nie wypowiadam Ale tu w Paderborn jest ok.a co do biura w Bydgoszczy to zawsze mieli czas żeby odpowiedzieć na pytania i dalej służą pomocą gdy się czegoś nie wie.
majko 2016-09-19 11:42:54
@pracownica wszystko z Twojej perspektywy wygląda inaczej, bo Ty chciałaś i się starałaś. Ja zawsze powtarzam, że zamiast narzekać na wszystko w okół warto zacząć zmiany od siebie. Przecież dobry pracownik to wartość dla naprawdę każdego pracodawcy...
1
Zostaw swoją opinię o Agro-Visbek Bydgoszcz - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agro-Visbek Bydgoszcz