brak logo

Tolos S.C

Żory

Opinie o Tolos S.C

anonim 2009-06-10 16:31
Bardzo dobra firma, pelen profesjonalizm, dobry sprzet
3
Eden 2013-05-22 14:30
Firma nastawiona na wyzysk, sprzęt w opłakanym stanie. Ogólnie bród syf i koła. Nie polecam.
9
saper 2014-02-12 09:46
Firma dobra, wypłata na czas, ekipa zgrana
4
cała prawda 100% 2014-04-12 23:48
rejestracja na najniższą krajówke,ok300 godzin roboty,kierowcy własna działalność gospodarcza ITD [usunięte przez administratora] to amen wiadomo kogo ,wypadki wiadomo własna działalność nie oni (ciężkie i śmiertelne)KMP ŻORY sprawdzić , brak możliwości podniesienia kwalifikacji itd. , itp., samolot szefa nie boi sie brzózek
5
stach 2014-09-09 11:02
A jak teraz wygląda sytuacja w Tolosie? słyszałem, że si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam zrobił, może ktoś się podzielić wiedzą?
1
stach 2014-09-15 09:51
Obóz pracy to słowo niecenzuralne?
stach 2014-09-22 12:17
No to jak jest z tym Tolosem? Jak tam teraz wygląda z sytuacja z robotą, zarobkami, socjalem, itd?
rufus 2015-02-04 17:11
no proszę Cię, masz zamiar aplikować do tej firmy mimo takich opinii? ja zrobiłbym to tylko wtedy gdy rzeczywiście wiedziałbym , że to tylko plotki. Jeśli masz zamiar wierzyć w takie opinie o firmie to lepiej daj sobie z nią spokój bo raczej długo nie zagrzejesz miejsca w Tolos z takim podejściem ...
2
AntyTOLOS 2016-08-01 14:28
Nie wiem komu tam dobrze jest w tej firmie, ludzi tam mają za nic, częste wyzwanie od strony kierownictwa jak i szefostwa,zastraszanie ludzi głównie przez szefa Pawła,traktuje ludzi jak by Tolos był ostatnią firmą na ziemi.Nie ma mowy tutaj o jakiś zasadach pracy czy o prawie człowieka...Robisz w Tolosie to jesteś traktowany jak ich własność I nie masz prawa głosu.Brak możliwości rozwinięcia zawodowego,owszem musisz robić praktycznie wszystko bez papierów.Kierowcy często praca na telefon zero życia prywatnego.Tam nie ma czy możesz coś zrobić tam musisz albo wyzwa Cię od najgorszych I zaleIstraszanie zwolnieniem z pracy.
NIE POLECAM TEJ FIRMY I RADZĘ JĄ OMIJAC SZEROKIM ŁUKIEM.
12
Bolo 2016-09-09 20:20
Chamstwo na porzadku dziennym,wyzwiska od najgorszych,mobbing,zastraszanie,brak szacunku do pracownika, wystarczy???
2
Eloelo 2016-09-12 14:55
Ostatnio cos sie nie pojawia na czas....
dfrr 2016-09-12 16:14
@Eloelo a co masz konkretnie na myśli pisząc to hm?
tylko prawda 2017-06-05 20:27
Witam pare słów o tej firmie!!!! 90%firmy na działalnosciach (firmy słupy)
-brak socjalnego (myjemy się w rowach,załatwiamy się po krzakach ,przebieramy się na dworze , patologia budowlana
-warsztat( albo jego brak ) dwóch mechanikow nie ogarnia tego złomowiska ,brakuje podstawowych kluczy ,sprzet w opłakanym stanie wszędzie brudno syf kapiacy olej zdezelowane maszyny które nadają się na olmet
-wypłaty są na czas,stawka to13/15zł
- szefowie to...... nie mogę napisać tych wulgaryzmów!!! mam inną kulturą osobistą
-praca od6 ale płacą od7,taki kaprys szefa godzinka gratis
-w zeszłym roku zwolniło się kilkanaście osób,w tym już też parę poszło 7/8, a za płotem jakoś kolejki niema!!!
-polecam tą firmę desperatą z kredytem hipotecznym ,albo z mocną psychiką.
Bym zapomniał o tej wigilii co szef kazał wypie..............
9
Edyta 2017-08-01 19:53
@tylko prawda czyli w ciagu tygodnia każdy pracownik pracuje 5h za darmo? Możesz napisać coś więcej na ten temat - czy ro tyczy się każdego stanowiska? Czy w takim razie przerwy w pracy są dłuższe i płatne?
ja 2017-09-10 13:24
w tej firmie niema okreslonych stanowisk każdy pracuje na każdym stanowisku masz umiec i koniec!!! zarobki według uznania szefa a jak sie upomnisz ze za malo ci wyplacil to ci powie ze tyle u niego zarobiles w tym miesiacu a jak sie nie podoba to dowidzenia....
Edyta 2017-09-10 13:36
@ja no to w takim razie, na podstawie jakiej umowy są tu zatrudnieni pracownicy? W przypadku umów o pracę - wynagrodzenie jest jasno w niej określone, w przypadku zleceń - stawka godzinowa. Nie za bardzo rozumiem, jak może być to wszystko możliwe?
Duży 2017-09-10 19:45
A ja pracuje w porządnej firmie w niemczech. 10€ na rękę bez języka. Z językiem wiecej. Zjazdy co 11 dni na 3. Ogólnie poszukiwani operatorzy na jednonaczyniowe... Mogę podać namiary. Jestem z Mikołowa.
Kristo22 2017-09-25 11:38
Ja pracuje tu ponad rok i jest OK. Jak ktoś jest leniem i się komuś nie chce robić to zawsze będzie szukał dziury w całym i wymyślał różne bzdury i się czepiał. Na 13 wypłat 12 dostałem w terminie i w kwocie na jaką się umówiłem. Polecam firmę, tym bardziej że fajni ludzie tu pracują - a to też jest ważne żeby nie trafić na jakiegoś gnoja jednego czy drugiego, bo potem ile by nie płacili to nie chce się do roboty chodzić. taka prawda.
1
Bolesna prawda 2017-09-26 21:37
Kristo22!! Jle Ci dali za ten wpis??? Tutaj jest 18 komentarzy i 90%z tego to opis rzetelny i realny,to Cię czeka jeśli tu się zatrudnisz!!!!
1
Edyta 2017-09-28 07:53
@Bolesna prawda ale być może są osoby w firmie, które naprawdę pracę w Tolos sobie chwalą. Wydaje mi się, że takie sytuacje zdarzają się wszędzie, a na forum jest miejsce na każdą opinie. @Kristo22 a możesz napisać coś więcej o pracy samej w sobie? Jak ocenisz jej trudność i atmosferę w niej panująca?
1
Kristo22 2017-09-28 08:39
@Bolesna prawda chyba zabolało Cię to zdanie "Jak ktoś jest leniem i się komuś nie chce robić to zawsze będzie szukał dziury w całym i wymyślał różne bzdury i się czepiał". Uderz w stół, a nożyce się odezwą :))) Jak Ci tak źle to się zwolnij człowieku i znajdź lepszą robote albo jedz na wyspy to dopiero zobaczysz jakie luksusy i po 2-3 tygodnie bez rodziny - ale kto co lubi ;)))
1
Kristo22 2017-09-28 08:43
@Edyta , Atmosfera jest różna - raz lepsza raz gorsza. Zależy też z kim akurat robisz i jaki kto ma dzień.
Tak samo z robotą - raz jest fest zapieprz ale są też luźniejsze dni, szczególnie jak jest fest zima.
Jak ktoś chce znaleźć problemy to je znajdzie wszędzie, ale jak komuś się chce robić i dostawać terminowo kasę i w miarę dobrą na warunki żorskie to można robić - ja tam nie narzekam.
2
bobek 2017-10-08 11:28
witam mam pytanie te 13-15 zł na godzine jest na umowie czy na działalności?
Zostaw swoją opinię o Tolos S.C - Żory
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tolos S.C