Romgos Grupa

• Brzostów

3. Opinie o pracodawcach Jarocin
  5. Opinie o Romgos Grupa

Opinie o Romgos Grupa Jarocin

Nie przegap nowości o Romgos Grupa!

Trik

22.10.2025 19:20

Dobra atmosfera i normalne podejście do ludzi.
Alibaba

08.10.2026 10:36

Jakie normalne podejście jak niema żadnych informacji o zaległych wypłatach. Ludzi swoimi obietnicami wpakowali w bagno bez żadnych pieniędzy
Edziu

08.10.2026 19:04

Podejście do ludzi? Zarząd ma w du.. to że ludzie stracili swoje ostatnie pieniądze na to żeby pracować w polu od rana do nocy zostawiając swoje rodziny z obietnicami że kiedyś dostaną pieniądze. Ludzie mają kredyty, nieopłacone mieszkania, a zarząd firmy nie potrafi powiedzieć ludziom kiedy dostaną pieniądze za swoją pracę, nie daje żadnych informacji, jeżdżą samochodami za miliony budują rezydencje warte kilkanaście milionów i mają w (usunięte przez administratora) to że ich pracownicy wylądują pod mostem z komornikiem na karku.

08.10.2026 16:54

A może podjechać wszyscy pracownicy do głównej siedziby i nie odjechać dopóki nie będzie pieniędzy dla pracowników . Wtedy zaprosić Media i poprosić Głównych o wypowiedź dlaczego nie płacą . Tylko większość pracowników wtedy musi podjechać do siedziby .

06.10.2026 20:30

No to chyba koniec złudzeń skoro już nawet największe szczury uciekają z zatopionego już statku nie myląc tonącego . Z zachowania panów G wynika że nie boją się niczego i nikogo . Gdzie te puste obietnice i przemowy że jesteśmy sercem tego rodzinnego interesu. Nic nie znaczące słowa i zachowanie po niżej jakiejkolwiek krytyki . Teraz już nie ma co krytykować teraz to już trzeba współczuć bo nie wyjdą z długów bardzo długo. Wydaje mi się że ta sytuacja ma jakiś cel nie będę pisał domysłów bo tylko mi się tak wydaje . Ale to jest bardzo dziwne i zastanawiające. Istotą sprawy ciąg dalszy jest gdzie są nasze pieniądze bo ludzie nie mają na podstawowe zaspokojenie warunków bytowych. Panowie G gdzie są nasze pinądze.

Rob

06.10.2026 18:51

Minął miesiąc a wynagrodzeń za sierpień ani widu ani słychu. Miały zostać wypłacone do 25 września wg pierwotnej informacji od szanownego zarządu, ale jak zwykle słowa okazały się bez pokrycia a papier wszystko przyjmie. Tak samo jak w zeszłym tygodniu miał być nowy harmonogram wypłat. Zarząd chyba faktycznie nie dosypia bo i tą datę przespał. A pracowników ostrzegają żeby nie ulegali emocjom i podszeptom. Chyba podszeptom z ich strony, bo obietnice i piękne słowa wychodzą im zdecydowanie lepiej niż konkrety. Jak na razie to pracownicy nie dojadają i nie dosypiają dzięki zastrzykowi adrenaliny jaki zarząd im serwuje. W tym momencie brakiem jakiejkolwiek informacji plują w twarz ludziom, którym jeszcze jakkolwiek zależało na tej firmie.
jonh

05.10.2026 17:40

Gdzie pieniądze za sierpień i zaraz za wrzesień ? Firma bez przyszłości,nie wypłaca należności szkoda tylko kadr i księgowości bo muszą się dziewczyny za nieudaczników z zarządu.

Piotruś

06.10.2026 05:02

Śmieją się nam w twarz, swoje konta zapełnili. Tłumaczenie nie ma kasy, a kogo to obchodzi my też nie mamy za co żyć bo firma jest niewypłacalna .

05.10.2026 18:27

Firma to już totalne jaja sobie już robi z pracowników brak wypłat brak informacji o wynagrodzeniach
Byly pracownik

03.10.2026 14:28

Jak szybko powstalo tak szybko upadli,firma nie płaci pracownikom kaze czekac a podwykonawca tym bardziej.Przestrzegam wspolprace z ta fitma
startuj

30.09.2026 08:52

Jak podchodziliście do pierwszych dni pracy dużo pytaliście czy próbowaliście sami ogarniać zadania? Nie chcę co chwilę komuś przeszkadzać, ale też wolałbym nie popełnić błędu przez to, że nie dopytałem.
RomgosowyChlop

01.10.2026 19:21

Co ty pier olisz , firma upada a ty jakieś poezję tu piszesz

01.10.2026 21:23

(usunięte przez administratora) i wodorosty, jutro 2 październik a wypłaty za sierpień nie wypłacone.Nikt niepotrafi odpowiedzieć czy będą czy nie.
Sam

30.09.2026 14:24

Czy dodatki są tu z góry ustalone? Chętnie poznam opinie osób, ktore pracowały w tej firmie, bo takie zasady mogą zależeć od stanowiska i działu
geramnn

01.10.2026 14:56

Z mojego doświadczenia wynika, że dodatki były opisane przy konkretnych zadaniach, a nie jako jedna zasada dla całej firmy. warto dopytać o to przy danym stanowisku,bo dział robi tu różnicę, imo

04.10.2026 10:24

O jakich ty dodatkach ty mówisz tu za nic nie jest płacone . Tylko czysta stawka godzinowa . W umowie o pracę którą firma sporządza ośmio godzinny system pracy i pięcio dniowy. Wszystko co ponad przepracujesz to tylko płacą czystą stawkę z umowy . (usunięte przez administratora) Taka jest rzeczywistość w tej firmie .

30.09.2026 17:54

Żal ludzie nie mają na chleb a zarząd ma to w dup...
glawick

29.09.2026 13:07

Jak wygląda u was skład zespołu, pracują razem kobiety i mężczyźni, czy dominuje jedna grupa? Każde miejsce pracy ma swoje plusy i minusy, dlatego chętnie poznam różne opinie.
lowek

30.09.2026 13:50

U mnie zespół był różnorodny i ta współpraca między kobietami a mężczyznami wychodziła całkiem naturalnie. dużo zależało od konkretnego działu,ale ogólnie atmosfera sprzyjała normalnej pracy
Kk

29.09.2026 15:34

Kogo to interesuje.Pracownik ciężko pracował a ma czekac bądź upominać sie za swoimi pieniędzmi.Do czego to dochodzi

28.09.2026 21:40

Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że nasza kochana firma pomimo zaległości w wynagrodzeniach i katasrofalnej kondycji finansowej miała jeszcze czas, chęci, a przedewszystkim środki na sponsoring tegorocznego Hubertusa w Tarcach.
#PracownikFizyczny

29.09.2026 08:01

Nikt nie wie w jaki sposób firma sponsorowała Hubertusa ale najlepiej rozpowiadać plotki na lewo i prawo… ludzie ogarnijcie się
Modest amaro

28.09.2026 23:50

Życzę im powodzenia obu z tego wyszli i nie popełniali błędów , które doprowadzają do takich sytuacji.... Ciekawe czy firmy, które z nimi współpracują dostaną pieniądze za dostarczone towary.... Bo szczerze wątpię... Na Skolima na Hubertusie w Tarcach pieniążki się znalazły reklama Romgos nad Chodorem.... Weźcie się w garść i powodzenia Romgosjanie , wyjdźcie na prostą !!!

25.09.2026 12:02

Ktoś już otrzymał wypłatę za sierpień?? Bo to jest żałosne, słuchy mnie doszły że niektórzy wrócili do roboty za darmo. Nieźle
Śmieszek

28.09.2026 11:42

Pracujesz czy siedzisz w domu i upominasz sie o wyplate za to , ze przesiedziales caly miesiac w domu🤣 w sumie tez fajna opcja . Siedziec w domu i z opóznieniem dostac wyplate za siedzenie w domu 😊
Waldo

28.09.2026 22:44

Ciężko jest nie siedzieć w domu skoro, aby pracować, trzeba wykładać własne pieniądze na zakwaterowanie i paliwo. Poza tym większość została wysłana na przymusowe urlopy. Rozumiem, że płatny urlop to już luksus, za który powinno się dopłacać "zaszczytnemu" niezarządowi? Wychodzi na to, że rodzina G trzyma ten sam nędzny poziom co rodzina C...

28.09.2026 20:05

Na wypłaty dla pracowników kasy nie ma . Ale już na sponsoring Skolima było .Na dniach hubertusa w Jarocinie . Najważniejsze to reklama
Dan

28.09.2026 09:33

Niestety podzielam los wielu osób z tej firmy. Praca wykonana, a pieniędzy na koncie brak. Zarząd mistrzunio opanował sztukę obiecywania – co chwilę dostajemy nowe „harmonogramy wypłat”, słyszymy o „ostatecznych dniach” i prośbach o zaufanie "ten ostatni raz". To typowe mydlenie oczu i trzymanie ludzi w sztucznej nadziei, bo doskonale wiedzą, że ich słowa są warte zero. ​Zapewnienia, że upadłość nam nie grozi? Śmiech na sali, nikt w to już nie wierzy. Najbardziej oburzająca była akcja z „pomocą” dla pracowników – niby można było napisać prośbę, a potem cisza, albo wszystko magicznie lądowało w spamu. Żadnego szacunku dla pracowników, zero profesjonalizmu. Stracony czas i nerwy.
Zdzisław

27.09.2026 22:27

Ehhh… człowiek tyle serca zostawia w tej firmie a wypłaty jak nie było tak dalej nie ma. Z czego mamy żyć ?

26.09.2026 21:50

Czy zarząd ma coś do powiedzenia czy już całkiem lechę na nas kładzie ? Po co te zbędne gadanie ,,zarząd nocami nie śpi żeby uratować firmę ,, właśnie widać gdzie mają ludzi . Tylko że uratują firmę bez ludzi z takim podejściem. To dzięki ludzia tyle osiągnęliście a teraz tak ich traktować . Żenada

27.09.2026 10:39

Zgadzam się z tym w 100% to jest żenada . Ale z wypowiedzi Prezesów można wywnioskować że to jest niczyja wina tylko los tak chciał że mają takie problemy finansowe . Nikt nie jest takiej sytuacji winny tylko sytuacja panująca na świecie . Z tej gadki można wywnioskować jedno Zarząd został skrzywdzony przez los . To ja się pytam gdzie był ten Zarząd by tego wszystkiego uniknąć. Wypłata dla ludzi to podstawa do prowadzenia działalności. Nie ma pensji nie ma pracy . Do wszystkich pracowników proszę was szanujcie swój honor i zarazem godność. Bo w innym wypadku oni nas nie uszanują.

27.09.2026 20:06

Los tak chciał . Dobre . Wystarczyłoby żeby w dobrych czasach ktoś zainwestował się firmą , finansami . A nie dać wolną rękę obcym ludziom. A później robiły się firmy w firmie , szwagier,wujek itd. To jest tylko i wyłącznie wina zarządu . Myśleli że kasa się nie skończy a tu uj
Grześ

24.09.2026 21:23

Kontakt telepatyczny? 😂 To już chyba jedyna forma kontaktu z Zarządem, bo na normalny kontakt nie ma co liczyć. 🤣 Czekamy na konkrety tak długo, że prędzej firma zniknie, niż ktoś łaskawie coś powie. 😏

15.09.2026 07:23

Czy są jakieś informacje od prezesów co dalej ? Czy mamy szukać nowej pracy ? Bo wypłata 3 raty pensji za lipiec we wrześniu to lizanie lizaka przez papierek . Szkoda taka firma a marny koniec
RG

24.09.2026 07:26

i co dalej? są jakieś konkretne info od Zarządu ?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Romgos Grupa?

Kontakt - Romgos Grupa

Zagonowa 22A 63-200 Jarocin

NIP:6172205725

Branża główna: Infrastruktura sieciowa

16.09.2026 19:30

Firma jako firma nie jest zła oczywiście duże problemy finansowe . Ale kto ich nie ma w tych czasach. Problemy z wypłatami dla pracowników to nie są problemy od wczoraj tylko od jakiegoś czasu już mogliśmy się tego spodziewać . Pracuje już w firmie kilka lat ale atmosfery takiej do dawno nie było jaka jest od roku lub dwóch . Traktowanie ludzi i to dobrych pracowników poniżej krytyki . Miałem okazję pracować na budowlance i technologii. Najgorzej zarządzana budowlanka przez jej (usunięte przez administratora) ma swoich głupio mądrych zauszników co wcale nie pomaga w tworzeniu dobrej atmosfery oczywiście popleczników panów (usunięte przez administratora)których jeden z (usunięte przez administratora)bardzo kocha w inny słowa znaczeniu. To czemu tego nie posprząta a powyrywać chwasty czas najwyższy.

14.09.2026 15:29

Czy Firma planuje wydać ogólną informację od prezesów do pracowników co mamy robić, szukać innej pracy? 10 września zamiast wypłata za sierpień to przychodzi dopiero 3 rata za lipiec, o pieniądze za sierpień to chyba nikt się nie doczeka. Ludzie nie zarabiają, budowy stoją. Firma w stanie upadłości? Czekamy na informacje CO DALEJ?!? Zrobiło się to już bardzo żałosne.🤨

11.09.2026 12:42

Czy jest szansa na odzyskanie zaległych pensji czy raczej to już historia ?
Tomek J

12.09.2026 15:24

10 września Romgos Engineering wypłacił zaległe pensje za lipiec 2026, więc jest nadzieja, że bracia się dogadają, ponieważ bez naszego gazowego Romgosu i oni upadną.

13.09.2026 12:48

To może jest nadzieja . Dziękuję
Oszukany

10.09.2026 10:32

Firma od dwóch miesięcy nie wypłaciła pracownikom wynagrodzenia! Codziennie inne informacje kiedy spłacą wszystkich pracowników. Budowy stoją - ta firma to (usunięte przez administratora) w upadłości
#InzynierBudowy
RG

11.09.2026 10:40

jak budowy stanęły to za chwilę wjadą kary za opóźnienia..

09.09.2026 12:56

To nie jest już Firma przez duże F . Po pierwsze pełnych wynagrodzeń do tej pory za miesiąc lipiec . Po drugie brak informacji kiedy wpływy pojawia się na kontach . Po trzecie zero info o rozpoczęciu pracy wykorzystujemy swoje urlopy za postój który nie jest winą pracowników bo my jesteśmy gotowi do pracy gdzie z jakiej racji mamy wykorzystać swoje dni urlopowe dla firmy skoro to są nasze urlopy oczywiście te dni powinny być płatne jako postojowe . To jest żenada to co się dzieje . Po czwarte jest już wrzesień i nie ma pewności czy wpływy będą za sierpień . Skoro do dnia dzisiejszego nie ma kasy za lipiec . Ale to było do przewidzenia już dużo wcześniej z takim podejściem do finansów. Bo problemy finansowe może tym razem nie zaczęły się od głowy tylko od innych organów tj . osoby zarządzające na niższych stołkach . Tu szukałbym dużych strat finansowych . Kontrola jeszcze raz kontrola kto nie kontroluje ten nie prosperuje.

08.09.2026 20:35

Niestety wypłat jak nie było tak nie ma . A tynkiem ze ściany się nie da najeść .

26.08.2026 13:02

Super firma, o takiej firmie można pomarzyć i jeszcze trzeba na nią zasłużyć, żeby w niej pracować. Tego co stworzyli Prezesi firmy i zapewnili tyle stanowisk pracy za tak duże wynagrodzenia nie ma w całym województwie. Wielki podziw i szacunek dla firmy Romgos !!!!!
Arazm

05.09.2026 09:02

Tylko nie płacą juz 2 miesiace
Były

08.09.2026 17:18

Co ty bredzisz Bolek

08.09.2026 15:48

Ciekawe kiedy wypłacą pieniądze za lipiec i sierpień......
Wojtek

08.09.2026 12:27

Romgos już zdobył niechlubny rekord miesięcznego opóźnienia w wypłatach dla pracowników.

07.09.2026 09:36

Mimo że mamy dziś 7 września, firma nadal nie jest w stanie określić ostatecznego terminu wypłaty wynagrodzenia za lipiec…
BiznesJestBiznes

07.09.2026 17:02

Stracili kontrolę nad firmą

04.09.2026 07:26

Firma porażka, za przeproszeniem lecą w kulki jak tylko się da. Wypłaty które powinny być 10 lipca przychodzą cudem w ratach ale następnego 10 sierpnia, także nie polecam jeśli ktoś myśli o pracy dla zarobku to ta firma (usunięte przez administratora) mieli wymyślić harmonogram wypłat który i tak logiczne że by się nie sprawdził haha
Malarz

25.08.2026 10:22

Firma krzak, nierentowna, na dzień dzisiejszy(usunięte przez administratora) Nie polecam. Kiedyś to była kraina miodem i mlekiem płynąca, srebrna taca częstująca, lecz przez niewłaściwe zarzadzanie zasobami ludzkimi oraz kapitalem zeszłą do poziomu (usunięte przez administratora)
RomgosowyChlop

29.08.2026 10:14

Potwierdzam to ci napisał Leszek malarz
Piotruś

28.08.2026 13:14

Jak nie było przelewów na Jdg tak nie ma .A zarząd milczy ,boją sie odbierać telefonów .

24.08.2026 18:45

Firma nie płaci wynagrodzeń oraz nie ma pieniędzy na paliwo, polecam omijać szerokim łukiem

26.08.2026 12:43

Poszukaj pracy u Biernackiego idź skrobać kopyta.Tam będziesz miał lepiej

26.08.2026 20:21

Odrazu widać, że pisze tą opinię ktoś z kadr po to by podwyższyć średnią pracodawcy. Ściema !!
Grześ

25.08.2026 18:01

Tragedia, a nie firma. Totalny brak organizacji, zero szacunku do pracowników i ciągłe obietnice bez pokrycia. O wypłaty trzeba się dopominać, a zamiast konkretów są tylko kolejne wymówki i zapewnienia, że „będzie lepiej”. Zarządzanie na poziomie, który trudno nawet komentować. Firma z ogromnym potencjałem została doprowadzona do kompletnego chaosu. Pracownik jest tu traktowany jak najmniej ważne ogniwo, a o stabilności można zapomnieć. Jeśli ktoś szuka pewnej pracy i terminowych wypłat – zdecydowanie odradzam.Były pracownik

26.08.2026 18:15

A Ty wielki były pracowniku załóż sobie swoją firmę i zobacz jak to wygląda ,a nie zrzucasz winę na wszystkich i myślisz, że to jest tak łatwo
Z.J

26.08.2026 07:28

Firma zalega z wypłatą wynagrodzeń pracownikom zatrudnionym na umowę o pracę, a mimo to uczestniczy w przetargach i podpisuje umowy ze spółkami z udziałem Skarbu Państwa. Czy przed wyborem wykonawcy ktokolwiek rzeczywiście weryfikuje przestrzeganie prawa pracy i standardów obowiązujących dostawców? Sprawa powinna zostać rzetelnie wyjaśniona przez PIP oraz zamawiających.
Wojtek

25.08.2026 21:24

Firma nie wypłaca wynagrodzeń. Ludzie czekają na wypłaty ponad 2 tygodnia
Andrzej

24.08.2026 16:45

Omijać firmę szerokim łukiem ! Nie płacą wypłat !
Z.B

12.08.2026 20:24

Brak wypłat. Ludzie masowo odchodzą . Prezes e-mail wysłał wypłata może 21 będzie 🙁 . Ostatnie wypłaty na raty 3 .
#Spawacz

21.08.2026 17:43

I co była wypłata 21?

24.08.2026 00:00

Wypłat brak
Zdzisław

22.08.2026 21:12

Uwaga ! Firma ma opóźnienia w wypłatach umowy o pracę ponad 10 dni !!

Zostaw merytoryczną opinię o Romgos Grupa