Romgos Grupa

• Cząszczew

3. Opinie o pracodawcach Jarocin
  5. Opinie o Romgos Grupa

Opinie o Romgos Grupa Jarocin

Nie przegap nowości o Romgos Grupa!

20.07.2024 23:00

Witam może mi ktoś powiedzieć o tej Firmie? Ponieważ chciałbym się zatrudnić na operatora koparki. Jak wygląda praca, jakie maszyny ,oraz zarobki? Czy są ludzie w porządku? Z góry dziękuję...
    Ona

16.07.2024 16:49

Fanastyczna firma dla ludzi, bez kręgosłupa moralnego. Znakiem rozpoznawczym są częste delegacje i integrację, na których ludzie wchodzą w bliskie kontakty z innymi. Mezaty, mężatką nie ma znaczenia! Dla każdego coś miłego. Polecam

10.06.2024 10:23

razor

08.07.2024 13:20

No ale bardzo cisną? Jakieś ciężkie pytania zadają? Rozmowa jest bardziej na luzie, czy sztywniutko? Tego typu rzeczy.
    Pos

09.07.2024 11:38

Nie cisną jak to ładnie ująłeś za bardzo. Pytania standardowe. No jakiegos wielkiego luzu nie ma ale nikt kijów wiadomo gdzie nie nosi.

10.06.2024 08:30

tysionc

01.07.2024 13:47

są w ogóle jakieś różnice w wynagrodzeniu albo dostępu do benefitów na początku? zanim właśnie taki wdrozenie się przejdzie?
    blast

03.07.2024 08:48

nie chce nic mowic ale te informacje sa raczej wtorne w stsounku do tego czy zatrudniasz sie czy nie… wiec najlepiej bedzie jak dopytasz sie o takie szczegoly juz na rekrutacji
    qwer

28.06.2024 14:19

szkoda czasu i energii na tą firmę, nieważne jak bardzo kumaty jesteś wrzucą Cie do tego samego worka co resztę, bez koneksji nie masz tam czego szukać....
    Xyz

23.06.2024 13:58

Jak wygląda praca na koparce ? Biorą bez doświadczenia?
    Siputuka

23.06.2024 22:16

Biorą, chętnych nie ma wielu a jak jesteś kumaty to nauczą szybko
    Xyz

26.06.2024 21:04

Na jakie zarobki można liczyć bez doświadczenia?

05.06.2024 09:09

Ldenik

19.06.2024 12:04

nikt nie mówi o kłamstwie, ale niedopowiedzenia na rekrutacjach i w ofertach już mi się zdarzały, to chyba nic złego próbować się upewnić???
    don hector

26.06.2024 10:04

nie dziwię się że pyta bo ja też żadnych informacji nie znalazłem na ten temat
    Bobb

06.05.2024 09:08

Niedługo minie rok mojego zatrudnienia i mogę powiedzieć, że jest tu dość fajnie. Nie narzekam i na pewno zostanę na kolejny.
    Małż

24.05.2024 12:04

Pracuję jako spawacz
    heo

28.05.2024 10:01

dużo osób u was pracuje?
    aplikant

16.05.2024 22:14

Jestem, a w zasadzie byłem w procesie rekrutacji na stanowisko magazyniera do Konina(nowa lokalizacja) Zaoferowano mi 22zl/h i pracę po 11h dziennie + soboty, przyjmijmy 220h miesięcznie bez sobót co daje nam niecałe 5 tysięcy na rękę. Wielka szkoda, że specyfikacja umowy o pracę mówi o 40h tygodniowo i wszystko co jest powyżej normy (około 168h) powinno być rozliczane jako nadgodziny, czyli 220h*22zl = 4840zl za 220h pracy ? Raczej powinno być 168h*22zl + 52h*33zl (nadgodziny 50% więcej) = 5412zl. Aż 570 zł różnicy. Nadmieniam, że dwie kadrowe oraz rekruter nie mógł mi jasno odpowiedzieć ILE będę zarabiał, odpowiedzi były wymijające i sam musiałem sobie dzwonić do kadrowych…
    Mlody

12.09.2023 12:45

Mógłby ktoś opisać jakie są warunki pracy kierowcy C+E w tej firmie?? Jaki system pracy i czy dużo jest wyjazdów za granicę??

24.04.2024 10:02

przeciez wlasnie, oni maja swoja strone, to czemu najpierw nie pomysleliscie o tym zeby moze przypadkiem na niej takie informacje wyszukac??

08.05.2024 11:35

ja tam sie wole zapytać ludzi którzy faktycznie tu pracują

30.01.2024 10:52

08.05.2024 11:34

a myślisz że te oferty to aktualizowane na bieżąco są?

08.05.2024 11:34

'najszybciej' znaczy że przez inne strony jak sie wysyła to wolniej rekrutacja idzie czy o co chodzi?
    Olek

03.02.2024 12:44

Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda praca w firmie Romogs? Ponieważ chciałbym się zatrudnić na stanowisko operator koparki, kierowca. Może ktoś doradzić? Jak wygląda sytuacja na budowie,jakie maszyn? Czy atmosfera jest dobra i jaka stawka na początku???? Z góry dziękuję za informację

24.04.2024 09:59

Ja w miedzyczasie bym powysylal cv tez do innych firm bo nigdy nic nie wiadomo

24.04.2024 09:59

I w sumie nawet teraz to praktykuje, tyle ze czekam dopiero kilka dni
    leszek

17.11.2023 11:45

Jakie są warunki pracy jako monter na farmach fotowoltaicznych? Czy mieszkanie jest zapewnione, czy są jakieś dodatkowe bonusy - np. obiady w zimie? Polecacie?
    Diego

20.04.2024 07:33

Jestem byłym pracownikiem i chce przestrzec przed tą firmą. Nie płaci podwykonawca. Nie płaci pracownikom na czas. Kierownictwo niedoświadczone, bawi się w zarządzanie. Jeden mądrzejszy od drugiego...zmiana decyzji dzień... stanowczo mówię Nie tej firmie.

05.04.2024 12:39

Siema, czy wiecie jakie są destynacje jeśli chodzi o pracę jako elektromonter ? Piszą że to praca w Polsce i w innych krajach, nie wiem zbytnio czego się spodziewać i czy nocleg + transport zapewnia wcześniej firma czy coś trzeba z własnej kieszeni dawać
    John

15.04.2024 12:00

Dokładnie nie ma co gdybać, jak nie odpiszą to zawsze telefon pozostaje
    Hgulag

20.04.2024 07:27

Nocleg zapewniają. Nie wiesz czy będziesz jednak mieszkać kolejnego razu bo nie płacą. Nie wiesz kiedy będziesz na jakiej budowie w tygodniu. Potrafisz rzucać w jednym tygodniu na kilka w całej Polsce. Z płatnościami dla ludzi tez maja problem. Nie polecam szukaj czego innego.
    @kandydat

08.01.2024 16:42

wypłata jest tylko na konto czy da sie załatwic żeby była na rękę.
    kawrow

04.03.2024 09:17

nie, nie ma opóźnień
    ....

07.03.2024 08:23

Masz prawo brać do ręki! Nie musisz na konto takie prawo.
    OLO

03.07.2023 19:03

Czy po rozmowie kwalifikacyjnej, odpowiadają zawsze, nawet jeśli są na nie ?
    trate

28.02.2024 12:01

czyli 2 tygodnie jesli do 6 miesiecy ktos jest zatrudniony, do 2 lat obowiazuje miesiac, a 3 miesiace juz sa chyba dopiero jak powyzej 2 lat pracujesz
    bruta

04.03.2024 14:50

bądźmy szczerzy... nie mówię że tutaj tak bywa, bo nie słyszałem ale jak pracodawca będzie chciał się ciebie pozbyć to wyciągnie gdzieś z rękawa dyscyplinarkę czy coś, więc nie skupiałbym sie tak bardzo na nim
    Dawid

12.12.2023 13:20

Witam wszystkich. Ja chciałbym się dowiedzieć jak jest w firmie Romogs? Ponieważ chciałbym się zatrudnić na stanowisko operator koparki, kierowca C,E. Może mi ktoś powiedzieć? Jakieś są stawki na początku? Jakie koparki? Jaka atmosfera w pracy? Czy wogole warto?
    osomaki

31.01.2024 10:09

mnie by zmiany interesowaly, w jakich tu godzinach sie pracuje ktos powie?
    Majka

24.01.2024 06:30

Chciałabym podjac prace jaki przedstawicielka handlowa. Znalazłam ofertę na ich stronie. Po jakich rejonach polski najczęściej się jeździ? I jak często miesięcznie są wyjazdy? Oczekują angielskiego w stopniu komunikatywnym. Tak z ciekawości, jak dużo jest zagranicznych klientów ?
    random_supervisor

24.01.2024 13:02

Nie sądzę, aby jakiś region Polski był wiodący. Cała Polska wchodzi w grę w równym stopniu, a być może nawet zagraniczne wyjazdy, bo wiem, że ambicje są tu spore, sięgające nawet poza Europe (choć to jeszcze raczej w sferze planów). Romgos wchodzi w koperację z zagranicznymi firmami, jeśli ma w planach robić cokolwiek poza granicami Polski (nie chcą się panoszyć sami na nie swoim terenie), więc szacuję, że tych zagranicznych kontaktów może być coraz więcej. Mnie ciężko ocenić ile wyjazdów w skali miesiąca może wystąpić, ale przygotowałbym się na dużą ilość.
    random_supervisor

11.01.2024 00:29

Zostałem zatrudniony tutaj mniej niż rok temu, ale to i owo już tutaj widziałem. Pracuję w centrali w Jarocinie, głównie za biurkiem, więc nie za bardzo mogę cokolwiek powiedzieć o tym, co się dzieje na poszczególnych budowach rozsianych po całej Polsce. Oczywiście słyszałem różne historie, ale jedyne co warto nadmienić, to fakt, że sporo ludzi niezbyt sobie chwali pracę w tzw. "ciergosie", czyli w brygadach, którymi zarządzają osobistości z nazwiskiem, od którego pochodzi powyższy neologizm w cudzysłowie oraz od ludzi, którzy muszą z nimi współpracować w ramach kooperacji miedzy działami firmy. Podobno jest tam trochę państwo w państwie i wielu ma nadzieje, że zarząd im się w końcu do tyłka dobierze. Co do ogólnych danych na temat firmy to: - wypłata jest zawsze na czas, choćby się waliło i paliło (przynajmniej w moim wypadku i nie słyszałem, aby ktokolwiek musiał czekać za przelewem), - jeśli praca choć w minimalnym stopniu może spowodować, że się ubrudzisz, ciuchy i buty robocze dostajesz od razu, - ubezpieczenie grupowe, pakiet medyczny oraz pakiet multisport jest dostepny, - jak ma się jakiś fach w ręku, to można nie najgorzej zarobić, - firma może wysłać na szkolenia, ale na pewno nie po tygodniu od zatrudnienia. Co do pracy w Jarocinie, to mogę napisać, że atmosfera jest dość luźna. Oczywiście swoje trzeba zrobić, ale z batem tutaj nikt nie stoi (mówię tutaj o pracy zarówno w biurze jak i na warsztacie czy w magazynie). Mam nawet wrażenie, że tutaj jest ważniejsze to, jak wpasujesz się w zespół najbliższych współpracowników, a dopiero potem jak dobry jesteś w tym co robisz. Ma się rozumieć rezultaty pracy też są ważne i nie przejdzie leserka się czy brak umiejętności potrzebnych na danym stanowisku, ale równie ważne jest... powiedzmy, że znalezienie wspólnego flow z innymi. Wiadomo, że jednych lubi się mniej, drugich bardziej, ale zawsze jakiś tam kontakt w miarę poprawny trzeba trzymać. Co do rekrutacji to się nie wypowiem, bo w moim przypadku, to bardziej praca znalazła mnie, a nie ja pracę. Co do kadry zarządzającej, to nigdy nie miałem kłopotu z żadnym z kierowników czy dyrektorów (mam tutaj na myśli jedynie ludzi stacjonujących w Jarocinie). Fakt faktem, że w wielu kwestiach zarządzanie w skali mikro kuleje dość mocno w mojej ocenie, ale to już wychodzi daleko poza zakres moich kompetencji. Za to w skali makro wydaje się to działać całkiem dobrze, skoro wartość spółki wyniosła w roku 2017 jakieś 12mln a w roku 2022 już ponad 600mln (świeższych danych nie znalazłem). Co do członków zarządu, to za mały ze mnie żuczek, żeby coś więcej powiedzieć: prezesa widziałem może ze 20 minut łącznie przez cały swój pobyt tutaj, trzeciego członka zarządu nie widziałem nigdy (co dziwne nie jest zważywszy na to, że stacjonuje na co dzień w Poznaniu), jedynie z wiceprezesem udało mi się zamienić kilka zdań (i wydaje się luźnym, choć konkretnym gościem). Generalnie jestem bardzo zadowolony i mam nadzieję, że jeszcze tutaj jakiś czas popracuję.
    Fatyga

11.01.2024 13:58

Trafnie napisane. Cieromgos to spółka w spółce. Prezesi powinni przejrzeć na oczy bo Konin straci renomę i dobrych ludzi.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Romgos Grupa?

Kontakt - Romgos Grupa

Zagonowa 22A 63-200 Jarocin

NIP:6172205725

Branża główna: Infrastruktura sieciowa

Grzegorz

23.11.2023 20:21

Dzień dobry, czy wie ktoś ile na godzinę można zarobić jako monter pv?
    Mikron

09.01.2024 13:16

Hej, a możesz od serca polecić pracę u was? Bo nie jestem pewnie czy w ogóle się fatygować...
    @fatyga

10.01.2024 00:37

Z mojego doświadczenia nie ma co się fatygować. Jeśli masz doświadczenie i swoje zdanie. W tej firmie pracują same wazeliny, lub rodzina bez doświadczenia. Zajdziesz za skórę, odezwiesz się nie tak... Dostajesz wymówienie z dnia na dzień...

10.12.2023 10:31

Ktoś da znać, czego spodziewać się z perspektywy pracownika na stanowisku Asystent projektanta Farm Fotowoltaicznych/Sieci Energetycznych SN/GPO w Koninie? Czy asystuje się dobremu doświadczonemu projektantowi i uczy od niego, czy raczej projektuje, a taka osoba poprawia i nie za bardzo jest możliwość się podciągać, aby awansować?
    Amur

11.12.2023 20:02

Jako asystent projektanta będziesz miał okazję uczyć się i pogłębiać wiedze, jednak to firma w której się pracuje. Doceniają zaangażowanie i wkład własny w prace, kreatywność i myślenie. W firmie duża swoboda ale pracować należy, co jest doceniane.
    Olek

07.12.2023 09:25

07.12.2023 09:22

A jakie stawki są Firmie Romogs? Tak na paczkę dla operatorów?
    Inia

26.10.2023 16:48

Kochani, ile ma zarabiać pracownik administracyjno-biurowy? Podoba mi się, że jest oferowana trójca benefitowa, ale nie ukrywam, że też ważne są zarobki, szczególnie dla osoby, która sama się utrzymuje :)
    Różanna

02.11.2023 08:56

To pracownik administracyjny to takie ogólne stanowisko? czym się zajmuje taka osoba tutaj?
    Różanna

02.11.2023 08:56

Jakiego właśnie doświadczenia wymagają?

23.09.2023 21:13

Dzień dobry. Chciałem się dowiedzieć jak wygląda praca w tej firmie? Ponieważ chcę się zatrudnić na stanowisko jako operator koparki i chciałbym wiedzieć, czy wogole warto? I jakcy ludzie i wogole jak to wszystko wygląda. Z góry dziękuję za informację...?
    blesz

25.10.2023 11:09

ciężko powiedzieć, raczej nikt nie ogarnia warunków pracy na wszystkich stanowiskach, ale raczej na tym poziomie wszyscy mają to samo, benefity tez nie grzyby nie rosną po deszczu na prawo i lewo
    Churu

26.10.2023 12:22

A czy te dofinansowania są duże? Albo chociażby wystarczające według was?
    Niel

23.08.2023 11:38

co znaczy dekadowy system pracy? coś czytałem o tym tutaj??
    polo

10.10.2023 12:15

Po 10 godzin i więcej, krótko mówiąc praca od rana do wieczora
    Polo

10.10.2023 12:20

Generalnie dla pracowników fizycznych są płatne nadgodziny 1/1, Ale na stanowiskach tj. Kierownik Inżynier nie są płatne
    Zainteresowana

16.08.2023 17:01

Pracował ktoś jako Specjalista ds umów, lub wie z czym wiąże się to stanowisko?;) W ofercie są jasno wymienione obowiązki, ale o rożnej specyfice. To praca bardziej w papierkach, czy kontaktu z podwykonawcami/klientami jest dużo? W wymaganiach wspomnieli o prawo jazdy, czy to praca również mobilna? Oczywiście wspominają o atrakcyjnych zarobkach, serio są dobre, czy to taka typowa formułka?:)
    Gonner

25.08.2023 10:18

zresztą wbij sobie na stronę z ofertami i sam posprawdzaj jakie mają wymagania do czego
    roki

05.09.2023 10:00

no właśnie, zazwyczaj wypisują wszystko co potrzeba, a w razie co można dopytać przecież
    Wózki

16.07.2023 10:39

Witam, jakie zarobki dla operatora wózka widłowego? Na start tak zwane
    Hassan

02.08.2023 09:20

nie ma problemu jak odpowiednio dasz znać wcześniej
    star

14.08.2023 11:00

to ile dni jest tego urlopu?
    Były

27.06.2022 10:55

Pracowałem tu przez jakiś czas. Porządna firma, warunki uczciwe, fajni ludzie.
    fart

06.07.2023 13:05

ja na odp czekalem ok 2 tygodnie i nie uwazam zeby to bylo jakos wyjatkowo dlugo, ale kazdy pewnie ma inne doswiadczenie, bo zalezy jak szybko potrzebowali pracownika
    wws

12.07.2023 13:12

a na jakie stanowiska jest teraz tutaj otwarta rekrutacja?

25.06.2023 23:31

Witam, pojawiła się oferta pracy na Przedstawiciela handlowego. Czy ktoś może napisać coś więcej ? Np. jaki teren ? Jak z bazą klientów? Albo jaki rodzaj klienta ? Jakie auto ? Jeśli chodzi o kasę to pewnie już z nimi trzeba by gadać, ale może ktoś coś wie np jaki przedział? Dzięki za odpowiedź
    Malik

26.06.2023 09:21

i jakie godziny pracy są na tym stanowisku?
    Wicek

27.06.2023 12:11

Z reguły na tego typu stanowiskach nie ma sztywno określonych godzin, tylko raczej się dostosowuje tryb pracy pod klientów, więc mniemam, że tu może być podobnie
    Mona

21.06.2023 07:14

Czy mógłby ktoś się wypowiedzieć na temat pracy w biurze? Jaka atmosfera i warunki? Czy dużo osób tam pracuje?
    Kandydat1

21.06.2023 16:35

Dołączam się do pytania. Czy są jakieś cykliczne podwyżki i premie?
    Mona

22.06.2023 20:33

Interesuje mnie administracja oraz dział obsługi i realizacji zamówień. Czy jest osobna jednostka od zamówień publicznych?
    Wasny

05.06.2023 15:16

W zeszłym miesiącu na dobre zakończyłem swoją pracę w firmie i z tej okazji postanowiłem, że zostawię tutaj coś po sobie. Firma ogólnie bardzo przypadła mi do gustu. Przed wszystkim nie robiła mi nigdy większych problemów. Brak spóźnień z wypłatami, problemów z noclegami czy dojazdem, a robiłem tu kilka lat, więc były okazje żeby coś poszło nie tak. Oczywiście jakieś drobne potknięcia się zdarzały, nie mówię, że zawsze wszystko dobrze grało, ale nigdy nie miałem takiego wrażenia, że ktoś się na mnie wypiął i teraz sam muszę sobie radzić. Dla ludzi, którzy siedzą w takich tematach i polecam.
    Chomik

07.06.2023 08:23

Bo widziałem ogłoszenie na murarza i jeszcze sie zastanawiam jak z tym prawem jazdy, musze je miec?? Bo jest mile widziane w ogloszeniu ale bardzo zalezy mi na pracy
    Korpnas

16.06.2023 11:39

Pewnie jak jest mile widziane to z chęcią przyjmą osobę która jednak ma prawo jazdy, ale może akurat Ci się poszczęści
    abc

17.05.2023 12:57

Gdzie teraz są prowadzone budowy albo gdzie będą w najbliższym czasie?
    Wasny

05.06.2023 15:18

Wejdź sobie najlepiej na oeliksa i tam jest mnóstwo tego rodzaju ofert, to możesz poszukać czegoś dla siebie
    Waldi

23.05.2023 13:58

po ile godzin dziennie sie pracuje ??
    komar

02.06.2023 10:45

a na jakim projekcie?

05.06.2023 13:16

Mi mówili że po 11 z przerwami łącznie, ale może rzeczywiście to od projektu zależy...
    Michał

23.05.2023 14:35

Witam, ma ktoś wiedzę po jakim czasie od złożenia CV łaskawie się odzywają? Bądź też nie wiadomo wszystko w zależności czy im się spodobasz. ale mniej więcej jaki jest okres rekrutacyjny

05.06.2023 13:11

Pozwól, że się jeszcze dopytam, bo teraz skoro mam już szansę pracować, jest jeszcze kilka drobnych kwestii, które mnie gryzą, a widzę, że ty już pracujesz to może będziesz coś o tym wiedział. Bo ogólnie mówili mi, że system pracy jest dekadowy i no wyjaśnili jak to działa, ale nie wiem czy dalej to łapię... Mógłbyś coś przybliżyć?

05.06.2023 13:14

I jeszcze tylko pytanie o długość czekania na odpowiedź w sprawie rekrutacji? Ile czekaliście na wiadomość zwrotną i po jakim czasie powinienem się zacząć martwić? :P
    Mariusz

19.05.2023 08:15

Witam, jakie warunki dla kierowców? Czy za prace w sobotę i niedziele są jakieś dodatki?
    Kali

28.04.2023 16:44

monter paneli fotowoltaicznych niby ogłoszenie jest do Jarocina ale gdzie dokładnie sie pracuje?
    Inni

02.05.2023 13:12

Praca jest w różnych miejscach? Pracownicy są na stałe? Proszę o odpowiedź.

11.05.2023 10:49

Praca na terenie całego kraju, zazwyczaj 5-8 miesięcy na jednej budowie. Pracownicy raczej jak trafiają na budowę to zostajądo końca
    Jaro

11.03.2022 15:59

Na jakie zarobki moge liczyć na początek jako monter ?
    Ali

19.04.2023 16:29

Kierowcy to jednocześnie tacy decyzyjni brygadziści. Nie ma zmian, bo brygadzista nie da Ci auta. Ma z tego pieniądz i fuchę. Może se dorobić(coś przywiezie z budowy do domu)
    pierre

04.05.2023 14:33

są jakieś podwyżki po większym stażu pracy?
    pierre

04.05.2023 14:30

jak będzie wyglądać rekrutacja na montera?

Zostaw merytoryczną opinię o Romgos Grupa