brak logo

Zakłady Miesne Morliny S,A

Ostróda

Opinie o Zakłady Miesne Morliny S,A

nowy 2012-02-02 19:22:34
I się posypała ładna grupa ludzi gdzie \'\'LIKWIDATOR\'\'zaczął swą prace
anty 2012-06-08 14:46:02
pierdzielisz głupoty człowieku,klienci nie odwracają sie od Morlin,bo w porównaniu do konkurencji produkują dobre wyroby!!!wszędzie w Polsce teraz jest wyzysk pracowników...
PIORKO 2012-07-25 22:12:00
WŁAŚCIWIE NIE WIEM CZY TO W TYM MIEJSCU POWINNO SIĘ . PORUSZAĆ TEN TEMAT. W dzisiejszej TVP info / 25.07.2012/
była mowa o wysypisku śmieci w Morlinach i o epidemii karaluchów.
Czy to ma związek jakikolwiek z Zakładem ?
1
Kasia 2012-09-12 15:29:26
Ja pracowałam przez kilka lat w Z.M. MORLINY i złego słowa nie powiem o firmie ani o pracodawcy. Wypłata zawsze na czas, porządne zaplecze socjalne oraz wiele mądrych osób w kadrze zarządzającej. Prezes jest bardzo inteligentnym facetem i ma u swojego boku mądrego i mądrze myślącego dyrektora produkcyjnego. Poza tym stawiają na rozwój firmy i wprowadzili świetny system dla ułatwienia i lepszej kontroli (SAP).
A to, że wołowina tak długo ciągnęła to tylko zasługa prezesa i kadry zarządzającej ( i SEBASTIANA :) ) bo już dawno powinna być zlikwidowana ponieważ była nierentowna ( ile można było dokładać ? ).
Pozdrawiam Was
KKK
wq 2012-09-15 05:55:10
Kasiu krótko pracowałaś. Mój staż to 20 parę lat i powiem Ci że tak źle jeszcze nie było. Co do kadry zarządzającej to było na poziomie za czasów sprawowania władzy przez Campofrio (czystka), a o czasach za P. Lipskiego można sobie tylko pomarzyć.
babajaga 2012-09-19 16:58:49
A pamiętacie Radzia z uboju którego przenieśli na plastry dobry pracowity chłopak takich ludzi już nie ma na początku roku się zwolnił dała bym wszystko by wrócił więcej takich ludzi jak on trzeba u nas pozdrawiam KS
1
borys77 2012-10-22 16:39:30
czy ktoś z Państwa mógłby mi pomóc?
poszukuje kontaktu do osoby odpowiedzialnej za zatrudnienie pracowników fizycznych - będę bardzo wdzięczna za pomoc
anty 2012-11-05 22:05:19
wystarczy pojechać do zakładu do kadr
1
anty 2013-06-01 22:41:24
no i Chińczycy nas wykupili,mam nadzieję że bedzie dobrze!!:)
1
mała 2013-10-07 09:57:16
zakład dobry i płaca pewna-ujęła bym-płaca stała ale na czas!gdyby była trochę większa w 2008 roku nie musiałoby tyle ludzi wyjeżdżac za granicę.Tylko mam jeden minus teraz po powrocie-nie chcą przyjmowac ludzi którzy wrócili i chcą jednak zyc w Polsce-gdybym nie musiała nie jechała bym za pracą gdzies indziej.Mam wrażenie ze o przyjeciu do pracy decyduje tylko jedna pani w kadrach-pani G..)i jeśli tak jest to chyba jest coś nie tak?!
1
klan 2014-02-16 12:43:15
To co się dzieje teraz to pewnie przejdzie do historii . Na jednym z działów rządzi klan my pracownicy nic nie mamy do powiedzenia , tylko straszą ,karzą nawet zwalniają .Przełożeni o których piszę potrafią słać tylko przekleństwa i wiązanki . I uważają ze wszystko ok.
2
anty 2014-02-19 00:32:48
możemy w tej sprawie zadziałać tylko trzeba nam konkretów!!Solidarność czeka na sygnały!!bez Waszych sygnałów jak mamy to zbadać!!Pozdrawiam
1
keks 2014-02-19 00:34:50
pamiętajcie trzeba się organizować,w liczebności siła!!!Solidarność czeka na Was
klan 2014-02-20 21:39:40
do tych związków należałem ponad 25 lat gdy poszłem prosić o pomoc wy umyliście ręce dziękuję za taką pomoc teraz musimy radzić sami pozdrawiam
1
MAŁY 2014-02-20 21:44:54
dajemy sygnały podajemy na tacy i na tym się kończy rola związków!!!!!!!!!
keks 2014-02-24 21:00:46
Związek Zawodowy jest dla pracowników i wielu którzy należą jest zadowolonych!!!Ale skoro dużo osób nie przychodzi czy nie dzwoni z problemem(nie związkowcy też)tylko marudzi na Związki i przeklina po kiblach to coś tu jest nie halo.Nie jestesmy jasnowidzami,zgłaszajcie nam problemy!!
keks 2014-02-24 21:09:34
a może Pana problem był nie do przeskoczenia!!Pozdrawiam!
mały 2014-02-25 18:08:17
myślę że dla tych związków tak ,na pewno słyszeli że ludzie są degradowani ze stanowisk, zwalniani i odchodzą na zasiłki bo mają wszystkiego dość czy interesowali się dlaczego .pozdrawiam
keks 2014-02-25 19:51:18
ale skoro osoby zainteresowane(degradowane)nie chciały interwencji,to na siłę nie możemy się angażować!!
Berlinka 2014-02-25 22:16:19
Związki zawodowe to kupa kolesi aby mieć przywileje
anty 2014-02-26 22:09:12
Pewnie pisze to osoba wyższa rangą w zakładzie!!:))))))))))a jakież to przywileje posiadają związkowcy w naszym zakładzie??
6
ktoś 2014-04-12 09:28:06
Mam tylko nadzieję że przeczyta te wszystkie opinie ktoś kto sie tym zainteresuje ktoś kto będzie mógł przyjżeć się niektórym przełożonym,i w końcu pomóc słabszym naprawdę spracowanym ludziom.Wtedy i firma zyska dlatego że pracownik który nie pracuje pod presją jest bardziej wydajny i lepiej pracuje,i napewno ludzie by nie odchodzili z pracy,a tak przychodza popracują trochę i odchodzą,mówiąc że w takim napięciu nie są wstanie pracować
koleżanka klanu 2014-04-13 15:48:51
masz rację ale zgłaszajcie to do związków listownie zostawiając list na bramie ,a oni mają podkładkę do działania bo jedna czy dwie osoby nie poradzą KLANOWI z takim poparciem a cały zakład wie o jaki dział chodzi!!!!!!!!!!!

2
helios 2014-04-26 07:46:09
A ja uważam że te związki zawodowe to powinni zlikwidować i tak nic nie działają biorą kasę za nic. Zlikwidować związki zawodowe bo są kompletnie nie potrzebne
1
4135617738 2014-05-02 11:07:05
To wszystko bzdety w morlinach niema solidarności ludzie dają się poniżać pracują jak murzyni na premie elity a związki to teoria opłacana przez dyrekcje
ubój 2014-05-05 19:22:19
jestem za zlikwidowaniem co to za związki które mają siedzibę u swego pracodawcy pracowałem na uboju i uwieżcie mi nic nie mogą one zrobić dla kogoś sam się trzyma jak tylko morze pamiętam żona syn i On więc oco chodzi tylko dla nich miejsca pracy bo jest obsrany
klan 2014-05-07 18:15:17
Klan rządzi pełną parą brygadziści zmieniani jak rękawiczki,już niedługo następny awans czy domyślacie się kto awansuje dalej ,to już widać teraz.
1
anty 2014-05-07 20:06:34
dwie rzeczy drogi Panie,po pierwsze bez Zwiazków Zawodowych Pracodawca ma prawo wprowadzić 12 mies. okres rozliczeniowy,a po drugie tylko Związki moga negocjować z Pracodawcą podwyżki dla załogi,ale co tam najlepiej rozwiązać zamknąć i zlikwidować tak??!!
1
anty 2014-05-07 20:09:16
Gościu głupoty gadasz,skoro pół załogi nie chce a drugie pół chce rypać we wszystkie święta to co Związki Zawodowe mają robić??co by nie zrobiły połowa załogi będzie skrzywdzona!!
1
anty 2014-05-07 20:11:20
co racja to racja ludzie nic nie zgłaszają,nawet anonimowo,a później mają pretensje,a żeby działać trzeba mieć sygnały!!!
ostr 2014-10-05 10:00:01
Czekałem , że ktoś konkretnie odniesie się do produktów jakie produkują Morliny, a tu same awantury jak w każdym zakładzie pracy-,masz pracę niedobry pracodawca, szukasz pracy winien Tusk. Ale zagranico wszystko pasuje!
1
konsument 2014-10-23 21:59:24
kupilem dzis boczek wedzony z Morlin ostroda o nazwie mocno wedzony we wroclawskim REALU chcialbym zeby ten boczek wpirda...ł. ten decydent morlin ktory wpycha takie swinstwo z KNURA do sprzedazy po usmazeniu na patelni zasmrodzilem cale mieszkanie i zapaskudzilem patnie nie pomoglo 4-krotne wygotowywanie smrod szczochami utrzymuje sie caly dzien.Ten producent nie liczy sie z konsumentami uwaza ze Polacy to swinie i zezra wszystko!!!
3
kot 2014-11-20 12:02:42
Tak produkcja pracuje we wszystkie święta. Kierownictwo na produkcji to banda niedouczonych chamów po zawodówkach.
12
Roman 2015-02-07 11:50:19
Obóz pracy. Świątek piątek i niedziela. Serio, praca w soboty i niedziele to norma, a nie wyjątek. Nadgodziny to też norma. Nie zostaniesz po godzinach? Dostaniesz naganę, albo Cię wyrzucą. Taki biznes plan ma ta firma. Wolne dni oddają tam kiedyś, ale pracownicy nie mają ustawowych 48 godzin odpoczynku po 5 dniach ciągłej pracy. To tylko jeden przykład łamania praw pracowniczych w tym przybytku. Przydałaby się reorganizacja.
8
A. 2015-02-07 11:55:51
Rodzic przepracował tam 35 lat i w nagrodę zwolniono go. Po ponad roku przyjęli ale za najniższą krajową, a ma współpracować z ludźmi, którzy nie zostali zwolnieni (chodzi o zwolnienie ponad 200 osób parę lat temu) i mają 2 razy tyle co on za tą samą pracę. Sprawiedliwość w wersji polskiej.
1
Zibii 2015-02-13 00:15:46
Pamiętam, wiele lat temu jak związkowcy wynosili pod ubraniami wędliny za przyzwoleniem komendanta strazy przem.Bronka P. o jakich związkach mówimy .
1
... 2015-02-24 17:57:55
to jest marka i tyle
1
konkret 2015-02-24 17:59:37
popieram
heh 2015-04-19 11:36:41
Chyba masakra :)
3
adam 2015-07-25 19:49:39
Na czym polega teraz praca na produkcji??? Kto jest kierownikiem, a kto brygadzistą??
haha 2015-08-28 08:49:09
"Obserwuje, i tak obserwuje...

was dyrektorzy, kierownicy nisko w "plebsie" urodzeni, słoma z butów wystająca, co za elitę, i panów się macie...

i was haccpy, technolodzy, pseudointelektualiści... co niskobudżetowy żal, i gorycz się przez was przelewa...

i was majstrowie, brygadziści, z plebsu wyciągnięci, bez wykształcenia, z wysławianiem problemami, o zarządzaniu zasobem ludzkim nie mający pojęcia...

i was robotnicy w "second-handach" z kredytami do końca życia...

obserwuje was, i z zachwytu nie mogę wyjść, że w dobie komputerów, internetu takie rzeczy mają miejsce."
6
katrin 2015-09-22 14:06:05
Witam. Możecie powiedzieć ile zarabia się w zakładzie ?
opinia 2015-11-19 21:58:20
A JA JAK ŻYJE JUŻ 53 LATA TO NIE JEM Z TEGO ZAKŁADU NIC.SĄ INNE I SMACZNIEJSZE WYROBY.
1
Piotr 2015-11-22 21:12:44
To święta prawda,gdzie nie pójdziesz to najniższa krajowa tak wyrządzili przez te 8 lat że zygać się chce.Rodzinki i znajomi mają więcej niż fachowiec z 30 letnim stażem.Nie polecam nikomu tej firmy tam kariery nikt nie zrobi.
kasiek 2016-01-13 06:27:31
Dodam swoje trzy grosze. Pracowalam tam pare lat i bylam bardzo zadowolona z pracy oraz mam dobre zdanie o produktach ,do dzisiaj kupuje wedliny z Morlin.
Jesli wrocilabym do Polski powtornie staralabym sie o prace w tym zakladzie. Doceniam teraz jaka ochrone mi dawal zaklad i zwiazki zawodowe w tym zakladzie,placa gwarantowana , a uklady istnieja wszedzie czy pracujesz w Polsce czy zagranica tam gdzie jest Polak zawsze jest tak samo.O niskiej jakosci to mozna mowic w UK tam czlowiek do pracy w zywnosci jest zatrudniany z ulicy bez zadnych kart zdrowia a kontrole np z TESCO to jest jeden wielki zart ma byc tylko zbyt i produkt ma wygladac z zewnatrz ladnie ,raz na pol roku trafi sie kontrola dloni i jesli wykryja bakterie to na tydzien trafiasz do pracy na ekspedycji wiec nie warto psioczyc na polskie produkty i doceniac wysoki poziom produktow polskich.
kasiek 2016-01-13 06:27:36
Dodam swoje trzy grosze. Pracowalam tam pare lat i bylam bardzo zadowolona z pracy oraz mam dobre zdanie o produktach ,do dzisiaj kupuje wedliny z Morlin.
Jesli wrocilabym do Polski powtornie staralabym sie o prace w tym zakladzie. Doceniam teraz jaka ochrone mi dawal zaklad i zwiazki zawodowe w tym zakladzie,placa gwarantowana , a uklady istnieja wszedzie czy pracujesz w Polsce czy zagranica tam gdzie jest Polak zawsze jest tak samo.O niskiej jakosci to mozna mowic w UK tam czlowiek do pracy w zywnosci jest zatrudniany z ulicy bez zadnych kart zdrowia a kontrole np z TESCO to jest jeden wielki zart ma byc tylko zbyt i produkt ma wygladac z zewnatrz ladnie ,raz na pol roku trafi sie kontrola dloni i jesli wykryja bakterie to na tydzien trafiasz do pracy na ekspedycji wiec nie warto psioczyc na polskie produkty i doceniac wysoki poziom produktow polskich.
berlinka 2016-04-14 19:59:51
trzeba czytać gdzie na etykiecie gdzie wyprodukowano , bo Morliny boczku dawno nie produkują .A logo Morlin ma większość zakładu ANIMEX.POZDRAWIAM
berlinka 2016-04-14 20:16:43
większość ludzi zwalnia się sama za NN-nieobecności w pracy, lub gorzałę i gadają że ich zwolnili,a zwolnieni się na własne życzenie.pozdrawiam
ONA48 2016-07-23 00:35:20
PRACA MI ODPOWIADA ALE PRZELOZENI PORABANI ZERO KOMUNIKATWNOSCI Z PRACOWNIKIEM TYLKO ZASTRASZANIE........ZWOLNIMY ......TERAZ MAMY UKRANCOW...............PROSZE................NASZA INTELIGENCJA WSTYD
Pozytywny 2016-07-23 21:04:25
Wiesz co, pisanie capslockiem też nie jest najwyższym wyrazem ogłady, ale co ja Ci będę mówił, wiadomo, że tak jest a nie inaczej, moim zdaniem wartościowa firma
Zostaw swoją opinię o Zakłady Miesne Morliny S,A - Ostróda
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Miesne Morliny S,A