Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2008-12-05 17:32:37 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Zakłady Miesne Morliny S,A - Ostróda. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
anonim - 2008-12-05 17:44:06 odpowiedz | cytuj
Zakłady Miesne Morliny umozliwiały mi rozwój osobisty a takze mozliwosc awansu
anonim - 2008-12-29 21:25:11 odpowiedz | cytuj
pracowałem w morlinach sądzę ze panuje tam wyzysk pracownika ! pensje są mizerne,ludzie pracujący tam ponad 30 lat zarabiają ponad 1000zł nie polecam :)
pozdrawiam młody człowiek
anonim - 2009-03-18 21:17:34 odpowiedz | cytuj
Morliny to była firma w latach 1996 - 2001 kiedy to grupa młodych, pełnych chęci luszi swoim entuzjazmem pociągnęła całą resztę. Dziś piastują wysokie stanowiska managerskie w innych firmach. Tą firmę już nic tak dobrego jak oni nie spotka. Zrobili dobrą robotę i odeszli a nam zostal się z nich tylko jeden. W tobie upatrujemy naszą nadzieję Leszku.
Nie zostawiaj na, pracownicy.
marg8407 - 2009-09-29 13:16:58 odpowiedz | cytuj
Wszyscy młodzi z entuzjazmem wyjechali za granicę do pracy. Morliny zatrudniając nieodpowiedzialnych pośredników , których wcześniej nie sprawdzili tracą w ochach pracowników i osób mieszkających w Ostródzie. Może ktoś w końcu na tak odpowiedzialnym stanowisku zatrudni równie odpowiedzialną osobę , której będzie zależało na dobrej opinii całego miasta Ostróda i okolic oraz zwiększenia wydajności, tym samym zadowolenia pracowników.
Nic prostrzego zatrudnić osobę której zależy na ludziach pracujących w Morlinach.
marg8407 - 2009-09-29 13:17:08 odpowiedz | cytuj
anonim - 2010-01-08 21:01:06 odpowiedz | cytuj
...jeśli chodzi o pana leszka to ta osobowość budzi wiele do myślenia to ostatni człowiek na którym można polegać,chory na władzę!!!!!! działający w klice a poniżajacy szeregowych pracowników oni dla nie się nie liczą.
anonom - 2010-01-08 21:04:41 odpowiedz | cytuj
.......jeśli chodzi o pana leszka to stek kłamstw ,to człowiek chory na władzę.pracownik to zero dla niego .i dlatego prace z nim fatalna szkoda zachodu
anonim - 2010-03-12 21:29:51 odpowiedz | cytuj
anonom - 2010-01-08 21:04:41

pierdolicie głupoty morliny dalej są najlepszo spułko mieśna w uboju bydla bije sie ponad 140 kruw 70 jauwek 160 buchaja 4 dni uboju to wychodzi 1400 sztuk + produkcja wiepszowa
nie warto - 2010-06-01 19:42:56 odpowiedz | cytuj
w morlinach panuje wyzysk ludzi a szczegulnie na uboju rozumim że przca jest cierzka ale za 1400 zł [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak wuł a brygadzista jeden stoji nad głową i nawet nie powie po imieniu tylko wali tekst koles [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cie bo jakies eksporty wybierają a prezesi i te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z warszawy se siedża a na podwyszki rzałują
nie warto - 2010-06-01 19:43:14 odpowiedz | cytuj
marg8407 - 2011-03-19 18:14:36 odpowiedz | cytuj
Mam propozycję aby te osoby, którym się nie podoba w Morlinach po prostu odeszły. W tej chwili jest teraz tyle osób bez pracy, które chętnie przyjmą propozycję pracy. Może wypłaty nie są wysokie . ale socjal wszystko rekompensuje. Jak nie wystarczy można zawsze poprosić. Jak mojej rodzinie było ciężko poprosiliśmy o zapomogę i otrzymaliśmy. Pewnie gdyby mąż miał odwagę poprosić o podwyżkę po 15 latach pracy na papierze jestem pewna . że otrzymałby podwyżkę, ale jest na tyle skromny, że ani razu tego nie zrobił.
Pozdrawiam kadry i Suma.
P.S. do Suma
Jak można lekceważyć pracowników po 15 latach współpracy?
pakowacz - 2011-08-14 21:31:09 odpowiedz | cytuj
po tym co kilka osób tu zaprezentowało widać, że pracują tam kompletni idioci i nie powinni zarabiać więcej niż te 1400 zł
masakra - 2011-10-15 14:21:40 odpowiedz | cytuj
pakowacz - 2011-08-14 21:31:09

To co dzieje się w tej firmie to jedna wielka masakra.Jest taki dział na którym ludzi traktuje się jak śmieci jak jedne wielkie zero .Są zastraszani szantarzowani nie mają żadnych praw.Rządzi tam tak tępa osoba że szkoda nawet słów którą popiera koleżanka w pomarańczowym kasku o imieniu Irena.Brygadzistka która nie zna się na niczym czyli Baśka to totalny głąb hitler tyran wiecznie drze mordę i i wisi na telefonie.Ludziom nie wolno nic bez jej pozwolenia nie wolno z nikim rozmawiać śmiać się mimo że wykonuje się swoją prace ludzie z działów obok śmiją się z jej zachowania i współczują koleżankom obok.Dziwi się karzdy jak tak ograniczony człowiek może być przełożonym innych ludzi ludzi któży zasługują na trochę szacunku i któży znają się na pracy więcej niż tępa bacha ale cóż jak ma się poparcie u koleżanki która jest wyrzej i której trzyma się palec w dupie.
tyrania - 2011-10-18 12:23:39 odpowiedz | cytuj
Ci ludzie którzy dorwali się do władzy to zwykłe prostaki któży sami byli zwykłymi robolami a teraz pozakładali pomarańczowe kaski albo żółte czapki a w głowie sieczka i woda sodowa bo mają ludzi pod sobą których gnoją.To jest poprostu chore jak z dziada staje się pan i przestaje być normalnym człowiekiem normalną koleżanką z pracy jak kiedyś.Na dzile którym chwała bogu nie pracuję dzieje się coś strasznego można nazwać to mobingiem.Kto nie słucha poleceń wyrzucany jest na inny dział lub straszony zwolnieniem.Patrząc na to z boku ma się dosyć i wspułczuje ludziom któży mają za brygadistkę taką baśkę.Ale majstrowa nie ma szacunku też do nikogo dla wszystkich jest wredna i ogólnie wulgarna a uwarza się za inteligentną kobietę HA HA HA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Wzieła sobie głąba który wykonuje polecenia i gnębi ludzi.PARANOJA.Kiedy do totrze do odpowiednich ludzi u góry.
pracownik - 2011-10-19 09:24:03 odpowiedz | cytuj
Szkoda że większość z nas pracowników nie ma odwagi jawnie wypowiadać swoje opinie na temat przełożonych i do przełożonych. Nie tak prosto jest zwolnić pracownika z pracy tylko dlatego że nie pozwala sobą pomiatać przełożonemu tylko ludzie więcej zgrania a nie jedna osoba podrzuca świnie drugiej i w ten sposób dajemy broń takim prostakom do ręki.Wszyscy wiedzą jak część przełożonych w naszym zakładzie traktuje podwładnych ,ale nie wszyscy są tacy "kawka kawce nie równa ".Proponuję chociażby wystosować e-maila do wyższej kadry kierowniczej o zmianę brygadzisty i wyciągnięcie konsekwencji wobec stosowanego mobbingu .
kowal cyceron - 2011-10-19 20:07:43 odpowiedz | cytuj
na stanowiskach kurwy i pedaly w morlinach,dupcza innym zony a one zostaja mistrzyniami i brygadzistkami.morliny to dno!
anonim - 2011-10-19 23:14:17 odpowiedz | cytuj
Tak to jest jak dorobkiewiczowi woda sodowa uderza do głowy. Bo został chłop/ka wielkim Brygadzistą... szkoda tylko, że bez wykształcenia i odpowiedniego przeszkolenia z zarządzania personelem. Jak ma być dobrze jak \"byle kto\" przez donoszenie i podlizywanie się dostaje awans i zapomina, że Ci którymi zarządza są również ludźmi którym należy się szacunek. Na szczęście nie jestem pracownikiem jakże kiedyś bogatej i szanowanej firmy Morliny. Człowiek człowiekowi zgotował ten los. Może warto byłoby pójść do inspekcji pracy. Chociaż pewnie większość z Was potrafi tylko narzekać i obsmarowywać tyłki pod pseudonimami. Pozdrawiam pracowników Morlin
anty - 2011-10-20 08:51:47 odpowiedz | cytuj
co prawda przyznam Ci rację kolego w kwestiach które opisałeś,to jednak sam ukrywasz się pod pseudonimem mimo że nie jesteś pracownikiem tej firmy...a wierz mi że wyrażając głośno swoje zdanie w Zakładzie można być przeniesionym i zdołowanym przez przełożonych!!!w Morlinach jest jak za komuny,kolesiostwo ponad wszystko!!! Inspekcja pracy nic tu nie pomoże gdyż muszą informować pracodawcę o swoim przyjeździe,a On może się przygotować na taką wizytę!!!pracownicy powinni wiedzieć gdzie zgłaszać takie rzeczy...są odpowiednie" PODMIOTY" w tym zakładzie...przełożony zastraszający pracowników nie może zostać bezkarny~!!!
anonim - 2011-10-20 13:49:41 odpowiedz | cytuj
Co wy se wyobrażacie...? modrzy w mordach ale zeby prosto w oczy powiedziec to ciezko nie znacie db P.Leszka to po wypisujecie takie pierdoły to ze sie jadnym słowem opier...na przerwach do kibelka na papieroska i co nawet 1000zł. wypłaty nie powinniscie dostac bo co niektórzy kradna co sie da.A jak wolnego nnie dostaniecie to droga prasta bo idziecie do lekarza po zwolnienie i płacicie bo robic wam sie nie chce. I do kogo macie pretensje tylko z niektorymi opisami sie zgadzam tylko nie o P.Leszku....!
anonim - 2011-10-20 15:04:21 odpowiedz | cytuj
jak wam taka praca się nie podoba to mam propozycję zwolnić się, jest wiele osób które by chętnie poszło do pracy i do Morlin a was na bruk obiboki
anonim - 2011-10-20 23:11:52 odpowiedz | cytuj
Podejrzewamy, że krytyka wobec pracowników produkcyjnych jest ze strony biurowca albo kogoś, komu ktoś nasrał na pagony. 1. Jeśli kradną to znaczy, że na bramkach nie sprawdzają dobrze. 2. Jeśli 1000 zł to za dużo to nie macie pojęcia o niezbywalnym prawie ludzi pracy do godnego życia. To typowe dla tzw. \"wykształciuchów\" zindoktrynowanych w tępych ekonomicznych uczelniach (wiemy - trudne słowa), gdzie zamarzyło im się być tzw. establishmentem (trudne słowo). Kapitalizm finansistów zdycha na raka na naszych oczach a ćwierćinteligenci w krawacikach bezczelnie kpią z pracowników fizycznych (!!!). (u nas na produkcji mówią: nie macie jaj, tylko małe azjatyckie piłeczki!) A dla hecy: panuje taka opinia, że im mniej wykształcony, im bardziej tępy i wulgarny jest \"ktoś\", tym szybciej pnie się do góry po obolałych plecach niczym po szczeblach drabinki kariery. Jakie to ma przełożenie na podwładnych: demotywujące, demoralizujące i degenerujące (trudne słowa, wiemy). Stąd te kawki, papieroski, kradzieże, spóźnienia i zwolnienia. To sprzężenie zwrotne. Jak za komuny. Bydlaki dawały zawsze zły przykład.
anty - 2011-10-20 23:55:02 odpowiedz | cytuj
zacznijcie ludzie jakoś się podpisywać bo ciężko Was odróżnić,same anonimy,,,a Ty gościu od Leszka (Przydupasdie)naucz się najpierw podstaw języka polskiego!!!
anty - 2011-10-21 00:29:00 odpowiedz | cytuj
ale taka prawda,dać temu gościowi co tak krzyczy 1000zł na życie i inaczej by piał;)!!!poza tym koleżko jakbyś pozapieprzał w Morlinach to nie byłbyś już w gębie taki mocny,,,pozdrów Leszka:)))))))
john - 2011-10-21 19:02:40 odpowiedz | cytuj
tak to istna paranoja na uboju zeby zarabiac 1400zl a trzeba robic za 2 zawsze cie cos boli i zawsze chca wiecej.lipa totalna nie widzialem gorszej firmy .ale ludzie daja sie zblocic i tyraja za marne grosze tylko dlatego ze nie maja innego wyjscia bo tej pracy nie ma.taka jest prawda.
x