Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A.

Pszczyna

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 353 ocen.

Opinie o Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A.

Nonsens Kania

Ludzie, kurcze, ogarnijcie się, serio chcecie tam pracować? I dostawać umowę co miesiąc i bać się co miesiąc co dalej? Nie ma sensu pracować tam, to zakład gdzie można odwalać fuszerę!! Tyle. Nina ja też go właśnie nie polecam, ex tam robiła i też na głównym, to było z 4 lata temu dobre, wtedy to było świeże i brakowało ludzi i siedziała nawet po 12h, a ja tam poszedłem tylko dlatego, że nie miałem obecnie nic, kurde...ja to mam pecha, jestem w pracy gdzie śmierdzi, idzie się nawet udusić bez maski, człowiek jest uwalany kurzem, olejami i całą resztą tablicy mendelejewa, pracuję jednak w zwartej grupie, dogadanej, uczciwej i dosyć pomocnej, a nie to co tam...

Winczi

A jak z praca dla kierowców?? Jakie warunki , wynagrodzenie itd? Chodzi o prace na miejscu lokalnie

KADRY HK LOGISTIC
@Winczi 2 tygodnie temu
A jak z praca dla kierowców?? Jakie warunki , wynagrodzenie itd? Chodzi o prace na miejscu lokalnie

Prosimy o kontakt telefoniczny: 728 886 646

Nina

Nie polecam zakładu w Goczałkowicach. Biura mają non stop jakieś wąty do produkcji. Mamy trzymajcie się daleko od tego zakładu.

41280@wp.pl

Praca dla masarza wedliniarza ...dogodne godziny pracy od 5-13 , jedna zmiana . Wymagania -Doświadczenie zawodowe w pracy przy rozbiorze mięsa wieprzowego, wołowego. -Produkcji wyrobów (kiełbas, wędzonek i wyrobów podrobowych) poza tym -Utrzymanie porządku w miejscu pracy -Dbanie o przestrzeganie wewnętrznych procedur wymagania -Aktualna książeczka sanitarno - epidemiologiczna Mamy dla Ciebie: Motywujące wynagrodzenie stałe + premia uzależniona od wyników Zatrudnienie na podstawie umowy o pracę lub umowy cywilno-prawnej Szkolenia kierunkowe przed rozpoczęciem pracy podnoszące kwalifikacje

Mariano

Ostatnio w Kani coś pozytywnie drgnęło na plus. Wprowadzają Mybenefit , gdzie można za zbierane pubkty kupować np. bilety do kina czy bony do sklepów, zaczeli robić konkursy do pracowników, są zniżki na zakup nowych aut choć akurat z tego pewnie nie wielu skorzysta. No ale fajnie że coś zaczęli więcej robić

Marian

Dlatego chciał bym uzyskać wiarygodną odpowiedź ile można mniej więcej zarobić za miesiąc pracując po 8 godzin dziennie

marianna
@Marian 13.09.2017, 21:37
Dlatego chciał bym uzyskać wiarygodną odpowiedź ile można mniej więcej zarobić za miesiąc pracując po 8 godzin dziennie...

Z 1800 na rękę powinno być bez nocek, nadgodzin itd.

xyz

3 tys w 3 miesiace

ania
@xyz 12.09.2017, 19:37
3 tys w 3 miesiace

Bzdura jakich mało... nie mówię, że u Kani jest najlepiej na świecie ale pisanie, że dfostaje się tysiaka na miesiąc to kłamstwo

Marian

Napisze ktoś na dzień dzisiejszy ile jest w stanie zarobić magazynier za czystą prace bez nadgodzin od poniedziałku do piątku czyli jaką dają podstawę i od jakiej umowy się zaczyna? Pozdrawiam

gk

nie polecam nikomu. Nie znają się na zarządzaniu. Nie szanują ludzi, potrafią wyrzucić na bruk i potem jeszcze robić problemy, opowiadając durnoty o człowieku porządnym

Byly operator pieca

Ja tam pracowalem i nie mam dobrych wspomnień, ciągle zimno i ciagle won tego mięsa, ludzie nadgorliwi, jakieś dziwne nagonki, brak palarnii to juz w ogole paranoja, bylem na peklownii a potem na pakowaniu to tam juz bylo lepiej, robiłem 3 miesiące i to o 3 za długo, pozdro dla pana Roberta z peklownii, ktory jest chamski i niemily, umowa co miesiąc, nieeee, to sa warunki dobre serio dla Ukrainy, od pół roku pracuję w walcownii i ludzie lepsi i zarobki, przy tym kania to istny obóz pracy, szkoda na to czasu, ale sa nadal ludzie co se to chwala, ale mniej ich już niz kiedyś

Kar

A może tak nie kupowac tych niby wyrooobow

Produkcja

Pracuje w tym zakladzie 4 lata i jak mam ochote to ide w dodatkowe dnie a jak nie to nie. Święta w pracy nie sa obowiązkowe zwolnic cie nie moga co najwyzej umowy nie przedluzyc. A zarobki caly miesiac na l4 i 1550 zl. Caly miesiac przepracowany 21 dni 1900. Nie ma co narzekac. Fakt praca nie jest lekka ale jak sie nie podoba to szukac gdzie indziej. Pozdrawiam

Majkel
@Produkcja 09.05.2017, 17:56
Pracuje w tym zakladzie 4 lata i jak mam ochote to ide w dodatkowe dnie a jak nie to nie. Święta w pracy nie sa obowiązkowe zwo...

A jak myślisz na początek jakie stanowisko wybrać bo chcę sie zatrudnić ale nie mam pojęcia czy na produkcji itp ??

Filipek
@Majkel 10.07.2017, 16:39
A jak myślisz na początek jakie stanowisko wybrać bo chcę sie zatrudnić ale nie mam pojęcia czy na produkcji itp ??...

Magazyn nie jest zły - chłopaki potrafią tam sporo wyciągać miesięcznie choć oczywiście nadgodzin też na to muszą trochę zrobić. Ale 3 na rękę mają. Reszta działów nie wiem

Pinio-biuro1

Dlaczego administrator tej strony usuwa moje opinie o tym zakładzie!Pisze prawdę jak u H.Kani jest.A jest tak że kobiety na produkcji(stary zakład)paczkownia pracują -ciągłość od Świąt Wielkanocnych!bez dnia wolnego!Do dzisiaj-z jednym weekendem wolnego!Czysty Bangladesz!Wyzysk,mobbing zastraszanie zwolnieniem za nie przyjście w święta do pracy.Lub zabraniem premii-Już od początku maja pracują wszystkie święta!1-maj 3-maj.Gdzie jest Państwowa Inspekcja Pracy!W/g przepisów przestrzegania czasu pracy!Zarobek brutto 2000 zł.Plus kilka stówek do świąt w/g uznania brygadzistki!Dostaniesz albo nie dostaniesz premii.Praca w temp.3-5 stopni.Kobiety chorują ale chodzą do pracy.Zachorujesz-zwolnienie Ci wisi.Ale w mediach cisza!Rotacja załogi jest wielka.Ukraińcy już nie chcą nawet u H.Kani pracować!Wiem co piszę i odradzam tam pracy.Chyba że ktoś nie ma rodziny.Bo kobiety w domu nie zobaczysz!

jo44

Zawracanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oferta w tle z MAZOWIECKIM a w praktyce PSZCZYNA w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 300km stąd...tj ode mnie. Straciłem 5 minut i opinię o firmie. Szkoda, bo te przekąski były moimi ulubionymi zagryzkami ...

Phh

Rekrutacja na poziomie nic nieznaczącej na rynku firmy. Ogłoszenie na ph ds. rynku nowoczesnego, na rozmowie okazuje się że "tradycja". Kilka dni po rozmowie dostałem info, ze dostałem pracę a potem cisza aż do dzis(minęły trzy miesiące). Może jeszcze zadzwonią. Cynizm i bezczelność.

zada

Chcesz 5000 zł a nawet pisać nie umiesz, a szkołę to chyba mijałeś patryk11917 z daleka. Nie wiem czy wiesz ale 2000tys = 2.000.000 = 2 mln - uczyli tego w podstawówce. Polecam powtórkę ;)

komas

to co oferuje kania to już wszystkie firmy oferują zakłady produkcyjne zachęcają że mają przewozy premie itp a dlaczego? bo kobieta mająca 2-3 dzieci dostaje 500 zł na dziecko i nie opłaca jej się pracować lepiej być w domu i niech płacą ja to rozumiem.Wystarczy przejrzeć ogłoszenia na olx lub z pup Żory itp i naprawdę lepsze warunki płacowe i socjalne oferują inne firmy.

Sylwia

Jestem pracownikiem Energi Rubin u nas jest robota [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jestesmy małą zgraną grupką pracujemy przeważnie po 8 godzin, ale czasami bywa tak że mamy mniej pracy lub szybko zrobimy co mamy w planie więc idziemy wcześnie do domu i nikt nie robi z tego tytułu problemu. Jeśli chodzi o weekendy to przważnie są wolne czasami zdaża się że trzeba pójść go pracy w sobotę. Ważne żeby mieć przepracowane 160 godzin w miesiącu a wypłaty kształtują się mniej więcej na poziomie 1750 do 1800 zł. Aha najważniejsza rzecz mamy super kucharke która gotuje nam saaame pyszności.

adam

jak zarobki na magazynie ?

bamber

1700 zł na rękę dramat. Ludzie opamietajcie komu to starcza ja osobiście mam w innej branży w Polsce 4000 zł i nie wyobrażam sobie pracy za takie pieniądze kredyt mieszkaniowy 900 zł + opłaty narazie singiel i za 1700 zł Spierd...ać z tego kraju. U niemca podstawa 2800 zł. Ale jak jak mówi stary świat jak jest popyt to i podaż.

znajoma

praca super ;) jestem zadowolona polecam dział plastry . 2 zmiany i pozdrawiam dziewczyny ;)

Palo

Kasa marna trzeba robic nie dojsc ze na siebie to jeszcze za Ukraincow. Obojętnie ile zrobisz to i tak Mało

Prosiaczek

Jak komuś się chce pracować to jest Ok. Jak komuś się nie chce to wszędzie źle.

xx

Wy musicie (usunięte przez administratora) by mieć to co ja bez sobót i niedziel... :) Pracujcie za 10-ciu dalej :)

loki

Witam,pracowałem u Pana Kani i zarobki naprawdę marne. Obecnie pracuję u Pana Pali w Łące,niedziele wolne,soboty dwie w miesiącu tez wolne a zarobków nawet nie porównuje.

nowy

czy może ktoś się wypowiedzieć

nowy

hej czy może ktoś napisać jaką stawkę mają tam kierownicy ? chcę przejść z innego zakładu tylko nie wiem czy mi się opłaca ..może ktoś napisać ?

Dorota

Zanim przyjmiesz się do KANI zastanów się bardzo dobrze i nie pochopnie to nie jest praca dla ludzi którzy mają rodziny i dzieci ze względu na (usunięte przez administratora) ; nie ma tu miejsca dla ludzi przyzwyczajonych do lekkich prac trzeba mieć stalowe nerwy i niezłą krzepę już nie wspomnę o odporności psychicznej.Każdemu też doradzę niech się przyjmie i spróbuje sam na własnej skórze to sam się przekona jak jest czy jest na tyle wytrzymały że popracuje bo to nie jest łatwy kawałek chleba !

maro

Jak każda firma, idealnie nie jest, ale jest naprawdę w porządku.

Mark
@maro 24.06.2016, 15:03
Jak każda firma, idealnie nie jest, ale jest naprawdę w porządku.

Witam ile można zarobić u kanii na magazynie(na rękę) ?czy są jakieś świadczenia pozaplacowe? Czy stawka jest taka sama narzucona z góry czy nożna ją negocjować?

po

co to znaczy dodatek do pracy

pracownik Kania Pszczyna

Witam wszystkich zgłaszam problem odnośnie romansów w pracy w zakładzie w Pszczynie.Firma nie zważa na to by pary chłopak i dziewczyna ,mąż i żona itp. nie pracowały razem na zmianie to stwarza dużo problemów i przeszkadza w pracy.Nie mam nic do tworzących się chorych związków w pracy ale w wszystkich innych zakładach jest to szybko wychwytywane i pary w związkach partnerskich oraz małżeńskich są rozdzielane żeby to nie kolidowało w pracy.Wolne powinni mieć ustawiane tak żeby nie mieli razem wolnego !!

pracowniczka Kania Pszczyna
@pracownik Kania Pszczyna 29.04.2016, 20:24
Witam wszystkich zgłaszam problem odnośnie romansów w pracy w zakładzie w Pszczynie.Firma nie zważa na to by pary chłopak i dzi...

Negatywne konsekwencje związku ze współpracownikiem Podjęcie decyzji o tym, czy wchodzić w związek z osobą z pracy to konieczność przemyślenia sporej ilości kwestii. Co zrobię, jeśli nam nie wyjdzie? Czy poradzę sobie z innym grafikiem mojej drugiej połówki i tym, że będzie moim partnerem Jak zareaguje szef i współpracownicy? Czy mogę stracić pracę bądź szanse na przedłużenie umowy , a jeśli tak, to co dla mnie jest w tym momencie ważniejsze? Na takie kwestie pracownicy często nie zwracają uwagi decydując się na wejście w bliską relację ze współpracownikiem. Potwierdzają to psychologowie – Judith Sills, doktor psychologii, zwraca uwagę na to, że osoby zakochane dotyka złudzenie wyjątkowości ich związku oraz przekonanie o tym, że nikt z produkcji nie domyśla się tego, że para jest w bliskiej relacji. Sills podkreśla, że te złudzenia się powszechne dla niemalże wszystkich pracowników decydujących się na romans w pracy. Uniemożliwiają one racjonalne podejście do tematu i zaplanowanie działań oraz przewidzenie konsekwencji podejmowanych decyzji. Dlatego – kiedy romans się kończy lub odkrywa go przeciwny takim relacjom pracownik-pracownica cierpią i nierzadko przynajmniej jedno z nich musi zmienić pracę.

damian

dziekuje

Mru8

Tak jeździ przewóz z Jastrzębia

damian

czesc chce podjac prace u Kani czy jerzdza jakies osoby z Jastrzebia a lbo z zor mój tel( usunięte przez administratora ) ewentualnie ja bym jezdzil autem

daro

witam a jak jest na zakładach w Mokrsku , ktoś już tu pisał ale może coś sie zmieniło bo jak rozmawiałem przez telefon o prace to mówili nawet 5 brutto niech ktoś napisze czy można tyle dostać

zzz

2 tys są dobre dla kawalera co siedzi z rodzicami w domu ozen się załóż rodzinę wynajmij mieszkanie to zobaczysz na co te 2 tys ci starcza

Alek
użytkownik zarejestrowany

No własnie @ja mówi dobrze, da się pracować i nie narzekać, są jeszcze przecież normalni ludzie, którzy nie odwajają jakichś dziwnych rzeczy, mam nadzieję chociaż

ja

witam pracuje juz u kani dwa lata na nowym zakladzie i jakos nie narzekam zarobki adekwatne do wykonywanej pracy ja od kad tam pracuje nie dostalem ponizej 2000zl na reke fakt faktem ze te ciaglasci sa ale idzie sie przyzwyczaic

e

bo sobie na to pozwalacie a oni robia z wami co chca chory kraj chore zaklady pracy wrednosc nienawisc i wyzysk

e

To jest niewolnictwo w 21 wieku dobrze że obroży nie zakladaja na szyje

ktos

W zakładach mięsnych w Mokrsku pracuje się minimum 10 godzin dziennie, jak się uda to jeden weekend w miesiącu jest wolny...szkoda że tych wszystkich wpisów nie czyta Inspekcja Pracy. Mobbing , przeklinanie i obrażanie Pracowników w zakładzie w Mokrsku to norma.Ochrona bez uzasadnienia bada alkomatem,przeszukuje torebki.Szkoda że w tej firmie nie ma Związków Zawodowych...

pracownik

Do Alek.Robot ma rację. Trwa słynna "ciągłość".Pracujemy już trzeci tydzień bez dnia wolnego.

nowa
@pracownik 20.03.2016, 20:15
Do Alek.Robot ma rację. Trwa słynna "ciągłość".Pracujemy już trzeci tydzień bez dnia wolnego....

to sie zatrudnij i sie przekonasz mnie ciaglosc zastala na drugiej zmianie i najciezej w niedziel isc di roboty jak wszyscy odpoczywaja

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

kattakwoj

Tak tam jest, mój mąż tam pracuje i robi non stopn- nie miał ani jednego dnia wolnego od miesiaca(robi caly tydzien- od poniedzialku do niedzieli), lacznie z tym, ze dwa razy mial taka sytuacje: szedł na nocke w piatek, przyszedł do domu sie przespac pare godzin,zjadl obiad i na druga zmiane w sobote...

robot

Witam moja narzeczona pracuje w tym zakładzie w goczałkowicach i maja teraz ciągłość w pracy pracuje tam od 4 marca i podobno jeszcze 2 tygodnie po świętach to nie może tak byc ze dziennie od poniedziałku do niedzieli pracowac powinni mieć jeden dzien wolnego. Nie mam kiedy z nią nawet spedzic czasu bo przychodzi zmęczona. Nie powinno tak być !!!!!!

q

chyba na okrętke bez dnia wolnego

xc

Za 26 dni pracy np. na plastrach 2002 zl na reke.

dd
@xc 14.03.2016, 18:22
Za 26 dni pracy np. na plastrach 2002 zl na reke.

co ty gadasz za głupoty ? ja jakos tam pracuje i zarobiłam dużo więcej ....

Operator pieca na paczkowni

Hmm ludzie co wy godocie ta praca jest zajebista to wy jestescie slabymi leszczykami którzy tam po prostu rady nie daja pracuje tam 9 miesiecyni jest tam pieknie wyplata miesieczna 1900 zł mało? gdzie dostaniecie więcej za tak łatwa prace czasem zapierdol jest ale przez kolejne 2 miesiace nic nie robisz wiec co wy tyle tu narzekacie polowa z was teraz siedzi w domciu bez pracy

Władca
@Operator pieca na paczkowni 13.03.2016, 08:49
Hmm ludzie co wy godocie ta praca jest zajebista to wy jestescie slabymi leszczykami którzy tam po prostu rady nie daja pracuje...

Dokładnie, nie ma co narzekać - pracowałem w innych zakładach i nie chcielibyście tam pracować narzekacze

nfdshnsdhn

Czy ktos z tu obecnych pracował kiedyś w dziale jakości? widziałem,że teraz kogoś tam szukają?jak z wynagrodzeniami?

Jacek

ile można zarobić na produkcji proszę niech ktoś napiszę

NOVA
@Jacek 03.03.2016, 13:41
ile można zarobić na produkcji proszę niech ktoś napiszę

SANDARDOWO 1700 -1900 NO CHYBA ZE (usunięte przez administratora) 2200

Ess
@Kar 04.04.2016, 20:58
A jak kobiety mają na pakowaniu?

Kobitki na pakowaniu maja się dobrze,!!!!

ala

Ludzie co wy piszecie jakie 1300 pracuje sie dni 1 dzien wolego a po notce 2 dni sa dodatki za nocki i premie chyba te 1300 nie za cały miesiąc pracy jak jest ciagłosc lub nadgodziny to idze fajnie zarobic a dostać sie łatwo wystarczy zadzwonic do kadr i spytac sie o przyjecie do pracy.Ja pracuje i nie narzekam najniższa wypłate mialam 1600zl a praca zalezy gdzie bedzisz pracowac czy na paczkowni czy na produkcji

Zostaw opinię o Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. - Pszczyna

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A.