brak logo

DC-SYSTEM sp.zoo

Warszawa

Opinie o DC-SYSTEM sp.zoo

Mnie to dynda !!! 2014-10-09 00:02:40
Ludzie napisałem Ludzie z dużej litery kieruję te słowa do tych co wyzej pisza wybaczcie, ale jesteście paranoikami (choroba psychiczna) i udajcie sie do psychiatry. Wskazane Wam są silne leki psychotropowe. Będzie Wam lżej żyć i innym nie będziecie psuli humoru. Dostaniecie grupę inwalidzką, a na psychicznych jest spory dodatek. Zatrudnią Was prawie w kazdej firmie sprzątającej i kasę przyzwoita dostaniecie. Nikt Wam nie będzie mówił że coś robicie nie tak bo wariatom nie zwraca się uwagi. Ale kiedy przegniecie to zamkną Was w wariatkowie na jakiś czas tam jest ciepło i jeść dają i pracować nie trzeba, a renta leci. O ile nie zrobicie tego to jako zdrowi obywatele możecie stanąc przed sądem za pomówienie. Przegracie sprawę bo nie stać Was na dobrego adwokata i zostaniesz sieroto jedna gołodupcem. Sprawę przegrasz karę trzeba zapłacić komornik zabierze Ci resztki jakie posiadasz i skończysz w pod mostem, a zima idzie. Nie życzę Ci takiego końca ale przewiduję ze tak możesz skończyć. Pozdrawiam i życzę milszego zakończenia. :)
anonim z firmy 2014-10-09 09:34:57
Właśnie widać jakich ludzi zatrudniają!
Wstyd i hańba że tacy ludzie właśnie pracują w dc system.
Mogą skarżyć i ciągać po sądach jak chcą, ostatnim okresem firma przegrywa sprawę za sprawą ze swoimi pracownikami.
DC system to firma na nierobów na stanowiskach i ich członków rodziny!
Mnie też to dynda co się dzieje w firmie bo rąbie ich na chemii i środkach czystości aby potem sprzedać konkurencji albo na bazarze.
Z tego co wiem to nie tylko ja tak robię!
czarna mamba 2014-10-09 12:23:22
Ludzie, nie rozsiewajcie plotek, bo to co piszecie tak do końca nie jest prawdą. Fakt, że DC to już nie ta sama firma, która była za czasów Prezesa Dziewulskiego czy Prezesa Szmytta. Pracowałam tam parę ładnych lat jako kierownik obiektu i wcale nie doszłam do tego stanowiska przez "łózko", ani jakieś rodzinne czy koleżeńskie układy. Zaczynałam pracę jako zwykły pracownik utrzymania czystości. Na to żeby zostać kierownikiem naprawdę ciężko pracowałam.
Jak widać z powyższych opinii większość z was interesują układy kierownik-dyrekcja a nie praca.
1
ASC 2014-10-09 15:29:05
Zwykły pracownik jest zastraszony, większość wypowiedzi wydaje mi się że umieszczają pracownicy biurowi z tego co widzę, choć to moje spostrzeżenie jest tylko.
Ja też przerzedłam wszystko od podstaw a na końcu mojej pracy zaszłam chyba co na niektórych za wysoko.
Również ciężko harowałam aby osiągnąć to co osiągnęłam w firmie, ale też widziałam jak co niektórzy śli na skróty aby awansować i zaistnieć w firmie!
10. lat 2014-11-03 19:52:41
10 lat u nich pracowałam a teraz doprowadzają do tego że sama musze się zwolnić
ASC 2014-11-17 18:18:33
Nie ty pierwsza i ostatnia tak kończysz!
Firma od momentu od kiedy rządzą się zmieniły i w firmie kumoterstwo jest to większość dobrych i wykwalifikowanych pracowników musi samemu odejść bo do tego są zmuszani! A jak mają sposobność to z byle jakiego powodu sami zwalniają dobrych i pracowitych ludzi.
Dyamente@ov... 2014-12-06 19:42:10
Kumoterstwo, mobbing i brak kultury tak można określić przełożonych w dc-system
10. lat 2014-12-07 11:24:45
Tak jest i dlatego tam się nie da normalnie spokojnie pracować
1
PK 2014-12-18 09:47:50
Nie chce mieć nic wspólnego z firmą dc-system i co niektórymi przełożonymi którzy mają nie równo pod sufitem!!!
Pracuje dla konkurencji i jestem szczęśliwy, szanowany i doceniany, przeszedłem szczeble od najniższego i zostałem na poziomie menadżera do spraw kontraktów.
A dc-system traktowało mnie jak psa i tak samo ja będę traktował ich!!!
donosiciel 2014-12-20 07:38:09
Ciekawe czy pan RR nadal kręci z panią H i czy jego żona wie o tym, czy jeszcze nie , a trwa to już parę lat :) życzliwy
1
Pati 2014-12-20 14:30:29
Trwa dalej a jego żona nie wie o tym dalej.
Wiele takich przypadków można wymienić w firmie a dyrekcja to toleruje.
Sama mogę wymienić ze cztery takie przypadki z udziałem dyrekcji i kierowników!
Mogę tylko podać że kiedyś było to poruszane jak pani Agata S. z panem (usunięte przez administratora)kręciła i było to ruszane na zebraniu i skończył się to tym że pani Agata S. zmieniła firmę...
Lepiej tego tematu nie poruszać bo można skończyć jak pani Teresa B. itp.
Jak cHce się pracować, bo zawsze ten najniżej oberwie a firma zatuszuje jak wiele podobnych spraw!
2
Normalny 2014-12-20 18:38:39
Nie wypowiadam się na tym forum bo jest mnie zbyt poniżające. Zdecydowałem się zabrać głos na wypowiedzi (donosiciel) . Rozumiem że donosiciel to kobieta piszę z małej litery wszak na większą nie zasługuje. To co powiem jest mało eleganckie, ale jesteś zazdrosną ździrą . Nikt cię nie chce i szukasz wrogów. Zwykła babska wścibskość, złośliwość. Dorośli ludzie sami powinni odpowiadać za swoje występki i nic ci do nich. Krytykować możesz kiedy sama będziesz świętą. Wiem że taką nie jesteś i nie proś się bym na tym forum zdemaskował cię kim jesteś. Doskonale wiesz kiedy i gdzie już pisałaś. Ciebie nikt nie będzie zwalniał sama się zwolnisz o ile nie znormalniejesz. Celowo piszę zwracając się do ciebie z małej litery bo na żadną inną nie zasługujesz. Wiedź że na necie nie ma tajności i bardzo łatwo to sprawdzić kto jest szują. Przemyśl to.
HAKER 2014-12-22 01:22:34
Mądrzysz się ale nie wiesz co mówisz, proszę namierz mnie ty, jesteś w błędzie jeśli internet jest bezprzewodowy i na kartę a sprzęt może być laptop to możesz pomarzyć aby namierzyć kogo kolwiek.
Ja ma laptopa kupionego na wolumenie i co trzy miesiące wymieniam mu oprogramowanie razem z ajpim a naddatek korzystam z internetu bezprzewodowego na kartę i też ją wymieniam na miesiąc co mądralo!
Nie tacy jak ty próbowali mnie namierzyć cwaniaczku.
A robi się po to to aby ściągać oprogramowania i różne dane aby je sprzedać różnym naiwniakom myśląc że mają oryginalne programy, wiele firm ode mnie kupuje takie programy.
Nawet policja nie znajdzie cię jeśli tak się robi i stosuje specjalne programy!
Trzeba wiedzieć kiedy się mądrzyć można.
Normalny 2014-12-22 22:05:07
Żal mi Cię naiwniaku jesteś żałosny. Powyższe uzasadnienie świadczy o Twym niedouczeniu !!!!!!!!!. Skoro jesteś oszustem to jakie masz brawo krytykować innych ??? Z gnidami nie rozmawiam.
obserwator z firmy 2014-12-23 15:53:37
Gorsze gnidy to te na stołkach w firmie, gdzie okradają swojego pracodawce i oszukują swoich podwładnych a stosowanie mobbingu uważają za normalne rzecz.
Powinno się wasz zlinczować albo spalić na stosie jak kiedyś czarownice bo zanieczyszczacie powietrze i psujecie opinie uczciwym polakom.
Jeśli uważasz się z normalnego to jesteś chory na umyśle, bo normalni ludzie nie oszukują i nie okradają swoich podwładnych i swojego chlebodawce.
Dla mnie jesteś paranormalny z upośledzeniem umysłowym bo można palcem w firmie pokazać którzy kierownicy/kierowniczki były na leczeniu psychopatycznym i to jest udowodnione na papierze choć co niektórzy próbowali to zatuszować.
Lecz się a nie wypowiadaj się o ludziach którzy pracują ciężko w firmie!
1
Kamil 2015-01-10 23:41:17
Faszystoska organizacja pracy tak można określić jednym słowem tą firmę!
1
Jola 2015-01-31 18:14:37
Złodziejska firma oszukująca na wynagrodzeniu!
Omijajcie tą firmę z daleka, to kłamcy i mobbing-owcy.
1
DC-SYSTEM+IMPEL+ORTA SYSTEM+VACO itp. 2015-02-10 00:53:09
IMPEL – Praca nic nie warta
Firma ta wyzyskuje ludzi. Jest wiele przykładów ludzi zatrudnionych przez spółkę Impel, którzy nie dostają urlopów i są zmuszani do pracy w czasie choroby. Ci pracownicy mają zwykle wciąż odnawiane umowy zlecenia – nawet jeśli na stałe pracują w Impelu. W niektórych zakładach, pracodawca daje pracownikom do podpisania zobowiązanie, iż zrzekają się praw pracowniczych. Pracodawcy twierdzą, że podpisane umowy mają charakter umów cywilnoprawnych, a nie umów o pracę.

Impel dziś jest jednym z największych prywatnych pracodawców w Polsce, zatrudniającym blisko 20 tys. osób. W ubiegłym roku IMPEL miał wzrost o ponad 19,8 proc. w stosunku do zysków rok wcześniej. Firma jest bardzo zyskowna – bo nie chcą ludziom dobrze płacić i nie pozwalają im na żadną samoorganizację.

W marcu 2006 r. w Kostrzynie nad Odrą z firmy Impel-Tom zwolniono Jacka Rosołowskiego, bo chciał założyć organizację związkową Inicjatywa Pracownicza. Rosołowski wygrał pierwszą sprawę przed sądem pracy. Sąd orzekł, że powodem zwolnienia była działalność związkowa. Zarząd zemścił się za to na trzech członkach OZZ Inicjatywa Pracownicza, pozbawiając ich pracy, bo przed sądem pracy otwarcie mówili o bezprawiu, którego zarząd dopuszcza się wobec związkowców.

Taka jest firma IMPEL. Jakie wampiry stoją za tą firmą? Zobaczmy:
Józef Biegaj – współwłaściciel firmy, 108. pozycja na liście „Najbogatszych Polaków” tygodnika „Wprost” w 2005 r.
Grzegorz Dzik – współwłaściciel firmy, 93. pozycja na liście „Najbogatszych Polaków”, wiceprezydent Konfederacji Pracodawców Polskich.
Obecnym przewodniczącym Rady Nadzorczej jest prof. Krzysztof Obłój z Międzynarodowego Centrum Zarządzania Uniwersytetu Warszawskiego, który wcześniej był m.in. przewodniczącym Rady Nadzorczej PZU SA.
Andrzej Malinowski – członek Rady Nadzorczej Impela, prezydent Konfederacji Pracodawców Polskich, były poseł z listy PSL, były członek rządów Z. Messnera, T. Mazowieckiego, W. Pawlaka.
Sylwester Cacek – członek Rady Nadzorczej Impela, przewodniczącego Rady Nadzorczej Dominet Banku SA (właścicielką 50,1 proc. akcji banku jest Dorota Cacek, małżonka Sylwestra.)

Ale trzeba przyznać, że najciekawszą postacią IMPEL-u jest jeden z byłych członków Rady Nadzorczej, który tam pracował przez ponad 8 lat. Krzysztof Krystowski jest byłym wiceprzewodniczącym Unii Pracy i Podsekretarzem Stanu w Ministerstwie Gospodarki i Pracy. Wywodzi się ze środowiska FMUP i był w kierownictwie Impela dokładnie wtedy, gdy ochroniarze tej spółki rozbijali protest robotników w Ożarowie Mazowieckim. Krystowski w latach 2000-2001 reprezentował polską branżę usług outsourcingowych na międzynarodowych konferencjach w Berlinie i Lizbonie. Następnie był prezesem zarządu Acta HR, spółki specjalizującej się w usługach outsourcingowych. Podczas wyborów parlamentarnych w 2005 r. Krystowski startował z pierwszego miejsca we Wrocławiu z list komitetu SdPL-UP-Zieloni 2004.

http://cia.media.pl/impel_praca_niczego_nie_warta?from=90&comments_per_page=90
2
ANONYMOUS 2015-03-03 09:16:36
Jak by tak dobrze było w firmie to by nie było tyle skarg na nią i tyle pozwów w sądzie!
Widzę że nie jesteś w temacie, zaciągnij języka a potem można się wypowiadać.
Nasza Organizacja zaczęła patrzeć tej firmie na ręce i Wzywamy Ją Do Opamiętania bo inaczej będziemy musieli zareagować a w tedy najlepsi informatycy firmie nie pomogą jej!
Mamy środki i ludzi którzy mogą zadziałać na dzień dzisiejszy w firmie i doprowadzić do tego że znajomości i kontakty w rządzie jej nie pomogą a zrobi się tak głośno o firmie że nie jeden zrezygnuje z jej usług aby nie narazić się społeczeństwu.
Ostatni raz ostrzegamy i pierwszy raz ostrzegamy aby się opamiętali i traktowali ludzi z godnością a wynagrodzenia były zgodnie z przepracowanym czasem wypłacane na czas ludziom, aby zaprzestali mobbingu i przestali faworyzować swoich znajomych na stanowiskach a traktowali wszystkich równo a nie zwykłych pracowników traktować jako gorszy gatunek ludzi!
Więcej nie będziemy się wypowiadać tylko zaczniemy realizować nasze postanowienia, OSTRZEGAMY aby firma dc system w warszawie wzięła to do siebie i zmieniła wszystko na lepsze w względem ludzi których zatrudnia.
2
Alex 2015-04-29 09:39:48
Najniższa średnia krajowa i to bywa że trzyzmianowa, zero podwyżek i premii!
A wymagania niewiadowo jakie mają!
Agnieszka Warszawa 2015-06-13 12:40:41
Złodziejska firma oszukująca na wynagrodzeniach.
Tyle mam dopowiedzenia o tej firmie, słów brak
1
Kasia 2015-06-17 01:18:58
Gdyby nie wykupil ich zadłużenia impel to już dawno by przestali istnieć na rynku. Tylko impel utrzymuje dc system na rynku, a to że oszukują swoich pracowników i firma wiele spraw w sądzie o odszkodowanie przegrywa, źle się dzieje w dc system już od wielu lat.
1
TERESA z WARSZAWY 2015-07-13 11:01:42
Człowieku co ty wypisujesz,ile ci zapłacili za taki wpis!?
Tak super jest,chyba na tych co gnębią ludzi i upodlają ich,dla kierownictwa jest super,może się wyżyć do woli na ludziach!
1
Marek 2015-07-17 10:55:58
Większego bur...u w dc system od lat nie widziałem, kierownictwo niema zero pojęcia o pracach porządkowych, takie są rezultaty przyjmowania po znajomości i członków rodzinny.
To już nie ta sama firma co przed laty!
2
AS 2015-08-02 11:58:44
Powiem tak że w tej firmie to gnidami są osoby na stołkach,gdzie oszukują dyrekcję i robią takie przekręty że kiedyś takie przekręty to robiła mafia a teraz robi się w firmie.
Przetargi ustawiane i z góry zawsze firma wie kto i jak... aby móc wygrać przetarg ustawia ludzi i niektóre płatności idą pod stołem.
Sama byłam świadkiem jak pewna osoba na stanowisku dała teczkę drugiej osobie aby firma dc przetarg wygrała!
Jak kiedyś zwróciła uwagę że to nie jest zgodne z moim sumieniem to powiedziano mi abym wybrała czy praca u nich na ich warunkach czy żegnamy się.
No cóż bo 20latach w dc system trzeba było odejść i pogodzić się z tym że w firmie zaczynałam od podstaw a zaszłam wysoko i z dumną głową i czystym sumieniem odeszłam.
Dziwne rzeczy w firmie dc system się teraz dzieją, kiedyś nie do-pomyślenia by było to co się dzieje.
3
Alicja 2015-10-13 17:49:55
Zgadzam się z moimi przedmówcami że przekręty w tej firmie przechodzą już ludzkie pojęcie!
A najgorsze że wszyscy o tym wiedzą i nic z tym nie można zrobić, a dlaczego?!
Bo jeśli ma się dobre plecy to można być bezkarnym...
Realistka z firmy 2015-11-05 09:51:56
Naprawdę myślicie że wasze wypowiedzi coś zmienią dając o nich wypowiedzi!?
Śmieją się wam w twarz z waszych wypowiedzi!
Nic nie zdziałacie i nic nie zmienicie.
PAWEŁ z W-WY 2015-12-06 13:13:52
Tak zajęci pracą!
Jeśli pracuje się po 12godzin siedem dni w tygodniu za 1100zł to na pewno mają dużo czasu?!
A zapomniałem są tacy co pracują po 16godzin przez sześć dni w tygodniu, zero premii i ciągle słyszy się od przełożonych że za wolno za 1200zł miesięcznie!
Hańba że nikt z tym nie może zrobić a jeden z drugim tz. kierownik ma po 4tys zł na rękę, auto służbowe do dyspozycji, wyjazdy integracyjne z zaprawianym alkoholem i tp.
To wszystko można obejrzeć w sieci jak nasi przełożeni balują za pieniądze firmy a my ich utrzymujemy!
Więc jak czytam jak jest dobrze pracownikom w firmie dc system to nie dobrze mi się robi.
Pracuje i widzę jak jest dobrze i czytam różne blodi i strony internetowe i oglądam zdjęcia i filmy jakie pracownicy dc umieszczają tam, tak dobrze jest że aż mi niedobrze jak cię czytam!
3
Magdalena 2015-12-11 10:04:11
A kiedy DC System wypłaca wynagrodzenie za przepracowany miesiąc?
1
ANONYMOUS 2016-01-20 13:21:07
Oświadczamy że jeśli w dalszym ciągu firma dc system będzie usuwać kompromitujące ich wypowiedzi i umieszczać spreparowane informacje wybielające firmę to zablokujemy stronę całkowicie a na dodatek jeśli w dalszym ciągu będą traktować ludzi jak niewolników postaramy się aby dokumenty firmy były udostępnione do publicznej wiadomości informujemy również administratora strony że powinien należycie cenzurować wiadomości a nie dbać o interesy tylko firmy. Tylko również ludzi którzy umieszczają tu wiadomości o firmie i ich odczuciach pracując dla dc system, byłych i obecnych pracowników.
My legion otrzymujemy wiele informacji o firmie dc system od pracowników pracujących tu i byłych którzy zostali w jakiś sposób oszukany i będziemy reagowali na takie informację.
Będziemy również monitorować sprawę na stronie gowork.pl aby informacje były rzetelne i nie mijały się z prawdą.
1
Normalny 2016-01-20 23:09:56
Jesteś malkonetem
Nikt Ci nie każe pracować w tej firmie. Znajdź lepszą i pracuj. Jesteś wolnym człowiekiem rób tak by było Ci dobrze. Narzekanie nie zarobisz na życie. To jest wolny kraj robisz gdzie chcesz i co chcesz. Myślę że Ty i do miotly się nie nadajesz!!!!!!!!!!!!!☺
Jeszcze bardziej normalny niż normalny! 2016-01-21 16:14:32
Właśnie widać jak nas tu traktują, mój przedmówca grzeje stołek i dobrze mu mówić takie rzeczy jak nie musi żebrać o wynagrodzenie od przełożonego.
Jestem za tym aby zamknąć tą stronę bo jest stronnicza!
Rexi 2016-01-30 12:29:13
Nie warto pracować tej firmy dc system . Poprostu w pracy jest bardzo ciezko. Tak jak hitler w komuniści w pracy. Ja uważam że w pracy ocena najniższej nawet od 0. W warszawie jest najgorzej nawet szkoły SWPS (Szkoła Wyższa Psychologia Społeczna ).Szkoła musi codziennie na blysk jak hodelu.
2
Ric 2016-01-30 12:35:12
Ja rowniez nie nadaje pracy tej firmy.
2
Niktznany 2016-02-10 10:55:29
Ja uważam że przydało by się zrobić porządek bo koordynatorzy są gorsi niż mogło się wydawać. może trzeba walczyć z nimi tylko i wyłącznie sądownie
1
Zeus 2016-04-04 20:59:54
Wiem ale ja widzę jak wy pracujecie to są okropne wy cierpienia ile zarabiają w szkołach swps co miesiąc. Czy wy do ręki 3000zl
Kasia 2016-05-06 17:55:26
Ale bzdety okropne aż niedobrze się robi.
Wszystko nie tak i na odwrót.
Nie polecam pracy u nich.
1
Dobry człowiek 2016-06-30 06:10:18
Burdel w tej firmie i tyle w temacie A w szczególniści nowa Pani koordynator z ulicy
1
Alicja 2016-07-07 13:46:36
Tak super jest....
A tak poważnie to żenada pracuje i widzę jak się dzieje dobrze, od lat tak nie było źle.
Awanse po znajomości a obgadywanie ludzi za plecami to teraz norma w firmie, dziwnym trafem osoba która dostaje naganę z wpisem do akt a potem nagle awansuje na wyże stanowisko!
I zaczyna gadać bzdety na byłych przełożonych jacy byli niedobrzy.
Czy to normalne w tej firmie?
Od wielu lat nie było takiego kumoterstwa jak teraz w firmie dc system jest.
1
Alicja 2016-07-08 11:06:24
Opłaca mnie dc system od 12 lat.
I widzę co się dzieje, ale nie długo nie będę patrzeć na to jak się traktuje tu ludzi bo odchodzę na zasłużoną emeryturę i będzie mnie w tedy opłacać państwo!
A wracając to powiem jeszcze jak wiesz kogo bronisz to wiesz jak ona dorabia też na lewo oczywiście jak tak ją bronisz a może też masz w tym udział?
Przez przypadek widziałam jak część wyposażenia przeznaczonego na obiekty znika a potem pojawia się na targowisku i w sklepach, kiedyś to zgłaszałam ale Robert R. powiedział że tym się zajmie i zajął się, zamiótł wszystko pod dywan,Super co?
Tak właśnie jest i nie tylko ja o tym wiem ale i inni którzy mówią że nic się nie poradzi na to bo ręka rękę myje i lepiej nie poruszać tego tematu.
Kasia 2016-07-08 11:18:18
Nowa odsłona miernej firmy.
Nawet opinii nie chce mi się pisać - trauma - jeden dzień pracy razem z Ukraińcami dał mi do myślenia, oni za 5 zł robią, to dla nich "Ameryka" ja nie muszę!!!
1
Edyta 2016-07-08 11:20:06
Z powazaniem,ale kierowniczka Agnieszka Kosciesza to ,chyba najgorsze co moze byc.Pracujac z nia na obiekcie mozna nietylko wykonczyc sie psychicznie ,ale i finansowo .Czlowiek jest tylko człowiekiem,tylko jezeli pani A K uwaza,ze dobre i pare zlotych zabrac z pensji dla kilku osob to juz ma dla siebie i daje ludziom lewe rachunki do podpisania na nazwiska z własnej rodziny.Ludzi traktuje gorzej niz smieci,ktore wyrzucamy do kontenerow.Popieram tych ,ktorzy opisuja cala prawde,a ci ktorzy nie narzekaja to musza byc dobrze oplaceni.Pracowalam pare lat i dobrze wiem co sie dzieje w tej firmie.Jest mobbing,zastraszanie iwykorzystywanie,
1
AN 2016-07-08 11:36:38
W Wielkiej Brytanii w tej chwili mieszka i pracuje ok. 600 tys. Polaków. Coraz częściej do pracy na Wyspach wyjeżdżają specjaliści w swojej dziedzinie. Przybywa także przedsiębiorców, którzy wybierają Wielką Brytanię na lokalizację swojej firmy i wchodzą na ten rynek ze swoimi produktami lub usługami.
Od lat Wielka Brytania jest najpopularniejszym kierunkiem emigracji. Blisko trzy czwarte polskich imigrantów w Wielkiej Brytanii dobrze się tam czuje i zamierza zostać na stałe - to wynik przeprowadzonego na początku tego roku sondażu ośrodka Ipsos, firmy marketingowej Polarity UK oraz Polish City Club - informuje serwis bankier.pl.
W Wielkiej Brytanii już działa ok. 40 tys. firm założonych przez Polaków. Nasi rodacy należą do czołówki najbardziej przedsiębiorczych narodowości wśród imigrantów. Do prowadzenia i rozwijanie działalności na wyspach zachęcają ich warunki. W Wielkiej Brytanii wystarczy 6 dni, by założyć firmę (w Polsce - 30), a całą procedurę można wykonać online.
Coraz więcej polskich firm jest zainteresowanych ekspansją zagraniczną, a w Wielkiej Brytanii - podobnie jak w innych europejskich krajach - jest wielu polskich profesjonalistów, którzy mają wiedzę i doświadczenie potrzebne tym przedsiębiorstwom
—powiedział agencji Newseria Aneta Buchert, dyrektor ds. relacji biznesowych Polish City Club - organizacji skupiającej polskich profesjonalistów w Wielkiej Brytanii, głównie pracowników branży finansowej z City, oraz prawników, przedsiębiorców czy przedstawicieli wolnych zawodów.
W krajach europejskich pracuje coraz więcej polskich profesjonalistów, którzy mają coraz bogatsze doświadczenie w różnych dziedzinach: korporacjach, bankach, firmach prawniczych. Jest też coraz więcej osób, które zakładają tu swoje biznesy i mogą być partnerami dla polskich firm. Duży potencjał drzemie w coraz większej grupie polskich studentów
—tłumaczy Aneta Buchert.
Pomysłów na zatrzymanie profesjonalistów w kraju niestety wciąż nie ma.
ann.bankier.pl/newseria.pl
obserwator z firmy 2016-07-27 11:45:09
Dc system kupiło już administratora strony i umieszcza tylko wypowiedzi nie naruszające opinii firmy.
Tomek 2016-10-07 12:26:46
Wpisy są już cenzurowane na całości przez firmę a nie administratora strony , skąd wiem bo sama słyszałam jak osoba odpowiedzialna na samej górze mówiła że trzeba wybielić firmę w necie bo źle się dzieje już na całości.
Ten wpis pewnie też góra ze dwa dni będzie i zostanie usunięty ze strony.
Uwaga nasze telefony służbowe i również nasze meile służbowe są kontrolowane już w całości.
1
patryk 2016-10-08 11:05:34
zatrudniaja na slowo placa pod stolem zadnych umow traktuja ludzi jak smieci
1
patryk 2016-10-08 11:09:32
bardzo podejrzane sa te dzialania moze najwyzszy czas aby weszla kontrola
1
Anonim z DC SYSTEM 2016-10-11 19:22:56
Chyba w cuda wierzycie że wasze wypowiedzi coś zmieni.
A poza tym ZUS i Urząd skarbowy co znajdzie? Figę z makiem! Oni przed kontrolą będą mieli już gotowe papiery dla kontroli bo będą wiedzieć o nich przed wizytą, bo prawo jest takie że muszą ich informować wszystkie urzędy przed kontrolą, takie prawo w Polsce!
Poza tym oni są zawsze przygotowani na takie kontrole z góry i nic kompletnie u nich nie znajdą na-pewno.
1
Anonim z DC SYSTEM 2016-10-11 19:24:18
Chyba w cuda wierzycie że wasze wypowiedzi coś zmieni.
A poza tym ZUS i Urząd skarbowy co znajdzie? Figę z makiem! Oni przed kontrolą będą mieli już gotowe papiery dla kontroli bo będą wiedzieć o nich przed wizytą, bo prawo jest takie że muszą ich informować wszystkie urzędy przed kontrolą, takie prawo w Polsce!
Poza tym oni są zawsze przygotowani na takie kontrole z góry i nic kompletnie u nich nie znajdą na-pewno.
1
xd 2016-10-12 22:03:16
W sumie to się cieszę, że zarobki są adekwatne do powierzanych obowiązków, co znacznie urozmaica zatrudnieneie.
1
Zostaw swoją opinię o DC-SYSTEM sp.zoo - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DC-SYSTEM sp.zoo