brak logo

TMF Poland Sp. z o.o.

Katowice

Opinie o TMF Poland Sp. z o.o.

Zuzanna 2017-06-12 13:51
@janek
jak według Ciebie wygląda rzeczywistość?

@Marisol a jak Ty oceniasz TMF Poland jako pracodawcę?
Mrówka 2017-06-13 07:45
Co do znajomosci języka to przydaje sie ale nie jest koniecznością - w moim teamie nie wszyscy sie nim posługują a dają sobie radę. Znajomość excela ? Przydaje sie ale na pewno nie jakaś zaawansowana bo na większość obliczeń są przygotowane odpowiednie tabelki ... :) atmosfera ? W moim odczuciu świetna - jak jest w innych zespołach tego nie wiem.
Zawsze jest kogo zapytać o poradę.

Uważam ze dla kogoś kto chce sie duzo nauczyć i zdobyć doświadczenie jest to dobre na to miejsce :)
kloe 2017-06-13 08:47
witam. ide dzis na pierwszy etap rekrutacji...cieszylam sie ze zostalam zaproszona mimo ze moj angielski kuleje.. ale po tym forum to ja juz nie wiem czy brnac w temat.... niezle zniechęca..
Mrówka 2017-06-13 09:24
A do jakiego działu ? Payroll czy księgowość ? Jesli to 1 ( bo jak jest w drugim to nie wiem ) to idz , z mojego punktu widzenia jest w porządku o 16 wychodzę a jak są nadgodziny czasem to nigdy nie miałam problemu żeby je wybrać ;-) dużo sie nauczysz - ja nie żałuje :)
Nut 2017-06-13 09:31
a co ze zmianą siedziby? jak jest w teamie payrollowym?
sporo osób tu pluje jadem, ale tak do końca nie podają faktów, idę na rozmowę na II etap i generalnie nie wiem czego się spodziewać... czy ktoś może podać jakieś argumenty na plus i na minus, ale FAKTY proszę :)
Mrówka 2017-06-13 10:24
Fakty:
- siedziba w Katowicach ścisłe centrum ( jeżeli nawet sie zmieni to nie poza centrum)
- fajna atmosfera
- pracy jest sporo w okresach tzw gorących ( przy jakis większych listach )
- angielski sie przydaje ale da sie bez znajomosci pracować ( bo są tez spółki polskie )
- excel znajomość elementarna bez jakis zaawansowanych formuł
- benefity
- otwarta komunikacja ( w tym z managerami )
- równe traktowanie
- szybkie tempo nauki ale zawsze jest kogo zapytać :)

Minusy :
- w gorących okresach pracy jest duzo ( ale taka specyfika )
- duzo nauki ( dla osób które miały mała styczność. Payrollem )

Tak bym to ujęła :)
Nut 2017-06-13 11:21
dzięki @Mrówka - może będziemy razem pracować :)
a co z benefitami? jakieś premie, grusze, bony?
Zuzanna 2017-06-13 14:59
@Mrówka dzięki za wymienienie plusów i minusów pracy w firmie. Nie znalazłam jednak niczego o możliwości rozwoju. Mogłabyś powiedzieć o tym coś więcej? Rozumiem, że można się douczyć jeśli chodzi o wykonywanie swoich obowiązków. Ale czy po za tym można liczyć na jakieś dodatkowe kursy?
on 2017-06-13 17:15
ciekawe ile w tym prawdy?

mnie ciekawi jedno, skoro tak fajnie to czemu ludzie rezygnują?
2
Marisol 2017-06-14 15:38
@Zuzanna,
jak na tak dużą firmę i korpo to słabo oceniam. Ok, są benefity (ubezp medyczne i karnet sportowy czyli standard) i zajęcia ang dofinansowane. Jednak warunki w warszawskim biurze po przeprowadzce ludzi z UCMS i Extor są tragiczne - zageszczenie, tłumy w toalecie damskiej i kuchni, drukarki tuz obok stanowisk pracy (nie wiem jak się to ma do norm BHP?), brak mozliwosci skupienia sie... Dodam także, że (przynajmniej w moim dziale) atmosfera nie jest najlepsza. Slaba jest takze koniecznosc rejestrowania pracy z dokladnoscia co do 6 minut, musisz wykonywac swoje obowiazki i jednoczesnie martwic sie, czy Twoi klienci sa rentowni - jesli nie i za duzo czasu spedzasz na nich, to dostaniesz po tylku.
Polecam na zdobycie doswiadczenia w ksiegowosci czy placach, na dluzsza mete na pewno nie.
1
Rte 2017-06-14 16:14
A jak wynagrodzenie?
Marisol 2017-06-14 19:05
Biorąc pod uwagę ilość i intensywność pracy, wszystko na już, wynagrodzenie to nic szczególnego... Oczywiście mówię o szeregowych stanowiskach mlodszego specjalisty i specjalisty, może kierownicy mają lepiej.
on 2017-06-14 19:10
może jakieś widełki?chodzi oczywiście o szeregowego pracownika
1
Wolny 2017-06-18 21:47
Słyszałem sporo dobrego o firmie i zastanawiam się nad niektórymi opiniami czy nie są inspirowane .
2
olena 2017-06-19 18:24
co?naprawdę yyyyyyy spadłam z krzesła jak to przeczytałam!
5
Marisol 2017-06-21 20:49
Powiem tak: (młodszy) specjalista nie wyciąga średniej warszawskiej. Przynajmniej w moim przypadku.
on 2017-06-21 23:01
Średnia pensja w Warszawie to 8 tyś zł,ale to chyba chodzi o kwotę 4635 zł.chociaż zaczynam wątpić w takie stawki.
Marisol 2017-06-22 00:08
Bliżej tej niższej kwoty.
Aaa 2017-06-22 00:10
Czy wiecie czego można się spodziewać na II etapie rozmowy kwalifikacyjnej w TMF w ksIęgowości? ;)
on 2017-06-22 07:07
Samej rozmowy i na pewno zostaniesz przyjęta-biorą każdego.
Mariola 2017-06-22 07:12
Byłam, zobaczyłam i ....... się zwolniłam ;/ praca jak praca ale nie do przerobienia, ludzie przemęczeni - ze wszystkimi, którymi miałam okazję porozmawiać (a byli to zarówno starzy jak i nowi pracownicy) mówili mi po cichu, że już dłużej pracować nie zamierzają tylko szukają okazji, żeby uciec. Mało kto ma czas tłumaczyć więc jak jesteś nowym pracownikiem to przygotuj się na maile z wytycznymi a jak pójdziesz dopytać o co chodzi to na szybko pokazują co i jak a nie daj Bóg jak zapytasz drugi raz to słyszysz tekst "a nie robiłaś notatek?!?". Tylko notatek nie ma za bardzo jak robić skoro wszyscy wszystko pokazują na "szybcika". Starsi pracownicy w większości zachowują się jakby wszystkie rozumy pozjadali - nie raz słyszałam teksty, że wszyscy nowi, którzy przychodzą gówno umieją i są beznadziejni. Mało przyjemna atmosfera, siedzi się w małych pomieszczeniach w kilka, kilkanaście osób. Panuje ogólny chaos. Nie polecam - kto może niech szuka innej pracy. Aha skoro jest tak świetnie jak niektórzy piszą to dlaczego wszyscy stamtąd uciekają albo chcą uciec a firma przyjmuje każdego - w sumie nie trzeba rzeczywiście nic umieć aby cię przyjęli bo już są w takiej desperacji że każdy kto złoży cv jest przyjęty ;/
1
Ktoś 2017-06-22 07:35
Mariola, piszesz o Warszawie czy Katowicach?
Mariola 2017-06-22 08:57
o Katowicach - przecież tego oddziału dotyczy to forum :)
olena 2017-06-22 10:04
Pewno dział księgowy,wiem widziałam porażka totalna...
Sama słyszałam jak stare pracownice odnoszą się do nowych i nie tylko ich sposób bycia eh
nie dziwię się że podziękowałaś.
Tak przyjmują naprawdę każdego,nawet jak nic nie wypełni się w testach bo nie umie i tak Cię wezmą eh
Są tak zdesperowani że szkoda gadać...
Wolny 2017-06-22 11:36
Jaki jest powód , że firma tak zmienia osoby w księgowości i do kadr ? Jakiś nawał prac czy co napiszcie?
Zuza 2017-06-22 11:46
Pracy jest tyle, że nie da się przerobić a dużo ludzi się zwalnia po okresie próbnym bo nie chcą pracować w takiej firmie. Ciągle podpisywane są umowy z nowymi klientami i nikogo nie interesuje, że ludzie siedzą po nocach. Słyszałam opinie, że to chyba jedyna firma na śląsku, która nawet jeśli jesteś marnym pracownikiem i nie dajesz rady i wszystko mylisz to i tak Cię trzymają i dają umowę na czas nieokreślony bo z braku laku trzymają nawet takie osoby. Ta duża rotacja bynajmniej nie wynika z tego że TMF wymaga od pracowników i tak ich dobiera aby byli dobrą kadrą tylko biorą każdego.
Paniunia 2017-06-22 11:52
Praca bardzo słaba. Kierownictwo pozostawia wiele do życzenia.
1
ona 2017-06-22 11:58
Podpisuję się pod tym wszystkim.

To co ja widziałam daje wiele do myślenia.

Jednym słowem,nie polecam tej firmy.
1
Anna 2017-06-22 23:29
Ja również się pod tym podpisuję i nie polecam
on 2017-06-23 10:58
Pewno chodzi o Ju...
Peggi 2017-06-23 19:32
Biuro w Warszawie po przeprowadzce pracownikow z Extor i UCMS to jeden wielki kołchoz. Ludzie siedzą stłoczeni, nieraz po 20 cm od huczącej drukarki, hałas, ciasne przejscia... Ciekawe czy to biuro nie łamie zasad BHP? Kierownictwo udaje że tego nie widzi, siedzi w wygodnych osobnych gabinetach. W tym tygodniu chcieli dowalić biurko prawie w przejsciu, tylko się pracownicy zbuntowali.
2
ola 2017-06-23 19:46
W Katowicach też jest tak że obok siedzimy i jest dużo ludzi.Ja jak to pierwszy raz zobaczyłam byłam w szoku.Nie ma gdzie się ogarnąć z papierami.A jedna to mówi do mnie co,fajnie jest tutaj,mnie się podoba a ja zonk he he he he:D Sobie myślę co ona gada?Z choinki się urwała czy co?Jakaś przestrzeń,miejsce powinno być.
1
Peggi 2017-06-23 20:05
Dokładnie, brakuje przestrzeni na rozłożenie dokumentów, za duży hałas, jak w ulu. Ciężko się skupić w takich warunkach i niestety łatwo o pomyłke i niestety często sie one zdarzają, przynajmniej u mnie w zespole. Presja czasu, wszystko na już i brak jakiejkolwiek przestrzeni czy chwili luzu też robia swoje
1
Gość 2017-06-23 20:41
Gdyby w TMF była duża rotacja, to ludzie by odchodzili, a to jest zjawisko sporadyczne. TMF ma dużo nowych klientów i szuka pracowników bo jest dużo pracy. Aplikujcie i niczego się nie bójcie.
n 2017-06-23 21:35
No nie wiem.
Jakoś mnie to nie przekonuje.
olena 2017-06-23 21:50
Z dobrej firmy się nie odchodzi a jednak ludzie odchodzą i to nawet po kilku latach więc o czymś to świadczy.
1
Wolny 2017-06-25 11:50
Praca w takiej firmie jak TMF jest nie dla każdego. Tu są potrzebni ludzie ambitni i chętni do pracy. Słyszałem sporo dobrego o firmie i pracując tu mogę to potwierdzić. Jest dużo pracy ale za darmo nie pracujemy!!
1
ON 2017-06-25 14:29
Bzdura.Ludzie ambitni i chętni do pracy nie pracują w takiej firmie,a jak już to tylko przez chwile.
3
tina 2017-06-26 08:11
Napiszcie coś o nauce języka angielskiego wiem że prowadzi ją jakiś Amerykanin ale czy są jakieś grupy zaawansowane mniej zaawansowane i ile kosztuje miesięcznie udział w tych zajęciach?czy można się dużo nauczyć?
Zuzanna 2017-06-26 15:15
@tina widziałam w ofercie pracy, że w firmie jest możliwość uczestniczenia w zajęciach językowych dla pracowników na terenie biura. Też dołączam się do Twojego pytania. Ciekawi mnie jeszcze w jak dużych grupach odbywa się nauka oraz jak często odbywają się zajęcia.
tina 2017-06-27 14:35
wolny napisz o lekcjach angielskiego ile się płaci i czy jest podział na zaawansowanych mniej zaawansowanych
. 2017-06-27 17:54
jaki dział jesteś?
tina 2017-06-28 14:26
kadry i płace
. 2017-06-28 18:30
zaraz zaraz,to kadry czy płace bo to są dwa różne działy i podlegają pod kogo innego
Wolny 2017-06-28 20:18
To w czym jest problem zapytać się swojego Managera?Ile kobieto masz lat?Przecież on nie gryzie chyba nie?
Tina 2017-06-28 20:34
Spokojnie wiem ze wszystkiego się dowiem ale pracec zaczynam za miesiąc i wtedy będę wszystko wiedzieć a myślałam że powiesz mi wcześniej pozdrawiam
Tina 2017-06-28 20:35
Spokojnie wiem ze wszystkiego się dowiem ale pracec zaczynam za miesiąc i wtedy będę wszystko wiedzieć a myślałam że powiesz mi wcześniej pozdrawiam
. 2017-06-28 22:44
ha ha ha
ON 2017-06-29 09:02
Magda?
Kija 2017-06-29 17:42
Ostatnio jest spory bałagan, to nie jest najlepszy moment na rozpoczęcie tutaj pracy.
Zostaw swoją opinię o TMF Poland Sp. z o.o. - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TMF Poland Sp. z o.o.