brak logo

TMF Poland Sp. z o.o.

Katowice

Opinie o TMF Poland Sp. z o.o.

balk&N 2016-03-14 23:27:30
Niektórzy po godzinach a i w godzinach to w CafeNero na parterze luza dają
5
UZ 2016-03-16 10:19:41
Nie wiem skąd ta opnia o umowach zleceniach, regułą sa umowy o pracę (najpierw na okres próbny a później na czas nieokreślony), jedyny wyjątek o jakim wiem to studenci. Ale oni po zakończeniu studiów, są również przenoszeni na umowę o pracę.
1
mrówka 2016-03-16 22:28:01
Jak pracowałam w TMF to oferowali tylko umowe zlecenie, nie bylo nawet mowy o innej formie zatrudnienia. Bylam wtedy swiezo po studiach. Moja przygoda z ta firma trwala dosc krotko, ale chyba nie zaluje :)
2
UZ 2016-03-16 23:55:32
Bzdura! Nie wiem w którym roku pracowałaś, ja wiem jak jest teraz i podtrzymuje to co napisałam powyżej.

Swoją droga fascynuje mnie to, że 12 godzin po moim komentarzu pojawia się ktoś, kto dziwnym trafem akurat miał oferowaną umowę zlecenia, mimo że nie był studentem (co jak już wspomniałam nie ma miejsca). Ponadto ten ktoś był bardzo krótko w firmie, więc jak podejrzewam za wiele wspomnień nie ma, ale chce mu się sprawdzać ten konkretny profil, na tej konkretnej stronie, żeby podzielić się swoim "traumatycznym" przeżyciem związanym z TMF. Przypadek?

PS.1 Nie, nie jestem z działu HR, Zarządu, pupilkiem itd, aczkolwiek znając życie i działania takich for, zaraz pojawią się takie komentarze
PS.2 TMF jak każda firma ma swoje wady. Ma też zalety, jednym bilans wychodzi na plus, innym na minus.

Ja wiem, że wokół mam fajnych ludzi, z którymi dobrze się czuję, dużo się uczę, a nie tylko skanuje, kseruje lub wykonuje inne podstawowe roboty. A że nie wszystko jest idealne? No cóż, w końcu to korpo...
3
lena 2016-03-17 15:35:16
Doprecyzuj kiedy pracowałas bo coś ta twoja opinia enigmatyczna. Jeśli zaprosza na rozmowę co za problem zapytać.
lena 2016-03-17 15:37:40
Odpowiedz była do postu mrówki
mika89 2016-03-19 14:24:30
Kiedyś było lepiej. Z roku na rok coraz gorzej. Też macie takie odczucia?
2
lena 2016-03-21 13:17:22
Zarobki sa adekwatne do wkladu pracy i wlasnego zaangazowania. Nie kazdy moze zarabiac duzo. To ze ktos siedzi po godzinach nie jest wyznacznikiem tego jak pracuje -niestety. Teraz niestety jest tendencja ze na stracie mlodzi ludzie chca zarabiac duzo -najpierw trzeba udowodnic ze to co my oferujemy jest warte pieniedzy jakie chcemy dostac.
sds 2016-03-22 19:34:17
Widze ostra kampania marketingowa:> Ludzie nie chcą już nawet na rozmowy przychodzić?
Kalia91 2016-03-23 09:21:14
Od jakiegoś czasu śledzę wpisy na tej stronie i muszę stwierdzić, że ktoś na siłę pragnie stworzyć dobrą opinię o TMF. Niestety prawda jest trochę inna, wystarczy prywatnie popytać (większości) pracowników i wszystko będzie jasne. No cóż, każda forma odbudowania reputacji jest dobra, ale nie tędy droga.
1
ela89 2016-03-23 11:47:11
Wszyscy anonimowi, ktos poda przyklad zarobkow np. w dziale plac na asystenta? Wysokosc wynagrodzenia to bardzo subiektywna kwestia. Dla jednych bedzie odpowiednie dla innych niskie na danym stanowisku. Jasne ze wszyscy chcieliby zarabiac jak najwiecej...
1
neo_lina 2016-03-30 22:37:53
Ile mozna dostac w TMF na stanowisku ksiegowej? czy mozna liczyc na przynajmniej 4000 netto na poczatku?
pracująca 2016-03-31 19:17:40
To chyba pracujemy w różnych firmach. Na pewno takie kwoty są nieosiągalne na stanowisku księgowego, bez jaj.
topos 2016-04-01 22:53:40
Tia premie... Raz do roku za efektywnosc (za brak L4). Wyplaty sa terminowe, z tym nigdy problemu nie bylo za to jej wysokosc... No coz jak juz pisali wczesniej TMF zyje ze studentow:)
mgm 2016-04-04 18:21:02
Jakbys sie tak mocno skupil(a) to moze by do Ciebie dotarl sens mojej wypowiedzi
Piejka 2016-04-04 21:24:01
duzo pracy i malo placy
2
Wa-Wa 2016-04-06 22:01:22
Na 2-3 miesiace aby sie poduczyc ok, a pozniej trzeba uciekac jak najdalej ;)
ExBiurwa 2016-04-07 13:38:49
Cześć! Czytając Wasze wpisy stwierdzam, że w TMF niewiele się zmieniło odkąd odeszłam. Uuuuu
2
WC 2016-04-14 19:07:48
kolejny mordor?
1
iska 2016-04-17 09:14:28
korpo, w której pracuje się jak mrówka.
SDS 2016-04-17 22:08:44
Nawet minuty Ci policzą, sprawdzą czy wyśrubowane normy jesteś w stanie wyrobić. Mile widziana stachanowskie bicie norm, i owszem darmowe nadgodziny.
1
SGH 2016-04-21 22:51:03
czy w tej firmie jest jakiś system premiowo-motywacyjny?
Dysta 2016-05-05 15:08:13
Bardzo przeciętnie, żeby nie napisać źle..
Dysta 2016-05-05 19:16:44
niestety, ale zmieniło się na gorsze...
2
Kolasa 2016-05-28 00:44:19
Praca w tej firmie nie należy do łatwych. Duże wymagania, bardzo duże obłożenie obowiązkami i niska pensja. Jeżeli ktoś jest w trudnej sytuacji to może próbować, ale ja szczerze NIE polecam.
3
ktoś 2016-06-07 15:11:17
raczej nie. jest pewien pulap placowy i firma sie tego trzyma, wiec na pewno nie zarobisz duzo.
Kania 2016-06-21 15:28:35
Dobre miejsce dla studenta. Zarobki bardzo przeciętne. Atmosfera dobra, ale to też zależy. Dużo pracy i częste nadgodziny bez możliwości zapłaty za nie.
1
Kania 2016-06-23 13:29:16
To znaczy, że zarobisz niewiele w porównaniu do innych miejsc. Nie oszukujmy się, TMF to jedna z korporacji, która bazuje na taniej sile roboczej.
2
AngolBrighton 2016-06-24 21:13:59
Po Brexit czy firma ma kase by w Polsce wypłaty były na czas???
1
Pyrcia 2016-06-28 23:52:56
Czytam wypowiedzi moich przedmówców i niestety, ale te negatywy to prawda.
2
Slodka 2016-06-29 16:13:09
"kasa spora"... - tak na pewno ;) haha
1
exir 2016-07-01 22:38:49
Brexit to puste portfele w Londynie, czy zapłacą za dobrą znajomość angielskiego? Ta firma to jest Angielska, nieprawda?
JP 2016-07-02 10:09:43
Zaplacic zaplaca, ale bardzo marnie. Nie oplaca sie orać.
Czuja 2016-07-19 14:03:12
Wszystko by było okej, gdyby nie bardzo słabe wynagrodzenie i duże obłożenie pracą. Ludzie po godzinach wyglądają jak zombi :(
4
Ps 2016-07-19 23:38:08
proza życia..
2
infor 2016-07-26 11:35:54
Była rekrutacja wewnętrzna i to stanowisko objęła osoba wcześniej pracująca w TMF.
Tunia 2016-07-26 19:34:42
tak, w nagrodę zostaniesz po godzinach w pracy.
1
Katja 2016-07-28 23:05:40
Duża rotacja. Ludzie szybko zmieniają otoczenie. Dobra opcja na kilka miesięcy, nie dłużej.
1
KUlinga 2016-08-02 22:49:56
W dziale księgowym.
1
ikoL 2016-08-03 14:04:17
okres próbny i poźniej na czas nieokreślony.
Pinia91 2016-08-08 20:19:40
Ból i męka...
3
Pinia91 2016-08-10 22:58:57
Niestety, firma bardzo słaba. Dużo obiecują, ale tak na prawdę to pracownik jest traktowany jako tania siła robocza. Firma żeruje na młodych osobach (gł. studentach), którym oferuje prace na umowe zlecenie. Wiadomo... łatwo zwolnić i jak najmniej zapłacić. Możesz pisać, co chcesz, ale prawdy nie zmnienisz.
6
Broszko 2016-09-02 17:26:22
Karol , firma ma biura po całym świecie. Teraz ściągają do nadzoru Bułgarów, Chorwatów i Słowaków do Warszawy ile się da by zastąpić "local staff". Robert jest z innej bajki :-) firma słaba, podejście do "local staff" jak do wyrobników sprzedanych do orki.....
3
Kejt 2016-09-05 23:49:11
- dużo pracy
- pośpiech i zostawanie po godzinach
- niskie wynagrodzenie i brak premii
- niektórzy ludzie są fajni
- awans tylko na papierze, bez pokrycia w rzeczywistości
- praca na kilka miesięcy i lepiej zmienić
5
Lolo 2016-09-27 08:07:36
Wiecie coś o asystencie ds kadr i płac?
AnnD 2016-09-29 11:04:08
Kolejna korporacja księgowa z naciskiem na KORPO ;)
2
Lolo 2016-09-29 22:33:41
Na jakimś portalu jest oferta właśnie do tego działu. Dlatego pytam :)
karol 2016-09-29 22:49:27
Świetnie, że wypłata jest teraz adekwatna do powierzanych obowiązków @xx, ale dbają o stabilne warunki finansowe każdego z pracowników. Wiedzą jak zadbać o niezłe stałe zatrudnienie co już jest niezłe.
Kinnda 2016-11-17 00:37:47
Dział marketingu działa w najlepsze wpisując pozytywne komentarze ;)
1
Było się w gorszych firmach 2016-11-30 14:57:20
Dajcie spokój... co wy macie z tym działem marketingu? Jaki marketing? Tu nawet HR ledwo funkcjonuje, a wy piszecie bzdury o dziale marketingu.
Fakty odnośnie biura w Katowicach:
- umowy zlecenia tylko i wyłącznie dla studentów, po ukończeniu studiów umowa o pracę;
- umowy o pracę na okres próbny 3 miesiące, później na czas nieokreślony (chyba, że do kogoś firma nie jest przekonana, co się bardzo rzadko zdarza, wtedy umowa na czas określony na 6 miesięcy, ale teksty o umowach śmieciowych można włożyć między bajki);
- godziny pracy: standardowe 9-17:30, jest możliwość chodzenia 8-16:30 (wymiennie, ważne żeby zawsze ktoś był do 17:30); zawsze istnieje możliwość dogadania się teamach;
- zdarza się dużo pracy, raz jest lepiej, raz jest gorzej i trzeba zostać, ale ostatnio się to w miarę unormowalo; nadgodziny tylko do odbioru;
- wynagrodzenie: kwestia dyskusyjna, z tego co wiem u konkurencyjnych biur stawki porównywalne (to że oczekiwania niektórych osób są dużo przestrzelone to inna kwestia, zawsze ktoś będzie marudził);
- super ludzie i ogólna atmosfera;
- można się naprawdę wiele nauczyć, jeżeli komuś na tym zależy to polecam – asystenci po dwóch-trzech latach spokojnie mogą konkurować wiedzą ze specjalistami z innych firm;
Zostaw swoją opinię o TMF Poland Sp. z o.o. - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TMF Poland Sp. z o.o.