brak logo

TMF Poland Sp. z o.o.

Katowice

Opinie o TMF Poland Sp. z o.o.

. 2017-06-27 17:54
jaki dział jesteś?
tina 2017-06-28 14:26
kadry i płace
. 2017-06-28 18:30
zaraz zaraz,to kadry czy płace bo to są dwa różne działy i podlegają pod kogo innego
Wolny 2017-06-28 20:18
To w czym jest problem zapytać się swojego Managera?Ile kobieto masz lat?Przecież on nie gryzie chyba nie?
Tina 2017-06-28 20:34
Spokojnie wiem ze wszystkiego się dowiem ale pracec zaczynam za miesiąc i wtedy będę wszystko wiedzieć a myślałam że powiesz mi wcześniej pozdrawiam
Tina 2017-06-28 20:35
Spokojnie wiem ze wszystkiego się dowiem ale pracec zaczynam za miesiąc i wtedy będę wszystko wiedzieć a myślałam że powiesz mi wcześniej pozdrawiam
. 2017-06-28 22:44
ha ha ha
ON 2017-06-29 09:02
Magda?
Kija 2017-06-29 17:42
Ostatnio jest spory bałagan, to nie jest najlepszy moment na rozpoczęcie tutaj pracy.
1
olena 2017-06-29 18:43
Po co te głupoty piszesz?Skoro nadal tam pracujesz to chyba nie jest tak źle.Dziwi mnie to że pracujesz tam,rozumiem osoba która tam już nie pracuje.Powinni sprawdzić IP i zwolnić osobę a nie trzymać kogoś kto kopie dołki swojemu pracodawcy.Trzeba chyba mieć nie równo pod sufitem.
Topman 2017-06-30 14:29
Z postu @kija nie wynika, że nadal tam pracuje. Poza tym każdy ma prawo wyrazić swoją opinię na dany temat. Stwierdzenie faktu, że w firmie jest bałagan i nie jest to dobry czas na rozpoczęcie pracy w tmf, nie znaczy jeszcze, że kija wyraża się źle o pracodawcy. Po co tyle emocji?
1
Gabryś 2017-07-03 14:38
J. Angielski raz w tygodniu od 8 do 9:30, nie płaci się nic ale trzeba odpracować godzinę (pół godziny jakby w gratisie). J.angielski prowadzi koleś, który nie potrafi słowa po polsku i to powinien byc plus ale zajęcia są raczej nudne. Nie zachęca do rozmowy - jeśli nie chcesz się udzielać przez półtorej godziny to w sumie można siedzieć i tylko słuchać. Z tego co wiem to mało osób jest zadowolonych - większość bierze zajęcia z j.angielskiego poza firmą. I Kija ma rację - w TMF jest bałagan - nie warto obecnie zaczynać tam pracę.
1
Zuzanna 2017-07-03 14:56
@Gabryś
dziękuje za odpowiedź odnośnie nauki języka angielskiego. Mam jeszcze pytanie czemu uważasz, że nie warto obecnie zaczynać pracy w TMF Poland? Czy przez bałagan rozumiesz to, o czym pisze @Marisol 2017-06-14 15:38, czyli przejęcie przez firmę spółek UCMS i Extor i dwukrotne zwiększenie liczby pracowników?
zaciekawiony 2017-07-04 20:05
Czy to prawda że ta firma upada?a zatrudniają tyle ludzi po to żeby tylko pozamykać ten bajzel?
1
Venus 2017-07-04 23:49
"zaciekawiony" - nie jesteś podpłacony, aby zrobić zamęt kandydatom starającym się o pracę?.
Nowym kandydatom starającym się o pracę w TFM w Katowicach - proponuję, aby sami się przekonali jak naprawę jest ! ( konkurencja "czyha" i zrobi wiele).
„Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego, co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj, śnij, odkrywaj” – Mark Twain
2
zaciekawiony 2017-07-05 17:34
Tylko zapytałem bo ktoś mi tak powiedział.Koniec kropka.
1
Wolny 2017-07-10 10:03
Piszecie z myślą żeby dokopać firmie ale strach stracić dobrą pracę ? Trudno to ocenić bo nie zrozumiem postępowania ludzi.
zaciekawiony 2017-07-10 17:51
Poważnie w TMF jest dobra praca i zarobki?Jakoś ciężko mi w to uwierzyć.
Poproszę o argumenty:)
Chyba że na dzień dzisiejszy nie ma już żadnych wolnych wakatów.
Wolny 2017-07-13 22:12
Czy może mi ktoś wyjaśnić jak przedstawia się sytuacja firmy w związku z przekazywaniem jej? Złożyłem swoje cv i czekam na telefon w sprawie rozmowy dlatego tak dopytuję. Czy taka sytuacja może zmienić coś dla nowego kandydata? Proszę o kilka słów wyjaśnień.
nina2886 2017-07-14 10:02
Witam. Zamierzam starać się o pracę w firmie jak w temacie, mam pytanie czy stawki podawane powyżej to płaca brutto i czy prawdą jest to co oferuje firma, czyli poza angielskim opieka medyczna, karta sportowa, dofinansowanie do kultury? obecnie jestem zatrudniona i podejmuję pewne ryzyko, nie ukrywam że zarobki są dla mnie ważne...
1
olo 2017-07-14 19:41
jakie stawki?
Olo 2017-07-19 09:58
O stawkach wynagrodzeń się nie rozmawia. Tak jak napisałaś firma oferuje:
- zajęcia języka angielskiego - 1,5h raz w tygodniu z native speakerem, finansowane w całości przez pracodawcę,
- opiekę medyczną w Lux Medzie - finansowana przez pracodawcę, większe pakiety/członków rodziny pracownicy pokrywają sami,
- karta sportowa jest częściowo finansowana z ZFŚS, częściowo przez pracownika,
- dofinansowanie do kultury finansowane z ZFŚS,
- w okolicach świąt wypłaty z ZFŚS,
- roczna premia za niechorowanie.
Magda 2017-07-22 15:56
Ta firma to totalna pomyłka a Kinga ciągle robi błędy ha ha
Walczyk 2017-07-25 18:47
Jesteście pewni, że nie da się napisać coś dobrego?
byly_pracownik 2017-07-26 16:09
Wymagania horrendalneie wysokie a zarobki proponowane bardzo niskie.
Pracownikowi księgowemu oferują 2050zł na rękę przy umowie o pracę, co w tym mieście jest niedopuszczalne. Ludzie zmęczeni pracą, bez ambicji z natłokiem pracy.

Na rozmowie wstępnej kwalifikacyjnej zachęcano pracowania na nadgodziny dla dobra firmy
1
zaciekawiony 2017-07-26 18:09
No w końcu ktoś nabrał odwagi by napisać ile zarabia się, no to faktycznie bardzo niska płaca.Mam rozumieć że stanowisko Specjalisty ds.księgowości ?
Waga 2017-07-28 22:51
Słyszałem, że TMF ma bogaty pakiet socjalny, w połączeniu w pensją jest ok.
Marisol 2017-07-30 13:23
Pakiet socjalny bez szału... Raczej standardowo: prywatna opieka medyczna, dość droga karta sportowa, dofinansowanie lekcji angielskiego i jakieś śmieszne grosze na kwartalną integrację w działach. To wszystko, co przychodzi mi do głowy.
Marisol 2017-07-30 13:24
Pakiet socjalny bez szału... Raczej standardowo: prywatna opieka medyczna, dość droga karta sportowa, dofinansowanie lekcji angielskiego i jakieś śmieszne grosze na kwartalną integrację w działach. To wszystko, co przychodzi mi do głowy.
1
??? 2017-07-30 21:39
Specjalista za 2tys? Gdzie takich mozna znaleźć? Wolne żarty...
1
Ola 2017-07-31 10:59
coś mi się wydaje że to ściema żeby tyle specjalista zarabiał.Pewno nie chcą pracownicy żeby ktoś nowy przyszedł eh
ON 2017-07-31 18:16
pewno to Magda D. napisała,ona ciągle coś ściemnia:(
Ważniak 2017-08-02 22:39
Niestety żeby dawali jeszcze drugie tyle to i tak będziecie niezadowoleni. A czy z pewnością każdy zarobił na to co dostaje? Pakiet socjalny plus pensja i powinni oczekiwać pracy tylko 3 dni w tygodniu prawda? Trzeba sie zastanowić i policzyć ile to jest w sumie warte!!!
Marisol 2017-08-03 15:20
A kto napisal, że chce tylko 3 dni w tygodniu pracowac? Bylo jedynie napisane, że TMF slabo placi w porownaniu z konkurencja. A kolega Ważniak nadinterpretuje fakty ;)
1
ona 2017-08-03 19:15
jak dzieci, cieszą się że lody dostali buhahahahah
prawda@ 2017-08-04 22:47
hm......lody dostaliście ....ciekawe za co ;) Rzadko kiedy pracodawca o tym pomyśli - może jednak TMF nie jest taki ... z..!?
Kto, coś wie o firmie niech pisze............, ale uczciwie ...1
1
Acc 2017-08-05 00:18
Lody dostaliśmy z okazji upałów...:-)... I to nie pierwszy raz..a w środy dostajemy owoce...:-). Uważam że TMF to całkiem interesujace miejsce do pracy...no i fajni ludzie tam pracuja ????
1
tutka 2017-08-05 13:39
zależy w którym dziale Ci fajni ludzie,wiem co mówię:)w kadrach nie za fajni
Tama 2017-08-09 13:09
"w kadrach nie za fajni"
Piszesz o ludziach z UCMSu, Extora czy starego TMFu? Bo ludzi ze starego TMFu bardzo dobrze wspominam, jako fajnych, sympatycznych i pomocnych ludzi. Z kolei o osobach z UCMSu słyszałam wiele złego.
1
Wakacjejuż 2017-08-09 19:44
Jak widać niektórzy są bardzo zabawni czyli dobrze im w TMF-ie skoro żartują. Ale poważnie, to słyszałem sporo dobrego o firmie, wiadomo że mogą być różne sytuacje mało przyjemne ale tak bywa i nic nie poradzimy. ważne, że firma się rozwija i oby tak dalej.
1
Nowa 2017-08-10 10:03
Czy możesz napisać jak Ci się pracuje w TMF? Zastanawiam się nad stanowiskiem ds. płac.
ON 2017-08-10 10:11
To dlaczego ludzie jednak uciekają z tej firmy i wolą nie pracować tylko szukać czegoś lepszego,skoro firma przecież się rozwija?
1
Ważny 2017-08-13 08:24
Przecież nikt nikogo nie będzie trzymał na siłę w firmie. Rotacje w firmach to zupełnie normalna sprawa.
ON 2017-08-13 18:29
No nie wiem czy to takie normalne.W dobrych firmach nie ma rotacji jak już to raz na jakiś długi czas albo że ktoś idzie na emeryturę.Znam to z autopsji.

Ta firma ma złą opinie nie ma co się oszukiwać i ludzie inteligentni odchodzą albo nie podejmują zatrudnienia-proste.
2
Pracownik 2017-08-14 07:59
Ale skąd ty masz informacje ze uciekają co? Pieprzysz trzy po trzy!!! To ze stale rekrutujemy nie znaczy ze ludzie uciekają! Tylko ze się rozwijamy! W Katowicach w planach jest zwiększenie liczby zatrudnienia o 100%!!

Przy organizacji rzędu 400-500 osób zawsze się znajdzie kilka osób które zmieniają prace! A rotacja w TMF jest najniższa od paru ładnych lat!
1
Pracownik 2017-08-14 08:03
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze nie ma rotacji!!! Gdzieś ty się uchwał? W slusznie minionym ustroju!?!?! Kto teraz całe życie pracuje w jednej firmie!!!???

Prześledzić informacje o największych i najlepszych firmach i tych co najwięcej płacą i dają najwięcej benefitow! Znajdź mi tam ludzi ze stażem większym niż 10-15 lat!?!

ON 2017-08-14 12:08
Nie napisałem,że całe życie ale długie lata - to miałem na myśli.

"Ale skąd ty masz informacje ze uciekają co? Pieprzysz trzy po trzy!!! To ze stale rekrutujemy nie znaczy ze ludzie uciekają! Tylko ze się rozwijamy! W Katowicach w planach jest zwiększenie liczby zatrudnienia o 100%!!"
buhahahahahah rozbawiłeś mnie do łez.

"Prześledzić informacje o największych i najlepszych firmach i tych co najwięcej płacą i dają najwięcej benefitow! Znajdź mi tam ludzi ze stażem większym niż 10-15 lat!?!"

Sprawdziłem,zarobki nie są najlepsze w TMF, są firmy gdzie ludzie mają o wiele lepiej:)
2
Wolny 2017-08-16 09:37
Najważniejsze, że TMF jest dobrą firmą, rozwijającą się. Niestety na forum bardzo często pisane są opinie przez osoby nie mające dobrej opinii w firmie!. Gdzieś trzeba wywalić z siebie złość to najlepiej tu!
Magdalena 2017-08-16 19:48
i tak i nie

może piszą tutaj też osoby które tam pracowały,widziały co i jak i po prostu im się tam nie spodobało
1
aaa 2017-08-16 20:50
"Najważniejsze, że TMF jest dobrą firmą, rozwijającą się. " - brzmi to tak, jakbyś chciał sam siebie przekonać, że tak właśnie jest. Najważniejsze, że Ty masz o niej dobre zdanie. A wiadomo jak jest z racją - każdy ma swoją.

"Niestety na forum bardzo często pisane są opinie przez osoby nie mające dobrej opinii w firmie!."- jakby to była zbrodnia. Gdyby pisały tylko takie, które mają dobrą opinię, też nie byłoby to miarodajne, obiektywne. Cóż poradzisz, że ludzie niezadowoleniem dzielą się najchętniej...

" Gdzieś trzeba wywalić z siebie złość to najlepiej tu!" - jako przestroga, to nie znam lepszego miejsca. Ale żeby miejsce pracy stało się lepsze, to faktycznie, takie uwagi najlepiej byłoby zgłaszać wewnętrznie w firmie. Źle, jeśli firma sama nie widzi problemu, a sugestie pracowników ignoruje.
2
Zostaw swoją opinię o TMF Poland Sp. z o.o. - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TMF Poland Sp. z o.o.