brak logo

TMF Poland Sp. z o.o.

Katowice

Opinie o TMF Poland Sp. z o.o.

Tama 2017-08-09 13:09
"w kadrach nie za fajni"
Piszesz o ludziach z UCMSu, Extora czy starego TMFu? Bo ludzi ze starego TMFu bardzo dobrze wspominam, jako fajnych, sympatycznych i pomocnych ludzi. Z kolei o osobach z UCMSu słyszałam wiele złego.
1
Wakacjejuż 2017-08-09 19:44
Jak widać niektórzy są bardzo zabawni czyli dobrze im w TMF-ie skoro żartują. Ale poważnie, to słyszałem sporo dobrego o firmie, wiadomo że mogą być różne sytuacje mało przyjemne ale tak bywa i nic nie poradzimy. ważne, że firma się rozwija i oby tak dalej.
1
Nowa 2017-08-10 10:03
Czy możesz napisać jak Ci się pracuje w TMF? Zastanawiam się nad stanowiskiem ds. płac.
ON 2017-08-10 10:11
To dlaczego ludzie jednak uciekają z tej firmy i wolą nie pracować tylko szukać czegoś lepszego,skoro firma przecież się rozwija?
1
Ważny 2017-08-13 08:24
Przecież nikt nikogo nie będzie trzymał na siłę w firmie. Rotacje w firmach to zupełnie normalna sprawa.
ON 2017-08-13 18:29
No nie wiem czy to takie normalne.W dobrych firmach nie ma rotacji jak już to raz na jakiś długi czas albo że ktoś idzie na emeryturę.Znam to z autopsji.

Ta firma ma złą opinie nie ma co się oszukiwać i ludzie inteligentni odchodzą albo nie podejmują zatrudnienia-proste.
3
Pracownik 2017-08-14 07:59
Ale skąd ty masz informacje ze uciekają co? Pieprzysz trzy po trzy!!! To ze stale rekrutujemy nie znaczy ze ludzie uciekają! Tylko ze się rozwijamy! W Katowicach w planach jest zwiększenie liczby zatrudnienia o 100%!!

Przy organizacji rzędu 400-500 osób zawsze się znajdzie kilka osób które zmieniają prace! A rotacja w TMF jest najniższa od paru ładnych lat!
1
Pracownik 2017-08-14 08:03
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze nie ma rotacji!!! Gdzieś ty się uchwał? W slusznie minionym ustroju!?!?! Kto teraz całe życie pracuje w jednej firmie!!!???

Prześledzić informacje o największych i najlepszych firmach i tych co najwięcej płacą i dają najwięcej benefitow! Znajdź mi tam ludzi ze stażem większym niż 10-15 lat!?!

ON 2017-08-14 12:08
Nie napisałem,że całe życie ale długie lata - to miałem na myśli.

"Ale skąd ty masz informacje ze uciekają co? Pieprzysz trzy po trzy!!! To ze stale rekrutujemy nie znaczy ze ludzie uciekają! Tylko ze się rozwijamy! W Katowicach w planach jest zwiększenie liczby zatrudnienia o 100%!!"
buhahahahahah rozbawiłeś mnie do łez.

"Prześledzić informacje o największych i najlepszych firmach i tych co najwięcej płacą i dają najwięcej benefitow! Znajdź mi tam ludzi ze stażem większym niż 10-15 lat!?!"

Sprawdziłem,zarobki nie są najlepsze w TMF, są firmy gdzie ludzie mają o wiele lepiej:)
2
Wolny 2017-08-16 09:37
Najważniejsze, że TMF jest dobrą firmą, rozwijającą się. Niestety na forum bardzo często pisane są opinie przez osoby nie mające dobrej opinii w firmie!. Gdzieś trzeba wywalić z siebie złość to najlepiej tu!
Magdalena 2017-08-16 19:48
i tak i nie

może piszą tutaj też osoby które tam pracowały,widziały co i jak i po prostu im się tam nie spodobało
2
aaa 2017-08-16 20:50
"Najważniejsze, że TMF jest dobrą firmą, rozwijającą się. " - brzmi to tak, jakbyś chciał sam siebie przekonać, że tak właśnie jest. Najważniejsze, że Ty masz o niej dobre zdanie. A wiadomo jak jest z racją - każdy ma swoją.

"Niestety na forum bardzo często pisane są opinie przez osoby nie mające dobrej opinii w firmie!."- jakby to była zbrodnia. Gdyby pisały tylko takie, które mają dobrą opinię, też nie byłoby to miarodajne, obiektywne. Cóż poradzisz, że ludzie niezadowoleniem dzielą się najchętniej...

" Gdzieś trzeba wywalić z siebie złość to najlepiej tu!" - jako przestroga, to nie znam lepszego miejsca. Ale żeby miejsce pracy stało się lepsze, to faktycznie, takie uwagi najlepiej byłoby zgłaszać wewnętrznie w firmie. Źle, jeśli firma sama nie widzi problemu, a sugestie pracowników ignoruje.
2
Michalina 2017-08-18 13:24
chyba ktoś pomylił się, jaka stawka?? "2050"na rękę?Nie wierzę!
Wolny 2017-08-19 10:55
@aaa Masz dużo racji w swojej wypowiedzi. Ale ja nie znam idealnej firmy, a pisać tylko negatywnie o TMF jest nieuczciwe.
1
ON 2017-08-19 16:05
Może nie chodzi o idealną firmę ale o normalną a TMF nie należy do normalnych kto tam był i widział to wie o czym piszę:/
2
Janusz 2017-08-23 20:25
Może TMF nie jest ideałem ale mam nadzieję, że uwagi z forum dotrą do władz firmy.
1
Asia 2017-08-24 10:21
Nawet jeśli dotrą, to kierownictwo i tak nic z tym nie zrobi. Oni żyją w innym świecie i chyba wolą nie widzieć problemów szeregowych pracownikow.
2
Asia 2017-08-24 10:21
Nawet jeśli dotrą, to kierownictwo i tak nic z tym nie zrobi. Oni żyją w innym świecie i chyba wolą nie widzieć problemów szeregowych pracownikow.
3
Xxx 2017-08-26 19:31
Kierownictwo i menagerowie martwia sie o siebie a nie o innych... Poza tym oni chyba sie nie przepracowuja
5
Walec 2017-08-29 13:05
Ocenę pracy managerów zostawmy właściwym organom w firmie. Oni nie będą pracować fizycznie tylko głową a tego nie widać. Ważne żeby zwrócili uwagę na zaistniałe problemy w firmie i coś zrobili w temacie.
1
Zuzanna 2017-09-07 11:42
@Walec a może warto managerom zgłosić te problemy? Wszyscy jesteśmy tylko ludźmi i może nie widzą tych problemów. Jak zdecydujecie się na rozmowę z nimi o sytuacji w firmie TMF Poland to dajcie znać jak poszło i czy coś się zmieniło. Dla nowych osób to ważne.
Entliczek 2017-09-07 18:31
Oj oj oj... słabiutko. Co tu dużo pisać, TMF dostaje ode mnie dwóje z minusem.
1
Jetrekowski 2017-09-10 12:14
Czy TMF Poland nie ma w tym momencie żadnych ofert? Trochę mnie martwią niektóre wpisy na tym wątku?
Stały pracownik 2017-09-11 12:18
Bardzo dobra firma i niesamowita atmosfera. Mozna się dużo nauczyć i rozwinąc skrzydła w wybranej dziedzinie. polecam.
1
ona 2017-09-11 20:33
buhahahahahahaha ale uśmiałam się...
3
Wolny 2017-09-13 12:16
Jeszcze się nie znalazła taka firma żebt wszystkim się podobała.
haha 2017-09-14 21:33
wydaję mi się że znikło sporo negatywnych wpisów...
Dżoana 2017-09-20 21:30
Chyba fora pomyliłeś ;)
1
zdezorientowana 2017-09-21 22:39
Są nowe oferty pracy -sama aplikowałam - hm....nie wiem, czy dobrze zrobiłam-Czy naprawdę jest tak źle?
Anonim 2 2017-09-21 23:13
Marisol, potwierdzam! Rzetelny komentarz!
2
Anonim 2 2017-09-21 23:19
Zenada przechodząca w totalną bzdurę!!!
Anonim 2 2017-09-21 23:21
Tak
Zuzanna 2017-09-22 09:28
@Jetrekowski skoro nie ma żadnych ofert pracy w internecie to zawsze warto odezwać się bezpośrednio do pracodawcy i spytać czy nie szykuje się może jakas rekrutacja. Gdyby jej nie było to i tak masz przewagę, bo firma TMF Poland zachowa Twoje CV w bazie. @Stały pracownik jesteś zadowolony z pracy ze względu na rozwój i atmosferę, tak? A czy coś jeszcze satysfakcjonuje Cię w firmie? Proszę wszystkich pozostałych o pozostawianie na forum merytorycznych wypowiedzi, bo tylko takie są w stanie pomóc odwiedzającym wątek użytkownikom.
asik 2017-09-27 22:17
Moi drodzy Państwo, dzisiaj odezwała się do mnie paniRutkowska w sprawie pracy na stanowisko spec. Ds. Kadr i płac.
Czytam i nie wiem co dalej robić. Pracuje w podobnej firmie. Nie chceę z dna wejść w gorsze.
Pozdrawiam
Magda D. 2017-09-28 19:32
nie warto próbować.
sama przekonałam się na własnej skórze
2
Zuzanna 2017-09-29 12:04
@asik czy jednak spróbujesz? Będziesz chciała zobaczyć na własnej skórze jak jest w TMF Poland? Jak się zdecydujesz to potem opisz swoje wrażenia z rekrutacji jak i pracy w tej firmie. Powiedz też czy sprawdziły się opinie zawarte na forum.
1
Aniaa 2017-09-29 21:24
Zgadzam się z Magdą D, nie warto. Ja też mówię z wlasnego doswaidczenia.
xyz 2017-09-29 23:27
Dlaczego nie warto?
Jakie są możliwości awansu w firmie?
Aniaa 2017-09-30 09:57
To co już ludzie pisali, czyli słabe wynagrodzenie nieadekwatne do ilości obowiązków, kiepskie warunki w biurze, a kierownictwo nic sobie nie robi z problemów pracowników
2
xyz 2017-10-02 20:46
Dzięki.
A są jakieś możliwości awansu?
Wacław 2017-10-03 16:03
Trudno uzyskać dobrą poradę na forum. Ludzie bardzo często wylewają swoje pretensje wobec firmy a tak naprawdę to sami są sobie winni. Nie chce się dobrze pracować a jak muszą odejść to pretensje. Pracuję już na tyle długo , że wiem jak to jest wewnątrz firmy.
1
Aniaa 2017-10-03 20:15
Uczciwie powiem, że są możliwości awansu, znam kilka przypadkow w firmie.
Ulofik 2017-10-10 18:20
Co nowego słychać w TMF? Pracowałem w firmie i miło wspominam ten czas. Jaka aktualnie jest w firmie atmosfera?
Aniaa 2017-10-11 11:30
poczytaj forum, to się dowiesz ;)
SSSSSs 2017-10-12 09:21
A nie pracujesz przypadkiem w budżetówce?!?! Bo nie słyszałam jeszcze o korporacji bez rotacji!!
ON 2017-10-12 15:53
NIE
1
Nowy 2017-10-18 11:15
Czy młody pracownik może liczyć na szkolenia i rozwój osobisty? Dla mnie to jest zdecydowanie ważniejsze od innych elementów jak choćby opieka medyczna
@ Nowy 2017-10-19 10:34
Najlepszym przykładem rozwoju w firmie są osoby które ze stanowiska administracyjnego np recepcji przeszły wszystkie poziomy stanowisk w ksiegowosci i obecnie są starszymi księgowymi lub managerami w księgowości. Dwa razy w roku firma realizuje oceny pracownicze i jest to moment gdy managerowie przekazują do dzialu kadr rekomendacje zmiany stanowisk i wynagrodzenia.
PR 2017-10-19 11:24
Witajcie

Chciałabym włączyć się w powyższą dyskusję i odpisać Wam na kilka kwestii o które pytacie w swoich komentarzach. Pracuję w TMF i mam styczność z zewnętrzną i wewnętrzną stroną firmy.

Na początek kilka ważnych faktów, które powiedzą Wam więcej o naszej firmie:

W naszym biurze w Warszawie pracuje blisko 400 osób, w Katowicach ponad 100. TMF globalnie zatrudnia ponad 7 tyś osób co oznacza, że nie jesteśmy małym prywatnym biurem rachunkowym lecz ogólnoświatową korporacją.

Pod koniec 2016 roku połączyliśmy się z UCMS, a później Extor co sprawiło, że firma trochę się zmieniła, pojawiło się dużo nowych twarzy i dla wszystkich było to coś nowego. Nie każdy z początku był optymysticznie nastawiony ale i tak większa część została. Szybko okazało się, że pochodzimy z podobnych organizacji.

Ciągle się rozwijamy - obecnie zwiększamy naszą powierzchnię biurową w Warszawie o nowe piętro w Metropolitan a w Katowicach przenosimy się do budynku Silesia. Zarząd wie o naszych ograniczeniach lokalowych stąd konkretne decyzje.

Jeśli chodzi o pracę, to w większej mierze obsługujemy duże międzynarodowe firmy, chcemy robić to dobrze i zatrudniamy wyłącznie osoby, które stawiają na jakość stąd pracy jest czasem dużo.

Ważna jest dla nas Wasza opinia i warto nie chować w sobie wątpliwości. W każdym z naszych biur jest wewnętrzny dział HR, któremu można zgłosić różne sprawy i porozmawiać. Oczywiście, nie ze wszystkim są w stanie pomóc od razu ale na pewno zadziałają.

Zależy nam na zadowoleniu każdego z osobna, ponieważ to pracownicy tworzą tą organizację. Mamy wrażenie, że średnio 6-letni staż pracy który zawsze był w naszej firmie dość sporo mówi o miłej atmosferze i zadowoleniu pracowników.

Liczę, że pomogłam i zapraszamy do nas.
ON 2017-10-19 19:29
he he ale nie 25 lat w 1 firmie to jest staż pracy:)
1
Zostaw swoją opinię o TMF Poland Sp. z o.o. - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TMF Poland Sp. z o.o.