brak logo

BanFi

Warszawa

Opinie o BanFi

ktos 2011-03-21 17:19:26
okropna firma, omijać z daleka, oszukuja pracowników i klientów
1
anonim 2012-09-02 16:50:03
ktos - 2011-03-21 17:19:26

okropna firma, omijać z daleka, oszukuja pracowników i klientów
Nikt z klientów tego biura nie wie, ze pracują tam sami studenci, dla których jest to forma praktyki. Są tylko 2 osoby, które mają doświadczenie w księgowości, ale one zajmują się głównie \"głaskaniem\" klienta, nie księgują! Ja bym w życiu nie chciał, aby moje księgi były nauką dla praktykantów. Dziwię się tym klientom, którzy wybrali to biuro. Panuje tu zasada: pracownicy biura się nie mylą i nie popełniają błędów, za wszystkie błędy odpowiada klient i płaci! nawet jak praktykanci coś [usunięte przez moderatora]! Błędy są przedstawiane w taki sposób, aby klient zapłacił dodatkową f-rę dla biura.
1
women 2012-10-13 15:36:25
zgadzam się w 100% jeżeli nie chcesz mieć problemów omijaj tę firme szerokim łukiem
ludzie którzy tam pracują mają słabe przygotowanie , szczególnie sprawy dotyczące pracowników, zus i podatków
a [usunięte przez moderatora] to lepszy cwaniak
1
kk 2013-05-15 22:31:13
Bzdury ... pracowałam w tej firmie prawie 3 lata. Ekipa bardzo profesjonalna. Rzadkie błędy z którymi się spotkałam zawsze były rozstrzygane po myśli Klientów. Dziwne są te powyższe wpisy, bo znając tą firmę wiem że jak w każdej praktykanci się tam zdarzają, ale raczej nigdy w departamentach bezpośrednio odpowiedzialnych za finanse Klientów. Może tam gdzie trzeba załatwić sprawy administracyjne, ale to wszystko.

Teraz pracuję gdzie indziej, w większej firmie ale wspominam prace w BanFi bardzo dobrze.
1
Rzetelna opinia 2013-05-28 21:05:26
To dopiero bzdury!
Działania tej firmy są kompletnie nieprofesjonalne. Kadra zarządzająca (!) i pracownicy nie znają języków obcych, nie wspominając o braku podstawowych kompetencji. Z całą pewnością nie zgadzam się ze stwierdzeniem, iż w pierwszej kolejności Banfi dba o interesy klientów. Osoby zarządzające realizują swoje chaotyczne i niespójne cele, są zajęci liczeniem pieniędzy, których potem okazuje się że nie ma na podwyżki czy premie świąteczne dla pracowników. W związku z tym morale zespołu równe są 0! Usilnie starają się żeby z zewnątrz wszystko pięknie wyglądało, prawda jest jednak taka jak opisano powyżej. Zdecydowanie odradzam pracę w tej firmie.
1
księgowa 2013-09-03 20:11:39
anonim - 2013-06-24 17:10:30

A na jakich warunkach przyjmują do firmy, w sensie jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna, ile może zarobić nowicjusz (w księgowości) i na jaką umowę przyjmują?
Rozmowa polega na pytaniu ile chcesz zarabiać, w domyśle jak najmniej
no i oczywiście czy możesz pracować po godzinach bez wynagrodzenia
no i czy doświadczenie masz na poziomie głównego księgowego ze znajomośćią języków obcych
jak klienci przychodzą to firma zatrudnia, jak odchodzą - zwalnia , bez odpraw oczywiście, tak ze nie polecam
masss 2013-10-09 23:47:56
Firma mocno nie profesjonalna...Bardzo niskie zarobki jak na realia Warszawy i kwalifikacje zawodowe jakich żądają od potencjalnych kandydatów.
Najlepiej żeby mieć nie wiadomo jakie doświadczenie i wykształcenie ,a zarobki jak dla biurowego gońca.
[usunięte przez moderatora] ludzi na maxa ,a potem do widzenia,pomimo,że człowiek starał się jak najlepiej.
W tej firmie nie szanuje się pracownika
Podsumowując,z całego serca odradzam jako przyszłego pracodawcę!!
5
4u 2014-02-18 23:34:32
Zgadzam się z przedmówcami... Niestety Banfi to jedna z najgorszych firm z jakimi miałem do czynienia. Nieprofesjonalni, wymagania do nieba, zarobki mizerne,(usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora)
2
Banfi Team 2014-02-19 15:40:30
Drogi Komentatorze,

Strasznie nam przykro, że byłym lub odchodzącym właśnie z pracy Pracownikom zbiera się na takie przejaskrawione żale. Niestety stosowanie w komentarzach ekstrema sprawiają, że ciężko odnosić się do takich wpisów - ciężko nam dyskutować z przejaskrawionymi emocjami.

Wierzymy, że wprowadzane w 2014 "badania satysfakcji" i u klientów, i u pracowników pozwolą nam szybciej wychwytywać rzeczywiste problemy. A za jedyny taki poruszony powyżej uważamy kwestie "karty miejskie". Dlatego sprawdzimy temat i wyciągniemy wnioski.

Pozdrawiamy i życzymy sukcesów w kolejnych firmach!
Firma z 3 dyrektorami i ponad 40 pracownikami.
1
men 2014-04-30 10:21:21
ilość dyrektorów w firmie o niczym nie świadczy, tym bardziej jeżeli to są znajomi prezesa i mają za zadanie gnębić pracowników
2
plonyx 2014-10-30 16:18:21
dostałam propozycję pracy na stanowisku opiekun klienta w tej firmie, czy ktoś może powiedzieć ile można na nim wyciągnąć?
ewa 2014-10-31 21:12:45
siedziba firmy nie robi zbyt dobrego wrażenia, typowa dla firmy krzak, windy takiej jak tam to nigdzie nie zobaczysz, mają się z super, nowoczesną i profesjonalną firmę, to i otoczenie wypadałoby zmienić. Zresztą po takim dziadowskim wyglądzie firmy, to kokosów nie ma co się spodziewać, pewnie max.3500 brutto.
2
Bylem na rozmowie 2014-11-29 23:04:11
Siedziba firmy mieści się w byłym budynku magazynowym. Do wyboru masz popylanie schodami na 4 piętro albo windę towarową. Pomyśl, że masz to robić 2 razy dziennie w dni robocze. Królem jest oczywiście synalek właściciela namaszczony na prezesika. O niczym nie ma pojęcia a spróbuj mu zwrócić uwagę. Stawki bardzo niskie. Tylko dla desperatów którzy muszą się gdzieś zaczepić w poszukiwaniu lepszego jutra.
5
ewa 2014-12-01 22:39:07
No rzeczywiście fajnie to wymyślili, bo stawki są tak niskie, że pracownika nawet na karnet na siłownię nie stać. Spryciarze!
master 2015-02-18 23:31:19
ilość pracy - wiadomo - nie do przerobienia... ale to jak wszędzie
ale za to:
- 10 zł za godz. -Wasze księgi prowadzą studenci, im się nie płaci przecież więcej
- opieka medyczna - prawie bonus, zniżkowa, ale płacisz z własnej kasy
- premie - nie ma, ale prezes zaprasza czasem na chlanie do jakiegoś baru, by się zbratać z pospólstwem lub kupi ciastka od jakiegoś święta (najlepiej kościelnego)
- "bilansówka" - nie ma, ale to już w większości biur zaniknęło, 3 miesiące wyjęte z kalendarza za free
- dyrekcja - poprzez grupę spółek, stworzono hierarchię, od najjaśniejszego pana do myszki polnej; nie masz szans w skardze do PIP. opierdziela cię ktoś namaszczony, który formalnie nie istnieje w tej firmie, pełnomocnictw nie pokaże, bo nie śmiesz się po to zwrócić - idealne rozwiązanie dla planujących korpo bez korporacyjnych stawek, ale z korporacyjnym wyniszczaniem! w białych rękawiczkach


Jednym słowem, Mordor na domaniewskiej mógłby się uczyć sprytu ;-)
6
Maku 2015-03-20 20:39:03
Witam. Dostałem zaproszenie na rozmowę w tej firmie na stanowisko Specjalisty ds. Sprzedaży. Mam dość daleko do Warszawy i nie chcę tracić kasy niepotrzebnie na paliwo. Jakie warunki finansowe są na w/w stanowisku i na czym polega w/w praca?
Anelka 2015-03-31 16:12:40
A mi się w banfi pracowało bardzo dobrze i miło wspominam ten czas.
1
Jarema 2015-05-20 20:21:31
Podstawowe pytanie jest takie. Czy którakolwiek z osób które odeszły z banfi żałuje tej decyzji? Odpowiedź jest przecząca. W innych miejscach pracy byli pracownicy banfi mają zdecydowanie lepiej. Pod każdym względem. Przede wszystkim traktuje się ich jak LUDZI. A nie jak maszyny. Kolejnymi dużymi minusami jest praca w nerwowej atmosferze, ciągła rotacja oraz coraz bardziej odczuwalny mobbing.
6
rabi 2015-06-09 11:03:31
chaos
2
slif 2015-07-15 10:27:44
Mam zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną, ale po przeczytaniu powyższych opinii mam wątpliwości, czy warto iść. Muszę przyznać, iż opinie są dosyć lakoniczne, brak konkretów. Przykład mobbingu, czy mam rozumieć że ciągle się siedzi po godz., za które nie płacą?
ll 2016-01-14 17:33:45
Czyli główna forma zatrudnienia to umowa zlecenie lub inna cywilnoprawna?
1
pasterniak 2016-02-22 21:58:22
młodsi specjaliści zarabiają 2200-2300 netto, specjalista około 2900 netto w zależności od stażu. trzeba się mocno bić na starcie bo potem strasznie ciężko o jakąś podwyżkę
2
monii 2016-02-25 11:13:41
Byłam u nich na rozmowie kwalifikacyjnej na specjalistę księgowego. Po ilości i skomplikowaniu zadawanych pytań nie sądzę że pracują tam osoby które się nie znają. Była wymagana dość szeroka wiedza i z księgowości i sprawozdawczości, do tego rozmowa po polsku i po angielsku. Zatrudnienie na umowę o pracę i na działalność - do wyboru. Ale generalnie brak jakichkolwiek dodatków dla pracowników. Pakiet medyczny płatny we własnym zakresie, tak samo z ubezpieczeniem, siłownią - na zasadzie firma załatwi, ale potrąci z pensji. Atmosfera rozmowy i w siedzibie wydawała się być dość dobra.. ale nic konkretnego nie można powiedzieć po 2 godzinach przebywania. Nie wiem jaki jest ostatecznie poziom wynagrodzeń.
QE 2016-04-05 20:55:09
Nie rozumiem skąd się biorą te wszystkie negatywne komentarze. Dlatego polecam wszystkim, którzy zastanawiają się nad podjęciem pracy w BanFi, aby sami sie przekonali. Nie spotkałam się z lepszą atmosferą w pracy niz w BanFi. Praca bezstresowa w przyjaznej atmosferze, gdzie z każdej strony możesz otrzymać pomoc. Prowadzone są różne szkolenia dla pracowników podnoszące wiedzę. Mozna się wykazać i sprawdzić siebie na wielu płaszczyznach. Jest to też praca idealna dla osób początkujących (wiele mogą się tu nauczyć), jak równiez dla osób studiujących dziennie (elastyczny grafik). Nie oceniajcie BanFi po powyższych komentarzach, tylko sprawdźcie sami. Ja polecam :)
2
heheszki 2016-07-05 15:28:49
można nogi wyciągnąć co najwyżej ;)
badbad 2016-10-12 20:53:48
Pracownicy zmieniacją sie jak w kalejdoskopie. moja firma współpracuje z banfi i co miesiąc zmienia sie osoba kontaktowa. nie wiadomo do kogo pisać/dzwonić w danej sprawie, mało kto jest tam prawdziwym ksiegowym. co chwile ktoś na zwolnieniu lekarskim. nie polecam współpracy, same kłopoty
poison 2016-10-12 23:10:45
Najważniejsze dla mnie jest to, żeby zarobki były adekwatne do zadań, a skoro premie się normalnie pojawiają to dobrze.
GR 2016-11-09 14:33:04
współpraca banfi z moją firmą pogorszyła się blisko rok temu, jak odszedł nasz dotychczasowy opiekun. Od tego czasu ciągłe zmiany opiekunów, utrudniony kontakt, brak sprawozdań na czas. Interwencje u prezesa nic nie dają. firma żyje wg własnego kalendarza nie interesuje się obowiązkami sprawozdawczymi klientów. Bardzo odradzam współpracę z banfi.
Zostaw swoją opinię o BanFi - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BanFi