brak logo

Lambertz Polonia Sp. z.o.o.

Katowice

Opinie o Lambertz Polonia Sp. z.o.o.

Ciastkarz 2015-12-07 20:53:52
W życiu nie widziałem takiego obozu pracy i tak złego traktowania pracownikow. Krótko mówiąc praca dla mających nóż na gardle albo myślących ze wszędzie sie tak pracuje jak w tym kołchozie, naprawdę PIP powinien sie zając tym balaganem. Panie brygadzistki naprawdę jak nazistowscy strażnicy. Współczuje Wam, biedni pracownicy tej firmy. Nigdy więcej!!!!!!!!!!!,
12
R.... 2015-12-10 08:50:35
Ciekawe że ciastkarz wydaje taką opinię, ja pracuje w Lambertz już kilka dobrych lat pod wszystkimi prawie firmami pracowałam. I prawdą jest że bardzo dużo w firmie się zmieniło na plus. Atmosfera jest bardzo dobra jest o 100% lepiej doceniają pracowników mamy dobre słowa od przełożonych mamy pochwały czujemy się docenieni naprawdę nadzór w Lambertz jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> dziękujemy dobre słowo bardzo dużo dla nas znaczy.
Ciastkarz 2015-12-13 00:44:52
Skoro piszesz, ze bardzo dużo sie zmieniło na plus to trudno mi jest sobie wyobrazic jak było wcześniej....tak...dobre słowo...włóż sobie to dobre słowo od hitlerowskich strażników do garnka dzieciom na obiad.....mniammmm..
8
kretks 2016-01-23 22:53:23
ten zakład to jakas porażka zmuszanie ludzi do pracy po 12 godzin gdzie linia zapierdziela że nie ma oddechu jak złapac i nie mów że jest ok bo wcale tak nie jest brygadzistki wielkie damy drą sie na ludzi a same nie umieja nadazyc zeby ciastka włozyc jak kogoś trzeba zastapić proszenie sie do wc porazka przerwa 1 min a jak ktos sie spózni to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
6
Jas 2016-01-28 16:33:14
teraz chyba w zadnej branzy nie ma zmuszenia do pracy, wiec jakaby ta praca nie bylo to napewno nikt do niej zmuszany nie jest .. Skor piszesz posz z doswiadczenia albo wcale ...
były pracownik 2016-01-29 08:00:59
Za taką kasę nie warto tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Praca bardzo ciężka i niech mi tu żadna specjalistka bądź specjalista nie wyjeżdża z tekstem "jak się nie chce robić to się narzeka" bo robiłem w innych zakładach i wiem jaką opinię wydaję. Nie dziwię się że brygadzistki tam nie wytrzymują jak połowa pracowników to Ukraińcy którzy na każde polskie słowo odpowiadają "nie rozumiem". Polacy tam się wyrabiali jak pracowałem, to Ukraińcy się opierdalali niby nie ogarniając co trzeba zrobić jak się im pokazuje jak mają to zrobić i 200 razy tłumaczy. Ogólnie praca jest za ciężka jak na taką stawkę godzinową.
2
ggg 2016-02-11 12:54:04
Praca do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] linie ida za szybko wszyscy sie dra krotkie przerwy kobiety maja okres prosza o wymianke to zadna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie przyjdzie na papieroska jak ktoras chce to wymieniaja niskie place zaduzo
wymagacie od ludzi z lizingu ludzie zmiencie sie nikt u was nie chce pracowac pracuje u was 7 rok podlizingiemi jeest coraz gorzej przez 12godzinny system pracy byly8 to bylo fajnie ateraz jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
Hhh 2016-02-24 10:07:04
Witam. Mam próbę do wszystkich co pracują w firmie lambertz. Czy wiecie coś na temat tego że firma KK juz nie isnieje??. Czekam na odp. Były pracownik.
Agnieszka 2016-02-25 19:57:48
Witam. K&K dalej istnieje
Hhh 2016-02-25 22:57:10
A można dostać od nich jakiś numer?? SPRAWA PILNA...
Pracownik 2016-03-05 21:32:36
A dostalbym numer do K&K?? Sprawa pilna...
lock 2016-03-18 13:21:12
Jak to 2ch etapach ? nie rozumiem .
lock 2016-03-21 14:00:17
Pytam bo już czekam dwa tyg na umowe i telefon z lambertza ;p
Asd 2016-03-25 11:27:09
POP3, haha - spec od informatyki xD
DJ 2016-04-05 19:26:20
witam,czy ktoś szczerze może napisać jak naprawdę pracuję się w lambertz? serio tak ciężko? byłam tam na rozmowie i była możliwość pracy tylko w weekendy? mnie by to bardziej pasowało,ale na razie wstrzymałam się z przyjęciem pracy,.
DJ 2016-04-06 20:40:52
gurka-ja pracy nie boję się bo pracowałam w podobnych obozach pracy,.ale nie wiem czy te 12 godzin nękania przez brygadzistki zniosę,.chociaż w kk mówili że już podobno nie ma mobingu,.a jestem wybuchowa,.hi hi i nie pozwolę sobie,.na poniżanie,.
4
Byly pracownik 2016-04-12 17:16:54
Pracowalem 3 miesiace w tej firmie i zrezygnowalem poniewaz mialem umowe zlecenie i jest to praca na telefon. Ogolnie bardzo szybkie tempo pracy ale zdarzaly sie zmiany gdzie nie bylo az tak tragicznie.Co do brygadzistek to wydzieraly sie gdy ktos sie slimaczyl , na poczatku bylo ciezko ale jedni juz tam dluzej pracuja
cierpliwy 2016-04-15 09:37:08
witam zaczynam prace w tej firmie i ciężkiej pracy się nie boje mam być zatrudniony jako operator maszyn czy ktoś może mi wytłumaczyć jak wygląda system czterobrygadowy i jak wygląda wypłata oraz możliwość nadgodzin? pozdrawiam i proszę o normalną odpowiedz a nie hejty
terefere 2016-04-17 11:40:55
Mam takie pytanie w jakich godzinach tam sie pracyje od 6 do 18 czy jak??
Normalny 2016-04-21 16:41:21
Jak czytam te opinie o tym zakładzie to dam sobie rękę uciąć że prawdą jest opisywany syf. Nigdy nikt nie powie złego słowa na dobrą firmę. Śmiać mi się chce jak ludzie pytają ile się robi? Robi się 8 godzin w normalnym zakładzie. Kasa 8zł na godzinę? To takie stawki jeszcze są w cukiernictwie? Ludzie to ja za 16,20 netto na godz. się zastanawiałem a wy dymacie za połowę tego i to brutto pewnie. No to faktycznie zakład docenia niewolników. A co do brygadzistek - czy one wracają do domu kanałami? Znałem już takich krzykaczy - zazwyczaj byli to faceci. Po jednej rozmowie i L4 jak wrócili byli już normalni. Jak trzeba być zeszmaconym i upodlonym żeby dać na siebie drzeć ryja gówniarzom? Czy wy szacunku i honoru nie macie? Nie potraficie na dyktafon nagrać rozmów? Umiecie o siebie walczyć czy zawsze będziecie popychadłami? Pracy boicie się stracić - jakiej pracy - to co tu opisujecie to nie praca.
12
Elektryk 2016-05-09 22:41:43
Witam,
pracowałem tam 10 lat temu (ponad 3 lata) jako elektryk/mechanik i wspominam te czasy z dużym sentymentem. Jeśli ma się trochę chęci to można nabrać sporo doświadczenia przydatnego w dalszym życiu zawodowym (za lepszą kasę w innym zakładzie lub na własny rachunek). Wtedy pracowało się tam na maszynach od dosyć archaicznych (np. regulacja prędkości napędów w oparciu o przekładnie lamelowe) do współczesnych rozwiązań (regulacja prędkości w oparciu o falowniki oraz serwonapędy) - za moich czasów zakład był modernizowany. Osobiście zrezygnowałem z powodów finansowych - na tamte czasy można było zarobić niecałe 2000pln (oczywiście z premią i nadgodzinami) i pewnie na lepsze wiele się nie zmieniło?:) - gdyby nie płacili jak absolwentowi tylko specjaliście może bym wrócił. Jeszcze jedno co mnie bardzo tam wku...ło to niedbalstwo i jeśli czyta to ktoś z kierownictwa to radzę wyciągnąć wnioski - gdzieś indziej da się produkować bez dewastacji...
Pozdrawiam
2
Były lagerman 2016-05-31 15:01:35
Czy pracuje tam jeszcze nijaka Magda R. wraz ze swoją siostrą? Jak tak to serdecznie ją pozdrowcie.
Jaja 2016-06-08 06:01:51
Pozdrawiam pracowników Unilevera - jeżeli ktoś tam pracuje dorywczo.......
mario 2016-07-07 19:49:59
witam,robi tam jeszcze Jabol,narkoman jeden,niech ci z biura bardziej zawieszą oko na nim
2
były pracuś tego obozu 2016-07-12 22:12:22
Teraz dopiero jest obóz pracy ludziska harują po 12 godzin dziennie trzy dni i jeden dzień wolnego bo niema Ukraińców bo czekają na wizy ciekawe ila tak można harować a brygadzistki mordy drą nie z tej ziemi nie tak dawno brygadzistka tak Morse darła i ludzie nie wytrzymali i ją wrzucili do kontenera ze śmieciami zaraz sie zwolniła jakiś czas był spokuj i dalej dra mordy z czego wiem to ludzie szykują sie na następną brygadzistke tak będą robić z nimi do puki sie nie uspokoją może nie wszystkie takie są ale większość niech sie trzymają na baczności bo kto by wytrzymał żeby na kogoś tak morde drzyć
4
były pracuś tego obozu 2016-07-12 22:15:44
Teraz dopiero jest obóz pracy ludziska harują po 12 godzin dziennie trzy dni i jeden dzień wolnego bo niema Ukraińców bo czekają na wizy ciekawe ila tak można harować a brygadzistki mordy drą nie z tej ziemi nie tak dawno brygadzistka tak Morse darła i ludzie nie wytrzymali i ją wrzucili do kontenera ze śmieciami zaraz sie zwolniła jakiś czas był spokuj i dalej dra mordy z czego wiem to ludzie szykują sie na następną brygadzistke tak będą robić z nimi do puki sie nie uspokoją może nie wszystkie takie są ale większość niech sie trzymają na baczności bo kto by wytrzymał żeby na kogoś tak morde drzyć
2
życzliwy 2016-07-12 22:38:54
Aga dla czego sie pytasz pracowała tam raptem miesiąc nic ci nie wychodziło jesteś za leniwa tylko nie chcij żeby twój Łukasz sie dowiedział co ty z tym chłopem wyprawiałaś on chwalił sie że jesteś kiepska w łóżku
2
OS 2016-07-21 20:52:28
największa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pod słońcem:)
1
Wika 2016-07-23 21:28:24
Przesadnie długi czas pracy. Mało tego okropna atmosfera, więc tym bardziej do tego "piekła" się nie chce wracać. Brygadzistki wielkie pozerki nic nie warte. Dziwie się że ktokolwiek w takim miejscu chce pracować. Nie polecam, odradzam. Pozdrawiam, ludzi którzy wyszli z tego piekła bez chorób psychicznych. Mam nadzieje ze ktoś się tym "czymś" zajmie. Już niedługo, jestem tego pewna. :)

P.s Te pozytywne komentarze to pewnie lambertz pisze:)
Pan P 2016-07-23 21:34:53
Nie polecam, w tle słychać tylko darcie brzydkiej mordy brygadzistki:)
2
JPK 2016-09-03 06:35:59
Piękne są róże i piękne są bzy, ale z tych kwiatów, tak szczerze mówiąc, to najpiękniejsza jesteś właśnie Ty. Kocham cię za Twoje szafirowe oczy,
kocham cię za Twoje ciemne włosy,
kocham cię za Twoja delikatność
i za to cię kocham, ze nie robisz mi na złość.
3
pakowacz 2016-09-27 19:31:08
Jest fantastycznie
pakowacz 2016-09-30 06:53:13
Forsa jest na czas czasem w silesii która płaci w piątek przychodzą w poniedziałek
POK 2016-09-30 16:31:38
Hehehe jakie ty masz informacje ????? piszesz pierdoły nic wiecej.
pakowacz 2016-09-30 16:35:51
Jest umowa o pracę w silesii na czas określony za dni w tygodniu a za weekendy zlecenie
234 2016-09-30 16:40:39
wlasnie ja tez bym się chciał dowiedzieć czy tutaj jest oferowana umowa o prace? nie ukrywam ze to dla mnie jest bardzo istotna kwestia zwłaszcza na stanowisku kierownika zmiany pameitam ze keidys szukali
1
nieznajoma 2016-10-26 09:44:19
ja pracuje w lambertz i powiem porazka charujesz po 12 godzin a jeszcze morde dra gdzie inspekcja pracy
GK 2016-10-27 13:01:30
Największy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na Śląsku . Pozytywne opinie piszą ci co tam tyrają . Kadra zarządzająca bez wiedzy i wykształcenia i umiejętności trzęsąca portami jak cos cie stanie . Zwalają na każdego zwykłego robotnika ktory przychodzi tyrać za marne 8 zeta i potem jeszcze obrywa . Poki nie wymienia wszystkich zarządzajacych tam nic sie nie zmieni . Odradzam prace jak nie musicie i nie chcecie byc poniżani
?? 2016-10-27 14:12:39
Kto tam jest teraz Dyrektorem Zarządzającym? Dyrektorem Zakładu?
My 2016-10-28 10:06:01
NIK GK oraz ?? Oraz ciekawa
To jedna osoba.
Wiemy już dlaczego tak ciekawa :)
I dlaczego pisze i oczernia nasze zakłady.
Pewnie chce powrócić :)
lecz nie damy jej tej satysfakcji.
A wiec odpisujemy w naszych zakładach atmosfera opiera się na przyjacielskich relacjach bo każdy wie ze to klucz do sukcesu. Kadra jaka jest, taka jest ale zawsze nas wspiera, dziękujemy za to. Nie zawsze jest kolorowo jednak jedno jest pewne wszyscy dążymy do tych samych celów.
Pytanie kto jest teraz Dyrektorem Zakładu ?
Odpisujemy " napewno nie Ty !!!! Bo ty byłaś najgorszą osoba która wybrali.
Pimpuś 2016-11-11 17:52:13
No właśnie a kto jest nowym dyrektorem ??? imię nazwisko proszę podać , dyrektora
Janina 2016-11-11 17:59:05
No ciekawa jestem kto was tak oczernia ??? , i wszystkie Zakłady w około ??? , i chce tam wrócić. ???
Janina 2016-11-11 18:30:05
Jestem ciekawa co mógłbyś napisać na temat Zakładu Pracy ,, Unilever " lub ,, Madej & Wrobel " , jaka jest twoja opinia tych Zakładów Pracy .??????
eliza 2016-11-11 22:11:26
Pracowałam w tym Zakładzie parę lat. Pracowałam bo nie miałam innego wyjścia.Praca w Waszym Zakładzie byłaby całkiem przyjemna gdyby : nie podkręcano taśmy na cały opór, zwłaszcza na linii nr 2,na kartonach stoją tam przeważnie jedne i te same osoby i wszystkie z wysiłku mają kłopoty z nadgarstkami.Uważam że po sześciu godzinach osoby na kartonach powinny być zmienione. A etykiety powinna naklejać paletowa bo dość często ma pomocnika i właściwie połowę szychty obija się a dziewczyny na kartonach padają. Ktoś kto do pracy podchodzi poważnie, haruje za wszystkich i jest w stanie zrobić trzy dni w tygodniu a tz. opierdalacze pracują sześć dni i zarabiają o połowę więcej, składanie arka boksów przez sześć dni w tygodniu nie jest żadną sztuką ani wysiłkiem.Ciekawa jestem dlaczego na linii nr 5 stoją całe 12 godzin zawsze ludzie z pod firmy a pracownikowi zatrudnionemu na stałe w Waszym Zakładzie jak już zdarzy się stanąć od czasu do czasu przy linii nr 5 to po dwóch godzinach się wymieniają. Brak szafek na odzież zdarzają się kradzieże a na śniadanie jedna ogólna szafka dla wszystkich gdzie można czasami natknąć się na buty lub przepoconą bluzę. no ale cóż w podsumowaniu wyzysk, brak szacunku do pracownika, a to z tego powodu że najważniejsza jest norma i premie z nią związane a nie człowiek. Pozdrawiam.
1
kinia91 2016-11-15 13:02:44
pracowałam w tym zakładzie 3 miesiące pod agencją pracy Silesia Job Center pani która mnie zatrudniała umawiała się na 8 złotych za godzinę na rękę a po wypłatach i przeliczeniu ilości godzin na miesiąc wyszło 7,85 złotych. to jest istne wykorzystywanie ludzi robi sie i charuje po 12 godzin a zero poszanowania dla ludzi. obecnie pracuje w TxM w na kosztowach i jestem zadowolona mają być premię praca lekka przyjemna nikt nie wrzeszczy
W- 11 2016-11-19 19:01:54
Praca w Lambertz wygląda mniej więcej tak. . Jedno opakowanie ciastek to 11 lub 12 sztuk większych pierników,wagowo jest to około250dkg. W jednym kartonie jest 10 paczek, 110 lub 120 szt. ciastek, jedna paczka waży 5 kg.na jednej palecie 48 paczek tj.5280 szt ciastek a jedna paleta waży 240kg. Na 12 godzinnej zmianie robi się przeciętnie około 50 palet, czasami więcej. Za jedną godzinę robi się 4 palety, pakuje się 192 kartony, 1920 paczek. Na jedną minutę przypada 3,2 kartony tj.32 paczki.W ciągu tej minuty musisz sobie jeszcze złożyć sama karton,okleić go etykietą i porządnie zamknąć. Na kartonach zawsze stoją dwie osoby. Jak przetrzymasz takie tępo pracy jest OK, a jak wysiądziesz jesteś gnojony. Często maszyny nie wytrzymują takiego tępa pracy i wysiadają ale ty musisz wytrzymać, musisz być choćby z żelaza i najlepiej załóż sobie pampersa bo czasami Cię wymienią na trzy minuty a czasami robią wielką łaskę.Ale najlepsze jest to , że zawsze przed godziną szóstą ledwie stoisz z przemęczenia atu za Tobą Pani kierownik z aparatem fotograficznym i cyka Ci zdjęcia. Jeśli chodzi o brygadzistki to nie są takie złe z małymi wyjątkami chodzi tu o zmianę zieloną. Po prostu kierownictwo takiego tępa pracy wymagania od brygadzistek a brygadzistki od pracowników. Dostaniesz za jedną godzinę 8 zł to tak prawie wystarczy Ci na chleb, margarynę Kasię i jeszcze zostanie Ci na wodę mineralną z Aro. Grunt że kierownictwo zarobi dość sporo i może sobie robić zakupy w Galerii.
1
wojtek 2016-11-23 09:20:15
Połowa pracowników już się zwolniła,resztki pracowników już są tak przemęczeni, że także myśli o odejściu a kierownictwo znowu zwiększa normę dzienną produkcji. Obstawcie linie większą liczbą pracowników albo stańcie sami i pomóżcie tym przepracowanym i chorym z wysiłku pracownikom.
lala 2016-11-23 14:48:59
Po co się zaraz zwalniać wystarczy powiedzieć nie panimaju ,nie rabotaju i tak zarobisz !
luc 2016-11-23 17:18:45
Nie panimaju nie rabotaju ale i tak dostają zatrudnienie a nas Polaków Nasi rodacy odsyłają do domów bo jak twierdzą mają za dużo ludzi.Nie jest brane pod uwagę że niekiedy musimy o czwartej rano wyjechać aby zdążyć na 6 rano.
witek 2016-11-24 00:18:47
Bo sieboją była już haja na hali pracownicy z Ukrainy nie dadzo sie w kasze pluć pobili jużczłowieka na lini 5
Zostaw swoją opinię o Lambertz Polonia Sp. z.o.o. - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lambertz Polonia Sp. z.o.o.