brak logo

lambertz

Ruda Śląska

Opinie o lambertz

ancia92 2015-02-24 12:42:42
Rownież chciałam spróbowac pracy ale czytajac opinie to sie rozmyślilam jestem osoba ktora szybko sie denerwuje i jakby jakas pinda wyzwala mnie od najgorszych to chyba bym nie wytrzymala
Ania 2015-04-15 15:25:50
Pracowałam tam przez jakiś czas, początki były trudne, ale sama w sobie praca na tej produkcji nie jest zła - można przyzwyczaić się do tych 12h i tempu pracy, ale ludzie, którzy mają tam umowę o pracę są okropni!!!! Babska takie, że szkoda gadać!!! Sfrustrowane jędzy, które swoje negatywne emocje wyładowują na pracownikach pracujących pod firmą (szczególnie tych młodych), cóż mogę powiedzieć, ich zachowanie podchodzi wpod mobbing!!!
1
zbycho 2015-04-25 21:11:13
itam jeśli ktoś może to proszę napisać jak wygląda praca w lambertzie chodzi mi głównie oto czy na chali pracują same kobiety czy też kobiety razem z facetami ,piszę dlatego że zona zapiera się ze na jej zmianie żółtej pracują same kobiety ,dodam tylko ze pracuje na taśmie ,czasem na kartonach tyle wiem
ona 2015-06-01 13:42:40
zrob tak pusc to sieci.
1
OBCIETY PALEC 2015-06-22 19:05:47
Uwaga UWAGA wyzyskiwacze ludzkiej Energi pracowniczej małe zainteresowanie pracownikami ze strony kierownictwa brak szkoleń personalnych wogule porażka dla Śląska chamstwo i pospulstwo i co najważniejsze aby OBOB TAM KIEDYS STALA FIRMA SNIKERS MNUSTWO ORZECHUW
kaka 2015-07-03 14:26:51
gnębią ludzi i tyle . odradzam pracy . jesli jednej osobie cos nie wyjdzie to wydziera sie na innych i odwraca kota ogonem bo wtedy wszyscy sa zli tylko nie ona ... stali pracownicy gnebia ludzi z agencji pracy . masakra
obojetna01 2015-07-03 18:54:53
A Ja pracuje tam bo chce zobaczyć miny brygadzistek jak kontrol z inspekcji pracy tam wparuje jak sie one zachowują w stosuknu do czlowieka dla mnie niech sie dra ich gardlo nie moje ale moglby by grzecznie powiedziec a nie drzec sie nad uchem a na pandolino to powinni posadzic stalych pracownikow a nie z pod firm tylko musza sie na kims wyrzyc zal mi ich najwazniejsze ze donos poszedl mam nadzieje ze szybko ich skatroluja jak nie pomoze to zamierzam opisac ich w gazecie bo oswiecim dawno minal ale jednak nie on istnieje dalej w Lambertzu
Plonek 2015-09-02 17:58:31
E co wy ostatnio się trochę zmieniło.nowi kierownicy.brygadzisci
3
Plonek 2015-09-02 17:58:53
E co wy ostatnio się trochę zmieniło.nowi kierownicy.brygadzisci
1
:) 2015-09-27 11:33:27
Brygadzistki są te same, tylko zmieniły "kolor brygady". Wciąż tak samo gnębią ludzi...
Kass 2015-09-27 13:07:03
Pracowałam tam niecały misiąc żeby zarobić sobie trochę pieniędzy na studia. CIESZĘ SIĘ, że nie muszę już tam wracać, bo praca tam to jakiś KOSZMAR! Naprawdę panują tam spartańskie warunki. Ludzie z pod firm nie są traktowani jak ludzie tylko liczby. Nowi pracownicy rzucani są na głęboką wodę. Kiedy pierwszy dzień pojawiłam się w pracy (trafiłam akurat na zieloną zmianę) dostałam podział na kartony. NIKT nie poinformował mnie gdzi mam iść i nie wytłumaczył co mam robić. Nie otrzymałam rękawic ochronnych (na szkoleniu BHP twierdzili, że je otrzymamy) na hali dowiedziałam się, że ich nie mają. Po 2 godzinach pakowania ciastek w kartony miałam pozacinane dłonie tak, że kartony wypadały mi z rąk. Przyszła brygadzistka, która miała szaleństwo w oczach (NAPRAWDĘ xD) i zaczęła się drzeć i rzucać hasłami do pracownika zatrudnionego na stałe: "Jakich mi pracowników przysyłają?! Do niczego się nie nadają!" wściekła zabrała mnie z przydzielonego miejsca i resztę dniówki mną "poniewierali" tzw. rzucali WSZĘDZIE. Pracownicy zachowywali się jak wariaci, każdy kazał robić co innego. Czułam się przytłoczona i upokożona - chyba do tego dążyli, na ich twarzach pojawiła się satysfakcja, miałam ochotę uciec z tamtąd z płaczem. Drugiego dnia poszłam tam jak na ścięcie - trafiłam na tę samą zmianę. Tym razem przydzielili mi wypraski. O dziwo, dzień upłynął w miarę spokojnie ale to pewnie dla tego, że na taśmie przydzielona byłam z ludźmi z pod firmy, oni całkowicie inaczej podchodzą do nowych pracowników - chodziaż osoba zatrudniona z wagi czasem coś tam parsknęła, kiedy użyte wypraski czasem nie pojawiały się na czas. Idąc tam do pracy NIGDY nie wiesz co Cię czeka, tam wszystko może się zdarzyć, chwilę jest spokój, a kiedy coś nie wychodzi istne szaleństwo. Brygadzistki wyładowują na ludziach swoją frustrację, zauważyłam, że szczególnie na tych spokojnych, którzy nie odpowiedzą w ten sam sposób. Aaa i zapomniałam dodać, że pracujemy z ludźmi z Ukrainy, oni traktowani są jak święte krowy.
myśliciel :D 2015-11-11 06:10:45
Witam. Pracuje w tej firmie od tygodnia czasu. Jestem zatrudniony na umowe zlecenie. Plusem jest to, że sam sobie ustalam grafik i pracuje cztery razy w tygodniu (pon,śr,pt,nd). Wiadomo 12h pracy to sporo ale nie ma tragedii zrobić co zrobić i do domu. Kolejny plus 96 zł dziennie a więc za 16 dni w miesiącu - 16*96 czyli około 1500 złoty a wiec nie jest źle. Łatwo nie ma nigdy nie wiadomo na jakie stanowisko cie przydzielą raz jest lepiej raz gorzej. Nocki szybko mijają i jest spokojniej gdy nie ma kierownictwa. Są dwie przerwy po 20 minut i czasami parę przerw na uzupełnienie płynow i wc :D wynagrodzenie tygodniowe to też plus. Minusem zdecydowanie jest to, że raz przerwa może być po dwoch godzinach pracy a raz po pieciu także nigdy nie wiadomo. Niektóre brygadzistki mają wiecej sympatii do człowieka niektore mniej. Zgadzam sie z opiniami, że nigdy nie wiadomo na jakie stanowisko zostaniesz przydzielony/a. Pracują także ukraińcy a nawet hiszpan z tego co wiem fakt, że z niektórymi ciężko sie dogadać ale bez jakiejś tragedii. Czesto słychać epitety ze stron brygadzistek i to jest lekki mobbing i tego nie pochwalam ale niektóre naprawdę są sympatyczne i troche muszą od nas wymagać bo kierownictwo też wymaga od nich taka kolej rzeczy. Czuć lekkie wrażenie, że ludzie zatrudnieni w lambertzie zbytnio szacunku nie mają do tych z agencjii tymczasowych. Reasumując trzeba posiadać troszke mocniejszą psychike żeby po pierwszym dniu sobie nie odpuścić ale np ja nie zwracam uwagi na atmosfere bo to tylko praca i zrobić co zrobić i do domu. Jeszcze taka lekka uwaga a raczej paradoks, że faceci czasami rozkładają kartoniki i woreczki a panie trudza sie przy paletach... powinno być na odwrót, mowie to jako facet. I tak na koniec oceniam tak na 75% firme fakt mogło by być lepiej (czemu np nie ma zmian po 8h xd) ale też aż tak źle nie ma :)
Szukająca pracy 2015-11-21 00:37:22
Hej Kochani.Czy w waszej firmie są jakieś zatrudnienia teraz? Jakie tam są wogóle stanowiska pracy?Nie przestraszycie mnie mobbingiem bo pracowałam w Madeju.Smutne ale już jestem przyzwyczajona do pogardy.Może przydałabym się na jakieś pomocnika pakowacza czy coś ?
Martyna 2015-11-22 10:54:12
Szukają kierownika zmiany.
To co starego wyrzucili?
Szukająca pracy 2015-11-22 14:20:02
tutik ja raczej na kierowniczkę się nie nadaje,długo bym nie zagrzała tam stołka bo nie potrafię być wredna do innych ludzi i ich gnębić.A na operatora też nie bardzo bo to zbyt odpowiedzialne.Chciałabym jakąś prostą robote,pakowanie ciastek czy sprzątanie.
1
Szukająca pracy 2015-11-24 19:54:05
grzegorz dzięki za info ;)
Szukająca pracy 2015-11-25 11:22:12
A można wiedzieć jakie są te zarobki u was na produkcji? U Madeja 1300 zł z groszami :(
ktos 2015-12-31 15:14:35
a jak sie nazywał poprzedni kierownik ktos wie
Tomasz 2016-02-22 22:57:36
Pracowałem tam 2 miesiące,chciałem sobie dorobić jako uczeń.Pierwszy dzień pracy bardzo pozytywny,ponieważ trafiłem na dobrą zmianę (brygadzistki jak i pracownicy bardzo w porządku).Natomiast drugi dzień jakaś masakra...Nie pamiętam jaka to była zmiana ale ta brygadzistka...taki babsztyl nie obchodziło ją to że jestem dopiero 2 dzień w pracy była bardzo wulgarna,arogancka i kompletnie bez kultury.Swoją złość wyładowywała na mnie (zmieniała mnie na takie stanowiska na których według mnie powinny pracować osoby bardziej doświadczone niż człowiek który jest dopiero 2 dzień w tym zakładzie).Gdy coś mi nie wychodziło albo nie nadążałem to zamiast pomóc człowiekowi to stała i darła morde...Ogólnie praca 12 godzin bardzo wyczerpująca nie można nawet sobie na chwilkę stanąć i odpocząć bo zaraz drą ryja.Przerwy są dwie po 20 minut i czasami 5 minutowa przerwa "żeby się napić".Pracuje tam bardzo dużo Ukraińców.Chodziłem do tej pracy z przymusu bo podpisałem umowę na miesiąc i z musu musiałem przedłużyć na kolejny miesiąc (z powodu braku pieniędzy).Kiedy się mi ta umowa skończyła poczułem ulgę że nie muszę już tam wracać.ISTNA PATOLOGIA.
3
whisky2901 2016-03-17 10:55:07
Witam. wie ktoś może ile się czeka na odpowiedz z Lambertza ? Niby mam być zatrudniony i dokumenty zostały wysłane do Niemiec... tylko ile można czekać ?
lock 2016-03-17 19:00:14
Ja też niby zostałem zatrudniony i czekam już tydzień na telefon ..
co ci gadali na rozmowie ? pozdrawiam
whisky2901 2016-03-18 00:07:12
w poniedziałek będzie dwa tygodnie jak już czekam. Odmówiłem już innej pracy a od Lambertza nie dostałem żadnej wiadomości.. byłem na rozmowie i mam isc na operatora maszyn ^^ a jak z Tobą było ? pozdro
lock 2016-03-18 13:17:35
Dokładnie tak samo ---> rozmowa kwalifikacyjna, obiecanki, i czekanie na telefon ... też już miałem inną ofertę pracy ale zrezygnowałem .. teraz żałuje bo już bym pracował a tak siedzę na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wgl jak ktoś się do ciebie odezwie daj znać ^^ ja to tam chyba podjadę się zapytać co i jak ...
Whisky2901 2016-03-18 13:44:08
Czyli jesteśmy w podobnej sytuacji ^^ oni chyba są jacyś głupi.. może powiedz kiedy się wybierasz to pójdę z Tobą przyjacielu.
lock 2016-03-18 14:39:42
W poniedziałek chyba .. a powiedz mi jakieś papiery od ciebie wzięli ?
Whisky2901 2016-03-18 15:10:00
Zrobili kopię mojego dowodu ^^ masz może numer z którego do Ciebie dzwonili? Bo jeśli masz to może zadzwoń i zapytaj co jest grane... ja niestety go skasowałem a na numer który jest podany w necie nikt nie raczy odebrać.
1
lock 2016-03-18 18:51:03
W poniedziałek zadzwonię to ci napisze co i jak .. ode mne to tylko cv sobie zostawili ;p
Whisky2901 2016-03-18 20:14:23
Okej to czekam na to co powiedzą... daj znać. Pozdrawiam
lock 2016-03-18 21:39:22
albo daj numer to ci wysle esa ..
Whisky2901 2016-03-19 09:07:51
Spoko poczekam i zajrzę tutaj w poniedziałek. Ciekaw jestem co powiedzą ehh
lock 2016-03-21 13:53:19
Witam, dowiedziałem się tylko tyle --- Jak będzie umowa zadzwonimy ;d
nawet do biura nie zostałem dopuszczony .. tylko ochroniarz zadzwonił się zapytać ..
lock 2016-03-21 13:57:21
tak więc niezbyt mają podejście do ludzi ..
Whisky2901 2016-03-21 16:47:53
Witam. Dzisiaj do mnie zadzwonili i mam iść na badania i szkolenie.. czekałem równe 2 tyg więc musisz cierpliwie czekać chyba ^^ daj znać jak będziesz coś wiedział ;) powodzenia.
lock 2016-03-21 19:04:00
Kiedy masz szkolenie ? ;)
Whisky2901 2016-03-21 20:40:19
Może daj jakiś namiar na Ciebie to mogę Ci mówić jak to wyglądało itd
Klaudia 2016-03-22 11:23:36
Jak wygląda zatrudnienie na operatora maszyn przez Lambertz, a nie agencje ? Grafik jest do dogadania czy dostaje się już ułożony na cały miesiąc ?
lock 2016-03-22 11:56:41
napisz mi na maila : huhmannn@wp.pl tak wgl to powodzenia ;)
Dziki dzik 2016-03-22 22:14:35
Jeśli pracujesz pod firmą to grafik możesz ustalić ale jeśli jesteś pod zakładem to pewnie nie ma takiej możliwości
terefere 2016-04-17 11:44:17
Mam takie pytanie w jakich godzinach tam sie pracyje od 6 do 18 czy jak??
Thxcffh66 2016-04-21 00:45:15
Od 6 - 18
I od 18-6
Karma 2016-06-30 11:54:35
Widzę, że przez lata nic się nie zmieniło. Dalej są sytuacje które wołają o pomstę do nieba. Miałam podobnie - pocięte ręce, szczególnie obramowanie przy paznokciach, tylko mnie nie ściągnęła. Dała przerwę (o dziękuję za laskę), znalazłam gdzieś w przebieralni leżącą taśmę do malowania i pozaklejałam dookoła paznokci by nie krwawić, chciałam dotrwać do końca dniówki. Na drugi dzień znowu dostałam przydział na kartony. Pokazałam ręce i zapytałam Pani żartuje czy robi to specjalnie. Powiedziała, że ją to nic nie obchodzi, że nikt nie karze mi do pracy przychodzić, poszłam i zrobiłam co mam robić. To był mój ostatni dzień. Wytrzymałam miesiąc i jeden dzień o ten jeden za dużo. Weszłam teraz po latach sprawdzić czy coś się zmieniło, czytam niektóre posty i widzę, że praktycznie nic.
Ciągle na hali był opieprz z pięknymi łacińskimi wyzwiskami, dzień bez wiązanki łacińskiej był dniem straconym. Dużo moich znajomych obrywało słownie i byli poniżani. Najlepiej to tam było tylko wtedy kiedy się dostało się przydział na mopa. Pracownicy zatrudnieni bezpośrednio byli lepiej traktowani, a nas studenciaków gnojono ile się da. Pamiętam, jedna brygadzistka tam była człowiekiem i w ten ostatni dzień w połowie dniówki zabrała mnie z kartonów i wrzuciła na wagę, powiedziała że nie mogę tak pracować.
Jaja 2016-07-26 22:10:35
To co tu wypisujecie to jesteście ludźmi z rynsztoka ciulami i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niedorobionymi.
JPK 2016-08-31 11:06:00
Piękne są róże i piękne są bzy, ale z tych kwiatów, tak szczerze mówiąc, to najpiękniejsza jesteś właśnie Ty. Kocham cię za Twoje szafirowe oczy,
kocham cię za Twoje ciemne włosy,
kocham cię za Twoja delikatność
i za to cię kocham, ze nie robisz mi na złość.
gfd 2016-09-04 20:02:18
W sumie to i atmosfera opiera się na przyjacielskich relacjach, bo każdy wie że to klucz do sukcesu.
ciekawa 2016-10-27 14:03:49
Kto tam jest teraz Dyrektorem Zakładu?
My 2016-10-28 10:09:55
NIK GK oraz ?? Oraz ciekawa
To jedna osoba.
Wiemy już dlaczego tak ciekawa :)
I dlaczego pisze i oczernia nasze zakłady.
Pewnie chce powrócić :)
lecz nie damy jej tej satysfakcji.
A wiec odpisujemy w naszych zakładach atmosfera opiera się na przyjacielskich relacjach bo każdy wie ze to klucz do sukcesu. Kadra jaka jest, taka jest ale zawsze nas wspiera, dziękujemy za to. Nie zawsze jest kolorowo jednak jedno jest pewne wszyscy dążymy do tych samych celów.
Pytanie kto jest teraz Dyrektorem Zakładu ?
Odpisujemy " napewno nie Ty !!!! Bo ty byłaś najgorszą osoba która wybrali.
Janina 2016-11-11 18:03:15
No ciekawa jestem kto was tak oczernia ??? , i wszystkie Zakłady w około ??? , i chce tam wrócić. ???
Janina 2016-11-11 18:07:43
No właśnie a kto jest nowym dyrektorem ??? imię nazwisko proszę podać , dyrektora
Janina 2016-11-11 18:33:02
Jestem ciekawa co mógłbyś napisać na temat Zakładu Pracy ,, Unilever " lub ,, Madej & Wrobel " , jaka jest twoja opinia tych Zakładów Pracy .??????
Jsiek 2016-12-09 23:48:50
Ciekawa - dyrektorem handlowym, czy dyrektorem zarządzającym?
Zostaw swoją opinię o lambertz - Ruda Śląska
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie lambertz