brak logo

MZCH Organika

Malbork

Opinie o MZCH Organika

zniechęcony 2009-11-17 19:37
W tej firmie może zarobić tylko ten, kto ma układy w szczególności na produkcji.
andy 2009-12-10 17:53
Słyszałem ze wy tam zarabiacie 950 zł hahaha przy ciezkiej roboci :P Kiblara ma więcej lub cieć w biedronce 7 zł netto :P
zaczęcony 2010-06-15 17:48
w tej firmie tak jak w każdej innej może zarobić osoba która chce pracować i do czegoś w życiu dojść, a nie człowiek któremu wszystko się należy ;)
Gość 2011-03-24 08:51
Praca w tej firmie to kpina. Pracownik fizyczny ma pracować a nie zarobić, a umysłowi to mogą się dorobić siwych włosów i zawału serca. Jedno wielkie parcie na szkło. Jak już chcesz pracować to nie na produkcji spieniania - ogólny syf, nie miła atmosfera i współpracownicy i kilka surowców, których się tam nie \"używa\", a które nie są szczelnie przechowywane.
2
ktoś 2011-04-13 19:57
SYF - więcej nie da się powiedzieć - jak tylko znajdą haczyk to wyrąbią cię na kasę.
grawies 2011-07-12 06:57
Pracowałem tam. Zarobki minimalne. 9 lat temu na rękę miałem 500 - 800 zł.Układy i układziki.Dyrektor [usunięte przez moderatora].powiedział, że będą podwyżki jak wszyscy wyjadą do Anglii.Malbork to straszne zadupie.Żadnej pracy, żadnej konkurencji.Pracowałem tam, bo nie miałem innego wyjścia.Obecnie jestem na emeryturze i mam 3400 na rękę, czyli w życiu nie byłem leserem jak sugeruje jeden z przedmówców.
gość12 2011-08-09 23:59
Ale teraz to chyba już na dobre upadają. Biurowych prawie już nie ma - po kolei wszystkich zwalniają , a z produkcją też nie lepiej. Słyszałem, że zamykają się . Ja nie wiem gdzie teraz ludzie będą pracowac w malborku/
anonim 2011-08-13 18:36
gość12 - 2011-08-09 23:59:53

Ale teraz to chyba już na dobre upadają. Biurowych prawie już nie ma - po kolei wszystkich zwalniają , a z produkcją też nie lepiej. Słyszałem, że zamykają się . Ja nie wiem gdzie teraz ludzie będą pracowac w malborku/

Niestety ale to prawda,... Szkoda,... bo jak by nie patrzeć to Polska firma i było by fajnie gdyby była dobrze sytuowana.
Tomasz Ptak 2013-03-21 11:25
Proszę o kontakt w tej sprawie - Tomasz Ptak Dyrektor Produkcji tptak@organika.pl
2
stefan 28 2013-04-27 21:20
mistrza spieniania niestac jest na wode przyjezdza do zakladu i zabiera pracownikom z dystrybutora
1
alfonso 2013-04-27 21:26
a z formatek wielki mistrz na papierosy i kawe niema
1
pracownik 2013-05-16 18:00
Organika to stabilna firma, w zależności od działu napracujesz się bardziej lub mniej, nadgodziny są płatne, bhp na wysokim poziomie, wszystkie świadczenia na czas płacone, dodatkowa opieka medyczna, bardzo mały pakiet sportowy - w zasadzie jedno góra dwa wyjścia na basen :/ ale są też bilety do kina, talony świąteczne i wczasy pod gruszą też są - choć starczy tylko na wynajęcie pola namiotowego :)
relatywnie szybko dają umowę na czas nieokreślony
ja już pracuję kilka lat i wiem, że jak się robi swoje to można spokojnie pracować
pracownik8 2013-05-24 17:37
Odradzam pracę w magazynie pod rządami łapówkarza kierownika [usunięte przez moderatora]. Jeśli chodzi o pracę przy załadunkach samochodów jest całkiem OK o wiele gorzej wygląda praca przy tzw. "wylewach" zaczynasz pracę o godz. 6 lecz nie wiesz o której ją skończysz, jeśli odbywa się wylew może on trwać nawet do późnych godzin wieczornych i tam nikt Tobie nie zapłaci za nadgodziny(praca za wolne). Stanowisko "konia" to najgorsza praca w całym zakładzie, marne zarobki(najniższa krajowa), fatalne warunki pracy(w zimę na hali gorzej jak na zewnątrz zaś latem temperatura się tam ponad 40 stopni.)
Krzysiek 2014-01-23 18:52
Proszę o informację dotyczącą pracy przedstawiciela handlowego. Zostałem zaproszony na rozmowę rekrutacyjną i zastanawiam się czy jechać, do Malborka mam ok. 500 km. Obecnie pracuję, zarabiam ok. 3000 zł netto, proszę o opinie dot. zarobków, atmosfery w pracy i jej specyfiki.
zpodobnejbranży 2014-05-21 21:55
W 2006 / 2007 przedstawiciel handlowy ( nie będę nazwiskował ) chwalił się że ma 7 000 netto/miesięcznie. Popracował tam 2 może 3 lata i go wy....
7
witek 2014-07-23 20:31
czy jest w Organice jakiś związek zawodowy?
1
Klin 2014-10-06 13:08
Organika na koniec września nie wykupiła przeterminowanych obligacji z marca. Czy Waszym zdaniem będzie miało to wpływ na firmę? Tzn. czy zbankrutują czy jednak z tego wyjdą obronną ręką?
3
DK 2014-12-12 23:09
świetnie
Rudolf 2014-12-29 18:52
Taaa jasne świetnie nie dla wszystkich. Dla tych na górze to może tak. Ludziom wigilię zorganizowali ale dla siebie dodatkową na drugi dzień z noclegami. Pewnie i nagrody sobie rozdali po cichu żeby plebs nie widział.
Rudolf 2015-01-02 20:23
No też myślę, że nie powinno tak być. Albo wszyscy są równi albo lepiej niech nie organizują żadnych imprez tego typu bo to jeszcze gorzej jak się zwykły robotnik dowiaduje, że " góra" po kryjomu organizuje dla siebie drugą Wigilię. No morale na pewno nie idą po takim czymś w górę. Bony świąteczne dostali ale dlaczego??? bo dużo ludzi ucieka i trzeba czymś oczy próbować zamydlić. Na Wielkanoc nie było ani grosza dla ludzi, dla dzieci nie ma niczego a mogli chociaż z tego co zapłacili za ten " Swój bal " dać ludziom po głupiej stówie na wielkanoc. Myśleli że to się nie wyda. Szkoda gadać.
2
Kris 2015-12-04 23:37
nieudolne zarządzanie i obracanie cudzymi pieniędzmi, bicie piany bez efektu byle odciąć kolejny tłusty kupon przy wypłacie
Mirek 2016-05-22 21:32
Faktycznie jest taka oferta, a jak myślicie, jaką kwotę mogą zaoferować na tym stanowisku?
Ja 2016-08-27 23:20
Tylko w tym czasie premia była godziwa
rfgt 2016-08-28 11:04
ale ważne ze jednak w gole taka premia była bo prawda jest taka ze nie wszędzie premia jest oferowana
steeg 2016-11-04 10:41
Witam!
Mam pytanie cy ktos z Panstwa, pracujacy w Organice moze na wlasne potrzeby zamowic sobie surowy materac po nizszej cenie? Jesli tak prosze o kontak, chetnie zamowilbym i dogadal sie w tej sprawie! Steeg@interia.pl okolice wroclawia
Rafał 2016-11-18 14:20
Co możesz zarzucić dyrektorowi zakupów skoro jesteś PH to może coś powiesz o dziale sprzedaży
Tomek 2016-12-13 16:58
Powiedzcie jak zarabiaja tam PH jakie autka itd?
3
Zażenowany 2016-12-20 17:16
Chciałem kilka słów powiedzieć kandydatom na PH w firmie MZCH Organika.
Otóż dzwoni do mnie Pani z działu HR owej firmy i informuje że dnia ..... o godzinie .... w miejscu .... mam spotkanie w sprawie pracy. OK mówię pasuje mi dziękuje.

W danym dniu miejscu i czasie przybywam na spotkanie, jest wcześnie więc obserwuję co i jak w otoczeniu.
Zauważam że przybywają kolejni kandydaci, jeden ,dwóch, kilku, kilkunastu.
Okazuje się że są poumawiani na tą sama godzinę co ja - ciekawe :)
O umówionej godzinie zjawią się 3 dzentelmenów z firmy O i oświadczają że rekrutacja będzie wyglądała tak że mamy assesment center i potrwa cała zabawa do około 14 godziny - a mamy 9 rano :)
Oczywiście nikt wcześniej (czyli pani z HR) dzwoniąca i umawiająca spotkanie słowem o czymś takim nie wspominała.
Cała zabawa to jakieś śmieszne opracowywanie biznes planu (w godzinę ) :) a potem na zasadzie - niech mi pan sprzeda ... cegłę :) jednym słowem tragedia i śmiech na sali

Następnie po przemaglowaniu wszystkich ćwiczeń okazuje się że bodajże z 12 osób maja wybrać 5 na dalszy etap rozmów.

Wybrali 5 po czym po spotkaniu i zadaniu kilku zdawkowych pytań, zero informacji o zarobkach, o terminie i sposobie zatrudnienia, o wyposażeniu handlowca itd itp
Do 1 osoby z tych 5 maja zadzwonić i powiedzieć co dalej :)

Jednym słowem wolna amerykanka dramat i śmiech

Nie zdziwił bym się gdyby kolejny etap był w Malborku i dopiero tam (o ile w ogóle) powiedzą ile płaca i za co :)
Człowiek na głodnego od do 14 zero przygotowania, zero informacji, zero poszanowania.
Cóż, sądzę że żadnych ananasów ani kokosów firma nie oferuje skoro tak skrupulatnie i skrzętnie ukrywa wynagrodzenie i zasady rekrutacji :)
Osobiście jestem zażenowany sposobem traktowania potencjalnych pracowników już na poczatku a co dopiero będzie potem?

Jak dla mnie stracone pare godzin i zero doświadczenia pozytywnego a czkawka na zawsze :)
7
Gość 2016-12-20 18:08
Potwierdzam wszystkie powyższe informacje szczerze mówiąc szkoda czasu na tą firmę cała rekrutacja była śmieszna. Z tego czego dowiedzieliśmy się w samochodach są gps-y i najprawdopodobniej to hyiundaie i30
2
Gość 2016-12-20 18:09
Potwierdzam wszystkie powyższe informacje szczerze mówiąc szkoda czasu na tą firmę cała rekrutacja była śmieszna. Z tego czego dowiedzieliśmy się w samochodach są gps-y i najprawdopodobniej to hyiundaie i30
4
kooombi 2016-12-20 18:17
Zgodzę się z kolegą. Byliśmy na tej samej rekrutacji. ....od siebie powiem tylko dodatkowo, iż skoro firma nie szanuje potencjalnych kandydatów nie mówiąc wcześniej, iż rekrutacja będzie wyglądała tak jak została odbyta......
Myślę, że w kilku woj zrobią podobnie, z tego wyłonią zwyciezców, którzy dopiero będa jechać do Malborka...pewnie na assesment center trwający 48 godzin:)....
Jedyna pozytywna sprawa to to, że poznałem Panią o niesamowitych piegach ( jedna z kandydat.)
Tak więc Panno K, jeżeli to czytasz - zapraszam na kawę, gdyż uciekłaś a nie zdążyłem ukraść Twojego nr telefonu....moj mail to kooombi1@o2.pl

Co do Organiki to ....zenada i brak szacunku.
4
prezes 2016-12-20 18:58
he, he, no niezle nas wyujali ale co tam widzisz jak chlopaki prowadzili rekrutacje zagubieni jak ciotka w lesie. mysle ze nastepna rekrutacja bedzie na ich stanowiska .ale nie staruje bo chyba stawki kolo 4 netto maja :)
6
Zuzanna 2017-03-01 14:40
Obecnie firma poszukuje osób na stanowisko Menadżer Jakości. Praca w województwie dolnośląskim. Ktoś z Was aplikował?
Justyna 2017-03-29 10:02
strata czasu nawet tam nie pchaj się bo firma końca roku nie doczeka. Z tego co słyszałam wszyscy dyrektorzy już uciekli został tylko ten ze sprzedaży ale to przydupas prezesa
Zuzanna 2017-03-29 10:17
Na stronie internetowej firmy można znaleźć informacje o programie Akademia Menadżera, który działa w firmie. Możecie powiedzieć coś więcej na temat tego jak wygląda działanie tego programu w praktyce?
lacky 2017-05-07 12:16
Po piątkowej akcji (05.05) dwóch panów którzy myślą że znają się na robocie w firmie to będą mieli teraz okazję wykazać się na produkcji!!! A nie siedzieć tylko za biurkiem i wydawać polecenia. Ale tych którzy siedzą za biurkiem i nic nie robią się nie zwalnia!!! Zwalnia się ludzi pracujących w tej firmie!!!
Zuzanna 2017-05-08 10:04
@lacky o jakiej sytuacji w firmie mówisz? Czy w ciągu ostatnich dni w firmie były zwolnienia?
Biorący udział 2017-05-10 10:03
Witam serdecznie. Chciałbym stwierdzić, iż nie wyglądało to tak jak Pan opisuje w swoim poście. Rzeczywiście rekrutacja miała charakter grupowy, ale jest to najlepsza metoda na poznanie kandydatów i uzyskanie od nich i o nich rzetelnych informacji. Zrozumiałym jest, że ludzie nie chcą brać udział w takiej formie spotkań, gdyż zmusza ona do zmierzenia się z umiejętnościami i wiedzą innych osób. Ale na tym polega właśnie praca handlowca, by każdego dnia pokazywać swoim klientom, że ma się więcej do zaoferowania niż konkurencja. Umiejętności miękkie mają tutaj ogromne znaczenie i przede wszystkim je się bada na takich spotkaniach. Uważam, że spotkanie było przygotowane profesjonalnie, a panowie z firmy dobrze przygotowani.
Stefan 2017-05-11 11:21
Ja też byłem w tej firmie na rekrutacji w formie takich grupowych warsztatów i uważam że było OK.
Na początku wszyscy byli trochę spięci, później większość ludzi się otworzyła i można się dzięki temu lepiej pokazać. Niektórzy na koniec wymienili się numerami telefonów : )
Osobiście nie przepadam za taką formą, ale traktuję każda taką rekrutację jako możliwość treningu i sprawdzenia się.
Zuzanna 2017-05-11 11:40
@Biorący udział
@Stefan
Rozumiem, że Wy zostaliście poinformowani o tym jaki charakter będzie miała rekrutacja oraz jaką ilość czasu należy na nią zarezerwować? Czy udało się Wam dostać do pracy firmy właśnie w ramach tej rekrutacji? Chętnie usłyszymy więcej na temat tego jak wygląda praca przedstawiciela handlowego w MZCH Organika.
Stefan 2017-05-12 07:44
Powiem tak: ja nie zakodowałem tej informacji, ale podobno była przekazywana wszystkim. Na początku trochę byłem zaskoczony, ale zależało mi na tej pracy więc nastawiłem się pozytywnie i podjąłem wyzwanie : ) Żeby być obiektywnym (czego życzę wszystkim zamieszczającym wpisy): nie przeczę, że być może byłem zbyt zaaferowany samym telefonem i po prostu tego nie dosłyszałem. Niezależnie od tego nie powiodło mi się, czego żałuję : (
Biorący udział 2017-05-12 13:44
Do mnie dzwonił akurat Pan, a nie Pani i poinformował, że spotkanie będzie miało charakter grupowy i zajmie trochę więcej czasu niż zwykle. Być może Pani, która dzwoniła nie poinformowała kandydatów, że spotkanie będzie dłuższe. Po rozmowie telefonicznej otrzymałem również maila z potwierdzeniem zaproszenia.
Gośka 2017-05-29 20:50
Pracowałam w tej firmie niecałe 2 lata w okresie 2014 - 2016 i porównując do innych firm które miałam okazję poznać wystawiłabym ocenę 4-4,5 w skali od 1-5. Stanowisko biurowe - specjalista.
Bardzo fajna załoga, praktycznie na początku do każdego można się było zwrócić o pomoc i ją otrzymać. Jasne, zdarzały się wyjątki, ale tak jest wszędzie.
Premia dość jasno określona i rozliczana - co nie znaczy, że " sie należy ", trzeba na nią zapracować. Wypłata zawsze w terminie na koncie, co dla mnie przy moich różnych doświadczeniach bardzo duży plus.
Mam porównanie do firm mniejszych tzw rodzinnych, gdzie szef mówi co innego a szefowa co innego, a czasami jeszcze synalek chce porządzić. W Organice większość tematów uregulowane jest procedurami - jedne działają bardziej, drugie mniej...
Zdarzały się sytuacje nerwowe, stresowe, czasem absurdalne, czasem śmieszne - jak w prawie każdej firmie.
Nigdy nie miałam problemu porozmawiać z przełożonym, pod koniec pracy nawet trochę ponarzekać na różne tematy.
Generalnie polecam - każdy ma różne doświadczenia zawodowe , wg moich kryteriów można spokojnie pracować bez mobbingu i presji.
2
Zuzanna 2017-05-30 09:11
@Gośka w swojej opinii zawierasz wiele szczegółów odnośnie pracy w MZCH Organika. To też ważne, że w miejscu swojej pracy można otwarcie rozmawiać oraz prosić o pomoc. Jednak chciałabym zapytać o jeszcze jeden aspekt. Jakie możliwości rozwoju oferuje pracownikom firma?
Darek 2017-05-30 20:20
Właśnie aplikuję do tej firmy i byłem na rozmowie rekrutacyjnej na jedno ze stanowisk specjalistycznych. Trzeba przyznać, że to firma z profesjonalnym podejściem. Przynajmniej takie wrażenie odniosłem podczas wizyty rekrutacyjnej. Rozmowa była rzeczowa i szczera, co rzadko zdarza się w dzisiejszych czasach. Jak kandydat dowiedziałem się czego firma oczekuje i co proponuje w zamian. Wydaje się, że to co piszesz jest jak najbardziej realne... oby tak było do końca rekrutacji...
Gośka 2017-06-01 09:47
Wg mnie są możliwości rozwoju dla osób pracowitych i ambitnych. Zarówno w biurze jak i na produkcji. Podczas mojej pracy przynajmniej 2 osoby awansowały z pracownika produkcji na brygadzistę, w biurze w momencie kiedy odeszła kierowniczka jednego z działów to jej stanowisko objął jeden z pracowników działu - taki człowiek, który ją zawsze zastępował podczas nieobecności. Z tego co zauważyłam to zawsze poszukiwania na wolne miejsce zaczynają się wewnątrz firmy, a jak się nie uda kogoś znaleźć to dopiero zaczyna się normalna rekrutacja. Ja osobiście pracowałam na tyle krótko w dość stabilnym dziale, że nie dostałam żadnej propozycji awansu.
Gość 2017-06-21 20:21
Witam co powiecie o stanowisku konfekcjonerj? Jak się tam pracuje, jakie zarobi i wogóle bo mam okazje właśnie pracować u was jako konfekcjoner.
Zuzanna 2017-06-22 08:54
@Darek
czy udało Ci się przejść przez cały proces rekrutacyjny i dostać do pracy w firmie? Chętnie dowiemy się jak wygląda proces wdrażania nowego pracownika oraz jakie są Twoje pierwsze wrażenia odnośnie pracy w MZCH Organika.

@Gośka dziękuję za odpowiedź. Rzeczywiście, jeśli firma prowadzi rekrutacje wewnętrzne to jest to duża szansa dla pracowników na awans.
Zostaw swoją opinię o MZCH Organika - Malbork
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MZCH Organika