brak logo

MZCH Organika

Malbork

Opinie o MZCH Organika

zniechęcony 2009-11-17 19:37
W tej firmie może zarobić tylko ten, kto ma układy w szczególności na produkcji.
andy 2009-12-10 17:53
Słyszałem ze wy tam zarabiacie 950 zł hahaha przy ciezkiej roboci :P Kiblara ma więcej lub cieć w biedronce 7 zł netto :P
zaczęcony 2010-06-15 17:48
w tej firmie tak jak w każdej innej może zarobić osoba która chce pracować i do czegoś w życiu dojść, a nie człowiek któremu wszystko się należy ;)
Gość 2011-03-24 08:51
Praca w tej firmie to kpina. Pracownik fizyczny ma pracować a nie zarobić, a umysłowi to mogą się dorobić siwych włosów i zawału serca. Jedno wielkie parcie na szkło. Jak już chcesz pracować to nie na produkcji spieniania - ogólny syf, nie miła atmosfera i współpracownicy i kilka surowców, których się tam nie \"używa\", a które nie są szczelnie przechowywane.
2
ktoś 2011-04-13 19:57
SYF - więcej nie da się powiedzieć - jak tylko znajdą haczyk to wyrąbią cię na kasę.
grawies 2011-07-12 06:57
Pracowałem tam. Zarobki minimalne. 9 lat temu na rękę miałem 500 - 800 zł.Układy i układziki.Dyrektor [usunięte przez moderatora].powiedział, że będą podwyżki jak wszyscy wyjadą do Anglii.Malbork to straszne zadupie.Żadnej pracy, żadnej konkurencji.Pracowałem tam, bo nie miałem innego wyjścia.Obecnie jestem na emeryturze i mam 3400 na rękę, czyli w życiu nie byłem leserem jak sugeruje jeden z przedmówców.
gość12 2011-08-09 23:59
Ale teraz to chyba już na dobre upadają. Biurowych prawie już nie ma - po kolei wszystkich zwalniają , a z produkcją też nie lepiej. Słyszałem, że zamykają się . Ja nie wiem gdzie teraz ludzie będą pracowac w malborku/
anonim 2011-08-13 18:36
gość12 - 2011-08-09 23:59:53

Ale teraz to chyba już na dobre upadają. Biurowych prawie już nie ma - po kolei wszystkich zwalniają , a z produkcją też nie lepiej. Słyszałem, że zamykają się . Ja nie wiem gdzie teraz ludzie będą pracowac w malborku/

Niestety ale to prawda,... Szkoda,... bo jak by nie patrzeć to Polska firma i było by fajnie gdyby była dobrze sytuowana.
Tomasz Ptak 2013-03-21 11:25
Proszę o kontakt w tej sprawie - Tomasz Ptak Dyrektor Produkcji tptak@organika.pl
stefan 28 2013-04-27 21:20
mistrza spieniania niestac jest na wode przyjezdza do zakladu i zabiera pracownikom z dystrybutora
alfonso 2013-04-27 21:26
a z formatek wielki mistrz na papierosy i kawe niema
pracownik 2013-05-16 18:00
Organika to stabilna firma, w zależności od działu napracujesz się bardziej lub mniej, nadgodziny są płatne, bhp na wysokim poziomie, wszystkie świadczenia na czas płacone, dodatkowa opieka medyczna, bardzo mały pakiet sportowy - w zasadzie jedno góra dwa wyjścia na basen :/ ale są też bilety do kina, talony świąteczne i wczasy pod gruszą też są - choć starczy tylko na wynajęcie pola namiotowego :)
relatywnie szybko dają umowę na czas nieokreślony
ja już pracuję kilka lat i wiem, że jak się robi swoje to można spokojnie pracować
pracownik8 2013-05-24 17:37
Odradzam pracę w magazynie pod rządami łapówkarza kierownika [usunięte przez moderatora]. Jeśli chodzi o pracę przy załadunkach samochodów jest całkiem OK o wiele gorzej wygląda praca przy tzw. "wylewach" zaczynasz pracę o godz. 6 lecz nie wiesz o której ją skończysz, jeśli odbywa się wylew może on trwać nawet do późnych godzin wieczornych i tam nikt Tobie nie zapłaci za nadgodziny(praca za wolne). Stanowisko "konia" to najgorsza praca w całym zakładzie, marne zarobki(najniższa krajowa), fatalne warunki pracy(w zimę na hali gorzej jak na zewnątrz zaś latem temperatura się tam ponad 40 stopni.)
Krzysiek 2014-01-23 18:52
Proszę o informację dotyczącą pracy przedstawiciela handlowego. Zostałem zaproszony na rozmowę rekrutacyjną i zastanawiam się czy jechać, do Malborka mam ok. 500 km. Obecnie pracuję, zarabiam ok. 3000 zł netto, proszę o opinie dot. zarobków, atmosfery w pracy i jej specyfiki.
zpodobnejbranży 2014-05-21 21:55
W 2006 / 2007 przedstawiciel handlowy ( nie będę nazwiskował ) chwalił się że ma 7 000 netto/miesięcznie. Popracował tam 2 może 3 lata i go wy....
6
witek 2014-07-23 20:31
czy jest w Organice jakiś związek zawodowy?
1
Klin 2014-10-06 13:08
Organika na koniec września nie wykupiła przeterminowanych obligacji z marca. Czy Waszym zdaniem będzie miało to wpływ na firmę? Tzn. czy zbankrutują czy jednak z tego wyjdą obronną ręką?
3
DK 2014-12-12 23:09
świetnie
Rudolf 2014-12-29 18:52
Taaa jasne świetnie nie dla wszystkich. Dla tych na górze to może tak. Ludziom wigilię zorganizowali ale dla siebie dodatkową na drugi dzień z noclegami. Pewnie i nagrody sobie rozdali po cichu żeby plebs nie widział.
Rudolf 2015-01-02 20:23
No też myślę, że nie powinno tak być. Albo wszyscy są równi albo lepiej niech nie organizują żadnych imprez tego typu bo to jeszcze gorzej jak się zwykły robotnik dowiaduje, że " góra" po kryjomu organizuje dla siebie drugą Wigilię. No morale na pewno nie idą po takim czymś w górę. Bony świąteczne dostali ale dlaczego??? bo dużo ludzi ucieka i trzeba czymś oczy próbować zamydlić. Na Wielkanoc nie było ani grosza dla ludzi, dla dzieci nie ma niczego a mogli chociaż z tego co zapłacili za ten " Swój bal " dać ludziom po głupiej stówie na wielkanoc. Myśleli że to się nie wyda. Szkoda gadać.
1
PH 2015-07-31 22:09
Witam,
merytorycznie:
-dyrektor zakupów-porażak
-p. K od finansów -jeszcze większa porażka
- prezes buja w chmurach
-firma prawie w upadłości
-dyr produkcji w Pogalewie-:)You tube to jego ulubiona strona

-kto udaje i ma znajomosci ma dobrze
-ogólnie gonisz za nie wiem czym
-troche to wygląda tak jakby wszyscy chcieli ,,połozyć" tą firmę.
może mają takie,,wytyczne"

Kasę możesz zarobić,tylko nachodzisz się na bezsensowne spotkania,zktórych nic nie wynika.

Pozdr
4
Kris 2015-12-04 23:37
nieudolne zarządzanie i obracanie cudzymi pieniędzmi, bicie piany bez efektu byle odciąć kolejny tłusty kupon przy wypłacie
Mirek 2016-05-22 21:32
Faktycznie jest taka oferta, a jak myślicie, jaką kwotę mogą zaoferować na tym stanowisku?
Ja 2016-08-27 23:20
Tylko w tym czasie premia była godziwa
rfgt 2016-08-28 11:04
ale ważne ze jednak w gole taka premia była bo prawda jest taka ze nie wszędzie premia jest oferowana
steeg 2016-11-04 10:41
Witam!
Mam pytanie cy ktos z Panstwa, pracujacy w Organice moze na wlasne potrzeby zamowic sobie surowy materac po nizszej cenie? Jesli tak prosze o kontak, chetnie zamowilbym i dogadal sie w tej sprawie! Steeg@interia.pl okolice wroclawia
Rafał 2016-11-18 14:20
Co możesz zarzucić dyrektorowi zakupów skoro jesteś PH to może coś powiesz o dziale sprzedaży
Tomek 2016-12-13 16:58
Powiedzcie jak zarabiaja tam PH jakie autka itd?
3
Zażenowany 2016-12-20 17:16
Chciałem kilka słów powiedzieć kandydatom na PH w firmie MZCH Organika.
Otóż dzwoni do mnie Pani z działu HR owej firmy i informuje że dnia ..... o godzinie .... w miejscu .... mam spotkanie w sprawie pracy. OK mówię pasuje mi dziękuje.

W danym dniu miejscu i czasie przybywam na spotkanie, jest wcześnie więc obserwuję co i jak w otoczeniu.
Zauważam że przybywają kolejni kandydaci, jeden ,dwóch, kilku, kilkunastu.
Okazuje się że są poumawiani na tą sama godzinę co ja - ciekawe :)
O umówionej godzinie zjawią się 3 dzentelmenów z firmy O i oświadczają że rekrutacja będzie wyglądała tak że mamy assesment center i potrwa cała zabawa do około 14 godziny - a mamy 9 rano :)
Oczywiście nikt wcześniej (czyli pani z HR) dzwoniąca i umawiająca spotkanie słowem o czymś takim nie wspominała.
Cała zabawa to jakieś śmieszne opracowywanie biznes planu (w godzinę ) :) a potem na zasadzie - niech mi pan sprzeda ... cegłę :) jednym słowem tragedia i śmiech na sali

Następnie po przemaglowaniu wszystkich ćwiczeń okazuje się że bodajże z 12 osób maja wybrać 5 na dalszy etap rozmów.

Wybrali 5 po czym po spotkaniu i zadaniu kilku zdawkowych pytań, zero informacji o zarobkach, o terminie i sposobie zatrudnienia, o wyposażeniu handlowca itd itp
Do 1 osoby z tych 5 maja zadzwonić i powiedzieć co dalej :)

Jednym słowem wolna amerykanka dramat i śmiech

Nie zdziwił bym się gdyby kolejny etap był w Malborku i dopiero tam (o ile w ogóle) powiedzą ile płaca i za co :)
Człowiek na głodnego od do 14 zero przygotowania, zero informacji, zero poszanowania.
Cóż, sądzę że żadnych ananasów ani kokosów firma nie oferuje skoro tak skrupulatnie i skrzętnie ukrywa wynagrodzenie i zasady rekrutacji :)
Osobiście jestem zażenowany sposobem traktowania potencjalnych pracowników już na poczatku a co dopiero będzie potem?

Jak dla mnie stracone pare godzin i zero doświadczenia pozytywnego a czkawka na zawsze :)
4
Gość 2016-12-20 18:08
Potwierdzam wszystkie powyższe informacje szczerze mówiąc szkoda czasu na tą firmę cała rekrutacja była śmieszna. Z tego czego dowiedzieliśmy się w samochodach są gps-y i najprawdopodobniej to hyiundaie i30
2
Gość 2016-12-20 18:09
Potwierdzam wszystkie powyższe informacje szczerze mówiąc szkoda czasu na tą firmę cała rekrutacja była śmieszna. Z tego czego dowiedzieliśmy się w samochodach są gps-y i najprawdopodobniej to hyiundaie i30
3
kooombi 2016-12-20 18:17
Zgodzę się z kolegą. Byliśmy na tej samej rekrutacji. ....od siebie powiem tylko dodatkowo, iż skoro firma nie szanuje potencjalnych kandydatów nie mówiąc wcześniej, iż rekrutacja będzie wyglądała tak jak została odbyta......
Myślę, że w kilku woj zrobią podobnie, z tego wyłonią zwyciezców, którzy dopiero będa jechać do Malborka...pewnie na assesment center trwający 48 godzin:)....
Jedyna pozytywna sprawa to to, że poznałem Panią o niesamowitych piegach ( jedna z kandydat.)
Tak więc Panno K, jeżeli to czytasz - zapraszam na kawę, gdyż uciekłaś a nie zdążyłem ukraść Twojego nr telefonu....moj mail to kooombi1@o2.pl

Co do Organiki to ....zenada i brak szacunku.
4
prezes 2016-12-20 18:58
he, he, no niezle nas wyujali ale co tam widzisz jak chlopaki prowadzili rekrutacje zagubieni jak ciotka w lesie. mysle ze nastepna rekrutacja bedzie na ich stanowiska .ale nie staruje bo chyba stawki kolo 4 netto maja :)
4
Zostaw swoją opinię o MZCH Organika - Malbork
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MZCH Organika