logo WEGA-A Sp. z o.o.

WEGA-A Sp. z o.o.

Kalisz

Opinie o WEGA-A Sp. z o.o.

Grudziol 2016-12-16 13:21
Logicznie żeś to panie wytłyumaczył:D. Też sie spotkałem z takimi sytuacjami i w jedna i w drugą strone:D. Info nigdy za dyuzo.
Steper 2016-12-21 16:25
No bo tak jest to co mam pisać...Szukam info o wedze po po nowym roku coś muszę z sobą zrobić, a ze mieszkam niedaleko to pierwsze co pomyślałem o nich
xyz 2016-12-21 23:45
To nie pytaj tylko sie zatrudnij na 1-2 miesiace i zobaczysz jak to wygląda faktycznie w firmie. A tak to ci każdy opowiada swoje.
Steper 2016-12-23 15:02
I taki mam zamiar, Papierzyska już wysłane. Mam nadzieje że sie jakoś szybko ogarną..
Rajkol 2016-12-24 08:15
widziałem że szukają kiero na autotransporter - ktoś może pracuje od niedawna i podpowie ?
marcin 2016-12-29 14:20
napiszcie jaki system pracy jest co weekend w domu czy co 2tygodnie
Pols 2017-01-01 11:35
Jedziesz na tydz zjezdzasz na wekend jedziesz pozniej na 2tyg tez zjezdzasz na wekend ale w praktyce wyglada to ze woza cie firmowym busem i max jestes 1dzien w domu bo zjedziesz w sobote popoludniu a z niedzieli na pon w nocy zawoza cie do auta
1
Barc 2017-01-07 18:42
No ale przy takiej jeźdezie to kasa chyba jakaś wyższa jest nie?
Pols 2017-01-08 17:41
No sa kierowcy raczej ta elita starych szoferow co jak nie dostaja dobrych rajek to strasza logistyke ze sie zwolnia i zarabiaja po 9tys na konto a ty dostajesz syf bo jestes mlodym kierowca i masz gowno do powiedzenia.
1
Barc 2017-01-13 14:37
Serio? Wega ma chyba dostyć duzo zmian ostatnio i myślisz ze ludziska za grosze by przychodzili?
Busik 2017-01-13 18:14
Czy są jakieś nowe przyjęcia do firmy ? Jaki jest system pracy i ile można wyciągnąć? Mam 15 letni staż . Czy to biorą pod uwagę? Dziękuje za informacje.
ptys 2017-01-15 22:58
Cześć, mam propozycje pracy od WEGI i obiecują 8 tys jest to realne i możliwe ? Poradźcie co i jak
Son 2017-01-20 22:57
Ludziska piszą że realne. Ja będe startował gdzieś w marcu jak mi sie teraz kaganiec kończy
Delikatny 2017-01-23 08:42
Wega to fajna firma, przede wszystkim dba o pracowników. Wypłata jest całkiem przyzwoita i do tego zawsze na czas, często są premie. Ja pracuję z super ludźmi i z pewnością to ma znaczący wpływ na atmosferę w pracy do której chodzi się z przyjemnością.
Magnesiarz 2017-01-26 01:35
Ile można, pisać jak jest na prawdę :D Chodźce wszyscy do Wegi, po podpisujcie lojalnościówki na 5 tyś zł... Zobaczycie ile zarobicie :D Kuczyk wam da 9tyś ba 10tyś na mc i 3 panienki :D I ta praca z super ludźmi... każdy każdemu chce wbić nóż w plecy o lepsze trasy, a ten tu wypalił z atmosferą w pracy do której się chodzi z przyjemnością xD Wypłata na czas to raczej standard... pomijając szczegół że jest 10-tego a lista dodatkowa (czyli to czego wam nie zdążą rozliczyć) czasem i do 18... O częstych premiach nie będę się wypowiadał, bo jest o to na firmie wojna cały czas... Takie pierdoły to mógł wymyślić tylko ten nowy kapeć od rekrutacji. Zresztą po wypowiedziach widać że propaganda biurowa działa pełną para :D
1
Nie polecam 2017-01-26 08:40
Brawo nareszcie ktos napisał jak jest lojalka na 1 rok za 5tys wyplata owszem podstawa na konto nawet 9 ale juz 2 czesc tzw delegacje w grudniu wpłynęły chyba 14 starzy kierowcy strasza zwolnieniem zeby dostawali dalekie trase i robili km bo we wedze jest tylko 51gr a ponad 12500km jest 55 i zarabiaja po 8 tys a logistyka same [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w rurkach wystarczy krzyknac i juz zmieniaja trase
Fatih 2017-01-27 12:56
Z ta atmoserą to przegięcie - każdy przecież jeździ:D. Ważne że Wega płąci
Laczek 2017-01-27 14:06
A te premie to w tej wedze jakieś są?
Fatih 2017-01-27 17:45
Premie są wszędzie:D. A jakie to takie na ile kto sobie zasłuży:D.
New driver 2017-02-03 18:33
Mam pytanie odnośnie szkolenia bez doświadczenia, chodzi o kierowców bez doświadczenia do kierowania autotransporterami czy świeżakow kat ce? Orientuje się ktoś czy wega zatrudnia osoby świeżo po odebraniu prawka? Ponieważ poszukuję pracy. I czy na początek jest to dobra firma? Dzięki za odp
Szofer 2017-02-04 14:07
Jakie są stawki dla kierowcy w firmie? Może ktoś mógłby powiedzieć? Jakie na wejściu są wymogi? Dzięki
Pol 2017-02-04 15:00
Wymogow zero biora jak leci byle z kat c+e stawka 12400km wyjechane 51gr powyzej 12500km 55gr no i premie niby ktorych i tak nie ma
Dzida 2017-02-04 20:18
Pol zapomnial, ze weekendy za darmo, przejazdy pociagami przez Austrię (czasem trwa to nawet 8godzin) również za darmo, przestoje czy to na zaladunkach czy rozladunkach ze juz o serwisach nie wspomnę takze w czynie spolecznym (jak macie pecha to w przeliczeniu tydzień robicie za darmo) wega placi tylko i wylacznie za kilometr zadnej podstawy itp... Dzieki Bogu już u tych dziadów nie pracuje
2
Mirkonem 2017-02-06 08:20
siemanko, rozglądam się za robotą, mam doświadczenie w transporcie m-n i krajowym kilka lat ale nie na autotransporter - biorą faktycznie bez doświadczenia na nich?
KKSFan 2017-02-06 09:11
Jeszcze 50razy trzeba Ci powtórzyć że biora wszystkich? Albo jesteś nierozgarniety i nie umiesz czytać z zrozumieniem lub znowu biuro wegi bedzie pisalo pytania i samo na nie odpowiadalo aby przepchnac negatywne opinie w głąb tematu xD
Andrejek 2017-02-07 08:05
na razie nie narzekam, ok 1,5 roku jeżdżę, płacą na czas co jest ważne bo w branży transportowej różnie bywa
rozczochrany 2017-02-07 15:27
A wydaje mi sie ze wypłata grugniowa miala delikatny poslizg
Mirkonem 2017-02-08 08:27
a dają normalną umowę o pracę i płacą wszystkie składki etc?
Andrejek 2017-02-09 08:03
tak podstawa jest na umowie, ważne ile się wyjeździ wiadomo jak to w transporcie, mają też transport do auta z paru miejsc w okolicy
Były pracownik Wega 2017-02-09 20:14
Witam,chciałęm ostrzeć wszystkich którzy w najblizszym czasie chca przyjac sie do firmy WEGA GLIWICE-OPEL,transport samochodów.Ogolnie praca jak kazda inna,nie bede sie rozpisywał bo nie o to chodzi.OSTRZEGAM PRZED TA FIRMA ponieważ-wypłata nigdy sie nie zgadza,tną koszty po wszystkich i na wszystkim co jest mozliwe,nie wypłacają dodatku za prace w nocy,ciulają na kazdym kroku z urlopami,daja urlopy potem mowią ze brałeś bezpłatny!!!! premia uznaniowa 300zł - mozesz o niej zapomnieć,kierownik ustala kto dostanie,ciagle ucina bez podstawnie po 100-200zł,zarobiki 1850,czyli najnizsza krajowa po podwyzsze w 2017 na 2000 brutto kierownik powiedział,ze podwyzka oczywiscie bedzie,aneksy beda ale z premi utniemy roznice,czyli wychodzimy na zero!!nie mowie juz o tym ze na aneksy trzeba czekac po 2-3miesiace,paski z wypłat prawie nieosiagalne,zeby nie mozna bylo zczaic co nie tak wypłacili!!!! oszusty i cwaniaki po całośći,zeruja na młodych i naiwnych pracownikach ktorzy boją sie odezwać!!! zastraszają,ze jezeli w sobote sie nie przyjdzie to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z pracy,słowo w słowo kierownika "wypierdole Cie z pracy",pseudo kierownik ktory robi na trzy zmiany i zastepuje pracownikow to zwykly imbecyl po podstawowce,a psedo dykretor który ma biuro na bramie głównej powinien lizać znaczki na poczcie,bo to jedyna praca biurowa do ktorej sie nadaje,ogolnie nigdy nie pisze donosów na firmy,w kazdej jest cos nie tak,ale to jest totalne DNO,nigdy nie spotkałem sie z taka firma jak ta!!!! dlatego odradzam i polecam każda inna firme na strefie ekonomicznej tylko nie ta,TO NAJGORSZE SCIERO jakie moze być!!!!
Mirkonem 2017-02-10 08:26
ile km można realnie zrobić na lohrach?
Polska 2017-02-10 13:10
10tys km zrobisz to masz 5100zl wyplaty starzy kierowcy robia nawet po 14tys km ale to tylko starzy
Andrejek 2017-02-11 08:47
ci którzy jeżdżą mogą wyrobić nawet lekko ponad 12-13kkm w ciągu m-ca, wtedy kasa wychodzi konkretna już
Mally 2017-02-11 16:33
Andrejek czyli jaka ta kasa przy 12 tyś km jest?
Rozczochrany 2017-02-11 23:03
Jezeli zrobisz powyzej 12400km w miesiacu masz liczone po 55gr jezeli ponizej 12400km masz 51gr
Mirkonem 2017-02-12 09:56
ok dzięki za info będę się dowiadywał dalej u źródła mam nadzieję że nadal mają zapotrzebowanie na kierowców
Loczek 2017-02-14 13:39
Rozczochrany, powyżej 12500km masz po 55gr/km poniżej po 51gr/km czyli przy 12000km w miesiącu masz 6120 zł...
Gość 2017-02-14 21:57
Jezeli ktoś chce sie zatrudnić do firmy wega w gliwicach to kategorycznie odradzam,praca polega na odstawianiu samochodow z fabryki na parking.lohry,lub na wagony,stanowczo odradzam ta firme,pracowałem tam miesiac i nikomu nie polecam,firma totalne dno,kierownictwo w ogole nie wyszkolone do kierowania ludzmi,wyplaty po 1400-1500zł,tak jak ktos wyzej napisal o premii mozecie zapomniec,firma manpower przyjmuje i klamie w zywe oczy na rozmowie co do tej pracy
ekonomiczny 2017-02-15 18:05
czesc wszystkim wega posiada 100 kierowcow to dlaczego w roku przez nia przewija sie 200 czy ktos widzi tu magie liczb
ekonomiczny 2017-02-15 18:23
jak czytam te wasze pytania to ciarki mnie przechodza tylko nikt nie pyta ile w domu pewno 3 na 1 trzy tygodnie w mikroskopie i jesen w domu.ta firma odebrala mi cos najwarzniejszego muj cenny czas ktorego nieda sie cofnac.oddalem tej firmie 2,5 roku swojego zycia i ani jednego dnia wiecej
ekonomiczny 2017-02-15 19:05
panowie 2300 euro na miesiac kindergeld zwrot podatku i td. spanie w mieszkaniu i co tydzien w domu to jest konkret.uwarzam ze jak pracowac na wyjezdzie to za konkretna kase a nie jak piszecie za 10000km 5tysi i to jeszcze na lorze.teraz sie z tego smieje ale jak pracowalem w wedze to do smiechu nie bylo .w pewnym momecie zastanawialem sie dlaczego w wedze pracuje garstka kierowcow ktorzy moim zdaniem sa niesamowici i bardzo bacznie sie im przygladalem a reszta to poprostu stado baranow ale po jakims czasie wszystko sie wyjasnilo i rozgryzlem o co w tym wszystkim kaman.pozdrowienia dla pana grzegorza wszyscy z wegi wiedza o kogo chodzi to niesamowity czlowiek
3
pyacz 2017-02-16 23:49
kurcze panowie a tak doświadczeniem to szczerze ile wyciągaliscie?
Greg 2017-02-17 10:08
Pracuje na śląsku od 4 miechów i tak sie zastanawiam dlazcego ci to tak narzekają tyle pracowali w tej wedze jeśli faktycznie jest czy bylo tak zle?
Budek 2017-02-21 17:49
Po co ludzie wypisują te bzdury? Najlepszą firmę można przedstawić w złym świetle, w jakim celu? Jak ktoś jest leń to będzie miał biedę w każdej firmie, nikt nie będzie tolerował leni. Pozostali pracownicy również nie mają ochoty na pracę za drugiego.
Greg 2017-02-24 13:33
To chyba nasza taka narodowa przypadłość troche;/
Greg 2017-02-24 13:34
To chyba nasza taka narodowa przypadłość troche;/
Bartek1 2017-02-24 15:03
Przyznam że nie znam wegi ale temat mnie zainteresował..troche dziwne że są 2 aż tak skrajne odmienne od siebie opinie
Greg 2017-02-24 15:30
U nas zawsze tak jest, że są dwie opcje. Ja tam nie narzekam - robie swoje i szlus:)
Greg 2017-02-24 15:30
U nas zawsze tak jest, że są dwie opcje. Ja tam nie narzekam - robie swoje i szlus:)
Blik 2017-02-25 17:13
Wega to firma jakich wiele , normalna, spokojna i wszystko jest ok. Trudno jest dogodzić wszystkim, tym bardziej ,że wielu pracowników niestety nie przykłada się do pracy a na koniec jak mniej zarobią są problemy. Czy wszyscy pracują na pełnych obrotach?
Zostaw swoją opinię o WEGA-A Sp. z o.o. - Kalisz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WEGA-A Sp. z o.o.