RITEX

3.7/5

• Rozwijamy się dla Ciebie
  • Dlaczego warto z nami pracować?
  • Social media

Rozwijamy się dla Ciebie

Dlaczego warto z nami pracować?

Social media

• Ogonowice
  • Koskowice
  • Taczalin

3. Opinie o pracodawcach Legnickie Pole
  5. Opinie o P.H.U. RITEX Sp. z o.o. Sp.k.

Opinie o RITEX Legnickie Pole

Nie przegap nowości o P.H.U. RITEX Sp. z o.o. Sp.k.!

14.07.2023 17:13

Szanowni Państwo,

Wnikliwie zapoznajemy się z opiniami pozostawionymi w serwisie GoWork.pl na temat naszej firmy. Dziękujemy za wszystkie merytoryczne komentarze oraz konstruktywne słowa krytyki.

W miarę możliwości staramy się odpowiadać na Państwa wpisy, jednak nie na wszystkie tematy możemy rozmawiać na forum, dlatego w sprawach wymagających wyjaśnienia zapraszamy do kontaktu bezpośredniego.

Chcielibyśmy również prosić o zachowanie kultury wypowiedzi na forum oraz powoływanie się wyłącznie na potwierdzone informację. Zgodnie z regulaminem forum, wpisy stanowiące pomówienia, obraźliwe, zawierające wulgaryzmy mogą zostać usunięte.

W razie konieczności będziemy zmuszeni do weryfikacji adresów IP osób dokonujących naruszeń regulaminu i Polskiego prawa, co może skutkować odpowiedzialnością karną i/lub prawną.
    Warto.

10.09.2023 03:22

Czytajcie umowy (z prawnikami) i podejmujcie świadome decyzje, w każdej sprawie. To waży na waszym życiu. W każdym aspekcie.
    lol

29.06.2026 16:48

W tym przypadku, pisze sie polskiego z malej litery.
    Klara

18.07.2019 23:24

Polecam firme, pracuje już jakiś czas przyszłam bez doświadczenia, warunki raczej zgodne z ustaleniem na rozmowie włącznie z premią od ładunków co do zarządu to nawet nie mam z nikim styczności, troche to jest dziwne ale ogolnie ekipa jest super. Bony na święta rzeczywiście są do zrealizowania w ich sklepach, trochę jak kartki na mięso xD
    Hdkd

19.02.2026 20:36

Nie pracownicy na magazynie nie mają zapłacone za dojazdy ale jeżeli mieszkasz po za miejscem miastem trzymania twojego zestawu masz prawo do krótszego dnia pracy jak go rozpoczynasz i kończysz
    Stefan

09.03.2026 02:33

Nie do krotszego, a... jezeli prowadzisz - masz (powinienes miec) juz liczona prace inna, jezeli jestes pasazerem - masz dyspozycje. O ile sie nie myle, a razej sie nie myle w tej kwestii.
    Misiek

29.12.2019 22:49

My jestesmy zadowoleni Praca ok. Bony na swieta. Niestety trzeba jezdzic ale taki zawod. Jezdzimy z żonką bo kasa się zgadza. Zonka pracowala w urzedzie za 2500 zl netto .teraz ja mam 8000 tys a zonka 7700 .w podwojnej obsadzie... no za mandaty placimy sami a niestety triche ich mamy Jak zrobili piknik w lecie dla praciwnikow to tez zaprosili nas i tych co byli w tym czasie w Polsce. Byl tez jakis konkurs dla kierowcow na najlepsze zdjecia z trasy...1000 zl glowna nagrode..

07.01.2024 19:41

Twraz za 23/6 dni wychodzi nam ok 10500 na głowę. Co do bonów na święta to takowych w tym roku nie było, bynajmniej my nie dostaliśmy
    Annka

21.08.2025 13:54

300 mniej za płeć? Czy doświadczenie w pracy?
    kiero_rob

11.07.2019 14:13

Jeśli chodzi o Ritex, to polecam film na youtobe ,,Chłodnia/Praca w Ritex/Oczyma Podwójnej'' od 1730 min. opowiadają jak jest w podówjnej system 3/1, 21 dni w trasie fakt że czasami jesteś dlużej ale zdarzało się 19 w trasie.tak wysokiej gwarantowanej nie dostaniecie nigdzie- jak na polską firmę polecam. nie dostałem nigdy obciążenia wiem że karają za szkodę 1000 zł co nie ejst mile łagodnie mówiąc, ale za paliwo jestem zawsze na plus, co kilka miesięcy dostawałem zwrot polcem film:
    Natan

09.11.2022 15:13

Jeżdżę w podwójnej z Żoną na Portugalię i mamy po 13500zł na rękę
    Ide

24.03.2023 19:35

Ta, opowieści ludzi którzy nic nie rozumieją. Koledzy kierowcy szanujmy się.
    Młody kiero

04.06.2019 14:28

Też byłem na rozmowie na kierowcę. Zarobki jasne, kwity czytelne, nic pod stołem, wszystko zgodnie z tacho. Kwestia tylko na kogo się trafi w kabinie. Póki co wrażenia na plus, biuro ładne, ludzie komunikatywni i konkretni. Zobaczymy :)

Lubin

12.05.2026 09:41

Witam . Ktos się wypowie na temat pracy jako mechanik tirów ?? Jakie zarobki? Czy bez doświadczenia zatrudniają? Jak klimat ? Jest szansa przyuczenia??
    #MechanikSamochodowy
    XYZ

28.04.2026 13:57

Jeżeli masz wolny miesiąc na oczekiwanie informacji dotyczącej zatrudnienia to gorąco polecam! W pierwszej kolejności wysyłasz cv jednak z tego co widać na koncu nie ma to za dużego znaczenia : ) Następnie wysyłasz świadectwa pracy i dopiero po długim namyśle i wyciąganiu informacji trzeba się dopraszać o informację zwrotną ponieważ ciężko odrazu dać znać o braku zainteresowania. Pani z kandr potrafi nawet dwa dni nie odbierać/odrzucać połączenia, także jestem bardzo rozczarowany/rozczarowana podejściem i marnowaniem cennego czasu. Bardzo nieprofesjonalne.
    #KierowcaCe

04.05.2026 11:32

Nieprawdą jest, że w naszej firmie kandydaci czekają miesiąc na informację zwrotną. Każda osoba, która nie przechodzi dalej, otrzymuje od nas wiadomość mailową z informacją o decyzji. W Pana/Pani przypadku również nie trwało to miesiąc, a kilka dni - czas ten wynikał wyłącznie z konieczności weryfikacji przesłanych dokumentów i zgłoszenia.
    Kierowcy

01.04.2026 12:00

Firma znowu rekrutuje i nikt nie spełnia ich oczekiwań na stanowisko kierowcy ? Kolejne pary z doświadczeniem złożyły CV i odpowiedz ta sama "Szukamy kandydatów z innymi wymaganiami" o co chodzi w tej firmie ? I czy to prawda że nie ma tutaj dniówki za każdy dzień w trasie tak jak w ogłoszeniu ? Po filmach z YT oczyma stwierdzam że oni faktycznie jeżdżą na % z frachtu.

Kierowca

03.05.2026 14:23

Ritex to jedno wielkie oszustwo,na umowie masz najniższa krajową tj 4806 pln reszta to są cyferki żeby ładnie wyglądało. Ludzie dają się naciągać na te frachty bo to zawsze jest najprostsze wyjaśnienie jezeli wyplata będzie mała,czyli powiedzą co że frachty były małe.80% kiero w ritexie to Ludzie którzy jadą w trasę za tzw miskę ryżu i się cieszą bo pracując po fabrykach czy innych zawodach i zarabiając okolo4-5 tyś pln myślą że pana boga za nogi złapali. Pracę dostają Ludzie którzy nie za bardzo znają się na przepisach i są w stanie przeginać na życzenie spedytorow są najlepszymi kandydatami na prace.

04.05.2026 11:26

Nieprawdą jest, że na umowie widnieje najniższa krajowa – takie stwierdzenia są niezgodne z rzeczywistością. Trudno oprzeć się wrażeniu, że nie ma Pan faktycznej wiedzy o warunkach zatrudnienia u nas, skoro rozpowszechnia Pan takie informacje. Wynagrodzenia są jasno określone i w pełni zgodne z obowiązującymi przepisami, w tym Pakietem Mobilności. Nie ma tu miejsca na „cyferki dla wyglądu” ani dowolne interpretacje. Jednocześnie proszę o powstrzymanie się od obraźliwych określeń wobec kierowców. Każdy wykonuje swoją pracę i zasługuje na podstawowy szacunek
    WhoKnows

10.03.2026 15:07

Pracuje w tej firmie od wielu lat, i wg mnie na uczciwym układzie (na zasadach na jakie się umówiłem). Czytam wiele opinii i się dziwię, skoro jest tak źle to po prostu pakuje madżur i odchodzę. Pamiętajcie - wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Pozdrawiam HR - Dziewczyny są na pierwszym froncie i skala braku kultury z jaka się zmagają (Chodzi mi o kandydatów) jest zatrważająca.
    Sergiej

18.02.2026 23:32

Ritex-firma co dużo obiecuje. Szukasz stabilnej pracy na jasnych warunkach? - to źle trafiłeś System 3/1 to nie 3 tygodnie tylko 3 weekendy w trasie a jazda na zakazach to chleb powszedni. Spedycja wypiera się tego co mówi. Po kilku tygodniach dowiadujesz się, że nie jeździsz na dniówki tylko frachty. Brak osoby odpowiedzialnej za podejmowanie decyzji. Przejazd przez Francje autostradami? ZAPOMNIJ - liczą się koszty. Nigdy nie wiesz ile zarobisz
    #KierowcaMiedzynarodowy

30.11.2025 17:38

Dlaczego firma ma ciągle aktywne ogłoszenie, prowadzą rekrutację, każą wysyłać dokumenty po czym nie przyjmują małżeństwa z 5 letnim doświadczeniem w jednej firmie ? Czy taka kandydatura jest nie odpowiednia ? W takim razie pytanie, jaką kandydatura dla tej firmy jest odpowiednia żeby móc tutaj się dostać na podwójną ?
    #KierowcaCe
    Inicjatywa

03.12.2025 02:07

Widocznie pani wciąż zbiera dane na zaś. Zgłaszajcie to ludzie wreszcie, nikt za Was tego nie zrobi.
    Lech

18.03.2025 21:51

Czy to prawda, że zatrudniają w podwójnej obasadzie kolega- kolega, ktoś moze potwerdzić jaka kasa
    Jan

04.10.2025 15:21

10% od frachtu

14.11.2025 02:55

Pani Viola znów usunęła komentarz. Pani Violu, jak pani odpisuje na goworku i w google opiniach tworząc fałszywe konta, niech pani wezmie odpowiedzialność wreszcie. I tak każdy to widzi. Serio. Nie jest pani dzieckiem.
    Jprdl

23.10.2025 06:04

Te łoczyma podwójnej pieją na tych filmach a ta firma to jeden ….Zareklamują trochę skamu to im odpowiada stawka, chyba ze mają wyższą 👀
    AI

11.11.2025 03:07

Dział HR ponoć wreszcie się dokształcił, wiec jest jakaś zmiana w ogłoszeniach o pracę. Nie ma nieaktualnych ofert i zbierania danych osobowych, nikt nie zbiera tez bezpodstawnie informacji ze świadectw pracy. Idzie nowe. Oczywiście bez ponoszenia żadnych konsekwencji dla poszkodowanych.

09.10.2025 13:21

Innowacje, współpraca i przyszłość logistyki w jednym miejscu
    W dniach 24-25 września nasz zespół uczestniczył w Transporeon Summit 2025 – największym wydarzeniu dla społeczności logistycznej w Europie, które odbyło się w samym sercu Amsterdamu.
    Podczas tegorocznej edycji, pod hasłem „Discover the power of collaboration, AI and networks”, uczestnicy skupili się na kluczowych trendach kształtujących przyszłość branży: sztucznej inteligencji, automatyzacji procesów, zrównoważonym rozwoju oraz współpracy w ramach inteligentnych sieci transportowych.
    Wspólnie o przyszłości transportu
    W jednym miejscu spotkali się nadawcy, przewoźnicy, operatorzy logistyczni, detaliści i odbiorcy ładunków – ponad 700 liderów branży z całej Europy.
    Dla Ritex było to wyjątkowe doświadczenie: rozmowy, prezentacje i wymiana wiedzy pokazały, jak technologia realnie wpływa na efektywność i zrównoważony rozwój łańcuchów dostaw.

Inspiracje i nowe kierunki
    Udział w Transporeon Summit 2025 to dla nas nie tylko możliwość poznania najnowszych trendów, ale przede wszystkim inspiracja do dalszego doskonalenia naszych rozwiązań transportowych.
    Wierzymy, że przyszłość logistyki to inteligentna współpraca, dane w czasie rzeczywistym i technologie, które wspierają ludzi.

Dziękujemy organizatorom i wszystkim partnerom za rozmowy, inspiracje i nowe pomysły, które już wdrażamy w codziennej pracy.
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1
    Zdjęcie 2

09.10.2025 13:17

W miniony weekend nasz zespół wybrał się do malowniczej Szklarskiej Poręby, gdzie czekały na nas piękne widoki, chwile relaksu i integracji. To był doskonały czas, aby oderwać się od codziennych obowiązków i naładować baterie.
    Górska wędrówka
    Pierwszym punktem naszego wyjazdu była piesza wędrówka na Łabski Szczyt. Już od samego początku dopisywała nam świetna pogoda, która sprzyjała marszowi i pozwalała w pełni podziwiać uroki karkonoskiej przyrody. Szlak prowadził nas przez malownicze tereny, a każdy kolejny krok odsłaniał coraz piękniejsze widoki. Rozległe panoramy gór okazały się doskonałą nagrodą za włożony wysiłek
    Na szczycie zatrzymaliśmy się w schronisku pod Łabskim Szczytem, gdzie mogliśmy odpocząć, złapać oddech i nacieszyć się wyjątkową atmosferą tego miejsca. Była to chwila wytchnienia, ale też okazja do rozmów i wspólnego przeżywania górskiej przygody, która od razu wprowadziła nas w wyjątkowy klimat całego wyjazdu.
    Integracja przy ognisku
    W atmosferze ogniska i niespiesznych rozmów mogliśmy oderwać się od codziennych obowiązków i lepiej poznać w mniej formalnych okolicznościach. Był to czas pełen śmiechu, anegdot i integracji, dzięki któremu każdy mógł poczuć się częścią zespołu jeszcze bardziej niż na co dzień. Ognisko okazało się doskonałą okazją do umocnienia relacji i zbudowania wspólnych wspomnień, które na długo pozostaną z nami.
    Kolacja i wspólna zabawa
    Wieczorem spotkaliśmy się na uroczystej kolacji, która stanowiła kulminacyjny punkt dnia. Przy pięknie przygotowanych stołach mogliśmy delektować się wyśmienitymi potrawami i spędzić czas w wyjątkowej, eleganckiej oprawie. To był moment, by wspólnie usiąść, porozmawiać i nacieszyć się atmosferą spotkania w gronie całego zespołu.
    Po części oficjalnej nadszedł czas na zabawę – parkiet szybko się zapełnił, a muzyka porwała nas do tańca. Wspólna zabawa trwała do późnych godzin nocnych i była doskonałym zwieńczeniem dnia pełnego wrażeń.
    Ten wyjazd był nie tylko doskonałą okazją do umocnienia więzi w naszym zespole, ale także pozwolił nam wspólnie odkrywać uroki górskiej przyrody i cieszyć się wyjątkową atmosferą. To doświadczenie na długo pozostanie w naszej pamięci i już teraz z radością myślimy o kolejnych wspólnych wyjazdach.
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1
    Zdjęcie 2

23.09.2025 11:25

NOWA PLANDEKA = NOWA JAKOŚĆ
    Twoja naczepa, Twoja wizytówka na drodze!
    Sprzedajemy naczepy Krone SD z naszej własnej floty transportowej Ritex.
    1.Regularnie serwisowane w naszym firmowym warsztacie.
    2. Zakupione w polskim salonie, od początku w rękach jednego właściciela.
    3. Nasze naczepy Krone SD sprzedajemy z plandeką. Chcesz dopasować ją do Twoich potrzeb, np. zmieniając barwę zgodnie z identyfikacją Twojej firmy?
    Nie ma problemu – pokrywasz tylko koszt materiału, my zajmujemy się całą resztą.

4. Cena: 42 800 PLN (na eksport)
    W Polsce: 42 800 PLN + 23% VAT
    5. Rok produkcji: 2019
    6. Kontakt: Krzysztof +48 735 207 197
    News image
    Podwójna

28.07.2025 14:45

Czy to prawda że ciężarówki Ritexu nie posiadają klimatyzacji postojowej ? I czy obowiązują normy na pióra wycieraczek i klocki hamulcowe ? I czy to prawda że firma nie daje płynu do mycia szyb i sprzątania samochodu ?
    kierowca bombowca

29.07.2025 18:28

Ostatnio widziałem na parkingu dwie Scanie 420S z Ritexu – miały klimę postojową. Kierowcy nie narzekali na brak płynów do szyb ani na wycieraczki czy hamulce, podobno to mają nawet jakąś madam sprzątającą do aut, bardziej marudzili na jednego spedytora bo kazał mi jechać na Anglię. Jeżdzę w pojedynczej i chyba raczej tak zostanie nie chciałbym jeżdzić z jakimś kolesiem w kabinie.
    Dhl

28.07.2025 14:48

Dlaczego firma cały czas rekrutuje i odrzuca nawet podwójne z doświadczeniem ? Nie wysyłamy dokumentów bo czytam komentarze że przejmują tylko dane a ludzi nie przyjmują
    resorak

29.07.2025 18:22

Ludzie, no ręce opadają. Jakie dane niby im oddajesz w CV? Numer telefonu i może miejscowość? Co oni mają z tym niby zrobić – zadzwonić i udawać, że to Ty? ;-) A jak się boisz, to przypomnę – zgodnie z RODO możesz dane wycofać i po temacie. Chyba że ktoś serio wierzy, że firmy kolekcjonują numery kierowców jak pokémony.:-) Nie przeszedłeś rekrutacji? Trudno. chyba że ktoś ma CV z PIN-em do konta i numerem buta. Ja tam wysłałem, pojechałem, jeżdżę – żyję i PESEL dalej mój Na pauzie uwielbiam czytać te wszystkie komentarze.
    Przewoźnik

11.07.2025 08:45

OMIJAĆ FIRMĘ!!! WYSYŁAJĄ AUTA KILKA GODZIN OCZEKIWANIA A NASTĘPNIE ANULACJA ZLECENIA BRAK PŁATNOŚCI DODATKOWO AROGANCKI I ZDZIWIONY ZA CO MA ZAPŁACIĆ!!
    Stanisław

01.03.2024 20:09

Witam. Chętnie zasięgnę opinii pracowników którzy pracuja na stanowisku mechanika mechanika w firmie ritex . Jak z warunkami na warsztacie ? Na jaki realne zarobki można liczyć ? Czy to praca pod dużą presją czasu ? Jak z rotacją pracowników ? Z góry dziękuję za wszystkie informacje.
    stasiu

13.03.2025 22:44

czy ogólnie są przyjęcia? tam przynajmniej mają godizny pracy, które mi odpowiadaja
    Młody mechanik

08.07.2025 12:00

Znowu się ogłaszają i to z kwotą 9 000 brutto -11 brutto - ciekawe czy dla młodego też taka stawka
    dziad

08.07.2025 10:55

osoby z niepełnosprawnosciami oraz cudzoziemcy bez znajomosci jezyka są dyskryminowani w podjeciu zatrudnienia w tej firmie , pforil mają wykupiony, moga usuwać i ukrywać komentarze . Na rozmowy kwalifikacyjne zabierajcie prawnika i sprawdzajcie umowy o prace . Uwaga na nielegalne dniowki km frachty !! Sprawdzajcie podstawę _ nadgodziny_ ryczałt_diety_pory nocne i pełen ZUS. Unikajcie wynagrodzeń zasadniczych !!
    ELO ELO

08.07.2025 11:37

Ja tam jeżdżę w tej firmie już któryś miesiąc i jak ktoś ogarnia robotę i papiery, to nie ma problemu. Co do języka – no wiadomo jak nie rozmawia po Polsku to ciężko się dogadać, ja jak mieszkałem w Szkocji to też jak nie znałem jeżyka to elo nie miałem pracy. To nie o dyskryminację chodzi, tylko o realia. Z tymi "dniówkami" i ZUS-em to bym nie uogólniał – jak ktoś podpisuje umowę, to niech ją przeczyta, bo nikt nikomu pistoletu do głowy nie przystawia. Wiadomo, wszędzie trzeba uważać, ale też nie każda firma to (usunięte przez administratora) Pozdro dla ogarniętych
    Paweł

16.05.2025 11:25

Nie polecam . Magazyn to hrabiowie. Jak mu się zechce to może rozładuje
    Kasix00

13.03.2025 15:16

Firma ciągle szuka podwójnych obsad, ale oczywiście moja załoga jak i moi znajomi o wiele bardziej doświadczona podwójna dostaliśmy identyczną odpowiedź czyli: szukamy na te stanowisko innych kandydatów, nie spełniają państwo kryteriów. Proszę powiedzieć i przedstawić w tych ogłoszeniach o jakie to kryteria chodzi, skoro doświadczenie nie gra roli
    zbyszek

13.03.2025 22:54

ja zadzowniłem i jakoaś dziewczyna mi powiedziała, że miałem braki w dokumentach i generalnie jestem z Olsztyna - więc dla nich za daleko. Może zadzwoń i się zapytaj, Przynajmniej dosałaś jakąś odpwedz, przewaznie firmy nic nie odpowiadją
    Lech

18.03.2025 21:50

Widziałem ,że zatrudniają podwójną facet - facet
    Tola

29.04.2024 06:39

Witam serdecznie. Widziałam ofertę dla inżyniera budowy z dopiskiem, że ma to być nowy projekt. Nie podano przy tym żadnej podstawy wynagrodzenia. mógłby ktoś ja przybliżyć? I czy sama podstawa na nie się składa czy coś jeszcze?
    asiek

20.05.2024 12:24

@fake dalej nie rozumiem twoich komentarzy. Wchodzę na stronę, bo szukam pracy jako inżynier, myśląc, że coś mi się tu uda doczytać, czy warto aplikować tym bardziej, że jestem z Środy Śląskiej . A widzę komentarze, które nie mają nic z tym wspólnego. Takie na zasadzie a co tam popiszę sobie, bo się nudzę. Proszę o komentarze dotyczące pracy jako inżynier budowy.
    tosia

13.03.2025 22:48

Czy ktoś może powiedzieć , jakie są zarobki na inżyniera.
    Magda

09.12.2024 10:46

Ile wynosi dniówka dla podwójnej obsady mniej więcej ?
    bartek

08.01.2025 20:48

500 zł dniówki tak się reklamują 2/2
    Inny kierowca

13.03.2025 11:29

Ale pomysł w 2/2 auto jeździ bez przerwy i dzieła je dwie załogi. W 3/1 auto nie jeździ przez tydzień a auto macie tylko dla siebie. To dlaczego 2/2 i 3/1 ma mieć identyczna stawkę ?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w RITEX?

Rydik

12.03.2025 16:38

Omijać z daleka Strata czasu. Wyłudzają dane. Nie wiadomo co z nimi robią i komu je udostępniają.
    Robert

17.01.2025 21:48

czy pojedyncze obsady też są
    Ona

18.01.2025 08:46

Tak
    Kierowca

24.11.2024 02:05

Kochani, którzy planują wybrać się do tej firmy na stanowisko kierowcy. Stanowczo odradzamy. Samochody są w opłakanym stanie, bardzo duże przebiegi przekraczające milion kilometrów. Do tego kompletny brak serwisu. Możecie miesiącami zgłaszać usterki, a nikt nic z tym nie robi. Jeżeli usterka zdarzy się w trasie, musicie naprawiać auto na własną rękę. U nas mimo, że nasza awaria uniemożliwiała bezpieczną jazdę i stwarzała zagrożenie dla nas i innych uczestników ruchu drogowego, zostało na nas wymuszane to abyśmy tym autem pojechali. Po odmowie jazdy i wyrażeniu obaw o nasze bezpieczeństwo przez jazdę niesprawnym autem i prośbie o wezwanie pomocy drogowej zostało mi umiejszane jako iż jestem kobietą. Po kontakcie z Państwową Inspekcja Pracy, spotkałam się z oburzeniem i zdziwieniem co to ma być. Genialnym pomysłem zagranicznego spedytora przy innej awarii było "włożenie drutów w bezpieczniki" niezważając na to iż samochód razem z nami mógłby się spalić. Ale co zaoszczędzimy to ich!:) Jeżeli przy weekendzie przed zakazem staniecie 2 godziny wcześniej w obawie o brak miejsc parkingowych dostaniecie ochrzan. Nie pozostawiajcie rzeczy w samochodach w czasie kiedy zjeżdżacie do domu. Ponieważ inni pracownicy mają dostęp do waszego auta i mogą coś ukraść co zdarzyło się nam. Podsuną wam do podpisania dokument, o zakazie stawania 300km od portu Calais. Jednak gdy pauza wypadnie w tym miejscu, a wy tam nie staniecie dostaniecie ochrzan i wyrzuty, że źle rozporządzacie czasem. Jednak gdy dojdzie do kradzieży, a wy podpisaliście dokument to kto za to odpowiada?:) Wypłata zazwyczaj 9500zł, jednak zdarzały się miesiące, że była wyższa. Ciekawe trasy, po całej Europie. Gdy wypadła mi sytuacja prywata i prośba o powrót kilka dni wcześniej z trasy zostało to uszanowane i został zaplanowany zjazd na bazę. Pozdrawiam.
    Fff

08.01.2025 17:10

Co tam jeszcze robisz ?
    Iza

03.05.2024 08:26

asystent kierownika projektu ma podkreślona teraz w ofercie stabilność zatrudnienia w oparciu o umowę o pracę. Po jakim średnio czasie udaje się awansować i na jakie warunki?

20.05.2024 12:04

Zachęcamy do kontaktu z naszym działem hr pod numerem 531 434 134 Z chęcią odpowiemy na wszystkie pytania.
    denerys

06.08.2024 14:57

Ja jestem mega zadowolona, firma daje szanse na awans! Już po trzech miesiącach zaproponowano mi lepsze stanowisko i podwyżkę , ale tak naprawdę to Wszystko zależy od umiejętności – jeśli ktoś dobrze pracuje, to jest to doceniane i nagradzane. Nie ukrywam, ze mają duże wymagania co do pracy , sposobu jej wykonywania i generalnie chyba wszystkiego. Czasem się zdarzy dłużej popracować, ale na koniec miesiąca wypłata się zgadza, więc jest git.
    @Pracodawca

05.04.2024 16:49

Jak długo czeka się na odpowiedź po wysłaniu CV?
    Klienci

04.07.2024 02:06

Chcielibyśmy podkreślić że dotrzymywanie umów i ich sprawna realizacja jest dla nas priorytetem. Niemniej jednak, nie jest to realizowane! Widocznie nie bierzecie tego pod uwagę.
    yxz

06.08.2024 14:48

do mnie zadzownili na drugi dzień- w zależności na co aplikujesz
    Młody

06.07.2024 21:51

Może ktoś napisać jakie teraz rzeczywiste zarobki proponują dla podwójnych obsad ? Dniówki czy stałe, premie za co i ile ? Kary czy różne inne obciążenia, dajcie rzetelne info jak to wygląda, jak z parkingami i jak jazda czy landówkami trzeba latać, dziękuje za odpowiedzi

04.08.2024 00:29

Nikt Ci tutaj nie odpowie. Pani HR bardzo dba o to, żeby nie było rzetelnie, ale bieda „marketingowo”. A jak chcesz kombinować, to dowiesz się po paru latach pracy jak to zrobić, musisz zdobyć zaufanie. Zostaniesz wynagrodzony, niektórzy zostali wspólnikami, wiec warto.

Kontakt - P.H.U. RITEX Sp. z o.o. Sp.k.

Gniewomierz 177 59-241 Legnickie Pole

NIP:6931011902

Branża główna: Transport i spedycja

Poszukujacy

04.03.2020 08:06

Pojawiło się ogloszenie na magazyniera. Kiedys mieli stawke zapisana chyba jakoś 4 tys . Czy ktos moze to potwierdzic?
    pytanko

20.03.2024 19:32

Czy wiadomo, czy będa przyjęcia do magazynu ?
    ważne

05.07.2024 15:37

Czy są przyjęcia na magazynie? w tym mieście jest dramat zeby znaleźć prace
    Nsje

24.05.2024 04:50

Dlaczego Pani w biurze mówi że nie potrzebujecie na podwójna obsadę ludzi, a co rusz wstawiacie ogłoszenia na podwójna obsadę czy to na olx czy na Facebooku?
    anonimuska

20.02.2024 11:36

Cześć! Widzę ogłoszenie na stanowisko "młodszy koordynator procesów logistycznych" oraz "młodszy spedytor" i zastanawiam się nad zaaplikowaniem, ale widzę niewiele aktualnych komentarzy na temat pracy na tym lub podobnym stanowisku . Czy ktoś z was ma jakieś doświadczenie i mógłby się wypowiedzieć nieco w tym zakresie?
    anitka

20.03.2024 19:30

Nie masz co się zastanawiać, ja niestety nie znam języka obcego, a jest wymagany. Ci w biurze zarabiają całkiem przyzwoite pieniążki. Koleżanka tam pracuje to wiem. Ja czekam aż się pojawi ogłoszenie na pracownika biurowego bez j. obcego
    She

07.04.2024 21:29

Praco na tym stanowisku może być bardzo satysfakcjonująca dla osób, które lubią dynamiczne środowisko pracy, są zorganizowane i potrafią szybko podejmować decyzje. A wiadomo tam gdzie są samodzielnie podejmowanie decyzji tam jest kasa, więc jeśli zależy ci na finansach to aplikuj. Ah no pod warunkiem, że znasz angielski bądź inny język.
    Run the world

27.03.2024 03:58

No dobra Beyonce, a umowy już nie naruszają praw?! Dotrzymujecie ich, spłacacie zaległe zobowiązania?! Mhm…, bajka.
    Denver

22.03.2024 14:33

Witam, pytanie do załóg które jeżdżą w firmie, bo znowu pojawiło się ogłoszenie że szukają kierowców. Pytanie:czy faktycznie marnować swoje życie na siedzeniu w kabinie ponad 24 dni w miesiącu za marne max 12 tys.zl. ?!
    Lingwistka

02.03.2020 09:55

Czy w spedycji przyjmują z j.wloskim. nie widziałam ogłoszenia
    Kandytat3/1

28.02.2024 14:47

@Kandydatka a możesz powiedzieć co UODO mówi o przesyłaniu świadectw pracy?? Ja wyczytałem że potencjalny pracodawca może żądać tylko świadectwa pracy z roku w którym ubiegasz się u niego o pracę a tylko dobrą wolą kandydata jest udostępnienie (przesłanie) wcześniejszych świadectw pracy.
    anita

20.03.2024 19:27

Widziałam ogłoszenie na OLX , warto złożyć . Ja niestety bez języka obcego, a szkoda koleżanka opowiadała, że u nich ci biurowi to całkiem dobrze zarabiają.

16.03.2024 05:08

Widzę, że w tej ofercie dla młodszego koordynatora projektów logistycznych nie wymaga się ani podesłania CV też doświadczenia. zastanawiam się zatem jak kandydat jest sprawdzany na rozmowie jeśli szuka się u niego cech lidera oraz kreatywności w rozwiazywaniu problemów
    Xd

17.03.2024 02:00

Trzeba zatem wysłać wszystkie świadectwa pracy - w procesie rekrutacji, najlepiej przez messenger lub fotę, bo co tam Rodo. No i w sumie tylko kierowcy, bo wiadomo, że za uszami mają i nie wiedzą, że tak nie wolno. Być może się uda… wewnętrznie awansować. Od zera do bohatera.
    madmax

15.03.2024 14:10

ja tam nie narzekam, mam 60 euro dniowki a inni na postojach jezdz za 50. w przyszlym roku mam dostac podwyzke na 65 euro. szerokosci

17.12.2023 05:30

Składaliście może to podanie na przyszłość, o którym ktoś wspomniał w poprzednim wątku? zastanawiam się czy wtedy ma się jakieś pierwszeństwo przed innymi o ile wpasuje się w profil kandydata? wiem po prostu ze wygasła mi już oferta dla asystenta koordynatora projektów logistycznych. Napisze ktoś czy warto starać się o miejsce w kolejce? Jak się pracuje?
    @LZ

17.02.2024 02:07

Zapytaj działu „prawnego i hr” o co chodzi. Myślę, że wraz z deweloperką mają sporo do powiedzenia. Oczywiście jeśli zechcą powiedzieć Ci prawdę, w co wątpię.
    @Malwina

03.03.2024 04:32

Ty myślisz ,że ktoś Ci tu wyłoży praktykę online. Nikt nie nawiązywał do deweloperki „stricte”. Za wiedzę się płaci, a za jej brak podwójnie.
    Mania

28.02.2024 18:13

Witam. Czy są przyjęcia na podwójną obsadę? @pracodawca
    @Pracodawca

06.02.2024 17:43

Dlaczego w ogłoszeniu na OLX obiecane wynagrodzenie 12 tyś netto na osobę a na stronie firmy 10 tyś netto na osobę?
    Gość

21.01.2024 11:16

@Pracodawca czy razem z partnerką możemy zabrać w trasę naszego małego psa?

18.10.2023 07:21

Opisze i ktoś sytuacje inżyniera budowy bez doświadczenia? widziałam, że była taka oferta z rok temu. nie podano w niej stawek przy tym interesuje mnie ewentualny zakres kursów czy tez szkoleń. Czy będzie można w tym przypadku nauczyć się dobrych praktyk? Inżynierowie ile lat średnio współpracują?
    przyszła niżynierka

17.11.2023 13:17

najlepiej zadzwoń do nich to ci powiedzą
    alek

11.12.2023 16:21

czy wiecie może czy przyjmują do pracy na magazynie, nie widac ogłoszęń

02.12.2023 06:34

Jeszcze jakiś czas temu pisali, że nie widać tu ogłoszeń a ja widzę dwie opcje za kolko przy czym jedna właśnie jest dla par z opcja na przeszkolenie. Czy ktoś teraz może był na takim i ogólnie na wyjeździe i by opowiedział o warunkach? jaka trasa? Jakie auta? ma się wpływ na wybór kraju?
    UU

03.12.2023 03:05

Nikt nie pisał ze nie widać ogłoszeń. Jest ich pełno, na olx i innych portalach ogłoszeniowych, z których otrzymasz przydatne info na temat aktualnych wakatów. Ludzie tu mają trochę inny problem. Dosyć spory z tego co widać. Jakie auta, firma itd?! Tego dowiesz się w bardzo prosty sposób. Czytając sociale, przeglądając ofertę firmy tudzież aktualne wpisy.
    ELE-LELE

03.12.2023 21:03

Zgadzam się z PO KTOŚ TAM. Jest spora grupa PSEUDO CELEBRYTÓW którzy są traktowani na specjalnych warunkach. A mianowicie LEPIEJ PŁATNE FRACHTY , LATEM CO WEEKEND KURSY W OKOLICE Z DOSTĘPEM DO PLAŻY ITD. Jest to zgłaszane ale i jest to szybko zamiatane pod DYWAN.

Zostaw merytoryczną opinię o P.H.U. RITEX Sp. z o.o. Sp.k.

Oferty pracy - P.H.U. RITEX Sp. z o.o. Sp.k.

Kierowca Międzynarodowy Kat C+E- Oferta dla Par

Lubań