RITEX

3.7/5

• Rozwijamy się dla Ciebie
  • Dlaczego warto z nami pracować?
  • Social media

Rozwijamy się dla Ciebie

Dlaczego warto z nami pracować?

Social media

• Ogonowice
  • Koskowice
  • Taczalin

3. Opinie o pracodawcach Legnickie Pole
  5. Opinie o P.H.U. RITEX Sp. z o.o. Sp.k.

Opinie o RITEX Legnickie Pole

Nie przegap nowości o P.H.U. RITEX Sp. z o.o. Sp.k.!

18.10.2023 07:21

Opisze i ktoś sytuacje inżyniera budowy bez doświadczenia? widziałam, że była taka oferta z rok temu. nie podano w niej stawek przy tym interesuje mnie ewentualny zakres kursów czy tez szkoleń. Czy będzie można w tym przypadku nauczyć się dobrych praktyk? Inżynierowie ile lat średnio współpracują?
    przyszła niżynierka

17.11.2023 13:17

najlepiej zadzwoń do nich to ci powiedzą
    alek

11.12.2023 16:21

czy wiecie może czy przyjmują do pracy na magazynie, nie widac ogłoszęń

02.12.2023 06:34

Jeszcze jakiś czas temu pisali, że nie widać tu ogłoszeń a ja widzę dwie opcje za kolko przy czym jedna właśnie jest dla par z opcja na przeszkolenie. Czy ktoś teraz może był na takim i ogólnie na wyjeździe i by opowiedział o warunkach? jaka trasa? Jakie auta? ma się wpływ na wybór kraju?
    UU

03.12.2023 03:05

Nikt nie pisał ze nie widać ogłoszeń. Jest ich pełno, na olx i innych portalach ogłoszeniowych, z których otrzymasz przydatne info na temat aktualnych wakatów. Ludzie tu mają trochę inny problem. Dosyć spory z tego co widać. Jakie auta, firma itd?! Tego dowiesz się w bardzo prosty sposób. Czytając sociale, przeglądając ofertę firmy tudzież aktualne wpisy.
    ELE-LELE

03.12.2023 21:03

Zgadzam się z PO KTOŚ TAM. Jest spora grupa PSEUDO CELEBRYTÓW którzy są traktowani na specjalnych warunkach. A mianowicie LEPIEJ PŁATNE FRACHTY , LATEM CO WEEKEND KURSY W OKOLICE Z DOSTĘPEM DO PLAŻY ITD. Jest to zgłaszane ale i jest to szybko zamiatane pod DYWAN.
    log_fox

24.10.2023 13:10

Kto wie, czy mają przyjęcia na magazyn??
    boczniak

17.11.2023 13:18

właśnie dzwoniłem do nich kazali złożyć podanie na przyszłośc teraz nie przyjmują niestety
    Robert

24.10.2023 20:30

Witam czy naprawdę można te 12 wyciągnąć na podwojnej

10.11.2023 00:39

Nie, wychodzi około 9500-10500 zależy od miesiąca, może jakbyś pojechał 4/1 to wyjdzie 12 ale nie wiem bo my tylko 3/1

12.11.2023 13:32

W Ritexie nie ma znaczenia ile dni jeździsz, nie wpływa to na wielkość wynagrodzenia - jedynie długością wyjazdu regulujesz sobie powroty do domu, dopasowujesz do świat itp I moj drogi nie jeździsz 3/1, bo w systemie 3/1 zjeżdżasz do domu na trzeci weekend, a w firmie Ritex zjeżdżasz na czwarty weekend.
    @Prawda

12.11.2023 02:41

Ritex, nie kasujcie prawdziwych komciów. Chociaż twierdzicie, nawet tutaj, że nie ma takiej możliwości. Portal dopuszcza kasowanie komentarzy. W skrócie. Miłosz, „klient” z waszego filmiku reklamowo - brandingowego - Książęca, nie jest waszym klientem. Nie widnieje w księgach wieczystych. Jest waszym doradcą kredytowym, pobierającym prowizję od udzielonych kredytów, od klientów. W księgach wieczystych nie widnieje. Nie oszukujcie ludzi. Potencjalni klienci niech należycie sprawdzają status prawny danej nieruchomości, z prawnikami, którzy będą reprezentować przede wszystkim ich interesy.

19.10.2023 20:40

Witam. Firma bardzo nieprofesjonalnie podchodzi do potencjalnego pracownika. Rozmawiałem z miłą panią przez telefon pytając ją od kiedy można zacząć pracę. Pani odpowiedziała że od zaraz. Nie mogłem, ponieważ pracowałem za granicą, ale po ustaleniu szczegółów pani powiedziała że nawiążemy współpracę po przesłaniu dokumentów. Zrobiłem o co prosiła, a ja zostawiłem pracę za granicą po 17 latach pobytu z myślą o tym że dojdzie to do skutku. Było nam obiecane(mnie i bratu) że będziemy jeździć w podwójnej obsadzie. W trakcie procesu rekrutacji dostaliśmy jednak maila odmownego! Nie wiem kogo oni szukają ale raczej nie kierowców, (usunięte przez administratora)
    @Pracodawca

28.10.2023 02:41

Ale wie Pan ze w procesie rekrutacji nie wysyła się świadectw pracy…Nawet jeśli szef każe.
    @AA

03.11.2023 05:09

To nie pracodawca reguluje prawem, lecz ma się on dostosować do obowiązującego prawa, to chyba oczywiste. Sprawa świadectw pracy jest wyjaśniona w kodeksie pracy oraz rozporządzeniach UODO. Jeżeli pracodawca wymaga świadectw w procesie rekrutacji, to wymaga się od niego należytego udowodnienia odmowy zatrudnienia kandydata, zgodnie z obowiązującym prawem. Reszta to chimery i brak wiedzy. A kary są spore. Tu o atutach już nie ma mowy…,sytuacja jest jasna.
    Adas2243

29.07.2023 18:07

A są inne systemy niż te 3x1? Ja bym był chętny ale systemy które by mnie interesowały to 2x2 ewentualnie 2x1. Czy to 10000 w systemie 3 tygodnie w kabinie to aż taki adekwatny zarobek zwarzając na ilość czasu poza domem? Kawaler bez rodziny ok. Ale jak masz rodzinę i dzieci to jerzdżąc takim systemem to tak trochę ani rodziny ani życia prywatnego. Z góry dziękuję za odpowiedź.
    Kierowca

15.10.2023 16:55

Ten system 3/1 to mocno naciągany... Zjazd w czwartek 15:00 teoretycznie wyjazd sroda 15:00 czyli dni w domu 5 Często choć wyjazd jest danego dnia o 19:00 (bo tak wypadł zjazd) to "super ładunek" jest już o 10:00 w firmie oddalonej od bazy o np. 300 km czylo odpowiednio wcześniej na bazie żeby się spakować i dojechać na załadunek. A te "trzy" tygodnie to też często wychodzi 24-25 dni ... I tak.miesiac się zamyka 25 w trasie + 5 dni w domu Taki to.system 3/1
    Lis@

21.06.2023 22:04

Trochę jestem zaskoczona tym, co tutaj się piszę. Spotkaliśmy jakoś z chłopakiem kierowców tej firmy na parkingu juz po raz kolejny, wypytaliśmy o wszystko. Jak nas zaprosili na rozmowę to nikt nic nie ukrywał, mówili prosto z mostu jak jest. I o lądówkach, i o karach pieniężnych i o zarobkach. Wiedzieliśmy na co się piszemy, pracujemy już kilka miesięcy i nie zawiedliśmy się. Dlaczego podęliście się pracy, jeżeli wam taka praca nie odpowiada? Chcecie dniówki, to szukajcie takich firm i siedźcie w domu po półmiesiąca, bo pracy nie ma. Każda firma ma swoje plusy i minusy, ale tu zdecydowanie więcej plusów.
    Natan

01.08.2023 15:16

Możesz wymienić te plusy tak serio bo szukamy z żoną firmy i czytamy różne opinie dzięki
    Były

10.10.2023 19:57

Zgadzam się. Kiedyś pracowałem i rzeczywiście nie wszystko było ok. ale parę latek zeszło w firmie Ritex. Zaczynałem jeszcze w Polkowicach. Zmieniłem, bo już mnie trochę system męczył. Nie żałuję że zmieniłem, ale Ritex będę zawsze miło wspominał. W końcu pierwsza poważna firma:). Pozdrów Marek ojca. Spoko gość:).
    J.B

05.09.2023 22:00

Witam,czy firma zapewnia kierowcą możliwość dodatkowego ubezpieczenia grupowego na życie np.pzu itp.
    ELE-LELE

07.10.2023 13:19

Zgłaszane jest w firmie u KIEROWNIKA i twierdzi że tak nie jest a RYŹA nie ukrywa ile razy jest w PORTUHALII czy ALGECIRAS A wszyscy wiemy ile FRACHTY kosztują.

08.10.2023 10:45

I tu kolego masz racje ,bo to nie tylko Ryża, tu jest więcej takich osób którzy mają abonament na lepsze trasy a co za tym idzie to i lepsze pieniądze i jeszcze (usunięte przez administratora)się tym chwalą. Jak to mówią że dla kogo jest lepsza robota to jest a dla kogo niema to niema . Jak ludzie dają sygnały że tak jest to wszystko jest zamiatane pod stół albo gadane że tak się niedzieje .
    Max

29.09.2023 17:50

Ktoś może napisać świeża opinie o tej firmie??

03.09.2023 10:51

Jak długo trwa proces awansu w P.H.U. Ritex Waldemar Michałowski?

04.09.2023 09:37

Dzień dobry. Odpowiadając na pytanie. Proces awansu jest istotnym elementem naszej organizacji i ma na celu wyłonienie, rozwijanie oraz nagradzanie utalentowanych pracowników, którzy przyczyniają się do osiągania naszych celów biznesowych. Proces awansu może trwać różnie, w zależności od wielu czynników, w tym dostępności stanowisk awansowych, zaangażowania pracownika i jego zdolności do osiągnięcia celów rozwoju zawodowego. Długotrwałość procesu ma na celu zapewnienie, że awansowany pracownik będzie odpowiednio przygotowany do nowych wyzwań i skutecznie pełnił swoje obowiązki na wyższym stanowisku. Doskonale widać ten proces w dziale Spedycji/Transporcie. Gdzie osoba rozpoczyna jako Asystent Spedytora, monitorując trasy i tworząc dokumenty przewozowe przez pierwsze 3 miesiące. Następnie przechodzi na stanowisko Młodszego Spedytora, gdzie zarządza bardziej zaawansowanymi projektami logistycznymi i obsługuje klientów na wyższym poziomie przez kolejne 6 miesięcy. Po około 9 miesiącach pracownik taki może ubiegać się o stanowisko Spedytora, gdzie zarządza całym procesem logistycznym, kieruje zespołem i buduje relacje z kluczowymi klientami i dostawcami.
    Robert

01.08.2023 11:36

Witam jestem zainteresowany współpracą z firmą jako kierowca .Mam pytanie czy firma przydziela na podwójną obsadę czy trzeba sobie kogoś znaleźć samemu.
    kier

15.08.2023 22:54

wiesz co musisz przyjść z parą,
    muminek

25.08.2023 15:54

kiedyś łączyli, a teraz musisz miec parę. fajne jest to , że jeśli ty masz doświadczenie to ta druga osoba z która chcesz jeżdzić nie musi miec, bo ty ja uczysz
    Kiero

07.03.2023 19:54

Można dzwonic i dzwonic o prace , nikt nie odbiera, od miesiąca po 2 telefony codziennie i maja wywalone . A tak strasznie sie ogłaszają na olx z 4 miejscowości i codziennie odświeżają a na cv maja wywalone. Szukają (usunięte przez administratora) zeby tylko podpisać lojalkę Szkoda tracić czas na ta firemke
    Money

02.08.2023 02:49

Ktoś tu odpisał na te słynne luki jak i na wiele innych opinii, jednak nie można ich odnaleźć, ponieważ zostały zarchiwizowane - usunięte dla czytelników, chociaż firma nieprawdziwie zapewniała i to wielokrotnie, że nie ma takiej możliwości;). Wciąż bawi ta odpowiedź. Dalej nie wiadomo dlaczego trzeba wysyłać wszystkie świadectwa pracy, bo przecież są kwestionariusze i wysyła się jedno, zgodnie z rozporządzeniem, jak można wysyłać smsa o obniżce wypłaty, choć musi być aneks i zgoda pracownika, no i dlaczego jedni mogą mniej, a inni więcej i wiele więcej. Jest to do sprawdzenia. Serio. Wszyscy uśmiechnięci. Ma być miło, pięknie i przyjemnie, w komentarzach, bo ich treści są bardzo kontrolowane i pozbawione meritum. Powodzenia, niektórym się „udało”, bo nie zapracowali. „Fajny” slogan.
    Money

02.08.2023 03:38

Ktoś tu odpisał na te słynne luki jak i na wiele innych opinii, jednak nie można ich odnaleźć, ponieważ zostały zarchiwizowane przez firmę - usunięte dla czytelników, chociaż firma nieprawdziwie zapewniała i to wielokrotnie, że nie ma takiej możliwości ;) Wciąż bawi ta odpowiedź i sposób traktowania odbiorców. Dalej nie wiadomo dlaczego trzeba wysyłać wszystkie świadectwa pracy, bo przecież są kwestionariusze i wysyła się jedno, zgodnie z rozporządzeniem, jaki i dlaczego wysyłają SMS o obniżce wypłaty, choć musi być na to aneks i zgoda pracownika. No i dlaczego innym wolno więcej, a innym mniej.....Jest to w oczywisty sposób do sprawdzenia. Serio. A na relacjach wszyscy uśmiechnięci, ma być miło. pięknie i profesjonalnie. W komentarzach tego brak dlatego są archiwizowane. Są pozbawione absolutnego meritum. Powodzenia, niektórym się 'udało", bo nie zapracowali. Fajny, dający do myślenia slogan.

Oferty pracy - P.H.U. RITEX Sp. z o.o. Sp.k.

Kierowca Międzynarodowy Kat C+E- Oferta dla Par

WalletIcon

9000 - 10500 PLN / m

Agnieszka

22.07.2023 09:55

Dziękuję wszystkim za opinie i te pozytywne i te negatywne. Niestety rekrutacja w sposób jaki się odbywa zniechęca oraz informacje o dalszej współpracy z firmą. Zdaje się, że pracodawca ma o figurę wyobrażenia, że pracownik który do nich chce się zatrudnić musi na to zasłużyć, jeżeli na dzień dobry stawiane są takie warunki to ja dziękuję za taką współpracę
    aneczka

24.07.2023 15:00

a na jakie stanowisko aplikowałaś??

04.07.2023 20:28

05.07.2023 14:32

Dzień dobry. Bardzo prosimy o napisanie emaila na adres [email protected] z informacją o danych personalnych. Z pewnością uda nam się odnaleźć Pana Cv.
    Hugo

18.06.2023 21:37

Jeśli chodzi o prace ritex zaczalem ze swoja kobieta tu jeździć, wcześniej pracowałem sam na międzynarodowce, jestem już 3 mc i póki co jest ok, wypłata jest w dobra dostałem 2 razy , na czas, maja swój system przeliczeń, trzeba gk zrozumieć, ale np jeśli chodzi o te landowki we Fr to rzeczywiście w poprzedniej firmie jeździliśmy autostradami płatnymi, to spory minus bo ostatnio dużo tam jeżdżę i trzeba się orientować, ale z drugiej strony w Hiszpanii Niemczech PL nie ma żadnych ograniczeń. Ogólnie firma raczej na plus
    Hugo BOSS Matrix

04.07.2023 01:26

System naliczeń ma BYĆ ZGODNY Z PRAWEM, A NIE WŁASNY. Pani V. może sto razy kasować wpisy, ale to tylko świadczy o tym, że firma ma problem i ucieka. Fajne zdjęcia z super eventów, tez mało zmieniają. Ludzie czytajcie prawo i przestrzegacie go, a zrozumiecie.
    nosek

04.07.2023 17:49

my tak samo, mieliśmy złe doświadczenia z różnych firm, tu na razie nie narzekamy
    Ona

27.05.2019 22:13

Ej sluchajcie jest tak zle?? Bylam na rozmowie kilka dni temu.pelna profeska Opisali mi zarobki wszystko jasne jak dla mnie. Jak podgadalam pracownika jak czekalam na rozmowe to mowil ze dobrze zarabiaja. Wszyscy tacy zadoweni...Miejsce wydaje sie ok. Martwi mnie troche co czytam
    Rudy

20.06.2023 17:46

Za urlop naliczają jak im pasuje przy stawce 5922 zł za urlop płacili 200 zł a po nowej stawce 6935 płacą za urlop 450 zł skąd to się wzięło
    rybka

22.06.2023 09:58

w sumie zatrudniłem się tu i jeżdżę w pojedynczej i zaczynam się zastanawiać o co chodzi . U mnie spokój, czasem jazda mnie wnerwia ale jeszcze nie narzekam.

08.06.2023 11:15

Xxxx

10.06.2023 04:11

Ma to w(usunięte przez administratora). ale zawsze warto walczyć. Jest to bardzo trudny temat. Dla wielu nie do udźwignięcia. Niestety. Większość neguje, a pracownicy propsują, dla kasy - wiadomo. Trzymam kciuki.

18.06.2023 01:43

Jeśli zgłosicie to PIP, to dostaniecie wyrównanie, bo takie załatwienie sprawy jest niezgodne z prawem. Nikt Wam tego nie wpisze w CV. PIP lubi takie proste sytuacje. Pracodawca będzie musiał dostosować się, albo zapłaci karę i jeżeli znów będzie tak samo postępował, to PIP znowu zadziała. Działajcie, sprawa jest bardzo prosta i bardzo łatwo to udowodnić np. otrzymanym SMS o zmniejszonym wynagrodzeniu. Prawo działa po Waszej stronie.
    mechanior

06.06.2023 10:05

Czy stanowisko mechanika jest aktualne naprawdę tak dużo płacą 5800 netto

19.05.2023 12:05

taki sobie

25.05.2023 11:52

eh ziomek właśnie napisałeś, ze mogą moderować a nie kasować.. a przecież mówiliście o kasowaniu hahah ja tu sobie wchodzę na te komentarze, bo zacieszam się jak czytam to wszystko. Komu się chce tyle pisać . My straciliśmy pracę, brak podwójnych obsad w Polsce.. juz dwie firmy pod rząd nie wypłacili nam kasy.. nie jest kolorowo. My myślimy o zmianie branży całkkowicie
    Tia

26.05.2023 21:54

Moderowanie = kasowanie xd. Urzekająca historia. Serio. Normalizowanie łamania kodeksu pracy, niewywiązywanie się z umów, to takie drobnostki przecież i dobrze robią przede wszystkim kieszeni pracowników. Kompletny brak profesjonalizmu, koryto plus, no rzeczywiście same zalety, bo u Janusza z Koziej Wólki, to ludzie musza bryczkami towar wozić, a wypłatę maja raz na 5 lat i to tylko w Wielkanoc, bo Pan zmartwychwstał. A pracy w podwójnej jest sporo.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w RITEX?

Tragedia

24.05.2023 04:12

Skoro tak bronicie Panstwo swojej nieposzlakowanej opinii, wiec i Ja zadam pytanie : dlaczego kierowcy są zmuszani by wyciągać karty na pauzy 45 h ? Z przepisów jasno wynika, ze kierowca ma OBOWIĄZEK odbyć taki odpoczynek w hotelu. Jesteście tak krystaliczni jak i cały system wynagradzania w firmie. (usunięte przez administratora)
    Młodzian

20.05.2022 09:20

Dzień dobry, coś wiadomo czy będzie prowadzona rekrutacja na stanowisko magazyniera w ritex w najbliższym czasie ? Z góry dziękuję za odpowiedź pozdrawiam :)
    as

22.03.2023 10:04

tam to nie tak łatwo się dostać
    otto

22.05.2023 12:03

Mają, aplikuj bo super zarobki
    Stef

31.01.2023 13:44

Niby tak się reklamują przez kanał "oczyma podwójnej" a szukają ludzi niedoświadczonych, najlepiej by podpisali cyrograf na rok, przez co zyskują dwóch pracowników, bo nikt swojej kobiety nie zostawi, to logiczne a kasę w razie rezygnacji trzeba oddać w całości. Pierwszy raz się spotkałem z takim podejściem, że mają na człowieka z doświadczeniem w transporcie "wywalone". Szkoda na nich zachodu, jeśli mają takie podejście do pracownika i nawet nie raczą dać odpowiedzi zwrotnej, to po prostu jest słabe. Jeden plus z tego, że obecny pracodawca docenił i dał podwyżkę i serio nawet nie zamierzam już zmieniać, bo mój pracodawca, to przynajmniej jest człowiekiem a nie robotem. Nie polecam ze względów czysto ludzkich, chcesz być uwiązany umową na rok i mieć 5 dni wolnego w miesiącu, być numerkiem, którego nic nie obchodzisz, bo jeśli coś, to wezmą za Ciebie osobę spoza kraju, lub osobę niedoświadczoną, która i tak nie wyrobi w podwójnej 5 tysięcy km na początku, to zapraszam do Ritexu. Strasznie słabe podejście.

22.05.2023 11:05

Dzień dobry. W art. 221 § 1 Kodeksu pracy ustalono katalog danych osób ubiegających się o zatrudnienie, które mogą być przetwarzane przez pracodawcę. Należą do nich: 1.Imię (imiona) i nazwisko; 2. Data urodzenia; 3.Dane kontaktowe wskazane przez taką osobę; oraz, gdy jest to niezbędne do wykonywania pracy określonego rodzaju lub na określonym stanowisku: wykształcenie; kwalifikacje zawodowe; przebieg dotychczasowego zatrudnienia Pracodawca może poprosić o inne dokumenty potwierdzające umiejętności kandydata i osiągnięcia zawodowe, a także świadectwa pracy z poprzednich miejsc zatrudnienia. Dotyczy to świadectw pracy obejmujących okresy pracy inne niż przypadające w roku, w którym kandydat stara się o zatrudnienie. Osoba ubiegająca się o pracę może również dostarczyć dokumenty uprawniające ją do korzystania ze szczególnych uprawnień w zakresie stosunku pracy, np. orzeczenie o niepełnosprawności, które uprawnia ją do dodatkowego urlopu wypoczynkowego. Oczywiście w razie dodatkowych pytań jesteśmy do dyspozycji.

22.05.2023 11:21

Dzień dobry. Oczywiście szanujemy każdą opinię. Prosimy nie wprowadzać odbiorców w błąd w kwestii kasowania opinii. Zaznaczamy, że zgodnie z regulaminem GoWork i tu wszystkich zachęcamy do zapoznania się z dokumentem, to administrator portalu weryfikuje komentarze. Firmy nie mają możliwości wykasowania danych treści.

15.05.2023 10:07

Jakie narzędzia pracy zapewnia P.H.U. Ritex Waldemar Michałowski? Można liczyć na telefon? Czy można z niego korzystać również poza godzinami pracy?

19.05.2023 12:10

Nie wiem czy możesz używać w czasie prywatnym, natomiast jeśli jesteś po za godzinami pracy, a nie odbierzesz służbowego telefonu, to możesz być pewny, ze zadzwonią na twój prywatny telefon :)
    Owocowe czwartki

19.05.2023 19:11

Zgadza się, to jest totalna żenada- ludzi maja za nic, informuje o cięciach dla kierowców (po fakcie dokonanym) lecz widzę ze kierowcy się nie buntują, żenada Czeczeni potrafią się zorganizować i zawiązać strajk a Polacy jak zawsze… super firma ! Nie polecam, i przypominam, ze wynagradzanie od frachtu jest NIELEGALNE, wiec pora aby wreszcie zajęły się tym odpowiednie służby.
    Miśka

27.04.2023 17:58

Myślę że sposób rekrutacji na magazynierkę jest stanowczo przesadzony bo jeśli jesteś zainteresowana u nich pracą to wysłanie do nich CV z listem motywacyjnym to za mało. Musisz dodatkowo wysłać wszystkie świadectwa pracy i kopię ostatnio ukończonej szkoły z ocenami... To już przesada. A i tak dostaną się tylko Ci co mają wtyczki a ogłoszenie to pozory. Jak zresztą w większości lepszych zakładach pracy w Legnicy
    Cxx

02.04.2023 03:40

Oczyma, szkoda , że przymykacie oko. Zawsze będzie tak samo, ,bo są ludzie, którzy się zgadzają. Kasa, to nie wszystko. Wasze suple tez są wątpliwe, mówicie o tym ludziom?! Szczerze ?!. Wątpię. Klientom prawdziwie zainteresowanym i prawdziwie zaczynającym zabawę polecam sprawdzić portale branżowe i opinie osób rzetelnie wykształconych w tym temacie, a nie opłacanych przez marnych jakości średnich influ.
    Cxxx

03.04.2023 04:13

Liczy się kasa. Szkoda tych ludzi, chyba że działają w pełni świadomie. Zarobić, odrobić, (usunięte przez administratora) i na swoje. Czasem i tak bywa. Dla większości hajs przesłania prawdę, smutne to i mierne bardzo i bardzo źle o firmie i człowieku świadczy. Kandydatom i firmom oraz klientom, radzę brać to pod uwagę.

Kontakt - P.H.U. RITEX Sp. z o.o. Sp.k.

Gniewomierz 177 59-241 Legnickie Pole

NIP:6931011902

Branże: Transport i spedycja

Kuba

17.03.2023 17:18

Wkurzające jest czekanie na odpowiedz na cv a jak się zadzwoni powiedzą ze czekać a niby tyle ofert maja masakra
    monia

27.03.2023 15:08

Oh Widzę, że ktoś personalnie odbiera wskazówki. Napisałam jedynie na co warto zwracać uwagę w pisaniu Cv.

31.03.2023 04:25

OCH, widzę, że masz problem z czytaniem ze zrozumieniem (sic!). Moniu wykształcenie i doświadczenie są b.ważne. Trochę za dużo google i tzw. „złotych porad”- (luki). Mogę Cię „klepnąć” i być może „twoje luki” nie będą miały znaczenia, ale to tylko „przypuszczenia”. Być może w tej firmie, dla osób z zewnątrz, liczą się tylko się tylko tzw. braki luk. Nie moja sprawa. Nie mam z tym nic wspólnego. I tak btw. każda firma(bez zależności od wielkości) ma swoje procedury i nie jakieś, lecz konkretne. Pytanie brzmi jak je wykorzystuje i w jakim celu, i na co się ostatecznie świadomie zgadzasz. Czy zasady są dla wszystkich takie same?! Warto to sprawdzić. Dobrze czytać umowy. No i podróby na Allegro nie są ok, takie rzeczy trzeba jasno określać. Czyny, nie słowa.

29.03.2023 12:58

Życzliwy

29.03.2023 20:18

W firmie Ritex najlepiej abyś nie jeździł lecz latał, poznasz wszystkie korytarze powietrzne ;) a tak serio, jazda autostradami za wyjątkiem wybranych we Francji
    Misio

27.03.2023 10:36

Witam firma nawet nie raczy odpisac na wyslane dokumenty i cv troche slabe rozumiem ze moze nie chciec mnie ale napisac mogliby i podziekowac ehhhh polska u Niemca tego nie doswiadczysz ale coz polska druga ukraina
    kiero_rob

11.07.2019 14:13

Jeśli chodzi o Ritex, to polecam film na youtobe ,,Chłodnia/Praca w Ritex/Oczyma Podwójnej'' od 1730 min. opowiadają jak jest w podówjnej system 3/1, 21 dni w trasie fakt że czasami jesteś dlużej ale zdarzało się 19 w trasie.tak wysokiej gwarantowanej nie dostaniecie nigdzie- jak na polską firmę polecam. nie dostałem nigdy obciążenia wiem że karają za szkodę 1000 zł co nie ejst mile łagodnie mówiąc, ale za paliwo jestem zawsze na plus, co kilka miesięcy dostawałem zwrot polcem film:
    Natan

09.11.2022 15:13

Jeżdżę w podwójnej z Żoną na Portugalię i mamy po 13500zł na rękę
    Ide

24.03.2023 19:35

Ta, opowieści ludzi którzy nic nie rozumieją. Koledzy kierowcy szanujmy się.
    Ide

24.03.2023 19:34

Masakra. To czego oczekują a co dają w zamian to jest zwykłe szukanie (usunięte przez administratora) i desperata, który nie umie liczyć. Jak weźmiesz sobie kalkulator i policzysz to lepiej ci będzie pójść na kasę do sklepu, za godzinę więcej płatne, odpowiedzialnosc mała, na pewno nie zginiesz. Nie mam pojęcia skąd oni mają kierowców.
    Lucy

05.05.2022 20:06

Jakie macie zdanie o pracy w biurze, chodzi mi tutaj o pracę na biurze obsługi klienta ? Czy ludzie są fajni ? Czy robią potrzebne szkolenia ? I jak zarobki ? Jakie pracodawca udostępnia narzędzia pracy ?

16.02.2023 09:59

Przypominamy, że obowiązującą stawką wynagrodzenia zasadniczego (czyli tak zwanej podstawy) kierowców międzynarodowych jest kwota 6935 zł brutto (około 5 000 netto), oczywiście należy do tego doliczyć pozostałe składowe wynagrodzenia. Średnia stawka wynagrodzenia naszych kierowców wynosi 10 000 netto w systemie 3/1. Prosimy nie wprowadzać odbiorców w błąd.
    abc

22.03.2023 10:13

biuro spoko, fajna atmosfera, mix ludzi, także widać, że firma otwarta jest na różnorodność. Kierownicy wspierający. Wyniki trzeba zrobić, ale to wszędzie i w każdej firmie. Nie ma miejsca idealnego do pracy. Zawsze znajdzie się coś, co nas drażni i coś co nam się podoba. Zarabiać trzeba i trzeba płacić rachunki. Polecam biuro na pewno.
    Kierowca z ELE

03.03.2023 07:26

Pieniądze socjalne kierowców są wydawane głównie na wycieczki LUDZI Z BIURA oraz ich RODZIN.
    Takitam

20.03.2023 17:30

Już w swojej karierze pracownika niejednokrotnie spodkałem się z takim nadużyciem społecznym. Zawsze i niemalże wszędzie jest podział na ludzi z produkcji i ludzi z biura. Przysłowiowa "nie dla psa kiełbasa". Walka z takim problemem nie ma sensu. Czasem lepiej siedzieć cicho bo powiedzą że jesteś pracownikiem "roszczeniowym" (tz. niechcianych, nielubiane, kłopotliwy, niewygodny, nierentowny...). Pozdrawiam
    Piękny

21.03.2023 15:36

Masz racje, tak było, jest i będzie. Aczkolwiek nie wszędzie… i tam tez o własne dobro walczyli ludzie/ pracownicy, moim zdaniem warto jeśli coś jest widocznie niesprawiedliwe. To co dla Biura i dla Kierowców ! Może oprócz owocowych czwartków, ciężko byłoby na nie zjechać co tydzień… Pozdrawiam.
    mechanik

15.03.2023 14:49

Widziałem ogłoszenie, poszukują mechanika. Czy może ktoś powiedzieć czy to ciężka praca
    lech

19.03.2023 16:26

Tak jak każda robota w mechanice, to nie czysta praca biurowa, ale zarobić dają, a to najważniejsze, godziny pracy też oki

15.03.2023 12:34

Dlaczego opinie są usuwane? Czyżby były niewygodne dla firmy Ritex?
    polo

10.03.2023 10:16

Tylko praca jako kierowca w podwójnej? Czy można po szkoleniu już w pojedynczej jeździć ?
    jeżdżący

nakółkach

08.03.2023 13:11

teraz podstawa to około 7 brutto a nie jak w innych firmach krzaczkach

05.03.2023 23:53

Jak wygląda praca na magazynie ? Warto ?
    wózek

08.03.2023 12:55

wypłata to 5 netto, aplikuj

07.03.2023 14:14

A ja jestem ciekawy, dlaczego pracownicy biurowi maja zapewniony pakiet medyczny i inne benefity, a kierowcy nie. Skąd taka różnica w traktowaniu pracowników?

28.02.2023 16:25

Czy zatrudniacie panstwo kierowców bez doswiadczenia?

Zostaw merytoryczną opinię o P.H.U. RITEX Sp. z o.o. Sp.k.