RITEX

3.7/5

• Rozwijamy się dla Ciebie
  • Dlaczego warto z nami pracować?
  • Social media

Rozwijamy się dla Ciebie

Dlaczego warto z nami pracować?

Social media

• Ogonowice
  • Koskowice
  • Taczalin

3. Opinie o pracodawcach Legnickie Pole
  5. Opinie o P.H.U. RITEX Sp. z o.o. Sp.k.

Opinie o RITEX Legnickie Pole

Nie przegap nowości o P.H.U. RITEX Sp. z o.o. Sp.k.!

23.11.2020 20:08

Koledzy do nowego roku to wszystkie auta osobowe kierowców będą stały na paletach :):):)

23.11.2020 12:06

Panowie aby do nowego roku jak się w placach nic nie zmieni dużo kierowców odejdzie
    Prawie były pracownik

20.11.2020 09:56

Żeby się trzymali tych 3 tygodni w trasie i siedem dni w domu to byłoby w miarę, a tak myślę poważnie o zmianie firmy. Trochę już tutaj pracuję.

03.09.2020 10:36

Czy nadal poszukuja na dolny slask 4700 netto? Ja bez doswiadczenia
    Zenek

26.10.2020 10:18

Oglaszaja sie na portalu 5700 zl ale nie wiem dokladnie czy to krajowka
    Biedronka

25.10.2020 10:54

Szukam pracy z jezykiem angielskim..czy obecnie są przyjęcia do firmy?

26.10.2020 09:58

Dzień dobry. Zachęcamy do przesyłania aplikacji lub kontaktu z działem HR pod numerem 76 7459219
    Antek

26.10.2020 10:08

Ja apkikowałem z norweskim, ale niestety nie potrzebują
    Shadow1

23.10.2020 14:17

Z dnia na dzien znajdziesz tylko wiecej minusow i bardziej sie zniechecasz. A (usunięte przez administratora)za wasze pieniazki buduje apartamenty ktore nazywa tym pieknym slowem ZLOTE APARTAMENTY
    Shadow

23.10.2020 14:12

Jak kazda firma ma plusy i minusy. Chcialbym pomoc osobom, ktore chca sie zatrudnic, aby podjely przemyslana decyzje. Zaczne od plusow: - samochod przypisany do kierowcow, nikt nie ingeruje w jakiekolwiek przerobki jak np. Zamontowanie uchwytow na rowery czy zalozenie dodatkowej paleciary na zwiekszenie miejsca na graty. Jest to ogromny plus. - czeste trasy na hiszpanie (nie dla kazdego jest to plus. Dla mnie tak, poniewaz jest szansa ze trafisz na pauze weekendowa gdzies w okolicy plazy i fajnie wypoczac jezeli lubicie slonce) - Mozliwosc dostabia dodatkowej premi za paliwo lub ilosc wykonanej pracy(mi osobiscie przez pol roku przepracowanym w tej firmie, nie udalo sie jej dostac.) -fajna atmosfera miedzy kierowcami - nowoczesny budynek z niezlym image firmy. Moje pierwsze wrazenie bylo wow, chyba trafilem na dobra firme. Niestety nie wszystko złoto co się świeci... MINUSY: niestety z mojej perspektywy jes ich mnostwo, lecz dla Was niekoniecznie nimi musza byc. - Firma gwarantuje na obecne czasy tzw pensje stala ktora wynosi (usunięte przez administratora)zl w systemie 21dbi pracy/7dni w domu. Jest to stala, ktora ponoc jest nietykalna i zawsze sie nalezy, lub moze wzrasnac o dodatkowa premie o ktorej wspominalem. Niestety to nie prawda nie dostaniesz jej w kilku przypadkach jak np 1. Zatrudniles sie 6 dnia miesiaca. W praktyce przepracujesz wtedy 21 dni w tym miesiacu wiec wydaje Ci sie ze nalezy Ci sie te (usunięte przez administratora) tys zl, lecz firma liczy to inaczej(usunięte przez administratora) zl /30 dni w miesiacu = (usunięte przez administratora)zl a teraz (usunięte przez administratora)zl x 24 dni = (usunięte przez administratora)zl gdzie jest (usunięte przez administratora)tys po prostu go nie ma a Pan (usunięte przez administratora)wmowi Ci ze nastepna bedzie juz normalna i ze jest wszystko ok. Teoretycznie stala to 7 tys wiec nie ma mowy o dietach, wiec niektórzy z Was pomysla ze nie ma o co sie klocic. Mnie osobiscie to boli ze przepracowalem w danym miesiacu tyle samo dni a zaplacono mi liczac jakim smiesznym systemem korzystnym tylko dla firmy (usunięte przez administratora). 2. Po przepracowanych 5 miesiacach zostalem poinfornowany ze firma w sierpniu ma przestoj i mimo przyslugujacych mi 7 dni wolnego po 21 dniach w trasie dostane 10 dni dodatkowego wolnego. Mysle sobie super zrobie sobie wakacje w koncu mamy lato a to dodatjowe wolne nie urlop. Zjechalem do domu 29 lipca po 23 dniach i nalezalo mi sie 7 dni co daje 5 sierpien plus ich dodatjowe 10 dni wiec wyjazd 15 sierpnia. Super. (usunięte przez administratora) - z powyzszego minusa wynika ze jezeli chcesz isc na urlop wliczaja w niego dni ktore prawidlowo przysluguja ci po przejechaniu dlugiej trasy. Przyklad chcesz wykorzystac urlop 10 dniowy. przyjechales 5 grudnia w trasie byles 21 dni wiec nalezy ci sie 7 dni wolnego wiec do 12grudnia i niestety te 7 dni licza ci juz jako wykorzystany urlop wiec 10 dien wedlug nich bedzie przypadal 15 grudnia i idziesz znow do pracy. - pracujesz w systemie 21/7 niestety w 90% jest to system 23/7 dni. P(usunięte przez administratora) - nie licza pelnych 7 dni w domu tzn przyjechales w czwartek o godz 20:00, kaza Ci przyjechac w kolejny czwartek nawet o godzine wxzesniej!!! Co daje tak naprawde 6 pelnych dni. - srednio robisz okolo 18 tys km na 23 dni dla mnie duzo ciagla gonitwa i walka z czasem. - plandeka czy deszcz czy snieg towar trzeba zabezpieczyc.
    Gabe

23.09.2020 16:47

Cześć wszystkim. Razem z dziewczyną kończymy powoli kursy na c I c do e I już rozglądamy się za pracą. Z tego co widzę ta firma daje szansę świeżo upieczonym kierowcom. Mógłby mi ktoś przybliżyć warunki współpracy? Mam tu na myśli bardziej atmosferę pracy - cenie sobie dobry kontakt z ludźmi z którymi pracuje, nawet jeżeli na codzien się nie widzimy :) Papierów jeszcze nie mam, dlatego nie chce im zawracać gitary. Kurs udt posiadam, lecz robiłem go w Holandii i nie wiem czy zostanie zaakceptowany
    zespół

24.09.2020 13:34

pracujemy kilka miesięcy, ale mamy dobre doświadczenie. System 3/1 to 3 weekendy w trasie. NIe mamy problemu ze spedytorami, współpraca układa sie ok, jak na razie ha. Ostatni trafił nam się fajny wyjazd, to i zwiedzaliśmy Zadzwoń i dopytaj , czy świeżaki też mogą jeździć. My musieliśmy przysłać dokumenty, sprawdzali nasze doświadczenie. Kurs udt na kierowcę nie będzie ci potrzebny
    Sędzia

28.09.2020 01:47

Tak przyjmują ,dają szanse wszystkim tylko że pracujesz w 90 procentach same nocki a dodatek za za nie jest ciagle stały w takiej samej kwocie ,dziwne ale prawdziwe.nie sugeruj się ogłoszeniem i systemem pracy ,tu się pracuje na weekendy i dni w domu a wypłata ciagle taka sama lub mniejsza ,bo w tej firmie jako nielicznej w Polsce jest ciagle pandemia a pracy jest nawet więcej .
    Nietoperek

03.09.2020 04:42

Praca w 95 procentach w nocy,podam przykład zaczynasz o 18 po pauzie wiec czas pracy masz do 15 następnego dnia idziesz spać po 9 godzinach w upale jedziesz dalej i tak w kółko przez 3 tygodnie życzę powodzenia .
    Tony

03.09.2020 11:14

Niestety to prawda. Praca w większości po nocy. Ludzie przemęczeni i dlatego jeśli nadal firma będzie brała pod uwagę tylko czas pracy a nie pozostałe czynniki to nikt tak nie będzie pracował. Spedytorzy muszą dużo nauczyć się od firm ościennych jak to powinno wyglądać.Na drogach Europy w nocy można spotkać najwięcej plandek Ritex oraz chłodnie.

21.08.2020 12:51

Ostrzegam kandydatów na międzynarodówkę ostatnio obciążyli mnie za to że kamień z pod koła wybił mi przednią szybę bo niby jechałem za blisko drugiej ciężarówki. A prawda taka że mijałem się na górnej portugalce z drugimi autem
    SCANIA RITEX

03.07.2020 19:53

Witam jesteśmy zainteresowani z Żoną ofertą pracy w państwa firmie. Mamy pytanie o zarobki w miesiącach URLOPOWYCH ( lipiec-sierpien i grudzień-styczen) oraz czy godziny nocne są płacone uczciwie PODSTAWA+DIETY+GODZINY NOCNE. Czy płacone jest tylko na papierze.

04.07.2020 10:54

Dzień dobry. Z chęcią odpowiemy na Państwa pytania i przedstawimy model pracy. Proszę o kontakt telefoniczny .

04.08.2020 23:37

Jeśli chodzi o miesuace urlopowe to tyle co wy jeździsz z frachtów to twoje czyli połowa wypłaty
    Janek

23.06.2020 12:29

Witam czy oprócz wynagrodzenia (usunięte przez administratora)tys płacone jest za nadgodziny nadliczbowe i nocne ?

29.06.2020 14:21

Dzień dobry. Zachęcamy do kontaktu pod numerem 76 7459219, z chęcią odpowiemy na wszystkie Pana pytania.
    Franciszek

01.08.2020 10:37

Nadgodziny o czym ty mówisz ????

19.06.2020 12:25

Witam w ogłoszeniu jest system 3/1 co on oznacza ?czy urlop wypoczynkowy jest zgodnie z prawem udzielany?czy płacone są nadgodziny i godziny nocne?
    Podwójna

21.06.2020 22:06

Nadgodziny godziny nocne czy płacone nie pytaj w biurze bo nie będą wiedziec o co chodzi haha

22.06.2020 14:12

Zachęcamy do kontaktu pod numerem 76 7459219 . Z chęcią odpowiemy na wszystkie pytania.

Oferty pracy - P.H.U. RITEX Sp. z o.o. Sp.k.

Kierowca Międzynarodowy Kat C+E- Oferta dla Par

WalletIcon

9000 - 10500 PLN / m

Anna

22.06.2020 08:04

Czy w obecnej sytuacji firma prowadzi rekrutację Pracownik magazynu .

22.06.2020 11:06

Dzień dobry. Rekrutacja na stanowisko Pracownik Magazynu została zakończona z dniem 19.06.2020. Ze względu na duże zainteresowanie ofertą oraz ograniczoną liczbę miejsc- 1 etat- kontaktowaliśmy się z osobami, które doświadczeniem najbardziej dopasowały się w Nasze oczekiwania. Pozdrawiamy serdecznie i zachęcamy do śledzenia wszystkich naszych ogłoszeń.
    Kobieta

21.06.2020 19:33

Czy oferta dla par jest nadal aktualna?

22.06.2020 10:57

Dzień dobry. Jak najbardziej oferta jest aktualna. Proszę przesyłać swoje cv.
    Malina

18.04.2020 11:31

Ile płacą w ritexie dla kierowcy w systemie 3/1?
    Podroznik

09.06.2020 12:53

Tam minimum 7 netto ..dopytywałem wiec (usunięte przez administratora)u mnie zmniejszyli do 6500 netto i jeszcze przestoj mam..straszne czasy
    Podroznik

09.06.2020 13:00

U mnie w aktualnej pracy to kiepsko szkoda ze w ritexie nie maja przyjec na pojedyncze obsady
    Stach

09.06.2020 12:44

7 netto w sumie to jak sie rozgladalem po firmach innych to nie tak zle
    Stanislaw13

05.06.2020 13:41

Witam czy jest rekrutacja na stanowisko kierowca miedzynarodowy z doświadczenie?

05.06.2020 13:58

Dzień dobry w kwestii rekrutacji zachęcamy do kontaktu z Działem HR pod numerem 767459219, który odpowie na wszystkie pytania. Aktualne oferty pracy można także sprawdzić na stronie www.ritex.legnica.pl w zakładce kariera.
    Rafał

02.06.2020 10:29

Czy firma prowadzi nadal rekrutacje na stanowisko Magazyniera? Z góry dziękuję za odpowiedź!

02.06.2020 10:36

Aktualnie prowadzona jest rekrutacja na stanowisko Pracownik Magazynu. Kwalifikacje UDT raz umiejętność jazdy na wózku widłowym nie jest wymagana. W razie zainteresowania ofertą proszę kontaktować się z działem HR pod numerem 76 7459219
    Mariusz

29.05.2020 10:45

Dzień dobry, jaką oferują Państwo umowę?

29.05.2020 11:11

Pracownicy zatrudniani są zawsze na podstawie umowy o pacę. Zachęcamy do kontaktu z działem Hr- pod numerem 76 7459219

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w RITEX?

Daro

06.05.2020 20:16

Witam ,chciałbym zapytać o pracę mechanika czy na miejscu cz na zmiany i czy są też wyjazdy i jak to wygląda ogólnie
    Hugo

07.05.2020 07:46

Z tego co slyszałem to praca na miejscu .oni maja warsztat na strefie w lca. Jedna zmiana.chlopaki wychodza okolo 17 . Nie trzeba miec doswiadczenia przy ciezarowkach. Przyuczaja .z tego co wiem.to zarobkiw granicach 4 -5 netto w zaleznosci od doswiadczenia..najlepiej tam do nich zadzwonic ..ja wiem tyle co chłopaki opowiadaja

01.05.2020 17:04

Johny

01.05.2020 23:30

Podpisuję się pod tym... wszystko prawda.

30.04.2020 09:48

Kierowca xyz

30.04.2020 15:40

takie bzdury co teraz napisałeś to świadczą tylko o jednym- widać i czuć język z biura.
    Frigo

30.04.2020 16:01

No chyba Ty masz. Dobrze popytaj kolegów.
    SCANIA RITEX

17.04.2020 22:32

Masakra w tych czasach dają 10 par rękawiczek JEDNORAZOWYCH na auto czyli po 5 par na kierowcę i 2 MASKI PYŁOWE na 3 tygodnie. Już kiedyś pisałem że wcale nie dbają o PRACOWNIKÓW którzy kilkanaście lat tu już spędzili.
    Wiesiu

03.03.2020 15:42

Najlepsza jest ta Angela i Ten MENEL .Zróbcie na firmie skarbonke i zucajcie im tam grosze żeby z banki się nie myli bo wstyd dla firmy jak (usunięte przez administratora) !!!!!
    Kierowca @

20.03.2020 21:07

Celebryci ha ha. Masakra jakaś
    Studentka

29.12.2019 22:40

kierowcy wy to lubicie sobie ponarzekać. Smarujecie na każdą firmę transortowa. wiecznie niezadowoleni.
    Franciszek

04.03.2020 20:23

Oj widać, że na bieżąco śledzicie wpisy. I co tak się boicie, że praktyki firmy ujrzą światło dzienne. Szefowa administracji trzęsie gaciami ?? Błąd zrobiony umyślnie, bo już wiem z kim piszę. To jedna i ta sama osoba tylko nick zmienia. Szefowa administracji ogarnijcie się. U was kokosy się zarabia nie bądź śmieszna. Weź się do roboty wreszcie !!!
    Kierowca na pauzie

04.03.2020 21:20

Nie jestem..ale stwierdzam fakt..ze nie wiesz co piszesz juz i stajesz sie niewiarygodna..a to ze odpisuje bo bawia mnoe wpisy sfrustrowanych ludzików..mi jak.cos nie odpowoada odchodze.mam na koncie kilka prac..ale jakos nie chce mi sie tracic energie na hejciki..lubie sobie poczytac bo to kobiety najwiecej mieszaja

Kontakt - P.H.U. RITEX Sp. z o.o. Sp.k.

Gniewomierz 177 59-241 Legnickie Pole

NIP:6931011902

Branże: Transport i spedycja

Cajmer

14.02.2020 12:15

Polowa z was tutaj to kierowcy którzy na pauzie zamiast odpoczywać to lata po stacjach restauracjach w poszukiwaniu darmowego Internetu tylko po to żeby im ułożyło i coś napisać czego boją się powiedzieć w biurze oficjalnie A na parkingu wielcy wojownicy co on nie zrobi jak zjedzie na bazę itd. Dlaczego nikt nie podpisze się z imienia nazwiska (usunięte przez administratora)
    Uchur

17.02.2020 08:55

Bohaterowie, piszę się przez H a nie CH
    Hipiska

02.03.2020 09:54

Hate to nie opinia
    Paweł

19.01.2020 19:05

Czy teraz również są jakieś przyjęcia w firmie? warto składać dokumenty?
    Xyz

22.01.2020 20:35

To co widać na olx magazynier wynagrodzenie 4netto jak pisza to wydaje sie spoko kierowcy co weekend w domu i jakies biurowe.szkoda ze nie maja produkcyjnych przyjec
    Nauczycielka

11.02.2020 18:00

No właśnie spedytor. Wiem, że spoko płacą.
    Nauczycielka

11.02.2020 17:54

Myślicie, że nauczycielka z niemieckim ma szansę na spedycji?
    Sam

11.02.2020 17:57

Dowiesz się jak wyślesz cv :-) slyszalem , że sprawdzają język. A ogólnie to robią płatne dni próbne żeby zobqczyc jak się pracuje
    Magazynier

30.12.2019 08:57

Jakie warunki trzeba spełnić na pracę na magazynie..podobno płacą3.5-4 netto
    Stasiu

04.01.2020 13:23

Najlepiej zadzwonic i zapytac .z tego co wiem to placa najlepiej na strefie
    Jakiś tam

11.01.2020 12:36

Marco,a ile z tego jest na umowie i wplacaja na konto a ile pod stołem?
    Administracja

30.12.2019 21:35

Jestem po Studiach Administracyjnych nie znam języka obcego. Czy są jakieś przyjęcia. Wiem, że ze znajomoscią angielskiego czy niemieckiego to lepiej się zarabia słyszałam, że z jakieś 4 czy 5 tys na rękę ciekawe czy to prawda
    Lemur

21.12.2019 23:49

Niech każdy się dowie co w tej firmie osoby siedzące na swoich czterech literach wyprawiają z kierowcami. Ogólnie odradzam wszystkim chcącym pracować w Ritexie. Firma tylko z zewnątrz dobrze wygląda.Reszta to zgniłe jajo. Pracownicy biurowi bawią się za zysk wypracowany przez kierowców. Kierowcy nie dostają żadnych profitów. W obecnym czasie firma nawet raz w roku nie jest w stanie zorganizować spotkania świątecznego dla wszystkich kierowców co w innych firmach jest to od dawna praktykowane. Zresztą trudne by to było, bo spedytorzy w tym roku mieli super zadanie. Utrudnić przyjazd do kraju na Wigilię większości kierowcom. Ludzie zamiast spędzić czas w gronie rodzinnym spędzą na parkingach, bo Ritex liczy zyski i nieważny jest dla nich czynnik ludzki. Dali ludziom bony na inwentaryzację do sklepów żony prezesa i myślą, że wszystko ok. Przyjęcia do pracy nie są uczciwe. W rzeczywistości to ściema. Ludzie są na siłę przetrzymywani za granicą do 4 tyg. i nie mają płacone za przebywanie powyżej 21 dni.Urlop to tylko kilka dni latem, pozostały w niewiadomy sposób znika. Tak więc sami zdecydujcie czy warto starać się o przyjęcie do takiej firmy jak Ritex. A co najważniejsze to firma jeździ głównie do Hiszpanii i Portugalii a auta nie posiadają klimy postojowej. Więc w obecnych czasach wygląda to słabo. Sami zdecydujcie czy jest to firma marzeń w której chcecie pracować .
    Greg

14.12.2019 22:32

Czy dobrze Was zrozumiałem? W systemie 3/1 przeciągają Was po 3-4 dni (w roku to 36-48 dni), za które nie macie płacone ani grosza? Wy, kierowcy, dobrze się czujecie pracując tam jeszcze?
    Greg

14.12.2019 22:34

Gdyby firma była w porzadku to chociaż ten urlop zrobiłaby Wam płatny, także te ochy i achy przed kamerami to zwykła ściema.

15.12.2019 11:24

Tak kolego to prawda 2 lub 3 dni to z góry ustalone przez firmę to norma ,ale do tego ze pracujesz 21 +2 dni dochodzą jeszcze conajmniej 2 dni i do tego zamiast mieć wolnego tydzień tak jak jest w ogłoszeniu i naborze do pracy system 3 na 1 naprawdę nie istnieje ,pracujesz ile się spedytorem podoba i nikt nie ma z tym odwagi nic zrobić ,można tylko się zwolnić ,w firmie pracuje dużo osób za wschodniej granicy,pracuje również dużo ludzi którzy zrobili dopiero prawo jazdy czyli bez doświadczenia wiec gdzie im będzie lepiej. Ogólnie w firmie nie jest źle, są plusy i są minusy największym brak poszanowania!!! zasadą tej firmy i nie tylko jest brak spotkań integracyjnych wprowadzanie nowych rozwiązań,udogodnień,pisze tu o całkowitym braku kontaktu z filarem tej firmy który pracuje na wszystko KIEROWCA!!! a zapomniał bym napisać ze kadra i pracownicy biurowi dość często maja spotkania i wyjazdy w celu integrowania się(ha ha ) wiec myśle ze w niedługim czasie sami będą jeździć!!! Co do tej pary oczyma podwójnej? nie mogę nic napisać bo osobiście nie spotkałem ich na swojej drodze, skoro lubią pokazywać to co robią publicznie to pewnie firma tez będzie się starała traktować ulgowo.
    Janusz kierowca

13.12.2019 12:50

Koledzy kierowcy i przyszli pracownicy, piszecie Żr płaca na czas ok!!! bo co? bo musza gdyby tego nie robili sami by pracowali!!! pomagają w czym? ktoś napisał ze mu pomogli lecz nie sprecyzował wiec wnioskuje ze w niczym !!! napiszmy co firma daje i co obiecuje bo tutaj jest problem ale nie tylko tej firmy, pamietajmy nie sztuka jest pracownika pozyskać pracownika jest sztuka zatrzymać a to z tego co wiem w tej firmie jest ciężko dlaczego? bo tylko obiecują i nic więcej, urlop dwa tygodnie ? socjal? ludzie to są normalne rzeczy nie graniczące z jakimiś cudami !! sprawa jest prosta(coś mówisz dotrzymaj słowa ) nie wspomnę już o systemach pracy 3/1 to dopiero dziwactwo jak cię będą przyjmować to wszystko obiecają ,całe szczęście ze jest ten portal i mam nadzieje ze ludzie czytają.Pozdrawiam i życzę miłego dnia .
    Kierowcajanek

12.12.2019 11:53

Jak 2 razy mnie przetrzymali to potem zjechalem wczesniej kasa sie zgadzala . Jezdzilem w gorszych firmach na dolnym slasku ci to dopiero (usunięte przez administratora). Tu przynajmniej jak zadzwinisz znproblemem to pomoga ale z urlopem w ciagu roku to słabizna 2 tydodnie w sierpniu i 2 tygodnie w grudniu
    Józek

12.12.2019 23:02

I co ze wcześniej zjechales? Dni pracy od tego się nie zmniejszyli. Z tym urlopem to chcesz czy nie chcesz a musisz iść... I to za darmo.... Ogłaszają sie ze płacą stałą 8000 a jak mija sierpien czy grudzień to na konto wpływa tylko polowa wypłaty... Cuda... Dodatkowa informacja ze jak Ci wypada twoje należące sie 6 dni wolnego w grudniu przed urlopem to zapomnij ze bedzie Ci za to płacone. Dostaniesz od frachtu. Ot takie cuda tu sie dzieją juz pomijając całą gwardie w biurze ????
    Kierowiec

13.12.2019 02:05

Ciekawe kto ci pomoze bo nawet jak masz problem z id to wielce obrazeni na Ciebie ze jestes nie udolny . Jak inny problem to kazdy odbija pileczke. W grudniu maja na ciebie wywalone bo jezdzisz za damski uj . Jesli jest az tak super to dlaczego od wakacji zwolnilo sie mnostwo ludzi . A zapytaj sie kierownika czy mozesz wyjechac jeden dzien lub dwa dni pozniej to nawyplacie odczujesz minus 500 pln za kazdy dzien. Czy wedlug przelicznika 23 bo tle jestes w trasie zarabiasz ponad 10 tys .
    Daniel

10.11.2019 22:12

Niestety firma w systemie 3/1 nie płaci za czas kierowcy powyżej 21 dni a przetrzymuje zawsze powyżej tych dni. Bywa, że jest to nawet 24-25 dni. Urlop tylko latem i przed świętami. Inny termin niemożliwy.Urlop jest niepłatny!!! Szkoda słów...

09.12.2019 15:41

Potwierdzam
    kierowca

04.12.2019 21:41

trasy europa zachodnia głównie niemcy hiszpania . 8 netto w systemie 3 na 1
    Kierowca malucha

06.12.2019 13:20

Czyli 2 miesiące pracujesz(usunięte przez administratora) Pięknie ino słać podania do Ritex, ogłaszają się na potęgę.... Nawet celebryci z oczym podwójnej czy jakoś tak...ladnie opowiadają o firmie... Ciekawe jak długo oni będą tam pracowac i dawaj się doic...

09.12.2019 15:31

Haha po co piszesz bzdury? 3 na 1 to 21 na 7. A jeździ się po 21-23 i tylko 6 dni w domu!!! A pozatym niby gwarantowana, a w grudniu wysyłają na wolny 2 tygodnie i nie ma gwarantowanej a tylko o frachtu. Czyli około 5000 Max zarobisz
    Mitch

16.11.2019 01:14

Na (usunięte przez administratora) ta para z ritex duzo mówi o pracy w ritex kanał oczyma podwojnej z tego co tam usłyszałem jak na Polską firmę jest OK nowe Scanie tylko dla siebie masz dla mnie też zawsze ważna sprawa żeby nie wsiadać po kims...mi do końca system nie pasi ale może cos si jeszce zmieni w prztszlosci
    Mitch

16.11.2019 12:05

Jutjubie
    Cycu

02.12.2019 18:51

Nie ta krowa co duzo muczy tylko ta co duzo mleka daje .Porzyjemy zobaczymy :-)
    Kierman

26.11.2019 20:10

A jaka kasa dla os. z doświadczeniem i bez w obsadzie, jest różnica jakaś? trasy wszędzie to znaczy gdzie tylko Europa zachodnia czy Ukraina Rumunia Skandynawia????
    para

25.11.2019 20:49

nie wiem ile jezdzi par , chyba 15. Ale ciezko nam bylo znalezc taka firme. zone przyjeli bez doswiadczenia ,to ja ją uczyłem. Kasa na czas I auto jest nasze. A jeżdzć wszędzie trzeba. Polecamy

Zostaw merytoryczną opinię o P.H.U. RITEX Sp. z o.o. Sp.k.