RITEX

3.7/5

• Rozwijamy się dla Ciebie
  • Dlaczego warto z nami pracować?
  • Social media

Rozwijamy się dla Ciebie

Dlaczego warto z nami pracować?

Social media

• Ogonowice
  • Koskowice
  • Taczalin

3. Opinie o pracodawcach Legnickie Pole
  5. Opinie o P.H.U. RITEX Sp. z o.o. Sp.k.

Opinie o RITEX Legnickie Pole

Nie przegap nowości o P.H.U. RITEX Sp. z o.o. Sp.k.!

Kiero

22.02.2023 17:57

Witam , poszukuje kierowcy lub kierowniczki do podwójnej obsady w systemie 3/1, moja osoba wiek 30 lat : niepalący , doświadczony, spokojny , uczciwy , więcej info pod nr tel 518 609 718
    P.

14.02.2023 14:53

Orientuje sie ktoś czy płacą i ile płacą za weekend w trasie?
    Kuba 361

06.01.2023 20:57

Witam Czy w ritexie są pojedyncze obsady i czy przyjmują bez doświadczenia. Z góry dziękuję
    Kasia

05.01.2023 17:35

Jaka atmosfera i zarobki w obsludze klienta lub w spedycji w biurze? Jakiej stawki mozna sie spodziewac z doswiadczeniem?
    kierownik

29.12.2022 19:40

A z czystej ciekawosci, jesli chodzi o ritex, biora podwojne obsady na chlodnie czy obecnie tylko w gre wchodza plandeki?? Ktos kto tam pracuje, moze sie udzieli, kombinuja z urlopami po powrocie z trasy, ze rozpisuja je jako "wolne" zeby im pasowalo czy normalnie odbior to odbior a dni urlopowych nikt nikomu nie rusza?? Dzieki z gory.
    John

02.01.2023 19:29

Zapomnij że wykorzystasz tutaj w pełni swój urlop. Kto pracuje ten wie jak to działa.
    Kierownik

04.01.2023 23:30

Stad pytam, bo juz przerabialem takich co mi gospodarowali urlopem i nie mam zamiaru znow sie babrac w tym (usunięte przez administratora)dzieki kolego, pozdr
    Kierowca2

20.12.2022 19:28

Po jakim czasie od wysłania CV można spodziewać się odzewu?
    Kierowczyni

21.12.2022 09:56

Zadzwoń a nie wysyłaj CV. Ja zadzwoniłam i już wiedziałam że będę zatrudniona.
    Kierowca2

22.12.2022 15:03

No właśnie dzwoniłem i Pani mi mówiła, żeby złożyć CV, choć mówiłem jej że od lutego chce zacząć dopiero. Spróbuję w styczniu jeszcze zadzwonić.

20.07.2022 16:21

Czy to prawda że w Ritexie można jeździć że zwierzętami? Firma zezwala na taką PO 3 OBSADĘ? Z O O RITEX ????????????
    Low

25.07.2022 16:10

Pewnie!!! Możesz wziąć kota,Pumę czy jakiego innego tygrysa pod pachę i w drogę. W Hiszpanii to i zaskrońca na sztorc na fotelu posadzić możesz Milordzie.
    Yommy

20.12.2022 15:10

No pewnie ja tam z żoną jeździłem i nikt się nie czepiał:D
    Max

15.12.2022 15:06

Jakie najczęstsze kierunki jeździcie??

02.09.2022 10:39

Obecnie firma P.H.U. Ritex Waldemar Michałowski poszukuje na stanowisko Kierowca Międzynarodowy. Czy ktoś składa CV?
    KierowcaCE

20.09.2022 11:41

Kilka razy(3 razy) składałem aplikację na olx... Do dziś nic... Więc siedzę na jakimś zapyziałym magazynie w "(usunięte przez administratora)".
    Fin

19.09.2022 15:36

A na magazynie w zimie jest zimno a pracy jest bardzo dużo?
    Darek

25.05.2022 16:47

Z tego co policzyłem to podwójna obsada w Ritex w systemie 3/1 pracuje za 303 zł. dniówki. To chyba jakieś żart. Kierowcy co jezdzą w tej firmie nie potrafią liczyć ????????????Chyba że już sie pogodzili z losem, a jestem w domu to nic mi się nie należy. A gdzie godziny nadliczbowe, nie wspomne o pakiecie mobilności. To Girteka płaci lepiej, i pyrkam sobie boxem :):):) Polecam kupić sobie kalkulator i zacząć liczyć ile zarabiacie a później się podniecać
    Noe

25.07.2022 16:27

To idź Ramzes do tej Girteki i przestań już zawracać wentyl.

28.06.2022 11:09

Czy P.H.U. Ritex Waldemar Michałowski oferuje wszystkim swoim pracownikom umowę o pracę, czy jednak należy spodziewać się umowy zlecenia?
    zuzanna

20.07.2022 12:44

U nich zawsze umowa o pracę

13.06.2022 13:51

No i zaś imprezka tylko dla wybranych
    Wojtek

30.05.2022 20:06

Cześć szukam pracy w podwójnej obsadzie. Mam 24 lata bez nałogów, doświadczenie 5 miesięcy Jestem z woj. Lubelskiego kontakt: [email protected]
    Młodzian

06.04.2022 12:23

Witam, jak wygląda praca logistyka w firmie ritex? Czy można robić nadgodziny i czy są one płatne? Jak z umową czy dostaje się na czas nieokreślony ? Jak wyglądają zarobki i godziny pracy ?
    totek

22.04.2022 09:28

tak nadgodziny są płatne przynajmniej na magazynie ,,nie wiem jak w biurze
    kasia34

21.04.2022 14:03

Poziom rekrutacji dramatyczny. Abstrahując już od tego, że ciągle wstawiają te same ogłoszenia na te same stanowiska. Rekruterka bardzo nieprofesjonalna, wyrażała się w sposób bardzo olewatorski. Jeśli na tym etapie tak się prezentują, to ciekawe, co dalej.
    Malomiasteczkowy

14.10.2021 11:21

Ja jestem już 6 miesięcy jako kierowca .nie jest idealnie ale wcześniej pracowałem 2 gorszych firmach .. Na razie nie narzekam
    romek

29.03.2022 09:33

no i teraz jest wysoka podstawa
    szymek

29.03.2022 09:35

noo i podstawa 5922 zł brutto dostaliśmy aneks
    Joseph

28.03.2022 10:49

Tragednia, nie polecam nikomu. Aplikowałem na stanowisko biurowe. Posiadam naprawde spore doświadczenie i wiele rozmów w życiu przechodziłem, ale rekrutacja do tej pseudofirmy to nieporozumienie. Panią rekruterkę jedyne co cechowało to brak kultury osobistej. Jak można znając profil kandydata, zadzwonić do niego i na starcie zadać pytanie: ,,Realnie to ile byś Pan chciał, jak zejdzie Pan na ziemie (...)'' Rozmowa krótka i bardzo nie miła. Rekruterka wspomniała, że Ritex jest tak super firmą że przeglądnie aplikacji zajmuje jej 2 tygodnie ponieważ tylu jest chętnych. Telefon dostałem 2 godziny po tym jak zostawiłem swoją aplikacje na ich stronie, więc niech każdy odpowie sam sobie.... Joseph
    Mysia

04.01.2022 23:47

Czy firma wie ze w autach wożone są szczury w klatce ? Takie mniejsze trochę od psa z ogonem ?

03.02.2022 13:37

W tej sytuacji nie można dać jednoznacznej odpowiedzi są tak (usunięte przez administratora) że ludzie na parkingach się pytaj czy w tej firmie wszyscy tacy są .
    Robert

19.06.2021 17:16

Cześć mam pytanie czy w tej firmie można by się starać o pracę jako kierowca C+E bez doświadczenia.
    Kier

14.10.2021 11:23

Widziałem ostatnio ogłoszenie że bez doświadczenia teraz przyjmą
    felgi

26.01.2022 10:43

coś tam się ogaszają niby co tydzień w domu, ale ja szukam i tak codzienie

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w RITEX?

11.12.2021 05:56

Kasa kasą ale nie wysyła się aut na Szwecję na prawie łysych oponach bo DOBRA CIENA jak to jeden z biura gada.
    nieszczęśnik

20.01.2022 14:24

jeżdżąc na tą Szwecję to chyba dobrze zarobiłeś? czy wypłata słaba? a może poproś tych z biura żeby ciebie ładowali na Hiszpanie tylko, bo tobie ok 7 tys wypłaty wystarcza i więcej nie potrzebujesz, i po problemie
    Shadow1

23.10.2020 14:15

Kontynuacja minusow - najwiekszy minus dziwie sie ze przez chwile o nim zapomnialem rozpisujac sie o zlym naliczaniu. Drodzy przyszli kierowcy firma ma bardzo duzo zlecen z niemiec do hiszpani, z francji do hiszpani i odwrotnie. Tzn przejezdzamy ciagle przez francje. I tu zaxzyna sie problem firma na kartce wypisze ci jakimi drogami masz jechac do wyboru sa dwie 1. Gorna portugalna(dramat) wozisz 25 ton na plandece. A musisz przejecgac 450 km landowami bo firma unika autostrad by zmiejszyc koszty. Trasa jest okropna chetnie wypisalbym wam doslowna droge ale bym was zanudzil i nie mam dodatkowo przy sobie ich magicznej kartki. Te 450 km drogi do zakazy dla tranzytu, zakazy dla 7.5 t oraz zakazy dla 20 ton. Ponoc placi firma... Lecz niestety bedziesz mial tam wypadek niekoniecznie z twojej winy do wiezienia idziesz ty. Warto? Nie... Mnostwo fotoradarow, przejezdzasz nawet przez miasteczka z osiedlami gdzie musisz jezdzic 30km/h raz ty kogos przepuszczasz aby sie zmiescic a czasami oni musza cibie. Porownalbym te drogi do naszych drog wojewodzkich czy powiatowych. Choc i tak je zawstydzaja. Przejechanie tych 450 km zajmuje 8 h jadac przepisowo i nie narazajac sie na wiecej mandatow. Samochody firmy ritex sa ciagle zatrzymywane gdzie trzeba placic karta firmowa i zawoza cie do bankomatu. -Telefon firmowy z lat 90, problem z firma ograniczony. Po kazdym zaladunku i rozladunku tym telefonem musisz wyslac 6 sms do kazdego spedytora co jest uciazliwe. -dostajecie samochod przypisany do kierowcy, lecz wracajac po 7 dniach okazalo sie ze moje prywatne rzeczy w kabinie zostaly poprzestawiane i samochod jakims cudem ma przejechane 250 km wiecej. -brak czasu na posilki musisz robic je w trakcie jazdy aby zdarzyc. - jezeli okradna cie z paliwa odejmuja ci ta kwote od twojej gwarantowanej zapomnialem dodac wczesniej. Wiec 7 tys znow nie bedziesz mial. - firma daje ci dodatkowa premie za wykonanie wiecej pracy tzn. Sumuja kwote wszystkich frachtow, dostajesz to na kartce. I jezeli 13.5 %nie jestem do konca pewien czy bylo to 13.5 % sumy wszystkich frachtow wyniesie wiecej niz 7 tys to dawaja Ci to do gwarantowanej. Przy tych km jakie robi sie w tej firmie wyplata powinna wtchodzic 8.5 tys zl lecz dostajesz 7 tys. Czemu? Od tych 13.5 % odejmuja sume kosztow autostrada jakie przejechales. Co jest zalosne biorac pod uwage ze nie masz na to wplywu, bo po to one sa. A gdy powiesz ze nie zalezy ci na dodatkowej premi i ze wolisz jechac autostradami niz jezdzic 450 km landowami przez francje. To strasza cie mniejsza gwarantowana. - zapomnij ze firma zadzwoni po serwis, jezeli masz wystrzal nawet na autostradzie. Uslyszysz od nich po kilku wykonanych telefonach, ze oni moga wezwac ale koszt serwisu odejma od mojej wyplaty gwarantowanej... Co prawda byla to prawa przednia opona, nie lewa lecz pasu awaryjnego nie bylo. DRODZY KIEROWCY PISZE TA WIADOMOSC JADAC NA ZALADUNEK W INNEJ FIRMIE, DODATKOWO NA TELEFONIE. PRZEPRASZAM ZA WSZYSTKIE BLEDY ORTOGRAFICZNE I STYLISTYCZNE. WIEM ZE JEST TO TROCHE CHAOTYCZNIE NAPISANE. CIESZE SIE ZE MOGLEM PODZIELIC SIE Z WAMI MOIMI WRAZENIAMI Z TEJ FIRMY I ZE W KOBCU SIE NA TO SPONTABICZNIE ZDECYDOWALEM. NIE MA ZWYCZAJU TEGO ROBIC, LECZ TA FIRMA MBIE WRECZ DO TEGO ZMUSILA PONIEWAZ TAKIE ZLE ODNIOSLEM WRAZENIA PRACUJAC W NIEJ P. S. Bardzo polubilem kilka ekip z ritexa, lecz dziwie sie im jak mogli przyzwyczaic sie do takich stosowanych dziwnych praktyk. Niektorzy pracuja tam nawet po kilka lat. Chcialbym abyscie popracowali w kilku innych firmach majac porownanie jak moze byc w innych firmach. I jestem pewien ze 90% z Was juz by tu nie wrocila nawet ze wzglefu na bliski dojazd do bazy. Jeszcze raz podsumuje te 5 miesiecy zdaniem NIE WSZYSTKO CO ZLOTO CO SIE SWIECI
    Iwona

10.12.2021 09:20

Potwierdzam, dziwię się strasznie ludziom którzy chcą tam pracować.
    Low

16.01.2022 14:12

Bo tam jeżdżą kierowcy co się boją jeździć w pojedynczej.
    Adrian91

16.07.2021 13:55

Witam czy wiadomo coś o przyjęciach do firmy ritex na wózki z uprawnieniami udt
    robercik

08.11.2021 09:31

Jest ogłoszenie widoczne, są przyjęcia
    ja

30.11.2021 11:46

tak była rekrutacja , ale niestety juz nie ma ogłoszenia

05.11.2021 21:10

Panie prezesie co z tymi podwyżkami które miały być od września? Podwyżek nie widać a oferta pracy nadal jest. Pan kierownik od transportu ciągle powtarza że to jest CHWYT MARKETINGOWY żeby pozyskać NOWYCH NAIWNYCH KIEROWCÓW.
    Długoletni PRACOWNIK

24.11.2021 22:58

Potwierdzam 8500 to Bajka dla nowych
    Marian

10.03.2021 11:02

Witam, proszę o info o co chodzi z tą firmą. Ogłaszają się non stop, oferują od 15 tys do 20 tys. Dobierają cały czas zestawy czy jest tak ogromna rotacja w firmie!?
    Mio

06.10.2021 16:56

Jakie profity? Pracownik do 26rż zwolniony jest z podatku, co za tymidzie ma więcej na konto xD firma nic nie zyskuje
    Misiaczek

14.10.2021 11:22

Jak patrzę na ogłoszenia ..to wszystkie firmy się zawsze ogłaszają ..takie czasy chyba Ja nie mam doświadczenia muszę zadzwonić zobaczyć czy przyjmują
    Szczerosc

14.10.2021 02:20

Pozytywy sa pisane tylko przez biuro. Pracowalemw 3 firmach w mojej 5 letniej karierze. W tej firmie nie chcialem pracowac wiecej niz 3 miesiace. Dawalem sobie czas majac nadzieje, ze cos sie zmieni... Nie polecam

Kontakt - P.H.U. RITEX Sp. z o.o. Sp.k.

Gniewomierz 177 59-241 Legnickie Pole

NIP:6931011902

Branże: Transport i spedycja

Hubert

11.10.2021 11:45

Wspolnie z narzeczana wybieramy sie do Ritex by podjac tam prace jako kierowcy c+e czy mozemy poprosic o jakies opinie byc moze rady za hejt dziekuje

20.07.2021 11:08

Czy w P.H.U. Ritex Waldemar Michałowski pracuje się na open space?
    Xxx

07.09.2021 10:12

Pracujemy na open space..biura są nowoczesne ..polecam wejście na stronę internetową firmy ????

10.04.2021 10:08

Jaki jest styl zarządzania kadrą w P.H.U. Ritex Waldemar Michałowski?
    Krzysiek

10.04.2021 12:01

Styl? Proszę Cię...

27.12.2020 18:39

24.01.2021 07:27

Jak ile po 1000 posiadam nagranie w telefonie jak dzwoni pracownik Krzysztof i z przykrością informuje ze ciężka sytuacja.
    Hahha

28.03.2021 21:40

Tyle ze wtedy to bylo za okres po swietach do sylwestra nie za swieta w trasie
    duch

09.02.2021 20:06

Witam Zamierzam zatrudnic sie na stanowisko kierowca C+E na chłodnię. Nie rozumiem tylko tego systemu 2/1 gdzie dwa tygodnie w trasie i 3,5 dnia w domu?? Możecie mi to wyjasnic gdzie tu jest 2/1??
    Kierowcy

05.03.2021 21:06

Jest jeszcze 8/4 ale to już dla Wschodu
    iza

15.03.2021 20:13

2/1 to u nich a tygodnie i przedłużony weekend w domu jakieś 36 godzin
    Kierowca

07.02.2021 22:50

Cześć Na stronie mają podane że w systemie 3/1 w podwójnej obsadzie wynagrodzenie od 15k do 20k czy rzeczywiście można zarobić tyle w tej firmie Pozdr.
    Rico

08.02.2021 11:58

Można zarobić ale na parę. 3 tyg. to prawie 4 tyg i tylko 6 dni wolnego.
    xyz

13.03.2021 12:52

Tak można , a góra na świeta sie szarpnela i dała po 1000 zł za kazdy dzien utkniecia w uk spoko gest
    Navi

28.01.2021 19:54

Witam ponoć rekrutują. Jest ktoś chętny na podwójną? Swietokrzyskie .

08.02.2021 23:46

Rekrutują ale kobietę i mężczyznę. Inne pary nie wchodzą w grę. Najlepiej jak macie wspólne konto.
    duch

18.01.2021 20:22

Witam Przegladając strone firmy natrafiłem na ogłoszenie o rekrutacji kierowcy c+e na chłodnę pojedyńcza obsada. system 2/1 ale tylko 3,5 dnia w domu. Co to za system?? Gdzie tu jest 2/1??. Byłbym zainteresowany poniewaz mam doswiadczenie w trasach miedzynarodowych na chłodni ale nie rozumiem tego systemu. Może to ktos wyjaśnić??

20.01.2021 16:02

Dzień dobry Zapraszamy do kontaktu pod numerem 531 434 134, z chęcią wyjaśnimy na czym polega pracy w tym systemie.
    Franek

20.01.2021 16:05

Pracuje jako kierowca w tej firmie na miedzynarodoce..przed podpisaniem umowy jasno mi powiedzieli co to znaczy np system 3/1 .zgidzilem sie bo liczba na koniec miesiaca sie zgadza
    Franciszek

13.01.2021 11:31

Ludzie, ale mi was szkoda. Pracowałem dobre kilka lat w tej firmie i naprawdę uwierzcie mi to co wam dali prędzej czy później wam zabiorą. Wasz szef spędził święta z rodziną w Zakopanem i miał was głęboko w du... Firma porażka, szkoda tylko, że tak późno otworzyłem oczy.
    Kierowcy

13.01.2021 18:38

Popieram
    Kierowca

28.12.2020 21:18

Jakie jest wynagrodzenie za system 3/1 w pojedynczej obsadzie ??

29.12.2020 16:07

Nie ma takiego systemu w tej firmie
    Jasiek

04.03.2020 07:45

Szukam pracy na krajówce najlepiej od pon do piatku. Mecza mnie systemy jakies info dostane

26.10.2020 10:03

Dzień dobry. Zachęcamy do kontaktu z działem HR pod numerem 76 7459219, z chęcią udzielimy odpowiedzi na temat aktualnych rekrutacji na stanowisko C+E
    OLO

28.12.2020 09:27

Nie widziałem tego ogłoszenia. A po kursie też przyjmują? Czy trzeba mieć doświadczenie

27.12.2020 18:33

Firma kładzie (usunięte przez administratora) na kierowców bo biuro dbało przed świętami żeby się nie przepracowywać. Czy ktoś z biura zadzwonił do kierowców co byli przed samymi świętami w UK z pytaniem czy coś im potrzeba czy mają co jeść??
    Kierownica

22.12.2020 00:46

Ritex ostatnio stawia na Anglię więc jeśli lubisz jeździć na Anglię i spędzać święta w budzie jak to ma miejsce teraz to firma dla cb ok 20 aut stoi na Anglii a tak po za tym kasa na czas, czas jazdy wyjeżdżany do końca jazda na zakazach i nocki zależy jak ci wypadnie
    Staś pracownik

22.12.2020 23:41

No stary jeżdżąc w podwojnej obsadzie jak wyobrażasz sobie że nocki będziesz spał. Dziwisz się nie wiedziałeś pewnie tego no bo skąd????Jak się naogladales you tub że w firmie się tylko zwiedza A teraz ciężko zawiedziony-:)))))))
    Kierownica

23.12.2020 06:12

A czy ktoś mówił o Podwójnej obsadzie.. Czytaj ze zrozumieniem

20.12.2020 02:43

Witamy pracujemy z Żoną od kilku miesięcy sprawdzimy ofertę dla par jak na razie mamy 19 grudnia a my jesteśmy w UK zobaczymy kiedy raczą nas ściągnąć żeby przygotować i spędzić święta w DOMU.
    Mario

21.12.2020 14:25

Raczej trudno będzie wrócić . Święta w LKW.

Zostaw merytoryczną opinię o P.H.U. RITEX Sp. z o.o. Sp.k.

Oferty pracy - P.H.U. RITEX Sp. z o.o. Sp.k.

Kierowca Międzynarodowy Kat C+E- Oferta dla Par

Lubań