MIRBUD S.A.

Skierniewice

Opinie o MIRBUD S.A.

Koza 2011-11-09 17:52:42
Duża rotacja pracowników, zwłaszcza na dziale przygotowania inwestycji, gdzie współpraca z Panią kierownik działu jak i jej samozwańczą \"prawą ręką\" jest ciężkim doświadczeniem.
mlody 2012-10-16 12:13:46
Jednego nie rozumiem dlaczego swoich ludzi wysyla sie 300km w
delegacje a na roboty w okolicy skierniewic
wynajmuje sie prywatne np: koparki (usunięte przez administratora)?
podwykonawca 2013-08-12 09:41:57
Tak oto rzekła giełdowa spółka.
Poczytajcie sobie i zastanówcie się czy warto współpracować z taką firmą?
Poczytajcie KRD Mirbudu, porozmawiajcie z podwykonawcami którzy juz pracowali dla tych (usunięte przez administratora) i zrozumiecie dlaczego takiego jeżyka używają tu na forum.
Dla nich to standard, tak rozmawiają z podwykonawcami gdy ci chcą należnych ich pieniędzy.
2013-09-13 17:21:22
Chyba mirbud nie stoi aż tak żle skoro jest generalnym sponsorem skierniewickiego święta kwiatów.
4
lolo 2013-12-13 19:07:51
Przeczytajcie GŁOS SKIERNIEWIC I OKOLIC właśnie w ostatnim wydaniu jest z tym NIE WIEM JAK GO NAZWAĆ obszerny artykuł !!!
1
hilton 2014-01-21 16:01:10
mam pracować na hiltonie w Warszawie jako podwykonawca
co powiecie o nich pytanie do podwykonawców na tej budowie
TYNK 2014-01-27 17:00:26
Teraz już na Hiltonie jest ok, rok temu nie było ciekawie.
Cała branża miała cienko ale można było ze strony Mirbudu to zakomunikować
Ostróda 2014-02-02 21:53:30
no nie powiedziałbym, ja nie jestem z rodziny a nie mam problemów ani z kierownikiem budowy ani z rozliczeniami:)
ale w skali całego mirbudu nie można liczyć ze kazda firemka podwykonawcza będzie oczkiem w głowie bo jest ich kilkaset
mirbud to już nie lokalna firemka jak było 5 lata temu
Ostróda 2014-02-03 10:05:42
z tym też nie mam, kaska na koncie
teraz jade na Łódź
1
podwykon 2014-02-15 19:25:15
chłopaki już macie paranoje
nikt nie ma oni 100% zadowolonych klientów ani dostawców
(usunięte przez administratora) juz nie pracuje z Mirbudem ale kiedys tak i źle tego nie wspominam
napisze jak jest aktualnie w przyszłym tyg, bo mój były wspólnik teraz coś im robi w gdańsku
------- 2014-02-22 09:47:53
(usunięte przez administratora). najlepiej z daleka,skromnie,mniejsze zlecenia,mniejsza kasa,ale chociaż pewne ,z nimi się narobicie i nie zarobicie !!!
***** 2014-02-22 11:28:17
ale i tak ludzie nie wierza i maja potem problemy .POTWIERDZAM
xxx 2014-02-24 06:49:57
jedynym kto tu dodaje oszukancze komentarze jest upadły ad instal który za swoją "fachowość" dostał notę od mirbudu i tyle
------- 2014-02-24 07:49:22
Mówcie i myślcie jak chcecie,jeżeli nie wierzycie,spróbujcie,wyłóżcie kasę budujcie,żeby póżniej nie było zdziwienia i waszych tu komentarzy ! Powodzenia !
GL 2014-02-25 09:48:16
Dzieki nie trzeba powodzenia, mozesz tu odganiać ludzi ile chcesz
i podpinać wszystkich pod własne zdanie
ja pracowałes, kase otrzymałem, pracuje dalej i 2 z 3 faktur już opłacone
trzecia ma termin na 15-03-2014
ciesla 2014-02-28 12:40:23
ani mirbudu ani wargromu nie polecam (usunięte przez administratora)
czytelnik 2014-03-09 19:03:18
CZYTAŁEM WPIS FIRMY MIRBUD JAK TO OSTATNI KWARTAŁ 2013 BYŁ ŚWIETNY I SPORO KASY ZAROBILI A JA SŁYSZAŁEM ZE FIRMA PRZESTAŁA DAWAĆ OBIADY NA DELEGACJI I NIE PŁACI DELEGACJI
666 2014-03-11 12:25:53
zwyczajne kłamstwo
widać kogoś zysk mirbudu kuje w oczy bo tak się składa ze obiadki nigdy nie były fundowane przez spółkę a diety są wypłacane po dziś
ostatnio zeszły tydzień
płacze i lamenty 2014-03-19 10:44:23
możesz tez zawsze być generalnym podwykonawcą i sam zatrudniać podwykonawców
skoro to tacy fachowi, bezproblemowi, życzlili ludzie
podwykonawca jest dla generalnego, nie odwrotnie
was są tysiące w Polsce i można sobie wybierac kto co będzie robił:)
ad instal dobrze wie za co dostał notę obciążeniową i dlaczego jego kariera w budownictwie została definitywnie zakończona
PPHU 2014-04-10 16:54:41
Nie chcę rad tylko konkretnych informacji
do pphu 2014-04-10 18:57:01
Skoro liczne fora cię nie przekonuja i wypowiedzi wielu osób,to nic cie nie przekona na ta chwile,masz chęc zarobku i jest to normalne,ale najlepiej wez to zlecenie bedziesz miał konkrety,bo nic innego cie nieprzekona,powodzenia.
bu 2014-04-13 12:17:39
No tak powinni dbac o ciebie nie o siebie, small biznes w polsce hahahaha
Z BRANŻY 2014-04-14 12:24:07
mało w tej branży widziałes jezeli sądzisz ze w mirbudzie jest źle
ha 2014-04-15 09:25:13
Sanepid by się przydał
adtoitoi 2014-04-15 13:25:42
U Ciebie napewno:)) Kiedy ty ostatnio budowę widziałes, tylko po forach latasz bidaczyno
fonto 2014-06-29 10:03:15
A jakie mogą to byc normalne opinie na temat Mirbudu?
aqwertysa 2014-07-18 14:54:01
Nie znam Mirbudu więc nie będę komentował firmy.
Jednak jak czytam niektóre komentarze zastanawiam się kto je pisze.
Wymagania stawiajcie najpierw sobie a dopiero w 2 kolejności komuś. Już widzę jak ci "pracodawcy" (podwykonawcy) od siedmiu boleści, dbają o swoich pracowników.
Najprawdopodobniej płacą im w terminie, zatrudniają legalnie na pełną stawkę wynagrodzenia, organizują szkolenia BHP oraz wykonują okresowe badania lekarskie. Pewnie wielu "pracodawców" jeszcze nie zauważyło ironii w tym co napisałem wcześniej więc wyrażę się wprost. Śmiech mnie ogarnia jak czytam niektóre opinie. Prowadzę średnią firmę budowlaną, całe życie robię tylko na nowych dużych obiektach i nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby problemy finansowe, przy dobrze zawartym kontrakcie wynikały z winy Zleceniodawcy. Życie mnie już nauczyło, że na WSZYSTKO!!! musi być papier. Na gębę to sobie można maseczkę nałożyć. Utopiłem w swoim życiu trochę grosza dopóki podchodziłem tak jak niektórzy z was.
Więc jak ktoś pisze że go ktoś "wykręcił" na kasę to w większości przypadków jest tak, że on sam się na tą kasę wykręcił a teraz szuka winnego.
Więc jak ktoś nie wie jak to się odbywa to go nauczą. Każdy potrafi liczyć i liczy się tylko zysk, więc jak ktoś wystawia d..ę do bicia to nie ma siły, ktoś go kopnie.
Więc życzę "podwykonawcom" wystawiajcie swoje 4 litery dalej, róbcie miejsce normalnym firmom.
inek 2014-08-28 18:36:44
mirbud bedzie budował obwodnice inowrocławia to chyba tak żle im się nie wiedzie,może będą przyjmować ludzi do pracy na czas tej budowy.
2015 2014-09-28 12:03:59
Bo nie jest, teraz mirbud dobrze prosperuje, i ma poduszke finansową
2-4kwartał 2013 to było mocno średnio tam z kasą
vv 2014-10-28 08:34:43
czy ktos pracuje, bedzie pracował na budowie centrali kaufland we wrocławiu? polecacie prace w tej firmie i na tej budowie?
fallko7 2014-10-30 17:33:22
no co słyszę w radio ze mirbud ma robote na s3
fonto 2014-10-31 11:20:19
Oj ludzie nie jeden kontrakt mozna wygrać tylko za jakie pieniadze i na kim się to odbija jeżeli oni nie maja żadnych pracowników fizycznych oprócz operatorów
dff 2014-11-16 18:06:05
to chyba proste ze od roboty to sa podwykonawcy
999 2014-11-30 13:57:33
bo się taniej ich wynajmuje niż zatrudnia, poza tym odpowiedzialność
jak obcy pracownik zawali robote czy wykonaniem i terminem odpowiada ten kto go przysłał a nie Mirbud, proste , opłacalne i logiczne
zamus 2014-12-17 10:04:27
Robiłem jako podwykonawcy dla mirbud, termin był na 21 dni, a zapłacono na 30. Na budowie w łódzi (sukcesja). Ludzie mnie ostrzegali, mimo to zaryzykowalem. Nalezy pamiętać przede wszystkim o wiedzy inwestora na pismie, to jest priorytet. Zaczynam współpracę na nowo. Pozdrawiam
www 2015-01-05 18:47:14
Podobnie, miałem termin fv na 24.12.2014 i dziś kasa na koncie jest.
Więc jak na generalnego płatność w sumie w 33 dni w tym ponad 1 tydzień świąteczny to rewelacja.
1
ccc 2015-01-10 19:47:49
Od tego jest właśnie kaucja gwarancyjna
555 2015-02-15 17:07:13
no widzisz a ja pracuje juz na 4 kontrakcie, 3 w pełni rozliczone
i poza parodniowymi przesunięciami w płatnosciach wszystko git
ahajo 2015-03-03 00:55:36
Mając właśnie przygotowaną przez Mirbud umowę w ręku, postanowiliśmy po przeczytaniu powyższych postów jej nie podpisywać, lecz zrobić z niej samolocik i puścić z wiatrem...
1
uczciwy 2015-04-12 20:52:32
nie radze z nimi pdejmowac jakiej kolwiek współpracy
2
murzyn 2015-04-13 23:52:44
Ludzie uciekać jak najdalej od tej firmy!!! Jak terminy gonią ich gonią i potrzeba wykonawcy to płacą i wszystko git, ale jak już pożar minie to nie płacą i dodatkowo naciągają. Wszystko musi być na papierze, mailu co i tak nie daje gwarancji zapłaty...
mirbud 2015-05-06 17:51:34
mirbud bardzo dobrze postąpił, jak się ma nieuczciwego podwykonawce co fałszuje dokumenty i zawala terminu to się go uwala żeby już nikogo więcej nie oszukał
Bodo 2016-01-30 17:22:19
Witam.Przepracowalem w tej firmie ponad 7 lat i nigdy nie miałem problemów z platnosia ,w sezonie zarabiałem 5000 zl zawsze wypłacane co do dnia i delegacja rowienz. I gdyby firma nie przeszla na samych podwykonawców pewnie pracowałbym bym do dziś .Na gwiazdke po 1000-1500 zl na konto.Odkad nie pracuje w firmie wyjezdzam do Niemiec ,byłem również w Belgii ,to dopiero oszuści i praca na chwile ,żeby cos podgonić i olac pracownika ,nawet teraz w grudniu wrocilem z Afryki z Nigeru ,warunki ciężkie pobyt 3 msc ,bo na tyle wiza i oszustwo!!!
Mirbud gdyby przyjmowal wrocilbym na pewno...
Pozdrawiam
1
Bodo 2016-02-04 10:15:19
Nie wiem w jakich latach pracowales , ja zakonczylem z nimi wspolprace 30 czerwiec 2013 odprawę dostałem wcale nie mala . Zarabialem tak jak napisałem ,mniej tez , składki odciągane od tego co zarobiłem ,a nie jak teraz pracujesz w budownictwie pseudo szef jak już zarejestrować to na najnizsza krajowa ,albo najlepiej na czarno za 10-12 zl . W Mirbudzie miałem więcej . Co do gwiazdki w ostatnim roku już nie było . Hotele raz gorzej raz lepiej niektórzy w domach nawet tak nie maja ,co do obiadow tak samo przez caly tydzień zony nie gotuja a jak sa to gorsze niż w Mirbudzie . Co do pensji to tak zarabiałem ,mniej tez ,wiec chyba wiem co pisze .Ale to już wszystko było i nie wroci -a szkoda !!!
Radzio 2016-03-02 19:11:00
Mam pytanie, czy ktoś współpracował z tą firmą w Gliwicach przy budowie areny w roku 2015/2016 ? Jak przebiegała płatność dla podwykonawców. Z góry dzięki za odpowiedź.
8
robol 2016-09-16 09:29:38
zawsze mogło być lepiej ogólnie może być, nowa Hala dla Pannatonniini będzie budowana !!!
Zostaw swoją opinię o MIRBUD S.A. - Skierniewice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MIRBUD S.A.