brak logo

TECHNOBUD NOWY SĄCZ

Nowy Sącz

Opinie o TECHNOBUD NOWY SĄCZ

andy 2012-08-12 17:34:09
Pamiętać trzeba że pracowników należy szanować,a to że pieniądze wypłacają i wypłacają na czas powinno być normą w Polsce i wcale niema za co ich chwalić. Pracuje prawie od początku w tej firmie, fachowców mają wielu tylko żeby chociaż trochę ich szanowali...
morgi23 2012-08-13 16:33:45
andy - 2012-08-12 17:34:09

Pamiętać trzeba że pracowników należy szanować,a to że pieniądze wypłacają i wypłacają na czas powinno być normą w Polsce i wcale niema za co ich chwalić. Pracuje prawie od początku w tej firmie, fachowców mają wielu tylko żeby chociaż trochę ich szanowali...
Ale nie jest,żyjemy w takim kraju gdzie same przekręty,a ludzie pałyją się na wzajem, zniszczyć,zdeptać,ale cóż,nasz wybór...
orchel! 2012-08-17 23:00:51
i jedna z najlepszych brygad zbrojarskich odeszła własnie z technobudu, szykuje się jakaś rewolucja!? a może pociągną innych za sobą!!!
armani_night 2012-08-17 23:06:01
orchel! - 2012-08-17 23:00:51

i jedna z najlepszych brygad zbrojarskich odeszła własnie z technobudu, szykuje się jakaś rewolucja!? a może pociągną innych za sobą!!!
CAŁA EKIPA I KILKU POJEDYNCZYCH ODESZŁO, I TRZEBA SOBIE W ŻYCIU POMAGAĆ BO JAK TYLKO JEST OKAZJA TO CZEMU MIELIBY NIE DOJECHAĆ DO NICH
1
Norbi 2012-08-17 23:32:59
Mam pytanie do pracowników. Może potrzebna jest Wam jakaś pomoc prawna, bo czytając niektóre z tych wypowiedzi, wszystko wskazuje na to iż panuje tam trochę nieprawidłowości. Mam doświadczenie w pewnych sprawach, zwłaszcza czytając różne opinie na różnych forach. Nie bójcie się o tym mówić, bo tylko w ten sposób jest możliwość poprawy waszych warunków pracy. [usunięte przez moderatora]
armian 2012-08-31 21:09:57
Technobud Nowy Sącz nie szanuje WOGULE pracowników którym zawdzięczać może bardzo bardzo wiele.Dlatego też jest masowe wyludnienie z tej firmy.Np:umowa o pracę od kwoty 1380 na godzinę dają 10 złotych+700 w kopercie a do tego we wrocławiu i poznaniu.Praca tłumaczą się akordowa żeby nie dać zarobić a do tego po 12 godzin dziennie i dłużej.Majstrowie to jak [usunięte przez moderatora] pilnują tylko żeby zapierniczać jak najwięcej,najszybciej i nie mieć czasu na złapanie oddechu .Nigdy nie wrucę do tej firmy po 6 latach mordegi z nimi i nieustającą walką o stawki.
Worldor 2012-09-01 20:36:26
Co tam z kasą,byle robota była.
wit345@ 2012-09-16 07:04:58
człowieku,a co ty chcesz od majstrów,ludzie takie same jak każdy inny,robią swoją robotę,tym bardziej w tych czasach,komu zależy na robocie,będzie spełniaw wszystkie odgórne polecenia,takie życie.
@345 2012-09-17 13:45:55
tak niestety jest w naszych czasach,kto rusza głową iest pracodawcą,musimy go szanowac, inaczej droga wolna,gożka prawda ale prawda.
The truth 2012-09-18 21:57:47
Co tu dużo mówić, firma Technobud chyli się ku upadkowi, i jest to tylko i wyłącznie wina kiepskiego zarządzania, bo odkąd panowie prezesi "przekazali" władze dwom panom dyrektorom, w firmie dzieje się coraz gorzej. Okrojone "stawki" ani godzinowe, ani akordowe tylko wyłącznie odgórnie ustalone, niemające nic wspólnego z rzeczywistością na poszczególnych budowach. Dlatego też doświadczone, dobre brygady odchodzą, w ich miejsce przychodzą "namiastki", "zbieraniny" pseudo brygad które mają ich zastąpić. Panowie, niema szans na takie coś, sami dobrze wiecie, po kolei przeglądnijcie wszystkie budowy. Doskonały przykład podwykonawcy : [usunięte przez moderatora]. Przyglądając sie temu wszystkiemu z perspektywy biura, wszystko wskazuje na jakiś sabotaż lub co gorsza doprowadzenie do upadku firmy by ktoś to wszystko potem przejął. Oto cała prawda, i musiał wreszcie ktoś to napisać bo dość już tego, nie oszukujmy się sami ani nie oszukujmy ludzi bo na pewno nikt nie jest aż do tego stopnia " głupi".
Good over Goods 2012-09-25 21:53:55
Zgadzam się z tym co pisze The Truth w 100%. Prawda jest też taka że nie ma drugiej takiej firmy budowlanej w polsce która wykonuje budowle w tak szybkim terminie co równa sie bardzo szybkie tęmpo prac zbrojrskich i żelbetowych.Żeby chociaż dali zarobić z tego akordu który się wykonało to byłoby naprawdę super. Na działalności 1300 zł wpisują na KW i nikt nie wie za co taka kosmiczna kwota ani nikt z biura nie jest w stanie jej uzasadnic dlaczego.Majstry to są tylko od pilnowania ludzi.Wszystko samemu trzeba sobie robić niwelować, wytyczać ściany, osie nanosić,i wiele innych rzeczy musi pracownik sobie radzić sam na podstawie jakiegoś rysunku który posiada wiele błędów.
good-bad-ugly 2012-09-30 15:06:22
Wystarczy spojrzeć ile dobrych brygad zbrojarskich i ciesielskich, a także ilu dobrych majstrów odeszło od początku tego roku, firma zmierza do upadku. Z gówna piany się nie ubije.
a kto pyta 2012-11-20 20:58:49
Wszyscy kiedyś umrzemy. Lecz nie wszyscy wiedzą, jak żyć.
a kto pyta 2012-11-20 21:00:36
I umierając we własnych łożach, za wiele lat, czy chcielibyście zamienić te wszystkie dni, od dziś do wtedy, za jedną szansę, jedną jedyną szansę, aby tu wrócić i powiedzieć naszym wrogom, że mogą odebrać nam życie, ale nigdy nie odbiorą nam wolności!
itaka 2012-11-23 15:22:44
Bardzo ładnie i mądrze powiedziano, czyli są jeszcze normalne ludzie,brawo...
buba 2012-12-23 18:56:08
itaka - 2012-11-23 15:22:44

Bardzo ładnie i mądrze powiedziano, czyli są jeszcze normalne ludzie,brawo...
WESOŁYCN SWIĄT KOCHANI,zdrowia wytrwałosci ispokoju.
1
szkoda czasu 2013-03-20 20:36:58
Barzdzo szanuje ta firme szkoda tylko ze zostaje w niej coraz mnie mądrych i doświadczonych ludzi ((usunięte przez administratora)itd.) a na kierowników przyjmuje się byłych majstrów od pucerki i wywożenia toi toi
to do niczego nie prowadzi tak samo jak majstrem nie moze zostać ktoś kto uczy sie rysunku technicznego na budowie od pracowników. Ten kto wie o czym mówię na pewno się domyśli. Jedno słowo do prezesów, poprosze o wiecej takich ludzi jak (usunięte przez administratora) itd a mniej zwykłych poganiaczy nie majacych pojecia na temat pracy.
Pozdrawiam.
a właśnie tak 2013-03-28 18:20:43
Coś ten Technobud jeszcze robi czy już się całkiem rozleciał?
Marek 2013-04-02 22:02:58
Szanujmy się nawzajem, bo tego przede wszystkim potrzeba, zwłaszcza teraz. Szacunku ze strony pracowników a i szczerości ze strony kierownictwa i prezesów. Bo nie jest dobrze gdy każdy każdego "olewa" ...
PJ 2013-04-03 23:11:16
Pracowałem i było według mnie b.dobrze kto chciał i robił ten miał kasę powyżej 30 zł nieraz bywało. Pieniądz zawsze na czas ,czasami jakieś dodatki ogólnie jak na prywatna firmę maja u mnie 9/10.
Nie wiem jak jest teraz wyjechałem 3 lata temu z PL ale do dzis miło wspominam tam prace.
Po połączeniu zusu dojazdu żarcie nieraz było 5000 czystych pieniedzy, znacie inna taka firmę w Polsce.
A ci staży kierownicy jak (usunięte przez administratora) to takich podziwiam np. Za Bonarke wtedy w s
Całej Polsce bankructwa itd. A oni potrafili dobrze planować organizować
Itd i dzięki temu ludzie mieli robotę i dobrze zarabiali.
A i pozdro :-) lalala
Marek 2013-04-04 20:59:42
Bydgoszcz w 2007 było nawet 31, nie trzeba było nawet za granice jechać. Ale teraz z roku na rok idzie w dół, takie czasy. Ważne że praca jest, może przyjdą lepsze czasy. Na Bonarce też byłem od samego początku. I na Sky Towerze też.
beto 2013-04-05 11:24:28
Było dobrze,ale się zmieniło od tego momętu jak zaczeli żądzic nie szefoctwo,a derektorstwo,zatrudniają ludzi z ulicy,dają marne grosze za godzinę,a fahowców swoich nie szaniją,mieli naprawdę dobrych ludzi,z którymi robili dobrą robotę,apel do PREZESÓW,dajcie ludziom normalnie pracowac,mniej derektorków a więcej zaufania do swoich ludzi.TECHNOBUD był OK, ale teraz...dzięki waszym //z całym szacunkiem// derektorkom jest dziadostwo.
Pozdrawiam.
bystry obserwator 2013-06-12 11:05:04
Nie mam dobrej opinii o ej firmie. Totalny brak szacunku wobec ludzi pracujących na budowach, szantażowanie: "Jak się coś nie podoba, to ..", wyzysk , ciągłe obniżanie płac za tak ciężką 12-godzinną pracę.Panowie prezesi wciąż mówią o kryzysie a sami opływają w luksusy(ciekawe czy są katolikami i gonią do kościółka co tydzień). Chyba nie boją się Boga. Wypłacanie pieniędzy to ich śmierdzący obowiązek, bo ludzie na to harują! Samozatrudniający się robotnicy nie mają żadnych świadczeń. Kiedy zginął pracownik, to "robole", nie prezesi robili zrzutkę na pomoc wdowie. To jest uważacie dobra firma? Owszem, dla tych, którzy siedzą w biurze!
W33 2013-07-29 00:27:21
Pracuję w Technobudzie prawie siedem lat. A prawda jest taka że jeśli jesteś fachowcem, znasz się na robocie, potrafisz to udowodnić i dobrze to "sprzedać" to naprawdę polecam tą firmę. Pieniądze masz na koncie regularnie a to jest duży plus. Mieszkanie w prywatnych kwaterach a nie na hotelach robotniczych. Forma zatrudnienia to Własna działalność gospodarcza, tu zdania są podzielone, ale według mnie to często lepiej na tym wychodzisz jak na umowę o pracę.
2
w33 2013-08-06 13:41:31
Atmosfera to zależy od konkretnej budowy, od kierownictwa przez majstrów i od samych pracowników. Generalnie wszystko jest w porządku jeśli ktoś nie podpada za często. Jeśli dobrze wykonujesz swoja pracę, wszyscy to widzą i każdy jest zadowolony.
1
w33 2013-08-22 19:50:30
Zapewniają wszystkie narzędzia od młotka, cęgów, wiertarki, flexy, wszystko najlepszej firmy hilti.
Oblatany 2013-09-05 08:33:51
Nadgodziny? Czy ty sie pierwszy raz na budowę w Polsce wybierasz?
Albo będziesz robił za psie pieniadze na umownie o prace na najniższym
Ubezpieczeniu, albo na działalności na której jeszczcze cos zarobisz
ale nic ci sie nie bedzie należało.
1
majster 2013-09-14 21:30:01
chłopie, jakie zmiany,trzeba zapierniczac na działalnosci zeby cos miec,ale dziekujmy firmie za robotę,amen
building north 2013-09-27 20:49:40
Odpowiedz dla w33! Nieżle masz najebane w głowie w33 jak tam się sam nazwałeś.Uzasadnij to jakie korzyści są na umowie o pracę a jakie na działalności i ne wprowadzaj ludzi w błąd. Firma właśnie poszukuje takich ciemnych ludzi jak ty i dlatego ciebie tam jeszcze trzyma a nawet może na ciebie pewno nasrać i się nic nie odezwiesz.
W33 2013-09-29 18:32:14
Jak powiedziałes,(usunięte przez administratora) mogą ale prace mamy,nikomu nie mące w głowie,mamy w Polsce prawo takie jakie mamy,a jak jestes mądry,to trzeba szukac lepszych warunków i nie nazywac,kolegów tumanami,bo trochę ludzi pracuje w tej firmie.Pozdrawiam.
2013-10-10 22:25:58
building north (usunięte przez administratora)jesteś i tyle. powiem ci tylko tyle że jak jesteś dobry to zarobisz 28 na godzinę, w każdy piątek jesteś w domu, sam decydujesz za ile się ubezpieczasz, jak jesteś taki cwaniak to powiedz kto ciebie teraz zatrudni i nie płaci zusu inaczej jak tylko tej najniższej kwoty, no powiedz kto? Wszyscy wiemy dobrze jaka jest prawda. na palcach jednej ręki można tych uczciwych w kraju policzyć. Jeśli trafiłeś lepiej to czemu nie pomożesz tym "ciemnym ludziom" znaleźć lepsza pracę? Co boisz się bo jesteś nic nie wartym polakiem który dba tylko o swoj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
3
2013-10-13 15:28:47
prawda, swęta prawda,prawde powiedziałes,nic dodac nic ując
1
BUILDING NORTH 2013-12-01 16:11:46
JESZCZE NIE MAM TAKIEJ WŁADZY ŻEBY KOMUŚ POMÓC Z PRACĄ ALE MAM DUŻO NUMERÓW TEL DO WAS I NIE ZAMIERZAM ICH KASOWAĆ. I NIE MYŚLĘ ŻE JESTEŚCIE CIEMNI LUDZIE TYLKO ŹLE TO ZROZUMIAŁEŚ KOLEGO
nik wazny 2014-02-16 20:18:25
Robota ok, tylko nie maja za duzo dobrych majstrow, troszke w kadrze smierdzi gownarzeria...
Mlody majsterek moze i zna sie na rysunku, czy robocie od strony teoretycznej, ale co taki moze wiedziec o zarzadaniu zasobem ludzkim... Tyle co 3 lata starszy kierownik mu powie... Jezeli chodzi o kase to jest tak jak wszedzie ani za duzo ani za malo. Bywa tak ze pucer lub osoba pomocnicza zarobi wiecej od zbrojarza czy ciesli ktory ma konkretna robote na danym budynku... Ta firma nauczyla i uczy mnie jednego, NIE WYCHYLAC SIE I NIE POKAZYWAC ZE SIE WSZYSTKO ZROBI, BO ZA TO MOZESZ DOSTAC TYLKO POCHWALKE HEHE, i tak jest prawda panowie.
2
stary 2014-05-14 21:33:12
na jednej z budów kierownik skarży się inspektorowi nadzoru że robota nie idzie tak jak planował, że ludzie odchodzą... na co ten mu odpowiada " bo ludzi trzeba szanować i po problemie" druga sprawa to taka że jeszcze żadna DOBRA BRYGADA powtarzam DOBRA BRYGADA która odeszła z technobudu tu nie wróciła...i nie wróci.
1
may 2014-06-30 22:23:46
kilka lat wstecz niejaki rogowski ryszard powiedział " praca w polsce nie jest obowiązkowa, a tym bardziej w technobudzie, komu nie pasuje niech się zwolni".
1
May 2014-07-03 22:55:50
pierwsze 6 lat muszę przyznać było całkiem niezłe. później coraz gorzej. lata 2006-2012 to lata świetności technobudu. najlepsi ludzie odchodzą na potęgę, całe brygady odeszły cieśli i zbrojarzy. za to cała masa "pucerów" jest i moim zdzniem rośnie w siłę. powiedzmy sobie szczerze że drugiego sky towera technobud nie ma szans wybudować. technobud szczyci się tym że zawsze płaci w terminie, to fakt , ale że płaci coraz słabiej to już nie mówią. Kolejna brygada wkrótce odejdzie, wszak wszystko co ma swój początek ma i też swój koniec...
obserwator 2014-07-03 23:03:58
Mi tu dobrze, najlepiej być szarym człowiekiem, niczym się nie wyróżniać. Zarobisz swoje a i żadnej odpowiedzialności nie masz. Taki prowadzący ma złotówkę więcej a ile użerania się ze wszystkimi. Co do pracowników to podobno ostatnio z pod biedronki nawet biorą, takie krążą pogłoski.
ja 2014-07-03 23:27:12
Rychły koniec wróżycie, jak to padnie to gdzie ci wszyscy biurowcy pójdą, gdzie znajdą robotę, drugiej takiej firmy w sączu niema.
2
ja 2014-08-06 22:16:26
Jeśli są chętni na wyjazd do niemiec: Zarobki w zależności od kwalifikacji i przerobu, ale kształtują się w granicach 9 - 10 euro netto za godzinę pracy.
Bezpłatne zakwaterowanie.
Ubrania robocze.
Średnio co 2 tygodnie bezpłatny przejazd do domu.
Niezbędne narzędzia do pracy.
Auto służbowe.Telefon kontaktowy 603 53 93 94.
bywalec 2014-10-13 23:15:04
Podobno mają problemy kadrowe,
pichu 2015-01-30 20:29:29
no ja też byłem zaiteresowany pracą u nich, ale szukałem jako tako w necie i pytałem znajomych czy o czymś nie słyszeli, ale niestety i tu i tu nic. Ciekawy cjestem od czego to zależy? od tego że skład w firmie się nie zmienia i załoga jest naprawdę stałą? przynajmniej tak to rozumiem, ale jak jest to nie wiem na 100%
mika 2015-02-17 13:59:02
od 7-19 i dłużej jak jest betonowanie, nawet 2-4 w nocy no i na rano na 7 do pracy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
zmieszany 2015-03-29 00:49:20
Pracuje w technobudzie od xx czasu. Powiem tak, praca jest ok, przynajmniej w moim zawodzie. Duzo godzin bo od 6-7 rano do 19-21 ( za czym idzie duze zarobki miesiecznie ) Co piatek-sobota w domu, w sumie zalezy od odleglosci od domu.
Kasa na czas, a o badzo wazne, bo max do 15stego kazdego mieisaca jest na koncie, czasem nawet i 13stego.

Co do kierowników/majstrów
Troche dziecinada. Majstrzy mlodzi, nie majacy pojecia o robocie. Patrza na budowe czysto teoretycznie ( bo czego moga nauczyc sie na studiach ), niektorzy maja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na wszystko myslac ze sa tam tylko od stania i patrzenia. Niektorzy ogarnieci i da sie z nimi conieco pogadac.
Duzo podpieprzania do kierownika w celu zdobywania ++++ oraz duze parcie na prace, duzo zrobic = podlizac sie kierownikowi.

Ogolnie praca jest wporzadku. Ubrania sie dostaje, obiady sa codziennie. Zobaczymy co bedzie dalej.

Pozdro
Ciekawy 2015-03-31 23:23:07
A pani to na ciesle czy zbrojarskie prace sie pisze? A te dwa xx to nie wiecej jak 10 lat :-)
tra 2015-12-25 10:59:38
W tej firmie poprostu koledzy kolegom załatwiają prace i tyle , dlatego jest duża rotacja a na stronach nigdy nie ma że poszukują pracowników .... brygadziści sami na własna ręke szukają odpowiednich ludzi tzn takich co jak trzeba to i 20 godzin bedą pracować jak trzeba , i nie prawda jest że pracuje sie cały czas tak długo , przeważnie normalnie 11 , 12 godzin , chyba ze trzeba to sie zostaje i ciągnie nadgodziny.... jak ktoś potrzebuje pracy to niech w odpowiedzi na post zostawi numer tel i krótki opis własnejnosoby a na pewno sie odezwe....
alek 2016-03-13 18:54:32
Panowie boją się rywalizacji z kobietami.Czy to cieśla czy zbrojarz zawsze bedzie lepsza od Ciebie bo ma ten 7 zmysł.Pozdrawiam
kolno 2016-05-12 09:31:06
no ale co powiecie teraz o atmoasferze jaka tam jest? obecni chyba w budowlance opłaca się pracowac, bo można naparwde dobrze zarobic to na pewno, ale jaka jest średnia zaorbków to nie wiem..
Wojt 2016-12-07 06:50:17
Witam. Orientuje się ktoś jakie są ceny za roboty ciesielskie, stropy, ściany.
Wojt 2016-12-07 06:50:48
Witam. Orientuje się ktoś jakie są ceny za roboty ciesielskie, stropy, ściany.
Zostaw swoją opinię o TECHNOBUD NOWY SĄCZ - Nowy Sącz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TECHNOBUD NOWY SĄCZ