Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Metrohouse S.A.

Pracowałeś w firmie Metrohouse S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
waluś - 2014-07-06 20:56:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
miałem zamiar aplikować na doradce ds nieruchomości w metrohousie. Zrezygnowałem jednak już zaraz po przeczytaniu ich oferty pracy. Jeśli się mylę, to chętnie wysłucham kogoś kto będzie chciał mnie poprawić. Jednak na pierwszy rzut oka oferta, w której wymagania w sumie są żadne po za elokwencją i odwagą oraz to co oferuje firma ( czyli po wczytaniu się w ogłoszenie w sumie to jest nic) nie zachęcają do współpracy
zdjecie uzytkownika
t.l.p - 2014-07-08 23:15:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gaston - 2014-04-05 13:38:39]:
Zgadzam się z wypowiedzią powyżej to jest jakiś śmiech na sali ... najlepsze jest to , że jak podpisujesz umowę to jest niej zawarata podstawa ...
zdjecie uzytkownika
Rod - 2014-07-09 13:32:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale widzę mega-ciśnienie na sprzedaż jest w tej firmie. Wszyscy co pracują/pracowali piszą tylko o kasie, ile podpisali umów, ile zarobili. A wiedza z zakresu nieruchomości pewnie marna. Tylko kasa, kasa, kasa...
Firmę tworzą ludzie. A wypowiedzi pracowników obnażają charakter pracy. Moje wnioski są takie, że do pracy w tej firmie trzeba być dobrym handlowcem, a nie pośrednikiem w obrocie nieruchomościami/ lub doradcą ds.nieruchomości.
Ale reguły choć brutalne to są czytelne: umiesz sprzedawać towar (bez względu jakiej jakości) to zarobisz sobie sporo, jeśli jesteś słaby bądź nie umiesz agresywnie sprzedawać to lepiej odpuść sobie od razu, bo jeszcze dołożysz do tego interesu z własnej kieszeni.
zdjecie uzytkownika
Wojtek - 2014-07-17 20:32:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rod - 2014-07-09 13:32:00]:
Widzę że nigdy nie pracowałeś jako pośrednik. Nie myl tej pracy z akwizycją. Może za dużo amerykańskich filmów się naoglądałeś gdzie pośrednik wcisk kit. Jeśli myślisz że człowiek który kupuje sobie wymarzone mieszkanie i wydaję co najmniej 300 000 zł jest idiotą i uwierzy w jakieś ściemy , to jesteś w błędzie. Jeśli Agent kłamie/sprzedaję nie prawdę to klient od razu to wyczuwa i więcej nie chcę z nim współpracować. Dlatego na forum mamy wiele żali że nie da się zarobić ( widocznie ktoś chciał na oszustwie zarobić). Skuteczna sprzedaż w każdej Agencji pośrednictwa :
-Cierpliwość do kienta
-Prawidłowe wyczucie jakiego mieszkania poszukuję
- I najważniejsze, im więcej klientowi mieszkań zaproponujesz tym większa możliwość że wybierze z Twojej bazy.

Aa więć w tej i każdej Agencji dobry pośrednik to pracowity pośrednik (dlatego jest ciśnienie na pracę.
Jeśli uważasz że dobry pośrednik to :
-Pośrednik powolny ( gdy nie zdąży powiadomić o okazjach klienta)
-Nie chwalący i pokazujący plusów mieszkania które pokazuję (każde mieszkanie ma plusy)
- I taki który nie ma ciśnienia na pracę ( fajna praca 10-16:D )
To jesteś w błędzie.
zdjecie uzytkownika
Marysia@wp.pl - 2014-07-22 11:52:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [andy - 2014-02-24 14:23:27]:
Odradzam kategorycznie jakakolwiek wspolprace z Metrohouse,bajeranci Chcesz sprzedac kupic mieszkanie?trzymaj sie daleko od tego biura
zdjecie uzytkownika
Oszukana - 2014-07-31 10:00:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Metrohose najgorsza firma o jakiej sie snilo.0 rzetelnosci manipulanci.OSTRZEGAM LUDZIE JAK NAJDALEJ OD NICH NIE KUPUJ NIE SPRZEDAWAJ JESLI NIE CHCESZ STRACIC PIENIEDZY I ZDROWIA
zdjecie uzytkownika
Naciagniety - 2014-07-31 10:52:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potwierdzam!!jedno oszustwo.nie kupuj nie sprzedawaj nic przez nich.trzymaj sie najdalej od Metrohouse
zdjecie uzytkownika
Oszukani - 2014-07-31 11:49:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostrzegam przed Metrohouse,brak wspolpracy,profesjonalizmu 0 ,chamskie zachowanie.Masakra.Nie dajcie sie wkrecic.Mam o nich jaknajgorsza opinie.TOTALNA PPRAZKA ZAMIERZAM NAPISAC SKARGE NA NICH
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-08-01 11:07:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widac ze konkurencja nie spi. Chyba zaczęła odczuwać dominację MetroHousu na rynku nieruchomości :) Jakie to dziwne ze nagle tego samego dnia pojawiają się ,,rzekomo ,, 3 ,,różne,, a jednak podobne informacje ze MetroHouse to oszuści , lepiej nie kupować przez nich , nie sprzedawac. A w jaki sposób oszukali... pewnie chcieliście kupić mieszkanie na Woli a po akcie notarialnym okazało się że kupiliście mieszkanie w Wołominie... Ludzie zachowujmy się poważnie. To że komuś nie wyszło w pracy i teraz siedzi na bezrobociu i ma za dużo czasu na trollowanie w internecie.... no lepiej ten czas wykorzystać na rozmowy w sprawie pracy. Nie każdy musi być pośrednikiem i należy się z tym pogodzić. A nie oczerniać firmę gdzie jest naprawdę masę dobrych Agentów nieruchomości. Są też czasem kiepscy, ale szybko ich zwalniają, aby potem mogli sobie żale wylać tu, na forum :)
zdjecie uzytkownika
Analityk - 2014-08-01 16:44:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2014-08-01 11:07:49]:
Nie ma jak pracować wśród oszustów i podpisywać się jako anonim. Brawo anonimowy nieudany eksperymencie z tajnego północnokoreańskiego laboratorium genetycznego. Możesz się dalej onanizować i pamietaj, żeby na Świętokrzyskiej 18 nie palić papierosów w kiblu. Czy zjawisko anonimowe zrozumiało ?
zdjecie uzytkownika
Arrr - 2014-08-03 18:42:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Analityk - 2014-08-01 16:44:55]:
Poziom twojej wypowiedzi ,,nie anonimowy Analtyku ,,( jeśli taki mądry to podpisz się imieniem i nazwiskiem :) ) jest najzwyczajniej żenujący. Brawo za mistrzowskie porównanie do koreańskiego eksperymentu. Naprawdę wysoki poziom wypowiedzi. Widać jaki poziom się wypowiada tutaj.. brawo, sam się ośmieszyłeś, nie musiałem ci pomagać :)Chociaż i tak ty tego nie zrozumiesz. A z preferencji ten nick ..Anal..i..tyk :?
zdjecie uzytkownika
Oszukani - 2014-08-06 09:21:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zaufalismy Metrohouse przy sprzedazy nieruchomosci i to byl blad!Nigdy wiecej!!Odradzamy i przestrzegamy przed niekompetencja,mijanie sie z prawda posrednikow,wprowadzanie w blad klientow,Z daleka od Metrohouse!!
zdjecie uzytkownika
wiem że się nie da - 2014-08-15 00:25:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Najnowsze wieści ze Świętokrzyskiej 18:

ok. 1500 zł - średnie zarobki agentów w Warszawie
50 zł - jest agent który proponuje klientowi taką kwotę zadatku
ok. 1,5 m2 - przestrzeń w biurze przypadająca na 1 agenta
ok 2 lata - tyle firma poszukuje nowej siedziby, ale wiadomo szewc bez butów chodzi
8 - tyle lat wiezienia grozi (obecnie byłemu) pracownikowi firmy za oszustwo mieszkaniowe związane z podrabianiem dokumentacji.
45 dni - nawet tyle firma trzyma pieniądze agenta na swoim koncie

Ale wiecie tak to już jest w dużych korporacjach.
zdjecie uzytkownika
wadim - 2014-09-02 01:39:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wiem że się nie da - 2014-08-15 00:25:46]:
dlatego ja osobiście preferuje korzystanie z agencji nieruchomości które zajmują się swoim klientem indywidualnie od początku do końca. W takiej korporacji, sieciówce nieruchomościowej jesteś tylko jednym z wielu , którymi akurat tego dnia zajmuje się konkretny agent. Ale to już co kto lubi, każdy ma prawo do wyboru
zdjecie uzytkownika
jarzyna - 2014-09-10 14:17:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [M. - 2014-04-07 23:18:04]:
praca w metrohouse to jest jedna wielka porazka, obiecują szkolenia ktorych tak naprawde nie ma, wewnetrznie tylko pracownik uczy Cie obslugi komputera i ich programu, poza tym nic...
a pozniej rozwiazujac umowe wystawiaja ci fakturę na kwote 2000zl za odbyte szkolenie;/(ktorego tak naprawde nie bylo) to jest tylko naciaganie ludzi na koszty, przekonalem sie o tym na wlasnej skorze
ogolnie nie polecam..., kolezanka pracuje w homebrooker i zanim podjela prace miala 2 tyg szkolenia i taki pracownik po odbyciu szkolen jest w 100% zdolny do wykonywania pracy a w metrohouse nie masz zadnych szkolen, takze jesli nie ma ktos pojecia o pracy w nieruchomosciach niech lepiej sie zastanowi...
ogolnie nie polecam
zdjecie uzytkownika
łysy - 2014-09-17 15:52:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jestem psychiatrą na Świętokrzyskiej w Warszawie. Błagam - nie idźcie do pracy w Metrohouse. NA TEN ROK NIE MAM JUŻ WOLNYCH TERMINÓW!!!!
zdjecie uzytkownika
kocur6419 - 2014-09-24 21:22:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w Metrohouse 6 lat. W całej firmie jest rotacja. Wchodzą i wychodzą: lenie, frajerzy, żony swoich mężów, gawędziarze, totalne nieuki, ludzie niezdolni, bez pamięci a przede wszystkim marzyciele. Przychodzą coś tam robią ale nie ma rezultatów, bo są to często ludzie bardzo przeciętni intelektualnie. Nie potrafią zapamiętać nieruchomości, klienta, skojarzyć faktów..... długo można pisać kogo tu spotykałam i jak bardzo byłam w szoku słuchając jakie ma przy tych moziwościach oczekiwania płacowe. Jakie ma aspiracje ogólnie. Te osoby oczywiście coś tam "popychają " ale naoglądały się amerykańskich filmów i też tak chcą:)
Te osoby nie mają potencjału i nie mają pieniędzy. KONIEC KROPKA. Nie ma innego powodu. Pracuję codziennie sobota, niedziela też, tak jak mój stomatolog od rana do wieczora i zarabiam 10 000 zł. Ludzie to nie poczta, kolej, budżetówka, ludzie to kapitalizm!!!!. Jak nie rozumie tego babcia 70- letnia to ok ale jak ktoś ma 30 lat... no to przepraszam na "Faktach" czy na "Życiu na gorąco" jest wyedukowany:)Pozdrawiam marzycieli. Dzisiaj to tylko mama Wam da, bo Was kocha bezwarunkowo. Komuno wróć:)
A szkoda, bo jakby kolega był inteligentny to sprzedawalibyśmy więcej i lepiej..... i więcej bym zarobiła a tak nie ma partnerów do zrobienia interesu:)
Jestem agentem, nie mam podstawy!!!!!

)
zdjecie uzytkownika
miron - 2014-10-03 09:36:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wadim - 2014-09-02 01:39:02]:
niestety wielu pracownikom którzy odeszli nie zapłaciła przez wiele miesięcy
ja sam czekam od 03.2014 i jeszcze nie dostałem,
zdjecie uzytkownika
agent 007 - 2014-10-06 11:47:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moi drodzy jestem świeżo po zakończonej pracy w metrohouse. Odradzam wszystkim którzy chcą się tam zatrudnić. Umowa śmieciówka o świadczenie usług. Przez okres 3 miesięcy nie możecie się zwolnić ponieważ twierdzą że ponoszą koszty pseudo szkolenia których tak naprawdę nie ma, wiec jak się zwolnicie w ciągu 3 miesięcy to zwracacie koszty. Poza tylko prowizją nie ma żadnej podstawy. Oczywiście na ta prowizję tez będziecie czekać do czasu aż klient sprzedający zapłaci a jak to w realiach bywa możecie czekać aż do skutku w nieskończoność. Nie ma innej opcji żeby wcześniej zapłacili za waszą wykonaną pracę. W moim przypadku było tak że w styczniu sprzedałam mieszkanie a w czerwcu dopiero otrzymałam prowizje bo tak długo się to ciągnęło. Nie liczcie na kokosy bo macie prowizje od prowizji brutto także netto to zaledwie grosze. Jako biuro nieruchomości takie samo jak każde inne z tym że mają bardzo wysokie prowizje od sprzedających zdecydowanie wyższe niż biura lokalne. Ściemą jest to co proponują bo tak naprawdę zrobią coś na początku jak ten sprzedający podpisze z nimi umowę żeby niby widział ze coś się robi w ich sprawie i na tym koniec. Dodam że biuro nieruchomości to nie piekarnia a nieruchomości to nie bułki nie sprzedawają się codziennie. Nie podejmujcie tam pracy bo nie zarobicie. Dojazdy do klientów na własną rękę nie ma żadnych zwrotów kosztów. Podsumowując to pracuje się tam prawie za darmo dokładając do interesu. Poczytajcie te opinie które są prawdziwe bo większość się pokrywa i przekłada na rzeczywistość. Odradzam pracę w metrohosie.
zdjecie uzytkownika
wabik - 2014-10-07 02:38:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy to jest praca za darmo do której trzeba dokładać? no w końcu może się taka wydać jeżeli nic się nie sprzedaje , a właśnie na sprzedawaniu przecież polega robota agenta nieruchomości. Także jeżeli ktoś sprzedaje to nie narzeka w tym miejscu , ani w żadnym innym na to , że w Metrohosuie jest mu źle
zdjecie uzytkownika
agent 007 - 2014-10-07 22:44:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każde Biuro nieruchomości to nie piekarnia, nie przychodzą tam setki ludzi. Bywały dni że nikt kompletnie nie przyszedł. Bywały tez miesiące ze nic się nie sprzedało ani też nie wynajęło więc to był czas kiedy pracowało się za darmo dokładając do interesu bo trzeba było za coś dojechać do klienta żeby podpisać z nim umowę żeby podnieść statystyki. Nie jest to ciekawy zawód bo przynajmniej ja byłam zmuszana to szukania na siłę mieszkań czyli pukanie od drzwi do drzwi i pytanie czy jest jakieś mieszkanie do sprzedania bo jestem niby zainteresowana kupnem. Bycie agentem to ciężki i nieopłacalny kawałek chleba na samej prowizji od prowizji i to jeszcze nie regularnej co miesiąc. Trzeba sobie zdać sprawę że jest to branża związana z posiadaniem solidnej gotówki. Zakup nieruchomości wiąże się z decyzja na całe życie, także nie polega to na tym żeby wychodzić na ulice i krzyczeć ludzie kupujcie domy i mieszkania. W tej branży jest niestety rotacja pracowników i praca tam jest krótkoterminowa.
zdjecie uzytkownika
Rar - 2014-10-07 23:44:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [agent 007 - 2014-10-07 22:44:12]:
Co a stek bzdur.Chodzić od domu do domu i szukać mieszkania na sprzedaż. Przecież to nie akwizycja więc albo jesteś naiwny i ktoś z Ciebie żarty robił, albo myślisz że my jesteśmy naiwni. A praca w agencji to jak w piekarni, ludzie zawsze kupowali/sprzedawali i zawsze będą kupować/sprzedawac mieszkania. Po prostu musza gdzies mieszkać.I rzeczywiście nie sprzedają się ich 100 dziennie ale dobry agent 4-5 jest wstanie(miesięcznie).Pracuję już dobrych pare lat i pensja nie jest stala ale raz jest 3000 a raz 12 000zł. A z bułki możesz mieć prowizje max 30 groszy, a z mieszkania minimu 2000zł ( w wawie bo nie wiem jak w reszcie kraju).
zdjecie uzytkownika
Mika - 2014-10-08 13:58:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rar - 2014-10-07 23:44:28]:
Czego oczekujesz od miasta powiatowego liczącego 70 tyś mieszkańców, nie porównuj do warszawy czy innego większego miasta. Może w dużych miasta sprzedaje się po 4 -5 miesięcznie ale w tym o którym piszę w ciągu roku się tyle sprzedało, więc o jakich zarobkach mówimy. Niestety syzyfowa praca. Tak mój drogi trzeba było uzupełniać bazę, a jeśli nie ma w internecie to trzeba było chodzić po osiedlowych blokach i pukać do drzwi pytając czy jest coś gdzieś na sprzedaż - z takiego założenia wychodził dyrektor który nie bardzo miał pojęcie o rynku nieruchomości, co się z czym je. Handlowcem można być dobrym ale czym handlować skoro na półce miałeś niespełna 30 nieruchomości co odbiegało od kryteriów poszukujących. Zakup nieruchomości to niestety jest inwestycja życia i byle ruiny raczej nie kupisz. Kto tanio kupuje ten dwa razy płaci. O prowizjach których piszesz to zwyczajne mydlenie oczu. 3 tyś to ja miałam razem z 3 sprzedanych nieruchomości a o 12 to nawet nie myślałam. 12 tyś do może dla biura, to się zgodzę a nie dla takiego szaraka jakim jest agent...!!
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-10-20
Żródło: Gowork.pl
Bydgoszcz
(kujawsko-pomorskie)
Metrohouse S.A. jest sieciową agencją nieruchomości o ugruntowanej pozycji, liczymy ponad 70 zespołów, 800 brokerów i doradców nieruchomości w całej Polsce.Do naszych zespołów poszukujemy osób, które razem z nami chcą spełniać marzenia naszych Klientów o swoim własnym mieszkaniu lub domu.Obecnie do naszego zespołu w Bydgoszczy poszukujemy:Doradca ds. Nieruchomości Idealny kandydat to osoba: pełna
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Rar - 2014-10-09 22:29:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mika - 2014-10-08 13:58:50]:
Przepraszam. Może rzeczywiście masz rację. Nie wiem jak jest w małych miastach. Ja jestem z Warszawy i rzeczywiście tu jest olbrzymi rynek i olbrzymie możliwośći. W dodatku prowizję 3000 to standard . Tylko znów racja, W Warszawie mieszkanie 2 pokojowe kosztuje minimum 350 000zł a w mniejszych miastach to 3 mieszkania za to kupisz.
zdjecie uzytkownika
Z mniejszego miasta - 2014-10-14 12:46:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podam zarobki ze swojego miasta. Dwóch najlepszych agentów zarabia systematycznie między 5-20 tysięcy złotych, średnio wychodzi ładnie. Jeden agent pracuje 3 lata, drugi agent 1 rok 9 miesięcy. Reszta zarabia około 2000-3000 średnio. Nowi i Ci, którzy nie umieją sprzedawać mają ciężko. Nie wiem czy nawet te niższe stawki, są złe jak na małe miasto około 100 000 mieszkańców. W Warszawie są inne płace, a w mniejszych miastach inne z powodu transakcyjnych cen nieruchomości, ale pamiętajcie, że koszty utrzymania tez się różnią. Jak komuś nie odpowiada, może sprzedawać w Wawie. Co do atmosfery pracy, jest super!!! Co do zapłaty? U nas zawsze w ciągu jednego dnia od daty zapłaty przez klienta. A że trzeba tyrać?? Tak, jak ktoś nie lubi pracować powyżej 10 godz dziennie, to są etaty za 1000-2000 PLN.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metrohouse S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x