Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Metrohouse S.A.

Pracowałeś w firmie Metrohouse S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
TomAsz - 2014-03-09 23:15:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, rozważam złożenie aplikacji do MH. Czytając z opisu wynika, że lekko nie ma i trzeba intensywnie pracować, a przy odrobinie szczęścia mogę też liczyć na kasę. Ale mam pytania dotyczące kasy - czy płacę za szkolenia (które maja podnieść moje kwalifikacje)?? Czy te szkolenia odbywają się na zasadzie prania mózgu, czy może na tych szkoleniach uzyskuję wiedzę merytoryczną (czyli na czym należy skupić uwagę, aby profesjonalnie obsłużyć Klienta, a jednocześnie nie zniszczyć dobrej marki firmy). Jest jeszcze trzecie pytanie - jakie podpisuje na siebie cyrografy wchodząc do tej firmy?? ...co do wcześniej wspomnianego - zakazu o konkurencji, to kodeks pracy jasno to precyzuje, ...no chyba, że firma wymyśliła kruczki prawne, omijające polskie ustawodawstwo?? PROSZĘ o szczere wypowiedzi.
zdjecie uzytkownika
bez złudzeń - 2014-03-21 18:09:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jack_II - 2013-06-27 16:22:51]:
Święte słowa: "a przy odrobinie szczęścia mogę też liczyć na kasę." Tylko mając niewiarygodne szczęście możesz w MH zarobić. ale z drugiej strony, jak masz szczęście to zagraj w totolotka, tam też można zarobić tyle że dużo więcej a szczęścia potrzeba tyle samo.
zdjecie uzytkownika
jeff - 2014-03-31 21:07:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

jezu ludzie czytajcie tak te komentarze to napewno coś w życiu osiągnięcie większość ocen firm nie tylko MH to wymysły jakiś dzieciaków albo kogoś kto nie dostał pracy jakby każdy miał wybierać firmę w której chce pracować dzięki takim komentarza to lepiej od razu na zasiłek iść błagam tam nie bo tak napisali tam nie bo znów co innego napisali może czas dorosnac i trochę samemu popracować a nie szukać komentarzy następnym razem sprawdźcie czy nie piszą czegoś o chlebie mleku albo czymś innym może ktoś napisał negatywny komentarz a w nieruchomościach to nie firmy a agenci wam pomagają nie oceniające firmy na 3/5 bo na 200 osób dwie są nieodpowiednie do tego zawodu pozdrawiam tych co żyją takimi stronkami
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2014-04-02 20:52:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma MH poszukuje na stanowisko Manager ds. Obsługi Franczyz , czy moze ktoś z Was wie na czym polega stanowisko? Jakieś doświadczenia? Jakie możliwe zarobki? Jakiś przedział?
zdjecie uzytkownika
Kasik - 2014-04-04 08:53:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam

Pracowałam w MH cztery miesiące. Niestety były to zmarnowane cztery miesiące. Mnóstwo straconego czasu, oraz pieniędzy. (usunięte przez administratora)Natomiast mają w tym swój niecny cel, a mianowicie przyjęcie do swojego grona krówkę, którą będą mogli jak najlepiej wydoić. Wymagają maksymalnego przyłożenia(pod każdym względem), a co oferują w zamian?? bądźmy szczerzy, ale NIC. Zero jakiejkolwiek podstawy, żadnego zwrotu za paliwo czy bilety. Jedyną rzeczą jaką oferują, są śmieszne pieniądze za podpisane umowy ( akurat w moim przypadku 20 ). Siedząc w biurze, masz obowiązek przygotowania i szczegółowo wprowadzenia dwóch ofert, następnie umówienia co najmniej dwóch spotkań, mało tego wyszukiwać i pozyskiwać klientów kupujących, którym równocześnie szukać nieruchomości i przygotowywać dla nich te oferty. Żeby obowiązków nie było za mało, trzeba było kontrolować czy pracownicy z Warszawki właściwie eksportują moje oferty na portale internetowe i czy oferta znajduje się ( i czy również poprawnie) na wszystkich około 20-tu portalach internetowych oraz na której z kolei stronie. Później to już TYLKO odbębnić dwa spotkania i wieczorem do domu:) To nie jest stek bzdur, jak napisałby to jakiś pracownik MH. Wszystko co wyżej napisałam, to całkowita prawda o pracy w tej firmie. Proszę nie sugerować się wpisami typu: "nie nadajesz się", "jesteś leniem", "chciałbyś zarobić, a się nie narobić"..., bo to są teksty zakłamanych ludzi Metrohouse-u. Ja również czytałam wypowiedzi pracowników na temat MH, zanim zdecydowałam się na tą pracę i właśnie takie komentarze nakłoniły mnie do spróbowania. Od samego początku nie miałam większych problemów z podpisywaniem umów ( ale wszystko to wyglądało tak jak wcześniej opisałam), kiedy natomiast nie przynosiło to efektów, bo szefowa zamiast reklamować pozyskane przeze mnie nieruchomości, pozycjonować je itp. nie robiła kompletnie NIC, czekała na efekty, które przyjdą do niej bez jakiegokolwiek nakładu ( za wyjątkiem mojej pracy :] ) Co jeszcze mi się nie podobało, to zapewnienia na rozmowie kwalifikacyjnej, że praca tu to nie akwizycja. Natomiast w efekcie taką właśnie się okazała (zdobywanie na siłę klientów kupujących, wciskanie im nieruchomości innych niż poszukują, umawianie ich na oględziny mieszkań, których wcześniej nie mogłam im nawet opisać, czy w ogóle chcą takie obejrzeć ) - czy to nie jest akwizycja? dla mnie tak, a bynajmniej KOMPLETNY BRAK PROFESJONALIZMU, a takie działania właśnie psują opinię Pośredników N. Na koniec wszystkie osoby, które się zwolniły, nie otrzymały zapłaty za podpisane umowy. Mogłabym opisać jeszcze więcej sytuacji, ale nie mam już na to czasu.
To jest prawdziwy obraz pracy w Metrohouse.
Dlatego serdecznie odradzam niezdecydowanym :)
zdjecie uzytkownika
gaston - 2014-04-05 13:38:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ale zrobiliście coś z tym, że nie otrzymaliście kasy za swoją pracę w Metrohouse? czy zostawiliście to za sobą?
zdjecie uzytkownika
kasik - 2014-04-05 17:44:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co wiem to oni to odpuścili, przypuszczam, że dlatego iż były to śmieszne kwoty, jeśli chodzi o mnie, to mnie teoretycznie to już nie miało dotyczyć, bo nagle się dowiedziałam, że "od tego miesiąca już pracuję na samej prowizji", kolejny przykład kłamstwa o jakim zapomniałam wspomnieć w moim powyższym poście.
Jeszcze co do sytuacji znajomych, kiedy po zwolnieniu zadzwonili pytać co z ich pieniędzmi, bo nadal ich nie otrzymali to usłyszeli " ale chyba nie myślisz, że ja teraz zapłacę Ci z własnej kieszeni, przecież podpisałaś papiery na do widzenia" to jest dopiero [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
M. - 2014-04-06 21:15:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kasik - 2014-04-04 08:53:11]:
Parcuję w MH już dwa lata. Nie wypowiadam się czy dostałaś pieniądze czy nie bo nie wiem w tym temacie, ja nigdy nie miaem żadnych opóźnień. Jęśli o pierwszą część wypowiedzi, tak w tej pracy trzeba ciężko pracować aby zarobić , ale zarobić powyżej 4000zł . Ja swoje pierwsze mieszkanie sprzedaałem po 2 miesiącach ale się nie zrażałem i teraz zarabiam średnio 7000zl. Tak ale ciężko pracuję, śpię do 12 ale czasami trzeba klientowi mieszkanie pokazać o 20. Słuchanie takich narzekań że pracowałam ale nie udało się i to wina firmy, bo za mało propowała ogłoszenia ( 20 portali to mało??) , może menadżer jeszcze za Ciebie powinien mieszkanie sprzedać. No bez przesady. Jeśli chcesz coś osiągnąć w życiu to tym podejściem się nie uda , dam Ci radę: Jak coś nie wychodzi, usiądź pomyśł co zrobiłem żle, a potem popraw to. Ale jak ty jak coś Ci nie wychodzi , myślisz, nie moja wina, winny wszyscy wokół tylko nie ja...ja jestem idealna . No to sorry nie tędy droga.
zdjecie uzytkownika
Kasik - 2014-04-07 09:38:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widzę, że "kolega" ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem, co do ogłoszeń na 20 portalach to miałam wciskać klientom taki kit, a w rzeczywistości mieszkanie widniało na dwóch, nie wspominając o największej bazie klientów kupujących co też jest zwykłą ściemą, no ale być może Ty masz pociąg akwizytorski i lubisz taką robotę, to nikt Cię za to nie będzie krytykował, dla mnie w tym wypadku to kompletny brak profesjonalizmu, równie dobrze mogłabym wciskać starszym ludziom garnki, w tym wypadku nie ponosiłabym przynajmniej kosztów. Po prostu akwizytorstwo mnie nie kręci, no a każdy robi to co lubi. Bynajmniej przyjemniej dla każdego byłoby trzymać się tej zasady:)

Co do Twojej wypowiedzi "Słuchanie takich narzekań że pracowałam ale nie udało się i to wina firmy, bo za mało proponowała ogłoszenia" wielki przykład problemu czytania ze zrozumieniem (a akwizytorowi yyy przepraszam doradcy ds. nieruchomości nie przystoi). Na temat tego typu wypowiedzi wspomniałam w pierwszym poście, zatem wróć do niego i powolutku najlepiej na głos przeczytaj raz jeszcze. To jest forum na temat opinii o pracy Metrohouse. To,że Ty jesteś pupilem, może menadżerem (lub nawet dyrektorem) i być może jakimś cudem udało Ci się zarobić więcej pieniędzy to nie daje Ci prawa do krytykowania ludzi, którzy rozczarowali się tą firmą. Nie wiem czy zauważyłeś ale mniej więcej 90% komentarzy tu jest negatywnych, a to o czymś świadczy i na pewno nie o tym, że wszyscy jesteśmy nierobami, bo co do tego jestem przekonana w 100%, że z nas dwojga to Ty nie wiesz co znaczy ciężka praca (bezpodstawnie nie użyłabym takiego stwierdzenia).
Przede wszystkim zastanów się następnym razem zanim położysz palce na klawiaturze, bo teksty w stylu "Ale jak ty jak coś Ci nie wychodzi , myślisz, nie moja wina, winny wszyscy wokół tylko nie ja...ja jestem idealna " są na prawdę płytkie i nie korzystnie świadczą o Twojej inteligencji.

Co ważne, proszę nie odnosić mojej krytyki do wszystkich biur nieruchomości, wierzę, że istnieją jeszcze takie, w których faktycznie można pracować z satysfakcją pod każdym względem i którym nie brakuje cech jakimi takie biuro powinno się charakteryzować. Wydaje mi się jednak, że będzie to raczej mniejsze biuro, a nie sieciówka w stylu MH, która stawia wyłącznie na ilość, a nie na jakość.

Podsumowując, na podstawie moich doświadczeń odradzam wszystkim niezdecydowanym pracę w tej firmie. Oczywiście każdy zrobi jak uważa. Zawsze to nowe doświadczenie, dla kogoś być może okaże się tym dobrym (w co uwzględniając statystyki, wątpię). Jeżeli chodzi o mnie, wspomniany wyżej akwizytorski styl pracy, kompletny brak profesjonalizmu przełożonych oraz oszukiwanie w kwestii wynagrodzeń, to wystarczające powody na krytykę tej firmy.

P.s. Panie M. mam nadzieję, że nie będziesz podszywał się teraz pod 10 nicków i krytykował mojej wypowiedzi:) Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
M. - 2014-04-07 23:18:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kasik - 2014-04-07 09:38:53]:
Widać poziom twojej kultury , i ograniczeń. Nie jestem menadżerem , dyrektorem , ani pupilkiem, za mało oni zarabiją. Ja w MH zarabiam swoją pracą , a firma mi stwarza do tego możliwości. Jasne mógłbym pojsc do pracy w mniejszej agencji gdzie mi proponują 60 %.. ale po co, skora tam nie ma sprzedaży , nie ma nakładów na marketing. Jest wielką bzdurą co piszesz ze było na dwóch portalach, lub masz niebywałego pecha w życiu.Mi się jakoś nigdy nie zdarzyło , abym nie miał ogłoszeń na portalach... no może raz jedno czy dwa był problem z eksportem, ale to błąd statystyczny przy 400 różnych mieszkaniach. W dodatku nie jest to praca jako akwizytor. Dlaczego? Myslisz że klienci to debile? Że wciśniesz komuś mieszkanie za 300 000 jak garnek? No bez jaj. Sprzedaż polega na profesjonalizmie i zaufaniu klienta, mówisz mu wszystkie wady i zalety mieszkania. jak nie kupi z Tobą na Marszałkowskiej to kupi gdzie indziej. Ale nie dziwie się że ty nie miałaś sprzedaży: 3 powody: popierwsze myślisz że wszyscy to debile i im mieszkanie wciśniesz ( widzę że nie znasz się na pracy jako pośrednik), porównujesz sprzedaż mieszkania do akwizycji), no i skoro nie sprzedałaś to nie byłaś profesjonalna. To że Ty się po prostu nie nadajesz do tej pracy to nie znaczy że jak ktoś osiąga wyniki, ma polecenia to oszukuje. Więc nie obrażaj mnie czy innych aagentów w firmię którzy swoja uczciwą pracą, profesjonalizmem i doświadczeniem , zarabiają dobre pieniądze i sprzedają dużą ilość mieszkań. Moją opinią na Twoją wypowiedź, obraziłaś mnie porównując do akwizytora. Widać ile masz do powiedzenia. Naprawdę skoro nie wiesz na czym polega praca na prowizji, to rekrutują w MC Donadzie. Nie wiem ile oferują pensji, ale Ty tam na peweno więcej zarobisz niż w MH. Wylewanie swoich żali jest bezsensowne. Racja skoro MH nie zapłaciło ci pieniędzy to powinnaś o tym napisać na Go WOrku, ale nie obrażać agentów.
zdjecie uzytkownika
Kasik - 2014-04-08 09:10:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Panie"M :) Niesamowite, wydawało mi się, że po moim ostatnim poście, gdzie zauważyłam Twój ogromny problem z czytaniem ze zrozumieniem coś się zmieni. Widzę natomiast, że powtórne i wolne czytanie w Twoim wypadku nie pomaga. No nic niech więc tak zostanie. Wytłumaczę jeszcze raz, bo widzę, że próbujesz napuścić na mnie agentów wkładaniem mi w usta słów, których nie powiedziałam, a raczej zdecydowanej zmiany ich znaczenia.
Zatem...Uważasz, że zarabiasz więcej od dyrektora?heheheh jeśli to w pewnym chociaż nie wiem jakim celu żart to świetnie Ci się udał. Za to, po tej wypowiedzi uznaję, że jesteś ewidentnie osobą, która próbuje tylko zamydlić oczy osobom zastanawiającym się nad pracą w tej firmie, a to nie fair.
Kolejno... Na rynku jest wiele małych agencji, a to świadczy o tym, że im interes dobrze się kręci.
Dalej...Zrozum chłopcze, że sytuacja z eksportem zdjęć na portale wyglądała właśnie w taki sposób, nie miałabym w tym celu aby kłamać, bo i po co...więc co do wspomnianych przez Ciebie "nakładów na marketing" to one po prostu nie istniały, tak to jest jak ktoś chce zarobić jak najniższym kosztem:)ale to daje mi kolejny powód do stwierdzenia, że To ty jesteś kłamcą.
"Dlaczego? Myślisz że klienci to debile? Że wciśniesz komuś mieszkanie za 300 000 jak garnek?"- Twoje przyswajanie informacji mnie zadziwia:) nie wspominałam kompletnie nic o tym, że samo sprzedawanie komuś mieszkania i za daną cenę jest wciskaniem czegokolwiek. Pisałam tu o tym co mielibyśmy mówić klientom, aby namówić ich na podpisanie umowy, a w tym wypadku jeżeli według Ciebie "Proszę Pana jesteśmy jedną z największych agencji sieciowych w Polsce-PRAWDA, nie pobieramy prowizji od klienta kupującego-PRAWDA ( uwzględnię to, czego wielu ludzi nie wie, że jeżeli klientowi kupującemu spodoba się mieszkanie, którego nie ma w bazie to płaci on prowizję normalnie, to praktyka bardzo chętnie uprawiana przez przełożonych dla nas nakazowo, bo przecież dla nich to dodatkowe pieniądze,piszę to żeby "Pan" M. nie zarzucał, że wystarczy pozyskać wcześniej mieszkanie, które klientowi się podoba)dalej...dzięki temu też, mamy największą bazę klientów kupujących-TOTALNA BZDURA :)Pana oferta będzie widniała na 20 portalach internetowych-PRZYKRE KŁAMSTWO itd... " jeżeli to nie jest dla Ciebie wciskanie kitu, to najwyraźniej jesteś do tego stworzony, a wolisz zastąpić to słowem PROFESJONALIZM, gdzie obudź się "Panie" M. to są istotnie dwie RÓŻNE kwestie:)
Po Twojej wypowiedzi widać, że nie masz do powiedzenia nic konstruktywnego, atakując mnie wyłącznie, kolejny raz w skrócie nieróbstwem.

Zatem drodzy przyszli, aktualni i byli Pośrednicy, wierzę, że zdecydowana większość z Was w przeciwieństwie do "Pana" M. potrafi czytać ze zrozumieniem. Natomiast powtórzę, wierzę, że są jeszcze biura profesjonalne, w których tacy sami ludzie pracują. Nie wciskają ludziom kitu, że są jedyni w swoim rodzaju. Zamiast skupiać się na ubarwianiu swojej rzeczywistości jak MH, po prostu profesjonalnie wykonują swoją robotę. "Pan" panie M. powinien wziąć z nich przykład i skoro che "Pan" nazywać siebie profesjonalistą, to najpierw proszę nad tym popracować, bo z "Pana" wypowiedzi śmiem twierdzić, że daleka droga do takiego tytułu.

"Panie" M. uważam, że nasza dalsza dyskusja nie ma sensu, chyba, że nadal będzie "Pan" zalewał forum wywodami, sugerującymi mi nieróbstwo. Ja w pierwszym poście przedstawiłam swoje doświadczenia, bo po to jest to miejsce. Lepiej dla "Pana" jak zakończy "Pan" te kompromitujące dla siebie posty. Ja odradzam, "Pan" odnosząc się do "Pana" postów poleca pracę w tej firmie i niech tak zostanie. Każdy zrobi co uważa za słuszne.
zdjecie uzytkownika
Billy - 2014-04-08 18:22:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tez zastanawiałem się kiedyś nad pracą w tej firmie w końcu jednak zdecydowałem się na mniejsze biuro i mimo że na początku miałem wątpliwości nie żałuję pracuję tu prawie 3 lata i cieszę się że podjąłem wtedy taką decyzję a co do Metro.. faktycznie większość opinii jest niepochlebnych mnie właśnie takie zniechęciły ale kolega pracował jakiś czas na samym początku nie narzekał był pozytywnie nastawiony ale nie trwało to długo zaczęły się przekręty z wypłatami brak szkoleń i w ogóle niepoważna firma w skrócie nazwał to jednym wielkim szajsem ;] no ale kto chce może przekonać się na własnej skórze
zdjecie uzytkownika
M - 2014-04-09 19:23:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kasik - 2014-04-08 09:10:26]:
Zacznijmy od tego kto ma większą bazę: jedynie kto może mieć to HB, ale powodzenia z pracą tam lub bycia klientem. Oczywiście, jak klient idzie ze mną na nieruchomość z nie bazy MH , ale innej agencji , to płaci prowizję. Przecież to oczywiste. Po pierwsze inna agencja się nie podzieli prowizją, po drugie nie można za darmo pracować. To że agent zarabia więcej niż dyrektor to dla ciebie nie możliwe? Rozumiem skoro całe życie zarabiasz 1500 zł to nie możesz uwierzyć że ktoś zarabia 6000zł .Przecież to nie możliwe. Możliwe ze Prezydent Polski ( całego kraju ) zarabia 12 000zł, a Warszawy 15 000zł. Nie możliwe prezydent kraju jest ważniejszy. Cały czas wracamy do tematu że nie masz bladego pojęcia na czym polega praca na prowizji. Ale bez sensu rozmowa.To że mam inne zdanie, nie zgadzam się z twoją opinią to jestem NIEPROFESJONALNY. Moi klienci, raczej tak nie uważają, ponieważ polecają. Widzę że ciebie raczej nikt nie polecał skoro nic nie sprzedałaś. Ale toczy się tu rozmowa między: Mną, osobą zarabiającą między 7-10 tys miesięcznie ( nie powiem ile, bo to prowizja.Czasem jest 3000 , czasem 10 000.Taka specifika pracy)dzięki ciężkiej pracy i profesjonalizmowi. A osobą bezrobotną , widać po podejściu że raczej maksymalne możliwości zarobkowe 1500zł. Która lubi się rozpisywać, że wytrwala miesiące w pracy, nie zarobila prowizji bo nic nie sprzedała, i to wina innych a nie twoja. Widać że jednak ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem, na krytykę twojego podejścia nie masz argumentów i w obronie obrażasz mnie i innych agentów w MH. Skoro tobie się nie udało, to nie znaczy że innym się nie uda. Twój wybór: pewny MCDonald 1500 zł , lub ryzyko praca na prowizji i szansza na duże zarobki. I racja nie każdy zarobi tak jak naprzykład ty. Ale nie każdy się nadaję do pracy na prowizjijak nie każdy może być piosenkarzem. Widać że jesteś zdespreowana na to jak ci się życie układa , ale skończ obrażanie mnie i innych agentów skoro nie wiesz jak pracujemy z klientami. I naucz się czytać ze zrozumieniem: napisałem że mi się nie zdarzyły problemy z eksportem, to że ty masz w życiu pecha i w MH cię też dosiegnał : Nie wiem nie zaprzecze. Powodzenia w szukaniu pracy.
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-04-14 14:18:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam możliwość pracy w MH oddział Bydgoszcz.
Proszę podzielić się opinią o W/wym.
zdjecie uzytkownika
zuber - 2014-04-29 01:21:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w sumie aplikować ich formularzem może każdy. Wymagają dużego doświadczenia dla doradców czy jeśli jestem wygadany to wystarczy?
zdjecie uzytkownika
Kefirek - 2014-05-20 10:35:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję już rok. Czas biegnie szybko, jeśli potrafisz się dogadywać z ludźmi to jest super w każdej pracy. Ja nie narzekam. Można sporo zarobić, jeśli Ci się chce :) Polecam, dla wszystkich którzy nie ustawiają sobie górnej granicy :)
zdjecie uzytkownika
cziko - 2014-05-21 01:51:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ok, a jeżeli chodzi o te dolną granicę to ile ona wynosi? czy ta podstawa też jest w Metrohousie przyzwoita?
zdjecie uzytkownika
Wrocław - 2014-06-08 13:31:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja pracowałem przez rok , uważajcie co podpisujecie na początku przygody z Metrohouse . Pamiętajcie że nie zarobicie nawet połowy tego co wam powiedzą na rekrutacji , A jak będziecie się zwalniać to nic wam nie wypłacą (taki zapis w umowie). Prowizja według nowych zasad głodowa 0,3% od obrotu , dwa mieszkania miesięcznie po 150 000 da ci 900 zł brutto . A ile się trzeba nalatać i to za swoją kasę. Moim zdaniem PORAŻKA . Ale może ktoś ma inne zdanie np. Dyrektorzy tutaj piszą , oni mają podstawę 2000 tys brutto jak im zapłacą :)
zdjecie uzytkownika
cziko - 2014-06-27 22:27:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wrocław - 2014-06-08 13:31:13]:
to takie niemożliwe jest sprzedanie większej ilości mieszkań ? najlepsi pewnie mają jednak całkiem niezłe pieniądze
zdjecie uzytkownika
Kama - 2014-07-06 15:16:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [M. - 2014-04-06 21:15:48]:
No, M. ale dałeś po bandzie, albo jesteś kimś z zarządu MH, albo jesteś M jak Marian Paździoch.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-26
Żródło: gazetapraca.pl
Ostrów Wielkopolski
(wielkopolskie)
Czy wiesz, że 90 proc. kadry kierowniczej w Metrohouse rozpoczynało karierę od stanowiska Agenta nieruchomości? Buduj swoją ścieżkę kariery w branży nieruchomości z liderem rynku pośrednictwa. Awansuj i zarabiaj jeszcze więcej!Do naszych zespołów poszukujemy osób, które razem z nami chcą spełniać marzenia naszych Klientów o swoim własnym mieszkaniu lub domu.Poszukujemy: Agenta nieruchomości Miejsce pracy: Ostrów Wielkopolski, KaliszIdealny kan
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
waluś - 2014-07-06 20:56:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
miałem zamiar aplikować na doradce ds nieruchomości w metrohousie. Zrezygnowałem jednak już zaraz po przeczytaniu ich oferty pracy. Jeśli się mylę, to chętnie wysłucham kogoś kto będzie chciał mnie poprawić. Jednak na pierwszy rzut oka oferta, w której wymagania w sumie są żadne po za elokwencją i odwagą oraz to co oferuje firma ( czyli po wczytaniu się w ogłoszenie w sumie to jest nic) nie zachęcają do współpracy
zdjecie uzytkownika
t.l.p - 2014-07-08 23:15:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gaston - 2014-04-05 13:38:39]:
Zgadzam się z wypowiedzią powyżej to jest jakiś śmiech na sali ... najlepsze jest to , że jak podpisujesz umowę to jest niej zawarata podstawa ...
zdjecie uzytkownika
Rod - 2014-07-09 13:32:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale widzę mega-ciśnienie na sprzedaż jest w tej firmie. Wszyscy co pracują/pracowali piszą tylko o kasie, ile podpisali umów, ile zarobili. A wiedza z zakresu nieruchomości pewnie marna. Tylko kasa, kasa, kasa...
Firmę tworzą ludzie. A wypowiedzi pracowników obnażają charakter pracy. Moje wnioski są takie, że do pracy w tej firmie trzeba być dobrym handlowcem, a nie pośrednikiem w obrocie nieruchomościami/ lub doradcą ds.nieruchomości.
Ale reguły choć brutalne to są czytelne: umiesz sprzedawać towar (bez względu jakiej jakości) to zarobisz sobie sporo, jeśli jesteś słaby bądź nie umiesz agresywnie sprzedawać to lepiej odpuść sobie od razu, bo jeszcze dołożysz do tego interesu z własnej kieszeni.
zdjecie uzytkownika
Wojtek - 2014-07-17 20:32:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rod - 2014-07-09 13:32:00]:
Widzę że nigdy nie pracowałeś jako pośrednik. Nie myl tej pracy z akwizycją. Może za dużo amerykańskich filmów się naoglądałeś gdzie pośrednik wcisk kit. Jeśli myślisz że człowiek który kupuje sobie wymarzone mieszkanie i wydaję co najmniej 300 000 zł jest idiotą i uwierzy w jakieś ściemy , to jesteś w błędzie. Jeśli Agent kłamie/sprzedaję nie prawdę to klient od razu to wyczuwa i więcej nie chcę z nim współpracować. Dlatego na forum mamy wiele żali że nie da się zarobić ( widocznie ktoś chciał na oszustwie zarobić). Skuteczna sprzedaż w każdej Agencji pośrednictwa :
-Cierpliwość do kienta
-Prawidłowe wyczucie jakiego mieszkania poszukuję
- I najważniejsze, im więcej klientowi mieszkań zaproponujesz tym większa możliwość że wybierze z Twojej bazy.

Aa więć w tej i każdej Agencji dobry pośrednik to pracowity pośrednik (dlatego jest ciśnienie na pracę.
Jeśli uważasz że dobry pośrednik to :
-Pośrednik powolny ( gdy nie zdąży powiadomić o okazjach klienta)
-Nie chwalący i pokazujący plusów mieszkania które pokazuję (każde mieszkanie ma plusy)
- I taki który nie ma ciśnienia na pracę ( fajna praca 10-16:D )
To jesteś w błędzie.
zdjecie uzytkownika
Marysia@wp.pl - 2014-07-22 11:52:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [andy - 2014-02-24 14:23:27]:
Odradzam kategorycznie jakakolwiek wspolprace z Metrohouse,bajeranci Chcesz sprzedac kupic mieszkanie?trzymaj sie daleko od tego biura
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metrohouse S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x