Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Metrohouse S.A.

Pracowałeś w firmie Metrohouse S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
M - 2014-04-09 19:23:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kasik - 2014-04-08 09:10:26]:
Zacznijmy od tego kto ma większą bazę: jedynie kto może mieć to HB, ale powodzenia z pracą tam lub bycia klientem. Oczywiście, jak klient idzie ze mną na nieruchomość z nie bazy MH , ale innej agencji , to płaci prowizję. Przecież to oczywiste. Po pierwsze inna agencja się nie podzieli prowizją, po drugie nie można za darmo pracować. To że agent zarabia więcej niż dyrektor to dla ciebie nie możliwe? Rozumiem skoro całe życie zarabiasz 1500 zł to nie możesz uwierzyć że ktoś zarabia 6000zł .Przecież to nie możliwe. Możliwe ze Prezydent Polski ( całego kraju ) zarabia 12 000zł, a Warszawy 15 000zł. Nie możliwe prezydent kraju jest ważniejszy. Cały czas wracamy do tematu że nie masz bladego pojęcia na czym polega praca na prowizji. Ale bez sensu rozmowa.To że mam inne zdanie, nie zgadzam się z twoją opinią to jestem NIEPROFESJONALNY. Moi klienci, raczej tak nie uważają, ponieważ polecają. Widzę że ciebie raczej nikt nie polecał skoro nic nie sprzedałaś. Ale toczy się tu rozmowa między: Mną, osobą zarabiającą między 7-10 tys miesięcznie ( nie powiem ile, bo to prowizja.Czasem jest 3000 , czasem 10 000.Taka specifika pracy)dzięki ciężkiej pracy i profesjonalizmowi. A osobą bezrobotną , widać po podejściu że raczej maksymalne możliwości zarobkowe 1500zł. Która lubi się rozpisywać, że wytrwala miesiące w pracy, nie zarobila prowizji bo nic nie sprzedała, i to wina innych a nie twoja. Widać że jednak ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem, na krytykę twojego podejścia nie masz argumentów i w obronie obrażasz mnie i innych agentów w MH. Skoro tobie się nie udało, to nie znaczy że innym się nie uda. Twój wybór: pewny MCDonald 1500 zł , lub ryzyko praca na prowizji i szansza na duże zarobki. I racja nie każdy zarobi tak jak naprzykład ty. Ale nie każdy się nadaję do pracy na prowizjijak nie każdy może być piosenkarzem. Widać że jesteś zdespreowana na to jak ci się życie układa , ale skończ obrażanie mnie i innych agentów skoro nie wiesz jak pracujemy z klientami. I naucz się czytać ze zrozumieniem: napisałem że mi się nie zdarzyły problemy z eksportem, to że ty masz w życiu pecha i w MH cię też dosiegnał : Nie wiem nie zaprzecze. Powodzenia w szukaniu pracy.
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-04-14 14:18:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam możliwość pracy w MH oddział Bydgoszcz.
Proszę podzielić się opinią o W/wym.
zdjecie uzytkownika
zuber - 2014-04-29 01:21:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w sumie aplikować ich formularzem może każdy. Wymagają dużego doświadczenia dla doradców czy jeśli jestem wygadany to wystarczy?
zdjecie uzytkownika
Kefirek - 2014-05-20 10:35:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję już rok. Czas biegnie szybko, jeśli potrafisz się dogadywać z ludźmi to jest super w każdej pracy. Ja nie narzekam. Można sporo zarobić, jeśli Ci się chce :) Polecam, dla wszystkich którzy nie ustawiają sobie górnej granicy :)
zdjecie uzytkownika
cziko - 2014-05-21 01:51:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ok, a jeżeli chodzi o te dolną granicę to ile ona wynosi? czy ta podstawa też jest w Metrohousie przyzwoita?
zdjecie uzytkownika
Wrocław - 2014-06-08 13:31:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja pracowałem przez rok , uważajcie co podpisujecie na początku przygody z Metrohouse . Pamiętajcie że nie zarobicie nawet połowy tego co wam powiedzą na rekrutacji , A jak będziecie się zwalniać to nic wam nie wypłacą (taki zapis w umowie). Prowizja według nowych zasad głodowa 0,3% od obrotu , dwa mieszkania miesięcznie po 150 000 da ci 900 zł brutto . A ile się trzeba nalatać i to za swoją kasę. Moim zdaniem PORAŻKA . Ale może ktoś ma inne zdanie np. Dyrektorzy tutaj piszą , oni mają podstawę 2000 tys brutto jak im zapłacą :)
zdjecie uzytkownika
cziko - 2014-06-27 22:27:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wrocław - 2014-06-08 13:31:13]:
to takie niemożliwe jest sprzedanie większej ilości mieszkań ? najlepsi pewnie mają jednak całkiem niezłe pieniądze
zdjecie uzytkownika
Kama - 2014-07-06 15:16:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [M. - 2014-04-06 21:15:48]:
No, M. ale dałeś po bandzie, albo jesteś kimś z zarządu MH, albo jesteś M jak Marian Paździoch.
zdjecie uzytkownika
waluś - 2014-07-06 20:56:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
miałem zamiar aplikować na doradce ds nieruchomości w metrohousie. Zrezygnowałem jednak już zaraz po przeczytaniu ich oferty pracy. Jeśli się mylę, to chętnie wysłucham kogoś kto będzie chciał mnie poprawić. Jednak na pierwszy rzut oka oferta, w której wymagania w sumie są żadne po za elokwencją i odwagą oraz to co oferuje firma ( czyli po wczytaniu się w ogłoszenie w sumie to jest nic) nie zachęcają do współpracy
zdjecie uzytkownika
t.l.p - 2014-07-08 23:15:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gaston - 2014-04-05 13:38:39]:
Zgadzam się z wypowiedzią powyżej to jest jakiś śmiech na sali ... najlepsze jest to , że jak podpisujesz umowę to jest niej zawarata podstawa ...
zdjecie uzytkownika
Rod - 2014-07-09 13:32:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale widzę mega-ciśnienie na sprzedaż jest w tej firmie. Wszyscy co pracują/pracowali piszą tylko o kasie, ile podpisali umów, ile zarobili. A wiedza z zakresu nieruchomości pewnie marna. Tylko kasa, kasa, kasa...
Firmę tworzą ludzie. A wypowiedzi pracowników obnażają charakter pracy. Moje wnioski są takie, że do pracy w tej firmie trzeba być dobrym handlowcem, a nie pośrednikiem w obrocie nieruchomościami/ lub doradcą ds.nieruchomości.
Ale reguły choć brutalne to są czytelne: umiesz sprzedawać towar (bez względu jakiej jakości) to zarobisz sobie sporo, jeśli jesteś słaby bądź nie umiesz agresywnie sprzedawać to lepiej odpuść sobie od razu, bo jeszcze dołożysz do tego interesu z własnej kieszeni.
zdjecie uzytkownika
Wojtek - 2014-07-17 20:32:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rod - 2014-07-09 13:32:00]:
Widzę że nigdy nie pracowałeś jako pośrednik. Nie myl tej pracy z akwizycją. Może za dużo amerykańskich filmów się naoglądałeś gdzie pośrednik wcisk kit. Jeśli myślisz że człowiek który kupuje sobie wymarzone mieszkanie i wydaję co najmniej 300 000 zł jest idiotą i uwierzy w jakieś ściemy , to jesteś w błędzie. Jeśli Agent kłamie/sprzedaję nie prawdę to klient od razu to wyczuwa i więcej nie chcę z nim współpracować. Dlatego na forum mamy wiele żali że nie da się zarobić ( widocznie ktoś chciał na oszustwie zarobić). Skuteczna sprzedaż w każdej Agencji pośrednictwa :
-Cierpliwość do kienta
-Prawidłowe wyczucie jakiego mieszkania poszukuję
- I najważniejsze, im więcej klientowi mieszkań zaproponujesz tym większa możliwość że wybierze z Twojej bazy.

Aa więć w tej i każdej Agencji dobry pośrednik to pracowity pośrednik (dlatego jest ciśnienie na pracę.
Jeśli uważasz że dobry pośrednik to :
-Pośrednik powolny ( gdy nie zdąży powiadomić o okazjach klienta)
-Nie chwalący i pokazujący plusów mieszkania które pokazuję (każde mieszkanie ma plusy)
- I taki który nie ma ciśnienia na pracę ( fajna praca 10-16:D )
To jesteś w błędzie.
zdjecie uzytkownika
Marysia@wp.pl - 2014-07-22 11:52:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [andy - 2014-02-24 14:23:27]:
Odradzam kategorycznie jakakolwiek wspolprace z Metrohouse,bajeranci Chcesz sprzedac kupic mieszkanie?trzymaj sie daleko od tego biura
zdjecie uzytkownika
Oszukana - 2014-07-31 10:00:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Metrohose najgorsza firma o jakiej sie snilo.0 rzetelnosci manipulanci.OSTRZEGAM LUDZIE JAK NAJDALEJ OD NICH NIE KUPUJ NIE SPRZEDAWAJ JESLI NIE CHCESZ STRACIC PIENIEDZY I ZDROWIA
zdjecie uzytkownika
Naciagniety - 2014-07-31 10:52:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potwierdzam!!jedno oszustwo.nie kupuj nie sprzedawaj nic przez nich.trzymaj sie najdalej od Metrohouse
zdjecie uzytkownika
Oszukani - 2014-07-31 11:49:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostrzegam przed Metrohouse,brak wspolpracy,profesjonalizmu 0 ,chamskie zachowanie.Masakra.Nie dajcie sie wkrecic.Mam o nich jaknajgorsza opinie.TOTALNA PPRAZKA ZAMIERZAM NAPISAC SKARGE NA NICH
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-08-01 11:07:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widac ze konkurencja nie spi. Chyba zaczęła odczuwać dominację MetroHousu na rynku nieruchomości :) Jakie to dziwne ze nagle tego samego dnia pojawiają się ,,rzekomo ,, 3 ,,różne,, a jednak podobne informacje ze MetroHouse to oszuści , lepiej nie kupować przez nich , nie sprzedawac. A w jaki sposób oszukali... pewnie chcieliście kupić mieszkanie na Woli a po akcie notarialnym okazało się że kupiliście mieszkanie w Wołominie... Ludzie zachowujmy się poważnie. To że komuś nie wyszło w pracy i teraz siedzi na bezrobociu i ma za dużo czasu na trollowanie w internecie.... no lepiej ten czas wykorzystać na rozmowy w sprawie pracy. Nie każdy musi być pośrednikiem i należy się z tym pogodzić. A nie oczerniać firmę gdzie jest naprawdę masę dobrych Agentów nieruchomości. Są też czasem kiepscy, ale szybko ich zwalniają, aby potem mogli sobie żale wylać tu, na forum :)
zdjecie uzytkownika
Analityk - 2014-08-01 16:44:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2014-08-01 11:07:49]:
Nie ma jak pracować wśród oszustów i podpisywać się jako anonim. Brawo anonimowy nieudany eksperymencie z tajnego północnokoreańskiego laboratorium genetycznego. Możesz się dalej onanizować i pamietaj, żeby na Świętokrzyskiej 18 nie palić papierosów w kiblu. Czy zjawisko anonimowe zrozumiało ?
zdjecie uzytkownika
Arrr - 2014-08-03 18:42:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Analityk - 2014-08-01 16:44:55]:
Poziom twojej wypowiedzi ,,nie anonimowy Analtyku ,,( jeśli taki mądry to podpisz się imieniem i nazwiskiem :) ) jest najzwyczajniej żenujący. Brawo za mistrzowskie porównanie do koreańskiego eksperymentu. Naprawdę wysoki poziom wypowiedzi. Widać jaki poziom się wypowiada tutaj.. brawo, sam się ośmieszyłeś, nie musiałem ci pomagać :)Chociaż i tak ty tego nie zrozumiesz. A z preferencji ten nick ..Anal..i..tyk :?
zdjecie uzytkownika
Oszukani - 2014-08-06 09:21:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zaufalismy Metrohouse przy sprzedazy nieruchomosci i to byl blad!Nigdy wiecej!!Odradzamy i przestrzegamy przed niekompetencja,mijanie sie z prawda posrednikow,wprowadzanie w blad klientow,Z daleka od Metrohouse!!
zdjecie uzytkownika
wiem że się nie da - 2014-08-15 00:25:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Najnowsze wieści ze Świętokrzyskiej 18:

ok. 1500 zł - średnie zarobki agentów w Warszawie
50 zł - jest agent który proponuje klientowi taką kwotę zadatku
ok. 1,5 m2 - przestrzeń w biurze przypadająca na 1 agenta
ok 2 lata - tyle firma poszukuje nowej siedziby, ale wiadomo szewc bez butów chodzi
8 - tyle lat wiezienia grozi (obecnie byłemu) pracownikowi firmy za oszustwo mieszkaniowe związane z podrabianiem dokumentacji.
45 dni - nawet tyle firma trzyma pieniądze agenta na swoim koncie

Ale wiecie tak to już jest w dużych korporacjach.
zdjecie uzytkownika
wadim - 2014-09-02 01:39:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wiem że się nie da - 2014-08-15 00:25:46]:
dlatego ja osobiście preferuje korzystanie z agencji nieruchomości które zajmują się swoim klientem indywidualnie od początku do końca. W takiej korporacji, sieciówce nieruchomościowej jesteś tylko jednym z wielu , którymi akurat tego dnia zajmuje się konkretny agent. Ale to już co kto lubi, każdy ma prawo do wyboru
zdjecie uzytkownika
jarzyna - 2014-09-10 14:17:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [M. - 2014-04-07 23:18:04]:
praca w metrohouse to jest jedna wielka porazka, obiecują szkolenia ktorych tak naprawde nie ma, wewnetrznie tylko pracownik uczy Cie obslugi komputera i ich programu, poza tym nic...
a pozniej rozwiazujac umowe wystawiaja ci fakturę na kwote 2000zl za odbyte szkolenie;/(ktorego tak naprawde nie bylo) to jest tylko naciaganie ludzi na koszty, przekonalem sie o tym na wlasnej skorze
ogolnie nie polecam..., kolezanka pracuje w homebrooker i zanim podjela prace miala 2 tyg szkolenia i taki pracownik po odbyciu szkolen jest w 100% zdolny do wykonywania pracy a w metrohouse nie masz zadnych szkolen, takze jesli nie ma ktos pojecia o pracy w nieruchomosciach niech lepiej sie zastanowi...
ogolnie nie polecam
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-09-30
Żródło: Gowork.pl
Bydgoszcz
(kujawsko-pomorskie)
Metrohouse S.A. jest sieciową agencją nieruchomości o ugruntowanej pozycji, liczymy ponad 70 zespołów, 800 brokerów i doradców nieruchomości w całej Polsce.Do naszych zespołów poszukujemy osób, które razem z nami chcą spełniać marzenia naszych Klientów o swoim własnym mieszkaniu lub domu.Obecnie do naszego zespołu w Bydgoszczy poszukujemy:Doradca ds. Nieruchomości Idealny kandydat to osoba: pełna
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
łysy - 2014-09-17 15:52:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jestem psychiatrą na Świętokrzyskiej w Warszawie. Błagam - nie idźcie do pracy w Metrohouse. NA TEN ROK NIE MAM JUŻ WOLNYCH TERMINÓW!!!!
zdjecie uzytkownika
kocur6419 - 2014-09-24 21:22:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w Metrohouse 6 lat. W całej firmie jest rotacja. Wchodzą i wychodzą: lenie, frajerzy, żony swoich mężów, gawędziarze, totalne nieuki, ludzie niezdolni, bez pamięci a przede wszystkim marzyciele. Przychodzą coś tam robią ale nie ma rezultatów, bo są to często ludzie bardzo przeciętni intelektualnie. Nie potrafią zapamiętać nieruchomości, klienta, skojarzyć faktów..... długo można pisać kogo tu spotykałam i jak bardzo byłam w szoku słuchając jakie ma przy tych moziwościach oczekiwania płacowe. Jakie ma aspiracje ogólnie. Te osoby oczywiście coś tam "popychają " ale naoglądały się amerykańskich filmów i też tak chcą:)
Te osoby nie mają potencjału i nie mają pieniędzy. KONIEC KROPKA. Nie ma innego powodu. Pracuję codziennie sobota, niedziela też, tak jak mój stomatolog od rana do wieczora i zarabiam 10 000 zł. Ludzie to nie poczta, kolej, budżetówka, ludzie to kapitalizm!!!!. Jak nie rozumie tego babcia 70- letnia to ok ale jak ktoś ma 30 lat... no to przepraszam na "Faktach" czy na "Życiu na gorąco" jest wyedukowany:)Pozdrawiam marzycieli. Dzisiaj to tylko mama Wam da, bo Was kocha bezwarunkowo. Komuno wróć:)
A szkoda, bo jakby kolega był inteligentny to sprzedawalibyśmy więcej i lepiej..... i więcej bym zarobiła a tak nie ma partnerów do zrobienia interesu:)
Jestem agentem, nie mam podstawy!!!!!

)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metrohouse S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x