Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Metrohouse S.A.

Pracowałeś w firmie Metrohouse S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Arrr - 2014-08-03 18:42:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Analityk - 2014-08-01 16:44:55]:
Poziom twojej wypowiedzi ,,nie anonimowy Analtyku ,,( jeśli taki mądry to podpisz się imieniem i nazwiskiem :) ) jest najzwyczajniej żenujący. Brawo za mistrzowskie porównanie do koreańskiego eksperymentu. Naprawdę wysoki poziom wypowiedzi. Widać jaki poziom się wypowiada tutaj.. brawo, sam się ośmieszyłeś, nie musiałem ci pomagać :)Chociaż i tak ty tego nie zrozumiesz. A z preferencji ten nick ..Anal..i..tyk :?
zdjecie uzytkownika
wadim - 2014-09-02 01:39:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dlatego ja osobiście preferuje korzystanie z agencji nieruchomości które zajmują się swoim klientem indywidualnie od początku do końca. W takiej korporacji, sieciówce nieruchomościowej jesteś tylko jednym z wielu , którymi akurat tego dnia zajmuje się konkretny agent. Ale to już co kto lubi, każdy ma prawo do wyboru
zdjecie uzytkownika
łysy - 2014-09-17 15:52:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jestem psychiatrą na Świętokrzyskiej w Warszawie. Błagam - nie idźcie do pracy w Metrohouse. NA TEN ROK NIE MAM JUŻ WOLNYCH TERMINÓW!!!!
zdjecie uzytkownika
kocur6419 - 2014-09-24 21:22:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w Metrohouse 6 lat. W całej firmie jest rotacja. Wchodzą i wychodzą: lenie, frajerzy, żony swoich mężów, gawędziarze, totalne nieuki, ludzie niezdolni, bez pamięci a przede wszystkim marzyciele. Przychodzą coś tam robią ale nie ma rezultatów, bo są to często ludzie bardzo przeciętni intelektualnie. Nie potrafią zapamiętać nieruchomości, klienta, skojarzyć faktów..... długo można pisać kogo tu spotykałam i jak bardzo byłam w szoku słuchając jakie ma przy tych moziwościach oczekiwania płacowe. Jakie ma aspiracje ogólnie. Te osoby oczywiście coś tam "popychają " ale naoglądały się amerykańskich filmów i też tak chcą:)
Te osoby nie mają potencjału i nie mają pieniędzy. KONIEC KROPKA. Nie ma innego powodu. Pracuję codziennie sobota, niedziela też, tak jak mój stomatolog od rana do wieczora i zarabiam 10 000 zł. Ludzie to nie poczta, kolej, budżetówka, ludzie to kapitalizm!!!!. Jak nie rozumie tego babcia 70- letnia to ok ale jak ktoś ma 30 lat... no to przepraszam na "Faktach" czy na "Życiu na gorąco" jest wyedukowany:)Pozdrawiam marzycieli. Dzisiaj to tylko mama Wam da, bo Was kocha bezwarunkowo. Komuno wróć:)
A szkoda, bo jakby kolega był inteligentny to sprzedawalibyśmy więcej i lepiej..... i więcej bym zarobiła a tak nie ma partnerów do zrobienia interesu:)
Jestem agentem, nie mam podstawy!!!!!

)
zdjecie uzytkownika
agent 007 - 2014-10-06 11:47:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Moi drodzy jestem świeżo po zakończonej pracy w metrohouse. Odradzam wszystkim którzy chcą się tam zatrudnić. Umowa śmieciówka o świadczenie usług. Przez okres 3 miesięcy nie możecie się zwolnić ponieważ twierdzą że ponoszą koszty pseudo szkolenia których tak naprawdę nie ma, wiec jak się zwolnicie w ciągu 3 miesięcy to zwracacie koszty. Poza tylko prowizją nie ma żadnej podstawy. Oczywiście na ta prowizję tez będziecie czekać do czasu aż klient sprzedający zapłaci a jak to w realiach bywa możecie czekać aż do skutku w nieskończoność. Nie ma innej opcji żeby wcześniej zapłacili za waszą wykonaną pracę. W moim przypadku było tak że w styczniu sprzedałam mieszkanie a w czerwcu dopiero otrzymałam prowizje bo tak długo się to ciągnęło. Nie liczcie na kokosy bo macie prowizje od prowizji brutto także netto to zaledwie grosze. Jako biuro nieruchomości takie samo jak każde inne z tym że mają bardzo wysokie prowizje od sprzedających zdecydowanie wyższe niż biura lokalne. Ściemą jest to co proponują bo tak naprawdę zrobią coś na początku jak ten sprzedający podpisze z nimi umowę żeby niby widział ze coś się robi w ich sprawie i na tym koniec. Dodam że biuro nieruchomości to nie piekarnia a nieruchomości to nie bułki nie sprzedawają się codziennie. Nie podejmujcie tam pracy bo nie zarobicie. Dojazdy do klientów na własną rękę nie ma żadnych zwrotów kosztów. Podsumowując to pracuje się tam prawie za darmo dokładając do interesu. Poczytajcie te opinie które są prawdziwe bo większość się pokrywa i przekłada na rzeczywistość. Odradzam pracę w metrohosie.
zdjecie uzytkownika
wabik - 2014-10-07 02:38:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy to jest praca za darmo do której trzeba dokładać? no w końcu może się taka wydać jeżeli nic się nie sprzedaje , a właśnie na sprzedawaniu przecież polega robota agenta nieruchomości. Także jeżeli ktoś sprzedaje to nie narzeka w tym miejscu , ani w żadnym innym na to , że w Metrohosuie jest mu źle
zdjecie uzytkownika
agent 007 - 2014-10-07 22:44:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każde Biuro nieruchomości to nie piekarnia, nie przychodzą tam setki ludzi. Bywały dni że nikt kompletnie nie przyszedł. Bywały tez miesiące ze nic się nie sprzedało ani też nie wynajęło więc to był czas kiedy pracowało się za darmo dokładając do interesu bo trzeba było za coś dojechać do klienta żeby podpisać z nim umowę żeby podnieść statystyki. Nie jest to ciekawy zawód bo przynajmniej ja byłam zmuszana to szukania na siłę mieszkań czyli pukanie od drzwi do drzwi i pytanie czy jest jakieś mieszkanie do sprzedania bo jestem niby zainteresowana kupnem. Bycie agentem to ciężki i nieopłacalny kawałek chleba na samej prowizji od prowizji i to jeszcze nie regularnej co miesiąc. Trzeba sobie zdać sprawę że jest to branża związana z posiadaniem solidnej gotówki. Zakup nieruchomości wiąże się z decyzja na całe życie, także nie polega to na tym żeby wychodzić na ulice i krzyczeć ludzie kupujcie domy i mieszkania. W tej branży jest niestety rotacja pracowników i praca tam jest krótkoterminowa.
zdjecie uzytkownika
Rar - 2014-10-07 23:44:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [agent 007 - 2014-10-07 22:44:12]:
Co a stek bzdur.Chodzić od domu do domu i szukać mieszkania na sprzedaż. Przecież to nie akwizycja więc albo jesteś naiwny i ktoś z Ciebie żarty robił, albo myślisz że my jesteśmy naiwni. A praca w agencji to jak w piekarni, ludzie zawsze kupowali/sprzedawali i zawsze będą kupować/sprzedawac mieszkania. Po prostu musza gdzies mieszkać.I rzeczywiście nie sprzedają się ich 100 dziennie ale dobry agent 4-5 jest wstanie(miesięcznie).Pracuję już dobrych pare lat i pensja nie jest stala ale raz jest 3000 a raz 12 000zł. A z bułki możesz mieć prowizje max 30 groszy, a z mieszkania minimu 2000zł ( w wawie bo nie wiem jak w reszcie kraju).
zdjecie uzytkownika
Mika - 2014-10-08 13:58:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Rar - 2014-10-07 23:44:28]:
Czego oczekujesz od miasta powiatowego liczącego 70 tyś mieszkańców, nie porównuj do warszawy czy innego większego miasta. Może w dużych miasta sprzedaje się po 4 -5 miesięcznie ale w tym o którym piszę w ciągu roku się tyle sprzedało, więc o jakich zarobkach mówimy. Niestety syzyfowa praca. Tak mój drogi trzeba było uzupełniać bazę, a jeśli nie ma w internecie to trzeba było chodzić po osiedlowych blokach i pukać do drzwi pytając czy jest coś gdzieś na sprzedaż - z takiego założenia wychodził dyrektor który nie bardzo miał pojęcie o rynku nieruchomości, co się z czym je. Handlowcem można być dobrym ale czym handlować skoro na półce miałeś niespełna 30 nieruchomości co odbiegało od kryteriów poszukujących. Zakup nieruchomości to niestety jest inwestycja życia i byle ruiny raczej nie kupisz. Kto tanio kupuje ten dwa razy płaci. O prowizjach których piszesz to zwyczajne mydlenie oczu. 3 tyś to ja miałam razem z 3 sprzedanych nieruchomości a o 12 to nawet nie myślałam. 12 tyś do może dla biura, to się zgodzę a nie dla takiego szaraka jakim jest agent...!!
zdjecie uzytkownika
Rar - 2014-10-09 22:29:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Mika - 2014-10-08 13:58:50]:
Przepraszam. Może rzeczywiście masz rację. Nie wiem jak jest w małych miastach. Ja jestem z Warszawy i rzeczywiście tu jest olbrzymi rynek i olbrzymie możliwośći. W dodatku prowizję 3000 to standard . Tylko znów racja, W Warszawie mieszkanie 2 pokojowe kosztuje minimum 350 000zł a w mniejszych miastach to 3 mieszkania za to kupisz.
zdjecie uzytkownika
Z mniejszego miasta - 2014-10-14 12:46:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podam zarobki ze swojego miasta. Dwóch najlepszych agentów zarabia systematycznie między 5-20 tysięcy złotych, średnio wychodzi ładnie. Jeden agent pracuje 3 lata, drugi agent 1 rok 9 miesięcy. Reszta zarabia około 2000-3000 średnio. Nowi i Ci, którzy nie umieją sprzedawać mają ciężko. Nie wiem czy nawet te niższe stawki, są złe jak na małe miasto około 100 000 mieszkańców. W Warszawie są inne płace, a w mniejszych miastach inne z powodu transakcyjnych cen nieruchomości, ale pamiętajcie, że koszty utrzymania tez się różnią. Jak komuś nie odpowiada, może sprzedawać w Wawie. Co do atmosfery pracy, jest super!!! Co do zapłaty? U nas zawsze w ciągu jednego dnia od daty zapłaty przez klienta. A że trzeba tyrać?? Tak, jak ktoś nie lubi pracować powyżej 10 godz dziennie, to są etaty za 1000-2000 PLN.
zdjecie uzytkownika
Pośrednik - 2014-10-31 12:35:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie maja kasy na opłat FV za współprace, czas nadchodzi i dla tych co pokazali na rynku, że klient kupujący nie ma kosztów wynagrodzenia pośrednika. Sprawę kierujemy do Sądu.
Wieki tytuł Agencja numer 1 w Polsce według według C.H. Beck Nieruchomości.

Szukasz mieszkania? Sprawdź ofertę bez prowizji od kupującego ... .
zdjecie uzytkownika
kumpel - 2014-11-13 19:09:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Z mniejszego miasta - 2014-10-14 12:46:35]:
to , że pracujesz ponad 10 godzin dziennie to nie przynosi Ci wielkiej chluby moim zdaniem . Albo lubisz spędzać czas w pracy albo nie potrafisz przeciwstawić się temu , że codziennie zostajesz po godzinach. Tylko tyle to znaczy. Za zwyczajne 8 godzin roboty dziennie w tym kraju powinna być normalna płaca
zdjecie uzytkownika
ok - 2014-11-27 07:25:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kumpel - 2014-11-13 19:09:36]:
Dwie gwiazdki w ocenie firmy to znaczy niewiele, umowa śmieciowa i praca za kilkaset złotych miesięcznie. Te 5 czy 10 tys. zł to może ma dyrektor biura a nie zwykły agent. Poza tym jeśli masz być na szkoleniach, dyżurach i spotkaniach cotygodniowych to robi się z tego etat. Poza tym od 2012 roku sprzedaż spadła, idą tylko głównie mieszkania, zaś te z reguły większość klientów woli sprzedawać sama-bo dosyć szybko się sprzedają-jak jest normalna cena.
zdjecie uzytkownika
znawca - 2014-11-27 13:04:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ok - 2014-11-27 07:25:27]:
A jeśli ktoś podaje, że to największa firma tego typu. To ok. Tylko co ma z tego szarak-agent? Niewiele. Więc co nam po tym, że sprzedano tyle i tyle domów w 2013 roku? Poza tym tego typu firmy sprzedażowe podają dane zawyżone, przecież nie pokazują dokumentów na rozmowie kwalifikacyjnej. To samo zarobki. Nikt nie pokazał mi faktury na 5 tys zł o czym była mowa na rozmowie, bo tyle nikt tam już nie zarabia. A jak biega po Polsce 800 osób, to nawet kilka nieruchomości jak pozyska jedna osoba to daje już dużą liczbę-ale tak jak pisałem, nie agentowi, a tym "wyżej" na których pracujesz, na ich wille i samochody.
zdjecie uzytkownika
dźordźi - 2014-11-27 22:23:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [znawca - 2014-11-27 13:04:23]:
na co byś im nie pracował to powinni płacić bez gadania i tyle. To znaczy wiem , że płacą , ale jeśli kasa jest liczona w setkach a nie tysiącach to chyba jest coś nie tak. Tak własciwie to nikt nie pisał jeszcze o tym na jaką umowę można zostać w Metrohouse zatrudnionym ? bo to bardzo ciekawa kwestia
zdjecie uzytkownika
:) - 2014-12-06 21:59:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
HAHAHA ... no to już pojechałeś po bandzie. Nie no tak żenujący wpis że szok. Podobno też agenci mają magiczny pył, dzięki czemu z 2 pokojowego mieszkania robią się 4 pełnowymiarowe pokoje :)
zdjecie uzytkownika
SA - 2014-12-10 23:26:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co to znaczy firma krzak ? naprawdę jest to firm mająca około 100 oddziałów w całej Polsce , gdzie pracuję około 1000 osób ( w tym wielu od początku firmy)? kurcze to w tym kraju mało która to nie jest firm krzak :) ktoś się nauczył słówek i bezmyślnie je wykorzystuję :)
zdjecie uzytkownika
Poko - 2014-12-12 09:44:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedyś próbowałem do nich aplikować i w zasadzie nie miałem żadnego doświadczenia - może jakieś 1-2 miesiące. Nie mogłem wtedy zacząć u nich pracy bo wymagali pełnego etatu ponad 10 godzin dziennie co kolidowało z moimi studiami. Oferowali oczywiście jakąś śmieszną podstawę i premię w zależności od ilości sprzedanych bądź wynajętych pozycji.
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-12-12 19:45:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
trzymajcie sie z daleka od tej firmy jakakolwiek współpraca z tym biurem to katastrofa ,
zdjecie uzytkownika
Kocur - 2014-12-13 22:05:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiele osób z mojej rodziny prowadzi działalność gospodarczą. Siostra ma kilka sklepów, kuzyn kancelarię prawną, szwagierka jest lekarzem pracuje w kilku przychodniach i szpitalu. Czy ktoś tutaj zna kogoś w swojej rodzinie, kto ma własną działalność gospodarczą i pracuje od 8.00 do 15.00, jeździ dobrym samochodem , ma dom i ciekawe wakacje ? Te rzeczy nie idą w parze. Ludzie mają czas to nie mają pieniędzy i odwrotnie. Rozejrzyjcie się i ruszcie głową.
Nie piszcie tu głupot. Handlowiec to jedyny zawód, w zasadzie bez szkoły i długotrwałych studiów ( nie mam na myśli dorabiania papierów w tzw Wyższych Szkołach Prawa i Makijażu, kupowanych przez rodziców swoim córeczkom i synkom w pierwszym pokoleniu ). Mam na myśli porządne studia, na które trzeba się dostać!!! Dobry handlowiec, powtarzam dobry handlowiec !!!!potrafi zarobić niezłe pieniądze, również w branży nieruchomościowej. Ale pracuje dużo. A resztę marzycieli zapraszam na marsz 13.XII - ponarzekajcie. Może wykręcicie kolejną rewolucję i znów będzie równo. Zdolny, pracowity i tłumok, leń - tak samo, bo mają takie same żołądki:)
zdjecie uzytkownika
zbych - 2014-12-14 10:50:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Główny szef metrohouse zapewne pracuje 8-15 i nie zarabia raczej najniższej krajowej.
zdjecie uzytkownika
major - 2014-12-16 15:22:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa przeprowadzona bardzo profesjonalnie, zero stresu, Bez zastrzeżeń
Pytania: brak
zdjecie uzytkownika
jola - 2014-12-16 19:45:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rar - 2014-10-07 23:44:28]:
Dobrze mówisz w Warszawie możesz sprzedać 5 mieszkań. Zastanów się tyko ile i trochę pomyśl, Warszawa to największe i najbogatsze miasto.
Nie popisuj się tyko zobacz ile sprzedają w małych miastach i średnich nieruchomości . W Biurze w mieście wojewódzkim 3 agentów sprzedażowych , wynik sprzedaż 1 mieszkanie . DNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obiecanki cacanki a głupiemu radość, ale nie ma się z czego cieszyć.
Dodam najważniejszą rzecz, brak szkolenia .
zdjecie uzytkownika
Rar - 2014-12-16 20:05:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jola - 2014-12-16 19:45:40]:
No tak się zastanawiam. Ostatnio rozmaiwałem i widziałem wyniki innych biur w Polsce.I np. takich miastach jak Łódź,Radom, Koszalin, Iława które nie są wielkimi miastami obrót jest podobny co w Warszawie. Czyli jednak można. ALe może w twoim mieście jest pokomunistyczne myślenie: czy się siedzi czy się leżyto przecież i tak mi się należy:) Jak ktoś chce to może i nie ważne gdzie :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metrohouse S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Metrohouse S.A.?
Zadaj pytanie
x