Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Metrohouse S.A.

Pracowałeś w firmie Metrohouse S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
znawca - 2014-11-27 13:04:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ok - 2014-11-27 07:25:27]:
A jeśli ktoś podaje, że to największa firma tego typu. To ok. Tylko co ma z tego szarak-agent? Niewiele. Więc co nam po tym, że sprzedano tyle i tyle domów w 2013 roku? Poza tym tego typu firmy sprzedażowe podają dane zawyżone, przecież nie pokazują dokumentów na rozmowie kwalifikacyjnej. To samo zarobki. Nikt nie pokazał mi faktury na 5 tys zł o czym była mowa na rozmowie, bo tyle nikt tam już nie zarabia. A jak biega po Polsce 800 osób, to nawet kilka nieruchomości jak pozyska jedna osoba to daje już dużą liczbę-ale tak jak pisałem, nie agentowi, a tym "wyżej" na których pracujesz, na ich wille i samochody.
zdjecie uzytkownika
dźordźi - 2014-11-27 22:23:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [znawca - 2014-11-27 13:04:23]:
na co byś im nie pracował to powinni płacić bez gadania i tyle. To znaczy wiem , że płacą , ale jeśli kasa jest liczona w setkach a nie tysiącach to chyba jest coś nie tak. Tak własciwie to nikt nie pisał jeszcze o tym na jaką umowę można zostać w Metrohouse zatrudnionym ? bo to bardzo ciekawa kwestia
zdjecie uzytkownika
:) - 2014-12-06 21:59:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
HAHAHA ... no to już pojechałeś po bandzie. Nie no tak żenujący wpis że szok. Podobno też agenci mają magiczny pył, dzięki czemu z 2 pokojowego mieszkania robią się 4 pełnowymiarowe pokoje :)
zdjecie uzytkownika
SA - 2014-12-10 23:26:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co to znaczy firma krzak ? naprawdę jest to firm mająca około 100 oddziałów w całej Polsce , gdzie pracuję około 1000 osób ( w tym wielu od początku firmy)? kurcze to w tym kraju mało która to nie jest firm krzak :) ktoś się nauczył słówek i bezmyślnie je wykorzystuję :)
zdjecie uzytkownika
Poko - 2014-12-12 09:44:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedyś próbowałem do nich aplikować i w zasadzie nie miałem żadnego doświadczenia - może jakieś 1-2 miesiące. Nie mogłem wtedy zacząć u nich pracy bo wymagali pełnego etatu ponad 10 godzin dziennie co kolidowało z moimi studiami. Oferowali oczywiście jakąś śmieszną podstawę i premię w zależności od ilości sprzedanych bądź wynajętych pozycji.
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-12-12 19:45:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
trzymajcie sie z daleka od tej firmy jakakolwiek współpraca z tym biurem to katastrofa ,
zdjecie uzytkownika
Kocur - 2014-12-13 22:05:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiele osób z mojej rodziny prowadzi działalność gospodarczą. Siostra ma kilka sklepów, kuzyn kancelarię prawną, szwagierka jest lekarzem pracuje w kilku przychodniach i szpitalu. Czy ktoś tutaj zna kogoś w swojej rodzinie, kto ma własną działalność gospodarczą i pracuje od 8.00 do 15.00, jeździ dobrym samochodem , ma dom i ciekawe wakacje ? Te rzeczy nie idą w parze. Ludzie mają czas to nie mają pieniędzy i odwrotnie. Rozejrzyjcie się i ruszcie głową.
Nie piszcie tu głupot. Handlowiec to jedyny zawód, w zasadzie bez szkoły i długotrwałych studiów ( nie mam na myśli dorabiania papierów w tzw Wyższych Szkołach Prawa i Makijażu, kupowanych przez rodziców swoim córeczkom i synkom w pierwszym pokoleniu ). Mam na myśli porządne studia, na które trzeba się dostać!!! Dobry handlowiec, powtarzam dobry handlowiec !!!!potrafi zarobić niezłe pieniądze, również w branży nieruchomościowej. Ale pracuje dużo. A resztę marzycieli zapraszam na marsz 13.XII - ponarzekajcie. Może wykręcicie kolejną rewolucję i znów będzie równo. Zdolny, pracowity i tłumok, leń - tak samo, bo mają takie same żołądki:)
zdjecie uzytkownika
zbych - 2014-12-14 10:50:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Główny szef metrohouse zapewne pracuje 8-15 i nie zarabia raczej najniższej krajowej.
zdjecie uzytkownika
jola - 2014-12-16 19:45:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rar - 2014-10-07 23:44:28]:
Dobrze mówisz w Warszawie możesz sprzedać 5 mieszkań. Zastanów się tyko ile i trochę pomyśl, Warszawa to największe i najbogatsze miasto.
Nie popisuj się tyko zobacz ile sprzedają w małych miastach i średnich nieruchomości . W Biurze w mieście wojewódzkim 3 agentów sprzedażowych , wynik sprzedaż 1 mieszkanie . DNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obiecanki cacanki a głupiemu radość, ale nie ma się z czego cieszyć.
Dodam najważniejszą rzecz, brak szkolenia .
zdjecie uzytkownika
Rar - 2014-12-16 20:05:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jola - 2014-12-16 19:45:40]:
No tak się zastanawiam. Ostatnio rozmaiwałem i widziałem wyniki innych biur w Polsce.I np. takich miastach jak Łódź,Radom, Koszalin, Iława które nie są wielkimi miastami obrót jest podobny co w Warszawie. Czyli jednak można. ALe może w twoim mieście jest pokomunistyczne myślenie: czy się siedzi czy się leżyto przecież i tak mi się należy:) Jak ktoś chce to może i nie ważne gdzie :)
zdjecie uzytkownika
Bodzio - 2014-12-22 18:08:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To nie jest biuro nieruchomości tylko kołchoz. Tytko cebulak Płońska lu Mławy może tam pracować i się cieszyć.
zdjecie uzytkownika
yyyyyzzzzzzzzzz - 2014-12-23 13:20:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rar - 2014-12-16 20:05:28]:
Piszesz widziałem "wyniki biur"-kto Ci je pokazał? Nigdy Radom nie będzie miał takich wyników w obrocie jak Warszawa. Radom-miasto bezrobocia. Zawsze obrót będzie proporcjonalny do wielkości miasta. Nie masz wpływu na sprzedaż, jak ktoś nie ma pieniędzy, nie dostał kredytu, nie kupuje-to nawet do 20 możesz pracować i nic nie wskórasz. W handlu można zarobić, ale w takim gdzie jest duży i szybki obrót, a tu widzisz prowizje po roku-dwóch i to tak okrojone że nie chce się pracować. A strzał że zarobisz dużo bo willa za 3 mln się sprzedała to zdarza się tak samo często jak 6 w totolotka. Gruszki na wierzbie każdemu można obiecać. Nie rodzi to skutków prawnych.
zdjecie uzytkownika
kusza rusza - 2014-12-26 13:30:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
plotki krążą że praca u nich jest w sylwka. okej ale jeśli chodzi o takie prace w święta i sylwestra to jużn tak nie narzekajcie bo z pewnością takie godziny pracy były lepiej płątne. ja mimo waszych negatywnych komentarzy chcę bardzo pójść do pracy do was tylko czy potrzebujecie może kierowców? tylko proszę napiszcie ile jako kierowca zarobię i jaką dostanęn na początku umowę bo to ważne sprawy
zdjecie uzytkownika
KWJ - 2014-12-29 02:17:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kusza rusza - 2014-12-26 13:30:25]:
Na sprzedaż nie ma się wpływu i jest wprost proporcjonalna do wielkości miasta. Temu Panu proponuję założyć biznes w mieście Karaczi. Pewnie będziesz zarabiał 10 razy tyle co w Wawie. Po prostu Geniusz. Myślę, że pisząc książkę do nauki sprzedaży zarobisz bardzo dużo. Więcej niż Brian Tracy i inni Magicy. Tym bardziej, że koszty produkcji jednej kartki z tym tekstem będą niskie, a wartoś odkrywcza jakże ogromna. Sprzedaż w ogóle nie zależy od handlowca i od managera, nie zależy też od reklamy oraz kompetencji pracowników. Nie zależy od konkurencji nawet w minimalnym stopniu. Po prostu jest i jest zależna od wielkości miasta.
zdjecie uzytkownika
ttttttt - 2014-12-29 09:51:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KWJ - 2014-12-29 02:17:55]:
Nie omamiaj ludzi i nie udawaj że się znasz na miastach. Porównanie było do Polski, a nie do Karaczi. Książka to teoria-że i na Antarktydzie sprzedaż lodówkę, a słupki sprzedażowe to praktyka. Zależy od handlowca, jego motywacji a w tej pracy motywacja to puste słowa-u nas się dużo zarabia:). Zależy też od uwarunkowań-zasobności portfela-akurat w tej branży. Wystarczy też porównać zarobki, aby odkryć, że zarabia manager a nie Ci co na niego pracują. Inaczej nie byłoby takiej rotacji.
zdjecie uzytkownika
zbych - 2015-01-07 20:00:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
haha kolega pracował w metrohouse przez 8 miesięcy i jego najwyższa pensja to była 300 zł :D
zdjecie uzytkownika
metrohouse BB - 2015-01-14 11:49:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
PODPISUJE SIĘ POD NEGATYWNYMI KOMENTARZAMI DWOMA RĘKAMI! WYZYSK WYZYSK i jeszcze raz WYZYSK! żeby zarobić marne 50zł człowiek musi zajechać do klienta ( czasami nie kończy się na jednym spotkaniu a i nie jest powiedziane ze klient podpisze umowę) potem wprowadzić do systemu co też trwa bo opis jest bardzo dokładny i za to 50 zł!!!!! ( oczywiście bez zwrotu kosztów paliwa) odradzam! dzwonienie wieczne i przedstawianie tego samego a ile tych mieszkan też jest... :/ a o sprzedaży nie mówię trafi się raz na dwa trzy miesiące ^^ BRAK PODSTAWY. ile zrobisz tyle zarobisz. ODRADZAM I JA RÓWNIEZ BIELSKO BIAŁA.
zdjecie uzytkownika
Ponarzekajmy razem - 2015-01-14 21:27:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [metrohouse BB - 2015-01-14 11:49:51]:
Haha jakie wymagania :) 50 zł to za mało biorąc pod uwagę że w ciąga dnia można średnio przyjąć 4 nieruchomości a wpisanie zajmuje 30 minut( chyba że ktoś mało ogarnięty, ale to już wina sytemu edukacji. . Przyjmijmy ze dwa dni wydzwaniamy oferty a 3 dni przyjmujemy.łatwo sobie policzyć. Ładny musi być rynek pracy skoro to za mało. Ale w Biedronce pewnie więcej płaca a i praca pewnie lżejsza :D Komuno... proszę wróć ...bo w tym kapitalizmie aby coś mieć to trzeba pracować :)
zdjecie uzytkownika
odp - 2015-01-15 21:40:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie że w Biedronce więcej skoro mój znajomy w metro zarabiał średnio 100-200zł na miesiąc
zdjecie uzytkownika
Przemek - 2015-01-16 08:03:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dołaczam sie do negatywnej opinii o tej zalosnej korporacji. Narobisz sie po pachy i uszy a dostaniesz jedno wielkie g...nie doceniaja ciezkiej i skutecznej pracy.
zdjecie uzytkownika
metrohouse BB - 2015-01-16 13:22:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ponarzekajmy razem - 2015-01-14 21:27:30]:
ileż tych nieruchomości jest... owszem może i przyjmiesz 4 jednego dnia ale potem cisza bo się ogłoszenia powtarzają w gazetach i internecie a przecież nie będziesz dzwonił do tych samych ludzi wiecznie i błagal o spotkanie.... także odpuść bo nie masz racji. w Biedronce to chociaż masz stałą pensje i umowę co w dzisiejszych czasach jest WAŻNE! a nie umowę zlecenie i bez żadnej podstawy :/ 4 nieruchomości to może ogarniesz jak masz jedną koło drugiej a nie oszukujmy się ciężko o to... a paliwo w baczku ucieka szybciutko :))
zdjecie uzytkownika
stopwyzyskiwaczom - 2015-01-22 10:09:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
następna super firma
twoje zaangażowanie
samochód ( plus koszty )
telefon
czas

a w zamian co oferują śmieszna prowizja koszty 300zl prowizja 100 jak ktoś napisał 4 umowy - to pokaż w jakim mieście i kiedy - zejdź na ziemię bo bujasz w obłokach - szkoda czasu.
Niech zatrudnią na etat jak taka super firma
zdjecie uzytkownika
major - 2015-01-22 15:43:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa przeprowadzona bardzo profesjonalnie, zero stresu, Bez zastrzeżeń
Pytania: brak
zdjecie uzytkownika
Agent - 2015-01-23 12:42:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [major - 2015-01-22 15:43:13]:
Major dobry. Konkurencja...takie samy posty zamieszcza na HomeBrokerze i innych dużych firmach :D
zdjecie uzytkownika
metrohouse BB - 2015-01-26 14:50:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo we wszystkich tych biurach nieruchomości to samo gówno... wyzysk maks a płaca poniżej minimum :/
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metrohouse S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Metrohouse S.A.?
Zadaj pytanie
x