brak logo

Kancelaria Prawna H.T.P. Puniewska

Wrocław

Opinie o Kancelaria Prawna H.T.P. Puniewska

xxx 2015-10-25 16:28:13
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zagłady, zwłaszcza archiwum
Kandydat 2015-10-30 18:26:26
Czy ktoś może napisać nieco jak wygląda szkolenie wstępne i test?
kserd 2015-12-08 01:27:55
Nie wiem czy tak chętnie ktoś Ci odpowie, no ale jeśli posiadasz już jakieś doświadczenie w tej branży to będzie to dla Ciebie jak bułka z masłem, czyli easy :)
3432 2016-01-09 15:51:20
przegladlem ostatnio strony inernetowe i natrafilem na oferte pracy ktora wstawila wlasnie ich firma, na stanowsiko specjalsity ds kontaktow z klientami
xyz 2016-01-13 21:24:23
Kiedyś, dawno dawno temu pracowałam i ja w tej małej korpo. I powiem tak: jak na pierwszą pracę jestem zadowolona. Dużo się nauczyłam, szkolenie - a i owszem, było. Wyrabiałam 200% normy a nawet i więcej :) Można wychodzić wcześniej, pracować po 9 h dziennie i odkładać nadgodziny żeby któregoś dnia w ogóle nie przyjść do pracy - fajna sprawa :) ale więcej pracować nie można. Stan nadgodzin pod koniec trzymiesięcznego okresu rozliczeniowego musi wyjść na "0". Nie płacą za nadgodziny, to niezgodne z kodeksem pracy chyba? ;) Kierowniczka ok ale wydawała mi się naiwna i mało przeszkolona w zarządzaniu ludźmi. A opiekun adaptacyjny? Jeden wielki żart... Nigdy nie miał czasu, specjalnie tłumaczył źle, dogryzał, ośmieszał na open space. Aż tak bał się o swój stołek? Przykre... Faktycznie pisać trzeba było pisma 'na czas'. Pieczątkować na czas. Drukować na czas. Jedna drukarka na 30 osób. Można sobie wyobrazić czym to skutkowało ;). Żadnej motywacji za wyjątkiem słownej. Tysiąc razy słyszałam, że jestem super pracownikiem, że jest wszystko dobrze i... oby tak dalej :) Podwyżki nie otrzymałam przez opiekuna adaptacyjnego ;) . Lepiej uważajcie w co się pakujecie. Całe szczęście, że odeszłam. Po prostu wykańczałam się psychicznie... Teraz mam normalną pracę, w której NAPRAWDĘ docenia się pracownika a nie chce się go zatrzymać na piękne słówka...
ajaks 2016-01-16 17:47:04
@xyz, czyli rozumiem nadgodziny sa tu do odbioru jako dzień wolny, ale jak kodeks pracy nakazuje, czyli w stosunku 1:1,5? @3432, widziałem to ogłoszenie, w sumie wymagania nie duże.
kapciepapcie 2016-01-17 11:41:05
HTP to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pracą tego nazwać nie można ewentualnie obozem pracy, bo ludzie traktowani są tam jak śmieci i niewolnicza, tania siła robocza. Zwłaszcza w departamencie danych i archiwizacji. Płaca to praktycznie najniższa krajowa. Po 3 miesiącach próbnych, jeśli ktoś dostaje podwyżkę to max 150 zł. Kolejna podwyżka to bardzo odległy temat. Większość ludzi pracuje na stanowisku referenta. Żeby awansować trzeba spełniać określone warunki. Większość je spełnia, ale to i tak zależy od widzimisię kierownika, który każe ci wymyślić coś innowacyjnego. Suma sumarum awansu i tak nie dostajesz, bo okazuje się, ze firma nie ma zapotrzebowania na starszych referentów i specjalistów, a tym bardziej pieniędzy na to. HTP chce być jak międzynarodowe korporacje, ale niestety bardzo jej do tego daleko. Działania HR są żenujące. Zamiast motywować pracownika raczej go upokarzają. Przykładem były urodziny nowej siedziby kancelarii. Pracowników częstowano muffinkami, które były ponumerowane. Wybrane numerki wygrywały. Ludzie liczyli na jakieś drobne upominki. Nagrodą okazało się np. zwiedzenie 4 piętra, czyli magazynu albo obejrzenie służbowych aut... Kolejnym przykładem braku szacunku wobec pracownika jest DA. Ostatnio zlikwidowano tam kilka stanowisk. Pracowników o zwolnieniu poinformowano na zebraniu całego działu. Dziewczyny wyprowadzono z firmy przy eskorcie pracowników działu personalnego jak jakiś przestępców. Jakby komuś było mało ostatnio w DOK spadł z sufitu kaseton. Dziewczyna, która oberwała w głowę na własną rękę musiała iść do szpitala. Gdy zapytała czy dostanie zwrot za kołnierz ortopedyczny została wyśmiana. Największym absurdem HTP jest raport z pracy. Każdy pracownik ma obowiązek prowadzenia takiego grafiku. Wszystko musi się zgadzać co do sekundy. Jest się inwigilowanym na każdym kroku. Prym wiedzie tutaj kierowniczka DOKu. W grafiku musi być wpisana nawet przerwa. Sama nie zajmuje się niczym konstruktywnym tylko cały czas śledzi grafiki i co 2-3 dni wzywa pracowników na rozmowy. Nawet jak pracy jest mało wszystko trzeba robić jak najszybciej. Nic nie robić też nie można, więc szuka ci zajęcia na siłę i każe się cieszyć, że masz pracę. Oprócz tego kierowniczka DOKu jest niekompetentna. Swoją frustrację rozładowuje na pracownikach. Nie tłumaczy swoich decyzji. Jest kierownikiem i tak ma być. Rozmowy wśród pracowników nie są mile widziane. Nie mówiąc już o korzystaniu z telefonu. Nie można z nią podjąć żadnej konstruktywnej dyskusji. Ona zawsze ma rację. Jak zada jej się pytanie na które nie zna odpowiedzi jest wielkie oburzenie. Ma swoją pupilkę, która jak sama przyznaje jest inaczej tratowana. Jej głównym obowiązkiem jest donoszenie na innych pracowników. Pracę w HTP szczerze odradzam.
6
SpadV 2016-01-18 20:13:21
@kapciekapcie ale przynajmniej dostaje pierwszą obiecaną podwyżkę, to zawsze jest jakiś plus, niektore firmy to i po 3 miesiącach nie dają ani grosza więcej
Rozbawiony 2016-01-22 10:23:18
@kapciepapcie, nie dziwota, że masz takie problemy, jak nawet nazwy departamentu nie znasz :)
milenka 2016-01-22 12:19:40
cóż @Rozbawiony, nie ma co się śmiać z innych, każdy inaczej ocenia swoją pracę, bo każdy inaczej pracuje przez co inaczej jest oceniany. a z tego co wiem w tej kancelarii ludzi pracownitych doceniają.
Tiger 2016-01-23 00:01:07
Nie żartuj. Doceniają jedynie donosicieli i lizusów. I owszem takie osoby zawsze się tam wybiją. Śmieszna firma. Chciałaby być korporacją, a jest małym, żenującym, nic nie znaczącym pretendentem do bycia "graczem" na rynku. Żal.
1
Merkury 2016-01-24 12:37:12
@Tiger no nie wydaje mi się by byli małym graczem na rynku. W dodatku, firma wciąż się rozwija i nie można oczekiwać, że z dnia na dzień osiągnie jakiś mega sukces. Mam jednak nadzieję, że będę mógł wesprzeć firmę w jej rozwoju zatrudniając się jako specjalista ds. kontaktów z klientami. Doświadczenie odpowiednie mam, a wymagają no i za tą umowę o pracę i bogaty socjal myślę, że mogę spróbować ;)
kapciepapcie 2016-01-24 12:38:10
@SpadV Ta podwyżka wcale nie jest obiecana. Poza tym nawet jeśli ją dostajesz, to wynosi 100 zł. Na starcie dostajesz 1300-1400 zł, więc po podwyżce dalej zarabiasz grosze.

@Rozbawiony Oczywiście miał być departament danych i dokumentacji.Pisałam o dziale korespondencji i archiwum stąd przejęzyczenie ;) No ale wiem, że w DOK jest nieomylna polonistka, więc żadne błędy ani przejęzyczenia są niedopuszczalne ;)

@Tiger Dokładnie tak. Lizusy są doceniane. Wprawdzie też marnie, ale że są lizusami to bardzo się z tego cieszą i myślą, że załapały Pana Boga za nogi.
Tiger 2016-01-24 12:59:10
Owszem próbuj. Tylko wróć tu kiedyś i powiedz, jak bardzo się pomyliłeś.
Luna 2016-01-24 23:12:06
Oczywiście, że firma nie jest małym graczem i że cały czas się rozwija. Szkoda tylko, że to co ugra bierze wyłącznie dla siebie i zapomina, że pracownicy też się przyczyniają do rozwoju. W tamtym roku odkupili mnóstwo spraw, roboty było od groma, zarobili mnóstwo kasy, a wiesz co pracownicy z tego mieli? Nic. Żadnej premii, kompletne zero, a przecież gdyby nie dobrze zorganizowany zespół sami by tego nie ogarnęli. Co masz na myśli mówiąc bogaty pakiet socjalny? W tej firmie masz tylko multisporta za ok. 55 zł, dodatek do urlopu i na Boże Narodzenie i nic więcej. Aaa i jeszcze dopłata do okularów, ale bardzo licha. Nie ma nawet pakietu medycznego. To co proponuje HTP to nie jest żaden bogaty pakiet socjalny tylko standard w każdym korpo. W każdym korpo jest też na przykład wigilia pracownicza. Na mieście albo w firmie, ale oczywiście na koszt pracodawcy. Wiesz jak to wygląda w HTP? Pracownicy łaskawie mogą sobie przedłużyć przerwę z 15 minut na 30 i zjeść to co sobie przyniosą. Jednym słowem żenada. No ale próbuj i tak jak Tiger pisze podziel się z nami swoją opinią.
1
salo 2016-01-27 14:31:31
luna niestety pracownicy powinni też się dopominać o swoje. Jeżeli o mnie chodzi to chce aplikować na stanowisko specjalisty ds. kontaktów z klientami jak sporo osób. Ale chyba nie wszyscy mają wymagane 3-5 letnie doświadczenie
was 2016-04-08 13:38:32
Wydaje mi się, że nie ma powodów do takich narzekań, szału nie ma no ale sama praca w tej firmie już jest ciekawa, mimo iż bardzo wymagająca, no ale zarobki za to dobre @lara, kierownicy wyciągają ponad 4000
Monika 2016-04-10 09:27:10
A skąd Ty masz takie informacje odnośnie wynagrodzenia kierowników? Przecież zarobki to najściślej strzeżona tajemnica w całej Kancelarii. Jeśli tak jest to szkoda, że tym, którzy naprawdę pracują, bo niektórzy kierownicy pełnią funkcje jedynie ozdobne.
mimi 2016-05-09 11:21:41
Monika ' może podane były w ogłoszeniu jakie firma posiadała bo szukali wczesniej Referenta ds. Rozliczenia Wierzytelnosci ,anita' dobrze łacili, miałaś wogolę umowe o pracę?
gość 2016-05-10 14:44:17
Nie odbierają telefonów. Niby oddzwaniają. Co to ma być? Dłużnicy tez ludzie i pracują, nie będą chodzili z telefonami do toalety.Nie ma tam sekretarki? To co to za firma bez sekretarki?
Mini 2016-05-19 12:20:53
Miałam umowę o pracę- dostawałam 1400 zł na rękę

Odradzam
1
Marta 2016-05-25 06:57:44
W jakim dziale pracowałaś?
lik 2016-06-24 23:02:42
@gość no są małe firmy w których po prostu sekretarki nie są potrzebne...A na chwile obecną widze że poszukują na kilka ciekawych staniowisk jak analityk biznesowy czy Specjalista ds. Doskonalenia Procesów
Ali 2016-06-29 22:51:27
Dopiero zaczynam, jest dobrze:) widzę że dzieją się zmiany w kancelarii, staram się wykorzystać ten moment, trochę nauki i będzie dobrze.
lik 2016-06-29 23:18:26
@Ali dopeiro co zaczynasz a juz sa zmiany? To nie wiem czy tak dobrze. A widze ze poszukują teraz do Kancelarii Prawnej H.T.P. Puniewska na stanowisko Analityka biznesowego. Słyszałam że można zarobić całkiem rozsądne pieniądze, czy to prawda ?????
Rafałekkkk 2016-07-07 14:12:35
Czy może mi ktoś powiedziec jakie są zarobki netto w tej kancelarii?
mimi 2016-07-07 14:22:43
To zalezy na jakie stanwosiko chcesz aplikować, w sumie to nigdy w ofertach nie podają ile wynagrodzenie wynosi
Rafalekkkk 2016-07-07 17:28:28
Chodzi o przedział ?ile proponują na start?
Marek 2016-07-07 17:29:49
@Rafalekkkk wiesz - w każdym przypadku to jest zupełnie inna sprawa i warunki mogą być inne. Najlepiej samemu ponegocjować ;)
Rafałekkkkkk 2016-07-07 18:37:02
Bo czytam komentarze wyżej i pisze ze minimalna na start
Marek 2016-07-07 19:36:15
@Rafałekkkkkk ciężko powiedzieć, może i tak się zdarzyć, chociaż osobiście wątpię. Natomiast z doświadczenia już wiem, że najlepiej wziąć udział w rekrutacji, bo to do niczego nie zobowiązuje, a znasz warunki i masz wybór :)
Marcin 2016-08-02 22:38:04
Ktoś wie ile tam można zarobić ?
zygu 2016-08-03 10:40:31
@Marcin słyszałem, że wynagrodzenie jest bardzo przyzwoite, ale to ogólnie zależy od wielu czynników. Zastanawiam się, czy nie złożyć cv na referenta w tej kancelarii, właśnie niedawno wyskoczyła w sieci rekrutacja
Marcin 2016-08-03 12:06:55
Konkretnie ile kasy ? 1000 , 2000 , 5000 zł ?
kiki 2016-08-03 12:08:16
czy nadal potrzebny jest wam nowy Referent w Kancelarii Prawnej do pracy?: dajcie znać proszę czy nadal aktualny temat
nik 2016-08-03 21:36:05
1700... w porywach moze ze 2, nie wydaje mi sie zeby wiecej.
SpadV 2016-08-03 22:01:09
Ogólnie to też nei wiem czy więcej czy mniej czy jak, ale to jest chyba suma o ile mówimy że netto bardzo dobra
klara 2016-08-04 20:00:26
i przez takich jak Ty dla, których 1700 zł netto to "bardzo dobra" suma firmy mogą sobie pozwolić na wyzysk.
2
wedrf 2016-08-04 20:13:14
hej hej no ale moze to chjodzi o to ze to na poczatku nie sa zle pienaidze wiaodmo ze apetyt rosnie w miare jedzenia i przeciez tez jak sie zdobedzie dosiwadczenie to chce sie wiecej zarabiac prawda??
3432 2016-09-03 16:21:34
no tak a widze ze szukają na chwile obecna analityka danych we Wroclawiu widzieliście? zastanwiam się jak wygalda rozmowa kwlaifikajcyna na to stanowisko i czy faktycznie trzeba tam wszystko spelniac
Pracownik 2016-09-06 22:38:01
Muszę Panią rozczarować co do wynagrodzenia,
armia 2016-09-06 22:39:41
CZEMU niby to wynagrodzenie ma mnie w jakis sposób rozczarować?
korpoludek 2016-09-07 10:17:54
aaaa i nie zapomnijcie ze gdy byłas na sniadaniu 20 minut (no przezciez raport z pracy sledzi kazdy twoj krok) bo po sniadaniu wybrałas sie do toalety to czeka Cię pogadanka na ktorej usłyszysz ze masz najpierw zjesc , przyjsc , zastopowac grafik a pozniej isc do toalety - powiem tylko tyle KARMA WRACA.
4
korpoludek 2016-09-07 10:19:09
aaaa i nie zapomnijcie ze gdy byłas na sniadaniu 20 minut (no przezciez raport z pracy sledzi kazdy twoj krok) bo po sniadaniu wybrałas sie do toalety to czeka Cię pogadanka na ktorej usłyszysz ze masz najpierw zjesc , przyjsc , zastopowac grafik a pozniej isc do toalety - powiem tylko tyle KARMA WRACA.
anita 2016-09-07 10:31:47
Ludzie pracujący tam na stanowisku referenta po 2-3 lata zarabiaja ok 1400 zł i muszą uczyc nowych którzy zarabiaja UWAGA ok 1700 zł ;] czyli wiecej od nauczyciela - fajnie nie ?
1
Marek 2016-09-07 11:35:20
Skoro od samego początku prowadzili takie zasady @korpoludek no to nie po to, żeby je ignorować tylko wykonywać, pomyśl, że inni mogą cały czas się obijać..nie wprowadzili tego po nic. A co do referenta @anita każdy wie, że na początku tak się zarabia to standard w branży prawniczej
Marek 2016-09-12 17:56:13
Anita bardzo sie mylisz skoro twierdzisz,ze nowi pracownicy zarabiaja 1700 zl. Rzeczywistosc jest troche inna. Ale z pewnoscia konkurencja wymaga aby doswiadczeni pracownicy nie uczyli nowych,wiec o szkoleniu mozna zapomniec:-) jesli wedlug pracownikow nowi zarabiaja wiecej to nie dziwi mnie ich podejscie.
3432 2016-09-12 18:13:11
szkoda w sumie dlatego ze ja uważam na przykład ze szkolenia w każdej firmie sa bardzo ważne dlatego ze to wlanie podczas nich można się nauczyć i dwiedziec najwanziejszych rzeczy o ile oczwiscie zostaną one po prostu jakos tam dobrze przekazane tak ?
Były korpolud 2016-09-14 23:47:29
Nieprawda. W obecnej firmie, w której pracuję zwykły początkujący na start potrafi dostać 1800 zł netto. Nie mówię o dodatkowych, miesięcznych premiach.
Nie pracujemy w różnych branżach - niestety zawsze znajdą się ludzie, którzy zgodzą się na takie marne pensje, ale w końcu takich klepaczy właśnie wam potrzeba.
pfff 2016-09-15 11:37:27
No dobrze, ale jakich zarobków można się teraz spodziewać? W końcu dbają o stabilne warunki pracy, co jest dobrym znakiem.
Zostaw swoją opinię o Kancelaria Prawna H.T.P. Puniewska - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kancelaria Prawna H.T.P. Puniewska