brak logo

Kancelaria Prawna H.T.P. Puniewska

Wrocław

Opinie o Kancelaria Prawna H.T.P. Puniewska

voice 2015-06-09 08:09:50
w każdej w.w opinii jest trochę racji, ale to co istotne to wielkie ZMIANY, które cały czas pojawiają sie w kancelari i to takie zmiany, że wstyd o nich mówić!banda buraków uskutecznia zabawy w międzynarodowe firmy chce być jak IBM, CS czy HP, mami ludzi "wyszkoloną" kadrą kierowiczną chcąc zrobić pozory, że firma jest pro ludzka, że jest fajnie, jesteśmy jedną ekipa i mamy wspólny cel bla bla bla, jesteśmy tanią siłą roboczą. Nie wiem nawet jak wygląda Pani prezes/właściel bo nigdy nie raczyła zapoznać się ze swoimi pracownikami. Oczekiwania pracodawcy są takie: zapier... za 2000 zł i nie zadawaj pytan bo jak staniesz sie malo wygodny to cie nie zwolnią, ale wykonczą... ;] a jak chccesz sie wykazać to musisz mieć 100 ekstra pomyslow, być pro, pełnym enegii, włazić w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to dostaniesz 2300, zrobią z ciebie koordynatora czy coś, ich celem są ludzie w wieku 20-25 lat, którzy bez doświadczenia, dostaną "super" stanowisko i resztki sił oddają dla pracy, z której ostatecznie nie mają nic, bo jak po czasie zorientują się z kim mają do czynienia to nie można się wycofać z tego, a jak zaczniesz mysles bez sterów wyższego państwa to i tak siedź cicho bo jak powiesz raz czy dwa głosno to cie wykonczą ;] zanzaczam, nie zwolnią bo to sporadyczne ale to byłoby bardziej uczciwe niz celowe demotywowanie pracownika tak aby to zrownac z ziemia ale w białych rekawiczkach z usmiechem na twarzy mogą zniszczczyc psychicznie. Firma ciagle sie uczy i testuje na swoich ludziach jak na krolikach, komu damy mniej, komu wiecej, kto za 1200 bedzie pracowac, jak napisac, jak powiedziec, zeby czul sie dobrze ale [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tego miał, tylko, że 90% zatrudnionych ma tego swiadomosc, wiec drogi pradocawco zamiast wydawać kase na te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] warte szkolenia, zainwestuj w przyjazną atmosfere pracy bez kłamst i sztucznego balonika,bo nawet jeśli na kogoś to działa to krótko, umiejętnośi zarządzania = dno. Szkoda czasu na pracę tam, odrazam, chyba, że praca na wakacje.Pozdrawiam! :)
2
pinki 2015-06-12 22:19:01
Nie, nie i jeszcze raz nie.
Kontrola na każdym kroku, normy normeczki, raporty i klepiesz w klawiaturę 8h i 6 min. :P
Początkowo myślisz, że złapało się Pana Boga za nogi ale prawda jest taka, że po miesiącu pracy odbijasz się o ścianę. Brak możliwości awansu, brak sensownych podwyżek i gotowe - jesteś tak zdemotywowany, że do tej pory za każdym razem jak przejeżdżam koło kancelarii mam ochotę rzucać kamieniami w okna :D
Praca tylko i wyłącznie chwilowa, może na początek "kariery zawodowej" ale jak najszybciej trzeba uciekać z tej firmy bo to stracony czas.
4
pani eleonorcia 2015-07-08 15:28:11
@pinki to chyba oczywiste że pracując w kancelarii głównie się klepie w klawiaturę, nie rozumiem zupełnie twojego zaskoczenia. i rozczaruję cię, awansów nie dostaje się za nic ani za sam staz pracy - trzeba się czyś wykazać, tak to działa w każdej firmie.co do pieniędzy i podwyżek, to mam nadzieję że skoro to kancelaria prawna to wynagrodzeniue jest bardziej niż godziwe
deadshoot 2015-08-08 17:46:23
Żal mi się robi jak czytam tych wszystkich hejterów, którzy swoje frustracje chcą wyładować w internecie. A prawda jest taka, że byliście pewnie słabi, nie ogarnęliście systemu i dlatego nic dobrego was w tej firmie nie spotkało.
Opinie o Kancelarii bardzo krzywdzące, pracuję tam już chwilę i pewnie, nie jest idealnie, ale nigdzie nie jest. Ale po doświadczeniach w kilku innych firmach mogę stwierdzić, że w tej czuję się najlepiej. Jak ktoś nie jest intrygantem i za wszelką cenę nie będzie chciał zrobić wokół siebie bałaganu, to może być zadowolony. Praca spokojna, stabilna. Przełożeni idą mocno na rękę. Co do zarobków- zaczyna się od niskiej stawki, ale jak człowiek dobrze pracuje i wykazuje się inicjatywą, to też spotyka go nagroda- nie uścisk prezesa, ale podwyżka czy premia. Tak się podziało w moim przypadku.
Mówcie co chcecie, zaszczujcie mój wpis- ale dla mnie to jest naprawdę świetna praca
true 2015-08-09 21:56:49
@pani eleonorcia - zarobki nie są na godziwym poziomie.

@deadshoot - termin Twojego komentarza nie jest raczej przypadkowy. Czy ma to związek z tym, że kancelaria w ostatnim czasie przeżywa falę odejść?
Rob 2015-08-13 09:43:48
@deadschoot- "nie ogarneliscie systemu" jeśli uwazasz, że to jakaś trudność i a jednocześnie powód do dumy to nie dziwię się, ze jesteś zadowolony, Gratuluje premii, zapamiętaj dobrze te chwilę bo następna się nie pojawi:D tak się składa, że znam trochę od środka polityke zarządzania w kancelarii, i fakt, pakiet na start jest świetny i mało gdzie poświęcają nowym osobą tyle czasu, szkolenie z systemu, wdrożenie merytoryczne, "opieka" doświadczonego pracownika, i to się chwali, oczywiście jest w tym cel, dobrze, wyszkolony będzie poźniej samodzielny i to jest ok. Premie są, ale jedynie dla nowych ludzi, pracujących ok roku, żeby dać im "zielone" swiatło, zeby pokazać, jesteś z nami już troche, dobrze Ci idzie a my to doceniamy.... i tak pózniej siedzą tu ofiary po 3 lata i dlużej, to jest praca idealna dla kogos kto nigdy nie miał albo normalnej pracy albo jest to jego pierwsza praca, bo prowadzą jak dziecko we mgle, ale jednoczesnie zero samodzielnosci, nie pracuje sie zadaniowo a ilosciowo, rozliczenie ze wszytskiego.... na prawde sa takie miejsca pracy gdzie znaczenie ma jakosć, wynik koncowy a nie ilosc za dany dzien, tydzien, czy masz minute na plusie czy minusie, w kazdej normalnej pracy mozna jesc sniadanie bez stopera w reku, 15 min... no ludzie, jestesmy ludzmi i nalezy sie szanowac, ufac sobie, jesli obiad zjem 20 min, a 10 min spedze na porannej kawie to na prade nie znaczy, w pozosyalym czasie bede sie lenic. Po roku doświadczenia, jak już macie co wpisac w CV uciekajcie bo tam sie kariery nie robi :)
moterk6 2015-08-23 13:23:27
Przyjmą obecnie specjalistę do spraw kontaktów z klientami. W ofercie którą znalazłem piszą że jest umowa o pracę. I także, że jest wdrożenie do pracy u boku Opiekuna Adaptacyjnego, więc zgadza się to co mówisz @Rob. Poza tym dają jeszcze szkolenia wewnętrzne. I w firmie jest fundusz świadczeń socjalnych.
fdc 2015-09-01 00:14:01
a wiesz kto jest w ogóle klientem kancelarii? Raczej nie. Skoro napisałeś takie bzdury to nic dziwnego, że dostałeś kopa. Klientami kancelarii są SKOKi i są bardzo zadowolone ze współpracy. Czy jako dłużnik chciałeś się tam zatrudnić?
edc 2015-09-02 18:31:07
SKOKI nie mają wyjścia, i muszą byc zadowolone:D wtajemniczeni wiedzą o czym mówię :)
husajn 2015-09-22 16:41:56
@edc, a możesz wtajemniczyć i innych o co tutaj chodzi, bo trochę mnie zaintrygowałeś i nie wiem, czy dobrze się domyślam. Ja nie jestem żadnym dłużnikiem i szukam dopiero stażu w jakiejś kancelarii, zastanawiam sie, czy nie spróbowac tutaj, ale nie wiem, czy coś takiego jak staz jest tutaj w ogóle mozliwe.
mila 2015-10-22 19:57:19
@husajn no wlasnie przegladalem i oferty i suzkalam informacji odnosnie stazu ale narazie nic nie widze. wiem ze ostanio do Kancelaria Prawna H.T.P. Puniewska posuzkiwali osob na stanowiska Specjalista ds. postępowania egzekucyjnego, Referent w Departamencie Prawnym,Pracownik biurowy. niestety o stazu nic...
xxx 2015-10-25 16:28:13
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zagłady, zwłaszcza archiwum
Kandydat 2015-10-30 18:26:26
Czy ktoś może napisać nieco jak wygląda szkolenie wstępne i test?
kserd 2015-12-08 01:27:55
Nie wiem czy tak chętnie ktoś Ci odpowie, no ale jeśli posiadasz już jakieś doświadczenie w tej branży to będzie to dla Ciebie jak bułka z masłem, czyli easy :)
3432 2016-01-09 15:51:20
przegladlem ostatnio strony inernetowe i natrafilem na oferte pracy ktora wstawila wlasnie ich firma, na stanowsiko specjalsity ds kontaktow z klientami
xyz 2016-01-13 21:24:23
Kiedyś, dawno dawno temu pracowałam i ja w tej małej korpo. I powiem tak: jak na pierwszą pracę jestem zadowolona. Dużo się nauczyłam, szkolenie - a i owszem, było. Wyrabiałam 200% normy a nawet i więcej :) Można wychodzić wcześniej, pracować po 9 h dziennie i odkładać nadgodziny żeby któregoś dnia w ogóle nie przyjść do pracy - fajna sprawa :) ale więcej pracować nie można. Stan nadgodzin pod koniec trzymiesięcznego okresu rozliczeniowego musi wyjść na "0". Nie płacą za nadgodziny, to niezgodne z kodeksem pracy chyba? ;) Kierowniczka ok ale wydawała mi się naiwna i mało przeszkolona w zarządzaniu ludźmi. A opiekun adaptacyjny? Jeden wielki żart... Nigdy nie miał czasu, specjalnie tłumaczył źle, dogryzał, ośmieszał na open space. Aż tak bał się o swój stołek? Przykre... Faktycznie pisać trzeba było pisma 'na czas'. Pieczątkować na czas. Drukować na czas. Jedna drukarka na 30 osób. Można sobie wyobrazić czym to skutkowało ;). Żadnej motywacji za wyjątkiem słownej. Tysiąc razy słyszałam, że jestem super pracownikiem, że jest wszystko dobrze i... oby tak dalej :) Podwyżki nie otrzymałam przez opiekuna adaptacyjnego ;) . Lepiej uważajcie w co się pakujecie. Całe szczęście, że odeszłam. Po prostu wykańczałam się psychicznie... Teraz mam normalną pracę, w której NAPRAWDĘ docenia się pracownika a nie chce się go zatrzymać na piękne słówka...
ajaks 2016-01-16 17:47:04
@xyz, czyli rozumiem nadgodziny sa tu do odbioru jako dzień wolny, ale jak kodeks pracy nakazuje, czyli w stosunku 1:1,5? @3432, widziałem to ogłoszenie, w sumie wymagania nie duże.
kapciepapcie 2016-01-17 11:41:05
HTP to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pracą tego nazwać nie można ewentualnie obozem pracy, bo ludzie traktowani są tam jak śmieci i niewolnicza, tania siła robocza. Zwłaszcza w departamencie danych i archiwizacji. Płaca to praktycznie najniższa krajowa. Po 3 miesiącach próbnych, jeśli ktoś dostaje podwyżkę to max 150 zł. Kolejna podwyżka to bardzo odległy temat. Większość ludzi pracuje na stanowisku referenta. Żeby awansować trzeba spełniać określone warunki. Większość je spełnia, ale to i tak zależy od widzimisię kierownika, który każe ci wymyślić coś innowacyjnego. Suma sumarum awansu i tak nie dostajesz, bo okazuje się, ze firma nie ma zapotrzebowania na starszych referentów i specjalistów, a tym bardziej pieniędzy na to. HTP chce być jak międzynarodowe korporacje, ale niestety bardzo jej do tego daleko. Działania HR są żenujące. Zamiast motywować pracownika raczej go upokarzają. Przykładem były urodziny nowej siedziby kancelarii. Pracowników częstowano muffinkami, które były ponumerowane. Wybrane numerki wygrywały. Ludzie liczyli na jakieś drobne upominki. Nagrodą okazało się np. zwiedzenie 4 piętra, czyli magazynu albo obejrzenie służbowych aut... Kolejnym przykładem braku szacunku wobec pracownika jest DA. Ostatnio zlikwidowano tam kilka stanowisk. Pracowników o zwolnieniu poinformowano na zebraniu całego działu. Dziewczyny wyprowadzono z firmy przy eskorcie pracowników działu personalnego jak jakiś przestępców. Jakby komuś było mało ostatnio w DOK spadł z sufitu kaseton. Dziewczyna, która oberwała w głowę na własną rękę musiała iść do szpitala. Gdy zapytała czy dostanie zwrot za kołnierz ortopedyczny została wyśmiana. Największym absurdem HTP jest raport z pracy. Każdy pracownik ma obowiązek prowadzenia takiego grafiku. Wszystko musi się zgadzać co do sekundy. Jest się inwigilowanym na każdym kroku. Prym wiedzie tutaj kierowniczka DOKu. W grafiku musi być wpisana nawet przerwa. Sama nie zajmuje się niczym konstruktywnym tylko cały czas śledzi grafiki i co 2-3 dni wzywa pracowników na rozmowy. Nawet jak pracy jest mało wszystko trzeba robić jak najszybciej. Nic nie robić też nie można, więc szuka ci zajęcia na siłę i każe się cieszyć, że masz pracę. Oprócz tego kierowniczka DOKu jest niekompetentna. Swoją frustrację rozładowuje na pracownikach. Nie tłumaczy swoich decyzji. Jest kierownikiem i tak ma być. Rozmowy wśród pracowników nie są mile widziane. Nie mówiąc już o korzystaniu z telefonu. Nie można z nią podjąć żadnej konstruktywnej dyskusji. Ona zawsze ma rację. Jak zada jej się pytanie na które nie zna odpowiedzi jest wielkie oburzenie. Ma swoją pupilkę, która jak sama przyznaje jest inaczej tratowana. Jej głównym obowiązkiem jest donoszenie na innych pracowników. Pracę w HTP szczerze odradzam.
4
SpadV 2016-01-18 20:13:21
@kapciekapcie ale przynajmniej dostaje pierwszą obiecaną podwyżkę, to zawsze jest jakiś plus, niektore firmy to i po 3 miesiącach nie dają ani grosza więcej
Rozbawiony 2016-01-22 10:23:18
@kapciepapcie, nie dziwota, że masz takie problemy, jak nawet nazwy departamentu nie znasz :)
milenka 2016-01-22 12:19:40
cóż @Rozbawiony, nie ma co się śmiać z innych, każdy inaczej ocenia swoją pracę, bo każdy inaczej pracuje przez co inaczej jest oceniany. a z tego co wiem w tej kancelarii ludzi pracownitych doceniają.
Tiger 2016-01-23 00:01:07
Nie żartuj. Doceniają jedynie donosicieli i lizusów. I owszem takie osoby zawsze się tam wybiją. Śmieszna firma. Chciałaby być korporacją, a jest małym, żenującym, nic nie znaczącym pretendentem do bycia "graczem" na rynku. Żal.
Merkury 2016-01-24 12:37:12
@Tiger no nie wydaje mi się by byli małym graczem na rynku. W dodatku, firma wciąż się rozwija i nie można oczekiwać, że z dnia na dzień osiągnie jakiś mega sukces. Mam jednak nadzieję, że będę mógł wesprzeć firmę w jej rozwoju zatrudniając się jako specjalista ds. kontaktów z klientami. Doświadczenie odpowiednie mam, a wymagają no i za tą umowę o pracę i bogaty socjal myślę, że mogę spróbować ;)
kapciepapcie 2016-01-24 12:38:10
@SpadV Ta podwyżka wcale nie jest obiecana. Poza tym nawet jeśli ją dostajesz, to wynosi 100 zł. Na starcie dostajesz 1300-1400 zł, więc po podwyżce dalej zarabiasz grosze.

@Rozbawiony Oczywiście miał być departament danych i dokumentacji.Pisałam o dziale korespondencji i archiwum stąd przejęzyczenie ;) No ale wiem, że w DOK jest nieomylna polonistka, więc żadne błędy ani przejęzyczenia są niedopuszczalne ;)

@Tiger Dokładnie tak. Lizusy są doceniane. Wprawdzie też marnie, ale że są lizusami to bardzo się z tego cieszą i myślą, że załapały Pana Boga za nogi.
Tiger 2016-01-24 12:59:10
Owszem próbuj. Tylko wróć tu kiedyś i powiedz, jak bardzo się pomyliłeś.
Luna 2016-01-24 23:12:06
Oczywiście, że firma nie jest małym graczem i że cały czas się rozwija. Szkoda tylko, że to co ugra bierze wyłącznie dla siebie i zapomina, że pracownicy też się przyczyniają do rozwoju. W tamtym roku odkupili mnóstwo spraw, roboty było od groma, zarobili mnóstwo kasy, a wiesz co pracownicy z tego mieli? Nic. Żadnej premii, kompletne zero, a przecież gdyby nie dobrze zorganizowany zespół sami by tego nie ogarnęli. Co masz na myśli mówiąc bogaty pakiet socjalny? W tej firmie masz tylko multisporta za ok. 55 zł, dodatek do urlopu i na Boże Narodzenie i nic więcej. Aaa i jeszcze dopłata do okularów, ale bardzo licha. Nie ma nawet pakietu medycznego. To co proponuje HTP to nie jest żaden bogaty pakiet socjalny tylko standard w każdym korpo. W każdym korpo jest też na przykład wigilia pracownicza. Na mieście albo w firmie, ale oczywiście na koszt pracodawcy. Wiesz jak to wygląda w HTP? Pracownicy łaskawie mogą sobie przedłużyć przerwę z 15 minut na 30 i zjeść to co sobie przyniosą. Jednym słowem żenada. No ale próbuj i tak jak Tiger pisze podziel się z nami swoją opinią.
salo 2016-01-27 14:31:31
luna niestety pracownicy powinni też się dopominać o swoje. Jeżeli o mnie chodzi to chce aplikować na stanowisko specjalisty ds. kontaktów z klientami jak sporo osób. Ale chyba nie wszyscy mają wymagane 3-5 letnie doświadczenie
was 2016-04-08 13:38:32
Wydaje mi się, że nie ma powodów do takich narzekań, szału nie ma no ale sama praca w tej firmie już jest ciekawa, mimo iż bardzo wymagająca, no ale zarobki za to dobre @lara, kierownicy wyciągają ponad 4000
Monika 2016-04-10 09:27:10
A skąd Ty masz takie informacje odnośnie wynagrodzenia kierowników? Przecież zarobki to najściślej strzeżona tajemnica w całej Kancelarii. Jeśli tak jest to szkoda, że tym, którzy naprawdę pracują, bo niektórzy kierownicy pełnią funkcje jedynie ozdobne.
mimi 2016-05-09 11:21:41
Monika ' może podane były w ogłoszeniu jakie firma posiadała bo szukali wczesniej Referenta ds. Rozliczenia Wierzytelnosci ,anita' dobrze łacili, miałaś wogolę umowe o pracę?
gość 2016-05-10 14:44:17
Nie odbierają telefonów. Niby oddzwaniają. Co to ma być? Dłużnicy tez ludzie i pracują, nie będą chodzili z telefonami do toalety.Nie ma tam sekretarki? To co to za firma bez sekretarki?
Mini 2016-05-19 12:20:53
Miałam umowę o pracę- dostawałam 1400 zł na rękę

Odradzam
1
Marta 2016-05-25 06:57:44
W jakim dziale pracowałaś?
lik 2016-06-24 23:02:42
@gość no są małe firmy w których po prostu sekretarki nie są potrzebne...A na chwile obecną widze że poszukują na kilka ciekawych staniowisk jak analityk biznesowy czy Specjalista ds. Doskonalenia Procesów
Ali 2016-06-29 22:51:27
Dopiero zaczynam, jest dobrze:) widzę że dzieją się zmiany w kancelarii, staram się wykorzystać ten moment, trochę nauki i będzie dobrze.
lik 2016-06-29 23:18:26
@Ali dopeiro co zaczynasz a juz sa zmiany? To nie wiem czy tak dobrze. A widze ze poszukują teraz do Kancelarii Prawnej H.T.P. Puniewska na stanowisko Analityka biznesowego. Słyszałam że można zarobić całkiem rozsądne pieniądze, czy to prawda ?????
Rafałekkkk 2016-07-07 14:12:35
Czy może mi ktoś powiedziec jakie są zarobki netto w tej kancelarii?
mimi 2016-07-07 14:22:43
To zalezy na jakie stanwosiko chcesz aplikować, w sumie to nigdy w ofertach nie podają ile wynagrodzenie wynosi
Rafalekkkk 2016-07-07 17:28:28
Chodzi o przedział ?ile proponują na start?
Marek 2016-07-07 17:29:49
@Rafalekkkk wiesz - w każdym przypadku to jest zupełnie inna sprawa i warunki mogą być inne. Najlepiej samemu ponegocjować ;)
Rafałekkkkkk 2016-07-07 18:37:02
Bo czytam komentarze wyżej i pisze ze minimalna na start
Marek 2016-07-07 19:36:15
@Rafałekkkkkk ciężko powiedzieć, może i tak się zdarzyć, chociaż osobiście wątpię. Natomiast z doświadczenia już wiem, że najlepiej wziąć udział w rekrutacji, bo to do niczego nie zobowiązuje, a znasz warunki i masz wybór :)
Marcin 2016-08-02 22:38:04
Ktoś wie ile tam można zarobić ?
zygu 2016-08-03 10:40:31
@Marcin słyszałem, że wynagrodzenie jest bardzo przyzwoite, ale to ogólnie zależy od wielu czynników. Zastanawiam się, czy nie złożyć cv na referenta w tej kancelarii, właśnie niedawno wyskoczyła w sieci rekrutacja
Marcin 2016-08-03 12:06:55
Konkretnie ile kasy ? 1000 , 2000 , 5000 zł ?
kiki 2016-08-03 12:08:16
czy nadal potrzebny jest wam nowy Referent w Kancelarii Prawnej do pracy?: dajcie znać proszę czy nadal aktualny temat
nik 2016-08-03 21:36:05
1700... w porywach moze ze 2, nie wydaje mi sie zeby wiecej.
SpadV 2016-08-03 22:01:09
Ogólnie to też nei wiem czy więcej czy mniej czy jak, ale to jest chyba suma o ile mówimy że netto bardzo dobra
klara 2016-08-04 20:00:26
i przez takich jak Ty dla, których 1700 zł netto to "bardzo dobra" suma firmy mogą sobie pozwolić na wyzysk.
1
wedrf 2016-08-04 20:13:14
hej hej no ale moze to chjodzi o to ze to na poczatku nie sa zle pienaidze wiaodmo ze apetyt rosnie w miare jedzenia i przeciez tez jak sie zdobedzie dosiwadczenie to chce sie wiecej zarabiac prawda??
Zostaw swoją opinię o Kancelaria Prawna H.T.P. Puniewska - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kancelaria Prawna H.T.P. Puniewska