Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Kancelaria Prawna H.T.P. Puniewska

Pracowałeś w firmie Kancelaria Prawna H.T.P. Puniewska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
m - 2014-02-23 10:19:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę o opinie o stanowisku REFERENT DS. ARCHIWIZACJI.
zdjecie uzytkownika
żółtek - 2014-03-15 18:52:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest dużo roboty. Leniem być nie można w Archiwum. Atmosfera fajna. Pieniądze na czas. Próbny okres na 3msce. Później na 2 lata. Umowa o pracę.
zdjecie uzytkownika
Sprawiedliwy - 2014-03-19 13:59:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [żółtek - 2014-03-15 18:52:58]:
Z tą atmosferą to nie do końca. Zależy gdzie trafisz. (usunięte przez administratora) Reszta tak jak pisze żółtek.
zdjecie uzytkownika
black - 2014-04-10 19:52:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracy dużo, choc pewnie zalezy w jakim dziale sie pracuje... wymagania sa spore,duzo kontroli jest, trzeba sie rozliczac co sie robi itd, kasa jak na kancelarie to kiepska jak za rzeczy ktore sie robi i za odpowiedzialnosc jaką sie nam przypisuje, nowy budynek jest wybudowany i lada moment 3 siedziby w 1 miejscu beda
zdjecie uzytkownika
Elann - 2014-04-27 23:25:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Kontrola, odmierzają czas i pisma w cm!!! nie można się odzywać tylko ciosać jak dziki osioł..nie dla mnie taka praca, a kasa najniższa krajowa na u. o pracę, więc jeśli kogoś po studiach taka sytuacja buduje to pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia ...;/

zdjecie uzytkownika
Dump - 2014-04-28 11:20:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słuchaj w tym kraju na samym początku tak jest... (w większości) Inne warunki to raczej zaoferują z doświadczeniem, albo za granicą.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-05-22 12:23:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
widze, ze atmosfera jest ok - to dla mnie wazne. sa tu jacy pracownicy ktorzy potwierdzo to? dziekiuje z gory
zdjecie uzytkownika
Janek - 2014-05-23 15:05:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja może zapytam jak tam jest z grafikiem, czy można pracowac elastycznie i godzić prace z końcem studiów, są w ogóle tacy pracownicy?
zdjecie uzytkownika
ciekawski - 2014-05-27 12:37:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wygląda sytuacja po kilku latach pracy? Można dorobić się większych pieniędzy? Grunt to cierpliwość, jestem na początku drogi więc nie oczekuje kokosów..
zdjecie uzytkownika
Taki jeden - 2014-06-04 17:04:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej czy ktoś może powiedzieć coś więcej o tym teście przed zatrudnieniem? Wydaje się trudny? Czy łatwo go przejść?
zdjecie uzytkownika
worker - 2014-06-23 20:51:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak ma się łeb na karku i trochę pomyśli nie dużo to spokojnie się zaliczy test. Po kilku latach można się dorobić większej kasy jak wszędzie, na początku nie wiem jak teraz jest. Atmosfera jest zarąbista nie ważne gdzie, wszędzie pozytywna. Ktoś napisał że nie można się odzywać, to jeden wielki bullshit chyba ktoś nie w tej kancelarii dał tą opinię :)
zdjecie uzytkownika
lukasz - 2014-06-24 13:53:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam rozmowę na początku lipca. Posiadam doświadczenie w pracy u komornika. Czy faktycznie jest duża rotacja pracowników? Można pracować swobodnie czy pracownik non stop jest obserwowany itp. itd.
zdjecie uzytkownika
HALO HALO - 2014-06-24 21:50:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
CZY MOŻE KTOŚ POWIEDZIEĆ COŚ O DZIALE WYLICZEŃ? TEŚCIE, ZAROBKACH, ATMOSFERZE?
POZDRAWIAM
zdjecie uzytkownika
nick - 2014-07-01 20:59:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Test jest taki sam do wszystkich działów i nie trzeba wielkiego wysiłku, żeby go zdać. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
splinter - 2014-09-05 19:24:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po studiach można się tam załapać na jakiś staż albo praktyki? najlepiej nie jakies dmuchane tylko takie zebym po tym ewentualnie mógł prace u nicvh mieć.takim starterom młodym jak ja to ile moga zapłacić i jaką ewentualnie umowę proponują i na ile? piszecie o cierpliwości ale jak wiadomo to pojęcie bardzo względne...
zdjecie uzytkownika
WINA - 2014-09-26 17:02:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Działanie kancelarii , która nie cieszy się dobrą opinią wśród klientów ,a to ze względu na brak humanitarnego podejścia do drugiej osoby są wielowątkowe. Nastawienie wyłącznie na aspekt finansowy. Brak kultury i obycia.Może źle trafiłem( każda osoba może mieć swój zły dzień lecz notorycznie następujące po sobie złe dni to dziwny przypadek) być może mam złą fizjonomię. Nikomu nie polecam tej kancelarii
zdjecie uzytkownika
hmm - 2014-10-17 17:49:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak to miejsce jest oceniane jako miejsce dla studentów, aplikantów generalnie osób które chcą dowiedzieć się czegoś w zawodzie i poznać wiedzę nie tylko teoretyczną ale też praktyczną. Zależy mi na tym wszystkim i na tej wiedzy. bo na prawdę mi zależy na znalezieniu dobrego miejsca do nauki. pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Asia - 2014-10-31 23:58:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hmm - 2014-10-17 17:49:16]:
Kancelaria bez doświadczenia wysyła do ludzi bzdury żąda zapłaty po odrzuceniu spadku
zdjecie uzytkownika
PATIS - 2014-11-11 20:10:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ten test jest z prawa? czy psychologiczny? jak wyglada rozmowa indywidualna - czy czyms moga zaskoczyc? z gory wielkie dzieki za odp
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2014-11-18 18:17:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [worker - 2014-06-23 20:51:23]:
POPIERAM !!! Bardzo miło wspomina się tą kancelarię, jedna wielka rodzina!
zdjecie uzytkownika
Krytas - 2014-11-19 00:14:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawiam się czy rzeczywiście jest tak kolorowo w HTP, a jeśli tak to co wskazalibyście jako największy plus tej firmy. Myślę nad zmianą otoczenia w swojej starej kancelarii a nie wiem czy warto z nimi podejmować współpracę. Czy za zdobycie klientów i oferowanie usług kancelarii można liczyć na jakąś dobrą prowizję?
zdjecie uzytkownika
kiiki - 2015-01-02 15:22:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
praca w kancelrai nawet ok, zależy wszystko od działu i jego kierownika, jesli chodzi o pieniądze to takie sobie jak na prace w kancelarii a co do podwyżki to w "najblizszej przyszłości". Plusem jest okres 3miesięczny rozliczeniowy wiec można w miare elastycznie pracować,
zdjecie uzytkownika
x - 2015-01-29 17:01:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W porównaniu z podobnymi firmami tego typu - słabo. Nastawienie do pracowników wciąż zacofane. Opiszę doświadczenia w jednym z działów - DWD. Na początku kilkuetapowa rekrutacja (rozmowa, szkolenie, test), następnie umowa na czas próbny na 3 mies. Każdy jest pod wrażeniem świetnego kierownika ale jest to tylko pierwsze wrażenie, z czasem co raz gorzej. Główne wymagania to wyrabianie normy określonej przez kierownika, w tym specyficznym dziale również niewychylanie się, najlepiej nierozmawianie z innymi w czasie pracy i ciągłe przytakiwanie wszystkiemu aby nie "podpaść". Chyba jak w każdej pracy warunki i atmosfera w poszczególnych działach różni się, zależy gdzie się trafi.
Jeśli chodzi o wynagrodzenie...jedno z najniższych w porównaniu z podobnymi firmami. Dużym minusem jest brak jakichkolwiek premii za osiągane wyniki. Co do samej pracy są wymagane minimalne ilości na godzinę lub dzień. Jeśli już pokażesz że możesz więcej to będzie bardzo źle odebrane jeśli nagle zaczniesz robić mniej. Podwyżkę można otrzymać tylko, gdy się czegoś nowego nauczy (często po całym ciągu szkoleń, przy czym jedno może trwać 1-1,5 mies.) i to też nie zaraz po skończeniu szkolenia ale jak to napisała osoba wyżej w "najbliższej przyszłości", co czasami wynosi kilka miesięcy. Podwyżka nieadekwatna;) Kwestia szkoleń - to kierownik wybiera kto, kiedy i czego się uczy, możesz zgłosić swoje chęci do rozwoju i zależnie od humoru będzie to rozpatrzone.
Jeśli chodzi o awans - ciężko. Większość ludzi pracuje po kilka lat na tym samym stanowisku (referenta). To również jest zależnie od działu. Podsumowując:
Plusy - fajna siedziba, pewność że jeśli wyrabiasz normy, nie spóźniasz się i nie wychylasz się - możesz pracować latami, możesz przyjść do pracy pomiędzy 6:45-8 zależnie od upodobań i po 8 h i 6 min kończysz pracę. Nie ma większego problemu z wcześniejszym wyjściem po uprzednim zapytaniu i o ile nie ma nawału pracy, godziny te trzeba odrobić w ciągu danego okresu rozliczeniowego (3 mies). Po szkoleniu jest przedstawiane podsumowania, co poszło dobrze,a co źle. Możliwość zapoznania się z postępowaniem egzekucyjnym, sądowym na podstawowym szczeblu. Umowa zwykle na 2 lata. Multisport- co prawda cena taka jak dla osoby towarzyszącej w innych firmach ale zawsze można korzystać. Jest też dodatek świąteczny (na Boże Narodzenie)- pomniejszany jeśli osoba ma multisport.
Minusy: praca wymagająca ciągłego skupienia, rozmowy między pracownikami nie są dobrze odbierane, nieco sztywna atmosfera, czy przechodzisz szkolenie w dużej mierze zależy od 'trenera' - dobrze mieć z nim dobre stosunki, przerwa 15 min - trochę za krótka jak na taki dzień pracy, to co robiłeś przez cały dzień pracy - ma być opisane w odpowiednim pliku (najlepiej co do minuty bo możesz zostać posądzony o nieróbstwo). Za słabe normy są karane nieprzyjemną rozmową (mającą zmotywować ale zapewniam że tak nie jest), tak samo niezaliczone szkolenia - kończą się często płaczem wrażliwszych. Do tego duża rotacja pracowników, praca na sali gdzie jest około 40-50 ludzi więc jeśli nie lubisz takich tłumów - odradzam. Nie ma nadgodzin (przynajmniej dla zwykłych szaraczków), czasami praca w sobotę - tylko na 8h i należy odebrać ten dzień jako wolny w tygodniu. Powszechnie znany jest wśród pracowników cytat "nie ma ludzi niezastąpionych". Monotonne wpisywanie tych samych rodzajów pism przez kilka godzin dziennie.
Praca w DWD przede wszystkim dla ludzi odpornych na stres, potrafiących się dopasować i chcących wpisywać jak najwięcej pism bezbłędnie (tylko tacy mają uznanie). Jeśli to Twoja pierwsza praca - i nie ważne czy jesteś po prawie, psychologii, muzyce itd. - polecam w pełni. Gwarancja, że już nic Cię nie za skoczy w innej firmie gratis ;)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa jak i cała rekrutacja bardzo profesjonalna. Trwała około 40 minut ale była przyjemna, jedna z lepszych na jakich byłam. Następnie kilkudniowe szkolenie, na którym uczysz się jak korzystać z programu do ewidencji. Po szkoleniu test, który nie należy do trudnych - są pytania dotyczące typowej wiedzy w zakresie windykacji, działalności firmy (na te dwa były przygotowywane materiały z których wystarczy się nauczyć) oraz programu. Jeśli uważasz na szkoleniu bez przeszkód zdasz.
Pytania: Pytania standardowe jak na każdej rozmowie, dlaczego właśnie ta firma, czego się spodziewasz/oczekujesz, co wniesiesz do firmy, czasami można też wybrać dział.
zdjecie uzytkownika
hania - 2015-01-29 17:04:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [worker - 2014-06-23 20:51:23]:
w jakim dziale pracujesz?
zdjecie uzytkownika
aga - 2015-02-04 20:39:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Pracę w htp zdecydowanie odradzam, zmarnowany czas. Firma ma okropne, wyłącznie negatywne opinie wśœród pracowników, kierownictwo pewnie jest tego œwiadome ale udają, że wszystko jest ok. W działach zajmujących się postępowaniem egzekucyjnym straszny rygor, rozmowy podczas pacy zabronione, przerwa na śœniadanie 15 min, przekraczanie tej normy kończy się poważną rozmową z kierownikiem. Mnóstwo pracy, obowiązków, zarobki nieadekwatne do wykonywanej pracy. Premia w wyjątkowych sytuacjach śœrednio raz w roku w wysokoœci 300 zł netto, premia zależna od widzi mi się kierownika. W wymienionych działach kwota wynagrodzenia na początek wynosi 1700 zł netto (mniej niż w firmie Amazon), po 3 miesiącach okresu próbnego nie koniecznie podwyżka, jeśœli już to 50 zł netto. Po około roku wynagrodzenie zwiększy się (chociaż nie ma na to gwarancji) do wysokoœści ok 1900 zł netto. Po kilku latach tj. 2,3,4 maksymalna stawka niecałe 2200 zł netto. Pracownicy nadmiernie rozliczani są z czasu pracy. Przerwa między czynnośœciami/aktywnośœciami w systemie nie może być dłuższa niż max 10 min w przeciwnym razie należy się wytłumaczyć przed kierownikiem. Okropna presja, stres, ogólnie męczarnia. Brak możliwośœci awansu, podwyżki, zmiany działu (bardzo ciężko). 90% osób obecnie tam pracujących chce się zwolnić/zmienić prace, tylko o tym się tam mówi "za plecami" szefostwa, zostają tylko z uwagi na wyższą koniecznoœść. Praca bardzo męcząca, wykańczająca psychiczne. W przypadku umowy na czas nieokreœślony nie ma opcji na skrócenie okresu wypowiedzenia, podsumowując utrudniają odejśœcie z firmy. Na stanowiskach kierowniczych pracują osoby nie posiadający kompetencji i doœświadczenia, nie potrafią zarządzać ludŸmi (nie wszyscy ale są tam takie osoby). Podczas rozmów kwalifikacyjnych obiecują stawki w wysokośœci ok. 2500 zł netto a tak naprawdę nie ma tam na to szans. Powyższy opis dotyczy działów: postępowania sądowo-egzekucyjnego i nadzoru nad postępowaniem egzekucyjnym. Powyższa opinia została dodana 1.02.2015 i usunięta dlatego dodaję ponownie. Pozdrawiam ekipę z HTP!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kancelaria Prawna H.T.P. Puniewska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Kancelaria Prawna H.T.P. Puniewska?
Zadaj pytanie