brak logo

SMI sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Opinie o SMI sp. z o.o.

anonim 2009-05-31 23:48:09
Goya,czy jak tam ci jest!Nie [usunięte przez admina] mi tu smutków i nie mydl oczów ludziom!!! Ten zakład był bagnem i będzie!Chyba że kierownictwo pójdzie w [usunięte przez admina] i ktoś mądry się za to weźmie!A nie idioci!Zwalanie winy na związki to prosta wymówka!Także zostaw te wypowiedzi dla siebie
anonim 2009-06-01 00:04:25
Trzeba przyznać,że dobra sprawa z tymi opiniami ponieważ,gdybyście
powiedzieli to głośno w firmie wy byli byście zwolnieni,a nie kierownictwo.A tak możecie wyrazić swoje żale które niestety są prawdą,a"mądry" kierownik poprostu powinien wziąść swoją [usunięte przez moderatora] i się zwolnić dla dobra całej firmy.To samo też powinna zrobić "ŁAPKA"La France......także piszcie co ino leży Wam na sumieniu,a oni niech pomyślą nad sobą..;)
anonim 2009-06-01 12:13:17
Żeby pomyśleć nad sobą,to trzeba mieć czym myśleć a oni....Raczej nie mają czym!!!
anonim 2009-06-01 21:36:35
Patrząc na tą firmę całkiem z boku to zauważam tylko jedno:
W TEJ FIRMIE PRACUJĄ SAMI TCHÓRZE I NIEDOWARTOŚCIOWANE OSOBY!!! Skoro jest tak źle to idźcie pracować do jakiegoś hipermarketu a nie na produkcję, bo zakład produkujący części do samochodów, to nie jest jakieś przedszkole!!!! Odnośnie cięć budżetowych w firmie ( mówię o premii ) to zawdzięczacie tylko i wyłącznie waszym "wspaniałym" związkom zawodowym, które w rzeczywistości nie mają pojęcia o takiej działalności na rzecz pracowników!!!! Patrzą tylko i wyłącznie na swoje dobro nie myśląc o tym co będzie jutro!!! A zarząd związków jest wybrany przez pracowników a nie dyrekcję zakładu.
P.S.
Mam tylko jedno pytanko do was wszystkich którzy się tu wypowiadacie :
Skoro jest taka a nie inna sytuacja w firmie to dlaczego nie zorganizujecie "Strajku"?!
MACIE JAJA TYLKO NA FORUM INTERNETOWYM?!

JESTEŚCIE ŻAŁOŚNI!!!!!
Pozrawiam i mam nadzieję że uda wam się coś zmienić bo jeżeli nie to doradzam:
ZWOLNIJ SIĘ i pozbieraj swoje zabawki ponieważ to nie jest przedszkole dla ciebie!!!!

AHA BYŁBYM ZAPOMNIAŁ;
Z waszych wypowiedzi wynika, że dla niektórych tzw. "Ojciec Dyrektor", "Kierownik", "T.R.", jest dobrym pracownikiem, a z niektórych, że nie ma pojęcia o takiej pracy. Może on faktycznie jest tylko marionetką w rękach Dyrektora, a w takim razie nie powinniście go obwiniać za zaistniałą sytuację bo ma związane ręce,
anonim 2009-06-02 16:17:18
A założyliście T.R fanklub? Chętnie się zapiszę :) Bezmózgowcy dajcie sobie już na wstrzymanie z tymi komentarzami bo to poniżej wszelkiej godności!
anonim 2009-06-02 16:26:05
Przypominam, że jest to portal gdzie macie umieszczać opinię o firmie a nie ubliżać pracującym w niej ludziom.
~goya~ 2009-06-02 20:43:58
" Wszyscy jesteście tchórzami- macie pretensje że wam premię zabrali to idżcie na górę i się upominajcie o swoje, a nie biadolcie pod nosem jak Wam żle!!!!Jak są zebrania to nikt nie ma cywilnej odwagi odezwać się że mu coś nie pasuje!!!! Jesteście jak [usunięte przez moderatora] które idą na RZEŻ!!! Niestety same Tchórze........Dajcie coś z siebie a nie czekajcie az ktoś coś za WAS zrobi,bo wy się boicie że pracę stracicie,a jednocześnie pozwalacie by robiono z Wami to na co się Dyrekcji podoba.......OBY TAK DALEJ TO BĘDZIEMY BIAŁYMI [usunięte przez moderatora]!!!! "


Brawo!!!!!!!!!!!!!!! W końcu jakaś sensowna sugestia!!
anonim 2009-06-03 07:12:39
Co w tym mądrego,co że ludzie mają takiego kierownika że gówno załatwi!Ludzie sie boją o prace i dlatego milczą publicznie,a gdyby mieli osobę reprezentującą ich taką z jajami to by mieli o wiele lepiej.Ale niestety nikt się za nimi nie postawi!
robol 2009-06-03 09:14:21
Fajne forum...szkoda że pełne [usunięte przez moderatora]- 99% tak mniej wiecej...robie na hali i mam w dupie wasze problemy. Jak mi nie będzie pasowac to sie zwolnie. Narzekac każdy może i jakikolwiek byłby zakład zawsze sie znajdą ludzie którym cos nie pasuje. Znajdźcie sobie jakieś hobby żeby zabic czas a nie ślińcie sie nad klawiaturą, dając pożywkę tym co czytają wasze głupoty...
anonim 2009-06-03 15:49:03
Umiesz liczyć licz na siebie... ten kierownik to nie jest niańka i nie leży to w jego zakresie. On ma inne obowiązki i jeśli chcesz coś uzyskać to sam się o to postaraj. Poza tym nie zapominaj że przedstawicielem hali jest lider i z nim dyskutuj! Niech i on sie też o coś postara a nie tylko świeci oczami. Skoro już sobie chcą być tymi team liderami i rządzić pracownikami to niech też sie troszczą o te swoje drużyny.
anonim 2009-06-03 20:42:26
Lider to tylko pionek,którego nikt nie słucha i nie chce słuchać,kiedyś
byli kierownicy zmian i to właśnie byli KIEROWNICY z "jajami" oni coś umieli załatwić....
anonim 2009-06-03 21:24:21
Aby coś konkretnego załatwić to najpierw trzeba mieć to z kim załatwić a nie z takim takim dyrektorem jak jest teraz!
robol 2009-06-05 06:48:33
Tak... kiedyś byli Kierownicy... chyba żartujesz! Zawsze były to pionki, nic nie mogli i nie załatwili nic. Nie zaciemniaj sytuacji. Na mojej zmianie [usunięte przez moderatora] kumpelstwo było między Jakościowcem a Liderem - plażą dla nich była zmiana i nie słyszałem żeby kiedykolwiek poszli do Kierownictwa pogadać o problemach.
anonim 2009-06-05 14:39:38
Do "robol" Poprzednia wypowiedz dotyczyła tego , że kiedyś byli Kierownicy zmian i oni mieli "jaja" , a ty piszesz coś o Liderach, chyba za krótko tu robisz?
anonim 2009-06-05 20:49:12
Dokładnie chyba nie wie co pisze(robol) kiedy byli kierownicy zmian i liderzy?....ty lepiej już nic nie pisz! Bo kiedyś była tam inna atmosfera.
robol 2009-06-10 08:50:46
Widze że wy z nimi robiliście... hahaha!
Żaden z Was z nimi nie pracował, gówniarze z Was! Prawda jest taka że poprzedni Kierownicy, Liderzy i każdy z nich gówno mógł i nie chodził wstawiac sie za pracownikami. Patrzyli własnych tyłków. Zarówno T.D, M.K jak i K.K. Nie robili nic dla pracowników bo nic nie mogli! A że była lepsza atmosfera to wy wiecie z opowiadań.
ps. teraz w zakładzie są tylko 3 osoby które pracują dłużej odemnie (z biura i hali), więc bez takich tekstów prosze.
anonim 2009-06-10 16:33:51
To u kogo na zmianie byłeś,że tak twierdzisz(robol)?
anonim 2009-06-15 21:45:06
Do(robol) jeśli jesteś takim starym pracownikiem to poprostu jesteś fałszywym robolem,który [usunięte przez admina] na "górze"'a na dole udaje równego. Bo wszyscy mądrzy którzy tam pracowali to już z tego syfu odeszli,a tobie wstyd za to co teraz tam się dzieje i nie przyznasz że kidyś byli tam ludzie co dużo dla tej firmy zrobili i za operatorami też się wstawili. A co do Kierowników zm.to nie byli tylko kierownikami,byli także ustawiaczami i nie chodzili tylko za swoimi tyłkami,a pewnie tobie [usunięte przez moderatora] też nieraz uratowali..
anonim 2009-08-06 23:23:51

Zakład Porażka!!!! nic tylko pozostało im zmienić nazwę z SM.I na ZOO!! założyli jakieś poronione kratki i karzą operatorowi wychodzić z siebie i robić na dwóch maszynach. Jak sobie " Ojciec Dyrektor" takie coś wymyślił to niech sam stanie i porobi przez parę dni na dwóch maszynach!! Tak [usunięte przez moderatora] a wypłaty i tak idą w duł. Premia poszła na kratki a następna pójdzie na kule i łańcuch do nogi żeby operator nie odszedł od maszyny bo ich to bardzo boli!!!
- 2009-08-29 17:01:57
Jeszcze kilka miesięcy i ten [usunięte przez moderatora] zamkną!!!Przez [usunięte przez moderatora] którzy tam zarządzają !!!
anonim 2009-08-31 13:59:15
Ogólnie Zzakład porażka! Na całej lini. Nikt nie wie co ma tam robić!
kilon 2009-08-31 15:49:15
Nie dobrze gdy układy prywatne a nie zawodowe kompetencje grają rolę! Zwłaszcza damsko męskie ale paru gościom się to podoba.
I to po ślubie? ale jaja
Dziewczyny brońcie się, nie samą pracą żyje człowiek

były pracownik 2009-12-16 12:59:29
Chciałem tylko powiedzieć tyle że to kierownictwo to [usunięte przez moderatora]! A po za tym naprawde takie zarobki że nie ma czego żałować! Te [usunięte przez moderatora] myśla że 1350zł na drugiej umowie to rewejacja. [usunięte przez moderatora]! A ten cały dyrektorek to taki [usunięte przez moderatora] że nawet podczas rozmowy zniża się do poziomu szkoły podstawowej. A o niektórych liderach to szkoda gadać [usunięte przez moderatora] Za taka stawke to sami [usunięte przez moderatora] wasze normy [usunięte przez moderatora]
murzynek z smi 2010-12-22 15:07:50
Zarysowywując troszeczke zmiany jakie zostały poczynione przez ostatni rok mozna powiedziec ze zaklad jest na dnie.. Nowy dyrektor ktory poszukuje swoich chlopcow na posylki nowy kierownik jakosc gosc nadinterpretujacy wszyskto co sie dzieje nowy kierownik logistyki ktory "jest z [usunięte przez moderatora]" i najwspanialszy niedouczony bez jezyka z podstawowa umiejetnosci obslugi komputera kierownik para-produkcji bo nie radzi sobie z podstawowymi zadaniami. Firma traci prace poniewaz "akcjonariusze" maja swoje ego[usunięte przez moderatora]. Pracownicy halowi pracuja jak by byli ulomni zachowuja sie jak by mieli czynna jedna polkole mozgowa. Najwartosciowsi pracownicy sa gnebieni ku czci francji!! Firma warta swoich pracownikow.
Ja zostalem zwolniony z powodu "niedostatecznego lizania [usunięte przez moderatora] kierownika produkcji" nie zaluje nie ma czego.
KOLEDZY I KOLEZANKI ZWALNIAJCIE SIE ZA BRAMA SMI JEST INNE LEPSZE ZYCIE !!!
szturhen Koledzy 2011-01-06 12:49:55
Co tam ciekawego słychać????
lost 2011-01-10 15:56:52
Ja już też nie pracuje w tym chlewie, żałość i nędza!! Nowy dyrektorek to [usunięte przez moderatora] i nic więcej. Pracowników traktuje jak [usunięte przez moderatora], nie szanuje ich z żaden sposób. Dla niego liczą się tylko Ci którzy poniżają i traktują ludzi w sposób podobny. Doprowadzi tą firmę do upadku, wzmacniając tylko swoje korzyści materialne [usunięte przez moderatora]. Ludzie zwolnijcie się stamtąd sami zanim on to zrobi w poniżający sposób. Nie dajcie się wyzyskiwać. Naprawdę znajdziecie inną lepszą pracę gdzie szanować będą wasze prawa!!
nowy 2011-04-20 08:59:00
NA dole przy listwach zarabiaja od 1600 do nawet ponad 2000 system 1 zm a na produkcji 4 brygadowka ile1200 gdzie sprawiedliwosc ludzka ludzie zrobmy cos z tym pozdrawiam
bluetako1965 2012-02-01 15:52:11
Ludzie, warunki jak wszędzie, ale wymagania nie adekwantne do zarobków. 1200 brutto przez pośredniaka, czterobrygadówka. trza zapierniczać jak robot, a kasy z tego nie ma, akord.
gorąco i śmiedzi plastkiem palonym. uległe baby co po 16 godzin będa robić , a o podwyzki nie starają się, bo bojo sie ze zwolnio.
ktoś :) 2012-02-26 11:55:09
ohoho, chyba ktoś nie lubi słowa krytyki pod własnym adresem. nie wiem jak tam jest bo pierwsze słyszę o tym zakładzie ale chyba to prawda skoro taka ostra reakcja....
bmenjamin 2012-03-09 19:48:12
zakład całkiem przyzwoity od kiedy zwolnili [usunięte przez moderatora]
robol 2012-05-24 22:19:17
Chaos, brak organizacji, kierownictwo nieudolnie usiłuje zabłysnąć przed sobą nawzajem. Co pomysł, to głupszy. Ludzie mają tyrać jak niewolnicy (czy to w ogóle zgodne z prawem i czy ci pracujący tam od rana do wieczora mają życie prywatne?). Dyrektorek doczepia się do wszystkiego, a tak naprawdę sam wprowadza wówczas bałagan w trybie pracy. Kierownik jeszcze większa porażka, wybiera sobie \'ofiary\', na których potem się wyżywa, bo tylko tak może się dowartościować i wyżyć za cały panujący burdel. Liderzy znerwicowani i nic dziwnego, bo niewiele mają tam do powiedzenia. Byle tylko szybciej i więcej, a potem... cała produkcja do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] y. Koszmarna atmosfera..
MIKI 2012-08-29 07:28:18
Dlaczego chaos?..dlatego, ze przyjmuja ludzi bez doświadczenia...skad brak organizacji..awansują ludzi ktorzy nie maja pojęcia o tym co robią,a LIDERKI które maja duzy staż i doświadczenie tak na prawde nie maja na papierku ,ze sa liderkami i wcale im sie nie dziwie ze maja to gdzieś bo... przychodzi Pani ktora pracuje zaledwie pare miesiecy i dostaje awans na lidera (na papierku) do tego taka Pani ,która nic nie robi i z niczym sobie nie radzi ale..nie krzyczy tylko WRZESZCZY pierwszy raz spotkałem sie z liderką która wyzywa [usunięte przez moderatora]GDZIE SZACUNEK DO WSPÓŁPRACUJĄCYCH!! Robi takie zamieszanie byleby nie było na nią,a wszyscy wiedza ze ona zle zrobiła to jakas paranoja..dziewczyny nie dajcie sie!!! Wystarczy dobra i mądra współpraca miedzyludzka,szacunek przede wszystkim i na pewno byłoby lepiej,ZA PEWNE WSZYSCY WIEDZĄ O KOGO CHODZI;)
anonim 2012-09-20 18:01:22
TA FIRMA TO ABSOLUTNE KPINY Z LUDZI KTURZY NAPRAWDE CHCA PRACOWAC , SZEFOSTWO SIE NIE POKAZUJE ,LIDERKI UDAWAJA ZE COS POTRAFIA A NIE MAJA ZIELONEGO POJECIA CO ROBIA ,MASZYNY DO [usunięte przez moderatora] CIAGLE SIE PSUJA ,I JAK TLUMACZA NOWYM PRACOWNIKOM CO MAJA ROBI.C ONE MAJA TOTALNA ZLEWKE CZY WYKONASZ PRACE DOBRZE, CZY ZILE,NIKT TEGO PRAKTYCZNIE NIE SPRAWDZA,A TA ATMOSFERA JEST NIE DO ZNIESIENIA OSOBY KTURE TAM PRACUJA PONAD MIESIAC TO SAMI ZNAJOMI, MAJA STRASZNE ZACHOWANIE INIE UMIA SIE ZACHOWYWAC TAKIE SZCZEBIOTY.MAM WIELKI ZAL DO FIRM ZATRUDNIAJACYCH TAM LUDZI ZE TRAKTUJA LUDZI ZA GLUPICH I TAM ICH KIERUJA
pracownik 2012-11-21 12:11:38
Wszystko pięknie ładnie, dobry klimat, ludzie itd gdybym miał jakiś wpływ na to, to zmienił bym tam tylko dwie rzeczy a raczej osoby[usunięte przez moderatora] i napewno było by o kilka poziomów lepiej. Zero jakiej kolwiek wiedzy o tym co robią...
pracownik_smi 2012-11-21 22:22:34
Dla mnie dyrekcja i kierownik ujdzie. Gorzej z mechanikami, szczególnie jednym...
były pracownik 2012-11-29 18:26:56
Zakład porażka!!!!!!!!!!!!!!!! Nie mam nic więcej do powiedzenia!!!! [usunięte przez moderatora]
grzechotka 2012-12-04 13:37:44
a ja to jestem wdzieczna za doswiadczenia jakie dała mi ta firma, nigdy w zyciu nie wiedziałam czym jest szczyt [usunięte przez moderatora] podłości... a dzieki tej firmie juz wiem co to znaczy :-) podziękowania w kierunku dyrektora! [usunięte przez moderatora].
była liderka:) 2013-01-07 08:13:15
Dziekuje za kilka słów uznania:) Każdy w tej firmie ma na co zasłużył , [usunięte przez moderatora] Ja jednak miałam swoje zdanie i potrafiłam o tym powiedzieć, a reszta to tzw. robole które [usunięte przez moderatora]. za grosze po 16 godz. i są dumne z tego. Jak dla mnie wiesniaki i fałszywce i nic więcej...bo tacy ludzie tam pozostali zero swojego zdania tylko przytaknąc i nic wiecej ( znajdzie sie oczywiście pare tylko wyjątków).:):)
nieznajomy 2013-01-10 13:32:37
Uwaga!! Ojciec Dyrektor pozbierał wszystkim premię [usunięte przez moderatora]PARANOJA !!! Mamy drugi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] !! Z takiego zakładu chcą nie wiadomo co zrobić!!
1
krak 2013-01-22 08:41:54
[usunięte przez moderatora] Ceny w tym roku pójdo do góry , a zarobki nie z roku na rok coraz mniej zarabiacie. Zakłady gdzie jest czterobrygadówka to jest chore na maksa.
2
nieznajom 2013-07-11 18:46:51
zarobki złe jest 11 a wypłat jak nie było tak nie ma i nie wiadomo kiedy będą nic tylko PIP powiadomic bo to nie pierwszy raz i pewnie nie ostatni a człowiek nie ma za co rodziny utrzymać i rachunków zapłacić
nieznajom 2013-07-15 13:03:51
11 to chodziło o date dzis jest 15 i dalej wypłat nie mam ja bym sie tam nie pchał na waszym miejscu jak masz okazje to łap coś innego
mania 2013-07-29 08:02:54
Czy przyjęcia do SMI są przez zakład ?
AL 2014-04-03 14:49:11
Pracowałem tam i są lepsze firmy niż ta (usunięte przez administratora)
koli 2015-01-17 17:16:06
Jaki będzie przyszły zakres obowiązków osoby zatrudnionej na tym stanowisku....jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna,która jest dla wielu osób ogromnym stresem i sytuacją porównywaną do najgorszych egzaminów szkolnych? czy wynagrodzenie wyplacaja terminowo i w calosci a umowe o prace proponuja czy zlecenie?
byly 2015-02-13 23:51:52
Syf ogólnie gorąco nie polecam
OPIEKUNKA 2015-03-08 05:19:38
JEŚLI SIĘ JESZCZE NIE ZATRUDNIŁEŚ TO SIĘ NIE ZATRUDNIAJ.NIC CI TO NIE POMOŻE. OPIEKUJĘ SIĘ OSOBĄ, KTÓRA TAM PRACOWAŁA I UTRZYMYWAŁA CAŁY PARK MASZYNOWY. DZIŚ POTRZEBUJE BARDZO DUŻEGO WSPARCIA, PO PRZEBYTEJ CIĘŻKIEJ CHOROBIE. FIRMA W ROKU UBIEGŁYM DAŁA MU ZAPOMOGĘ W WYSOKOŚCI 600 PLN. KOSZT 1 GODZ. REHABILITACJI W POLSCE TO OK. 70 PLN. JEŚLI UMIESZ LICZYĆ TO SOBIE POLICZ. TEN CZŁOWIEK ZOSTAŁ SAM. A PRACOWAŁ JAK „CZŁOWIEK ORKIESTRA” RÓWNIEŻ W CZASIE WOLNYM. BO PRZECIEŻ NAPRAWA MASZYN PRZEZ TELEFON TO TEŻ NAPRAWA - TYLE ŻE ZROBIŁY TO RĘCE TEGO CO DO NIEGO DZWONIŁ. ALE MOŻE JA TEGO NIE ROZUMIEM. WARTO BYŁO?......ZASTANÓW SIĘ... CZY WARTO.Stefanowi to już nie pomoże ale Tobie może coś ...
pozdrawiam :-)
1
OPIEKUNKA 2015-03-25 03:32:22
TUTSI a Ty wiesz co to jest stres spowodowany pracą. Taki zwykły stres, który dotyka każdego przeciętnego pracownika a zwłaszcza w firmie SMI... Nie będę Ci umniejszać ale może się dowiedz i wtedy może coś ...
kuchar 2016-05-24 17:35:51
witam wszystkich nie wiem o czym wy piszecie bo firma smi nie istnieje już od roku...
rfg 2016-06-16 21:00:02
@kuchar no ale czy to jest potwierdzona informacja?
Zostaw swoją opinię o SMI sp. z o.o. - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SMI sp. z o.o.