York PL

• Biedrusko
  • Rakownia
  • Złotoryjsko

3. Opinie o pracodawcach Bolechowo
  5. Opinie o York PL Sp. z o.o. sp.k.

Opinie o York PL Bolechowo

Nie przegap nowości o York PL Sp. z o.o. sp.k.!

Yorkprodukja

17.07.2026 15:10

Pracuję na produkcji i według mnie jest w porządku. Wiadomo, że to produkcja i czasem jest większy ruch, ale nie spotkałem się z jakimś wyjątkowym ciśnieniem. Pracowałem wcześniej w innych zakładach i tutaj jest podobnie albo nawet trochę spokojniej. Wypłata zawsze na czas i to dla mnie najważniejsze.
    #OperatorProdukcji

Pracownik miesiąca

26.06.2026 14:21

Spoko, że Viking dojeżdża do nas z cateringiem.

Mariusz789

26.06.2026 14:01

pracuję w administracji i cieszę się, że mam elastyczny czas pracy i mogę wnioskować o pracę zdalną, korzystam z pakietu medycznego i ubezpieczenia grupowego na preferencyjnych warunkach. Pracodawca w ramach integracyjnych i budowania przyjaznej atmosfery pracy, przekazuje pracownikom okolicznościowe upominki z okazji np. Dzień Kobiet, Dzień Chłopca, Tłusty Czwartek, Święta Wielkanocne. W sklepiku możemy kupować artykuły po niższej cenie.

WWWW

26.06.2026 13:30

Pracownicy, którzy znajdą się w trudnej sytuacji życiowej mogą wnioskować o zapomogę (pomoc losowa). Taką pomoc uzyskałam w zeszłym roku i dzięki niej mogłam pokryć koszty badań i wizyt lekarskich :)
    Ciekawy przyszły pracownik

25.06.2026 20:15

Macie Panie na wózkach widłowych? Fajne jakieś?
    On zaznajomiony

17.06.2026 00:01

Zastanawia mnie fakt czemu dziewczyny jeżdżące na wózkach widłowych w sumie tylko dwie ze (usunięte przez administratora) zmiany ZNOWU szczególnie(usunięte przez administratora)nie posiadają ubrań roboczych tylko jeżdżą w swoich prywatnych jeszcze nosi tak szerokie spodnie dziwny ma styl że tylko czekać aż w coś się wkręci . My na produkcji nie byli byśmy dopuszczeni do pracy w takich ciuchach a na magazynie samowolka jeszcze znowu na (usunięte przez administratora) zmianie tam nikt nie pilnuje przepisów BHP dosyć że robi w trampkach to jeszcze w dzwonach O jedzeniu na wózku nie wspomnę ostatnio sałatkę jadla jeszcze jadąc przez produkcję no ja się pytam gdzie jest BHP gdzie jest lider zmiany dlaczego tam nikt takich podstaw nie pilnuje czy naprawdę musi się coś wydarzyć. bhpowiec niech zobaczy w kamerach w jakim ubraniu jeździła pani Iza dnia 16.06.2026r na godzinach popołudniowych wątpię że ten strój spełnia wymogi BHP czy ona ma jakieś specjalne względy wszyscy jeżdżą w firmowych ciuchach a ta (usunięte przez administratora) musi w innych ? Proszę coś z tym zrobić tak nie może być i niech nie je na wózku od tego jest stołówka pozdrawiam serdecznie

17.06.2026 07:32

Dziękujemy za zgłoszenie i zwrócenie uwagi na kwestie związane z bezpieczeństwem pracy. Bezpieczeństwo pracowników jest dla nas sprawą priorytetową, dlatego każda informacja dotycząca potencjalnych nieprawidłowości na terenie zakładu jest przez nas traktowana poważnie. Opisane sytuacje zostały przekazane do odpowiednich osób odpowiedzialnych za obszar BHP oraz organizację pracy na magazynie w celu ich weryfikacji. Zachęcamy również do zgłaszania tego typu sytuacji bezpośrednio do przełożonego, działu BHP lub działu HR, aby możliwe było szybkie podjęcie działań wyjaśniających i zapobiegawczych.

22.05.2026 07:21

Prosze o poruszenie bardzo waznych kwestii związanych z bezpieczeństwem w firmie a mianowicie ... 1) Słuchanie bardzo głośnej muzyki poprzez używanie głośniczków na wózkach widłowych głównie u lidera K.N 2) Bardzo częste rozmowy przez telefon komórkowy szczególnie na wózkach widłowych ostatnio kilku wuzkowych zamiast skupić się na jeździe oglądało filmiki na tik toku 3)Bardzo częste robienie wagoników ciągnięcie kilku palet przed sobą o mało mnie ostatnio nie rozjechano często zdarza się to u lidera T.P 4) Szybka i nie uważna jazda przez kierujących wózkami widłowymi 5) Częste wychodzenie na papierosy przez magazynierów poza przerwami najczęściej pod lasem i na wytryskach palą również za drzwiami magazynu pod lasem i to też najczęściej ludzie ze zmiany T.P 6) Czeste dokuczanie innym przez Kilku Magazynierów ze zmiany lidera K.N Panie Dyrektorze wiele Pan zrobił już w tej firmie oczywiście zmiany na lepsze dzięki panu ta firma zaczyna funkcjonować dlatego liczę że zajmie się pan również tymi pod punktami pozdrawiam
    Pracoooo

09.06.2026 21:50

Bez sensu jest zgłaszanie bhpowcowi czego kolwiek bo i tak nic z tym nie robi łącznie z liderami magazynowymi (usunięte przez administratora) zmiany notorycznie jeździ i gada przez telefon do tego jedzie przodem z paleta wiele razy by kogoś przejechał zgłaszane liderowi zmiany i BHP nic z tym nie robią .... Wiele razy robi wagoniki pcha po 5 palet pod lasem też zero reakcji więc po co mamy osobiście zgłaszać jak i tak nic nie robicie w tym kierunku a rzekomo bezpieczeństwo najważniejsze

10.06.2026 12:41

Mamy potwierdzenie ze strony służb BHP, że są wdrażane działania korygujące.
    Dario

09.06.2026 11:35

(usunięte przez administratora) to u każdego i u wszystkich widzi problem a nie potrafi swojego podwórka ogarnąć. Robi sztuczny tłum żeby odsunąć problemy od siebie. Na dodatek kłamie na potęgę! Gdzie wszystkie spełnione obietnice?! Ciekawe kiedy go w końcu rozliczą za ten wkład w rozwój firmy
    PuszekOkruszek

09.06.2026 14:14

A w jakich tematach tak kłamie?
    XXXXXXXXX

25.05.2026 15:08

Dzisiaj w autobusie było tak duszno i gorąco,że jak spojrzałem na miny niektórych osób to wyglądali niewyraźnie i wyglądali jakby mieli zaraz zemdleć.Zero klimatyzacji,a jak ktoś jeszcze siedział przy oknie albo po stronie gdzie świeciło słońce to był cały zgrzany i przepocony.Przecież w takich warunkach to można normalnie zemdleć jeśli ktoś ma słabszy organizm.A powiedzmy sobie,że przecież nie ma jeszcze upałów po 35-40 stopni.Jeśli teraz jest tak źle to co będzie jak przyjdą duże upały

03.06.2026 15:16

Przykro nam za zaistniałą sytuację. Prośba aby zgłosić : personalny@york lub osobiście - dział HR, jakiego kierunku to dotyczy - będziemy interweniować u przewoźnika. Temat został przekazany również zespołowi ds. logistyki.
    nowy

11.03.2026 16:29

jaki jest okres rozliczeniowy w firmie?

03.06.2026 14:41

W działach operacyjnych ( Produkcja, Technika, Jakość , Magazyn) - obowiązuje 4 miesięczny okres rozliczeniowy, w pozostałych obszarach 1- miesięczny.

25.05.2026 21:22

Ola

26.05.2026 21:22

I bardzo dobrze skonczylo sie sciemnianie na nadgodzinach za takie pieniadze jakie nikt w tej firmie za nadgodziny nie zarabia i nie zarabial .No i w koncu Pan Z przejrzal na oczy i zabral sie za Gwiazdy z kodowni juz niech sobie szukaja nowej pracy jak wszystko ujrzy swiatlo dzienne
    XXXXXXXXX

23.05.2026 17:04

Tak mówicie o tych magazynierach,że wychodzą na papierosa.A przecież mechanicy czy niektóre osoby z produkcji też chodzą na papierosa poza przerwą.I nikt o tym nie mówi.Nikt nie mówi o tym,że niektórym pracownikom z produkcji też udaje się wyrwać od pracy i wyjść na papierosa

22.05.2026 11:37

#Ustawiacz

Oferty pracy - York PL Sp. z o.o. sp.k.

Mechanik / Elektromechanik Utrzymania Ruchu ( K/M/X)

Poznań

WalletIcon

6500 - 9000 PLN / m

Specjalista ds. technicznych (ustawiacz wtryskarek) (M/K/X)

Poznań

Halo york budzimy się? Co taka cisza? Coś nowego w trawie piszczy !? Pozdrawiam
    #PracownikAdministracyjny
    XYZ

04.05.2026 23:09

Nic nowego nie ma.Wszystko po staremu.We firmie nic się nie dzieje ciekawego żeby można było o tym pisać.A zarząd chyba też zaczął patrzeć i uważać co robi i co mówi żeby nie być opisywanym na forum i żeby nie wywołać afery bo nic już nie słychać i jest cicho.Moim zdaniem poprostu zaczęli się pilnować i analizują każdy ruch zanim go wykonają lub zastanawiają się nad tym co mówią i każdą przemowę analizują zanim cokolwiek powiedzą

15.04.2026 04:01

16.04.2026 14:41

On jest liderem tylko dlatego że nie mieli kogo wybrać a tak naprawdę na to stanowisko się nie nadaje nie umie w ogóle rządzić boi się swoich pracowników ... No i trzeba uważać bo lubi latać wyżej i gadać może dlatego nadal jest liderem ale w innej firmie już dawno by poleciał pozdrawiam
    Duda

16.04.2026 19:14

Nagroda dla najlepszego lidera grupy 5000 brutto za 12 miesięcy stanowić będą za dobre wyniki pracy oraz jakość wyrobu efektywną współpracę z pracownikami grupy.Oceniac będą wyznaczeni współpracownicy z produkcji przez kordynatorow zmian i kierownictwo!!

14.04.2026 22:41

On

15.04.2026 10:53

Jezu Ludzie nie macie swojego Życia? To jest problem tej firmy? Otwórz oczy i spójrz co się wyprawia w tej Firmie dzięki Pani kierownik i Panu Dyrektorowi lepiej na to spojrzeć a nie kto z kim i gdzie. Jego życie i sprawa z kim się spotyka.
    On zaznajomiony

24.03.2026 07:09

Ja mam pytanie czy wiecie czemu w Yorku jest kolesiostwo .... Jak to jest moim zdaniem powinno być równo uprawnienie i traktowanie wszystkich równo mowa o magazynie Jedni wybrańcy pupilki kierownika mogą robić nadgodziny typu zlecenie za 600zl netto wypłacane osobno i mogą sobie zarobić a inni muszą robić za 300 czyli normalna stawkę moim zdaniem tak nie powinno być dyrektor powinien zająć się magazynem bo tam połowa robiona jest pod tzw stołem bez jego wiedzy przede wszystkim na magazynie powinna być nowa obsada kierownicza skonczyło by się kolesiostwo i załatwianie nadgodzin po znajomości w tej firmie sprawiedliwości niema żadnej człowiek ze stażem i to sporym musi pracować za te same pieniądze co młody bez konkretnego stażu liczę na zmiany
    Mia

25.03.2026 08:00

Dokładnie wszyscy magazynierzy co przychodzą w sob na regały w niedz na Aqua mają po 600 zł sami się chwala i się z reszty śmieją . O takich pieniądzach na produkcji można pomarzyć Tylko na szczęście już się wszystko kończy tak jak ta firma .
    Aquagen

09.04.2026 00:06

Jakim trzeba być... nie napiszę kim żeby nie zostało usunięte, ale chwalcie się dalej to długo się nie nacieszycie zarobkami. Jeszcze Wam zmniejszą załogę i będziecie pracować za trzecg, albo dodadzą obowiązków ale to tylko z Waszej winy.

28.02.2026 11:02

TO NIE JEST POLSKA FIRMA!!! UKRAINA MA WIĘKSZE PRAWA OD POLAKÓW!!! DYREKTOREK DO TEGO DOPROWADZIŁ I TAKA JEST CAŁA PRAWDA!!! UKRAINA ZARABIA WIĘKSZE PIENIĄDZE OD POLAKÓW

12.03.2026 12:18

Poprostu na umowie zlecenie pracujesz za stawkę godzinową,a nie za miesięczną pensję.I do tego studenci do 26 roku życia zarabiają tak że stawka brutto=Netto.Czyli tyle ile mają Brutto to tyle zarabiają Netto.No i następną kwestią jest to że skoro pracodawca nie ponosi kosztów związanych z odprowadzaniem składek to takiej osobie na zleceniu zamiast dać najniższą krajową to mogą podnieść stawkę godzinową o te 3-4zł no bo i tak wyjdą na plus i tak wyjdą na swoje więc ta stawka może być trochę wyższa niż na umowie o pracę
    Weronika

18.03.2026 16:26

Zakładam, że w przypadku zatrudnienia bezpośrednio u pracodawcy nie ma możliwości pracy na umowę zlecenie, a jedynie na UOP?

22.02.2026 13:43

Widzieliście oferty pracy. Dają najniższą krajową plus premia której i tak niema to jest śmiech na sali 🤣🤣🤣
    UPS

24.02.2026 15:13

narzekanie to tylko sciema Magazyn za przyjście jeden dzień w weekend zarabi tye co produkcja przez cały tydzień .
    Kazimierz

25.02.2026 11:37

Nie no w ofercie podali widełki 4800-5200. Jakby zawyżyli widełki to ma sens, ale po co by mieli zaniżać.

13.02.2026 09:42

13.02.2026 09:51

Na magazynie to było tyle pączków że jeszcze na nockę zostało.Na magazynie to było kilka kartonów tych dobrych pączków od piętki
    Kamila

16.02.2026 19:08

😂 Na magazynie atmosfera widzę dopisuje, ale jak to wygląda na co dzień są jakieś realne premie za wydajność, czy tylko takie jednorazowe akcje na święta.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w York PL?

08.02.2026 12:38

Daje wam ultimatum.Albo przestaniecie mnie oczerniać,gadać głupoty na mój temat i się nade mną znęcać albo zgłaszam sprawę do PIPu.Bo ja sobie nie pozwolę wejść na głowę i jeśli chcecie się tak bawić to się pobawmy.I jak nie odwalicie się ode mnie to inaczej rozwiąże tę sprawę i was pozgłaszam do odpowiednich instytucji i się zabawię inaczej

09.02.2026 06:44

Lepiej nie chcesz go poznać uwierz mi chłopak który pracuje na magazynie ale strasznie wychowany

09.02.2026 08:41

Ciekawe jak skoro nie mam wogóle żadnego kontaktu i żadnej styczności z dziewczynami z e-commerce.Ja ich wogóle nie widzę cały dzień
    Negatywna

08.02.2026 14:11

Ktoś kto zarządza tym zakładem nie ma pojęcia o pracy na produkcji. Jedna pakowaczka która ma ogarniać na stanowisku kilka rzeczy na raz. Pracownicy, którzy szkolą nowych są obciążeni własną pracą, biorą odpowiedzialność za szkolonych i jeszcze mają z tego powodu problem, bo nie są w stanie wyrobić normy. Wprowadzenie 4 brygadówki zniszczyła relacje między ludźmi. Zanikają więzi między pracownikami, ludzie stali się dla siebie obojętni.

06.02.2026 19:57

Czempion pozatym ty się nie bulwersuj że mało zarabiasz bo ty i tak na to co robisz dostajesz za dużo jesteś najsłabszym ogniwem magazynu do tego jesteś nie wychowany posiadasz zero szacunku do kobiet jesteś wulgarny i strasznie nerwowy i co najgorsze wiele się tobie mówi zwraca uwagę a ty i tak swoje robisz uważasz się za najlepszego . Wiele osób ma negatywną opinię o tobie i uwierz mi nie jesteś lubiany przemysl swoje zachowanie karma wraca NARCYZ

07.02.2026 01:00

Że firma w ogóle trzyma takiego wrednego typa dosyć że normy nie wyrabia pyskuje wszystkim zero szacunku do drugiego człowieka będąc jego matką było by mi wstyd

08.02.2026 13:44

Jak mam się rozwijać i się starać w tak słabej atmosferze?Nie wiem czy wiesz,ale zła atmosfera działa deprymująco tak że nawet nie masz chęci pracować.A myślicie że skąd się wzięły studia,moje myśli o karierze youtubowej i żeby iść do szkoły językowej się uczyć języka?Po pierwsze wzięły się z zarobków,po drugie z atmosfery,a po trzecie już w zeszłym roku w czerwcu doszedłem do wniosku że ja się nie nadaje do pracy na magazynie skoro każdy mnie wyzywa za wszystko i czego bym nie zrobił to i tak byłem gnojony.Najpierw była afera że za wolno pracuje i że nie wyrabiam normy i że mam 30-40% normy,a jak już wyrabiałem jakąś normę to była afera że ciągle coś psułem bo się za bardzo śpieszyłem.I mimo tego że wyrabiałem jakąś normę to i tak byłem ciągle wyzywany.Po czym jak już miałem dosyć i przestałem się starać to Smok wchodzi do szatni na przerwie i mi się pyta co się stało skoro już było tak dobrze i wyrabiałem 70% normy,a teraz znowu się opuściłem.Ale jak wyrabiałem te 70% to już mi nikt nie powiedział że tyle wyrabiam i że się poprawiłem tylko cały czas mnie wyzywali.Tutaj w Yorku poprostu brakuje czegoś takiego jak pochwała pracownika.Następna rzecz to jak robiłem uprawnienia na wózek widłowy to potrafili ciągle się mnie pytać kiedy będę je miał,a jak już je miałem to zajęło im dużo czasu zanim wogóle wpuścili mnie na wózek widłowy.To po co się mnie pytali o uprawnienia skoro później nie chcieli żebym jedźcił gdzie ja sam bardzo chciałem jedźcić. A po trzecie w Yorku brakuje przekazywania informacji między działami i później to się tobie dostaje za to że oni nie potrafią przekazywać informacji między sobą.Pamiętam jak kiedyś dziewczyny na e-commercie chodziły jeszcze na jedną zmianę zanim Zibi je przejął i się nie wyrabiały to im pomagałem.I raz była taka sytuacja że pomagałem im cały dzień i zapytały mi się czy jutro rano też będę,a że liderzy ciągle mnie wysyłali do dziewczyn i codziennie u nich pracowałem to sądziłem że jutro pewnie też będę miał przyjść i wyszedłem z założenia że skoro dziewczyny mi się pytają to już dogadały się z liderem magazynu.Po czym na drugi dzień poszedłem do dziewczyn i lider mnie szukał i znalazł mnie u nich.I później zrobił z tego aferę że ja tam poszedłem i na mnie nakrzyczeli w biurze.Gdzie sami nie potrafią przekazywać informacji między działami i na tych działach pracują niekompetentni ludzie skoro pracownicy sami muszą przekazywać informacje

06.02.2026 19:44

Czempion czemu nie piszesz przecież śledzisz te posty na bieżącą głupio ci że się wydało ... Przecież to już dawno było wiadomo że to ty nie zgrywaj się faktycznie może lepiej się zwolnij tak jak mówisz tylko dotrzymaj słowa 💪

06.02.2026 19:21

Głównym administratorem tej strony powinien być czempion z magazynu bo większość wpisów jest tu jego w poniedziałek znowu będzie latał podniecony po magazynie czego on to znowu nie napisał i będzie się szczeżył że jest znowu numerem jeden

06.02.2026 16:23

Wogóle oni nie powinni się dopuszczać takich rzeczy z wypłatami i wkurzać pracowników mając świadomość ile mają zamówień i że mają problem z halą magazynową którą mieli przejąć.Nie mają gdzie postawić nowych maszyn,nie mają miejsca na przeniesienie towaru z magazynu,więc oni powinni robić wszystko żeby żyć w dobrych relacjach z pracownikami i powinni nas szanować.W ich aktualnej sytuacji i patrząc na to jaka jest ilość roboty to nie opłaca im się i byłoby to nierozsądne i nielogiczne jakby teraz jeszcze wkurzali ludzi swoimi decyzjami.Ludzie na produkcji muszą chodzić na 4 brygadówkę,a na magazynie robić nadgodziny żeby się wyrobić,a oni zamiast polepszać relacje z pracownikami żeby nam się chciało pomóc firmie w tej trudnej sytuacji to jeszcze pogarszają już i tak złe relacje z pracownikami i w końcu ludzie powiedzą dość i odejdą od pracy lub będą robić niezbędne minimum i nie będą wogóle zwracać uwagi na normy.Każdy przestanie zwracać uwagę na te wygórowane normy i będzie pracował w swoim tempie

Kontakt - York PL Sp. z o.o. sp.k.

POZNAŃSKA 1 62-005 Bolechowo

REGON:630031910

Branża główna: Wyroby z tworzyw i gumy

FacebookIconLinkedinIconYoutubeIconInstagramIcon

06.02.2026 16:07

A za 4 brygadówkę płacą wam chociaż te 900zł brutto dodatku który obiecali?Bo ja słyszałem że podobno jednemu chłopakowi dali tylko 100zł netto podwyżki jak przeszedł z 3 zmian na 4 brygadówkę

06.02.2026 12:58

Bodzio

06.02.2026 15:38

Po co to usuwają jak ludzie wiedzą jak jest ! Żenada . Podkręcają maszyny normy robić ! Za co za takie pieniądze ?!

06.02.2026 15:33

Macie rację.Ja wcześniej miałem 4450 brutto i mi wyrównywali premią a teraz mam 4810 brutto i wypłata jest praktycznie taka sama.Oni dali do podstawy najniższą krajową ale całkowicie obcięli premię
    Aquagen

05.02.2026 23:05

Nie polecam tego typu zakładów. Szkoda nerwów, czasu i przede wszystkim zdrowia. Na produkcji jest mnóstwo konfidentów, którzy donoszą liderom o wszystkich ruchach pracowników, nawet wypytują o życie prywatne i puszczają informacje dalej.
    Xyz

11.12.2025 16:50

W zeszłym roku był kryzys to dali 400 zł na święta, teraz firma zarabia dobrze więc po tysiaku powinno wlecieć do każdego na konto, z szacunku do wszystkich pracujących
    Duda

05.02.2026 04:27

5100 do 7000 od stycznia
    piotr

05.02.2026 18:00

Chciałbys tyle zarabic w tej firmie to nie realna klamcy z Yorku Zibi ci naobieca a pozniej powie ze normy nie zrobiłes i jeszcze premie zabierze

03.02.2026 18:03

03.02.2026 20:37

A co?Zazdrościsz mu?Lepiej się zajmij swoim życiem a nie innych życiem i obgadywaniem innych

29.01.2026 23:47

Na magazynie na którym według BHP i według przepisów powinno być minimum 14°C to napewno tyle nie ma.Przy pracy ciężkiej,a taka jest na magazynie nie może być mniej niż 14 stopni.Wyjątkiem są magazyny chłodnie,a na normalnych magazynach musi być te 14 stopni .Magazynierzy pracują w za niskich temperaturach

02.02.2026 18:31

Dokładnie.Nie ma sensu tego zgłaszać ani liderowi ani koordynatorowi/kierownikowi magazynu ani BHpowcowi.Zauważyłem że jak im coś zgłaszasz i to nawet wielokrotnie to nic z tym nie robią i nic się nie dzieje.Ile razy magazynierzy zgłaszali z czymś problem do swoich przełożonych to tylko obiecywali że się tym zajmą ale nic z tym nie robili.I zauważyłem że dopiero jak napiszesz o tym problemie na forum to zaczynają działać i wiele rzeczy już się zmienia na magazynie bo ktoś z magazynierów napisał na forum.Inne rzeczy to na nich nie działają i nie ma sensu do nich wogóle iść tylko od razu wszystko pisać na forum.I jak napiszesz na forum to nagle się okazuje że można było to zmienić i że można poprawić warunki pracy na magazynie.A jak idziesz do nich do biura z nimi pogadać to jest zero reakcji

02.02.2026 20:19

Dlatego niektórzy magazynierzy sami sobie robią 10 minutową przerwę po 2 godzinach pracy.Bo skoro na magazynie nie ma 14 stopni to przysługuje tobie 10 minut przerwy co 2 godziny.I niektórzy magazynierzy z tego korzystają i mają gdzieś to że lider im zwróci uwagę.Jest zimno więc sobie robią przerwę 10 minutową na ogrzanie się i dopiero wtedy idą z powrotem na magazyn

19.01.2026 21:51

Znowu na magazynie robi się nie bezpiecznie Magazynierzy pchają po kilka palet zdarza się nawet że 5 dziś rano byłam świadkiem pod lasem proszę pana bhpowca o interwencję w tej sprawie jakiś czas był spokój i znowu się zaczyna pozdrawiam

20.01.2026 15:36

Gdzie to jest niebezpieczne?Przecież z tyloma paletami nie da się szybko jechać bo przy szybkiej jedźcie jest szansa że jakaś paleta wyleci z takiego pociągu.A po drugie jak magazynier wychyli się z wózka z jednej czy z drugiej strony i będzie patrzył czy nikt nie przechodzi i wolno jechał to się nic nie stanie.Na ,,0" chłopaki jakoś jeżdżą z szerokimi paletami zza których nic nie widać i o to nikt afery nie robi i to jest jakoś zgodne z BHP.A niekiedy tą dużą paletą od gąbki czy fibry trzeba wjechać przodem(gdzie według przepisów BHP jest zakazana jazda przodem jeśli paleta jest za wysoka i wtedy trzeba jechać tyłem).Ale z tą paletą od gąbki gdzie nawet jak wychylisz się z wózka to nic nie widać to jak jest potrzeba to jakoś można jechać przodem.Tak samo z tymi paletami od gąbki to nie ma problemu żeby je przepchnąć w rzędzie 0B jak chcesz wstawić kolejną paletę,ale zrobienie takiego samego pociągu z euro palet i przepychanie ich tak samo jak palet z gąbką już jest zakazane.To skoro nieprzestrzeganie przepisów BHP przy tak ogromnych paletach z gąbką nie jest niebezpieczne to tymbardziej nie jest niebezpieczne nieprzetrzeganie przepisów BHP przy dużo mniejszych europaletach

02.02.2026 18:00

Niema sensu zgłaszać tego przełożonym bo oni boją się odezwać z czym kolwiek bo boja się że będą zwolnieni masz przykład lidera Smoka z magazynu nic nie załatwi z niczym się nie odezwie nic ci nie poprawi bo sie wszystkiego boi tym bardziej że zostało mu parę latek do ochronki to ma wszystko (usunięte przez administratora)
    On

02.02.2026 16:16

Jacy wy jesteście żałośni tylko narzekacie a nic z tym nie robicie . Zamiast narzekać to zróbcie coś w swoim życiu żeby żyło wam się lepiej .

29.01.2026 19:20

Siema jak tam wasze podwyżki słyszałam że macie teraz mniejsze zarobki jak w zeszłym roku.to jest żałosne i dziwię się ze jeszcze pracują tam Polacy

29.01.2026 00:54

BHP w tej firmie to nie istnieje.Magazynierów gnębią że pchają po kilka palet naraz,że wiozą towar na dachu wózka czy że przechodzą pod regałami,a nie zainteresują się tym że na magazynie woda z dachu leci na instalacje elektryczną bo są dziury w dachu.Oni to mają więcej szczęścia niż rozumu.Przecież gdyby doszło do zalania instalacji elektrycznej i w konsekwencji do jej zwarcia z powodu wody to cała firma poszłaby z dymem.Bo zaczęłoby się od instalacji elektrycznej na magazynie,a potem przeszłoby na pozostałe hale.Następną rzeczą są zastawione rzędy.W razie pożaru to jakby straż weszła i zobaczyła zastawione rzędy to mogliby zrezygnować z ratowania ludzi bo stwierdziliby że jest zbyt niebezpiecznie i oni nie będą ryzykować swoim życiem,a do tego pracownicy mieliby utrudnioną drogę ucieczki i musieliby się przeciskać przez zastawione paletami rzędy.Do tego system alarmowy nie działa dobrze i podczas przypadkowego alarmu który już się zdarzał wielokrotnie to nie zamykają się bramy które powinny się zamykać przy alarmie.Włącza się alarm i bramy przeciwpożarowe się nie zamykają. I ostatnią rzeczą jest to że większość magazynierów nie ma badań wysokościowych.Badania wysokościowe mają nieliczni i jak trzeba wejść do góry poprawić wywaloną paletę to magazynierzy wchodzą nie mając wogóle badań wysokościowych.Ale przecież jak trzeba wejść to się wchodzi.BHPowiec w tej firmie to robi tylko tyle na ile mu pozwoli zarząd i wogóle nie zajmuje się żadnym BHP.Robi tyle na ile mu pozwolą

24.01.2026 18:19

CIEKAWE KIEDY WKOŃCU DADZĄ JAKIEŚ NORMALNE PODWYŻKI!!!! Pewnie dopiero gdy już żaden Polak niebędzie pracował w tej firmie. Dziwią się dlaczego nikt niechce przyjść do pracy niech wkońcu otworzą oczy że nikt za te pieniądze niebędzie pracował!!!
    Przyszły

14.01.2026 19:41

Mam pytanie są przyznawane świadczenia świąteczne?

20.12.2025 23:48

A tak wogóle to ja muszę przeczytać umowę gdzie mam napisane,że mam pilnować ukraińców i Kolumbijczyków jak pracują i do tego robić jeszcze za nich.Gdzie w umowie o pracę mamy napisane,że mamy robić za trzech i do tego pilnować obcokrajowców jak robią. Tyle ich przyjęli i myślą że Polscy pracownicy będą robić za nich i do tego jeszcze będą patrzeć im na ręce jak robią

Zostaw merytoryczną opinię o York PL Sp. z o.o. sp.k.