YORK

Bolechowo

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 335 ocen.

Opinie o YORK

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie YORK

anty lean

Potwierdzam poniższe opinie. Od czasu pojawienia się Lean Passion mam wrażenie, że pracuję w sekcie.

Good bye

W tej firmie największym problemem są rządzący, to od nich powinni zacząć zmiany ... Wasz lean management to kolejna wielka porażka, zamiast usprawnić nam robotę bardziej ja utrudnia, ale co tam lepiej zainwestować gruby hajs w firmę która rządzi wami jak marionetkami aniżeli samemu zadać Sobie trud odejścia od biurka (bądź też samemu utworzyć zespół z doświadczonych osób z danych działów) porozmawiać z pracownikami produkcji czy innych działów oraz ich mistrzami wraz z brygadzistami, o tym co jest złe w pracy na danych stanowiskach i z ludźmi jak to poprawić ... W firmie już jest tylko gorzej, tylko liczą się ich jakieś chore słupki i wykresy, a tacy Ukraińcy przychodzą i Sobie jak tu ktoś wspomniał pierwsze jak przyjdą do roboty to szukają krzesełek aby usiąść, a Polak ma harowac jak wół, bo OEE, będzie złe i będzie można go na wypłacie owalić, zresztą już to widać robią... Czas się stąd ewakuować jak najszybciej bo psychika wysiada już powoli. W tym tempie co dyrektorzy i kierownicy tutaj rządzą to ta firmę wprowadzą do ruiny. P.S Rada dla rządzących ściągajcie jeszcze więcej nierobów za naszej wschodniej granicy, bo jak tak dalej pójdzie Ci co mądrzejsi pracownicy wam podziękują za taką współpracę.... Nie pozdrawiam

Odi

Chcemy zebrania i szacunku dla pracowników.

Rozczarowany

Z ta firmą zamiast lepiej jest coraz gorzej ludzie mają dosyć takiej pracy gdzie pracownika ma się w (usunięte przez administratora) tylko ma robić jak robot. Liczą się tylko słupki i wykresy śmieszne tablice i karty kontroli ile na to czasu idzie a mogłaby być wieksza produkcja. Pytany gdzie jest prezes czy on tego nie widzi co się dzieje czy udaje. Ta firma zewnetrzna to porażka same starty po co nam stoły do każdego zalecenia inne same starty jeszcze troche i firma splajtuje.Ludzie się zwalniaja i beda i to dobrzy pracownicy od stycznia nastepni super gratulacje za Ukrainę lesery pierwsza klasa kamery wszedzie na około a nikt tego nie widzi jestescie smieszni. Mistrzowie wszystko wiedzą ale nic nie mówią bo się boja nie ma kto pracowa. Mozecie podziękować tej super firmie ktora puści was z torami. Zarobki porażka,dlaczego prezes nie przyjedzie nie zdobi zebrania nie zapyta pracownika czy faktycznie jest tak kolorowo jak uważa zero przejęcia!!!!!!! Do maja to zostaną sami Ukraińcy może wtedy przejza na oczy ale będzie juz za późno.

lejdi

wszyscy gadaja ale jakoś odwagi nie maja sie zwolnic bo gdzie dojazdy do pracy beda mieć .powinni płacić za nie od stycznia to dopiero zaczna cicho siedzieć .A i gwiazdkowe duże bo 400 a solaris bony za 150 może to przykruca za te narzekanie ja sie obede ale ci co narzekają dopiero mieli by powód .

Krstm
@lejdi 05.12.2017 15:57
wszyscy gadaja ale jakoś odwagi nie maja sie zwolnic bo gdzie dojazdy do pracy beda mieć .powinni płacić za nie od stycznia to...

Skąd te informacje ze solaris dostaje 150 gwiazdkowego wiem dobrze ze dostaja więcej i zarobki tez maja większe i nie ma co ich porównywać do nas

lili

czy firma jest zakładem pracy chronionej ?czy przyjmuja jeszcze

Mala

Ludzie juz sie zwalniają i następne osoby już deklarują że od stycznia odchodzą i to osoby które są dobrymi pracownikami nie ma się co dziwić coraz mniejsze wyplaty zero szacunku dla pracownika

rozczarowany
@Mala 03.12.2017 18:31
Ludzie juz sie zwalniają i następne osoby już deklarują że od stycznia odchodzą i to osoby które są dobrymi pracownikami nie ma...

Jeżeli myśląają ,że ukraińcy zastapią ludzi z dużym stażem pracy to się przeliczą wystarczy spojrzeć na ich pracę.Karty nie przeczytają zlecenia nie zrozumią, muszą mieć Polaka do pomocy bo bez tego ani rusz a tu normy kosmiczne raczej niewykonalne, ale cóż czas pokaże kogoś głowa spadnie nim obudzą sie z ręką w nocniku.Takiego bałaganu i niestabilności nie pamiętam chociaż jestem długoletnim pracownikiem. Dziwię się tylko ,że szefostwo na to przystaje i nie widzi tej porażki bo na produkcji widać to na każdym kroku.Podsumowując miało być lepiej a jest do du.....y!!!

milord
@rozczarowany 03.12.2017 22:04
Jeżeli myśląają ,że ukraińcy zastapią ludzi z dużym stażem pracy to się przeliczą wystarczy spojrzeć na ich pracę.Karty nie prz...

Polacy za granicą tak samo potrzebują pomocy ,aż się nie nauczą wyluzujcie.Robić swoje i nie obgadywać ,-pozdrawiam a jak komuś nie pasuje to zmienić pracę

Lem

Co do Ukraińców to mam nadzieje że górze się oczy otworzą jeszcze pracy nie zaczynają a już krzesełek szukają tempo pracy piorunujące szkoda słów

anonymous

Witam pracuje w tej firmie pare lat na poczatku przychodzilem z chęcią a teraz bo musze jak widze co się dzieje w tej firmie. Zatrudniają jakąś zewnętrzną firme niby do poprawienia naszej pracy ale do niczego dobrego ona nie doprowadzi . Doprowadzi do jednego ze ludzie nie będą chcieli pracować i zaczną odchodzić i nie będzie miał kto pracować .

"heniek"
@anonymous 21.11.2017 10:15
Witam pracuje w tej firmie pare lat na poczatku przychodzilem z chęcią a teraz bo musze jak widze co się dzieje w tej firmie. Z...

Musieli zatrudnić, żeby pokazać pracownikowi gdzie ma leżeć lepica podczas pracy bo ten wcześniej nie radził sobie i nie bardzo wiedział gdzie ją odłożyć jak jaj nie potrzebował.

anonymous

Jestem ciekaw czy właściciel firmy wie co się dzieje w jego zakładzie i czy wie to ze niedługo nikt nie będzie chciał w nim pracować bo ludzie mają dosyć . Mają dosyć pracy za którą nie są godnie wynagradzani ludzie chcą pracować tylko jak widzą co się dzieje to im się odechciewa żeby nie było tak ze w styczniu falowo będą się zwalniać obudzcie sie

anonymous

Ciekawe jak to jest ze na niektórych działach zwalniają porządnych ludzi na stanowisku kierowniczym gdzie moim zdaniem powinno być te stanowisko a na innych tworzą sztuczne stanowiska typu tak jaki na produkcji jest kierownik produkcji ma swojego zastępcę a poza tym jest mistrz nad mistrzami ,mistrz produkcji brygadzista może tu zrobić roszade jak już firma szuka oszczędności bo moim zdaniem niektóre te stanowiska są nie potrzebne

Obserwator
@anonymous 21.11.2017 10:25
Ciekawe jak to jest ze na niektórych działach zwalniają porządnych ludzi na stanowisku kierowniczym gdzie moim zdaniem powinno...

Dokładnie dobrze piszesz. "Mistrz mistrzów" he he dobre, jak najbardziej zbyteczny etat . W mojej firmie jest tylko brygadzista i daje radę ogarnąć całą zmianę.

Szef
@anonymous 21.11.2017 10:25
Ciekawe jak to jest ze na niektórych działach zwalniają porządnych ludzi na stanowisku kierowniczym gdzie moim zdaniem powinno...

Otwieram sezon wędkarski na Lina

Kicia kocia

Brak słów to co teraz tam robią egzorcysta im tylko pomoże ???? Przyjdzie kryska na matyska , każdy będzie miał za swoje sprawy zaplacone ,mobbingiem i wykorzystywaniem ludzi psychicznie są naszczescie organy od tego odpowiednie które się tym zajmą ????np sprawa dla reportera lub uwaga dobry temat dla mediów żyjemy wolnym demokratycznym kraju

Bezimmienny

Pracowałem w YORKu ok 2 lata, łatwo nie było. . Jednak dawałem radę z pakowaniem na każdej maszynie niezależnie od hali. Oczywiście współpracownicy potrafią dogryźć i obgadać, że jesteś "chapaczem", a ja po prostu starałem się wykonywać prace najlepiej jak mogę co często kończyło się wykorzystaniem przez kierownictwo i przerzucaniem na maszyny na których inni nie dawali rady. Odszedłem z YORKu, ponieważ ile można pracować na umowie zlecenie? (bo wówczas byłem studentem). A jak poinformowałem kierownictwo, że odchodzę to nawet nie zaproponowali, zmiany umowy tylko był tekst z cyklu "jak możesz odchodzić?!". Ogólnie miło wspominam tam pracę, ponieważ starałem otaczać się ludźmi godnymi zaufania. Więc jeśli szukasz pracy na jakiś czas i jesteś w stanie wytrzymać ciężką fizyczną prace to droga wolna. Podziwiam te osoby, które pracują tu od początku istnienia firmy, że wytrzymują fizycznie i psychicznie.

Ktoś

Beznadziejna firma wspomaga się inną firmą do rządzenia ogólnie dom wariatów w Gnieźnie to urlop w spa to nie zakłada pracy tylko dziekanka ogólnie Mobbing

AgnieszkaB

Pytanie do dziewczyn? Czy w pracy można chodzic w legginsach?

Obserwator

Bardzo ciekawe forum - większość postów, niestety zgodna z rzeczywistością.Sama firma jest OK, czysto, ciepło, na głowę nie kapie... Szkoda tylko ze osoby piastujące "stanowiska" są nie kompetentne, i przede wszystkim, przez te osoby, atmosfera, i jakość pracy, jest jaka jest. Pytanie retoryczne do @Julita czy chciałaby pani pracować gdzie występuje mobbing i dyskryminacja ?! "Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników".Zazdrość i zawiść ludzi nie zna granic.Nie polecam. pozdr.

Julita

@Moni_ nie jestem osobą stronniczą - nie mam bezpośredniego związku z firmą YORK. Jestem moderatorem forum o dopytuje, aby rozmowa była bardziej merytoryczna. Niestety zarówno koementarze pozytywne, jak i negatywne - bardzo często są niepodparte konkretami. To właśnie konkrety pomagają w podejmowaniu decyzji zawodowych.

Julita

@Obserwator mnie interesują tylko wątki związane z pracą i warunkami pracy w YORKU. Głównie ze względu na osoby, które wchodzą na forum w poszukiwaniu konkretnych informacji na ten właśnie temat.

Moni_
@Julita 02.09.2017 15:36
@Obserwator mnie interesują tylko wątki związane z pracą i warunkami pracy w YORKU. Głównie ze względu na osoby, które wchodzą...

@Julita .... Jak wszędzie. Albo na początku zaciśniesz poślady i nie dasz sobą pomiatać, albo stare pryki Cię po prostu zjedzą. Rób swoje, nie gadaj na temat innych, a powinno być dobrze i będziesz mogła się cieszyć śmieszną wypłatką. Chociaż ogół atmosfery pozwoli i tak stworzyć o Tobie baśnie, o jakich Ci się nie śniło. Ludzie szukają plotek i niuansów niszcząc Ci przy tym psychikę, a Ty Bogu ducha winna jesteś, ale co zrobisz. Od razu widać, że jest Pani osobą "zainteresowaną" - wypowiedź stronnicza. Nieładnie. Czy firma YORK naprawdę musi uciekać się do takich zagrań?! Żeby przez podstawionych ludzi łatać sobie reputację? ...ECH ...Cieszę się, że już tam nie pracuję.

Obserwator

@ Julita Zapytam czy jest pani zainteresowana innym tematem dotyczącym firmy YORK ? Po troszku naświetlę o co mi chodzi. Pewna osoba na stanowisku w trakcie pracy korzysta z portali społecznościowych gdzie ma sporo kont fikcyjnych oraz grup , aby to wszystko ogarnąć potrzeba trochę czasu. Niektórzy są dla zasady złośliwi i w ten sposób leczą swoje kompleksy, czują, że mają władzę i przewagę nad inną osobą. Nieograniczone możliwości daje im internet, gdzie mogą pozostać zupełnie anonimowi, a sprawianie przykrości innym daje im wiele satysfakcji... Pojąć nie mogę , dlaczego tak jest...? Może to emocjonalna potrzeba rozładowania swoich kompleksów, a może chęć zwrócenia uwagi na swoją intelektualną sprawność...? Albo profilaktyka obronna....? A może to tylko sztuka dla sztuki...? Myślę, że tacy ludzie są bardzo,ale to bardzo nieszczęśliwi....! .... jeden [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a drogi zagląda mu w życie prywatne, bo nie ma swojego .

Obserwator

Pani Julito opini jest zawsze negatywnych więcej ponieważ jak byłoby super to ich by niestety nie było proste. Pani pyta o kierownictwo i rozmowy -wyższe szczeble uważają że ci niżej to są osoby mało inteligentne (to tylko Robole ) ale żeby nie te robole to by kierownictwa nie było,a my też chcemy godnie zarabiać płacić rachunki i nie cofać się tylko prac do góry zacznijmy się szanować na wzajem

Julita

Nie wiem gdzie @obserwator stoję po stronie YORKu. Pytając czy były prowadzone negocjacje? Każdemu kto wchodzi na forum nasuwa się takie pytanie, szczególnie, że negatywnych opinii jest wiele. Na wątku pełnię rolę moderatora zatrudnionego przez gowork.pl i mam za zadanie utrzymywać poziom dyskusji na odpowiednich torach, nie jest to w żaden sposób zatajane.

Obserwator
@Julita 23.08.2017 13:37
Nie wiem gdzie @obserwator stoję po stronie YORKu. Pytając czy były prowadzone negocjacje? Każdemu kto wchodzi na forum nasuwa...

A my i tak wiemy kim jesteś @Julitka nie wysilaj się, tłumaczenie Ci nie pomoże.

Julita

Oczywiście @obserwator, że praca w firmie powinna polegać na obopólnej wymianie korzyści. Pracownik jak i pracodawca powinni coś z siebie dawać, żeby współpraca układała się jak najlepiej. Czy staraliście się coś w tej sprawie zmienić, prowadzić jakieś rozmowy z kierownictwem YORKu?

Obserwator
@Julita 13.08.2017 22:20
Oczywiście @obserwator, że praca w firmie powinna polegać na obopólnej wymianie korzyści. Pracownik jak i pracodawca powinni co...

@Julita , a szanowna pani to kto ? ... bo raczej trzyma pani stronę firmy, BINGO już wiem !!! Pewnie jesteś tzw. trollem wynajętym aby tak pisać .

#1 fan york\'u

Oj! to się narobiło p Katarzynie , choć zupełnie niedawno ze swą koleżanką z mistrzówki wytykały palcem i wyśmiewały się z jednej kobitki. Refleksja - karma wraca, zawsze wraca.

Obserwator

Wszystko wszystkim ale nic dobrego się w tej firmie nie dzieje obiecują złote góry i taka robią co chcą wszystkie zmiany co są wdrażane to godzą w pracownika jak są jakieś zmiany to tylko pracownik dostaje po kieszeni do kieszeni jeszcze firma od siebie nigdy nic nie dała. Dajcie coś od siebie a nie cały czas oczekujące cos od kogoś.

Julita

@Bolo stawki przecież w ciągu pracy ulegają zmianie, ludzie mogą liczyć na podwyżki, wiadomo, że na początku może być ciężko ale to na pewno nie powód do całkowitego skreślania firmy.

Informator

Produkcja pakowacz 1700 max 1900 operator 2000 max 2300, paleciakami jak jeździsz 2400 max 2700, dział techniczny 2500 max 3000

Bolo
@Informator 13.06.2017 20:31
Produkcja pakowacz 1700 max 1900 operator 2000 max 2300, paleciakami jak jeździsz 2400 max 2700, dział techniczny 2500 max 3000...

No to szału nie ma, są firmy gdzie można lepiej zarobić ... Po opiniach kolegów powyżej chyba się nie zdecyduję. Widać, że York to typowy polski zaścianek. Pozdrawiam ;)

Mania

A do biura nie potrzebują ?albo na produkcję .?

Mala
@Mania 06.03.2017 20:55
A do biura nie potrzebują ?albo na produkcję .?

Potrzebuja na produkcję

Bolo
@Mala 07.03.2017 17:18
Potrzebuja na produkcję

Tak to super ! a ile zarabiacie ? i jakie są warunki socjal.

ŚWIREK

A ja KOCHAM YORK :)

Bob
@ŚWIREK 07.01.2017 15:59
A ja KOCHAM YORK :)

A za co Wy tak Kochać ten York ????

Viola. N

Pracują tam same lizusy...Kobiety fałszywe jak pies...Nóż w plecy by ci wbily... Żenada...Nie polecam w el-cab lepiej 100%

ELMO

TO DLACZEGO NIE IDZIECIE TAM GDZIE LEPIEJ?

swieżaczek

Ja pracuje w York 2 miesiace i jestem bardzo zadowolony. Mam jedną zmianę, kasa tez jest spoko i co najważniejsze nikt nikogo nie pospiesza... Jak ma sie odpowiednie ruchy do pracy to beda Cie szanowac i nikt nie bedzie miał do Ciebie zandego problemu :) Polecam i zapraszam młodych, energicznych facetów jak i kobietki :) Te ładne oczywiscie :P

Jestem tu
@swieżaczek 26.11.2016 14:01
Ja pracuje w York 2 miesiace i jestem bardzo zadowolony. Mam jedną zmianę, kasa tez jest spoko i co najważniejsze nikt nikogo n...

No świeżaczek popracujesz parę latek to szybko zmienisz zdanie. A jeszcze niedawno było zebranie, aby co niektórzy przyspieszyli swe ruchy, ja pracuję tu sporo i wiem na jakich obrotach kręci się praca w YORK-u. Zapewne lubisz donosić na innych , skoro masz takie układy. Zapraszasz młodych energicznych, wszyscy Ci co mieli być już byli,może faktycznie weź się uczciwie do roboty.

Gosia

hej Jak dostac sie tam do pracy do pakowania ??? gdzie cv wysłać ??

Eder

Witam ! Czy firma zatrudnia osoby z orzeczeniem i na jakich warunkach ?

anonim

(usunięte przez administratora)

mopek

To w czym problem ? ... zapraszamy , praca nie jest zła. Dam Ci tylko jedną radę, unikaj ludzi, którzy liżą d*** i tych, co wspinają się po szczeblach kariery kosztem innych. Takowych tu nie brakuje.

anonim

(usunięte przez administratora)

GGG

Tak, byłem więc wiem z czym to się je :) Nic na temat widełek płacowych hmm?

GGG

@ fgyu Ok, a coś więcej ponad to?

anonim

(usunięte przez administratora)

dfg

Jestes z HR?

GGG

Czy ktoś orientuję się jak wygląda praca jako PH na rynku tradycyjnym tzn. umowa, wynagrodzenie, jak z premiami i jaka flota? Auto nie jest najważniejsze ale ze względu na sporo czasu spędzanego za kierownicą to narzędzie istotne. Proszę o informację czy ktoś się orientuje

anonim

(usunięte przez administratora)

mopek

To szefostwo prowadzi jakiekolwiek rozmowy z pracownikiem ? Żenada !!! A układa się dobrze ? ..Eee wątpię z tego co wiem jest bardzo duża rotacja pracowników , są lepsze firmy jak York . Osobiście nie polecam pracy w tej firmie.

K

Pracowałam już w kilku miejscach i praca w york jest ok. Miła atmosfera,mile kierownictwo. Pracuje się po 8 h na trzy zmiany. Weekendy wolne... Nadgodziny są dla chętnych. Jeśli chodzi o zarobki to powiem tak.... Jeśli ktoś kiedyś pracował w markecie i w tygodniu był w pracy i jeszcze w sobotę i w niedziele 12h za 1200zł miesięczne to na pewno doceni zarobki,które wypłaca york. Dla mnie w każdym razie są ok. Osobiście polecam pracę w tej firmie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Piter

Składaj papiery, naprawdę warto tu pracować - fajne produkty, normalni ludzie, kasa taka sobie ale da się żyć. A jak się sprawdzisz, to Cię zatrudnią.

Tak to jest.

Widze, że narzekacie na York, to spróbujcie sobie pracy w El-Cab czy w Hildingu, jeśli to 2 jest jeszcze w miarę to w tym pierwszym obedrą was z godności, a marną pensją rzucą w mordę. Cieszyć się z tego, co macie! Słyszę w środowisku ludzi, że York jest dobrym pracodawcą jeśli chodzi o płace.

lala 56

Praca w Yorku to lagry. Wybierzcie się do Unilevera .

Wojtek

Inline Murowana .Z tego co się orientuje to tylko grupy .To jest zakład na tych samych zasadach .nawet Sporo ludzi poszło tam z yorku nawet pani z biurka tam robi i zadowolona to chyba jest dowód że robota niezła .

Ola

Witam gdzie w Bolechowie potrzebują do pacy na produkcjie.ktoś wspominał o firmie za"płotem"czy oprócz yorku,solarisui el-kab są jeszcze jakieś firmy.z góry dzięki za odp:

Luluś

Przestań głupoty wypisywać jak ktoś jest pracowity to wszedzie pracę znajdzie inwalidą to chyba jesteś ty umysłowym masz poglądy staroświeckie każdy ma prawo wyboru gdzie chce pracować czy ma grupę czy nie

Łukasz

Jak wam w yorku robota nie odpowiada to ja zmieńcie(zapomniałem inwalidów nigdzie nie przyjmą ), macie darmowy transport? MACIE , gwiazdkowe macie? MACIE, a tego nie musicie dostawać. Handlarzy papierosami z zagranicy macie? MACIE [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w firmie są. ? SĄ. I wy jeszce narzekacie zp1

KaTo
@Łukasz 25.05.2016 00:04
Jak wam w yorku robota nie odpowiada to ja zmieńcie(zapomniałem inwalidów nigdzie nie przyjmą ), macie darmowy transport? MACI...

A wie ktoś skąd dokładnie odjeżdża transport dla pracowników?

OLX
@KaTo 19.07.2016 14:49
A wie ktoś skąd dokładnie odjeżdża transport dla pracowników?

A z jakiego kierunku ? Wągrowiec, Rogoźno czy Poznań ?

LULEK

O WYPŁATĘ SIĘ NIE MARTW ZAWSZE NA CZAS !

Ahhahah

Z choinki sie urwales czy w innych firmach rowerem.jezdziles.do klientow ? Hahahahhaha

ej

właśnie podwyżki dostali wszyscy ,ci co im się nie chce robić też

Polecam

Jeżeli komuś się chce robić to idzie tam zarobić, sami zauważają to że ktoś się stara i dają podwyżki lub proponują awanse, a jeżeli ktoś przychodzi do pracy ściemniac lub robi tak jakby to była dla niego kara to niech się nie dziwi że potem podwyżki nie widzi ;)

Zostaw opinię o YORK - Bolechowo

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie YORK