YORK

Bolechowo

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 354 ocen.

YORK
4 354

Opinie o YORK

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie YORK

Julita

Możecie napisać coś o pracy na stanowisku przedstawiciela handlowego? Co warto wiedzieć przed złożeniem CV? Jakie wymagania stawia firma i w jakiej atmosferze odbywa się cały proces rekrutacji? Jakie warunki pracy oferuje firma YORK? Jak wygląda umowa o pracę, wynagrodzenie? Czy jasno firma określa możliwości rozwoju i szkoleń dla pracowników? Możecie powiedzieć co się składa na socjal? Czy firma ma system dodatkowych benefitów pozapłacowych? To informacje, które ciekawią użytkowników wchodzących na wątek firmy i myślą o zaaplikowaniu do niej.

   
Darth

A mógłby ktoś napisać coś o warunkach dla PH?

   
Julita

@anonymous, @ponczek, rzeczywiście nie jest to wiele, ale dobrze, że na cokolwiek możecie liczyć. Z premiami żywnościowymi piszesz na poważnie? Czy był to raczej zwykły gest ze strony YORKU w stronę swoich pracowników?

   
anonymous
@Julita 05.05.2018 14:10

Droga Julito, rozumiem że z racji zajmowanego stanowiska starasz się przedstawić York jako raj na ziemi. Być może nawet w to szczerze wierzysz, jest jednak jak głosi stare porzekadło punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Z racji krótkiego stażu jesteś pełna optymizmu i masz mnóstwo pomysłów na poprawę sposobu zarządzania zasobami ludzkimi. Życzę powodzenia jednak obawiam się, że Twój entuzjazm i wiedza merytoryczna nie wystarczą. Zapewne gdy lepiej poznasz firmę a przede wszystkim ludzi nią kierujących przyznasz mi rację.

   
Dorota

Nie polecam. Pracowałam w Yorku tylko tydzień i na szczęście zadzwonili z innej firmy gdzie też złożyłam dokumenty. Miałam problemy z dogadaniem się ze współpracownikami bo prawie wszyscy mówili po rosyjsku.

   
mądra
@Dorota 18.04.2018 04:37

trza się uczyć języków

   
.......

Firma i rządzący jedna wielka Patologia.

   
Katarzyna

Skoro w Yorku jest taka świetna i pełna pomysłów kadra kierownicza to dlaczego Zarząd musi zatrudniać firmę zewnętrzną aby zarządzała przedsiębiorstwem. Tańszym rozwiązaniem byłoby wszystkich wywalić a na ich miejsce zatrudnić specjalistów z Leanpassion. Jak ktoś przez 10 lat bycia kierownikiem albo dyrektorem niczego się nie nauczył i niczego nadzwyczajnego nie dokonał to nadaje się tylko do kopania rowów no ale, są jeszcze układy i układziki.

   
Anonim
@Katarzyna 14.04.2018 07:36

Katarzyna Do kopania rowów tez trzeba coś umieć. Podstawowa obsługa szpadla pewnie dla niektórych ludzi z kadry będzie uciążliwa.

   
anonymous

Zapaliao mi sie kontrolka oszczegawcza. Chcialem skladać papiery do YorkvvJale zniechęciły mnie informacje o firmie jakie tu widzę. idzie na bogato a już to wcześniej pszeszłem musiałem sie ewakuować. Nawet kretyn zorientuje się w temacie co jest grane . Tu coś nie gra . Na opiniach o innych firmach nie ma tyle wpisów co na Yorku. Pytanie do autora wpisu o paczkach na premie czy to prawda ?

   
Joanna

Wszystkich uczciwie chciałabym przekazać ostrzeżenie aby nie zatrudniali się w Yorku. Przed chwilą wróciłam z pracy, zrobiłam obiad i sobie odpoczywam Mąż po powrocie z pracy pyta czy ma zadzwonić po karetkę bo wyglądam jak pies baskerville'ów . Odpowiedziałam ze stoickim spokojem"takie życie" - i zasnęłam. Obudziwszy się postanowiłam uczynić comming out za pośrednictwem portalu "Go work" za co serdecznie dziękuję. York skutecznie zablokował i spacyfikował wszelką możliwość wyrażania własnego zdania, zakładania związków zawodowych itd więc jeszcze raz gorąco dziękuję za możliwość wypowiedzenia się. God bless York..York PL ....

   
Wielbiciel

Mam do was pytanie skoro jest tak żle to czemu pracujecie u takiego złego pracodawcy ,rynek jest otwarty widać, że nie jesteście tacy dobrzy bo strach zmienić pracę bo będziecie musieli pracować, a nie się obijać i nic nie robić (przepraszam tych co pracują normalnie )i wykazać wiedzą której nie macie. Słyszałem, że firmą interesują się chińczycy ... I nadejdzie wiekopomna chwila, nowy właściciel przejmie York co oznacza odświeżenie kadry zarządzającej... a tak wygląda praca w Azji, warto obejrzeć ... https://www.youtube.com/watch?v=w_zRJy12lEc

   
Wielbicielka wielbiciela
@Wielbiciel 14.04.2018 22:46

Cóż, taką mamy kadrę kierowniczą. Mam nadzieję, że chinczyki podczas rekrutacji będą w pierwszej kolejności sprawdzą znajomość ortografii. A jak się nie podoba to z powrotem na młynek.

   
Julita

Opinie o pracy w YORK jak widać są mocno podzielone. To naturalna kolej rzeczy, jednak to informacje o warunkach zatrudnienia dla nowych pracowników są tymi, które często pomagają w podejmowaniu decyzji zawodowych. Czy firma oferuje aktualnie jakieś dodatkowe benefity? Można wynegocjować elastyczny czas pracy? @anonymous co dokładnie masz na myśli?

   
x
@Julita 13.04.2018 08:20

Jak sciągniesz kogoś na produkcję i przepracuje pół roku do dostaniesz 400 zł. Nikt tego jeszcze nie dostał bo nowi wytrzymują tu max. tydzień

   
lean

Sa osoby na Produkcji które mają 4 tys., oczywiście układy

   
korek
@lean 02.04.2018 21:21

Trzeba zainwestować w beczke wazeliny i ma się 6k.

   
Rozczarowana

Pracuje tu prawie 3 lata i z przykroscią musze stwierdzic ze firma york zmienila sie nie do poznania. Zarzad od czasu leana stracil kontakt z rzeczywistoscią. Cwaniaczki z leana panoszą sie po korytarzach i zamiast.wziac sie do roboty deliberuja o pierdolach. Wszyscy widzą jakimi autami przyjezdzają. Szkoda ze firma woli zaplacic nygusom zeby sobie kupili zabawkki.zamiast godziwie wynagrodzic pracownikow.

   
anonymous
@Rozczarowana 12.04.2018 07:32

Nowa strategia "zarządzanie przez naradzanie" uczyni York najlepszym pracodawcą na w kraju

   
killer

Nie marudźcie tylko bierzcie się do roboty. Nie trzymamy tu nikogo na siłę. Na wasze miejsca czeka już kolejka chętnych. Nie podoba się to wynocha !!!!!!!!!!!!

   
killer
@Krstm 12.04.2018 17:12

Wystarczy spojrzeć na tłumy koczujące pod sekretariatem w oczekiwaniu na rozmowę rekrutacyjną. A to są tak naprawdę najlepsi z najlepszych którzy przeszli pierwszy etap rekrutacji wyłonieni z setek nadesłanych CV.

   
tragedia-pomocy

Ludzie, piszecie w kółko to samo ze lean jest zły, że nie ma poprawy tylko coraz gorzej że kolesiostwo oznacza większe zarobki a rumuni niech zasuwają, ze kierownicy są ciągle na naradach zamiast pracować itd itp. Jak ktoś zna adres mailowy właściciela firmy niech wyśle link do tej strony i pewnie jako człowiek rozsądny wyrobi sobie opinię na temat zarządu firmy i tego co wyrabia z ludzmi.Przyjmuje zakład że do końca roku york padnie i wykupi go guma bolechowo

   
anonymous

Ludzie dajcie se spokój z robotą w tej firmie. Nowi pracownicy wytrzymują tu góra tydzień i idą na L4 bo nie wytrzymuje im psychika.

   
Zamyślona

A kto to,co to ten lider, po co ja sie pytam? :/

   
wicelider
@Zamyślona 10.03.2018 07:42

Lider liczy i podnosi normy. A potem donosi do sefa

   
Gumofilc

Informacja dla ludzi chcących podjąć pracę w Yorku: Nasze motto : Żadna firma w kraju nie da wam tyle ile obieca York Obecnie przyjmujemy na stanowiska: lidera, tyłkowłaza szefa szefów, oraz starszego miszcza miszczów. Oprócz atrakcyjnego wynagrodzenia i umowy o pracę do usra...ej śmierci w stabilnej (jeszcze) firmie oferujemy wiadro wazeliny gratis.

   
Eleonora N.

Firma jest świetna dla pracownika. Odzież robocza na czas. Obuwie także dość modne. Dostajemy gwiazdkowe oraz 13-stą pensję. (prawie wszyscy a ci co nie dostają to ni zasłużyli) Zarząd jest super i derektorzy też. Kierownicy są fajni a najlepszy jest Szef wszystkich Szefów (lubię go najbardziej za to że jest fajnym Szefem) To pisałam ja: Eleonora Nowak zajmująca jedno z najważniejszych stanowisk czyli Młodsza Operatorka Maszyn Trójfazowych Na Prąd Stały o Napięciu Nominalnym 400 Volt (w skrócie "MOMTNPSON$V") P.S. Panie derktorze produkcji rozumiem że po swiętach moge sie zgłosić po obiecane 325 zł brutto a jak nie dostane to panie róbta se panie co chcesz.

   
Dyrektor produkcji
@Eleonora N. 30.03.2018 17:30

Oczywiście, zapraszam do mojego gabinetu

   
fajna dżiunia

Co wy gadacie ? fajna firma bo w tym roku dostałam 1500zl podwyszki bo sie caly rok pszykladalam do roboty. Oprocz tego trzeba sie dobrze zakrecić na ocenie rocznej a nie cały czas marudzić.. Lean transformuje firme aby żyło sie lepiej - niektórym. Ja staram się dotrzeć na szm szczyt i zostać kierowniczkom albo szefowom. Mam obiecane kolejne 1500zlotych .Namowilam 4 dziewczyny z bloku na produkcje i za to dostane tez kase. Pieniondze leza na ulicy tylko czeba sie zchylić.

   
gumi
@fajna dżiunia 26.03.2018 17:59

ty fajna - na kierowniczkę z takim analfabetyzmem w XXI wieku ? wstyd !

   
kameleon

Firma w OK (wskazują na to komentarze)

   
Wałęsa

Fajnie by było gdyby w firmie ktoś dbał o nasze interesy, może pora rozważyć założenie związków zawodowych, firmy boją się ich jak diabeł święconej wody. Z linami ocieramy się o mobbing a związkowcy by się za nich wzięli. Zaznaczając "pomocne" wyrazicie swoją aprobatę do tego pomysłu, zobaczymy czy jest sens w ogóle działać w temacie.

   
horror
@Wałęsa 21.03.2018 10:43

Mamy cie związkowcu !!!. Lean cie znajdzie i zaaskoczyv bo to są najjepsi fahofcy od takiej roboty. krwawy ludex już sie zaczail

   
Pracownik

Czy to prawda,że barany z leana mają zarządzać we firmą do końca roku ?

   
xxx
@zastrzszony 26.03.2018 17:38

dzieki za przypomnienie . od czasu leana w ostatnie środy miesiaca "trup sciele sie gesto" nie znasz dnia ani godziny kiedy wylądujesz na jorkoskim bruku

   
Gość

Gość 06.03.2018 14:35 Ta robi, to ta tamto sramto. Ludzie ta firma jest na dobrej drodze do samozagłady. Zaczynając od wtrysków- Bazy robi się z materiałów bardzo kiepskiej jakości, albo mokrego, co przekłada się na odpad przy produkcji oraz drugi odpad przy nabijaniu, o stracie czasu na regulacje nie wspomnę. Formy w opłakanym stanie, byle jechać. Nowa linia STYLE porażka totalna. Żadna z form tak naprawdę nie jest gotowa do ciągłej produkcji. IML czyli style z etykietkami wzorami, krótkie partie, odpad na granicy 50% procesy oraz roboty kompletnie nie dopracowane. A technolog odszedł. Szef wtryskowni mydli wszystkim oczy, bo potrafi dobrze mataczyć w papierach i jakoś to będzie. Zwroty z produkcji? Pseudo przebieranie lub zmiana etykiety z inna datą i z powrotem. Ten sam towar potrafi krążyć kilka dni aż w końcu jest z bólem zjechany albo po cichaczu kończy na młynku. Linia kija to też nie zła bajka. Wtopione kupę kasy i nikt za tonie beknął, a dla szefa kija robi się miejsce mistrza na włosiu przenosząc jednego z mistrzów z długim stażem na linię klejenia. Na produkcji podstawowej brak mechaników, bo albo sami odchodzą albo wcześniej ktoś wpadła na pomysł i pozwalniał. Nabijarki w opłakanym stanie, brak przeglądów, wszystko chodzi na maksa. Starzy pracownicy odchodzą, psychika wysiada, bo jak tu zrobić nie osiągalną prawie normę jak maszyna ciągle się psuje, albo pękają bazy bo są kiepskiej jakości. Do tego dochodzą Ukraińcy którzy szybko się nauczyli opierdzielać. Na 1 hali prawie wszystko stoi, produkcja na pół gwizdka. Nowe maszyny stoją i się kurzą. No i wisienka na torcie Lean. Spece którzy przez cały pobyt zaprojektowali stoliczki, postawili tablice przy maszynach żeby operator czuł presje i wyznaczyli śmiesznych liderów którzy chodzą jak kapo. Do tego jakieś pseudo awanse szefów i szefów wszystkich szefów. Więc naprawdę ta firma dotyka dna i nikt nie wie czy się odbije.

   
Stach

Słyszałem, że to bardzo dobra firma. Jestem zaskoczony tymi wpisami.

   
Nikt

Kolesiostwo wszędzie i brak zrozumienia a pan b.k prezes powinien przyjrzeć się Kolesiostwo no magazynie i to tyle

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
mika
@Guti 09.03.2018 20:01

A co to za nowy dyrektor,może znowu znajomek znajomego

   
Zamyślona

Aa kto to,co to ten lider,ja się pytam haha? :/

   
misiek

W firmie panuja tylko układy wystarczy spojrzeć co się dzieje na magzynie,nie potrzebni są zwalniani a na ich miejsce wchodzą(usunięte przez administratora)Takie realia...

   
Ktosiek ☺

Tak czepiacie się Liderów a jak chodzi o jakąś sprawę prośbę pomoc to ich wołacie i o wszystko prosicie . Pamiętajcie że to są nasi "koledzy/kolezanki" z którymi kiedyś wspolpracowalismy a teraz na nich koty wieszacie. Są takimi samymi pracownikami jak my. Trochę szacunku . Pozdrawiam

   
Zastępca lidera
@Ktosiek☺ 08.03.2018 13:48

A kiedyś nie było liderów i ludzie sobie świetnie radzili. To jest tylko i wyłącznie kolejne niepotrzebne stanowisko,fanaberie firmy zewnętrznej,jakby to miało w czymś pomoc. Śmiech na pustej sali i nic więcej.... Również pozdrawiam

   
Nie jestem robotem

Lider Adam leser Yorku az sie zesrać chce

   

Zostaw opinię o YORK - Bolechowo

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie YORK