York PL

• Biedrusko
  • Rakownia
  • Złotoryjsko

3. Opinie o pracodawcach Bolechowo
  5. Opinie o York PL Sp. z o.o. sp.k.

Opinie o York PL Bolechowo

Nie przegap nowości o York PL Sp. z o.o. sp.k.!

Michalnia

31.08.2025 21:00

Praca z panną A w dziale zakupów była dla mnie jednoznacznie doświadczeniem mobbingu. Zamiast rzetelnego wdrożenia i współpracy pojawiały się krzyk, obraźliwe komentarze („chyba głupi/a jesteś, jeśli tego nie widzisz”), przerzucanie winy i brak jakiejkolwiek kultury w komunikacji. Obowiązki były przekazywane w sposób chaotyczny, często celowo niepełny, a każdy drobny błąd natychmiast zgłaszany przełożonej. Choć sama robiła ich masę tylko dobrze się ukrywa ;) Zrzucanie odpowiedzialności za zadania nawet jeśli nie były jasno oddelegowane? Jak najbardziej ! Zrzucanie winy za własne błędy? Również. Atmosfera codziennie zależała od jej nastroju – raz obrażona, raz wściekła, rzadko kiedy profesjonalna. Jednocześnie koleżanka A miała uprzywilejowaną pozycję wynikającą z prywatnej relacji z szefową, co skutkowało faworyzowaniem i całkowitym brakiem reakcji na jej zachowania. Było powszechnie wiadome, że podobne problemy dotyczyły także innych osób w dziale – w zespole otwarcie rozmawiało się o jej nieprofesjonalnym stylu pracy. W mojej ocenie pani A nie potrafiła ani konstruktywnie współpracować, ani rzetelnie dzielić się wiedzą. Wprowadzała atmosferę stresu i napięcia, obgadywała współpracowników, a krytykę kierowała w sposób personalny zamiast merytoryczny. Zdarzało się również, że obrażała pracowników innych działów – m.in. handlu, logistyki czy magazynu – w sposób skrajnie nieprofesjonalny i za ich plecami. Fakt, że jej zachowania były tolerowane ze względu na relację z przełożoną, dodatkowo pogłębiał poczucie niesprawiedliwości. Dodatkowo, mimo że na prawo i lewo chwali się swoim doświadczeniem i stażem, wydawać by się mogło dojrzałością, potrafiła się obrazić jak małe dziecko. Podsumowując – praca z tą osobą była destrukcyjna dla atmosfery, a jej działania miały charakter mobbingu i znacząco obniżały standard pracy w dziale. Jeśli ktoś jest ambitny i liczy na rozwój, niestety w tym dziale zamiast rozwinąć skrzydła, spotka się z tym, że zostaną one podcięte.

05.09.2025 15:39

Pani A w obecności przynajmniej kilku osób wyrażała bardzo nieprzychylne opinie na temat Ukraińców, twierdząc m.in., że „kobiety i dzieci rozumie, ale mężczyźni powinni zostać w swoim kraju”. Uważam, że takie stwierdzenia są nieprofesjonalne i dyskryminujące, szczególnie że w firmie pracowały osoby z Ukrainy zarówno na produkcji, jak i w działach biurowych. A przy rozmowach z dostawcami potrafiła również komentować sytuację wewnętrzną firmy. W mojej ocenie nie było to budowaniem relacji, lecz wynoszeniem problemów na zewnątrz i fałszywym obgadywaniem, co dodatkowo podważało zaufanie i profesjonalizm działu.

05.09.2025 16:40

Czekaj.Czy dobrze to rozumiem?Ty jako pracownik produkcyjny czy magazynier podpisujesz umowę gdzie masz zapis odnośnie zachowania poufnych informacji i nie działania na niekorzyść firmy czyli nie możesz wynosić wewnętrznych informacji na zewnątrz.A taka osoba z działu sprzedaży/zakupów wynosi wszystko na zewnątrz i działa na niekorzyść firmy
    Lolo

25.08.2025 15:25

Co magazynowe dziobaki min D.Ł i A.S tak krzyczycie na nadgodziny i ludzi którzy wcześniej chodzili a sami z podkulonymi ogonkami i wyciągniętymi jęzorami jesteście pierwsi Dwulicowy
    Gong

26.08.2025 11:11

Bajor większego (usunięte przez administratora)jak Ty to nie ma .Chlapiesz ta papa i nic z tego nie wynika Jaki stary taki (usunięte przez administratora).Zrób sobie w Turcji przeszczep
    U ...

01.09.2025 21:10

Bajor (usunięte przez administratora) sprzedajna kolejne nad godzinki a tak krzyczysz i wyzywasz dyra
    Xxx

28.08.2025 12:20

Czy ktoś wie co się wydarzyło w Yorku że prokurator był?
    Xy

28.08.2025 19:34

Skąd ta pewność że to był prokurator?
    Regula

28.08.2025 19:05

Asystent AI

Dzień dobry, czy ktoś wcześniej pracował jako przedstawiciel handlowy ds. rynku tradycyjnego za wynagrodzenie uzależnione od wyników? Czy wymagania były faktycznie wysokie i jak z premiami? W firmie wymagano minimum 2-letniego doświadczenia w tradycyjnym handlu. Była prywatna opieka medyczna. Oczekiwano też samodzielności. W benefitach dawali kartę sportową.
    #PrzedstawicielHandlowy

25.08.2025 22:52

Co z osobami po wypadkach w pracy? Pracują czy zwolnieni?
    Prezes

21.08.2025 12:26

A Pani w Kodowni trochę nie przesądza z tym ubiorem? Może powinne Panie nosić ubiór Roboczy jak reszta?
    Miłosz

23.08.2025 21:03

Raczej że powinni nosić ubiór roboczy tak jak reszta.

23.08.2025 21:26

Po co mają nosić ubiór roboczy?Ubiór roboczy ma za zadanie zabezpieczyć ubrania prywatne pracownika przed zabrudzeniem czy zniszczeniem.A w biurze nie zniszczysz swoich ubrań. Ubrania robocze mają też za zadanie zabezpieczyć pracownika przed różnymi zagrożeniami i wypadkami w pracy.A przecież pracując w biurze to nic tobie nie grozi i nie ma prawa tobie się coś stać.A według przepisów i prawa to pracownik biurowy nawet nie musi nosić typowej odzieży roboczej.Chyba że pracodawca ustali to w regulaminie pracy jako dress code lub w konkretnych sytuacjach BHP wymagających odzieży ochronnej
    Kajtek

19.08.2025 14:29

Odradzam pracownikom biurowym. Mobbing, mikromanagemnet, kolesiostwo. Nieprofesjonalna, niewykwalifikowana, niezdolna do motywowania i zarządzania pracownikami manager. Praca w dziale zakupów była bardzo obciążająca psychicznie. Brak zaufania, ciągła kontrola i wytykanie drobnych błędów zamiast docenienia dobrej pracy. Faworyzowanie znajomych i brak umiejętności liderskich u przełożonej sprawiały, że atmosfera była niezdrowa. Praca ponad normę nie była w żaden sposób wynagradzana. Niestety, nie polecam tego miejsca.Jedna z pracownic, prywatnie koleżanka przełożonej, miała wyraźnie uprzywilejowaną pozycję. Trakowanie jej wynikało raczej ze znajomości z przełożoną niż faktycznych umiejętności, które były wątpliwe.Zamiast współpracy i wzajemnego wsparcia, często wykazywała się z nieprofesjonalnym zachowaniem, dosłownym krzykiem i przerzucaniem winy oraz prowadziła do konfliktów i napięć. Jej zachowanie jest zauważalne przez wiele pracowników różnych działów. Podsumowując: brak umiejętności liderskich u przełożonej, faworyzowanie znajomych i nieprofesjonalne zachowania w zespole sprawiły, że nie mogę polecić tego miejsca osobom, które oczekują zdrowej kultury pracy i partnerskiego traktowania.

18.08.2025 11:44

No w końcu Pan Z zabrał się za pseudo kierownictwo lewusow .

08.08.2025 15:11

Zobaczcie teraz na to.W Polsce jest duży deficyt magazynierów i ich brakuje.Ludzie nie chcą pracować na magazynie i są niechętni do tego żeby tam pracować.A York oferuje najniższą krajową i do tego ma tragiczną opinię.To nie jest taka sytuacja gdzie branża jest zrównoważona albo ma nadwyżkę pracowników i gdzie to pracodawca ma wybór i może sobie wybierać wśród kandydatów,a kandydaci muszą iść tam gdzie ich chcą i nie mają za bardzo wyboru.I wtedy taki kandydat na pracownika jest jakby zmuszony iść do gorszej firmy i do takiej która ma gorszą opinię bo go nie chcą w lepszych firmach bo poprostu już mają obsadzone te miejsca pracy.Tylko w przypadku magazynierów to jest taka sytuacja że to oni mają wybór ponieważ jest deficyt i jeśli odezwie się do nich kilkunastu/kilkudziesięciu pracodawców chętnych żeby ich przyjąć do pracy i tacy kandydaci na pracownika zobaczą że w takim Yorku oferują im najniższą krajową i mają złą opinię,a w innych firmach oferują im lepsze pieniądze i mają dobrą opinię to myślicie że gdzie oni pójdą
    Ona

12.08.2025 20:17

Przychodzą ale zaraz odejdą, tylko dobrze się za poznają z sytuacją we Firmie...

13.08.2025 02:35

Tak przychodzą nowi na magazyn,ale albo są to ukraińcy albo ludzie na umowie na zlecenie.Przyszło teraz nagle dużo osób,ale jak się ich pytasz jaką mają umowę to odpowiadają że są tu na zleceniu
    Dyziu

08.08.2025 09:40

Polecam omijać szerokim łukiem, lecz no tak jak już ktoś napisał jak się w szambo wchodzi to nie ma co sie dziwić że śmierdzi.
    Jagoda

27.07.2025 11:50

To oni tak zwalniają i przyjmują jak chcą? Tak wynika z tego co piszecie. Ta umowa o pracę na nastawiacza to chyba tylko na papierze przy takim układzie, no bo niech ktoś wyjaśni jak na uop można się kogoś tak pozbyć jak za pstryknięciem palca.

28.07.2025 21:44

Nie bac jechać z nim do sądu pracy i zobaczymy jak będzie chojrak .Kiedyś każda kosa trafia na kamień
    Angelika M

28.07.2025 22:45

Konsultowałam to z prawnikiem. Sytuacja jest trochę skomplikowana , a szczerze mówiąc szkoda już mojej energii na to. Jedyne na co mogę uczulić pracowników , co spotkało mnie , przy wypowiedzeniu umowy za porozumieniem stron pracodawca nie ma prawa narzucić Ci presji czasu do podpisania porozumienia jak było w moim przypadku , co poskutkowało złym przeanalizowaniem powodu zwolnienia co za tym idzie , brak możliwości ubiegania się o odszkodzowanie. Wypowiedzenia są „konstruowane” tak aby firma nie musiała obawiać się żadnych konsekwencji swoich działań , mają swoich prawników którzy odpowiadają za tego typu papierologia. Pracownik zanim podpisze wypowiedzie MA PRAWO w spokoju je przeanalizować , co więcej skonsultować się z radcą czy też prawnikiem , żeby tak jak w moim przypadku nie wprowadzić pracownika w błąd co działa na jego niekorzyść.
    Dyro

03.08.2025 18:03

I jak wypoczęci?Mam nadzieje że tak . Od jutra wracamy do pracy.Co za tym idzie czeka nas szereg nowych wyzwań i zadań
    Dyro

03.08.2025 20:36

No takie podejście się chwali .Zespół zmotywowany do działania i wyzwań które przed nami
    Ona

04.08.2025 11:23

No pewnie Wszyscy tęsknią za pracą a zwłaszcza za Dyrektorem i jego Fałszywym dwulicowym zachowaniem.

28.07.2025 15:17

Dyrektor powinien traktować pracownika z szacunkiem, sprawiedliwie i profesjonalnie, budując atmosferę wzajemnego zaufania i otwartej komunikacji. Ważne jest, aby kierować się obiektywnymi kryteriami, takimi jak efektywność pracy i kwalifikacje, a nie osobistymi sympatiami.  Kluczowe aspekty traktowania pracowników: Równe traktowanie: Wszyscy pracownicy powinni być traktowani sprawiedliwie, niezależnie od płci, wieku, pochodzenia czy innych cech osobistych.  Szacunek i godność: Należy unikać poniżania, krytykowania w obecności innych, czy stosowania gróźb.  Otwarta komunikacja: Dyrektor powinien słuchać opinii pracowników, wyjaśniać decyzje i komunikować cele firmy w sposób zrozumiały.  Motywacja i rozwój: Powinien wspierać rozwój zawodowy pracowników, doceniać ich wysiłki i motywować do osiągania celów.  Konstruktywna krytyka: W razie konieczności, krytyka powinna być udzielana w sposób taktowny, skupiając się na zachowaniu, a nie na osobie, i powinna być połączona z sugestiami poprawy.  Udzielanie informacji zwrotnej: Regularna i konstruktywna informacja zwrotna pomaga pracownikom zrozumieć swoje mocne i słabe strony oraz rozwijać się.  Dostęp do zasobów i wsparcia: Pracownicy powinni mieć dostęp do niezbędnych narzędzi i zasobów do wykonywania pracy, a w razie potrzeby powinni otrzymywać wsparcie od dyrektora.  Budowanie zaufania: Dyrektor powinien dążyć do budowania atmosfery zaufania, w której pracownicy czują się komfortowo i bezpiecznie w wyrażaniu swoich opinii i zgłaszaniu problemów.  Rozwiązywanie konfliktów: W przypadku konfliktów, dyrektor powinien dążyć do ich konstruktywnego rozwiązania, z zachowaniem sprawiedliwości i obiektywizmu.  Czego należy unikać: Faworyzowania: Unikanie faworyzowania określonych pracowników kosztem innych.  Brak szacunku: Unikanie zachowań poniżających, obraźliwych, czy krzywdzących dla pracowników.  Brak komunikacji: Utrzymywanie pracowników w niepewności i braku informacji o sprawach dotyczących ich pracy.  Brak wsparcia: Utrudnianie pracownikom dostępu do zasobów i wsparcia potrzebnego do wykonywania pracy.  Brak reakcji na skargi: Ignorowanie skarg pracowników i niepodejmowanie prób ich rozwiązania.  Traktowanie pracowników z szacunkiem i sprawiedliwością jest kluczowe dla budowania efektywnego i satysfakcjonującego miejsca pracy.
    jAnUsZ

29.07.2025 14:03

Jeżeli wchodzisz do szamba nie spodziewaj się zapachu perfum -było minęło nie płacz .Ludzie pracują tu tylko gdy nie mają innej alternatywy -Serdecznie Pozdrawiam dziewczyny i głowa do góry

Oferty pracy - York PL Sp. z o.o. sp.k.

Mechanik / Elektromechanik Utrzymania Ruchu ( K/M/X)

York PL Sp. z o.o. sp.k.

Poznań

WalletIcon

6500 - 9000 PLN / m

28.07.2025 15:18

Dyrektor przekracza granice wobec pracownika, gdy jego działania naruszają godność osobistą, dobre imię, lub stwarzają atmosferę mobbingu. Oznacza to, że nie akceptowalne są zachowania takie jak: poniżanie, wyśmiewanie, krzyki, nieuzasadniona krytyka, czy nadmierne obciążanie obowiązkami. Szczegółowo, granice te są przekraczane, gdy: Dyrektor stosuje przemoc psychiczną: Obejmuje to m.in. systematyczne zastraszanie, poniżanie, wyśmiewanie, krytykowanie w sposób upokarzający, a także nieustanne obciążanie pracą ponad siły, co może prowadzić do mobbingu. Dyrektor narusza godność pracownika: Publiczne krytykowanie, obraźliwe komentarze, czy nieuzasadnione podważanie kompetencji pracownika w obecności innych osób, naruszają jego godność osobistą. Dyrektor ignoruje zasady równego traktowania: Pracownik ma prawo do równego traktowania, a faworyzowanie innych pracowników kosztem danego, może być uznane za przekroczenie granic. Dyrektor wykorzystuje swoją pozycję do nacisków: Nadużywanie władzy i wywieranie presji na pracownika w celu zmuszenia go do nieetycznych lub nielegalnych działań to również naruszenie granic. Dyrektor nie przestrzega przepisów prawa pracy: Na przykład, zmuszanie do pracy w nadgodzinach bez odpowiedniego wynagrodzenia, czy ignorowanie zasad BHP. Warto pamiętać, że granice te są określone nie tylko przez przepisy prawa, ale także przez zasady etyki zawodowej i dobre obyczaje w miejscu pracy. Pracownik, który czuje, że jego granice zostały przekroczone, ma prawo do obrony swoich praw i może zgłosić naruszenia do odpowiednich organów, np. Państwowej Inspekcji Pracy, lub wystąpić na drogę sądową.
    Angelika M

28.07.2025 22:34

Większość z powyżej wymienionych zachowań choć do ludzkich to nienależny jest stosowane wobec pracowników , były składane bezpośrednie skargi do zarządu które zostały zamiecione pod dywan , nazwano to „Dyrektor rządzi surową ręką” . Ludzie którzy sprzeciwiają się jawnie tego typu zachowaniom zostają utylizowani , kiedy nie ma racjonalnego powodu do zwolnienia , wymyślane jest fikcyjne likwidowanie stanowiska . Cięcie kosztów za „utrzymanie” pracownika to plus na konto szanownego dyrektora , upchnięcie ich obowiązków innym pracowniką za tą samą pensję . Firma wyświadczyła mi ogromną przysługę wręczając mi wypowiedzenie , człowiek boi się zmian , utraty komfortu wynikającej z „bezpiecznej” posady zapewniającej byt rodzinie. Kiedy decyzja zostaje podjęta za Ciebie po czasie dochodzi do refleksji że takich firm jak York jest od groma , mało tego lepsze warunki , wynagrodzenie , socjal a przede wszystkim SZACUNEK wobec drugiego człowieka . Pozdrawiam serdecznie <3
    OniOna

17.07.2025 19:13

Nie Polecam tej Pracy! Człowiek ma szybciej robić niż maszyna, okropne to jest jak oni traktują człowieka! Uciekać!! teraz przyjmie imigrantów to będą się słuchać i będę szarpać za grosze! To psa lepiej traktują niż człowieka!

26.07.2025 15:24

Pracują bo nie mają innej możliwości.Są osoby co muszą utrzymać swoją rodzinę,dom,często muszą też spłacać kredyt i nie mogą sobie pozwolić na stratę pracy i nie mają oszczędności żeby pozwolić sobie później na szukanie pracy przez jakiś czas.Właśnie takimi jest najłatwiej zarządzać i nastraszyć. Dla pracodawcy najlepszy pracownik to jest właśnie taki który ledwo wiąże koniec z końcem,nie ma oszczędności i praca w takiej fabryce to jest jego jedyne źródło dochodu.A najlepiej jak jeszcze dodatkowo jest samotnym rodzicem to już wogóle pracodawca jest zadowolony bo wie że taki pracownik zrobi dla niego wszystko.Ale jak pracownik ma już jakieś większe oszczędności i może sobie pozwolić na dłuższe szukanie pracy i żyć z oszczędności to już jest słabe dla pracodawcy bo taki pracownik może sobie pozwolić na zbuntowanie się i porzucenie pracy.A jak jest pracownik który dodatkowo oprócz sporych oszczędności to ma własną firmę albo inne źródła dochodu z których zarabia o wiele więcej i pensje w takiej fabryce traktuje poprostu jako dodatkowy dochód i dodatek do swojej miesięcznej pensji to już wogóle dla pracodawcy jest niewygodny bo w każdej chwili może się zwolnić,a i tak się na spokojnie utrzyma z swoich innych źródeł dochodu
    Xxz

26.07.2025 20:53

O czym ty piszesz ? Przede wszystkim zacznij się szanować . Pracy jest w brud tylko trzeba chcieć coś w swoim smutnym życiu coś zmienić Możesz pracować w tym bagnie a w między czasie szukać sobie pracy . Kredyty większość je ma też mają rodziny itp itd więc żaden to argument
    Kiro

21.07.2025 20:36

Jeszcze wróbelki cwierkaja że Pan Z zabiera się za kierownictwo w końcu

23.07.2025 23:23

Dokładnie.A to działa ponieważ nie dość że przełożeni wiedzą tyle samo lub więcej od swoich podwładnych to nawet sami jak najdzie taka potrzeba to mogą wyjść z biura i podciągnąć robotę do przodu.A tak jak osoby zarządzające wiedzą mniej niż pracownicy to później są takie sytuacje gdzie przełożeni się pytają pracowników jak coś zrobić i co jak działa.I w takiej sytuacji nie wspomogą pracowników w pracy jak najdzie taka potrzeba ponieważ niczego nie potrafią zrobić samemu.I wtedy jedyne co to będą siedzieć w biurze i będą próbowali zarządzać

24.07.2025 00:49

Już to widzę jak ŁJ albo MFR wychodzą pomagać w produkcji
    Ksaw

23.07.2025 18:08

Jakie badania do pracy wykonują?
    Franek

17.07.2025 19:46

To jest po prostu niebywałe jak jedna osoba zniszczyła opinie o firmie i samą firmę i ludzi swoimi fantastycznymi pomysłami. Brawo oby tak dalej!
    Members

18.07.2025 14:48

Zapewne chodzi o Zbigniewa? Ale "Pudelek" wcale nie lepszy. Zniszczyli wszystko co było do zniszczenia. Opinia poszła w świat i mało kto chce tu pracować.
    Z jak zazdrość

18.07.2025 23:04

Chciałabym kiedyś żeby jakiś facet patrzył tak na mnie jak mały patrzy na szurniętego <3
    Nuntius

04.07.2025 13:45

Asystent AI

Jak myślicie, czy wymagania na stanowisko Magazyniera, zwłaszcza praca w systemie trzyzmianowym i obsługa SAP, są adekwatne do stawki od 4700 do 5200 zł brutto miesięcznie? Firma najbardziej stawia na gotowość do pracy w systemie trzyzmianowym. Z benefitów najbardziej konkretna wydaje się premia adaptacyjna na start po kolejnych miesiącach pracy.
    #Magazynier
    Kazimierz

14.07.2025 13:57

To teraz są dwie opcje. Albo kryzys to wymówka, żeby ludziom nie dać kasy, albo skoro teraz jest więcej pracy to pomału pójdzie to w dobra stronę. Tylko jak w praktyce premia jednak to mydlenie oczu to chyba nie ma co się spodziewać cudów...

14.07.2025 20:41

Kity wam wciskają a wy łykacie jak pelikany ale czemu się dziwić jak pracuje już w tej firmie Ciemnogród
    Mono

08.07.2025 15:38

Słyszałem że na pierwszej hali są podwyżki?
    Haha

08.07.2025 16:36

No chyba norm które są i tak już wyzylowane przez chapaczki

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w York PL?

Bnn

08.07.2025 15:43

Mozna zarobić na pierwszej hali ok 5000 netto?

08.07.2025 07:39

Już nasz wspaniały dyro zaczyna zatrudniać uchodźców inżynierów bo już nikt nie chce tu pracować w takich warunkach

08.07.2025 10:59

Polak też ciężko pracuje i ktoś się tym przejmuje? Oni mają lepiej niż My Polacy! A dyrektor zatrudnia bo już nikt niechce tam pracować bo wiedzą co tam za (usunięte przez administratora) jest!
    Ahmet

08.07.2025 12:02

Nikt normalny już w tym bagnie za te pieniądze nie chce pracować Ukraina już się napracowala Teraz Pan Z zacznie brać imigrantów z granicy
    Xxx

24.06.2025 15:27

Słyszałem że każdy wypadek w tej pracy to wina tylko i wyłącznie pracownika czy to prawda?
    Jagoda

30.06.2025 02:37

Hej, ale są specjalne instytucje od tych spraw 😜Nie mysleliscie, żeby do nich uderzyć?

30.06.2025 12:27

Już zgłoszone 😎

23.06.2025 13:01

Ja nie wiem jak dyrektor chce przypisać wózki widłowe do magazynierów.Przecież na magazynie są osoby co nie mają swojego wózka,a mają uprawnienia na wózki widłowe i jeżdżą tym wózkiem który akurat w danej chwili jest wolny. Na magazynie jest poprostu za mało wózków widłowych i na jednej zmianie jest więcej osób z uprawnieniami niż wózków widłowych(I to jest tak że jak przyjdzie duża ilość chłopaków do pracy to brakuje wózków,ale z drugiej strony jak przyjdzie na tyle mało chłopaków że wózków wystarczy to nagle się okazuje że nie ma ludzi do pracy i że brakuje osób na magazynie). I teraz tak przykładowo ładowałeś samochód i nie jeździłeś wózkiem i po załadowaniu samochodu idziesz do lidera po następną jakąś pracę i się okazuje że nie możesz robić sieci ani WKO bo wszystkie wózki są zajęte.Lider chciałby dać tobie sieć albo WKO,ale nie masz wózka.A z drugiej strony jak są wózki to nagle rośnie kupka papierów i magazyn się nie wyrabia.Co z tego że jest wolny wózek i jak idziesz do lidera po sieci to może tobie dać bo masz wolny wózek jak brakuje ludzi na magazynie. I też jest tak że chłopaki się zamieniają wózkami i często zmieniają wózki bo Still z niskim masztem i z klatką nadaje się idealnie do bagów,a boss ma za niski maszt żeby sięgnąć z 3 piętra i wtedy trzeba zamienić na Stilla albo Junghenrich. Bossy też nie nadają się wogóle do WKO dlatego właśnie że mają niski maszt. I dodatkowo są też przecież chłopaki na umowie zlecenie co też mają uprawnienia na wózki widłowe i jak przychodzą do Yorku do pracy to też wsiadają na wózki widłowe.I właśnie wsiadają na te wózki które akurat są wolne
    Eliza

09.06.2025 20:27

hmmm.... doswiaczony mechanik ma zarobki 7-8k, a poczatkujacy 4-5k, tylko czy 1 rok doswiadczenia wystarczy, czy to nadal poczatkujacy, jak to oceniaja ??? bo roznica jednak spora
    Quasimodo

10.06.2025 17:41

Jeśli się sprawdzisz na okresie próbnym to będzie na pewno korekta wynagrodzenia. Ale na 7 czy 8 tys. raczej bym nie liczył. I jeśli chodzi o doświadczenie chodzi to o doświadczenie na nabijarkach. Mechanik samochodowy choćby z 25 letnim stażem i tak niewiele pomoże na produkcji przy maszynach nie znając ich działania

20.05.2025 13:44

Malpa

29.05.2025 12:30

Falszy i zakłamany ...Niech sobie przypomni jak pracował na włosiu i co robił w nocy ...
    I am

18.06.2025 07:28

No i co takiego robił? Znam tylko jako szefa i nie mogę nic złego powiedzieć 🤷🏻‍♀️

Kontakt - York PL Sp. z o.o. sp.k.

POZNAŃSKA 1 62-005 Bolechowo

REGON:630031910

Branża główna: Wyroby z tworzyw i gumy

FacebookIconLinkedinIconYoutubeIconInstagramIcon
    Produkcyjny

05.06.2025 10:37

Nie dziwię się że firma przechodzi na 2 zmiany likwidują najsłabszą grupę magazynierów magazynowych która zarządza chłopak bez pojęcia . Ciągle towarów brakuje pod maszynami brak gąbki produkcja stoi a on ciągle sobie biega i spaceruje po magazynie a o innych nie wspomnę stoją w rzędach gadają a na produkcji pusto później zastępowi muszą latać i szukać magazynierów słabo
    Kamila

15.06.2025 03:17

Może dlatego rotacja na magazyn :) z tego co wspominają w ogłoszeniu do podstawy dostaje się dodatek w postaci premii adaptacyjnej. Czy ta która oferują po 12 miesiącach pracy - 1000zł netto to już na stałe wchodzi do podstawy?
    a

17.06.2025 10:50

to jest jednorazowo,a nie na stałe

09.06.2025 19:49

pytanko, czy w yorku nadal można wziąć zaliczkę?

08.06.2025 23:14

Mam takie pytanie.Kiedy będzie jakieś następne spotkanie integracyjne?Bo skoro firma w swoich ofertach pracy daje że oferuje spotkania integracyjne to jestem ciekaw kiedy będzie następne takie spotkanie

09.06.2025 15:36

To skoro jest kryzys i nie będzie takiej imprezy integracyjnej to dlaczego w ofercie pracy piszą że oferują imprezy integracyjne i że coś takiego jest w firmie?Mi chodzi o to że okłamują kandydatów i kłamią ich w żywe oczy.Przychodzi taki nowy pracownik z myślą że są w Yorku imprezy integracyjne,a jak już się zatrudni to się okazuje że nie będzie takiej imprezy przez dłuższy czas

09.06.2025 17:53

No właśnie pora przejrzeć na oczy . To pokazuje że ta firma jest niewiarygodna i ludzie którzy nią rządzą nie potrafią nią w wlasciwy sposób zarządzać

08.06.2025 11:39

Z punktu widzenia związków zawodowych najważniejsze minusy ich funkcjonowania sprowadzają się do tego, że często ich opinie czy stanowiska nie są wiążące dla pracodawcy. Co prawda – musi on je rozpatrzeć, ale często nie ma konieczności ich uwzględniania. Pracownik, który jest członkiem zarządu danej organizacji związkowej i jest tym samym upoważniony do reprezentowania tej organizacji, podlega szczególnej ochronie. Pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać stosunku pracy z takim pracownikiem

07.06.2025 10:24

Aby założyć związek zawodowy, należy zebrac co najmniej 10 osób uprawnionych do tworzenia związków zawodowych, uchwalić statut związku i powołać komitet założycielski. Następnie związek należy zarejestrować w Krajowym Rejestrze Sądowym. 1. Zebranie grupy założycielskiej: Zebranie co najmniej 10 osób, które mają prawo tworzyć związki zawodowe (pracownicy na umowę o pracę lub pracujący na umowach cywilnoprawnych dłużej niż 6 miesięcy).  Wspólnie zdecydować o celach i założeniach związku.  Zorganizować zebranie założycielskie, najlepiej poza miejscem pracy, aby zapewnić pełną wolność decyzyjną.  2. Przygotowanie dokumentów: Statut: Przed uchwaleniem statutu należy opracować jego treść, zawierającą m.in. cel, nazwę, siedzibę, zasady działania, strukturę organów, zasady członkostwa i finansowania.  Lista obecności: Lista obecności uczestników zebrania założycielskiego.  Uchwały: Uchwały o utworzeniu związku, przyjęciu statutu i wyborze komitetu założycielskiego.  Protokół zebrania: Protokoł z przebiegu zebrania grupy założycielskiej, zawierający najważniejsze informacje.  Wniosek o rejestrację: Wniosek do Krajowego Rejestru Sądowego, zawierający wszystkie niezbędne informacje o związku.  3. Rejestracja w Krajowym Rejestrze Sądowym: Komitet założycielski musi złożyć wniosek o rejestrację w ciągu 30 dni od daty założenia związku.  Do wniosku należy dołączyć wszystkie niezbędne dokumenty, takie jak statut, uchwały, protokół zebrania i lista obecności.  Związek zawodowy staje się prawnie podmiotem dopiero po zarejestrowaniu w KRS.  4. Dodatkowe kroki: Powiadomienie pracodawcy: Po rejestracji związku należy powiadomić pracodawcę o jego istnieniu.  Rejestracja w Urzędzie Skarbowym: Po założeniu konta bankowego, należy złożyć formularz NIP-8 w Urzędzie Skarbowym.  Przystąpienie do zrzeszenia: Związek może przystąpić do zrzeszenia (np. OPZZ) lub pozostać niezależnym.

07.06.2025 19:57

Każdy kto ma troszkę oleju w głowie to już powinien tu nie pracować . Dziwi więc fakt dlaczego tak traktowani pracownicy ciągle jeszcze pracują w takich warunkach?

08.06.2025 00:18

Pracują poprostu z przyzwyczajenia i z zastania w jednym miejscu.Poprostu tak jest wygodnie.I też boją się zmian bo tu już wiedzą co mają,a jak pójdą do innej firmy to będą musieli się uczyć wszystkiego od nowa

03.06.2025 23:04

Dyrektor na zebraniu kwartalnym mówił że każda branża ma kryzys.I że aktualny kryzys jest ogólnym kryzysem w gospodarce.Tymczasem niektóre firmy otwierają nowe oddziały w innych miastach.Taką firmą przykładowo jest Solaris
    U ...

05.06.2025 20:03

Nie strasznie strasz ... Pomyliły Ci się czasy. To nie komuna że łapali za brak cenzury . W tych czasach każdy może wyrażać swoje zdanie czy komuś to się podoba czy nie
    Gaja

05.06.2025 21:20

I na co tu czekać,ruszać dupsaka i założyć związki. Wybrać osobę, która będzie walczyła o pracowników i nie będzie bała się ostrej dyskusji z kierownictwem.

03.06.2025 08:31

A ja mam takie pytanie.Czy zarząd firmy przewidział to że jak zrobią dwie zmiany na produkcji to może zabraknąć miejsca w busach i w autobusie?Bo teraz będzie więcej osób jedźcić busami i autobusem jak nie będzie nocki na produkcji
    Zarząd

03.06.2025 14:57

Tak przewidzieliśmy będziemy zapraszać tych co się nie zmieszczą po obiegówki
    Jedras

03.06.2025 18:07

Nie musicie (usunięte przez administratora) ludzie sami się pozwalniaja zresztą już nas dużo nie zostało
    Magdalena

30.05.2025 11:32

Pomijając już nawet kwestię wypłat, czy firma zainteresuje się tym, ze w pracy na każdym kącie jest mobbing? Że zamiast zwalniać dobrych pracowników i empatycznych zostawiają takich z którymi nikt nie chce pracować i gnębią innych? Albo to, że jest skrajna faworyzacja i niektóre osoby co wiecznie się zle czują nie pójdą na nabijarki czy wtryski bo się zmęczą? Skoro zależy wam na szacunku i równości pracowników to wytłumaczcie to liderom, bo mają swoich pupilków, a resztę można traktować jak śmieci.. Czas w końcu przejrzeć na oczy, bo gdyby w firmie panowała inna atmosfera i kierownictwo wykazywałoby się większą odpowiedzialnością to ludzie by mieli większą ochotę tu przychodzić zamiast chodzić na l4 bo psychicznie nie wyrabiają. Tak samo wypadałoby się zająć chłopakami co przychodzą do pracy pod wpływem różnych substancji, bo jeśli już wyrzucacie ludzi którym zależy na pracy i się starają to zacznijcie od najgorszej chołoty i tych co wiecznie symulują żeby być na swojej ulubionej maszynie
    Produkcyjna

03.06.2025 11:42

Po co zgłaszać komukolwiek jak i tak wszystko zamiatane jest pod dywan i nikt nic z tym nie robi dopóki coś się nie stanie
    Produkcyjna

03.06.2025 11:51

Poza tym komu ja mam to zgłosić skoro jest to nocka niema nikogo na magazynie a zgłaszanie liderowi magazynu produkcyjnego mija się z celem bo on i tak mu nic nie powie mimo że jest odpowiedzialny za niego bo ma to gdzieś
    Monia

02.06.2025 23:41

Hej wszystkim powiem coś wam szczerze wiecie jak to jest z ludźmi pracującymi w Yorku ludzie pracujący tam się zwalniają bo uciekają jak przysłowiowe szczury ... Nagle zmienił się dyrektor zaczął wymagać nie to co jego poprzednicy i podziwiam go . Wkoncu ktoś wziął się do roboty i planuje coś w tej firmie zrobić działa nie długo a już wiele zrobił ...jesteście tchórzami bo się zwalniacie zostaną tylko bohaterowie ale gwarantuje nasz mistrz nam to wynagrodzi powodzenia panie Zbyszku wierzę w pana
    Veritas

02.06.2025 13:07

Asystent AI

Ogłoszenie na Lidera produkcji. Wynagrodzenie od 6600 do 7300 PLN brutto miesięcznie na umowę o pracę oraz premia. Najbardziej liczy się doświadczenie w zarządzaniu zespołem i gotowość do pracy w systemie trzyzmianowym. Wśród benefitów wyróżnia się prywatna opieka medyczna. Czy podane wymagania i zakres obowiązków są według Was warte takiej pensji, biorąc pod uwagę konieczność pracy na trzy zmiany?
    #PracownikProdukcji
    Tomi

02.06.2025 07:16

Ile zmian jest w tej pracy ogolenie

02.06.2025 08:19

Na produkcji są trzy zmiany,a na magazynie są dwie od zeszłego roku.Ale z tego co słychać to planują zrobić też dwie zmiany na produkcji od 23 czerwca do Października i w październiku produkcja ma z powrotem wrócić do trzech zmian
    Tomi

01.06.2025 22:05

Dobry wieczór mam takie jedno pytanie ile można zarobić na rękę bo chce przyjść do pracy

01.06.2025 22:15

Najniższą krajową dają na początek.Na więcej to nie licz.Generalnie w tej firmie patrzą tylko na oszczędności i niechętnie dają podwyżki
    Nowy pracownik

29.05.2025 20:22

Hej ja jestem nowy tutaj na magazynie i na rękę zaproponowali mi 5600 podkreślam netto nie brutto i na okresie próbnym więc chyba ktoś tu was robi w konia

29.05.2025 22:52

Jeśli faktycznie tyle zaproponowali w co wątpię to tylko dlatego że im się pali grunt pod nogami i dużo chłopaków z magazynu odchodzi i nie ma kto pracować.A za najniższą krajową nikt nie chce przyjść pracować więc musieli podnieść propozycje zarobków
    Magazyn

30.05.2025 10:43

Jeżeli to prawda z tą stawką to jest tylko kolejny dowód na to ile znaczą pracujący X lat w tej firmie pracownicy , zarabiają mniej po parunastu latach pracy , a nowy pracownik na start dostaje paręset złotych więcej , szacunek , partnerstwo to logo firmy YORK !
    Cyprian

30.05.2025 00:50

„"Wczasy pod gruszą" to forma dofinansowania wypoczynku dla pracowników, przyznawana z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych (ZFŚS). Jest to pomoc finansowa, która pozwala pracownikom na bardziej komfortowy wypoczynek, niezależnie od tego, czy wybierają się na wyjazd, czy wolą spędzić urlop w domu. „ niestety nawet tego york nie daje czyli SOLCJALOW które obiecywali nam już kilka lat temu (pamiętam jak ruda od rekrutacji o tym mówiła na zebraniu, jak analizowali nasze ankiety co powinno się zmienić w yorku)

Zostaw merytoryczną opinię o York PL Sp. z o.o. sp.k.