York PL

• Biedrusko
  • Rakownia
  • Złotoryjsko

3. Opinie o pracodawcach Bolechowo
  5. Opinie o York PL Sp. z o.o. sp.k.

Opinie o York PL Bolechowo

Nie przegap nowości o York PL Sp. z o.o. sp.k.!

13.12.2025 17:28

My na magazynie zarabiamy po 8.000 netto .Lamusy

13.12.2025 19:55

Chyba z nadgodzinami liczysz XD.To wtedy jak masz dużo nadgodzin to faktycznie może tobie wyjść 8 tysięcy. No chyba że jesteś magazynierem produkcyjnym i chodzisz na 4 brygadówkę na zlecenie.To wtedy za weekendy na zleceniu faktycznie możesz dostać ładną wypłatę

09.12.2025 09:08

Zero Szacunku Zero!! Wstyd żeby ludziom dać 200 w bonach dostaniecie, proszę podziękować ładnie Górze i po nowym roku z pełnym zapałem do Pracy ruszyć Panowie i Panie. Otworzyć Oczy ludzie, zostawić tą Firmę z Ukraincami, Kolumbia i niech sobie radzą.

09.12.2025 20:03

Raczej mało prawdopodobne dlatego że ludzie są zastraszeni a ci co mieli się zwolnić to już się zwolnili .Zostali tylko nieudacznicy którzy są niewolnikami systemu

09.12.2025 20:39

Zostali też ci co mieli załatwioną pracę po znajomości bo inaczej nie byli w stanie znaleźć pracy.Albo osoby co miały załatwioną pracę biurową po znajomości bo nie wyobrażają sobie pracować fizycznie gdzieś na produkcji czy magazynie.I osoby przed emeryturą czy nieudacznicy też oczywiście zostali w Yorku.A reszta odeszła
    Ricky

03.12.2025 13:00

Między innym CHEMPION MAGAZYNIER jest taka osoba której york uratował wszystko jako jedyna firma w okolicy się zlitowali i go zatrudnili bo nigdzie tak wybitnego gościa nie chcieli wszędzie miał za wysokie kwalifikacje pozdrawiam
    Mistrz

07.12.2025 17:38

Tej mistrzu jak już udostępniasz rolkę z instagrama to nie wiem czy wiesz ale wyświetla się kto to rolkę udostępnia -ziolkowski.z Nie jesteś anonimowy 😉
    Ajaa

09.12.2025 08:58

Chłopie, od dawna było wiadomo że zibi… koczujesz na goworku i robisz z ludzi (usunięte przez administratora) ale teraz to zrobiłeś z siebie samego. Tak wysokie stanowisko a taka błazenada… (usunięte przez administratora)firmę zrozum to ludzie cię nienawidzą ale chyba masz dumę z tego co widać.

08.12.2025 18:02

1.Nas zmuszają do wykorzystania urlopu do końca roku,a nie mogą tak robić.Pracodawca może zmusić pracownika do urlopu w dwóch głównych sytuacjach: podczas wypowiedzenia umowy o pracę (aby wykorzystał urlop, zanim odejdzie) oraz gdy w grę wchodzi urlop zaległy z poprzedniego roku, który musi być wykorzystany do 30 września następnego roku (wtedy ma prawo jednostronnie go wyznaczyć, nawet bez zgody pracownika). W pozostałych przypadkach, termin urlopu ustala się w porozumieniu z pracownikiem, choć może on zaproponować urlop (np. z powodu przestoju), ale ten musi być za obopólną zgodą. Kiedy pracodawca może zmusić do urlopu: W okresie wypowiedzenia: Pracodawca może wysłać pracownika na urlop wypoczynkowy (zgodnie z art. 167(1) Kodeksu pracy), a pracownik ma obowiązek go wykorzystać. Jest to często element wypowiedzenia. Urlop zaległy: Jeśli pracownik nie wykorzystał urlopu z poprzedniego roku, a zbliża się 30 września (ostateczny termin jego wykorzystania), pracodawca może wyznaczyć termin tego urlopu jednostronnie, nawet wbrew woli pracownika. Odmowa pracownika może być uznana za nieusprawiedliwioną nieobecność. 2.A jeśli chodzi o system 4 brygadowy to pracodawca może wprowadzić system 4-brygadowy i wymagać pracy w nim, jeśli charakter pracy (np. ciągła produkcja, usługi 24/7) tego wymaga i jest to zgodne z Kodeksem pracy (art. 138), który na to zezwala, ale nie może „zmuszać” wbrew woli pracownika w sytuacji, gdy nie ma podstaw prawnych do zmiany systemu czasu pracy, a wprowadzane zmiany (jak nadgodziny, praca w niedziele) muszą być rekompensowane i zgodne z przepisami o wyjątkowych potrzebach firmy. Zmiana systemu jest możliwa, jeśli jest uzasadniona, a pracownik powinien być o niej powiadomiony, choć odmowa pracy w uzasadnionych przypadkach (np. nadgodziny) może być trudna, jeśli stanowi to element organizacji pracy ciągłej. 3.A jeśli chodzi o normy to pracodawca ma prawo ustalać normy pracy i oczekiwać ich wyrabiania, ponieważ jest to element zarządzania, ale nie może pracownika zmuszać w sposób naruszający przepisy, np. poprzez stosowanie groźby (co jest przestępstwem), przekraczanie norm czasu pracy bez zgody (chyba że to pilne sytuacje), czy stawianie nierealnych wymagań, które zagrażają zdrowiu lub życiu. Pracownik może odmówić pracy, gdy warunki są niebezpieczne lub sprzeczne z prawem, ale musi to odpowiednio udokumentować (np. na piśmie), a pracodawca ma obowiązek zapewnić bezpieczne warunki i zgodne z przepisami BHP. Pracodawca nie może wyzywać pracownika, twierdząc, że się nie nadaje i nie wyrabia normy, ponieważ takie zachowania, jeśli są długotrwałe, uporczywe i mają na celu poniżenie pracownika, mogą stanowić mobbing (nękanie psychiczne), co jest działaniem niedozwolonym. Pracodawca ma prawo wymagać wykonywania pracy w określonym wymiarze i jakości, ale musi to robić z poszanowaniem godności pracownika, a wyzwiska i deprecjonowanie jego wartości zawodowej przekraczają granice dobrego wychowania i legalnych metod zarządzania.

06.12.2025 17:41

Najbardziej śmieszą mnie osoby latające za dyrektorem.Osoby które latają za nim i wsypują swoich kolegów i koleżanki z pracy bo myślą że dzięki temu awansują i osiągną sukces.A prawda jest taka że dyrektor ma ich gdzieś,go śmieszy to jak za nim latają i wykorzystuje ich do tego żeby dowiedzieć się co pracownicy myślą na jego temat i na temat firmy.Wykorzysta ich do swoich celów i zostawi,a te osoby naiwnie myślą że coś osiągną jak będą za nim latać jak takie pieski.Te osoby są nikim dla dyrektora i nic dla niego nie znaczą

13.11.2025 11:09

Coś mocna nagonka się zrobiła na pracowników magazynu. Ktoś próbuje skłócić ze sobą zmiany, podważa wartości pracowników, wytyka błędy itp. Nie dziwi Was fakt, że od kiedy zmienił się dyrektor na magazynie to ma miejsce dziwny hejt? Pamiętajcie, że Z.Z. już zepsuł wszystko na produkcji (też pisze posty na GW) i teraz może zrobić to samo z magazynem. Uważajcie i nie dajcie się zmanipulować. Generalnie powinniście znaleźć sposób na odpoczynek od niego.

02.12.2025 12:49

Czy istnieje możliwość szkolenia pracowników z zasad socjotechniki? Polecam wszystkim pracownikom York poczytać trochę o tym co to jest socjotechnika. Tak wiem że szkoda czasu ale to pozwoli dużo zrozumieć o manipulacji na boardach, zebraniach, przemówieniach oraz wpisach w sieci. Gołym okiem widać że nawet dział HR jest już mocno zaangażowany. Miłej lektury.

03.12.2025 00:03

Ale co w tym dziwnego że dział HR jest zaangażowany?Przecież dział HR zajmuje się opiniami na Goworku w ramach swoich obowiązków monitorowania wizerunku pracodawcy i zarządzania reputacją firmy. Obejmuje to zarówno reagowanie na pojawiające się opinie, jak i stosowanie strategii w celu zarządzania opiniami publicznymi i zaspokajania potrzeb pracowników.  Konkretne działania działu HR: 1.Monitorowanie opinii: Dział HR na bieżąco śledzi opinie na temat firmy, aby być na bieżąco z tym, co mówią pracownicy i kandydaci. 2.Reagowanie na opinie: W przypadku negatywnych opinii dział HR może podejmować kroki w celu rozwiązania problemu, na przykład poprzez udzielenie odpowiedzi, wyjaśnienie sytuacji lub wdrożenie zmian wewnętrznych. 3.Zarządzanie wizerunkiem: Dział HR aktywnie zarządza wizerunkiem firmy na platformach takich jak Gowork, a także wpływa na to, jak postrzegani są pracodawcy. 4.Zgłaszanie opinii: W razie potrzeby dział HR może zgłaszać opinie do usunięcia, jeśli naruszają regulamin portalu lub dobra osobiste firmy. 5.Współpraca: Dział HR może współpracować z innymi działami, aby rozwiązać problemy związane z opiniami na Goworku i poprawić wizerunek pracodawcy.
    Dawny pracownik

29.11.2025 22:01

Co po odejsciu z Yorku 1. Nareszcie 8 godzin pracy. Urlopy bez pracy 2 jesli juz sa nadgodziny to w pelni platne, bez upominania 3. + 20% pensji 4. + trzynastka w zaleznosci od wyniku firmy (przez kilka lat tylko raz jej nie było 5. Nareszcie porzadne narzędzia pracy i ergonomiczne stanowisko pracy 6. Co roku co najmniej jedna impreza integracyjna 7. Podwyżka co roku, bez konueczności żebrania o nią 8. O gorszych momentach we firmie się mówi, a nie są to kryzysy na miarę życia i śmierci (czyli codzienność Yorku) 9. Nie ma tylu świętych krow - po 3 miesiącach od odejscia zdecydowanie poprawilo mi się samopoczucie Podsumowując? Sam sie zastanawiam po co w ogóle tyle lat do Bolechowa jeździłem.
    Łukasz

01.12.2025 13:37

Żeby nie było tak całkiem negatywnie, to możesz napisać czego w okresie pracy tutaj się nauczyłeś? Niech każdy sam oceni i podejmie decyzję zawodowe.

02.12.2025 00:52

Nie wiem czego się nauczyła ta osoba co napisała tę opinię i podpisała się jako dawny pracownik.Ale mogę powiedzieć czego ja przykładowo się nauczyłem.Nauczyłem się że w Yorku brakuje komunikacji między działami i często jest tak że pracownicy wiedzą o czymś szybciej i wcześniej niż ich przełożeni i to pracownicy później mówią swoim przełożonym co się dzieje na innym dziale i jakie tam zapadają decyzje.Czego jeszcze się nauczyłem to tego żeby zawsze dążyć do tego żeby nikogo nie było nad tobą i żebyś był sam dla siebie szefem.A dlaczego?Bo przełożeni często krzyczą i wyzywają swoich podwładnych.Udało im się dojść na jakieś wysokie stanowisko i myślą że mogą gnębić,wyzywać swoich pracowników,traktować ich jak śmieci i jak jakieś popychadło.Nauczyłem się też tego że wszystko robią za twoimi plecami i decyzję o twojej pracy i o tobie podejmują za twoimi plecami nie pytając cię wogóle o zdanie.A później jak im się zapytasz o co chodzi i dlaczego zostałeś przeniesiony na inne stanowisko to udają że nic nie wiedzą o tym dlaczego zostało tobie zmienione stanowisko pracy i dlaczego zostałeś przeniesiony. I jeszcze czego się nauczyłem to tego że czego byś nie zrobił to i tak będziesz wyzywany.Jak zrobisz coś źle to będziesz wyzywany,a jak zrobisz coś dobrze to też będziesz wyzywany.Czego byś nie zrobił to i tak zawsze będziesz wyzywany i gnębiony.I właśnie w tej firmie brakuje takich pochwał i takiego powiedzenia ,,dobra robota" albo powiedzenia wprost co pracownik zrobił dobrze a co jeszcze musi poprawić.Bo jak ciągle jesteś wyzywany to w końcu dochodzisz do wniosku że po co ty masz się starać i wyrabiać premię skoro niezależnie od tego czy ją wyrobisz czy nie to i tak jesteś gnębiony i wyzywany.Poprostu takie coś działa deprymująco i nawet tobie nie chce się starać i na końcu już się tobie odechciewa pracować i nie masz takich chęci.Co odbija się na twojej wydajności i robisz dużo mniej niż wcześniej.Do tego pracownicy sami na siebie donoszą i przełożeni wiedzą o czym pracownicy rozmawiają podczas śniadania czy w autobusie.Każdy na każdego donosi i nie można nic powiedzieć bo zaraz przełożeni o wszystkim wiedzą.A oni później się dziwią dlaczego ludzie odchodzą.Poprostu nikt nie chce pracować w takiej firmie gdzie niezależnie od tego czy pracujesz dobrze czy źle to i tak jesteś ciągle wyzywany za wszystko i gdzie do wszystkiego się czepiają.Nikt nie chce pracować w firmie gdzie decydują o nim za jego plecami a jak się pyta ich o co chodzi to udają że nic nie wiedzą i nikt nie chce pracować w takiej firmie gdzie jest się obgadywanym i gdzie zarząd wie o czym rozmawiają pracownicy

29.11.2025 22:40

Ja się tak zastanawiam.Jak York chce konkurować z innymi firmami jak w ofercie na magazyniera dają 4700zł brutto a inne firmy oferują minimalnie 5500 lub 6000zł brutto i to jest minimum co się dostaje i kwota od której się zaczyna oferta.York daje najniższą krajową,a inne firmy oferują minimum 800 lub 1300zł brutto więcej
    Domino

30.11.2025 07:14

Jak to jak, zajebistą atmosferą, która rekompensuje każdą kwotę różnicy w wynagrodzeniu 😂
    Biznesmen Wielki rolnik SIARA

27.11.2025 21:19

Powiedzcie mi jak to z tym SUPERBOHATEREM Siarą jest to jest kolejny bajkopisarz jak BAJOR . Wielce gada że tyle ma pieniędzy tyle ziemi Wielki rolnik na nic niema czasu a w Yorku same nadgodziny robi ... Widać nic niema ziemię są ojca poza tym ma taki mały kawałek pola a się szczyci siana też niema jeździ zdechłym pasatem za 20 tys kupionym z kosmicznym przebiegiem od kierowcy z Yorku a kierowca tydzień balowal bo znalazł jelenia który to auto kupił a siara w gaciach mokro ... Siarek fujarek rób se te nadgodzinki żebyś na picie miał stary pryku byś se babę poszukał a nie latasz za innymi które cię maja w du.... Bo jesteś taki oble...... Pozdrawiam wieśniaczka z łosinca wielkiego celebryte
    MożeByćInaczej

28.11.2025 06:25

Wiesz, warto pamiętać, że za tym „narzekaniem” znajdziesz człowieka – z kredytami, rodziną, zdrowiem, różnymi obawami. Łatwo powiedzieć: „nie pasuje – odejdź”, ale dla kogoś po 10–20 latach pracy zmiana to ogromne ryzyko, zwłaszcza gdy nie jest już bardzo młody i ma swoje zobowiązania. Młodzi szybciej odchodzą, bo mogą więcej zaryzykować – to normalne. Starsi stażem częściej kalkulują: „wiem, co tu mam, gdzie indziej zacznę od zera”. To nie brak „jaj”, tylko inna sytuacja życiowa. Narzekanie nic nie zmienia, to prawda. Ale wyśmiewanie tych ludzi też nie. Dużo uczciwiej jest rozmawiać o tym, co konkretnie można poprawić, niż oceniać innych za to, że zostali. Trochę więcej zrozumienia, trochę mniej osądzania – i wszystkim w tej samej firmie oddycha się lżej.
    ŁYN

28.11.2025 16:23

„Szacunek nic nie kosztuje. Można kogoś nie lubić, można się z kimś nie zgadzać, ale nadal da się to zrobić bez wyzywania i odbierania mu godności” Piękne słowa. Szkoda tylko, że od produkcyjnego „guru” tego nie wymagacie…

28.11.2025 15:37

Tak ładnie tu piszecie o tym żeby się odzywać i mieć odwagę rozmawiać z zarządem.A nie wiem czy pamiętacie jak w zeszłym roku przed świętami jak było zebranie co nawet był sam właściciel na nim.To jedna kobieta się odezwała na tym zebraniu na temat tego że dlaczego osoby niechodzące na L4 mają odpowiadać za osoby wykorzystujące L4 jako urlop.I coś tam jeszcze mówiła o tym że nie każdy ma możliwości zostawić dziecko z kimś z rodziny i dlaczego taka osoba ma być poszkodowana.No to później się rozniosła informacja po firmie że tej kobiecie nie przedłużono umowy i ją wyrzucono.To co się dziwicie że ludzie się boją wyrażać swoje zdanie i swoją opinię?Ludzie boją się stracić pracę bo mają rodziny na utrzymaniu i kredyty.Nikt kto nie ma zabezpieczenia finansowego takiego że czuję się bezpiecznie i jest zabezpieczony na wiele miesięcy do przodu lub nie ma żadnego innego źródła dochodu to się nie odezwie

28.11.2025 15:46

A i zapomniałem o dziewczynach z ,,6". M.U i A.M walczyły o pracowników,mówiły swoje opinie i zdanie co im się nie podoba.Chodziły rozmawiać z prezesem czy dyrektorem i zostały wyrzucone.One rozmawiały właśnie o tym co im się nie podoba i co trzeba by zmienić i za to zostały wyrzucone.One miały odwagę iść do zarządu i rozmawiać i już ich nie ma w Yorku
    Renata

28.11.2025 15:48

A jesteś pewien lub pewna X że jedynym powodem dla którego tą panie nie miała przedłużonej umowy to fakt że odezwała się na zebraniu? Wiesz ile ta pani była dni na "chorobowym"? Jak pracowała? Nie znając wszystkich faktów nie wyciągajmy pochopnych wniosków. Ja chciałabym w końcu dostać premię wypracowaną z oszczędności na niższym chorobowym. Niestety przez ludzi nadużywających tej formy odpoczynku nie dość że pracuje nam się trudniej to jeszcze zabierają nam możliwość uzyskania premii.

22.11.2025 23:19

To że ta firma się jeszcze trzyma to jest cud.Pianka to już jest nawet pod lasem bo na rampie na ,,0" nie ma już miejsca.A do tego produkcja nie wyrabia się z produkowaniem biedronki i lidla i rząd 0D jest pusty.Nie mówiąc już o tym że nikt z Polaków nie chce przyjść tu pracować i jest bariera językowa co skutkuje tym że jest niska wydajność i produktywność pracowników.Oni liczą że mają wystarczającą ilość pracowników i się zastanawiają skąd jest te 80% wydajności skoro przecież według ilości pracowników powinni na spokojnie wyrobić plan.Ale nie biorą pod uwagę ilu jest nowych pracowników i ilu jest obcokrajowców co nie znają języka polskiego.Prowadząc firmę musisz wziąć pod uwagę że nie każdy będzie wyrabiał normę i zatrudniając obcokrajowców musisz wziąć pod uwagę że oni nie znają języka obcego więc nie będą rozumieć wielu rzeczy i nie będą rozumieć co do nich mówisz przez co też nie będą wyrabiać normy i będą robić dużo mniej niż reszta,a nawet będziesz musiał robić za nich żeby robota była zrobiona
    Jagoda

27.11.2025 20:36

No właśnie jak wygląda ta komunikacja z ludźmi tak na co dzień, nie tutaj tylko normalnie w pracy? Czasem jest powód że ludzie wolą przyjść na Forum i pisać anonimowo.
    Ciekawska

28.11.2025 06:32

Jagoda, masz rację - to, że ludzie wolą pisać anonimowo na forum, też o czymś świadczy. Ale to już jest bardziej temat nas, pracowników, niż „tych na górze”. Bo z jednej strony mówimy, że chcemy normalnej komunikacji, a z drugiej bardzo często: -łatwiej nam jest wylać żal anonimowo, niż pójść i powiedzieć spokojnie wprost, -wolimy nakręcać się między sobą, niż przygotować konkretne przykłady i przedstawić je tam, gdzie rzeczywiście można coś zmienić, -zakładamy z góry, że „i tak nic to nie da”, chociaż nawet nie spróbowaliśmy rozmowy. Forum bywa wygodne - można napisać, wyładować emocje i… tyle. Ale sama anonimowa frustracja nie zastąpi odwagi, żeby: pójść do przełożonego lub odpowiedniej osoby, powiedzieć: „tu jest problem, tak to wygląda, tak się z tym czuję, mam taką propozycję”, wziąć współodpowiedzialność za to, jak wygląda atmosfera i komunikacja w pracy. Oczywiście, nie każda rozmowa będzie idealna i nie wszystko da się załatwić od razu. Ale jeśli ciągle wybieramy tylko anonimowe wpisy, a nie realny dialog, to też dokładamy swoją cegiełkę do tego, że „komunikacja nie działa”. Czyli tak - powód, że ludzie piszą tu anonimowo, jest. Ale zmiana zaczyna się w dużej mierze od nas samych: od tego, czy potrafimy mówić wprost, z szacunkiem, ale nie zza zasłony anonimowości. Zacznijmy korzystać z dostępnych form komunikacji w firmie.

24.11.2025 22:05

A ja mam takie pytanie.Skąd macie informacje że dyrektor też zniszczył swoją poprzednią firmę?Ja szukałem informacji co sądzą na jego temat pracownicy poprzedniej firmy gdzie pracował nasz dyrektor i nic nie znalazłem i nigdzie takich informacji nie ma
    Oj

22.11.2025 10:27

Dziękujemy Panu Z i Pani D, za zniszczenie firmy York dziękujemy. Ludzie odchodzą, ludzi nie szanujecie , dziwne ze Prezes tego nie widzi.

22.11.2025 13:22

Prezes to jest w nich zapatrzony jak w obrazek.Nie wiem czy pamiętasz jak na stołówce było spotkanie kwartalne i jak Prezes bronił Zibiego za jego wypowiedzi i jak go tłumaczył. Tutaj to jedynie właściciel mógłby walnąć ręką w stół i ich wszystkich powywalać.I przerwać to kółko wzajemnej adoracji

Oferty pracy - York PL Sp. z o.o. sp.k.

Mechanik / Elektromechanik Utrzymania Ruchu ( K/M/X)

York PL Sp. z o.o. sp.k.

Poznań

WalletIcon

6500 - 9000 PLN / m

Monia

21.11.2025 15:01

Czy coś wiadomo na temat wysokości Świątecznej Premi? Ktoś coś?
    Gocha

21.11.2025 21:54

Podobno nic. Oszczędności i kryzys

22.11.2025 01:44

Jaka świąteczna premia?Przecież firma nie ma pieniędzy.I to mimo że według KRS mają milionowe zyski to przecież nie mają kasy i muszą oszczędzać. A ty masz tylko siedzieć,nie odzywać się i szybko pracować żeby zarząd mógł sobie kupić następne mieszkanie,dom czy jakiś następny samochód z salonu.Masz być posłusznym (usunięte przez administratora) który nie zadaje żadnych pytań i który siedzi cicho i któremu wszystko pasuje.A jeszcze lepiej by było jakbyś chodziła na nadgodziny,a najlepiej to jakbyś spała w pracy i była w niej 24/7
    Zyta

11.11.2025 11:29

No to w końcu jest tyle pracy ze przechodzimy na 4 brygady . Będzie więcej pieniążków hura

12.11.2025 23:55

Tak najeżdżacie na Smoka,a jak jest coś do zrobienia na magazynie czy do posprzątania to zmiana Smoka wszystko robi.Zmiana K.N nawet się nie ruszy żeby coś zrobić na magazynie bo patrzą tylko na premię i na to żeby mieć jak najwięcej wbite na skanerze. A zmiana Smoka to przykładowo rozwiercała i czyściła koło,wierciła w dziurach przy regałach,sprzątali namiot żeby chłopaki z firmy zewnętrznej mogli postawić regały i też chłopaki ze zmiany Smoka sprzątali plac koło wagi kiedyś.Zawsze takie prace spadają na zmianę Smoka,a jak zmiana K.N ma już coś zrobić jak przykładowo posprzątać w namiocie to nic nie zrobią. Wtedy było tak że zmiana Smoka sprzątała na rano namiot i zmiana K.N miała posprzątać jeszcze na popołudniu bo na drugi dzień przyjeżdżali stawiać regały to nic nie posprzątali na popołudniu i na drugi dzień zmiana Smoka ledwo się wyrobiła bo chłopaki przyjechali stawiać regały,a tu jeszcze nie było posprzątane i wyniesione wszystko z namiotu.Jak trzeba poprawić jakąś paletę lub posprzątać bałagan na magazynie to też zmiana Smoka to robi
    Miki

17.11.2025 07:17

Tylko kto będzie pracował jak brakuje ludzi .Zaraz posypią się zwolnienia i L4
    Kamila

06.11.2025 22:05

Podzielcie się proszę rzetelnymi opiniami nie tylko o tym, kto się z kim lubi, ale jakie są możliwości rozwoju lub awansu i czy pracownicy mają szanse na przejście na inne stanowiska lub podwyżki?

06.11.2025 23:05

Jeśli myślisz że zrobisz studia i że wezmą cię do biura to jesteś w błędzie.Jak jesteś osobą ambitną która swoje oszczędności przeznacza na studia,kursy,język obcy i szkolenia i masz chęci żeby się uczyć i usiądź w biurze to nic nie znaczy.To że ty chcesz i się rozwijasz to dla nich się nie liczy.Wiesz ilu jest fizycznie pracujących w Yorku co myśleli że jak przeznaczą na siebie pieniądze to ich wezmą do biura? Cała masa jest ludzi wykształconych i co znają język obcy a pracują ciężko fizycznie

01.11.2025 17:15

Ja to nie rozumiem dlaczego York nie ma założonego i jeśli trzeba to wykupionego własnego profilu na Goworku.Tak jak na opiniach w Google,na fb,na instagramie czy yt.Chodzi mi o taki oficjalny i potwierdzony przez Gowork profil. Przecież potencjalni klienci i pracownicy przed podjęciem decyzji analizują opinie,a nadmiar negatywnych komentarzy bez reakcji firmy może skłonić ich do wyboru konkurencji. Z drugiej strony, profesjonalna odpowiedź na krytykę może pomóc odwrócić sytuację i budować zaufanie.Dlatego lepiej by było gdyby York miał własny profil i dawał odpowiedzi na pojawiającą się krytykę.Bo tak to oni na tym tracą dużo przychodów bo nikt nie chce z nimi współpracować i muszą zatrudniać obcokrajowców bo nikt z Polaków nie chce tutaj przyjść pracować.Jeszcze lepiej by York wyszedł na tym jakby rozmawiali z pracownikami i zaproponowaliby rozwiązanie sytuacji.Wtedy potencjalni klienci i pracownicy widzieliby że krytyka nie jest dla Yorku obojętna i że poważnie podchodzą do krytyki i rozwiązują nadarzające się problemy
    Zwiazki

01.11.2025 22:35

To wina pracowników że ludzie w tym (usunięte przez administratora) nie chcą pracować ?! Za najniższą krajową to niech szefostwo samo pracuje
    Nikodem

01.11.2025 07:05

To formu GoWork zostało założone aby zarabiać pieniądze na zbietaniu kontrowersyjnych i negatywnych opiniach na temst pracodawcy i współpracowników. Oni na tym że wypisujecie hejt zarówno na siebie jak i na pracodawcę zarabiają. Ilość wejść i i wpisów daje im możlieość zarabianoa na reklamach które się wyświetlają oraz na usuwaniu nieprzychylnych treści na zlecenie pracodawcy (czy widział ktoś podekscytowanych pracowników którzy wypisują peany na tym formu wychwalając jak jest cufownie w jego firmie? Raczej nie bo to się nie sprzedaje). Jeżeli chcecie zmienić coś w firmie lub w relacjach z kolegami to zacznijcie rozmawiać ze sobą zamiast napychać kieszenie swoim hejtem właścicielom GoWorka. W dzień zadumy pomyślcie o tym ;-)
    #MechanikLotniczy

31.10.2025 17:24

Ja widzę że tu w tej firmie to niektórzy się zachowują jak jakieś dzieci.Nikt normalny nie opisuje innych ludzi i to jeszcze w taki sposób w jaki wy opisujecie.Na tym forum to jest jedna wielka patologia.Niby dorośli ludzie,a tak niedojrzali że masakra.Zamiast opisywać innych to weźcie powiedzcie im to prosto w twarz.Dlaczego im tego nie powiecie?Bo się boicie ich reakcji.Wy to tylko mocni jesteście pisząc z anonima,ale żeby już komuś coś powiedzieć to nie macie odwagi.Często jest tak że przy tych osobach udajecie ich kolegów czy przyjaciół a za ich plecami opisujecie ich anonimowo na forum.Jesteście poprostu fałszywi i dwulicowi.Wiele przyjaźni by się skończyło gdyby ludzie się dowiedzieli prawdy o swoich przyjaciołach
    York owska

28.10.2025 21:24

Ale ten Patryk Magazynier lider jest dziwny lata liże (usunięte przez administratora)Podlizuje się jak ja nie lubię takich osób karierowiczów dziwny ten chłopak mam wrażenie że jest inny znaczy lubi co innego lata za chłopakami .... Czy w Yorku sami tacy dziwni muszą robić. Akurat z tym człowiekiem nie można nic załatwić ciągle gdzies lata jak się go o coś prosi to wiecznie go niema pierdoły pierwszy a do pracy ostatni żałuję że muszę z nim robić
    ABC

30.10.2025 23:15

Podobno małe wypłaty ostatnio haha Za małe jaja żeby się upomnieć o swoje, to sobie znaleźli kozła ofiarnego hahaha
    Katjen

31.10.2025 05:20

Wielkie mi halo co to takiego nie pierwszy on i nie ostatni poza tym każdy lubi co innego a trzeba być tolerancyjnym. Doskonale wiesz że tacy ludzie uwielbiają kobiety ale nie pod tym względem tylko pod innym uwielbiają się tylko z nimi przyjaźnić więc kobieta do przyjaźni facet do czego innego cieszmy się tym że nie będzie z tego dzieci aaaa ile na miejscu tej koleżanki obawiał bym się o swojego faceta bo może jej go odbić i będzie miał comboo pozdrawiam

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w York PL?

30.10.2025 18:14

Widzę ofertę pracy na magazyniera więc zerkam na to co oferują i wyjaśniam: 1. umowę o pracę w firmie o ustabilizowanej pozycji na rynku - na ten moment tak 2. wynagrodzenie w zależności od doświadczenia i umiejętności 4 700 do 5 200 brutto plus premia efektywnościowa - brak komentarza 3. dodatkowo premia adaptacyjna w różnych wysokościach w zależności od przepracowanych miesięcy - wątpliwe jest przekroczenie pierwszego progu (co widać po komentarzach) 4. możliwość rozwoju i awansu - nie chciałbym wykonywać poleceń "dyrektora" oraz "kierownictwa" które są krzywdzące a to jest na porządku dziennym. Rozwoju to można się spodziewać depresji. 5. dowóz do zakładu pracy (do wyczerpania miejsc) - mocno na plus! 6. dodatek do prania, dofinansowanie do karty Multisport i MultiLife, grupowe ubezpieczenie, pakiet medyczny - nie znam firmy która by tego nie miała więc żadna nowość. Napisane chyba dlatego żeby wydawało się że aż tyle mogą zaoferować. Elegancko 👌 7. pracę w przyjaznym zespole - od pewnego czasu nie znam osoby która z czystym sumieniem to potwierdzi. Nawet jak jest ciut lepiej to "dyrektor" lub "kierownictwo" szybciutko o sobie przypomina😅 Podsumowanie: NIE POLECAM NIKOMU. 3 ZMIANY + RESZTA ATRAKCJI NIE SA WARTE ZDROWIA...

31.10.2025 00:02

Punkt 7 to jest tak że jak jest lepiej i atmosfera się zaczyna poprawiać to pojawia się ,,góra" i zaczyna wywierać presję i naciskać żeby pracować szybciej i nagle zwala dużo roboty do zrobienia.Jak jest luz na magazynie i nie ma presji czasu i nacisku ze strony zarządu to atmosfera jest nawet dobra.Ale jak są naciski i presja to też zaczynają pojawiać się zgrzyty,nerwy,stres.I jak ktoś nie jest w stanie psychicznie znieść takiej sytuacji to naprawdę lepiej niech nie przychodzi do Yorku bo szkoda zdrowia.Bo to trzeba umieć sobie radzić z taką nerwówką i stresem i sobie potrafić z tym poradzić

27.10.2025 16:14

Ciekawe co zrobią gdy przy większej liczbie zamuwień pracownicy poprostu przestaną pracować? A wiem że do tego dojdzie.

28.10.2025 21:07

Jakieś plusy?Ludzi do pracy to mają tylko dlatego że każdy musi się utrzymać i utrzymać swoją rodzinę.Każdy walczy o to żeby jakoś przeżyć i przetrwać.Ludzie boją się stracić pracę bo nie mają żadnych oszczędności i żyją na kredytach.Jak taka osoba straci pracę i nie ma możliwości finansowych i nie może sobie pozwolić na szukanie przez ileś czasu innej pracy to się trzyma pracy w Yorku i na wszystko się zgadza i się nie odzywa przed zarządem jak coś jej nie pasuje.Co innego osoby co mają oszczędności na ileś miesięcy do przodu.Taka osoba nie boi się straty pracy bo wie że ma zabezpieczenie finansowe dzięki któremu przetrwa nawet ileś miesięcy więc ma czas na szukanie innej pracy
    XR

29.10.2025 18:27

Proponuję czytać ze zrozumieniem. Nie ma plusów, to wy macie plusy że ludzie są głupi żeby odejść… brak czasu na szukanie inne pracy? No tak lepiej pisać na Goworku niż szukać ofert na olx czy pracuj pl ale jak kto woli 😊
    ratatuj

26.10.2025 18:13

Uczepiliście się Pani kierownik bo jako jedyna chce wprowadzić porządek w tej firmie, wiadomo że babom z produkcji nie pasują jej wymagania, bo one to by tylko chciały siedzieć, pakować i rąbać (usunięte przez administratora) koleżankom, do których zaraz polecą z uśmiechem na twarzy bo takie są właśnie tutaj fałszywe kobiety. Do kierowniczki na rozmowę pójdą się podlizać, a potem wrócą i wyzywają ją od najgorszych. Nie zapominajcie, ze to wasza praca i musicie podlegać górze. Młode osoby w tej firmie, które są tutaj żeby sobie dorobić jeszcze wyjdą na ludzi i się rozwiną, ale kobiety które robią na produkcji po 10 lat bo nie chciało im się uczyć już zawsze będą żyły tylko tą firmą, plotkowaniem i zazdrością. Może zazdrościcie tego, że Pani kierownik zarabia więcej od was, ma wykształcenie i jest ładną kobietą? A wy zawsze będziecie podlegać innym i narzekać na najniższą krajową
    Sebastian

27.10.2025 15:19

Tej Jagoda i Karina same łazicie i kablujecie do Dorotki. A teraz tu takie mądre. Co juz za mocno wylizany (usunięte przez administratora) że na forum sie udzielamy. Jagoda i Karina największe fleje na zmianie. Pozdrawiam koleżanki kolega z magazynu

27.10.2025 20:44

W końcu imię do czegoś zobowiązuje.Rodzice dając jej na imię Karina to wiedzieli jaką będzie osobą i że to imię będzie do niej pasować.Taka typowa Karyna

23.10.2025 01:51

Patrzcie teraz na to.Przejmą magazyn żeby zrobić z tej hali produkcję,a zaraz będą narzekać że nie ma miejsca na magazynie i że im miejsca brakuje.Na 100% tak będzie i jestem tego pewien.Bo oni teraz przejmują magazyn i jest fajnie i pięknie a jak za chwilę zacznie brakować miejsca na magazynie to się zacznie nerwówka i bieganina.Oni się powstrzymują z wybudowaniem nowej hali,ale jak będą musieli to i tak ją wybudują.Bo jak nie będą mieć innej możliwości to nowa hala powstanie.A mają gdzie ją postawić bo jest miejsce koło firmy jeszcze

25.10.2025 18:49

Dokładnie.A wynajem magazynu to nie jest tania rzecz bo to jest kwota kilkunastotysięczna za mały magazyn a za duży to są już kwoty idące w kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie.To skoro ich stać na wynajem magazynu to oni muszą mieć pieniądze i firma musi dobrze zarabiać.Bo jakby nie mieli pieniędzy i by nie zarabiali to by nie wynajmowali magazynu

25.10.2025 20:43

I tak.Masz rację że chcą wycisnąć firmę jak cytrynę.Wystarczy zobaczyć w jakie branże oni inwestują pieniądze z Yorku.Poprostu biorą wyciskają z Yorku pieniądze i inwestują je w innych miejscach zamiast inwestować w York.Poprostu York traktują jako pralnie pieniędzy które można zainwestować w inne firmy w których mają udziały i mają gdzieś żeby rozwijać i inwestować w York

23.10.2025 23:53

Najlepsza na tym zebraniu to była ta ich lista.Dofinansowanie do kawy?Wogóle nie powinni o czymś takim mówić bo to nie przystoi osobom na tak wysokim stanowisku i jest to śmieszne.Darmowy dojazd do pracy?Przecież gdyby nie darmowy dojazd to połowa ludzi by nie pracowała w Yorku.Bo niektórzy nie mają wogóle dojazdu z swoich miejscowości a inni co mogliby jedźcić pociągiem to nie zdecydowaliby się na to bo z wypłaty musieliby odliczać co miesiąc kilkaset złotych.Takie osoby to już wolałyby znaleźć coś w swojej miejscowości za podobną pensję ale mieć kilkaset złotych w kieszeni.Mało kto by się zdecydował na dojazd pociągiem do pracy.Wypłata jest co miesiąc do 10?Przecież to jest ich obowiązek żeby płacić pracownikom i gdyby nie zapłacili to pracownicy mają prawo odejść z winy pracodawcy i to bez okresu wypowiedzenia.Do tego pracownik który nie dostaje wynagrodzenia ma prawo zgłosić to do Państwowej Inpekcji Pracy lub nawet iść z tym do sądu pracy.To co oni mówią że to jest jeden z plusów w tej firmie.Posiłki regeneracyjne?Następna rzecz która jest obowiązkiem pracodawcy i według przepisów pracodawca musi zapewnić posiłki regeneracyjne w pomieszczeniach gdzie jest poniżej 10°C lub powyżej 25°C.Też posiłki regeneracyjne pracodawca powinien zapewniać podczas prac fizycznych gdy efektywny wydatek energetyczny przekracza 2000 kcal dla mężczyzn i 1100 kcal dla kobiet lub wtedy gdy w okresie zimowym pracownicy pracują na otwartej przestrzeni
    Kolumbijczyk

22.10.2025 15:53

Czy tylko ja zauważam bardzo dużo brak szacunku ze strony wielkiej Pani kierownik Doroty? Guma w buzi (gdzie nam nie wolno) i słuchawka w uchu (tego tez nie wolno). Dofinansowanie do kawy? 🤣 jakie dofinansowanie? Przecież normalnie musimy za nią zapłacić w automacie. Chyba, że o czymś nie wiem 🤔

23.10.2025 01:33

Jak słuchawka w uchu?Przecież to jest niezgodne z BHP i jak coś się tobie stanie bo nic nie słyszałeś to kto wtedy odpowiada za to?W takich sytuacjach zawsze jest afera na całą firmę i dopiero jak coś się stanie takiego to firmy reagują.Tak są firmy gdzie pracownicy używają słuchawek i nikt z tym nic nie robi,ale do czasu kiedy się nie wydarzy jakiś wypadek z tego powodu.Wtedy to wszyscy biegają i nagle zaczynają reagować

Kontakt - York PL Sp. z o.o. sp.k.

POZNAŃSKA 1 62-005 Bolechowo

REGON:630031910

Branża główna: Wyroby z tworzyw i gumy

FacebookIconLinkedinIconYoutubeIconInstagramIcon
    Wasza ekscelencja

22.10.2025 18:40

Odradzam tą firmę. Dorota to kompletne (usunięte przez administratora) Szybciej kłamie niż mówi. Ludzi mają za kompletne (usunięte przez administratora) My mamy tylko robić i sie nie odzywać,lizać (usunięte przez administratora) i wykonywać rozkazy.Magdalena K. To tylko cały czas na wolne ,albo sie zwalnia wcześniej z pracy ,bo taka zmęczona pracą, że musi jechać na wakacje. Ludzi z produkcji też ma głęboko w poważaniu. Kiedyś sama robiła na produkcji, a teraz wielka Pani. Lizus Dorotki. N8c dodać nic ująć. Dorotka mówi jedno,a robi drugie. A Szczepaniak jak piesek lata za Dorotka z krainy Oz. Mówię wam trzeba utworzyć związki firmowe ,odejść od maszyn i nie robić. Ludzie zacznijcie sie szanować. Jak nie ta praca to inna. Świat stoi otworem, trzeba tylko sie ogarnąć i wyjść z głową uniesiona do góry z tej firmy. Niech Dorota ,Zbigniew i jego myszy sami niech robią. 😄

23.10.2025 00:03

Dlatego jak mi się kiedyś powiedzie i będę miał własną firmę to każdą zmianę w swojej firmie będę konsultował z swoimi pracownikami i o każdej zmianie będę im mówił z szacunku do nich.I będę im szczerze mówił o sytuacji w firmie i dlaczego dana zmiana jest potrzebna.Poprostu wprost im powiem co i jak.Nie ukrywałbym tego przed pracownikami czy nie okłamywałbym ich albo nie kręciłbym tylko wprost bym wszystko powiedział.A w Yorku jest właśnie tak że zmiany robią za naszymi plecami,przenoszą nas na inne stanowiska nie mówiąc nam o tym że jesteśmy przeniesieni i przez ileś miesięcy lub już na zawsze będziemy musieli tam pracować i że już nie wrócimy do swojego dawnego stanowiska.A wiadomo że pracownik inaczej patrzy i ma szacunek do tego pracodawcy który nie stosuje manipulacji i nie kręci tylko wprost mówi jaka jest sytuacja w firmie,dlaczego go musi przenieść i co to przeniesienie da firmie.Tak samo z przebudowywaniem firmy jest.Pracownik inaczej patrzy na pracodawcę który dużo wcześniej wychodzi i mówi że ma coś takiego w planach i mówi co to da firmie.A nie że my w Yorku dowiadujemy się w ostatniej chwili o jakiejś przebudowie na danym dziale.Nastepna rzecz to jest taka że jak moja firma by się nie wyrabiała lub wiedziałbym wcześniej o jakimś większym zleceniu to ja sam jako szef pracowałbym razem z pracownikami żeby zlecenie doszło do skutku i żeby klient nie zerwał umowy ani żeby moja firma nie była stratna.Dosłownie wyszedłbym z ciepłego biura i pomagałbym swoim pracownikom.Oczywiście mógłbym kazać pracownikom chodzić na nadgodziny i pracować w każdy możliwy weekend żeby się wyrobić z pracą.No ale każdy zasługuje na odpoczynek,każdy ma swoje życie,do tego zdrowie jest ważniejsze niż praca a takie przepracowywanie się też nie jest dobre i do tego sumienie nie pozwoliłoby mi na coś takiego.Nie można patrzeć tylko na pieniądze i zyski ale też trzeba patrzeć na zdrowie pracowników i ich życie osobiste.A w Yorku jest tak właśnie że tylko gonią nas i każą robić coraz większe normy wprowadzając tym nerwową atmosferę i stres u pracowników co też wpływa na zdrowie.Do tego właśnie patrzą tylko na zyski i pieniądze a wogóle nie patrzą na zdrowie pracowników i to w jakich warunkach często pracują.Pracownicy co pracują tutaj od 15-20 lat to już mają problem ze zdrowiem ze względu na warunki w jakich pracują. Ja właśnie jakbym miał własną firmę to bym jak najbardziej się da zniwelował to ryzyko utraty zdrowia przez pracowników i w tym celu zmechanizowałbym i zautomatyzował swoją firmę najbardziej jak się da.Żeby ludzie jak najmniej robili i żeby ich jak najbardziej odciążyć.Też nie chciałbym w swojej firmie takiej sytuacji jak jest w Yorku że pracownik łamie przepisy BHP żeby zdążyć z wykonaniem zlecenia.To wtedy niech przyjdzie do mnie i ja mu pomogę w pracy i razem napewno jakoś sobie poradzimy.Już nie mówiąc o tym że gdybym tylko miał takie możliwości to każdemu swojemu pracownikowi dałbym extra premię i to nie małą lub każdy dostałby najnowszego Iphone.Po co mi byłby potrzebny kolejny samochód z górnej półki czy kolejny dom/mieszkanie.Ja wychodzę z założenia że skoro pracownicy na mnie zarabiają i dzięki nim mogę żyć na tak wysokim poziomie to im też się coś należy i z szacunku do nich bym się z nimi podzielił.Skoro ja żyje na tak wysokim poziomie to moi pracownicy niech też coś z tego mają
    Pracuś

22.10.2025 10:55

Koniec dobrego na magazynie wszyscy będą rowno pracowac słyszałem właśnie że zatrudniają więcej ludzi bo magazyn ma mieć spowrotem 3 zmiany nocki a za jakiś czas cała firma chcąc nie chcąc przejdzie na czterobrygadówke łącznie z magazynem okres próbny jest po to żeby się wdrożyć na stałe

22.10.2025 12:44

Tak zatrudniają więcej ludzi na magazyn.Tylko że ukraińców albo ludzi bez uprawnień.I też takich co przychodzą pijani do pracy.I większość ludzi których zatrudnili w ciągu ostatnich 2 miesięcy na magazyn to już nie pracują bo sami odeszli lub zostali wywaleni.Takich teraz przyjmują ludzi na magazyn
    Ricky

22.10.2025 10:47

Jak tam po spotkaniu z dyrektorkiem i Dorotka jesteście zachwyceni nowymi propozycjami naszego super kierownictwa .... Ale tu się ostatnio dzieje tylko czekać aż to pier....

22.10.2025 09:04

Czy właściciel wie co się dzieje we Firmie? Czy Pan Filip również? I zgadza się na to wszystko? Przecież ludzie lepiej traktują zwierzęta niż wy Ludzi!!

22.10.2025 09:58

Ale co się dziwić że robią co chcą jak się na wszystko zgadzacie.W Solarisie jakoś produkcja odeszła od maszyn i przestała pracować.A tutaj jak się zgadzacie na soboty za odróbkę i na nie chodzicie i się nie stawiacie że pójdziecie ale za nadgodziny to się nie dziwcie że was tak traktują.W Yorku jest tak: Produkcja się na wszystko zgadza i chodzi w soboty za odróbkę,a magazyn jak zaproponują im sobotę za 50 czyli normalną stawkę to nie ma chętnych.I tak to wygląda że magazyn ma większy szacunek do siebie niż produkcja.I magazyn się nie zgadza na wszystko.Przecież ja pamiętam jak na magazynie była afera bo na sobotę odróbkową prawie każdy wypisał wolne.I te osoby miały powiedziane że im tego nie przyjmą i że muszą przyjść.I tak i tak chłopaki musieli przyjść,ale przynajmniej się postawili i pokazali zarządowi że oni na takie coś się nie będą zgadzać

22.10.2025 10:02

To nie Solaris to mała firma w której nie ma związków! Ludzie się nie odzywaj bo nie chcą stracić pracy.... A jak się odezwiesz to masz zaraz wylot.
    Pracownica

09.10.2025 11:09

Ja mam takie pytanie w sumie dwa .... Dlaczego magazyn może wychodzić na papieroska o każdej godzinie i to po kilka razy dziennie często widzę Panów z magazynu czy oni nie mają żadnej normy nikt tego nie pilnuje ? Pogaduszki papieroski a nas za to gonią . Drugie pytanie czemu magazyn niema nocek produkcja jest gorsza czy co ? Jedna firma a każdy dział ma inne warunki pracy gdzie tu jest sprawiedliwość. Pozdrawiam
    Lala

10.10.2025 18:19

Tak tak tylko stoimy przy maszynach ! I nic nie robimy norma sama się robi ! Zapraszam na maszynę i nabijać 8h i pakować . Zobaczymy czy będziesz taki mądry .

11.10.2025 00:54

Ale taka prawda 90% roboty to wykonują maszyny,a wy tylko mały procent z tego robicie.Produkcja w porównaniu do magazynu to jest zmechanizowana i zautomatyzowana w dużej części
    Do Bajora

09.10.2025 12:01

Bajor ty debi.... byś mnie ostatnio przejechał ciągle gadasz przez ten telefon z kim ty non stop pierdo.... Weź się za robotę człowieku a nie tylko pierdoły i telefon
    Brunetkowa

08.10.2025 11:12

Czesc czy wy też zauważyliście że odkąd jest kierowniczka Dorota to większość pracowników lata za nią podlizuje się jej chyba żeby awansować np pani M.K czy pani w niebieskich włosach i parę innych pan zaczyna się wchodzenie w (usunięte przez administratora) A nie dawno było narzekanie na nią .... Szkoda że ludzie kosztem paru złotych tak szybko się sprzedają w tej firmie nic się nie zmieni jak tak będzie pozdrawiam

08.10.2025 11:25

Wiesz jedni mają zasady i szacunek.I jak im rzuci firma awans i dużo większy zarobek to się nie zgodzą przez to jak byli przez nich traktowani bo pieniądze to nie wszystko.A inni zrobią wszystko dla pieniędzy i awansu i nie mają wogóle do siebie żadnego szacunku.Byli przez nich źle traktowani,a i tak latają za nimi jak pieski i przyjmują awans

02.10.2025 07:57

Poszukiwany jest Kierownik utrzymania ruchu. Jakie zarobki są oferowane na tym stanowisku i co się stało z poprzednikiem?

08.10.2025 10:55

Jak "Dyrektor" (pseudo) oczekuje wyników i z nich rozlicza to powinien zostać rozliczony ze swoich. No to dalej... Kiedy będą wyniki?! Kiedy udowodnisz że Twoje działania mają sens? Kiedy spełnisz obietnice? Dostałeś władze i co? Że Ty się ludziom w oczy nie wstydzisz spojrzeć...

08.10.2025 11:17

On ma słabe wyniki i to widać gołym okiem.Po pierwsze produkcja się nie wyrabia i nie pracuje na pełnych obrotach nawet bo nie ma ludzi co skutkuje tym że magazyn jest pusty,a to z kolei skutkuje tym że auta czasami wyjeżdżają bez zamówionego towaru bo nie ma go nigdzie na stanie magazynowym.I magazynierzy ładują auta,a liderzy usuwają w komputerze towar którego nie ma na stanie.Po drugie ludzie masowo odchodzą bo mają dosyć pracy z tym dyrektorem i idą do firmy gdzie lepiej szanują ludzi.Poprostu dyrektor nie potrafi zachęcić pracowników do pracy w Yorku i ich tu utrzymać.Na magazynie jak nie było ukraińców to teraz są bo magazynierzy też odchodzą bo nie chcą pracować z takim dyrektorem,a też nikt nie chce tutaj przyjść nowy to muszą brać ukraińców z agencji pracy. Poprostu osoby co się szanują to nie chcą pracować w takiej atmosferze którą wprowadził dyrektor i masowo odchodzą.

07.10.2025 11:36

Czego uczy York? 1.Zaczyna rozumieć ludzi co mieli na myśli jak mówili że zawsze trzeba dążyć do tego żeby nie mieć nikogo nad sobą i żeby być samemu sobie szefem.(I to już zrozumiesz po miesiącu czy dwóch pracy tutaj). 2.Uczy też tego żeby podczas umowy o pracę kombinować i znaleźć sobie inną pracę lub założyć firmę i ją rozwijać.A dlaczego?Bo wtedy w każdej chwili jak cię zdenerwują to możesz rzucić wypowiedzenie.Albo masz już alternatywę w razie jakby tobie nie przedłużyli umowy.Poprostu nie czekać do końca umowy i liczyć na to że tobie przedłużą bo oni potrafią kilka dni przed powiedzieć o tym że twoja umowa nie zostanie przedłużona. 3.Uczą też tego że dla nich to jesteś nikim.Jesteś zwykłym śmieciem i numerkiem którego można łatwo zastąpić.I traktują cię jak śmiecia bez żadnego szacunku.I nawet tobie nie podziękują i nie pochwalą za dobrze wykonaną pracę tylko ciągle jesteś wyzywany za rzeczy które źle zrobiłeś.A jak coś zrobiłeś dobrze to tego nie zauważają.Generalnie na pochwały w tej firmie to nie ma co liczyć.

01.10.2025 22:36

01.10.2025 23:02

On dopiero co przyszedł na magazyn do Yorku i już jest legendą firmy.Każdy w Yorku go zna i inni pracownicy wyją razem z nim i się śmieją z jego wycia.Przynajmniej jest wesoło i śmiesznie.W życiu trzeba umieć się śmiać i nie można być poważnym cały czas i wszystko brać do siebie ponieważ możnaby zwariować jakby się wszystko brało na poważnie

01.10.2025 15:28

Dlaczego pani kierownik nierozmawia z pracownikami tylko przychodzi do lidera ??? Może zwykły pracownik to dla pani kierownik to za niski poziom
    XXXXX

01.10.2025 21:38

Ale to jest chyba normalne.Lider i zastępca lidera którzy mają stały kontakt z pracownikami to wiedzą najwięcej i najlepiej i mają najwięcej informacji.I ty jako pracownik przychodzisz do lidera czy jego zastępcy z każdym problemem.A kierownik jest w stałym kontakcie z liderem więc na bieżąco wie co się dzieje bo lider wszystko kierownikowi przekazuje.Więc po co kierownik ma rozmawiać z pracownikiem jak ma od tego liderów czy zastępców lidera?Wogóle ktokolwiek z was idzie z czymś do dyrektora czy prezesa?No nie.Najczęściej to idziecie do lidera i jego zastępcy.I czasami idziecie do kierownika jak macie sprawę która jest stricte do kierownika skierowana
    Pracuś

01.10.2025 22:18

To nie jest pani kierownik ona nie nadaje się do niczego niema żadnego pojęcia o rządzeniu a zatrudnił ja dyrektor po znajomości generalnie wprowadza swoją kadrę żeby miec zabezpieczenie wokół siebie a co swoi to swoi . Brak słów co sie w tej firmie wyprawia

01.09.2025 19:26

Powiedzcie mi o co chodzi i co się dzieje że produkcja się nie wyrabia i że magazyn jest pusty.Produkcja nie nadąża i zdarza się że kierowca czeka na towar który nie jest wogóle zrobiony.Tak pustego magazynu to dawno nie było
    Roksana

22.09.2025 09:17

Wracając do tematu pracy, ciekawe że jednak ludzie zostają. Mówicie, że ktoś się chciał zwalniać ale jednak został, to może znak że da się tu lepsze warunki wynegocjować?
    Xd

30.09.2025 11:11

Na pewno 😀 zostają ci którym brakuje do emerytury niewiele i reszta takich którzy nie widzą świata poza york. Nie pozdrawiam
    Rob

03.09.2025 16:46

w umowie zapisana jest premia. Czy firma wypłaca premię? jeżeli tak to w jakiej wysokości?

28.09.2025 15:59

Pracodawca ma obowiązek wypłacenia pracownikowi zatrudnionemu na umowę o pracę wynagrodzenia nie niższego niż płaca minimalna, która od 1 stycznia 2025 roku wynosi 4 666 zł brutto. Wypłacanie niższej pensji stanowi naruszenie praw pracowniczych i grozi pracodawcy karą grzywny od 1 000 do 30 000 zł, a także nakazem wyrównania wynagrodzeń.
    Ona

29.09.2025 09:05

Ciągle w kółko to samo piszecie ludzie, przecież żadnej podwyżki nie będzie nie macie na co liczyć do póki Jest Pan Z i Pani D...!! Po drugie są zebrania to się nikt nie odzywa a na forum to se możecie pisać!

07.09.2025 12:57

Zuzanna

07.09.2025 22:01

Hmm może Mateusz Lukasz Patryk jest tego cały alfabet ważne że sponsoring jest wysac z faceta do ostatniego centa poczujecie cipke zrobicie wszystko !!!

08.09.2025 00:10

Nie każdy facet taki jest.Mnie wiele dziewczyn próbowało uwieść,ale im się nie udało.I mimo że dziewczyny mnie podniecają to i tak tym co próbowały ze mną flirtować to się im nie udało.Poprostu nie wszedłem w ich grę i nie byłem zainteresowany

Zostaw merytoryczną opinię o York PL Sp. z o.o. sp.k.