brak logo

K-EX

Wrocław

Opinie o K-EX

jo 2014-10-20 21:48:03
Proszę Państwa dodaje treść maila jakiego dostałem niby z ofertą pracy z firmy K-ex żeby nikt nie dał się nabrać bo zostanie oskubany.

Dzień dobry.

Dziękujemy za zainteresowanie się naszą propozycją pracy w naszej
firmie kurierskiej.
Po rozpatrzeniu Pana CV podjęliśmy decyzję o zaproponowaniu Panu pracy
na stanowisko kierowcy.
Początkowe wynagrodzenie to 3600zł plus ewentualne nadgodziny.
Praca 5 dni w tygodniu po 8h, pełne ubezpieczenie. Służbowy samochód.
Miejsce pracy: obszar do 100km od Pana miejsca zamieszkania.

Pozostało jeszcze kilka formalności. Będzie Pan potrzebował konta
bankowego z kartą debetową.
Na to konto będą Panu wysyłane pieniądze na paliwo i ewentualnie w razie
potrzeby
na naprawę samochodu.

Proszę założyć konto bankowe w PKO. Z przyczyń bezpieczeństwa musimy
posiadać wspólny dostęp do konta.
W celu sprawdzania historii transakcji itp.
Więc proszę się udać do najbliższej placówki PKO, założyć nowe konto
bankowe. Ważne, aby konto posiadało kartę kodów jednorazowych i dostęp
do internetu. Jak Pan to już uczyni to proszę o wysłanie do Nas:
-Skanu lub zdjęcia karty kodów jednorazowych (proszę zetrzeć kody, aby
były widoczne)
-loginu i hasła do konta PKO.

Prace rozpocznie Pan w połowie listopada. Proszę o jak najszybsze
załatwienie formalności z kontem bankowym, gdyż jest z tym dużo
formalności i muszę mieć to wcześniej. Resztę formalności
załatwimy przy podpisywaniu umowy. Mam zaplanowany 2 tygodniowy urlop,
więc przez ten czas będę niedostępna, liczę że jak wrócę z urlopu to
będę miała wszystko o co Pana prosiłam.

Jeżeli wszystko przebiegnie pomyślnie to zaprosimy
Pana do naszej firmy na podpisanie umowy na czas określony 6
miesięcy.
Jeżeli nasza współprace będzie mile przebiegała po tym terminie jesteśmy w
stanie zaproponować Panu umowę o pracę na czas nieokreślony.



Z poważaniem
Sylwia Storczyk
Dział kadr.


K-EX SP Z O O (KRS: 0000326471, NIP: 9591856995, REGON: 260287537)
1
ahmed 2014-10-21 17:04:31
To nie K-ex tylko naciągacze... mail inny niż firmowy.
jo 2014-10-21 22:16:06
To już wiem dodałem tylko żeby ktoś inny się nie dał nabrać a oficjalny komunikat jest już na ich stronie o tych oszustach.
były 2014-10-22 14:33:49
Przeczytajcie opinie o firmie na opinioneo - przecież to fikcja wprowadzona aby poprawić wizerunek, zaufane osoby mają obowiązek wystawiać pozytywy w pracy ... a tak w rzeczywistości tylko negatywne opinie są prawdziwe ... obecnie zmienili zasady wynagradzania - bo stawiają na jakość :), a tak naprawdę chodzi o cięcia kosztów - oczywiście na kurierach ... jakość w listopadzie spadnie jak połowa kurierów otrzyma niskie faktury i złoży wypowiedzenia ... moim zdaniem firma jest pa pochylni i zbliża się ku .......
2
kurierzyna 2014-11-13 20:37:30
wiedzialem ze nie bedzie lekko bo to kurierka ale w tej firmie tylko stracisz swoje zdrowie praca po 14h dziennie i na kazdym kroku patrza tylko gdzie ci zabrac cos z faktury wszystkio to co pisza ludzie to prawda !!! Ludziska nie pracujcie dla tych szumowin i gnid !!! zlodzieje i tylko patrza jak ci dopiec jak okrasc z twoich zarobionych ciezko pieniedzy
2
viera 2014-11-14 11:07:38
Zgadzam się szczególnie wrocław
1
może niedlugo kurier ... 2014-11-15 10:51:09
witam dostałem propozycję z K-EXa na pracę w GDA. Proszę o informację jakie są stawki - czy da się zarobić?
3
aabb 2014-11-18 14:06:07
Oddzial wrocław to kpina, kurier z terenu rawicz kłamie i oszuki]uje że paczke dostarczył a to nieprawda, w dodatki był bardzo nieuprzejmy. skargi bez odzewu. Śmiech na sali
1
kurier 2014-11-25 18:37:34
odpowiedź do może niedługo kurier - K-EX w GDA - nowy Dyrektorek własnie otrzymał 29 wypowiedzeń kurierskich na 50 kilku kurierów
1
kurier 2014-11-25 21:37:12
Praca to teraz porażka .... 2.40 ZA STOPA PLUS ZA KILOGRAMY MAKS 90GROSZY . CZYLI 3,30 DOSTAJESZ ZA DORĘCZENIE 30 KILOGRAMOWEJ BRYŁY"DRZWI,ZDERZAKI ITP.
W DORECZENIU MASZ ŚREDNIO 40-50 STOPÓW. OPŁATA PALIWOWA 4 STREFA TO 75ZŁ GDZIE DZIENNIE WYDAJESZ REALNIE OK 120-140ZŁ PO POŁ MIECIĄCA WYSTAWIŁEM NA NOWYCH UMOWACH 3200 GDZIE KOSZTÓW MIAŁEM OK 2000TYS. NIE LICZĄC AMORTYZACJI ŚREDNIO ZOSTAJE 2TYS MIESIĘCZNIE CHYBA ZE KUPISZ NOWE OPONY ZOSTANIE CI 800ZŁ ... ZA CAŁY MIESIĄC PRACOWANIA PO MINIMUM 12 GODZIN . CHYBA ZE DOSTANIESZ AKRĘ ZA "ZŁA WPŁATĘ "ALBO ZA UMOWY PLUSA ITP . NIE POLECAM
2
Eguś 2014-12-05 10:04:49
NAJGORSZA FIRMA PRZEWOZOWA NA ŚWIECIE!!!!!!! Długie oczekiwanie na kuriera,ażeby dodzwonić sie na ,,infolinie,, o ile takie cos jest u nich, to graniczy z cudem...Czekam na odbiór już tydzień...mało tego,pobrali już pieniądze i żadnych efektów..Wie ktos czy mozna odzyskać te pieniądze?
kex kurier 2015-01-22 21:07:05
wystawiam faktury srednio 3,5tys. na pół m-ca
Łącznie 7tyś minus: paliwo ok.3tys, zus 1tys, inne koszty(telefon, ksiegowa itp.) 500zł + jakieś podatki
Zostaje 2-2,5tyś miesiecznie jeżeli się nic nie popsuje w samochodzie... szkoda, jednak, iż się psuje
Za pracę od 7-17 troszkę za mało
kurier 2015-01-22 21:10:16
2tyś odjąć opony to wyjdzie nawet 1tys 200zł jeżeli nic się nie popsuje
1
xXx 2015-02-05 14:43:31
Spedytor K-ex z Rzeszowa to ćpun i alkoholik - taka to jest firma
1
Marek 2015-02-06 17:14:42
łódź - NAJGORSZA firma kurierska ..... kłamią , że byli .....a nie byli , kurierzy niemili , NIE POLECAM !!!!!!!!!! NIE POLECAM !!!!!
kur... 2015-03-13 09:27:58
chodzą słuchy - kex się sprzedał dla jakiejś firmy niemieckiej ... GEIS czy coś takiego? ta firma nigdy się kurierką nie zajmowała a więc jest jedna wielka niewiadoma bo to jest firma spedycyjna i czy ona nie zamknie kexa aby nie przynosił dalszych strat a przejmie tylko struktury i niektóre oddzaiły
1
kurier 2015-03-14 21:49:30
kobito co ty tu wypisujesz za brednie idz do garow, a tak powaznie to kto ci kazal zamawiac kuriera kex trza bylo od razu przed zakupem zapytac jaka firma bedzie dostarczala to bys KLOPOTOW NIE miala !!!! oooo i to cala prawda o tej firmie. Kurier nie jezdzi po zadupiach bo mu placa zlotowke za dostarczenie a ma z twoja paczka zrobic 15 razy DWA to policz ile musi dolozyc bo ta gówniana firma to dolozy ale KURIEROWI KARE na koniec miesiaca.
3
geis 2015-03-17 10:34:50
hej, wejda geisy będzie lepiej :)prezes stary wyjadacz paczek i palet w CZ i SK, zna się na swojej robocie...niektórzy jeszcze się zdziwią!
Kurier Odz KAT 2015-03-26 20:28:13
Nie będę się rozpisywać na forum jeżeli ktoś chcę się dowiedzieć coś o pracy kuriera na oddziale KAT, zapraszam do kontaktu osobistego udzielę informacji.
Jeżeli jakaś firma na terenie oddziału KAT w szczególności miasto (Żory/Jastrzębie) chciałaby nawiązać współprace zapraszam do kontaktu.

Pozdrawiam.


kOdzKAT@wp.pl
k.. 2015-04-10 10:02:16
@geis - nie byłbym tego taki pewien - podobno kex to twór na glinianych nogach, i ciekawe ile "trupów w szafie" znajdzie nowy zarząd z geisa ... znając życie nie do końca są zorientowani o zadłużeniu firmy ... i nie do końca sa zorientowani jaka kadrą kierowników i biurem zarządu dysponuje ww firma
des 2015-04-14 18:37:55
Jasne wszędzie jest tak fajnie, zawsze możecie w UPS tyrac za 1200 na ręke i bez kosztów. Albo DHL ale nie zapomnijcie codziennie wyglancować auta, stawić się o danej godzinie do pracy a ajk zwiększy Wam sie ilośc paczek w rejonie to od razu go przytna abyscie sie nie zatyrali - czyt. zarobili za duzo. Kazdy ma wybor, a w ogole trzeba bylo zostac policjantem a nie do kurierki sie pchac.
A co do K-EX jakos niby bida i nedza a rzadko kiedy wlascieciel jezdzi u siebie, przeważnie płaci kurierom dniowke i to nie malą i oczywiście zawsze jak każdy polski biznesmem szlocha ze mało. Faktury co 2tyg a nie jak w &ce co 2 miesiace bo fakturowanie po miesiacu i przelew 30 dni. Kazdy wybiera co lubi.
1
ciekawy 2015-04-30 09:26:48
Czy aktualna sytuacja k-ex jest stabilna? czy warto kandydować do tej firmy? podobno będą duże zmiany?
ciekawy 2015-04-30 09:26:48
Czy aktualna sytuacja k-ex jest stabilna? czy warto kandydować do tej firmy? podobno będą duże zmiany?
kris 2015-06-01 14:49:58
Bardzo nierzetelna firma nie polecam,przesyłka została odebrana dzień po terminie i mimo zapewnień kuriera nie została doręczona na czas ,mimo tego iż w docelowym mieście była w sobotę przed południem według listu przewozowego to dostarczyli dopiero dopiero w poniedziałek.Żenada
Natalia 2015-08-20 15:53:18
Niewiem czy jest dobra czy nie ale mam wrazenie ze ta firma nawet nie stala kolo firmy kurierskiej... dostalam sms o zekomej paczce i musze zaplacic 700zl co mnie bardzo zdziwilo bo nic nie zamawialam ponadto mieszkam za granica niewiem skad mieli moj nr telefonu . Porypane troche, dzwonia na holandie a chca dostarczyc paczke rejonach Poznania.. probowalam sie dodzwonic na infolinie dowiedziec sie oco chodzi z ta paczka to nikt nie odebral a dzwonilam kolo 10 razy... szok
kendo 2015-09-09 08:49:56
@józia. powodzenia! ha ha ha
niko 2015-09-21 18:02:18
K-ex Łódż, kurier oszust, mam wrazenie , ze nacpany, dyspozytorka kłamie, paczka u nich bez mozliwosci odbioru. K-ex Łódż kradna przesyłki.
1
pawo 2015-10-11 12:51:30
A kiedy mieli dostarczyć? W Niedzielę??
WITEK987 2015-10-12 21:46:42
Rozładunek odbywa się zawsze w sobotę a dostawy są dopiero w Poniedziałek. Istnieje dostawa w sobotę za dodatkową kasę ale tylko w miastach gdzie jest oddział. Standardowa dostawa jest w dni robocze od poniedziałku do piątku bez względu na to czy paczka trafi na magazyn doręczający w sobotę czy w niedzielę
EvE 2015-10-13 12:56:40
Ja też dostałam sms o tym , że mi paczkę dostarczą od firmy, która chyba nawet nie istnieje i mam przygotować 945,00 zł. A nic nie zamawiałam i nigdy nie korzystałam z tej firmy kurierskiej. Oczywiście pod podany nr biura obsługi klienta nie można się dodzwonić. Więc nie wiem za bardzo co robić. jak się to skończyło u ciebie?
itkaxx 2015-11-21 12:35:22
TOTALNA PORAŻKA Z TYM KURIEREM!
Czekam 3 dzień na przesyłkę i nic. Dzwoniąc na infolinię podali mi numer do kierowcy. Zadzwoniłam powiedział, że się nie wyrobił i czy może przywieźć nastepnego dnia o 10. Myślę spoko, co mi tam, ale nie przyjechał. Dzwoniąc o godzinie 12 okazało się, że jest w innej miejscowości oddalonej 15min drogi od mojej i on powiedział, że będzie około 20! Wyśmiałam go i powiedziałm co myśle na ten temat. Odłączył się. KPINY!
2015-12-04 10:17:25
Bardzo przestrzegam przed korzystaniem z usług KE-X,dwie doby czekałam na kuriera by odebrał przesyłki,po tym jak udało mi się dodzwonić cudem na infolinię poinformowano mnie ,że muszę czekać jeszcze dwie doby bo nie mają kuriera i tu nadmienię ,że mieszkam w centrum dużego miasta i jakieś 10min drogi od siedziby firmy KE-X,cóż więcej trzeba dodawać....
1
Dorota 2015-12-08 15:21:59
Najgorsza firma jaka znam do tej pory! kurier kawał chama i prostaka! przysylaja sms ze paczka bedzie w danym dniu po czym kurier ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszystko bo piatek weekend czas do domu nawet nie pofatygowal sie przyjsc i dostarczyc przesylki ! w poniedzialek wielki problem bo nie ma nikogo w domu ani z sasiadow tez bo normalni ludzie pracuja do poludnia po czym haslo kuriera"to pani problem a nie moj bo pani w domu nie ma" bezczelność juz nie zna geanic..pracuje w jednym miescie do godziny 17 niby a nawet nie umie sie dostosowac do klienta ktory placi za przeslke!! nie polecam! Chamstwo na infolinii kierownik dzialu nie odbiera tel bo pewnie ma co dzien setki tel z pretensjami chamscy kurierzy firma kogucik! i tyle! Nigdy wiecej!!!!!!!
1
fizol 2016-03-16 10:30:48
jak dla mnie to firma-porażka, mówie o oddziale w krk, syf, brud, zero organizacji, nie ma szafek dla magazynierów, nawet wieszaka i stołu. najlepsze jest to że kurierzy wjeżdżają autami na magazyn, smrodzą tymi swoimi trupami a magazynierzy muszą w tym pracować, kierowniś nie reaguje bo się ich chyba boi, rampa na zewnątrz bez dachu więc jak pada to na wszystko, skanery albo niesprawne albo login nie wchodzi albo akurat jest za mało bo kurierzy wzięli, do roboty na 4:00 a dojechać nie ma czym bo firma na końcu świata, ogólnie nie polecam, ludzie omijajcie ten bajzel, szkodz czasu i zdrowia
Bombel 2016-03-23 14:09:21
Byłem na rozmowie rekrutacyjnej "pracownik biurowy". Ogłoszenie dotyczyło prowadzenia biura reklamacji obsługi, zapomnieli dodać, że praca na 2 zmiany i płacą max 1400 na ręke plus premia jak się kierownikowi spodoba do 400 nie wiem czy netto czy brutto. Z zewnątrz busy magazyn itd jak w opisach powyżej syf i brud.
ciekawy 2016-04-19 18:01:47
Hej. Na jakie zarobki może liczyć przedstawiciel handlowy? Podstawa + premia?
Były pracownik 2016-04-24 17:48:47
K-ex to Golec dyr operacyjny reszta to masakra.Dyr oddziałów większości podobno to lizusy Prezesa bez pojęcia a bez Golca nie ma firmy. Byłem PH teraz dają 2,5 brutto. Nie narobisz się bo mój szef to był z piwa gość i nic nie robił jest w sumie 3 regionalnych i nie mają pojęcia o pracy. Dostaniesz premie i nie narobisz się jak potrzebujesz skoda oktavia i nie chcesz się narobić się idealna firma. Trzech regionalnych nie zna się sprzedaży to są jaja. żałuje że odeszłam a teraz muszą zsuwać w konkurencji ( też obiecali cuda) i więcej nie zrobię.Ale mam przynajmniej mądrego szefa. Pozdro były.
1
bobo 2016-05-26 11:01:33

Witam, panowie przewożnicy jak płaca w kex, podrzuci ktos jak to wyglada, tzn ile km robi na rejonie i ile ma od paczki dost i obebranej?
kurier 2016-06-01 17:15:48
Witam w Płocku jest bardzo pracowity odpowiedzialny i kompetentny SPEDYTOR po protekcji z panem Dyrektorem nie mówiąc nic o pewnym magazynierze który jest tak mądry o urodzie nie wspomne i kompetentny że mucha nie siada.Kobieta która prowadzi tą "firmę" tryska takimi pomysłami odnośnie rozwiązań organizacyjnych ktoś może być dobry w fachu tym który robi się ale jak odpowiednio nie poliżyszesz tyłka to lecisz otacza się ludźmi miernymi wyniki ma żadne przyjeżdża Pan Dyrektor poklepuje po ręku i mówi jak będziecie pracować rozwozić i szybciej rozładowywać za weryfikacje paczek pani i Dyrekcja też pobiera sobie odpowiednią kwotę pieniądze natomiast dzieli się zyskami z sobą i panem Dyrektorem kurierzy i magazynierzy mogą zapomnieć o jakieś podwyżce nie polecam omijajcie łukiem Pamiętajcie szkoda czasu i pieniędzy na magazynie zarabia się 2100 bruto i może 10% premi to jest max przykre ale prawdziwe
KEX Lodz 2016-06-01 20:23:37
U nas już nowy Tomcio regionalny ściąga swoich.
Ponoć za ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na magazynie ma teraz odpowiadać jakiś pajac zamordysta z Dpd. A za nas kurierow jakaś nawiedzona panna też Dpd. Tak więc nie dość że jest ch..owo to jeszcze będzie kolesiowiostwo.
kurier 2016-06-03 20:44:36
W Płocku jak sie zmienił kiedyś na chwilę Dyrektor i miał zwolnić już niedługo panią Spedytor to chodziła błagała żeby nic nie mówić co się dzieje w odziale no ale jak niestety pani oszczędziła stołek bo dyrektora zwolnili i pozostał jej protegowany Dyrektor znają się z pewnej firmy spedycyjnej o kapitale polskim to dalej jest syf ludzi ma kilku którzy którzy za 100 złoty sprzedadza wszystko tyczy się magazynierów jak i pan z biura powiem krótko towarzystwo wzajemnej adoracji
Kurier Płock 2016-06-04 20:58:38
Dyrektor w Warszawie otacza się swoimi ludźmi to zrozumiałe u siebie na sortowni ma swoich w Płocku ma swoja panią Spedytor nic ując nic dodać 2010 wysadził z siodła człowieka który włożył podwaliny w Płocku żeby był Kolporter później K-ex osobę którą wsadził na stołek swoją nie kompetentną mierna i nie nadająca sie na te stanowisko która wszędzie wietrzy spisek równie
KEX Lodz 2016-06-06 21:56:45
Dlaczego kurierzy z łódzkiego Kexa odchodzą na potęgę?
glover 2016-06-14 18:07:42
W Łodzi to się będzie dziać, jak was do Strykowa przeniosą i będziecie mieć codziennie zarząd za drzwiami.
W Kexie ldz 2016-06-14 19:32:15
Kex w strykowie już widzę zapieprzanie po 400 km za te pieprzone grosze, frajerów szukają. A te barany z Tba lecą jak łysy na Suchary. Ciemnotę wam wciskają a leszcze się łapią. Firma Kex to dno dna.
1
Obecny zaraz były. Kexowianin 2016-06-15 05:29:27
Siedzę w tej firmie ok 5 lat i jeszcze nigdy nie było tak źle, haos dezinformacja ściema za sciemą, kolesiostwo. Dostałaś tel samochód i komputer. Wow!!!!!!! Kurcze w dzisiejszych czasach to zwykle narzędzia dla handlowca. Rozumiem że jest się z czego cieszyć bo do niedawna był to zeszyt i bilet miesięczny :-)
Kasa ma te rarytasy jak zwykle z kurierów.
5 lat w tym dziadostwie to zdecydowanie za dużo. Moje 2 trasy jedyne do których nie dokładalem przejęli nowi po TBA. Zostałem z nierentownymi wiochami.
Tobie życzę powodzenia. Jak wszyscy inni szybko przejrzysz na oczy.
1
astra 2016-06-16 00:10:17
Jak ci jakaś firma kurierska da 30% więcej zarobić to idź i się nie zastanawiaj.
Tylko tam będziesz musiał dowieźć nie 50 paczek ale 80. Tyż bedzie źle.
Prawda 2016-06-22 15:01:21
W pełni zgadzam się z ta Opinią Kex w Łodzi to syf robiłem tam kilka miesięcy i każdemu odradzam ta firme ludzi traktują jak śmieci, przewoźnicy są mamieni obietnicami z nieba a po tygodniu jazdy kładą wypowiedzenia jedno wielkie kolesiostwo. nie dasz, to jeździsz z 15 stopami 400 km
jasiek 2016-07-22 20:45:29
co roku to samo, ludzie czy wy nie zrozumiecie ze ta firma to dno (pracowalem tam 2 lata) Znam sytuacje od magazyniera po kierownika. Jak wam to wbic do glow ? dalej popelniaja bledy i ktos sie zatrudnia. Na szczescie jest wiecej ludzi co opisuja jak traktuje sie pracownikow kexa i na szczescie jest internet do podzielenia sie opinia. Oszukuja, oklamuja, nie wyplacaja calosci pieniedzy, ucinaja kase za cos czego nie zrobiles. Totalny brak szacunku do czlowieka i jego pracy. Zamykac to pseudo przedsiebiorstwo i koniec. Nie dajcie sie nabrac na obietnice. Zycze powodzenia w szukaniu pracy ale szczerze odradzam wam Kexa
3
gość 2016-07-22 21:05:28
Hej, wiecie jakich zarobków można się teraz spodziewać? W sumie się miały pojawić się jakieś premie do nich, ale wypłata i tak jest w pełni terminowa.
2
Zostaw swoją opinię o K-EX - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie K-EX