brak logo

Fabryka Maszyn Budowlanych FAMABA SA

Głogów

Opinie o Fabryka Maszyn Budowlanych FAMABA SA

zaufany 2011-02-24 19:53
jedna z gorszych firm w Głogowie kiedyś było dobrze a teraz nie znasz dnia ani godziny kiedy dostaniesz wypowiedzenie zarobki jak jałmużna o podwyżce można zapomnieć[usunięte przez moderatora] odradzam pracę w tej firmie
4
kfjo 2011-10-26 10:49
Tragiczny zakład brak organizacji ogólny chaos i pretensje do załogi. Ciągłe poganianie pracowników. [usunięte przez moderatora] , zakład w którym nie dba się o pracownika liczy się tylko produkcja. A wolne weekendy tyko dla biurowych.
5
annonimmmmmmmmm 2013-03-26 10:39
anonim - 2009-03-27 20:33:13

Dodaj opinie o Fabryka Maszyn Budowlanych FAMABA SA - Głogów. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
FAMABA -zaklad jak zaklad,ale za kontrolerów jakosci sie nikt nie wezmie,wymagaja ,sa chamscy uwazaja sie za kogos lepszego,siedza w biurze,robia co chca,a za nich sie nikt nie wezmie,przychodza do pracy na druga zmiane po kilku piwkach,,,,,,,,,,,,,,,,super pracownicy,biora niezla kase za to,tylko za co????
1
2013-09-21 19:03
Porazka.
3
lp 2014-07-12 19:19
W porównaniu do ilości pracy to płacą mało, na zakładzie całkowity zakaz palenia i używania telefonów.
1
GERD ;-) 2016-09-08 23:51
Minusy:
Brak ogólnej wentylacji w szczególności na stanowiskach spawalniczych (drut proszkowy), gaszenie i tak słabego oswietlenia w ciągu dnia, ciaknąca woda po instalacji elektrycznej podczas deszczu, zimą temp. na hali bliska 0'C, w ostatnim czasie (2016) masa wypadków w tym parę ciężkich, socjal bardzo marny 400zł. (brutto) dodatek na wakacje, 300zł. na święta, chos, nieład i tak wiele jeszcze by tu pisać ... PIP tylko krąży, ale efektów zero.
Plysy:
Wypłata na czas
Absencja 200zł. (brutto)
Premia jakościowa 10% stawki zasadniczej
2
ziko 2016-09-09 11:55
a to jak dokładnie czy możesz mi zacytować jest zapisane w umowie to ewentualne potrącenia za absencję?
Spawacz 2016-11-11 13:58
Zarobki 2050 zł za miesiąc na trzy zmiany. Chyba, że się włazi w d...ę szefowi to da premię. Dziadostwo i kpina. Brak szacunku dla pracowników i faworyzowanie swoich przydupasów.
1
pracuś 2016-12-16 22:35
Powiem tak firma w tym roku 2016 posunęła na dużą skale zakrojone inwestycje.
To co rzuca się w oczy to wymiana na hali wież wiatrowych dachu który przeciekał (poliwenglan przezroczysty).Przez co nie trzeba w dzień światła sztucznego.
Nowych bram rolkowych .I zaczęli grzać temperatura nie spada poniżej 15 stopni.
Zakupili nowe automaty do spawania na obwodach .Podwyżki inflacyjne tak.jeżeli
się sprawdzisz indywidualne.
Lecz co mi się nie podoba to jak postąpili z ludzmi w tym roku.
Za to że byłeś na chorobowym więcej niż 20 dni to nie dostałeś ani grosza.
I za drobne przewinienia dla mnie śmieszne też nic nie dostałeś.
Wszech obecna dyscyplina i rygor tak jak w wojsku.
Elo 2016-12-17 05:42
Haha 2050zl? To chyba kible sprzatasz albo latasz z miotla i taczka na pierwszej zminie. Rygor jak w wojsku? Chyba Ci sie firmy pomylily. Jak masz zle informacje to sie nie wypowiadaj bo jak ktos mial ponad 20 dni chorobowego dostal polowe "13". Firma sie rozwija i prze do przodu. Najlepsza firma zaraz po kghm. Ja osobiscie nie zamierzam sie z famaba w najblizszym czasie rozstawac. Pozdrawiam wiecznie niezadowolonych :)
4
pracuś 2016-12-17 13:39
No dobra kolo.Za używanie komórki na hali po premii.Za to że siedzisz na krześle
i odpoczywasz bo się zmęczyłeś po premii.
Ściśle przestrzegane przepisy BHP (zawinisz po premii).
Wkurwiło mnie to że jak miał człowiek więcej niż 40 dni chorobowego nie dostał "13".
Także za uchybienia zabrali"13}
Postąpili z ludzmi jak ze śmiećmi.
Mogli chociaż wypłacić za przepracowane miesiące a nie zabierać całej!
Ziomek 2017-01-07 19:00
Siemka panowie zastanawiam się nad tą firmą widzę że komentarze jak zwykle różne są :) więc mam kilka pytań:
1.Na jaką stawkę można liczyć tam na start jeśli ma się już jakieś doświadczenie na maszynach? słyszałem że co roku są jakieś podwyżki ?
2.Jak z dodatkami to wygląda jeśli się starasz to chociaż ktoś cię doceni i nie chodzi tu o wchodzenie komuś w d.. :)?
3.Ile można wyciągnąć w tej firmie razem z różnymi dodatkami i można robić nadgodziny?
4. Podobno za dojazdy też zwracają jak to wygląda?
5. Premie na święta zawsze są?
6.I jak z tymi wakacjami podobno cały zakład staje i wszyscy w jednym terminie idą?
Pl 2017-01-19 08:54
1. 14 do 16 brutto
2. Jesli sie starasz mozesz pisac podanie o podwyzke
3. Roznie mozna wyciagnac z nadgodzinami smialo ponad 3000 zalezy ile zrobisz
4. Za dojazdy jest dodatek
5. Premie sa
6. Zaklad stoi na 2 tyg
Zainteresowany 2017-01-19 09:59
Witam mam pytanie. Jestem zainteresowany praca w Famabie. Mam doswiadczenie i kursy. Ktos pomoze sie wkrecic???
Maniek 2017-01-31 02:54
Brak wentylacji na halach
Temperatura nie zgodna z przepisami bhp ( za niską)
Brak weryfikacji umiejętności w stosunku do zarobków. Nowy pracownik po roku zarabia więcej niż starzy .

Firma inwestuje lecz najwięcej w kamery które mają niby na celu poprawę bezpieczeństwa a w rzeczywistości WszYscy wiedzą po co.

MAJSTER z hali D wiecznie na psychotropach co odbija się na moralach i psychice załogi ( wieczne pretensje zmiana pracy co chwile, kapowanie kierownictwu ma we krwi )

Mimo wszystko firma jest doskonałym miejscem na zdobcie doświadczenia bądź pomostem w emigracji za granicę


3
Gerd2 2017-02-20 17:02
Minusy z Hali D:
- Zimno gdy na dworze -5 na hali 5+
- zapylenie tragiczne masek z nawiewami nie ma , dostaniesz ale po paru latach pracy
zarobki po roku caly miesiac bez urlopu na telefon i l4 = 2500-2700 bez nadgodzin.

A konstrukcje wyslane na rynek wschodni i na caly swiat wiec biorac pod uwage prace a najbardziej jakos z jaka maja byc te konstrukcje wykonane to mala placa . jako dyspozytor w pbd dostaniesz 2600 :D

na start bez doswiadczenia dostaniesz 14 brutto
jesli gdzies spawales 15-16. po 3 miesiacach max 1 zl podzywki

Podsumowywujac polecam ludzia ktorzy w wieku 35 chca miec pylice i siwe wlosy oraz chore stawy od zimna ;) czasami lepiej zarobic 2-3stowy mniej ale w jakis normalnych warunkach
2
oki 2017-02-28 17:10
Ochooo to chyba Tysio ...
1
Zostaw swoją opinię o Fabryka Maszyn Budowlanych FAMABA SA - Głogów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Maszyn Budowlanych FAMABA SA