brak logo

ASP Polska Sp. z o.o.

Głogów

Opinie o ASP Polska Sp. z o.o.

maxior 2015-07-24 13:36:30
Jeśli nie chcesz się wkur... na każdym kroku i zapierd. Jak robocik to sobie odpuść . Ludzie się zwalniają na potęgę , każdy kto dostanie robotę gdzie indziej , bez zastanowienia ucieka , A to o czymś świadczy ....
1
Pracownik 2015-07-30 11:57:50
Wyzysk na potęgę. Ludzi traktuje się jak maszynki do pracy. Nic wiecej nie dodam.
2
bany 2015-08-06 14:20:28
Jak ktoś szuka pracy i dojazd do Nowej Soli to nie problem, to polecam firme Nord Napędy. Jest to firma na wyższym poziomie cywilizacyjnym, bez szogunów typu Andrzej i Diabeł.
1
Maxior 2015-08-17 12:20:14
Wielką emigracja pracowników trwa w najlepsze a krystek udaje że tematu nie ma... Tylko jak długo ? Bez podwyżek ten zakład padnie na pysk. Sami będziecie zapier....
2
Taki se gandalf 2015-08-19 15:56:13
Pracowałem u was w firmie, moze niektórzy skojarzą. Maryśka to w sumie spoko ziomek mimo że sie z niego śmieją. Maryśka POZDROWIENIA jak tam jeszcze pracujesz. Wasi kierownicy i zarząd firmy są bardzo krótkowzroczni, pracownicy z potencjałem odchodzą z firmy.
2
gandi 2015-08-21 13:17:10
trzymają się ci którym cięzko zmienić środowisko i dostosować się do nowych warunków, albo mają problemy z dojazdem, albo spłacają kredyty
maxior 2015-08-25 15:16:28
Jogi najlepiej to poprosić o rozmowę z kierownikiem. To on decyduje. Rotacja jest ogromna więc jak jesteś ogarnięty to robotę dostaniesz
Pracownik 2015-09-08 11:52:24
Żeby pracownicy na przerwie siedzieli na betonie i jedli kanapki to już lekka przesada. NIE MA gdzie spokojnie odpocząć na przerwie! WSTYD DLA ZARZĄDU !!!
1
pracownik 2 2015-09-09 09:26:35
Liczą sie TYLKO euro a nie jak ty jesz sniadanie. A swoją droga zawsze można zaprośić Svena do posiłku
1
Lolo 2015-09-14 16:53:32
Na śniadaniu Sven będzie ci musiał zrobić dużego loda, minimum 2 kulki w gałce. A jak wygra w promocji bigmilka to od razu i drugiego loda machnie kaledze.
masta kiel 2015-09-17 23:41:28
tylko mistrz grzegorz vel diabeł jest kompetetntny
2
As 2015-09-21 20:32:16
@Darek robota miód malina , przerwą co 2 godziny umowa po próbnym na stałe , a zarobki z sobotami to ok 3500 zł . Atmosfera wysoce przyjazna pracownikowi , pełen luz blus . aby robota była zrobiona. Polecam zatrudnienie . Chyba jakas agencja z Lubina prowadzi rekrutację.
Murzyn 2015-09-22 15:09:16
Kpina, taka firma a nie ma stołówki - tu się z Wami zgodzę :D
Pozdrawiam normalnych
Figurant 2015-09-23 21:46:38
Sven zwalniam cię, juz nie jesteś moim pracodawcą numer 1. Kotlet ty też idziesz na bezrobocie, wymieniam swojego kierasa na lepszy model. FOCH i kij wam obu w d i oko
2
Jij 2015-10-27 11:13:17
Luz blus 3500 hahaha chyba jako spawacz 4 soboty 4 niedziele zajechany jak pies normy są takie ze pala mała wysrac się nie ma czasu latem 36 stopni zero wentylacji na cnc jak otwieram maszynę to chyba z 50 było masakryczny wyzysk na maxa Polacy w czasach wojny zapiepszali u Niemców za chleb tak teraz jest to samo w asp na chleb dostaniesz gorzej z masłem
***** 2015-10-29 17:41:47
"kierownik dzialu reklamy " kolejna morda do wykarmienia cwaniak ktoremu robic sie nie chce takich darmozjadow od niczego jest u nas stanowczo za duzo wiec daruj sobie bo niedlugo biurowych bedzie wiecej od produkcyjnych
Franek_łowca bramek 2015-11-10 10:11:45
czy załapię sie tam na najniższa krajową 1750brutto Krysiu?
normalny 2015-11-17 19:58:57
(usunięte przez administratora) na honselu znowu nie ma z kim robić ,a więc jest jedno wolne miejsce można się zgłaszać. Praca niewolnicza za 12.50 brutto czeka ?A po trzech miesiącach kolo hiszpan ( don pedro ) powie że załatwił wam podwyżkę no i w ogóle że dzięki niemu przedłużyli wam umowe.
3
MAX 2015-11-18 18:50:52
Krystian ! Co!? Famaba ! ;-)
1
maxior 2015-11-18 19:13:45
Krystek ! Co ?! FAMABA !!!!!!
1
Max 2015-11-25 19:28:36
Czusz zmien dilera bo ten ci dopalacze wciska ! 10 pln na start ?! Buahahahhaha powiedz mi dla czego więcej niż 50 % starych pracowników na CNC ma stawkę 12,50? BRUTTO ! Premia ? Hihihi ostatnia listopad 2014 . wytrzezwiej w końcu ....
666 2015-12-30 12:46:13
Jak tam trzymają się MOCZYMORDY na stołkach?
GOŚĆ 2016-03-04 20:25:15
zarobki 1800-1900....coraz gorzej w tej firmie
1
wtf 2016-03-11 20:47:20
Ja tam nie narzekam
Mirek 2016-03-14 07:58:08
Oli to prawda z tymi zarobkami , do tego dochodzi fatalna atmosfera na linii Kadra zarządzająca - pracownicy. Ze świecą trzeba szukać w firmie osób które pracują dłużej jak 5 lat a to o czymś świadczy. Do tej firmy przychodzi się zdobyć doświadczenie i próbować na strefie w polkowicach. Taka jest prawda .
Owsik 2016-03-18 11:57:21
Niema wody pitnej dla pracownika już tydzień za to czasami woda leci z dachu przyprawiona grzybem do smaku. NA CNC mamy aż dwie stołówki, jedna przy tokarkach a druga na świeżym powietrzu przy krawężniku pod lampą i krzakami. Można też sobie wyrobić łydki i zbić wagę biegając od maszyny do maszyny próbując wyrobić normę wyliczoną dla robotów. Latem na hali poczujecie klimat tropikalny jak lubicie takie klimaty to nie zastanawiajcie się!!!
Pneumokok 2016-03-21 23:29:25
Ci bardziej odważni i rozgarnięci uciekaja z tego tonącego okrętu kapitana Kotleta bo konkurencja lepiej płaci ( Famaba , strefa Polkowice itp. )i nad głową nie wisi topór w postaci produktywności...Cywilizowane firmy płacą dodatki w postaci premii , bonów na święta , wczasów pod gruszą lub "za nie chorowanie" itp. ale dla pracowników ASP to utopia...
wtf 2016-03-22 16:34:23
Nikt nie każe Ci jeść za tokarkami, to tylko i wyłącznie Twój chory wymysł na brak stołówki, stołówka jest udostępniona u Janka Masteja, były prowadzone z nim rozmowy więc luzuj. Zoptymalizowali i łączą maszyny tylko i wyłącznie na Waszą nieudolność, bo chodząc przez obszar CNC to co drugi stał z komóreczką i pykał w gierki zamiast robić.
Sami sobie nabrechtaliście. Przez Was u nas na spaw też wprowadzili monitory. Ciekawe jak Ty latem byś przyszedł i spawał 80 szt na godzinę, poczułbyś smak tropików
1
Otis 2016-03-23 08:21:03
Pracowałem tam 1,5 roku i cieszę się, że uwolniłem się z tego jarzma!
gigi 2016-04-02 01:01:01
Kadzy kozaka tutaj zgrywa a w rzeczywistosci pokorny jak baranek . Kilka slow jak rzeczywiscie wyglada praca w asp. Chce dodac ze mam w tej firmie przepracowane sporo czasu ( dla wyjasnienia nikomu z "dowodzacych" palca w tylek nie wsadzam).Chce opisac rzeczywistosc pracy w ASP.
1. Roznego pokroju ludzie pracuje od wysztalcenia podstawowego po wyksztalcenie wyzsze. I pytanie ... po podstawowce na jakie liczysz wynagrodzenie? Chcesz zarabiac miliony trzeba bylo sie uczyc. ogolnie rzecz biorac stawki nie sa zle ale jak w kazdej innej firmie trzeba sobie na nia zasluzyc. Opowiadacie ze gonia do pracy ... to praca a nie przedszkole chcesz zarobic pokaz ze ci zalezy.
Narzekaja nieroby ktorzy chceiliby zarabiac krocie nierobiac nic.
2.Kadra zarzadzajaca sporo macie racji. Brak jakiejkolwiek logistyki w planowaniu produkcji przez mistrzow zmianowych ale nie wynikajacych z braku ich umiejetnosci ale braku dogadania sie miedzy soba. W zaleznosci kto przejmuja dana zmiane zmienia plan produkcji z korzyscia dla siebie a w ten sposob a w ten sposob spawacze, produkcja, dzial CNC dostaje po tylku narzucone im obowiazki i produktywnosci nie maja mozliwosci osiagniecia wyznaczonego pulapu.Patrzac na brygadzistow CNC jestem pelen podziwu ze znosza te wszystkie widzimisie majstrow. Chlopaki maja konkretny zapierdziel i obciazenie psychiczne.
3.Obsada glownodowodzaca w moim odczuciu przez ostanie lata wiele sie zmienilo.Krystian zaczal doceniac pracownikow.. jesli starasz sie i pokazujesz ze zalezy ci na pracy zostaniesz w odpowiedni sposob traktowany.Jest w asp praktycznie od poczatku firmy roznie bywalo z jego humorkami ale najwidoczniej facet zrozumial ze warto dbac o pracownika. w moim rozumieniu facet jest naprawde spoko ale decyzje podejmuje zarzad i wiele przykrych spraw musi gosc przyjac na swoja klate.Andrzej przeobrazenie larwy w motyla, bywaly czasy gdy pracownika mial za nikogo niczym psa wyciagnietego spod mostu ale gosc najwidoczniej przejrzal na oczy i ogolnie jest calkiem wporzadku.Zna sie na robocie, doradzi. Slawek ok, pracowal swego czasu na cnc wiec wie jak praca na maszynach wyglada wiec potrafi zrozumiec co mozna zrobic a czego nie.Ogolnie kumaty koles doradzi produkcji spawaczom wie na czym jego praca polega. Diabel ...jest jak jest sporo musi sie nauczyc ale jak nie masz z nim kosy mozna z nim zyc.
Krotka pilka albo chcecie pracowac albo na wakacjach jestescie. Nasluchaliscie sie opowiesci jak to zaje...iscie jest w kghm famabie czy strefie polkowice.Pojdziecie tam robic to sie przekonacie czy rzeczywiscie tak pieknie tam jest.
Racja jest tutaj duzy przesiew ludzi bo kazdy liczy na kosmiczne zarobki tak naprawde nic nie robiac. Na poczatek kokosow nie dostaniesz ale wykaz troche ambicji i checi do pracy bedziesz w stanie miec przyzwoite zarobki.
gigi 2016-04-02 01:16:06
aaaa i jeszcze jedna sprawa bardziej niemila.pracujac kilka ladnych lat wiele poswiecenia itp pierwszy powazny cios w twarz dostalismy w swieta bozego narodzenia 2015...oczekujac jak co roku na bony swiateczne musialem stanac przed dziecmi przed faktem dokonanym.Niestety obiecane prezenty w tak wyczekiwanym dniu jak paczki pod choinka nie spelnily marzen moich dzieci ... nie obwiniajac tu kierownictwa ale zarzad ASP Niemcy potraktowal nas nieobrazliwie mowiac jak " Smieci". wypracowalismy sobie socjal jednak co sie z nim stalo ? brak slow ... wstyd sie przyznac ale w sklepikach osiedlowych tzw grosza dostaja a w takiej wielkiej firmie wystawili ludzi na wiatr traktujac jak powietrze .
1
W 2016-04-02 09:46:56
Talonow nie ma bo Tiguan był drogi. Na wszystko są pieniądze tylko nie ma ich dla roboli. Gdzie są pieniądze z Funduszu Świadczen Socjalnych ?
Barabasz 2016-04-12 15:48:13
Darmozjadów jest już u nas wielu , nie sądzę aby kolejny był potrzebny
1
non52 2016-06-07 21:02:00
Jakie macie stawki na start na produkcji i jako operator wózka widłowego?
Stawki w zakładzie naprzeciw to średnio 2100 brutto.
Max 2016-06-08 07:40:07
Stanowisko operatora wózka praktycznie nie istnieje, nie dostaniesz się na nie bo nie zostaniesz magazynierem . Na start dostaniesz 12,50 brutto co szału nie daje ...
non52 2016-06-09 19:50:45
A jako pracownik montażu ile można wyciągnąć?
Max 2016-06-10 07:40:14
Na montażu to samo , a nawet ciut mniej , plusem jest to że nie ma tam tropikalnych klimatów, chłopaki mają stołówkę nie jedzą gdzie popadnie , no i kierownik wydaje się być normalny . Jeśli masz możliwość to idź do pracy gdzie indziej , naprawdę nie polecam tego zakładu pracy
Hipis 2016-06-21 00:36:36
12,50zł brutto na start. Po 3 miesiącach 0,30 (też takie były) do 2,5zł czyli 15zł brutto max. Premii nie dostaniesz. Atmosfera tragiczna, oprócz honsela, tam jest tylko jeden kapuś (kto pracuje ten wie) i Don Pedro vel Hiszpan który zwalnia się od 3 lat a dalej tam pracuje i codziennie narzeka, no i nie ma nocek na 3 hali. Zakładu nie polecam bo nawet nie ma gdzie zjeść a zapieprzasz jak motorek i dla kierowników liczy się tylko norma. Teraz potrzebują pracowników bo połowa się zwolniła a o czymś to świadczy. Lepiej szukaj coś w Polkowicach, tam przynajmniej płacą. Jedyny plus tej firmy to, że w sobotę tylko kto chce może pracować.
2
Max 2016-06-21 16:49:03
Hipis święte słowa , zapomniałeś dodać o tym że ograbiono nas z funduszu socjalnego . Swoją drogą jak oni nie wstydzą się poprowadzić gości z biur na te nędzne hale . Krystek wszystko można zrozumieć ale taki przepych w biurach ?? Pamiętaj że to my głównie wypracowujemy dla firmy pieniądze , jeszcze chwila i z ohp-u ludzie nie będą chcieli do nas przyjść , wtedy dopiero zapytaj dlaczego ??
2
Młody 2016-06-27 13:06:41
Zrobiło się naprawdę nieciekawie w firmie od jakiegoś czasu.. Niech przykładem będzie choćby hala CNC. Najpierw wyśrubowali normy do maksimum a teraz ciągle to nowy złom wyjeżdża z produkcji. Albo dużo, albo dobrze. Inaczej się niestety nie da. Oni stawiają na to pierwsze. Pozdro dla normalnych
2
Max 2016-06-28 11:17:54
Dokładnie , nie zazdroszczę chłopakom z cnc , szacunek za to że tam jeszcze robią ! A złomu w tej firmie będzie jeszcze więcej wychodzi słaba polityka płacowa i słabe zarządzanie . Pieniądze są na wszystko tylko nie dla ludzi , nowe sprzęty biurowe , remonty biur i te muzeum na samo wejście . Od przyszlego roku 30 % ludzi będzie pracować za najniższą krajową !
3
Nick 2016-07-07 23:00:20
"odpowiednimi benefitami socjalnymi"? Sorry, ale nie w Asp :)
Ile wypracujesz, tyle Twoje.
1
Heniek 2016-07-08 08:26:18
Benefity socjalne ? Hahaha nikt ci nawet Wesołych świat nie będzie życzył nie mówiąc już o jakiś bonach na święta . Funduszu socjalnego nie ma , tzn dla roboli nie ma bo dla biur to wszystko się znajdzie ...
1
Heniek z cnc 15 2016-07-12 09:10:27
Boże człowieku męczysz , w tej firmie NIE MA benefitow ani socjalu ! Nic ! Wiem że może być to ciężkie do zrozumienia ale tak jest , i to w firmie z zachodnim kapitałem. Już dotarło ???
2
Ahmed 2016-08-04 11:51:38
ASP... Nie ma tragedii. Aczkolwiek pozbywając się Diabła, Krystka i Andrzeja( z tym ostatnim bym najpierw porozmawiał gdyby nie było efektu to podzielił by los pierwszej dwójki). Problemem nie są zarobki po 2-3 latach pracy można śmiało mieć 2-3 tyś wypłaty. Nie jest źle. Głównym problemem tej firmy jest zarządzanie. Przekręt goni przekręt a jak się coś zes*a to winni są oczywiście operatorzy CNC. Brak jakiejkolwiek pomocy technicznej od mistrzów. nikt nic nie wie każdy wyręcza swoją niewiedzę innym gościem. Mistrz odsyła do qs a qs do av a av nie ma czasu. i tak w koło naokoło a jak jest złom to nikogo to nie obchodzi tylko sypią się upomnienia i nagany (dla operatorów albo spawaczy). Płaca mogła by być lepsza o jakieś 2-3 zł na godzinę (niemcy pracują za o wiele wieksze pieniądze). Poprawić zarządzanie albo wymienić zarządzających i bedzie ok.
1
TW Bolek 2016-10-19 19:58:58
heh niech zrekrutuja kolejnego kosmatego andrjusa pijusa i diabla ciapatego, takich których krystek owinie sobie wokół palca. Krystek każda chata ma swojego wariata, a ty masz swój cyrk i swoje tresowane małpy
1
K 2016-10-19 20:28:19
No ja powiem Wam, że ASP jest w porządku, firma raczej dobrze prosperująca i nie mozna powiedzieć o niej wiele złego, ja uważam, że należy odpuścić wiele rzeczy, zająć się sobą i tym jak się wykonuje prace, a nie zrzedzic tutaj na forum w tym temacie
Princessa Kokosova 2016-11-10 14:41:08
Witam wszystkich, poszedłem do tej pracy z wielkimi chęciami i zapałem.
Przyjmowałem na klatę wszystkie niedogodności płynące do mnie z różnych stron, w różnych formach, każdego Nie martwiłem się niczym i robiłem swoje tak dobrze, jak tylko mogłem. Jednak wszystko ma swoje granice.

ASP to jakiś fenomen w mojej dość bogatej karierze zawodowej. Nie spotkałem tam ani jednej osoby, która była by zadowolona z pracy tam. Pracownicy ASP to w przeważającym stopniu albo młodzi ludzie, którzy po prostu chcą zdobyć doświadczenie i czym prędzej uciekać z tej firmy, lub ludzie starsi którzy po prostu chcą dorobić do emerytury, bo brakuje im rok czy dwa. Jest też mały procent ludzi którzy tam pracują, narzekają, ale i tak pracują, bo boją się zmian i przywykli.

W firmie panuje organizacyjny chaos, nie ma żadnych długoterminowych planów, wszystko działa z dnia na dzień, wymyślane na bieżąco. Komunikacja w firmie jest przerażająco słaba, wszyscy ze szczebli kierowniczych i wyższych są odrealnieni, nie bardzo rozumieją realia w jakich pracuję pracownik.

To teraz parę słów odnośnie szczebla kierowniczego. Hierarchia wygląda tak, że jest trzech mistrzów, a nad nimi kierownik główny.

Mistrz numer jeden, taki w czapce z daszkiem ;) mimo że ma swoje humory i nie zawsze do końca wiadomo o co mu chodzi, to jest w porządku człowiekiem. Jeżeli jesteś w porządku wobec niego, on będzie w porządku wobec Ciebie. Proste, męskie zasady.

Mistrz numer dwa, znany też jako "Diabeł,, to dla mnie totalna zagadka. Nie mam zielonego pojęcia, jakim cudem ten człowiek znalazł się na pozycji mistrza. Nie zrozumcie mnie źle, nie zrobił nigdy nic złego wobec mnie, ba, nawet był miły większość czasu. Jednak facet zupełnie nie zna się na tym, co robi. Co do komunikacji z ludźmi, to ona u niego nie istnieje. Ciężko w ogóle zrozumieć, o co mu czasami chodzi.

Mistrz numer trzy, Sławek, to człowiek który chyba jest najbardziej w porządku spośród wszystkich mistrzów. Nic dodać, nic ująć. Wie, co robi, ma ludzkie podejście i wie jak wygląda praca zwykłego, "szarego" pracownika.

Z mistrzem "D,, za dużo kontaktu nie miałem, ale wydaje mi się że on tam po prostu jest, byle być. Coś tam chodzi, coś tam robi, coś tam mówi, ale tak na prawdę byle do fajrantu i do domu.

Kierownik produkcji i zakładu żyje zupełnie w innym świecie. Człowiek ten mimo codziennego niemal przebywania pośród pracowników, sprawia wrażenie osoby która nie ma pojęcia co, jak i gdzie robią jego pracownicy. Zależy mu chyba tylko na tym, by komisja który przyjeżdża z Niemiec była zadowolona, nawet jeżeli kosztem pracowników. Dodam też że jak na kierownika to ma bardzo słabe zdolności interpersonalne, nie bardzo potrafi rozmawiać z ludźmi i ciągle utrzymuje pretensjonalny ton, nawet jeżeli rozmawia się z nim o czymś luźnym.

W wielkim skrócie? Nie polecam ASP, chyba że do zdobycia doświadczenia. A potem, czym prędzej, uciekajcie z tej firmy.

Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego!
4
Majki 2016-11-17 12:12:15
Robią rekrutacje mistrzów przez agencje IDEA hr, ale to taki pic na wode.... Zgadzam się z tym co kolega opisał powyżej, cała natura ASP i jej kadry.
Charli 2016-12-02 09:55:45
Ile talonów dostaliscie na święta chłopaki ? I jak tam było na otwarciu stolwki ?
Zostaw swoją opinię o ASP Polska Sp. z o.o. - Głogów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ASP Polska Sp. z o.o.