brak logo

Rafako

Racibórz

Opinie o Rafako

POLSKA DLA POLAKÓW 2010-05-18 13:40:06
Pracuje w rafako i co mam powiedziec? za zwykłe 8 godzin dostaniesz (usunięte przez administratora) zl . ponoc to duzo. a jak walisz nadgodziny np. 100 godzin wiecej to zarobisz drugie tyle ale na firme. w sumie prawie 300 godzin miesiecznie!! Prezesi, Dyrektorzy obudzcie sie wreszcie i dajcie luddziom zarobic za normalne 8 godz. pozdrawiam.
6
przyszly hindus 2011-07-31 08:18:48
Zeby w rafako godnie zarobic tak ok 4 tys bede musial przebrac sie za hindusa. i udawal ze cos potrafie zrobic...
4
alfons 2011-12-04 13:37:26
Jedna z niewielu polskich firm, z jeszcze polską myślą techniczną, doświadczonymi pracownikami i chyba jeszcze możliwościami. To na plus. Na minus. Praktycznie niemożność pokonania "betonu" we wprowadzaniu jakichkolwiek innowacji i zmian. Archaiczne i niezrozumiałe metody zarządzania - z wyjątkami oczywiście. Przykładem mogą być przytoczeni wyżej hindusi. Planowanie czegokolwiek jest mocno utrudnione. Ciągle jeszcze ostoja socjalizmu. Relatywnie niskie zarobki, wiedza, wyniki pracy i poziom wykształcenia nie mają znaczenia w momencie przyznawania awansów i/lub podwyżek. Liczą się lata pracy, a przede wszystkim UKŁADY I ZNAJOMOŚCI! Jeśli chodzi o atmosferę w pracy, to różnie to bywa, zależy ona od działu, brygady, bezpośredniego przełożonego, loteria.
5
MAASVLAKTE 2012-09-19 20:56:00
Teraz tylko czekac na prezesa DIDUCHA oraz na zmiane właściciela WISNIEWSKIO PBG SA POZNAN i tez bedzie po RAFAKO jak po HYDOBUDOWIE i za niedługo po ENERGOMONTAZU POLUDNIE pozdrawiam
1
mati 2012-11-18 11:32:56
jesteście grupą PBG to myślcie o całej grupie teraz a nie tylko o sobie. Pozatym firma nie jest wasza. Kupił ją (usunięte przez administratora)i ma większość i to jego własność. Jak nie pasuje to szukajcie innej pracy. Co do tego że Rafako jest jedyną firmą na śląsku jak ktoś tam napisał to żal mi waszego poziomu wiedzy. Są kilkanaście razy większe firmy na śląsku
GdzieMojaKasa 2013-01-03 20:46:36
Współczuję wam ze (usunięte przez administratora) jest u was z pbg ja robiłem w EP i jak się skończyło jak pbg wepchnęło tam swoje łapy ..... każdy wie....
3
niezadowolona:(( 2013-01-25 17:49:00
moja kariera w Rafako była bardzo krótka około roku i nie żałuję, że opuściłam tą firmę!!!młodym ludziom odradzam pracy w tej firmie totalny brak szacunku, (usunięte przez administratora)zł na rękę i myślą, że będziemy pracować po 12 godzin dziennie!!moja przełożona powinna zajmować samodzielne stanowisko, ponieważ nie umie pracować w zespole, a później zarzuca Tobie "brak komunikacji", "złe podejście do pracy", jestem szczęśliwa, że nie muszę już tam pracować, sypiam lepiej i nie odczuwam bólu brzuch i głowy, aktualnie pracuje również w dużej firmie, ale tam ludzie na wzajem się szanują i współpracują ze sobą i chodzę tam z ochotę, każdemu życzę pracy do której chętnie będą wracać!!!moja rada- omijajcie Rafako!!!!
3
bilo 2013-01-28 19:27:38
A mi się dobrze pracuje w tej firmie. Wszystko zależy od Działu i od przełożonego.
kasix 2013-04-17 12:58:53
podaj proszę namiary na tą nową firmę w której teraz pracujesz ;) :p
Marian 2013-08-02 18:04:07
A może ktoś wie jak się pracuje i zarabia w dziale projektowym. W tej chwili szukają projektanta elektryka ? Proszę o podpowiedź.
wiesioo1 2013-09-14 11:12:17
w rafako pracuje sie caly dzien,a jak nie masz znajomosci i przebicia nie dostaniesz wiecej jak (usunięte przez administratora)
wiesioo1 2013-09-14 11:32:21
Zamiast dobrze wynagradzac pracownikow pracujacych dla firmy, oddajacych cale serce jej,zatrudniaja i wynagradzaja swoich -daja im dobre stanowiska po to tylko by miec uzasadnienie dlaczego maja wysoka pensje ,a nie wazne czy cos potrafia, inni za nich robia za marne pieniadze,a oni przywlaszczaja sobie prawa do wszystkiego co inni zrobia.Beznadzieja!!!!!!Gdzie sa uczciwi pracodawcy?,Czy tak juz bedzie zawsze ze dla swoich niewykfalfikowanych beda poswiecac dobrych pracownikow,pewnie zawsze zdarza uciec przed plajta zapewniajac sobie byt,a inni ich nie obchodza.Masakra!!!!!
Tom 2013-10-09 19:48:36
Zdecydowanie odradzam pracy w rafako. Pieniądze prawie zerowe, o podwyżce nie ma mowy. Wyzysk, wyzysk i jeszcze raz wyzysk. Tyle w temacie. Omijać szerokim łukiem. Pozdrawiam
3
Tubylec 2013-11-30 19:25:38
TAK JEST !!! POLSKA dla POLAKOW a SLASK dla SLAZAKOW !! Walcie nadgodziny dalij a Prezesi Wom to wynagrodzom !!! Skonczyly sie na Slonsku DOBRE CZASY. Robta wiela chceta . Gorole z POZNANIO RZONDZOM !!!
defour 2014-01-03 16:16:00
90% rekrutacji szczególnie biurowych to pic na wodę-osoba już z góry jest ustawiona. Szkoda czasu i pieniędzy tracić na dojazd. Ja już więcej tam nie pojdę - wyjeżdżam z tego nędznego kraju do UK. good luck people!
2
młody 2014-03-21 21:52:18
Przyjmują może teraz do pracy?
1
a 2014-04-11 10:44:01
całkiem fajna firma
majka 2014-06-12 16:38:46
można zapytać- gdzie teraz pracujesz? Ja dopiero studiuję i robię mały rekonesans w związku ze stażami/ praktykami i ewentualnymi możliwościami na przyszłość. Pozdrawiam:)
spawacz 2014-11-03 14:57:02
kierownik na połancu karolek to buc i moczymorda nieestety.. zero tolerancji. jak zlapal pracownika ktory byl na przyuczeniu to wyrzucił z miejsca i kazal reszcie sprzedawac jak znajda jeszcze innych ktorzy dopiero startuja. najpierw zatrudnia potem szuka powodu do zwolnienia. baran i pijak. poza tym firma wporzo poki co.
1
ZPP 2014-11-06 13:28:20
Czy to ten sam karolek co na Łagiszy?
Jeżeli tak to powodzenia.
krab 2014-12-01 09:54:27
Justyna Kowalczyk jest przez nich Sponsorowana , na swoich kombinezonach Rafako płaci jej za reklamę to na tyle współpracy hehe . Za pracę biurową nikt ci nie zaproponuje atrakcyjnego wynagrodzenia jak szukasz w branży z atrakcyjnym wynagrodzeniem to tylko wykonastwo no chyba że jesteś doświadczonym konstruktorem z uprawnieniami (a propo uprawnienia też są potrzebne w wykonastwie chyba ze mistrzem zostaniesz ale tu doświadczenie musi byc) więc najpierw odpowiedz sobie na pytanie czy takie owe uprawnienia i doświadczenia posiadasz jak nie to szaro to widzę.
1
rafirafi 2014-12-04 11:56:46
Witam
Poszukuję osoby do wspólnego dojazdu z okolic Włodzienina,Wojnowic,Nowa Cerekiew lub Kietrz.Praca w godz.6.00 do 14.00.
Osoby zainteresowane proszę o kontakt mailowy na adres:rafirafi77@op.pl.
Pozdrawiam
anna 2015-01-29 12:06:50
Witam, firma Rafako zaprosiła mnie na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko asystentki zarządu, w ofercie napisane że zarobek ponad 3 tys. zł. Jak jest w przypadku pracy biurowej w tej firmie?
2
aa 2015-02-02 18:19:34
ale netto czy brutto bo to jest istotne ;)
1
bulba 2015-12-08 13:20:31
Cześć, I jak rozmowa na stanowisko asystentki, zatrudnili Cie? W jakiej granicy zarobki?
rrr 2016-04-26 20:08:29
Witam.
Ostatnio znalazłem ofertę SPECJALISTA - Inżynier Systemów i Urządzeń Energetycznych na stronie Rafako, czy ktoś mógłby krótko opisać jakie wymogi, na czym konkretnie ta praca polega, czy praca na różnych obiektach, delegacje jak długie, jakie zarobki? Z góry dziękuję
rrr 2016-04-26 21:36:28
@salko Jak to nie szukają, na stronie głównej Rafako w zakładce kariera - RAFAKO RENGINEERING Sp. z o.o poszukuje Kandydata/-tki do pracy na stanowisko:
SPECJALISTA - Inżynier Systemów i Urządzeń Energetycznych, aplikacje należy składać do 31. 05. 2016r. Odnośnie wymogów oprócz kierunku i specjalności to wymogi są dość lightowe, czy może za tym coś się kryje?
Pracownik 2016-05-12 15:28:23
Czytam tutaj opinie i tak się zastanawiam nad jednym... Czy dobre komentarze na temat zakładu nie piszą osoby żyjące na produkcji ? :) ja nie przypominam sobie jakiś dobrych sytuacji w tym zakładzie.. Chwalą go jedynie osoby ustawione znajomościami i plecami.. Prawda jest taka że produkcja pracuje za śmieszne pieniądze... mało kiedy kwota przekracza 2 tyś.. pracownicy po 30 latach pracy mają trochę ponad 2 tyś.. Aa biura to rzecz lepsza, Auto firmowe, wozisz sie ile chcesz i jak chcesz :) złote karty Itd.. Mam nadzieję że zakład nie upadnie przez rekrutacje jedynie do biur.. Niestety w 2016 roku juz ponad 100 ludzi się zwolniło aa to około 1/5 produkcji :) z takimi aspiracjami boję się że 2018 roku może nie dotrwać.. Pozdrawiam.. Człowiek z produkcji, aa jeżeli chodzi o atmosferę to w brygadach każdych jest dobra :) czasem trafią sie gorsi przełożeni czy lepsi ale w brygadzie znajdziesz zawsze kogoś do rozmowy przy śniadaniu :)
2
dyrektor 2016-07-21 23:54:47
Szkoda zakładu pracowałem tam 12 lat i tak mnie z buta potraktowali, że boli głowa kasta dyrektorska nie do ruszenia zero zaangażowania w prace tylko kombinacje itp. znam takiego jednego z KJ szkoda słów by mógł to nie oddycha ale Volvo jeździ no i bądź tu mądry
coś 2016-09-12 16:57:06
No ale taki inspektor ds. elektrycznych to na pewno ma zapewnione dwuskładnikowe wynagrodzenie, co jest rzadkością w dzisiejszych czasach. A wypłata jest u nich terminowa? Dziękuję za szybką odpowiedź.
3
Zostaw swoją opinię o Rafako - Racibórz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rafako