brak logo

IPD Consulting Sp. z o.o.

Chrzanów

Opinie o IPD Consulting Sp. z o.o.

nnn 2013-11-05 09:53:07
ku przestrodze! postanowiłam opisać moją przygodę z firmą IPD gdyż ciężko jest znaleźć jakiekolwiek informacje odnośnie tej firmy. Moja kariera zawodowa z IPD rozpoczęła się w maju 2013r skończyła się sierpniu, na rzecz pracy w IPD zrezygnowałam z fajnej pracy w Krakowie. Pracodawca rozmowę rekrutacyjną przeprowadził zgodnie z moim cv i listem motywacyjnym, cieszyłam się, że będę miała podobny zakres obowiązków jak w pracy poprzedniej. Niestety po rozpoczęciu pracy nie miałam dostępu do podstawowego systemu na którym pracuje się w IPD, dodatkowo moje miejsce pracy znajdowało sie na rogu 2 biurek koleżanek. po jakimś czasie okazało sie że jestem przyjęta do tej firmy ponieważ mam zdobywać nowe zamówienia .. co na rozmowie nie było jasno przedstawione. kwestia finansowa - uzgodniona na rozmowie kwota x po 20 dniach została obcięta x-30%. po 3 miesiącach dostałam wypowiedzenie. Z innymi pracownikami obchodzi się w taki sam sposób. szczerze odradzam pracę w tej firmie. zero stabilności, szacunku, logiki w działaniu. jednym słowem katastrofa! dobrych decyzji życzę pozdrawiam:)
12
karol 2013-11-05 12:48:54
Potwierdzam !!! Byłem świadkiem opisanej wyżej sytuacji !!! Pracodawcy brak ogłady oraz podstawowych zasad dobrego wychowania !!! Jest dobrze do momentu gdy wszystko idzie tak jak on tego chce. Inaczej zachowuje się jak furiat !!! Nie potrafi zarządzać !!! Bywa, że stosuje metody rodem z czasów gdy komitet kolejkowy był czymś tak normalnym jak to, że po nocy nastaje dzień !!! Ogólnie w firmie brak nawet krótkofalowego planu działania. Decyzje są podejmowane at hoc, bez przemyślenia, a konsekwencjami i odpowiedzialnością obarcza się pracownika, któremu z byle powodu obcina się wynagrodzenie, za każdym razem tłumacząc ten fakt gorszą sytuacją na rynku !!! Więc jeśli ktoś marzy o pracy, która będzie sprawiała mu przynajmniej minimum przyjemności, da sznsę na zarobienie dobrych pieniędzy i rozwój, to proponuję odpuścić to miejsce !!!
5
affesf 2014-10-17 14:13:12
Ta opinia została zgłoszona do usunięcia ponieważ została źle zaadresowana
2
meszugat 2015-01-09 22:43:25
Witam!
Pani komentarz dał mi bardzo dużo do myślenia, dziękuję że się Pani tym podzieliła.
Byłabym bardzo wdzięczna za kontakt mailowy (meszugat@o2.pl) lub podanie swojego, ponieważ mam kilka pytań o tę firmę i Pani w niej doświadczenia. Bardzo by mi to pomogło.
Pozdrawiam :)
Verte! 2015-03-09 23:24:00
Firma zapewniająca atrakcyjne wynagrodzenie (bardzo motywujące) i możliwości rozwoju.
Pakiet narzędzi pracy (zgodnie z ogłoszeniem- komputer, telefon komórkowy dla każdego i samochód służbowy do dyspozycji). Pracownik jest na początku dokładnie szkolony, ma ściśle określony zakres obowiązków i dokładne informacje na temat produktu jaki sprzedaje. Procedury są w pełni zrozumiałe. Pracownik traktowany jest poważnie i z szacunkiem.
Rozwijająca się firma z dużym kapitałem i możliwościami, prowadzona przez człowieka z wysoko rozwiniętymi umiejętnościami zarządzania personelem.
Piękna siedziba, rozbudowany i nowoczesny dział produkcyjny. Firma jest doceniana i szanowana na rynku a także atrakcyjna dla potencjalnych klientów.
2
karol 2015-03-13 11:21:58
Atrakcyjne wynagrodzenie - hahaha,
Możliwości rozwoju - hahahaha,
Szkolenia - hahahahaha,
Szacunek - hahahahahaha
Umiejętności zarządzania - hahahahahahahahahahahaha !!!!!!!!!!!!!


zarządzania
2
staszek 2015-03-20 10:12:17
@karol - zwróć uwagę na nick piszącego "Verte!" - znaczy odwróć :) co prawda bardziej stronę niż znaczenie ale może być :) Jak odwrócisz masz właściwy obraz...
1
verteverte 2015-07-07 13:13:36
fajny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
Dwie ręce do pracy 2015-12-11 19:05:33
Jak czytam te wpisy to ręce opadają. Pracuję w tej firmie od 3 lat i zasada jest jedna jak ci się CHCE PRACOWAĆ powtarzam CHCĘ PRACOWAĆ to będziesz doceniany i dobrze wynagradzany. Niestety ludzie którzy wypowiadają się powyżej to zwykle ( nieroby ) którym wydawało się że posiedzą sobie w ciepłym biurze z laptopem i firmowym telefonem. Szkoda gadać !!!
kodo 2016-05-12 20:38:03
Jeśli chodzi o atmosferę to jest bardzo dobrze @rayu, w tym przypadku jednak większe znaczenie mają Twoje wyniki
Zostaw swoją opinię o IPD Consulting Sp. z o.o. - Chrzanów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IPD Consulting Sp. z o.o.