Niczuk Spółka Jawna

3 Dodaj opinię
Niczuk Spółka Jawna
3 100 195 5 1

Opinie o Niczuk Spółka Jawna

Filtruj opinie po kryteriach:

Nickole
 Opinia
@Rysiek 14.01.2019 17:45

spoko, ekipa od zawracania chmur.

Pomocna?
Tak1Nie4
Artur
 Opinia
@Anonimowy 13.01.2019 08:37

Ciekawe wyzwanie w produkcji uchwytów i nie tylko, doświadczenie którego nigdzie nie zdobędziesz, zarządzanie dużym zespołem.

Pomocna?
Tak4Nie5
Nowy
 Opinia

Specjalnie nie szukałam pracy ale skusili ogłoszeniem z ciekawym zakresem obowiązków. Dużo fajnych ludzi

Pomocna?
Tak1Nie2
Stary
 Opinia

Pracuje ponad rok i jest spoko. Kasa "Olsztyńska". Mozna dorobic w nadgodzinach i sa premie. Pracowalem w kilku miejscach i tu raczej zapierdzielu nie ma. Polecam pojsc na rozmowe, rozejrzec sie po zakladzie, porozmawiac z ludzmi zamiast czytac subiektywye wypowiedzi. Jednemu sie podoba drugiemu nie. Najwiecej wyobrazaja sobie mlodzi niewykwalifikowani pracownicy. Stara gwardia trzyma sie roboty i nie narzeka.

Pomocna?
Tak9Nie1
2
zastanawiacz
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Witam, ktoś wie jaką wypłatę firma proponuje na stanowiska Specjalista ds logistyki i Handlowiec stacjonarny? Czy specjalista od logistyki to pakowacz towarów? Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Pomocna?
TakNie
taka prawda
Nazwa działu: Logistyka
 Opinia
@zastanawiacz 09.07.2019 14:54

Pensje są podobne jak na całym olsztynskim rynku... Szczegóły co do wynagrodzenia podadzą Ci na rozmowie bo to też zależy od kilku czynników. Specjalista ds logistyki nie pakuje towaru, a organizuje transporty i dba o logistykę magazynową.

Pomocna?
Tak1Nie
Łukasz
 Opinia

Miałem tam rozmowę kwalifikacyjną w tym test. Na koniec zaznajomienie z firmą, z jej warunkami płacowymi. Kazano czekać na telefon lub mail, nawet w przypadku nie przejścia pierwszego etapu. No i czekam i czekam. Mało to profesjonalnie wygląda takie olewanie danego słowa. Trzeba było zastrzec, że skontaktujemy się z wybranymi osobami.

Pomocna?
Tak1Nie
Rafał
 Opinia
@Łukasz 06.07.2019 23:14

Jakie warunki płacowe w Twoim przypadku w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej zaproponowała firma Niczuk? Zatrudnienie miało być na podstawie umowy o pracę, czy może planowany był okres próbny, w którym pracownik miał wykazać się odpowiednim podejściem, aby otrzymać pełne zatrudnienie? Będę wdzięczny za informacje w tym zakresie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@Łukasz 06.07.2019 23:14

Szanowny Panie Łukaszu, Niektóre rekrutacje trwają dłużej, niż inne. Na to wskazuje Pana przypadek. Brak wiadomości nie jest równoznaczne z faktem " olewania" kandydata. Jest dowodem na to, że rozmowy wciąż trwają. Przy dużej ilości zgłoszeń proces może trwać nawet kilka tygodni. Proszę uzbroić się w cierpliwość, na pewno zostanie Pan poinformowany - niezwłocznie po podjęciu decyzji. Jeśli brak odpowiedzi od nas we właściwym dla Pana terminie wpływa na podejmowanie decyzji odnośnie zmiany zatrudnienia i ustaleń z innymi pracodawcami zawsze może Pan się z nami skontaktować i uzyskać informację na jakim etapie jest rekrutacja, w której bierze Pan udział. Z poważaniem. Zespół Niczuk

Pomocna?
Tak1Nie
Łukasz
 Opinia
@Niczuk Spółka Jawna 08.07.2019 11:22

Dobrze, dziękuję za wyjaśnienia.

Pomocna?
TakNie
Korona
 Opinia

Porażka 1800 na łapę 2 zmiany w tym musi być jedna sobota w miesiącu tony zelastwa dzwigasz szefostwo chamskie nie pomecam!

Pomocna?
Tak4Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@Korona 13.07.2018 20:12

Zapomniał dodać, że transport darmo, 13stki, wczasy pod gruszą, wyprawki dla dzieci, kasa na święta, wypłata na czas. I podwyżki też są . Sobota - no cóż bywa i sobota. Socjal jest spoko. Kierownictwo - nie wiem, ja chyba z innego działu - bo raczej ok. Albo punkt widzenia zależy ...czy Ci na pracy zależy czy nie.

Pomocna?
Tak4Nie3
Loko
 Opinia
@Niczuk Spółka Jawna 27.07.2018 15:00

Na dzisiejsze czasy 1800 na rękę to bardzo słabo , ochroniarz na biedronce ma 2000 . Ja myślę , że zamiast tych "gadżetów" - socjalu dać pracownikowi 2500 stałej wypłaty i by było bardziej korzystnie i zachęcająco .

Pomocna?
Tak6Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zainteresowany
 Opinia
@Loko 14.01.2019 18:16

Loko serio takie zarobki? Wiesz coś może na temat działu kontroli jakości? Dużo ogłoszeń ostatnio się pojawiło że firma szuka pracowników. Warto aplikować? Jak atmosfera ogólnie w firmie? Można normalnie pracować czy raczej, spina panuje i właściciel czy zarządzający ganiają ludzi? Zależy mi na obiektywnej opinii. Interesuje mnie konkretnie dział jakości.

Pomocna?
Tak1Nie2
Pracodawca
 Opinia
@Niczuk Spółka Jawna 27.07.2018 15:00

Drodzy Kandydaci, Wszelkie informacje na temat warunków płac oraz pracy, w tym benefity, możliwość bezpłatnego transportu, szkoleń i ścieżek awansu są przedstawiane kandydatom na rozmowach rekrutacyjnych. Jest to jedyna droga, żeby uzyskać wiążące i wiarygodne informacje. Pozdrawiamy. Zespół Niczuk

Pomocna?
TakNie
Nicki
 Opinia

Jest ok. Dużo pracy ale ludzie w porządku

Pomocna?
TakNie1
aegon
 Opinia

Polecam.Praca na stale.Pracownik uczciwie pracujacy zostanie doceniony.wielu pracownikow z dwucyfrowym stazem,to tez o czyms swiadczy.

Pomocna?
Tak1Nie2
Rafał
 Opinia
@aegon 23.06.2019 19:28

Czyli mam przez to rozumieć, że praca w firmie Niczuk jest stabilna? Skoro rzeczywiście tak jest, to chciałbym dowiedzieć się, czy firma daje szansę zatrudnienia osobom młodym bez doświadczenia zawodowego? Mam nadzieję, że napiszesz, jak to wygląda.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
AM
 Opinia

Skąd taka duża rotacja / zapotrzebowanie na stanowisku Technologa produkcji? Myślałem, żeby aplikować jednak zastanawiające są te często pojawiające się ogłoszenia.

Pomocna?
Tak34Nie
AM
 Opinia
@AM 29.10.2018 21:50

Pytanie aktualne, czy ktoś zna odpowiedź? :)

Pomocna?
TakNie
Anonimowy
 Opinia

Poszukuja Kierownika produkcji, poprzedni sie zwolnil?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Artur
 Opinia
@Anonimowy 11.01.2019 22:29

Tak, polecam aplikować!

Pomocna?
Tak1Nie1
Anonimowy
 Opinia
@Artur 12.01.2019 18:43

Dlaczego mowisz, ze warto?

Pomocna?
TakNie
Artur
 Opinia
@Anonimowy 13.01.2019 08:37

Ciekawe wyzwanie w produkcji uchwytów i nie tylko, doświadczenie którego nigdzie nie zdobędziesz, zarządzanie dużym zespołem.

Pomocna?
Tak4Nie5
Pracownik
 Opinia
@Anonimowy 11.01.2019 22:29

Zwolnił się....

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rafał
 Opinia
@Pracownik 05.02.2019 08:07

Znasz może powody, dlaczego właściwie kierownik produkcji zdecydował się na odejście w firmy Niczuk? Było to związane z ilością obowiązków, które przypadały na osobę zajmującą to stanowisko? Chciałbym, abyś napisał nieco więcej na temat tego stanowiska pracy, gdyż wątek odwiedzają osoby, które mogą zastanawiać się nad aplikowaniem do pracy w tym miejscu.

Pomocna?
TakNie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Pawel
 Opinia

Jest az tak zle? Jest juz nowy (usunięte przez administratora)? Zapomnieli o was?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kryspin
 Opinia

profile to nic ?to tylko piatka ludzi nie trzeba o nich pamietac.moze tam (usunięte przez administratora)nowy cos zrobi.moze ktos o tych tam ludziach pomysli.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rysiek
 Opinia

Jaka jest atmosfera, ludzie fajni, a jak szefostwo, da sie z nimi wytrzymac

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nickole
 Opinia
@Rysiek 14.01.2019 17:45

spoko, ekipa od zawracania chmur.

Pomocna?
Tak1Nie4
Mieczysław
 Opinia
@Nickole 15.01.2019 08:07

Mógłbyś rozwinąć swoją opinię i napisać bardziej szczegółowo na temat warunków zatrudnienia? Jeśli chodzi o wynagrodzenie, czy jest ono według Ciebie satysfakcjonujące? Na jakie bonusy, dodatki do pensji może liczyć nowo przyjęty pracownik? Firma Niczuk Metall poszukuje inżynierów i specjalistów produkcji, projektantów instalacji sanitarnych, specjalistów do działów sprzedaży, zakupów i marketingu. Stawiają na osoby ambitne, które będą współuczestniczyć w rozwoju firmy i osiągać wyznaczone cele. Użytkownicy tego forum, którzy szukają zatrudnienia, mogą aplikować bezpośrednio na stronie https://przenosniki.niczuk.pl/page/212/aktualne-oferty-pracy

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zainteresowana
 Opinia

Jest oferta pracy do dzialu planowania, jak tam jest, ciekawa praca?

Pomocna?
TakNie
Bartek
 Opinia

Mam zamiar aplikować do pracy w firmie. Słyszałem, że mają dobrą opinię jako pracodawca. Coś podpowiecie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia
@Bartek 29.07.2018 12:50

Najlepiej iść i porozmawiać. Nie czytać cudzych opinii. Dwa lata z rzędu dostali nagrodę Solidnego Pracodawcy - to chyba jest jakaś informacja.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jajs
 Opinia
@anonymous 30.07.2018 12:17

Nagroda solidnego pracodawcy ma byc wyznacznikiem ? To jak Laur konsumenta ... Nie osmieszaj sie

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Iza
 Opinia
@Jajs 17.10.2018 07:56

Czym się zajmuje referent w dziale magazynu? Jak zarobkowo ? Mógłby ktoś powiedzieć ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anonimowy
 Opinia
@Bartek 29.07.2018 12:50

Jak tam jest, mam propozycje pracy tam, czy kierownik produkcji sie zwolnil, bo jest ogloszenie

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia

umowa o pracę, próbny 3mce, potem rok, dwa i stała.

Pomocna?
Tak2Nie
Jaśmin
 Opinia

Podsumowując - Niczuk Metall to świetna firma, ponieważ: -wypłaty są na czas -nie ma nadgodzin -są urlopy -pracownik nie jest mobingowany/prześladowany/gnębiony -istnieją zapomogi socjalne -jest młody zespół -dobrze się zarabia -trzeba się odbijać x minut przed rozpoczęciem pracy ,,bo tak" Hmm, pracowałem w kilku firmach i w każdej był socjal, wypłaty na czas, dobra atmosfera (usunięte przez administratora)90% ludzi jest bardzo fajna - jak w każdej firmie), nie było nadgodzin - chyba, że ktoś chciał, to miał płatne, wypłaty na czas (bez komentarza) i na dodatek dobrze się zarabiało - rocznie mniej więcej 2x tyle samej podstawy, co w Niuczku było podstawy z socjalem i 13-tkami. Nie zmienia to faktu, że w firmie Niczuk Metall pracowało się dobrze, ale nie dajcie sobie wmówić, że wypłata na czas itp. to coś wyjątkowego- to jest minimalny standard. W aktualnej firmie mam szkolenia branżowe, szkolenia zagraniczne, kursy językowe, coroczne podwyżki i premie, dużo lepszą pensję, świetną atmosferę, bardzo nowoczesny park maszynowy, prywatną opiekę zdrowotną (1 PLN) kartę multisport (0 PLN) i brak sztywnych godzin pracy - to jest coś :-)

Pomocna?
Tak4Nie3
Dominika
 Opinia

@Obecny, oczywiście, rozumiem, dziękuję za odpowiedź. Czy mógłbyś jeszcze dopowiedzieć, na podstawie jakiej umowy pracuje się w Niczuk Metall? Taka informacja będzie z pewnością cenna dla osób, które chciałyby podjąć pracę w tej firmie. @Bartek, jakie stanowisko Cię interesuje? Zdecydowałeś się na wysłanie swoje CV? Jeśli tak, to daj nam później koniecznie znać, jak przebiegła Twoja rozmowa rekrutacyjna! @anonymous, rozumiem, że pracujesz w Niczuk Metall, tak? Jakie widzisz plusy i minusy pracy w tej firmie? Zachęcam do rozbudowania swojej opinii!

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dominika
 Opinia

@Korona, a na podstawie jakiej umowy pracuje się w Niczuk Metall - PL? Czy jest jakiś socjal w firmie? Czy ktoś z Was także pracuje aktualnie w Niczuk Metall - PL? Jak oceniacie tego pracodawcę na tle podobnych firm z branży? Polecacie aplikować do pracy w tym miejscu?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Obecny
 Opinia
@Dominika 14.07.2018 11:28

Kilka lat pracy za mną. Pieniądze godziwe, praca nie najgorsza . Na prawdę są dużo gorsze warunki pracy i "szefostwo". Jak ktoś się nie odnajdzie lub nie będą pasowały warunki to zawsze można zrezygnować.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dominika
 Opinia

@Nowy, ciekawy zakres obowiązków jak w Twojej ocenie wygląda? Możesz je krótko przedstawić i napisać jakie stanowisko objąłeś w Niczuk Metall - PL S.J.? Czy warunki zatrudnienia zaproponowane Ci na rozmowie kwalifikacyjnej są satysfakcjonujące? Bardzo Cię proszę o kilka słów w tej kwestii.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nowy
 Opinia

Specjalnie nie szukałam pracy ale skusili ogłoszeniem z ciekawym zakresem obowiązków. Dużo fajnych ludzi

Pomocna?
Tak1Nie2
Jarek
 Opinia

Myślę, że pracownik ma zaniżoną normę i może być spór!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nie jestem robotem
 Opinia

Uuuu kolejny frustrat ... 1. Tak, spawanie jest akordem ... każdy kto przychodzi na rozmowę zostaje oprowadzony po hali i spawalni żeby miał możliwość zobaczenia warunków i techniki pracy. 2. Każdy kandydat jest informowany o ew zarobkach które w min 30 % uzależnione są od tego jak się spawa i gwarantuję że można zarobić więcej niż(usunięte przez administratora)pln ... bo chyba zapomniałeś doliczyć do tego kilku istotnych premii ?? 3. Tak w lato jest gorąco ... w sumie to spawalnia. A przerwy są w takich upałach co godzina... dla przypomnienia są w regulaminie pracy który podpisuje każdy pracownik po zapoznaniu się. Jeśli ktoś nie wykorzystuje takiej przerwy to jego sprawa a dzieję się tak bo akord jest ważniejszy. 4. Bałagan na hali ? Chyba nie widziałeś kolego bałaganu ale pomijając co ma bałagan na hali do wyników w spawaniu? 5. I chyba najważniejsze , na spawalni jest grupa ludzi która pracuje tam od lat...chyba najdłuższy stażem ponad 20. Zmieniają się lewusy co przyszli tu spawać zaraz po kursie, co o spawaniu nie wiedzieli nic a w Niczuku koledzy ich uczyli spawarki ustawiać... no i teraz można ponarzekać. Zamiast pluć jadem proponuję poszukać lepszej pracy, gdzie nie ma akordu, 2 zmian, jest przyjemnie chłodno i do tego lepiej płacą. Z całego serca powodzenia.

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nie jestem robotem
 Opinia

Nigdy nie żartuję w takich sprawach. Super argumenty...jak tak świetnie znasz sytuację na spawalni to gdzie miałeś okazję poznać szefa ? Albo jedno albo drugie. Warunki pracy finansowe i bytowe każdy kandydat poznaje na rozmowie rekrutacyjne wraz z ew. możliwościami rozwoju...wolna wola. Nikt do nas nie wróci? Brednie opowiadasz, pogadaj z ludźmi którzy odeszli od i wrócili bo tam gdzie była "bajka" nagle netto zrobiło się brutto a reszta to może pod stołem. Tu niestety jest jeden problem tu się przychodzi do pracy a nie na pogaduchy, grzebanie w telefonach i strojenie głupich min.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nie jestem robotem
 Opinia

Taa, Do twojej wypowiedzi dodawać nic nie trzeba. Pracowałeś tu chłopczyno jeden miesiąc - w grudniu 2016 roku nawet nie wytrzymałeś okresu próbnego, specjalisto od pionu i co teraz porabiasz ? Gdzie te piony kładziesz ? Do twojej wypowiedzi dodawać nic nie trzeba pełno i tutaj i w innych firmach wpisów takich przegrańców - szef buc, kierownik głąb, koledzy z pracy h#je i podp#$%@cze. Myślę że każdy kto ma trochę oleju w głowie i wyciągnie wnioski po przeczytaniu takich wpisów. Firma ma pracować na 3 zmiany ? A po co ? Ludzie nie mają uprawnień - na to co spawają mają wystarczające. Opinia gościa co przepracował miesiąc ale rozgryzł firmę po całości.... :D A tak jeszcze na marginesie - "zastrzegłeś" sobie co będziesz spawał ? Zastrzec to możesz sobie numer kolego. Do czytających, jak już przeczytaliście to miejcie chociaż trochę odwagi żeby się pofatygować na rozmowę czy do tej firmy czy do innej, bo z tych wpisów guzik się dowiecie. Czasy się zmieniają, pracownikom płaci się coraz lepiej to widzi każdy i nie ma co się sugerować takimi wpisami.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rudy
 Opinia
@Nie jestem robotem 03.04.2018 07:47

Strasznie agresywnie i chamsko odpowiadasz. Zero klasy. Taki wpis pokazuje poziom traktowania ludzi w Niczuk Metall. Nie widziałem takich chamskich odpowiedzi w żadnych innych opiniach, innych firm.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jacek
 Opinia
@Nie jestem robotem 03.04.2018 07:47

Chłopczyno??? Żenada, że tak Niczuk odpowiada. Co za (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nie jestem robotem
 Opinia
@Jacek 06.04.2018 15:20

Co sie Toie pomyliło nie nazywam się Niczuk. Jestem takim samy pracownikiem jak ten kolega spawacz. I pracuję trochę dłużej od niego. Jak mu w niczuku nie pasowało to trudno. Tylko po co ubliża ludziom z którymi pracował i pisze oszczerstwa. Kasa się nie zgadza to idę po podwyżkę albo szukam innej pracy. Proste. A nie wylewanie żali po 3 latach. To jest żałosne.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nie jestem robotem
 Opinia

Nie napisałeś ani słowa kiedy pracowałeś, Ja tam na hali pracuję znacznie dłużej od ciebie. A skojarzyłem koniec 2016 bo wtedy był tam jeden spawacz bardzo krótko. A akurat nikogo takiego nie kojarzę w 2015. Jak pracowałeś w 2015 roku to właśnie wtedy wiosną produkcja zaczęła pracować na 2 zmiany i to na początku bez spawaczy. To o jakie 3 zmiany tobie chodzi? Albo sam już nie pamiętasz albo ktoś ci każe te bredni pisać. Zamiast mi oblizać to może napiszesz gdzie w 2015 roku znalazłeś lepszą pracę ? Gdzie lepiej płacą? Gdzie spawacze mają klimatyzację na hali? To za trudne pytania? Napisz coś może ktoś skorzysta.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik
 Opinia
@Nie jestem robotem 07.04.2018 09:50

Porażka! Ta wymiana zdań pokazuje co się dzieje w tej firmie, (usunięte przez administratora) Ludzi są jak bydło traktowani. Nieładnie

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
łysy
 Opinia
@Nie jestem robotem 07.04.2018 09:50

Po to jest ten portal aby napisać dla innych jak wygląda sytuacja, znalazłem ten portal w tym roku właśnie i wszystkim firmom gdzie pracowałem wystawiłem opinie niezależnie czy dobra zła czy neutralna. Jaka klimatyzacja na spawalni? Co ty pieprzysz? Może jeszcze nawiew zimnego powietrza na (usunięte przez administratora) żeby się nie pociła? Spawalnia wciśnięta w kąt hali, oddzielona kotarami, stanowisko 1,5m kwadratowego, 5 stanowisk oddzielone tylko ścianka blaszaną, zaduch to wentylacja nie ogarnia, chyba nawet nie ma nadmuchu czystego powietrza, wyciągi to dużo do życzenia zostawiają jak i naświetlenie stanowisk niektórych. Jak mnie pamięć nie myli to wentylatorek był nadmuchem chłodzącym jedynie ale po 8 godzinach głowa pęka od niego. Może ze 3 te najlepiej usytuowane są dobrze oświetlone. Brygadzista myśliwy, który już chyba na emeryturze wie trochę więcej od roboli co się kroi w firmie i na przerwach temat ten był poruszany nie raz, zresztą na rozmowie o pracę kierownik się pytał czy 3 zmiany to nie problem, to chyba zakład dąży do tego ale obłuda i pazerność rządzących na wasze szczęście nie pozwala żeby to wprowadzić. Ja kogoś obraziłem, (usunięte przez administratora) napisałem prawdę o pracownikach, (usunięte przez administratora) to raz, jakiś (usunięte przez administratora) typu radny element na którym ustawiam skrawarkę czy upalam za długi drut mi (usunięte przez administratora) po zmianie do skrzyni z pospawanymi detalami wrzuca to i potem się tłumacz przed kierownikiem. Jeden drugiemu kłody pod nogi rzuca. Boli was ze tylko pachwinę położyć potraficie w pobocznej i za grosze pracować bo nikt takim spawaczom dobrze nie zapłaci.? Potrafisz spawać czy tylko pokleić 2 kawałki stali. Spróbuj swoich sił w konstrukcjach czy maszynach itd to sobie uświadomisz jaki cienki bolek jesteś i takie ochłapy się tobie nalezą i to jak wyrobisz akord bo inaczej chleb i mleko. O wędlinie zapomnij.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
łysy
 Opinia
@Nie jestem robotem 07.04.2018 09:50

Chcesz firmy w Olsztynie i okolicach poznać lepsze?, Renox - spawacz do regeneracji łyżek, ramion itd do sprzętu budowlanego, tylko tam się spawa w każdej pozycji gruby materiał i trzeba umieć palnikiem się dodatkowo obsłużyć , trzeba mieć pojęcie o robocie spawacza czego u niczuka brak. pon pt 8 godzin 2200 na start? Niczuk lepiej płaci? Spawacz -ślusarz u staniszewskich 12zł na godzinę, tylko też trzeba umieć ślusarki trochę, spawać 2 a najlepiej 3 metodami. Płaca słaba jak na te wymagania ale i tak lepiej jak u ciebie. Wiele podobnych firm olałem, potrafię w metalu robić to chcę dobrze zarabiać, omijam takie firmy gdzie nie ma poważnego podejścia do spawalnictwa np próbek spawalniczych . Nie po to się człowiek rozwija robi dodatkowe uprawnienia itd żeby za 1800 pracować.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Spawacz
 Opinia
@łysy 09.04.2018 15:12

Ty piszesz netto czy brutto ??

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
łysy
 Opinia
@Spawacz 10.04.2018 07:19

netto, to jest stawka do ręki.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jacek
 Opinia
@Były pracownik 09.04.2018 09:43

Najpierw to niech się pracownicy nawzajem nauczą szanować. To jest dopiero dramat.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Spawacz
 Opinia

Kolego, Jak 11 pln /h bez spawania a dospawasz w miesiąc 300pln - to wtedy stawka wychodzi prawie 13pln no to chyba więcej niż w tym przykładowym "Renox-ie" ? Ja rozumiem ze tobie ta praca nie pasowała ale ja bym się nie zamienił na te łyżki.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
łysy
 Opinia

Jak więcej? 2200zł netto podzielić przez średnio miesięcznie 168 godzin - 21dni pracujących to jest 13,1zł. Praca na jedną zmianę, 7-15. Robota różnorodna, tu spawać , wyciąć palnikiem czy szlifierką kawał stali i np zagiąć na gorąco lub jakiś detal z niego zrobić. Osobiście dla mnie bardziej interesujące, brak monotonii, itd. Jakby płacili 15zł na godzinę po okresie próbnym to bym tam poszedł, na monterce hal stalowych mam teraz 15zł na początek, jak się sprawdzę, zostanę brygadzistą i jakaś podwyżka wpadnie. oby. Szukać trzeba pracy lepiej płatnej i jak najlżejszej takie moje zdanie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
łysy
 Opinia

U niczuka na te dodatkowe 300zł trzeba zapieprzać zdrowo i nie piszmy , że to jest norma do wyrobienia na luzie bez pośpiechu.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Iza
 Opinia

Firma ma dobrą opinię jako pracodawca, a jaka jet atmosfera w pracy?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tomasz
 Opinia

No firma napewno nie jest ok jak ogłoszenia ciągle się pojawiają.Płacą mało i ogólnie jest niski poziom.Zpraszam ????

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
mózg :)
 Opinia
@Tomasz 10.11.2017 23:01

no tak, byłaby ok jakby redukcję etatów mieli i nie dawali ogłoszeń o prace . Bardzo logiczne...

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
RK
 Opinia

Tyle opini i żalów a nikt konkretnie nie napisał: ile zarabia magazynier w tej firmie w Olsztynie? Jakie są obowiązki? Czy siedzi się w wózku 8h czy trzeba robić 10 innych rzeczy w międzyczasie? Ludzie piszcie konkrety a nie pierdoły że mobbing i kolesiostwo. To Olsztyn tu w każdej jednej firmie jest mobbing i kolesiostwo, wszędzie gdzie nie pujdziecie :D Taki rynek.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pewex
 Opinia
@RK 24.01.2018 11:07

Prawdy nikt tu przecież nie napisze, może umów się na krótką rozmowę to powiedzą Ci ile można zarobić , zobaczysz firmę ,magazyn,sam ocenisz. Wiadomo , że im dłużej się pracuje to dodatki wzrastają . Na poczatku jest podstawa, premia zmianowa, po próbie ztego co wiem jest jeszcze jedna premia co miesiac. Chyba każdy powinien wyrobić sobie swoją opinię . Praca nie jest bardzo lekka, jak to na magazynie, ale bez przesady.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dominika
 Opinia

@Nie jestem robotem czyli każdy pracownik potencjalny wie jak praca będzie wyglądała, bo osoba go rekrutująca oprowadza po miejscu pracy i opowiada o wszelkich warunkach? W takim razie każdy kandydat do firmy Niczuk Metall wie na jakie warunki się pisze.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zadowolona
 Opinia

Ubawił nie komentarz. Z perspektywy czasu uśmiałam się do łez, potwierdzam byly pracownik. Wymieniona Katarzyna to liderka

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Yeti
 Opinia
@Zadowolona 13.04.2018 19:39

Owszem P. Kasia to jest liderka - jeśli mówimy o porządnej pracy i zaangażowaniu. Jeśli były pracownik " z perspektywy czasu" wchodzi na stronę byłego pracodawcy żeby "uśmiać się do łez" to strasznie smutne życie musi mieć ten były pracownik. serdecznie współczuje ... że nowego życia wciąż sobie nie zorganizował...

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ciekawski
 Opinia

Czy ktoś kto tam aktualnie pracuje bądź pracował może odpowiedzieć mi na pytanie czy Niczuk to jest producent zamocowan czy raczej importer?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik magazynu
 Opinia

Szczerze nie polecam. Praca polega na pakowaniu ich wyrobów. Praca bardzo ciężka, trzeba przerzucić tony żelastwa. Stary sprzęt. Wszyscy się boja. Bardzo małe zarobki poniżej 2000 zł. Ludzi maja za nic.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nie jestem robotem
 Opinia
@Były pracownik magazynu 15.02.2018 16:27

Zarobki poniżej(usunięte przez administratora) tyś zakładam że netto bo brutto dziś najniższa jest (usunięte przez administratora) To brutto wychodzi niecałe (usunięte przez administratora) pln do tego socjal o którym tu ktoś wspomniał z 13tkami.... faktycznie jak za pracę dla osoby bez wymaganych specjalnych umiejętności po za pakowaniem wysyłek ... dramat. Ja rozumiem że wszyscy chcemy zarabiać dużo i że każdemu jest ciężko... ale zastanówcie się czasem co Wy piszecie.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Sylwia
 Opinia
@Nie jestem robotem 16.02.2018 07:36

Płaca minimalna dla osób pracujących na podstawie umowy o pracę wynosi (usunięte przez administratora) zł brutto, czyli około (usunięte przez administratora) zł netto ("na rękę").

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ewa
 Opinia
@Nie jestem robotem 16.02.2018 07:36

Ludzie w Eggerze płacą dwa razy lepiej. Tu jest wyzysk i mobbing

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Xxxxx
 Opinia

Miła i przyjemna rozmowa .Oby więcej takich.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
zainteresowany
 Opinia
@Xxxxx 07.02.2018 11:16

Rekrutacja? Powiesz coś więcej?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dominika
 Opinia

@Złoty uwierz mi, że większość wątków jest monitorowana przez moderatorów forum Gowork.pl. Proszę również wszystkich, by wszyscy z Was umieszczali posty merytoryczne i niełamiące regulaminu forum. Większość nowych opinii jest krótka i niewiele wnosząca do dyskusji o sytuacji w firmie, a takie krótkie komentarze nic nie wnoszą.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ABC
 Opinia

Pozostawienie komentarza jest jednoznaczne z zapisaniem w bazie numeru IP. Firma GoWork.pl nie ujawnia numerów IP pracodawcom ani stronom trzecim, które tego od niej żądają. Jednakże prawo nakazuje nam ich ujawnienie organom ścigania w przypadku, kiedy zaistnieje prawdopodobieństwo czynu o charakterze bezprawnym, a wzmiankowane organy tego od niej zażądają. Pamiętaj, by wziąć to pod uwagę pisząc opinię, która może spotkać się z reakcją ze strony pracodawcy, zwłaszcza jeśli jest to opinia wypełniająca znamiona opinii o charakterze bezprawnym.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jack
 Opinia
@ABC 16.01.2018 16:21

Tak samo sytuacja wygląda, gdy nieprawdziwą informację czy komentarz wstawi pracodawca. Zwłaszcza komentarz sugerujący, że posiada wiedzę, kto pozostawia daną opinię. Jest to również opinia o charakterze bezprawnym. I można domagać się poprzez organy ścigania ujawnienia IP.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zato
 Opinia
@ABC 16.01.2018 16:21

Przed dodaniem opinii każdy akceptuje regulamin! Po co go kopiować i zaśmiecać forum? Czemu to służy? Kogoś zabolało?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kasia
 Opinia

Michał musisz się dowiedzieć kto donosny pisał może jakiś poeta, może ktos od "Kochanowskiego".

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Niczuk Spółka Jawna - Olsztyn

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny