współpracowałem z Uniapolem przez dłuższy czas, uważam, że wpisy które tutaj można przeczytać są sporym nadużyciem. Niestety prawdą jest ,że czasem nie było godzin ale to ze względu na brak pracy na magazynie a nie przez Uniapol czy prez pana Kune. Ja jak i wielu ludzi którzy tam pracowali mieliśmy sporo godzin ludzie po ostatniej wypłacie byli bardzo zadowoleni, ale jasne o tym się nie pisze. Najbardziej śmieszy mnie wpis, że do koordynatora trzeba zwracać sie na Pan heh w polsce nie spotkałem sie ,zeby do szefa mowic "marek chce k*rwa jutro wolne" etc jeśli przeszkadza wam zwracanie się do mlodszego od siebei szefa na Pan trzeba przemyslec swoje dotychczasowe zycie czy aby na pewno wszystko poszło po waszej myśli. A jak doskonale wiemy na terenie DE to on jest naszym szefem.Co do jego pracy coż każdy ma swoje zdanie ale nei spotkałem się z sytuacją w której nowy pracownik ma problem, a PAN KUNA mowi to nei moja sprawa. Czasem ludzie idą do niego w sytuacji gdzie bardziej samodzielne powinno być dziecko w podstawówce no ale jasne nie każdy musi być samodzielny. Na koniec napisze jak to jest jescze w porownaniu z innymi agencjami pracy bo chyba nikt normalny nie chce porownywac warunków pracy przez agencje do tych ktore zapewnia bezpsorednio firma. Ludzie bez wzgledu czy to Uniapol , Work Tuja Ratisbona czy Randstad muszą sie starać żeby mieć godziny i nei jest tak ,ze tylko Polscy pracowncy są odsyłani do domu wielu ludzi którzy pracują widzą czy pracownicy np z ratisbony nie sa odsylani. A co do premii nie bądzcie smieszni premie sa za wyniki a nie za znajomości i jesli ktos nie mialby odpowiedniego leistungu i ilosci bledow bylaby przekroczona zadna znajomosc by nie pomogla.
Do Ola haha jesteś zabawna to chyba nigdy nigdzie nie pracowałaś,skoro jest tu dla ciebie lekka praca,albo masz małe oczekiwania i nie znasz słowa lekka praca.A ja wiem pracuje sporo lat za granica i wiem i nie praca w biegu za 1000e bo to śmiech na sali...po roku pracy tam wyjdziesz z garbem lub obolałym kregosłupem,chyba że wspomagają cie latające diabełki to masz wieksza energie.Ludzie tam pracuja z musu i wiekszości osobą się to nie podoba,ale nie moga znaleźć nic innego. Mieszkania to nie wszystko,w Tchibo to się przyjeżdza tylko tak do dorobku a nie na zarobek,bo się nie da.Ludzie którzy uwielbiają wiecej wolnego i wystarcza im maximum 30h tygodniowo tam mogą pracować,bo tym co zależy na zarobku i normalnej pracy nie.
To chyba ty nigdy gdzie indziej nie pracowałeś. To co piszesz nie ma sensu. Pracowałam w Polsce w Amazonie i biedronce na magazynach, mój partner w kauflandzie w Niemczech i w porównaniu do tych wczesniejszych prac to tutaj w Tchibo naprawde jest sielanka. Tak jak pisałam wczesniej, jesli ktoś chce się zaorać i pracować po 200h w miesiącu, to to nie jest praca dla niego w Tchibo, niech idzie do Kauflandu. Ja sobie cenie w Tchibo to, że mogę po pierwsze z moim partnerem razem pracować a dwa że mamy tez czas dla siebie, troche wolnego co nam daje możliwość normalnie żyć. Zycie nie polega na tym by po 10h siedzieć w pracy, przyjść do domu i od razu spać bo już nie ma sił na nic. Pod tym względem Tchibo jest naprawde super i nie ma co narzekać. Ale tak jak pisałam, kto co woli. 1000EUR dla ciebie mało przy takim nakładzie godzin????? Powiedz mi gdzie w Polsce tyle zarobisz na magazynie??? Pracowaliśmy w polsce razem z partnerem na magazynach i mieliśmy razem 4500PLN i musielismy za to jeszcze mieszkanie opłacić. Tutaj w Tchibo teraz, wychodzi nam razem ok. 8300-9000PLN i mieszkanie mamy za darmo. To zle??? jakie ty masz wymagania???
Witam, pozdrawiam wszystkich na majówce w Polsce, my tutaj stety, niestety pracujemy dziś, za to w czwartek w niemczech jest święto, więc majówka dla nas troche przesunieta:) Czytam sobie tutaj niektóre opinie i odnoszę wrażenie ze chyba jestem na innym projekcie. Jak tutaj moze być ciężka praca jak tutaj prawie połowa z nas to kobiety i sobie dajemy świetnie rade. Jest to tez pierwsze miejsce gdzie moge wspólnie z moim partnerem pracować, zazwyczaj byliśmy zmuszeni pracować osobno. Warunki mieszkaniowe tez nie mogły być lepsze. Mieszkamy własnie w tym domku gdzie jest nas w sumie 16 osób i nie wiem o jakich libacjach alkoholowych tutaj wczesniej osoba pisała, chyba że grill w sobote w ogrodzie to dla niektórych od razu libacja alkoholowa. Mieszkają tutaj same pary, mamy pokoje 2 osobowe i jest bardzo spokojnie i kameralnie, fajna ekipa którą oczywiście pozdrawiam:))) Koordynator może nie jest najmilszy ale robi to co do niego należy, my tutaj przyjechaliśmy pracować a nie by się kumplować z koordynatorem. A po drugie jest tutaj tez bardzo fajne kierownictwo Tchibo, i zawsze tez można do nich podejść jeśli się ma jakiś problem, szczególnie do Pani Kerstin:) Co do wolnego, to owszem zdarzają się niektóre dni wolne w tygodniu ale nam to akurat odpowiada, nie przepracujemy się, można częściej odwiedzać polske lub tereny w pobliżu. A na te minimum 1000EUR w miesiącu na osobę zawsze wyjdziemy. Nie wiem gdzie na magazynie w Polsce bym zarobiła 4-5tyś PLN???? Niech mi to osoba o nicku "prawda" powie, to chętnie wtedy wrócę do Polski. Ogólnie polecam wszystkim, szczególnie parom które chcą razem wyjechać, zarobić i doszlifować język. Osobom które nastawione są tylko na zarobek i chcą pracować po 200 godzin w miesiącu by tylko jak najwięcej zarobić i nie mieć życia prywatnego, odradzam!!! Tyle z mojej strony, lecę się szykować na drugą zmianę, Pozdrawiam
Ja i kilka osob wlasnie tak pracujemy po kilka godz. Moze dlatego ze nie wslizguja sie koordynatorom w kakao bez mydla . i nie bede rył w kartonach jak dzika locha szukajac zoledzi
Praca w Tchibo Neumarkt. Witam napisze cos o tym wszystkim krótko (Nie Nie Polecam ) Pierwsze 2-3 dni chodzisz za gosciem jak piesek i sie uczysz potem dostajesz wózek pracujesz jeden dien i konczy sie tydzien bo tam tyle sie pracuje hehe , cicho zaczyna sie nastepny tydzien oczywiscie inna zmiana i co odrazu drom mordy tempo tempo a wszyscy rura i ryjom jek te dziki w kartonach i tak 4-5 h i do domu nastepny dzien wolny
jedna wielka porażka! omijajcie wielkim łukiem rudą panią,a tym bardziej ta zakłamana i bezczelną łasice czy kune nie mającą o niczym pojęcia.Kurdupel niech się zajmie przepychaniem kibli a nie koordynowaniem,bo się do tego nie nadaje.Do Tchibo mżna się wybrać na wczasy,pracujesz 4dni w tygodniu po 6h,i to jest te ich multi godziny uhaha,A koń ze szreka podpisuje umowy na kartonie-co za poniżenie,widać że wieśniak chodzący w trampko-marynarce.Szkoda kasy,nerwów i bycia stratnym na Uniapole i Tchibole ze spartańskimi warunkami pracy.Pracuja tam tylko ludzie biedy z małymi oczekiwaniami i liżące d..pe końskiej kunie.
szerokim łukiem radzę omijać firmę Tchibo ! najgorsza z możliwych w jakich pracowałam- drugi Auschwitz inaczej się tego nazwać nie da. Istny wyzysk z ludzi,a Polacy durni i pokazują,aby się podlizać. Pani w biurze mówiła co innego,radze jej aby najpierw pojechała sprawdzić co się dzieje w tym obozie i jak sie pracuje,a dopiero później niech zachęca ludzi i opowiada im bajki.Zaś "inteligentny" p.Kuna tak oczernia PL biuro Uniapol i kpi z niego zwalając całą winę na p.Ewę,twierdząc,iż jest osobą niedoinformowana. Wracając do Tchibo firma nie zapewnia min 35h tygodniowo jak jest w umowie.Przepracowane są śmieszne godziny 28-32 tygodniowo w realiach.Dla osób,które przyjechały tu na wczasy taka sytuacja odpowiada,ale nie dla normalnych osób chcących zarobić-nie poimprezować i przeżyć z dnia na dzień. Zapewniana jest stawka godzinowa-buahahahah dobre,nie nabierajcie się na to,jest to wyścig szczurów,a szefostwo cię jeszcze tylko pogania szybciej,szybciej bo mało i mało.Na akord człowiek więcej by zarobił. Ogólnie nie jest to pakowanie jak zapewniają,a komisjonowanie.Większą płace na komisjonowaniu można wyciągnąć w Kauflandzie,Netto czy Lidlu i sie tyle nie nadziwgasz,bo tam wózki są elektryczne,a nie jak w Tchibo z wielkimi akumulatorami jak za dziadka Hitlera-zacofany zakład.Dla kobiet chcących pożyć i być zdrową osobą odradzam,bo tu przepracujesz parę dni,tygodni,miesięcy i będziesz jak wielbłąd! p.Kuna to koordynator,który się urwał z choinki i na żaden temat nic nie wie,a co najlepsze po 5dniach przychodzi i się pyta czy masz buty i sprzęt do pracy ha ha,no bo co do przyjazdu na miejsce kwaterunku i wyjaśnienia wszelkich spraw,jak to robią porządni koordynatorzy a nie osoby niekompetentne i bezczelne,która wiecznie ma sraczkę,jeśli ktoś ma jakiś problem i dzwoni do niego.A no i jest taki wyuczony,że każe sobie mówić przez Pan,nie zwracając uwagi,że co do niektórych osób jest gówniarzem i nie dorasta do pięt!!! Sama nie wierzyłam w te opowieści i chciałam się przekonać jak to jest-więc jest tak jak opisałam a może i gorzej.Bo wszędzie są plusy i minusy,ale tu to worek minusów bez dostrzeżenia plusów!!Opinie pozytywne piszą tylko lizusy i kapusie,które wchodzą w d... paniczkowi łASCE,KUNIE czy jak to go tam zwał.Jeśli Uniapol chce istnieć to niech zmienią koordynatora i się wycofają z Tchibo,bo od nich uciekło już hooo firm.Kłamstwo nad kłamstwem.Nie polecam!Chcesz sie przekonać jak jest na prawdę-przyjedź a długo nie pobędziesz tylko stracisz na droge,więc to przemyśl. ARBEIT MACHT FREI!!
Pracuje z żoną w Tchibo przez firme Uniapol i chyba wiem kto te wpisy poprzednie umieszczał jak np. "Tchiborozczarowany". Ci ludzie nie przyjechali tu do pracy tylko chyba chcieli wczasy. Ja na wielu magazynach juz pracowałem ale na Tchibo jest naprawde inaczej. Moge tutaj pierwszy raz z żoną pracować bo praca lekka a i Tchibo i Uniapol dbają o nas by było nam dobrze. Sama firma Tchibo przyjezdza do nas co 2 miesiące i sprawdza czy na mieszkaniach wszystko ok. 1 x w miesiącu Pani z Polski dzwoni do nas czy wszystko ok. Kawa,herbata na zakładzie za darmo. Piekne okolice. Czego chce się więcej? Szału z zarobkami nie ma ale jest tak jak na każdym magazynie jesli chodzi o zarobki. A w dodatku tutaj nie płacimy za mieszkanie. jakie 10h dziennie??? fajnie by było, chciałbym tyle pracować by więcej zarobić natomiast tutaj średnia to 8h dziennie i nigdy nie było więcej, a jestem już 8 miesiąc tutaj. Polecam i oby nas tutaj było więcej, bedzie polskie Tchibo hehe
Słysząc ile się dzieje na tym portalu postanowiłem sam zobaczyć ale prawda jest taka, że ilu ludzi tyle opinii.Ja narzekać nie mogę myślę że większość ludzi którzy tu narzekają to smarkacze którzy nigdy wcześniej nie pracowali na innych zagranicznych projektach nie wiedzą jakie są realia. Odniosę się może do godzin, jeśli jest nominał tych 140 to można naprawdę dobrze zarobić ale czasem zdarza się że puszczają nas do domu. Mieszkania darmowe w naprawdę dobrych warunkach przy czym w innych agencjach trzeba sobie samemu mieszkanie opłacić gdzie kwoty to 200-300 euro. Kontakt z biurem moim zdaniem jest dobry bo jeśli brakuje ci info lub potrzebnych dokumentów a biuro przesyła ci to w ciągu 2 dni to chyba nie jest źle przynajmniej w moim przypadku a jeśli chodzi o współpracę z koordynatorem to też narzekać nie mogę bo jeśli przyjmujesz się na niemiecki magazyn bez języka a koordynator pomaga ci się zameldować w urzędzie lub pomaga załatwić wolne to moim zdaniem jest ok. tym bardziej że na innych projektach na których się pracowało takiej osoby jak koordynator nie było w ogóle i trzeba było sobie radzić samemu bądź pomagał ci np. kolega... Jeśli chcesz pracować i odłożyć kasę to spokojnie mogę polecić ten projekt
Witam,ja także jestem pracownikiem tej firmy miejscowści Neumarkt i nie moge uwierzyć co tutaj ludzie wypisują .Firma zapewnia nam pełen nominał godzinowy ,a to ze mamy czasem wolne w tyg.to nie jest uzależnione od firmy UniaPol tylko od Tchibo.Oczywiscie jest kilka osob ktore zostaly z firmy zwolnione lub same odeszly i pracuja juz na niemieckich umowach w firmie konkurencyjnej ,gdzie pensja ich rozni sie znacznie od naszych wyplat a dodatkowo oplacaja sami mieszkania dokladnie te same na ,ktore tak narzekaly pracujac dla Uniapol-u.co do koordynatora to opowiesci o nim nakrecane przez bylych pracowników firmy nijak sie maja do rzeczywistości ,ja nie mam zadnych ale .Jedna osoba nigdy nie dogodzi czterdziestu.Wyplaty sa zawsze na czas,a Pani Ewa z Wroclawia zawsze po wyplatach dzwoni i pyta czy wszystko w porzadku .Ludzie jesli praca wam nie odpowiada zawsze mozna sie zwolnić .Polecam bo pracowalem juz dla kilku innych agencji i widze róznice ,nawet w samym zakwaterowaniu .
To sa kłamstwa wcale tak nie jest 3 albo 4 dni w tygodniu po 3lub8 h wiem bo jestem. W pl sie tyle zarabia co w tchibo . ludzi z uniapolu co chwile zwalniaje bo nie ma pracy kilka osób tygodniowo czlowiek widzi co sie dzieje na magazynie jeszcze troche i uciekamy z partnerką bo tu przyszłosci nie ma bynajmiej na magazynie tchibo .
Warunki mieszkaniowe są dobre, własny pokój, kuchnia i łazienka, wyposażone, pościel, garnki. Ludzie chcieliby od razu wille i to najlepiej z basenem... Nie ma co narzekać, tylko pracować jak jest taka możliwość, bo można zarobić i odłożyć.
I ja rownież wypowiem sie o tej przecudnej firmie : Zaczynajac od kilki mitów i prawd : pracuje się do 10 h a nie po 7h czy 8 h jak jest na umowie umowa jest polska a nie niemiecka opieka koordynatora i osob : hmmm daje duzo do zyczenie , osoby po 3 miesiacach pracy nie maja kart ubezpieczenia , gdy kogos cos boli : ząb , choroba niestety musi liczyc sam na siebie albo idzie do pierwszego lepszego lekarza i płaci z swojej kieszeni albo zjezdza do polski bo jest taniej i tak kazdy robił co do koordynatora jest to Pan nie odpowiedzialny : przykład kolezanka z pracy poparzyła sobie reke ( 2 stopien poparzenia ) zadzwoniła do Pana K. a ten jej powiedział ze nie ma czasu bo sam pol nocy spedził w toalecie i jest chory , kolezanka sama musiała sobie poroadzić jadać do polski - miesiac zwolnienia lekarskiego i ostatecznie zwolnienie z pracy Kart AOK nie ma wogole Co do mieszkan : sam na swojej skórze doswiadczyłem wielkiego roczarowanie bylismy w kilku domach przenoszeni : jeden z nich był zadłuzony na ponad 6 tys euro poniewaz Firma nie zaplaciła - własciciel mieszkania aby odzyskac swoje pieniadze jezdził do firmy Tchibo i szukał koordynatora , kolnejy fajny przykład znajomi którzy nprzyjechali na samym poczatku otrzymali mieszkanie na 4 dni za które musili sami zaplacic 66 euro ( własciciel chciał wzywac policje ) poniewaz firma zapomniała zrobic przelew ,pieniadze zostały zwrocone po tygodniowym dzwonieniu i proszeniu się Co do Pensji ok 900 euro do 1000 euro , premie są ale dla rodziny i znjaomych koordynatora , normali pracownicy wyrabiajacy normy po 100%- 150% otrzymuja po 0.89euro do 10 euro lub wcale ( mam paski z wypłat mogę wstawic zdjecie ) Dodatkowo gdy nie ma pracy ( we wtorki sa nowe fazy ) ludzie czesto maja wolne to firma za te dni nie płaci chyba , ze bez niczyjej wiedzy wpisza urlop płatny ( po miesiacu pracy nalezą sie dwa dni urlopy płatnego , który firma zabiera bez naszej swiadomosci ) Godziny sie nie zgadzają wraz z pieniedzmi Co do wyplat : gdy wyplata przypada w weekend , powinna byc w pt tak jak jest napisane w umowie do 10 dnia kazdego miesiaca i tu kolejne rozczarowanie wyplaty sa 12 lub 13 Teraz opisze puste karteczki które przynosi do pracy Pan koordynator : przychodzi do Ciebie masz to podpisać a on sam wypelnia kiedy miałes urlop co jest karalne Kolejny minus dla firmy to mieszkania obecnie w jednym domu mieszka 16 osób : przez co są libacje , wieczne kłotnie a mialy takowe miejsce , pokoje małe klitki , dlatego pracownicy sami sobie zoorganizowywali meble na wystawkach stół krzesła czajnik internet jest płątny Na koniec dodam ze Pani która zajmuje sie rekrutacją opowiada niestrzowone rzeczy o bonach , premiach ; co wiecej jednej z pracownic która miała zaczac prace w tchibo powiedziała ze bedzie dzielic pokoj z dziewczyna ktora na nia czeka i tu kolejne zdziwienie nikt nic nie wiedział o nowej dziewczynie Naprawde nie polecam !!!!! Rozczarowany
Potwierdzam z mieszkaniami nawet na terenie Francji mają problem. Jak można wybierać takie mieszkania kuchnia bez okna opary idą do pokoju, mieszkania wielo.... koordynatorka ma gdzieś pracowników. Z kartą ubezpieczenia europejską to samo jest jak powyżej zdonżyłem zakończyć kontrakt i nadal nie było.
jak wyglada praca za spawacza w bawarii po ile godzin robicie daleko jest od miejsca pracy hotel czy trzeba miec swoje auto
Jak miszkania w bawarii jaka praca przy tych wklafach spokojna czy akord daleko od miejsca zamieszkania
spawacz w bawarii przy spawaniu wkladow do kominkow chcialem sie was zapytac daleko z miejsca zakwaterowania do zakladu pracy po ile godzin robic mozna dzienie czy to jest na akord czy to jest spawanie na szczelnosc dzieki za odpowiedz pozdrawiam
A te wklady do kominow jest jakas norma akord pod badania na szczelnosc odp wogole w jakim miescie jeetescie
Praca na akord przy spawaniu wykładów do kominow po ile godzin dziennie robicie
Szukają spawaczy na dłużej i zatrudniają na umowę o pracę. Pracy jest dużo, ale z tego co pamiętam mówią na samym początku , żeby nie było niespodzianek. Pensje są do 10-tego miesiąca , czyli jak wszędzie. Nie wydaje mi się, żeby z tym mogli mieć opóźnienia, bo przepisy to przepisy.
Ja akurat jestem na Bawarii, pracuje przez Uniapol od 6 mieś jako spawacz, jest nas tu większa ekipa i musze powiedzieć że jest wszystko OK. Dobra praca i fajnie bo jest dużo godzin wiec można sporo zarobić. Jak ktoś natomiast woli pracować mniej, czyli po 7-8 godzin dziennie to raczej bym odradzał, jest tu godzin duzo więcej. Mieszkania bez szału ale są ok, i za darmo.
mogłbyś napisac w jakiej miescowosci jestescie te wklady do kominow to na akord czy na szczelnosc .po ile godzin robicie daleko jest z miejsca pracy do hotelu, po ilu mieszkacie w pokoju z gory dzieki za odp pozdrawiam
Jak się pracuje w AP Uniapol Development Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy AP Uniapol Development Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 1.
Jak wygląda rekrutacja do firmy AP Uniapol Development Sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w AP Uniapol Development Sp. z o.o. napisali 2 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.