AP Uniapol Development Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o AP Uniapol Development Sp. z o.o.

dawcio 2016-07-19 15:24:18
Jak chce sobie poprawic humor to wchodze poczytac opinie na temat Tchibo :D odrazu lepiej :D
dodam tyle ze przepracowalem tam sporo czasu od 2013 r do konca czerwca 2016 :D sporo osob sie przewinelo :D Praca spoczko , załoga na plus :) mieszkanie na plus :)
nie polecam 2016-07-21 12:24:11
masakryczna firma pod karzdym wzgledem, nie ma co nawet dzwonic. Zostaniecie oklamani i oszukani. obiecuja prace, ktorej nie maja, wyludzaja od was mnostwo dokumentow, dowod osobisty, umowy o prace, ubezpieczenie tylko po to by pozniej powiedziec, ze z pracy nic nie bedzie, bo cos tam. zawsze maja jakis powod. a sie czlowiek musi nameczyc, nawysylac, pojechac na rozmowe i nic z tego nie ma. pare razy tak z nimi mialem, rzadaja mnostwo a od siebie nic, nawet herbaty. do tego sa niemili. totalni oszusci. pewnie handluja danymi. uwarzajcie na nich
4
Tchibo 2016-07-22 16:16:24
A mi sie dobrze z nimi pracowało. Nie znałam jezyka niemieckiego wiec cudow nie oczekiwalam. Z organizacja bylo roznie, koordynator raz na miesiac , na dokumenty z uniapolu zawsze trzeba bylo czekac ale wyplata byla na czas i jak sie potem dowiedziałam i tak wyzsza niz od niemieckiej Ratyzbony. Zakwaterowani bylismy w domku a warunki byly ok. Praca sama w sobie nie jest dla kazdego. Normy trzeba wyrabiac i swoje robic. Jak ktos nie potrafil sie zebrac to dlugo nie pracowal.
Teraz pracuje na innym magazynie i tu tez sa normy. Za siedzenie i gadanie kasy nie ma wszedzie trzeba zasuwac. Wole to robic za euro niz za 1500 zl na reke.
4
qwerty123 2016-07-30 12:34:12
Nie polecam! Praca bardzo ciężka fizycznie, do zrealizowania są bardzo wyśrubowane przez polaczków normy, dlatego też trzeba ciężko pracować aby dostać te parę, nic nie znaczących tutaj euro. Zwolnienia z dnia na dzień, nie znasz dnia ani godziny. Nie dajcie się zmanipulować, że praca polega na przyjemnym pakowaniu, bo haruje się jak wół non stop bez chwili wytchnienia, praktycznie na akord. Nie przyjeżdżajcie tutaj, odradzam. Mało kto tutaj wytrzymuje, i fizycznie i psychicznie, bo cały czas jest presja na wydajność, krzyki, pretensje. Wyciskają z nas ostatnie soki! Omijać!
5
smieszny uniapol 2016-08-02 13:17:34
mam nadzieje ze zaden jelen nie pojedzie od was spawac do tego kolchozu na bawari a jak juz wysylacie to napiscie ile na godz ile km do roboty co ile zjazdy do domu i po ile godzin dziennie cza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] MAM NADZIEJE ZE ZADEN JUZ OD WAS NIE POJEDZIE BO JAK POJEDZIE TO FRAJER BEDZIE.a i rotacje tez napiscie co ilu wyjedzie tylu przyjedzie
6
kwiecien 2016-08-04 17:43:34
melon jak ja tam byłam to przewinęło się 15osób w ciągu tygodnia,z każdą firmą ludzie wyjeżdzają bo się łapią do roboty,ale tam tych godzin nie ma co obiecują i wypłat również,jeśli odpowiada ci chodzić po 4dni w tyg do pracy to jedż.Tchibo nigdy w życiu!
kwiecien 2016-08-04 17:48:47
Zenek załóż okulary i czytaj ze zrozumieniem!! wypowiedź jest napisana o firmie Tchibo a nie ty pierdzielisz o innych kontraktach,więc masło maślane z twojej strony.Możesz pracować na truskawkach i będzie super,a możesz na kawie i będzie prze....ne wiec czytaj zanim się wypowiesz i wyższe komenty też ci radzę poczytać,a jak nie to jedż tam do roboty na zbieranie zamówień kawy i wtedy pogadamy.Ato,że uniapol wspólpracuje z takim wariackim zakładem Tchibo to zbija im renome!.
smiwszny uniapol 2016-08-07 16:33:26
poczytaj wszystkie opinie z góry do dołu po twoim nicku widac ze jestes z ciemnogrodu a jak ci pasuje to mozesz od nich jechac za 700 euro do pakowania kawy lub na bawarie droga wolna
2
kwiecien2 2016-08-10 13:45:45
to ja się zastanawiam stary gdzie ty pracowałeś bo chyba nie w Tchibo.
Rotacja ( usunięte przez administratora )- jest dużo pracy i co chwile przysyłają nowych pracowników, jak na okresie próbnym się nie sprawdzasz lub nie pracujesz to Ci umowy nie przedłużają, niektórzy wracają do Polski po jakimś czasie a niektórzy po kilka dniach pracy, a jeszcze inni przyjeżdżają tylko na miesiąc lub dwa trochę zarobić i tyle. Mają do tego prawo. Ale trzeba tu być minimum pół roku żeby o tym wiedzieć. Pracowałem na różnych magazynach i Tchibo klasyfikuje się u mnie po środku - były takie magazyny że praca była lżejsza, były i takie gdzie była dużo cięższa.
Wolne było sporadycznie ale godziny i tak wyrabiałem - na potwierdzenie mam paski z wypłaty.
A sama wypłata 700 euro jak tu ktoś pisał?? Bzdury. Jakby były takie wypłaty nikt by tu nie pracował.
Jakbym w całym miesiącu przepracował 2 i pół tygodnia a na reszte brał urlopu to by się zgadzało:P
3
nn 2016-08-11 13:23:38
to jedz droga wolna ps. zebys szybciej nie przyjechal jak wyjechal
KJH 2016-08-14 18:25:55
Nie polecam kompletnie, szukają osłów do ciężkiej pracy i trzymania języka na zębami. Odezwi się słowem to wylatujesz. Przyjeżdżają ludzie i po tygodniu wracają, bo nie dają rady, albo coś mieli do powiedzenia - do czego mają prawo! Szukają osób z własnym samochodem bo ludzie mieszkają w dziurach zabitych dechami bez sklepów i wszystkiego innego dlatego tylko własnym autem się da gdzieś dojechać. Domki kompletnie przeludnione kilkanaście osób mieszka na kupie a polaczki lubią pałę zalać w weekend więc powodzenia z takim towarzystwem. Przerwy w pracy bezpłatne więc łącznie z dojazdem będziesz w pracy 11h a dostaniesz kasę za 8/9. Nie przyjeżdżajcie tutaj! Szukać czegoś lżejszego bo tam tylko garba można się dorobić a nie pieniędzy.
2
bartek 2016-08-16 13:11:59
wiec warto jechac do magazynu z kawa w norymberdze ktos jest tam pracuje pracowal? dajcie znac na maila
bartekkk29@o2.pl
Pozdrawiam
NickNick 2016-08-17 11:02:59
Ale zal.pl. Pracuje teraz pod niemiecka firma i tez za przetwy nie dostaje. Od kiedy przerwy sa płatne??!!! To ze w polsce pracujesz od 8-16 i zrobisz sobie przerwe o ktorej Ci wygodnie to jak widac masz kolejny plus na zostanie w polsce. Wszedzie indziej - na umowach pisze - masz np 8 godzin pracy plus godzine przerwy na lunch albo przykladowo dwie przerwy po pol godziny - i taka przerwa jest ustawowa w wiekszosci krajow europejskich i mozesz sobie z nia zrobic co chcesz ale kasa za przerwe? Ty tak powaznie czy mlotkiem dostales?
5
Uniapol 2016-08-17 11:31:11
Wylatują bo mieli cos do powiedzenia? Buahahaha. Dobry tekst. Niech zgadne ty to jeden z tych co to przyjechali niby tak pracowac zeby sie nie narobic???!!! Widzieliśmy takich cwaniaków jeźdzą od projektu do projektu. Szukają najlepiej hotelu z obsluga sprzątająca w cenie, parkingiem i listą zyczen na całą stronę - ale najważniejsze żeby się nie narobić. To ile popracowałeś cwaniaku? Tydzien czy dwa? Napewno inne projekty beda lepsze. Dadzą Ci kasę za leżenie.
Jak ktoś przyjeżdża do pracy a potem pyszczy niemcom że mu nie pasuje to faktycznie wielkie zdziwienie że go nie chcą trzymać. My Polacy przeciez przyzwyczajeni jesteśmy że pracując np na taśmie czy magazynie w polsce możemy wszystko powiedzieć przełożonemu. On będzie z nas dumny da nam podwyżkę, poklepie po plecach i jak to mówią - żyli długo i szczęśliwie.
4
Endy 2016-08-22 09:03:51
Witam. Zna ktoś jakieś opinie na temat operatorów cnc w ofercie firmy?
abildasha 2016-08-22 17:35:04
Witam chce sie dowiedziec wieej o oferte dla spawacza stawki i godziny pracy, mieszkanie jak daleko prosze o kontakt oraz opinie na paluch36@wp.pl
idźpanw 2016-08-26 19:03:51
Widze, że Uniapol sam sobie poprawia opinie, starając się wyśmiać osoby, które piszą samą prawdę. Czytajcie te negatywne opinie i bierzcie do serca, bo tak faktycznie jest. Widać z resztą po tym wpisie agencji, że trzeba tutaj ostro pracować, a Ci którzy nie chcą być robolami - co popieram - nie mają tutaj czego szukać. Praca to praca, a nie bieg między działami jak zwierzę. Oczywiście odradzam!
7
Tony 2016-08-26 19:18:28
Zarobki są najniższe, jakie tylko są możliwe ze względu na prawo. Umowa o pracę tymczasową (nie mylić z umową o pracę), oczywiście w pełni Polska. Zus odprowadzany, także więcej Wam zabiorą niż zostanie. Podatki są duże, sporo znika z tej wypłaty, a przecież pracujecie za granicą. Szukać ofert tylko z umową niemiecką i normalną, a nie kawałkiem papierka, który nic nie jest wart, bo zwolnienia są z dnia na dzień. Nie istnieje coś takiego, jak okres wypowiedzenia - wylatujesz pod koniec dnia :) Patologia!
3
Pracaizarobki 2016-08-30 09:45:41
Ludzie ogarnijcie się myślicie że na rynku niemieckim jest tak łatwo? Przyjedzie Polak to najlepiej zeby praca nie była za ciężka za dobra kasę oraz umowę niemiecką. Przykro mi ale lata 90 dawno się skończyły. Jeśli znacie chociaż troche niemieckiego lub macie kogoś kto zna sami sprawdźcie wiarygodność moich słów. Szukanie dobrej pracy to istna męczarnia. Wynajmuje pokoj razem z dobrym znajomym. Ja znam niemiecki w stopniu komunikatywnym a kolega tylko podstawowe zwroty. W niemieckich zeitarbeit nie chcą generalnie zatrudniać ludzi którzy niemieckiego wogóle nie znają. Przepisy BHP plus polecenia są po niemiecku. Było na tyle dużo wypadków oraz sytuacji gdy nie zrozumiano polecenia przełożonego że pracodawcy nie chcą za bardzo zatrudniać obcokrajowców którzy nie potrafia sie komunikować po niemiecku.
Kolega więc zaczął szukać pracy przez polskie agencje pracy zeby gdziekolwiek się zaczepić. Udało mu się dostać pracę na produkcji za 1100 euro netto i nie wiem ile jeszcze wytrzyma w niej ale jest na tyle ciężko że tęskni za Tchibo.
Od czasu do czasu ktoś dzwoni w jego sprawie z niemieckiego pośrednictwa pracy - lebenslauf jednak zostawił i dokumenty pomigłem mu wypełnić- rozmawia wtedy ze mną. Jego znajomość języka nie pozwala na to.
I zawsze pada pytanie - jak znajomość języka u tego Pana? Tak jakby nie miał napisany w CV :-/
Efekt końcowy jest jak narazie taki sam czyli zerowy a minęło już sporo czasu.
Myślicie sobie że u mnie pewnie jest lepiej. W sumie i tak i nie. Nie miałem problemu zeby dostać jakąkolwiek pracę. Zeitarbeit świetnie się spisały tylko zarobki nie takie a większość gwarantuje Ci 35 godzin pracy w tygodniu - to co przepracujesz więcej idzie na Zeitkonto. Możesz potem wybrać sobie więcej dni wolnego ale kasy nie dostaniesz:-/
Wiele biur proponowano mi prace na już. Zarobki od 900 do 1150 euro netto. Przycisnęło mnie to za tyle pracowałem. W jednym magazynie pakowałem produkty do małych pudełek przy swoim stanowisku (za 900 euro netto) w drugim komisionerka (za prawie 1000 euro netto) Na tym pierwszym robota bardzo lekka i
cholernie nudna a na drugim tak ciężka że po raz pierwszy w życiu powiedziałem w Tchibo jednak nie było najgorzej.
Dostałem szybko nowa pracę - produkcja.
Na moim stanowisku cięliśmy pręty metalowe za 1150 Euro na rękę. Wracałem na kwaterę brudny, śmierdzący i totalnie zmęczony. Po raz pierwszy powiedziałem wtedy że tamta ostatnia praca przy komisjonerce wcale nie była najgorsza.
Teraz pracuje przy wykończeniówce. Nie jest najlepiej ale też nie jest najgorzej.
Pracuje bezpośrednio pod firma i dostaje trochę ponad 1500 na rękę.
Z przejściem bezpośrednio pod firmę nie zawsze się udaje. Niektóre Zeitarbeit po pól roku pozwalają Ci przejść pod firmę jeśli oczywiście się spiszesz a inne mają to i tak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo pracodawca woli zatrudniac przez niemieckie biura - mniej papierków noi można szybko i sprawnie odwołać każdego pracownika. Jestem tu już prawie dwa lata i rozumiem teraz dlaczego sami Niemcy narzekają że jest dużo gorzej niż choćby te 10 lat temu.
Ja nie mam porównania z tym co było w Niemczech. Mam porównanie z tym co było w Polsce dlatego chcę tu zostać i sprowadzić jak najszybciej żonę.
Wielu z was skupia się najbardziej na zarobkach i wypłacie netto wiec w kwestii wyjaśnienia.
Zarobki netto dla każdego z was mogą być w Niemczech inne mimo ze będziecie miec brutto tą samą podstawę. Grupa podatkowa naprawdę dużo zmienia. Najwiecej kasy tnie czwarta grupa podatkowa. Po rozliczeniu roku jest oczywiście zwrot ale z 2000 tysięcy euro brutto ja bym dostał koło 1200 a ktoś z np 3 grupy koło 1350.
Jeśli żyjecie i mieszkacie tutaj to lepiej tez miec tutejsze ubezpieczenie - zreszta AOK jest obowiązkowe. Zabiorą wam trochę kasy ale to normalne jak się pracuje przez niemieckie biura pracy lub nezpośrednio u niemieckiego pracodawcy.
Co do tekstów ile to można w Niemczech zarobić to wole się wstrzymać chyba że jesteś inżynierem ze świetną znajomością języka w mowie i piśmie.
Co do faktów (Nie znam grupy podatkowej wszystkich tych osób - podaje tylko przybliżone kwoty netto żebyście się mogli zorientować) Wszystkie te osoby pracują bezpośrednio pod firma i różnią się znajomością niemieckiego a także innych języków, wykształceniem i doświadczeniem.
Przy pewnych zawodach są bardzo małe widełki finansowe przy innych innych duże.
- sekretarka - duża firma Optik - niecałe 1600 netto
- asystent - duża firma międzynarodowa 1400 netto
- teamassistant - duża firma międzynarodowa 1600 netto
- rekruter - 1300 netto
- sprzedawca w piekarni - 1250 netto
- produkcja - 1400 netto ( razem z wyrobionymi premiami)
- praca w biurze jako pomoc biurowa - 1180 netto
- praca w biurze jako pomoc biurowa (inna firma) - 1300 netto
- telefonistka w firmie ubezpiecze
11
GoliatPL 2016-09-01 16:05:10
Witam.Jakieś opinie na temat pracy jako operator cnc ?
Tchiboooo 2016-09-04 11:48:32
Praca dno takiego syfu nie widziałem nigdzie brak mozliwości pracy w weekendy więc kasa słaba, mieszkanie spoko i darmowe, Kordynator był słaby?, teraz jest dopiero kiepsko jak jest ta baba, niestety ale osoba bez pojęcia która mysli że dorwała się stanowiska, głupie to jest babsko
4
Rozbawiony głupotą pewnych ludzi 2016-09-06 18:29:03
.... za to, po stylu wypowiedzi widać błyskotliwość piszące-j/go
2
Słodka 2016-09-07 12:18:18
Czytam te komentarze i się zastanawiam chyba dzieci piszą je . Jeśli chodzi o pracę to jest spoko wszędzie trzeba robić a nie jak nie którzy przyjadą i myślą że za stanie będą płacić to wiecie . Jeśli chodzi o mieszkanie to warunki super . Jeśli chodzi o Panią kordynator to jest bardzo kompetentną osoba na swoim staniwisku zawsze służy pomocą dla wszystkich ,wszystko załatwia co trzeba,bardzo miła osoba
3
Rozbawiony głupotą pewnych osób 2016-09-15 01:33:15
... to jedź do Holandii i pracuj sobie po 15h dziennie+weekendy, będziesz pan zadowolony.

A tak na marginesie ... by nie ta baba, co się do władzy i stanowiska dorwała
(co za debil to wymyślił ??! ;D ), to duża większość narzekaczy nic by sobie nie ogarnęła tu na miejscu.
Przyjeżdża banda maminsynków i wydaje im się, że luksusy all inclusive 5* na nich czekają, a wieczorem przyjdzie mamusia, poda ciepłe kakałko i bajeczkę poczyta. Nic w życiu jeszcze nie zrobili, a żądania na pierwszym miejscu. Może zamieńcie się z Panią Kasią i poogarniajcie dla kolegów wszystkie sprawy?!
Takie kozaki, a w necie szukają pracy pod hasłem: "praca dla polaków bez języka". Wbijcie sobie do łba, że za granicę przyjechaliście i ktoś za was załatwia wiele rzeczy, a mieszkanie też macie za frajer, nie wszędzie tak jest.
2
zyciemagazynowe 2016-09-21 18:54:32
Dokładnie tak.
Przyjeżdża sie do pracy a nie na wakacje.
Jak komuś nie pasuje to przecież nie jest problem poszukać innej pracy. Tyle osob przyjeżdża pracuje i nie narzeka.
3
Panna 2016-09-28 10:52:13
We Wrocławiu panie okropnie niemile . Najchętniej zabiłyby za to , ze ktos odważył sie do nich zadzwonić . Ludzie mają troche godności i musza to zrozumieć, zatem należy zmienić podejście do pracownika , bo chamstwem mało w życiu można zyskać , troche pokory panie ..... Jesli tak miałaby wyglądać praca , jak one zwracają sie do potencjalnego pracownika , to wychodzi na to , ze trzeba uciekać gdzie pieprz rośnie !!
8
J 2016-09-29 22:11:06
Dlaczego kasowane przez administratora są wypowiedzi które przedstawiają prawdę,bo się boicie żeby ludzie się od waszej agencji nie odwrócili? I tak się odwrócą jak zobaczą co wyprawiacie. Jak już napisał użytkownik "panna" panie w biurze robią łaskę że o czymkolwiek poinformują.Jak wam damy nie odpowiada ta praca i nie potraficie z szacunkiem zwracać się do ludzi to zmieńcie pracę bo szlag człowieka trafia. Rudo-czerwona Ewunia z Wrocławia pierwsza do zwolnienia ...
2
YR1 2016-10-02 18:23:05
Ludzie piszecie o dziwnych zjawiskach. Opiszcie jak wygląda praca przez tą agencję. Płaca? czy jest zgodna z Niemieckimi normami, czy jest się zatrudnionym na Niemieckich warunkach (ubezpieczenie, podatki, emerytura...), czy też ZUS PL i US.
Z mojej strony, nie znam firmy, jestem zainteresowany pewną ofertą.
O ile wiem to w Niemczech (Niemiecka agencja) jest OK, pracowałem 3,5 roku. Nikt nie leci w trombe, wszystko jest jak w umowie.
Mam prośbę. Proszę o konkretny opis firmy: umowa, ubezpieczenie, stawki (powiedzmy malarz, elektryk, spawacz...).Dalej: w Niemczech jest dieta 4,35E/std. nieopodatkowana.
Jeśli firma trzyma się niemieckich przepisów, to OK. Jeśli jednak nie - KICHA.
Proszę o odpowiedzi.
Dziękuję
ON 2016-10-05 13:20:46
Witam..czy ktoś może cos powiedzieć na temat pracy przy pakowaniu odzieży i kawy?...
Tchibo 2016-10-05 14:00:55
Super że tej kobiety nie będzie na staniwisku kordynatora bo ona nie ma pojęcia o tej pracy taka prawda wszyscy się cieszą jej facet teraz będzie smutny bo chodził z głową do góry bo czuł się pewnie a teraz głowa w dół pójdzie i jeszcze on o wszystkim wiedział co się dzieje chore pozdrawiam kumatych
5
on 2016-10-06 08:30:36
Hej..co możecie powiedzieć na temat pracy pakowanie odzieży i kawy okolice Norymbergii..warto tam pracować?
Pomidor 2016-10-07 08:14:01
Dawno takiej pierdoly nie slyszalem. Tys napewno w Tchibo pracowal?
Bo z tego co wiem to ploty wiesci oraz rozne bajki roznosza sie pomiedzy zonami.
Zawsze mnie to smieszylo choc nie powiem wielu wciaga. Jak sie nie ma wlasnego zycia to o cudzym sie gada. A akurat na tym magazynie wszyscy wszystko wiedza a jak nie wiedza to se stworza :-D
2
Madryposzkodzie 2016-10-07 08:32:33
Malo ktora niemiecka agencja daje diety chyba ze praca przy montage ale tez nie zawsze. Podpisujesz prace z niemiecka zeitarbeit w niemczech wiec jakie diety!????!!!?
Masz opłacone wtedy Ubezpieczenie niemieckie podatki itd. To jest akurat fajne ale kasy w portfelu zawsze mniej zostaje.
Polskie firmy ubzpieczaja cie w Zus - noi jestes delegowany wtedy do pracy za granica. Plus ze zalatwiaja mieszkanie. Na warunki mozna naprawde różne trafić. Zresztą na ludzi też. Mieszkalem z takim kolesiem co to mial focha ze czajnika elektrcznego nie ma na wyposażeniu.
Szczerze? Tak zle i tak nie dobrze zalezy na czym ci zalezy i ile chcesz zostac w Niemczech.
2
Tomciu 2016-10-07 11:23:07
Szukam pracy w Berlinie jako malarz. Ktoś, coś?
zz 2016-10-07 12:58:56
czy wiek ktoś jak jest na projektach we Francji bo podobno tam też szukaja ludzi. Warto?
Piotrek "Broda" K. 2016-10-07 18:37:13
Nie wypowiadam się tutaj, ale skoro zostałem wywołany do tablicy, to zapraszam na rozmowę w cztery oczy na magazynie, cwaniaczku/o chowający się pod nickiem. Masz problem, to przyjdź i pogadaj.
Jeżeli komuś, coś nie leży, coś go boli, to niech ma jaja i podejdzie. Z mojej strony nie ma problemu powiedzieć nikomu, co myślę lub przyznać rację, że coś zrobiłem źle.
Aaa ... głowę nosiłem podniesioną do góry i zawsze będę nosił, bo nie mam się czego wstydzić :D
3
Fyta 2016-10-15 12:34:27
Dajcie se siana z przyjazdem tutaj w tym okresie. Prawda jest taka ze szukaja pracownikow na grudzien, badz listopad i grudzien i wam podziekuja bo dalej ni ma roboty. W styczniu i lutym nie ma co marzyc o pracy, bo to okres przestoju na magazynie, jak wszedzie. Coraz wiecej osob przyjezdza i bedzie siedziec w domu, wiec jak chcecie zarobic - to nie tutaj, bo tylko stracicie hajs. Posluchajcie, a nie bedziecie zalowac, bo widze co tutaj sie dzieje na miejscu. Juz jest przeludnienie, wiec dla nowych nie ma w ogole roboty! Pozdro
5
Tchibo 2016-10-23 20:36:56
Dajcie sobie spokój z przyjazdem tu do tchibo bo ludzie przyjeżdżają i siedzą w domu wiec nie polecam. Ta wielka kordynator to jakaś pomyłka wielka , nic nie robi a wielce zmęczona zawsze jaka zabiegana ha ha chyba zmęczeniem się jak przejdzie z swojej nory na połowę hali , a w pracy sie pojawia rzadko za co ona bierze wypłatę?? w miesiącu jest z 2 godz . wszyscy z niej śmieją bo każdy wszystko sobie sam załatwia a ona ile ma pracy ha ha nie chcemy jej tu na tchibo
4
Tchibo 2016-10-26 23:43:37
No to ja koledze gratuluje ze taki jest sprytny jak rozumiem wszyscy to my takze?
Bo akurat my załatwiamy wszystko przez tą Panią i jakoś problemu nie ma. Ludzie którzy jej papierki przynosza to też wszyscy? Jak sie patrze na to z jakimi ludźmi ja tu pracuje dziwie sie ze wogóle na hale wychodzi. Brygadzistki w sumie tez siedza u siebie bo od tego maja swoje biura.
A za co bierze pieniądze? W sumie dobre pytanie - bo powinna za umilanie czasu swoim podopiecznym jak na porzadne przedszkole Tchibo przystało. Haha dawno nie widziałem tylu cieżko myślących złośliwych i zyjacych tylko plotami osób. Obserwowanie was to czysta przyjemność - telenowela hiszpańska z polskim lektorem haha
2
Tchibo 2016-10-27 12:30:52
Ostatnio jak pamiętam, to koordynator był na całej mojej zmianie i jak wychodziliśmy, to jeszcze przyjmowała ludzi z drugiej zmiany, więc nie pierdziel, że jest 2h/tydzień
3
cziboczibo 2016-10-28 11:54:22
Komiczne to jest to ze babka na tym magazynie to nieraz biega szybciej niz niektórzy pracują - chyba boja się zmęczyć hahaha
2
pracownik 2016-10-29 04:44:08
witam gdzie najlepsza oferta pracy w uniapolu dla pary ze słabym jezykiem i własnym autem co polecacie dziekuje i prosze o szczerą odp
cozabagno 2016-10-29 16:06:13
Wezcie na luz w końcu. Jak komuś nie pasuje to przecież może szukać innej pracy nawet dyrektora.

2
J 2016-10-29 23:07:30
Nie ma co narzekać,robota naprawdę w Tchibo nie jest taka zła.Pracować trzeba wszędzie,czy to Tchibo czy składanie czekoladek,lub układanie cukru na palecie.Niemiec ci nie da zarobić jak będziesz stał/a i dłubał w nosie,trzeba zap... Kierownictwo naprawdę jest bardzo fajne,szczególnie pani Kerstin,super kobieta zawsze pomocna. Koordynator z polskiej agencji Uniapol to człowiek taki sam jak każdy inny tylko zazwyczaj jest tak że połowa mu wchodzi bez mydła żeby tylko się przypucować i mieć układ,a jak się znajdzie ktoś charakterny kto pracuje dobrze ale nie lubi wazeliny to zaraz trzeba się go pozbyć i albo coś wymyślą na ciebie albo będzie dręczenie i szukanie dziury w całym. Lepiej odejść z honorem i mieć charakter niż donosić na kogoś tylko dlatego żeby mieć lepiej na alejce,a jest tam takich ludzi sporo więc nowi ludzie patrzcie komu ufacie.Jak ktoś sie nie boi pracy to się tym nie będzie przejmował bo nawet jak go zwolnią to sobie zaraz znajdzie inną a może nawet i lepszą. Ostatnie słowo do męża pani koordynator z Tchibo,pana P. Nie spinaj się tak bo ci powietrze z baniaka zejdzie leszczu :)
3
PrawdaBoliBabe 2016-11-06 12:05:55
Komiczne jest to ze baba poprawia sobie opinie tu na forum. Ludzie mowia racje bo prawie w ogole jej nie ma w pracy, zjawi sie moze raz w tygodniu przejdzie sie raz po magazynie i udaje wielce zmeczona. Szybciej chodzi od pracownikow no na pewno. Godziny by w tej pracy nie wytrzymala a pyta sie wszystkich czy by sie z nia nie zamienili bo tak ma zle. Wszyscy wiedza ze pozytywne opinie to tylko pisze albo baba albo jej kolo albo ktos inny z firmy. Nikt madry nie chwali tej pracy. Mnustwo jest tutaj konfidentow ktorzy wszystko powiedza by miec lepiej. Nikt madry dlugo tu nie siedzi z tymi wiesniakami w pracy i na domkach.
3
J 2016-11-07 17:16:27
Jak w Tchibo był Work Express a za koordynatora była kobieta,która zastąpiła pana Grzeogorza Przekręta :) to wtedy atmosfera i na hali i w domkach i w biurze była idealna,aż chciało się pracować.Później gdy Work odszedł co było najgorszym z możliwych posunięć ze strony Tchibo i pojawiła się firma Uniapol z dowódcą G. na czele zaczęły się cyrki takie że słynny Zalewski móglby się uczyć,im więcej osób przychodziło tym więcej się zwalniało. Liczba osób która na siebie donosi wzrosła tak szybko jak woda podczas słynnej powodzi w rzekach Polski. Najpierw ze sobą piją wódke a potem donoszą na siebie,banda konfidentów. I tak jest do dzisiaj,ci którzy mieli jaja odeszli do innej pracy,inni zostali wyeliminowami bo nie współpracowali z kapusiami a te barany które przodowały w stadzie dalej pracują i donoszą jak wcześniej. Tak jak napisałam w poście wcześniejszym praca nie jest taka zła ale przez tych nieudaczników co mają śliskie języki wszystko spada na psy... Dlatego APEL do nowych którzy jadą lub którzy przyjechali. Uważajcie co i kiedy do kogo mówicie bo w najmniej odpowiednim momencie zostanie to wykorzystane przeciwko wam. Wy polecicie a oni nałapią plusów kolejnych!!! Pozdrowienia dla normalnych :)
7
boro 2016-11-10 18:31:22
ktoś powie szczerze jakie warunki sa w norymberdze w tchibo ile się zarabia miesiecznie i jakie warunki mieszkalne?
1
mila 2016-11-12 11:03:53
szkoda że tu nikt nie chce dać opini o pracy neuemarkt :( i jakie warunki mieszkalne i jak z wypłatami i ile godzin się pracuje
J 2016-11-12 19:12:36
Nikt nie napisze ci tego ponieważ to jest sprawa indywidualna. Zależy ile będziesz miał godzin w miesiącu przepracowanych,do jakiego mieszkania trafisz (agencja przydziela ci mieszkanie) i co najważniejsze pod jaką agencją pracy będziesz bo chyba teraz tam są 2 lub 3
1
P. 2016-11-13 14:44:48
Gdy ktos napisze negatywna opinie to ludzie z agencji od razu chca zatuszowac to i zadaja głupie pytania w stylu ile godzin lub jakie warunki pracy. Smiać mi się chce z Was :) Bierzcie do serca wszystko co napisane powyzej i bedzie dobrze bo tu nie przyjedziecie :) Teraz już zaczynaja sie zwolnienia, wiec nowych etatow juz nie bedzie
3
Zostaw swoją opinię o AP Uniapol Development Sp. z o.o. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AP Uniapol Development Sp. z o.o.