Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: AP Uniapol Development Sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
as. - 2016-04-04 14:56:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pakowanie kawy i odzieży - powiem ci że jest coraz lepiej się poprawiło bo godzin jest więcej i atmosfera coraz to lepsza jest, ja pracuje już 5 miesiecy i widzę różnicę na plus. pieniadze na czas są a to ważne.
zdjecie uzytkownika
Patryk - 2016-04-04 21:05:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Mam pare pytan. Moglbym prosic o kontakt na pkoltun8@gmail.com? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Daniel - 2016-04-05 17:35:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polecacie wyjazd do pracy przez tą agencję ?
zdjecie uzytkownika
szef - 2016-04-05 21:05:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taki operator wózka widłowego może liczyć na zatrudnienie w ramach umowy o pracę. Taka stabilność jest istotna, zwłaszcza, że zapewniają dodatkowo zakwaterowanie.
zdjecie uzytkownika
zainteresowany 26 - 2016-04-07 13:20:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [as. - 2016-04-04 14:56:51]:
co masz na myśli coraz lepiej.Ja pracowałem ostatnio 250 euro za mieszkanie i przy 160 h dostałem 800 Euro.U was jest lepiej odp. jak możesz dzięki
zdjecie uzytkownika
zainteresowany 26 - 2016-04-07 13:22:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [as. - 2016-04-04 14:56:51]:
co masz na myśli coraz lepiej.Ja pracowałem ostatnio 250 euro za mieszkanie i przy 160 h dostałem 800 Euro.U was jest lepiej odp. jak możesz dzięki
zdjecie uzytkownika
as. - 2016-04-08 11:21:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nic nie płacę za mieszkanie!!! ostatnio miałem prawie 1200€ na koncie.
zdjecie uzytkownika
Była TCHIBO - 2016-04-10 14:25:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odradzam każdemu kto się waha! Pieniądze nie dochodzą na czas , skandal bo to polska umowa więc powinno być na czas , sami sobie robią problemy bo ludzie to zgłoszą , nie wiem kto tam pracuję żeby takie niedopilnowania miały miejsce , praca tragedia , syf i Niemcy którzy są tam z powodu jakiś grup niedorozwiniętych, szczerze . Polacy na miejscu ..no cóż była grupa gdzie widac bylo że to normalni ludzie , ja trafiłam na zmiane z jakaś grupą wystraszonych , zamkniętych w sobie ludzi którzy pozamykali sie w małych klitkach i z nich nie wychodzili , żadnej pomocy ani jakiś informacji co i jak , straszyli mnie tylko że mnie zwolnią bo tu zwalniają z dnia na dzień. Mieszkania straszne , naładowane ludzmi ,bez mebli , łazienka jedna maleńska na 6 -7 osób , praca 10 godz dziennie 6 dni w tyg , widziałąm paski - niekt nie dostawała tam powyzej 110 euro za tyle godzin!!! Każdy kto rozmawia z Panią któa zajmuje się rekrutacja we Wrocławiu niech nie słucha jej bredni ani historii na temat bonów czy zniżek , kompletna bzdura a Pani E jest niekompetentna , niepoinformowana i nie ma pojęcia o tym jak jest na miejscu , do tego kłąmie . Szczerze , jest to praca dla ludzi zdesperowanych , na rynku Niemieckim jest wiele miejsc gdzie można spokojnie zarobić więcej i w przyjemniejszych warunkach . ODRADZAM UNIAPOL , pierwszy raz pisze cos takiego ale to tylko po to żeby ktoś nie dał się nabrać tak jak ja na opowieści o fajnej pracy w fajnym miejscu za fajne pieniądze . Na miejscu poznałam ludzi z których 80% jest niezadowolona , ze wszystkiego od wynagrodzenia po mieszkania , zadne z nich nic nie napisało... Radze zastanowić się pięć razy nad wyjazdem z tą agencją , a już napewno radze poszukać czego innego . Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Była TCHIBO - 2016-04-10 14:40:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co za porażka , wypłaty po czasie , sami sobie robią problemy , mieszkania to klitki na 7 osób z maleńka łazienka bez mebli , ludzie sami szukali na wystawkach pólek , , ludzie jacyś wystraszeni , strasza ciagle ze mnie zwolnią , boją sie wszystkiego ( takich mialam na zmianie) druga zmiana należała do normalniejszych , praca to totalny syf , Pani E z Uniapol we wrocławiu to kłamczucha i w dodatku niedoinformowana , mało kompetentna kobieta , odradzam każdemu , naprawdę gorszego syfu nie widziałąm . Za tyle godzin takie wypłaty że tragedia , do tego płaci sie podatek polski i niemiecki , co jest kompletna bzdura , odradzam raz jeszcze ze wzgledu na klimat w domu - ten blisko Tchibo - reszty nie znam , ze wzgledu na ludzi w pracy , pieniadze i sama praca dla desperatów, Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
zainteresowany 26 - 2016-04-11 10:06:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Napiszcie tylko,czy macie niemiecka umowę,czy polskąJeżeli niemiecka i chatka gratis to ok.Jeśli polska to łaski nie robią bo musza płacić delegacje i pewnie w ramach tego macie chatke gratis co i tak ok 500 Euro delegacji powinniście dostawać
zdjecie uzytkownika
Ciekawa - 2016-04-11 14:06:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś aktualnie pracuję na magazynie z kawą i odzieżą w okolicy Norymbergi? Mógłby ktoś opisać ilość godzin miesięcznie, warunki,kasę ,dojazdy. Email sabatonka@Interia.pl z góry dziękuję.
zdjecie uzytkownika
Ciekawa - 2016-04-11 14:11:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś aktualnie pracuję na magazynie z kawą i odzieżą w okolicy Norymbergi?
Mógłby ktoś opisać warunki,kasę,dojazdy, ilość godzin przepracowanych w miesiącu, czy kuchnia łazienka są w pełni wyposażone. Email sabatonka@Interia.pl z góry dziękuję.
zdjecie uzytkownika
AP Uniapol Development Sp. z o.o. - 2016-04-12 10:41:45 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Była TCHIBO - 2016-04-10 14:25:38]:
Przykro jest nam, że jeśli widział/a Pan/Pani jakieś niedociągnięcia nie skontaktowała się Pani w pierwszej kolejności ze swoim koordynatorem. Być może to pozwoliłoby uniknąć niepotrzebnych napięć. Wydaje nam si, że niezbyt rzetelnie przedstawia Pan/Pani sytuację dlatego chcielibyśmy odnieść się do Pan/ Pani wpisu.

„Odradzam każdemu kto się waha! Pieniądze nie dochodzą na czas , skandal bo to polska umowa więc powinno być na czas”

Wynagrodzenia są wypłacane zgodnie z prawem obowiązującym w Polsce oraz z regulaminem firmy Uniapol, który akceptowany jest przed podpisaniem umowy. Wynagrodzenia przelewane są zawsze do 10go kolejnego miesiąca. Jedynie gdy 10ty wypada w weekend, może się zdarzyć że wynagrodzenia będą po 10tym natomiast nie później niż następnego dnia roboczego.

„…sami sobie robią problemy bo ludzie to zgłoszą , nie wiem kto tam pracuję żeby takie niedopilnowania miały miejsce , praca tragedia , syf i Niemcy którzy są tam z powodu jakiś grup niedorozwiniętych, szczerze . Polacy na miejscu ..no cóż była grupa gdzie widać było że to normalni ludzie , ja trafiłam na zmianę z jakaś grupą wystraszonych , zamkniętych w sobie ludzi którzy pozamykali się w małych klitkach i z nich nie wychodzili.”

Ciężko skomentować zarzut, dotyczący niemieckich pracowników… Nie wiemy do jakiej „grupy” Pan/ Pani trafił ale mimo długiej współpracy z tym klientem, nigdy nie otrzymaliśmy informacji, że nasi pracownicy są niezadowoleni z atmosfery tam panującej. Co więcej, klient wielokrotnie podkreślał, że bardzo dba o zadowolenie swoich pracowników, zarówno Polaków jak i Niemców.

„…, żadnej pomocy ani jakiś informacji co i jak , straszyli mnie tylko że mnie zwolnią bo tu zwalniają z dnia na dzień.”

Każdy pracownik przed wyjazdem dostaje maila z podsumowaniem oferty wyjazdu z wszystkimi wytycznymi. Przy podpisaniu umowy dostaje dodatkowo informator, który zawiera wszystkie niezbędne informacje, jak miejsce pracy, miejsce zakwaterowania, godzina rozpoczęcia pracy, co trzeba zabrać + szereg telefonów kontaktowych w razie problemów: do koordynatora w Polsce, koordynatora w Niemczech, właściciela mieszkania, działu logistyki czy też działu kadr.
W ciągu całego poprzedniego roku została zwolniona tylko jedna osoba, która wyjechała z nami do tego klienta. Ciężko więc, mówić o zwolnieniach z dnia na dzień.

„Mieszkania straszne , naładowane ludźmi ,bez mebli , łazienka jedna maleńka na 6 -7 osób ,”

Podpisując umowę z klientem, jesteśmy zobowiązani do zapewnienia naszym pracownikom, określonych warunków mieszkaniowych. W tym przypadku są to pokoje max 2 os. O ściśle określonym w umowie standardzie. Co więcej, co kwartał mieszkania są audytowane przez naszego klienta, który sprawdza czy wywiązujemy się z zawartej umowy. Na chwile obecną, wszystkie mieszkania przeszły audyt pozytywnie.

„praca 10 godz dziennie 6 dni w tyg , widziałąm paski - niekt nie dostawała tam powyzej 110 euro za tyle godzin!!! „

Co miesiąc otrzymujemy pełną dokumentacje godzin przepracowanych przez naszych pracowników. I dlatego też stanowczo nie mogę się zgodzić z Pana/Pani insynuacjami. Na chwile obecna system pracy to 5 dni w tyg., ze średnią zdecydowanie niższą niż 10 godz/dziennie. Jesteśmy prawnie zobligowani do stawki minimalnej, wynoszącej 8,80 EUR brutto, a nasi pracownicy mają je zdecydowanie wyższe. Dlatego tez nie ma możliwości by podana przez Pana/Panią sytuacja mogła mieć miejsce.

„Każdy kto rozmawia z Panią któa zajmuje się rekrutacja we Wrocławiu niech nie słucha jej bredni ani historii na temat bonów czy zniżek , kompletna bzdura a Pani E jest niekompetentna , niepoinformowana i nie ma pojęcia o tym jak jest na miejscu , do tego kłąmie .”

Będąc na rozmowie zapewne Pan/Pani pamięta, że bony , o których mowa (w wysokości 50Eur na zakupy w sklepie Tchibo) są wydawane za pracę w niedziele. Jeżeli zakład w niedzielę nie pracuje ciężko jest mówić by komuś przysługiwały. Zostaną one przywrócone jak tylko magazyn będzie pracować w tym dniu tygodnia. Dodatkowo naszym pracownikom wypłacane są comiesięczne premie. Oczywiście nie każdemu one przysługują, jednak w ostatnim okresie były one wypłacane ponad połowie naszych pracowników.

„…do tego płaci sie podatek polski i niemiecki , co jest kompletna bzdura…”

Prawnie nie ma możliwości by pracownikom odprowadzano podwójny podatek. Podatek dochodowy za pracowników jest odprowadzany od pierwszego dnia do urzędu skarbowego w Niemczech, dokładnie w Norymberdze. Ani złotówka nie trafia do urzędu skarbowego w Polsce. Dodatkowo mówi o tym ustawa o unikaniu podwójnego opodatkowania.









zdjecie uzytkownika
Była TCHIBO - 2016-04-13 22:08:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mówi Pani o koordynatorze na temat którego jest wystawiona opinia na blogu http://pracuj-z-workservice.blogspot.de . Sami sobie robicie opinie a niedociągnięcia ciągną się za wami od dłuższego czasu skoro macie u siebie koordynatora na temat którego takie rzeczy były wypisywane już kilka lat temu. Jeżeli chodzi o bony w Niedziele - nikt nikt tam nigdy nie pracował w niedziele. Kolega dostał premie od was- też moge wkleić zdjęcie premii w wyskości 82 euro centów . Zbędne jest bronienie się w momencie kiedy zatrudniacie tak niekompetentnych ludzi , przyjeżdżając do pracy czekałam pod domem godzinę po podróży ponieważ nikt nie wiedział że będę a Pani E powiedziała ze współlokatorka czeka -ona wracając z pracy o 1 w nocy nie wiedziała że ktoś śpi w jej pokoju ( proszę sobie wyobrazić jej zaskoczenie) . Kompromitacja ...
zdjecie uzytkownika
eldo - 2016-04-15 12:08:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak wyglada praca za spawacza na bawarii przez ta firme czy to stala praca jak z wyplatami
zdjecie uzytkownika
eldo - 2016-04-15 12:09:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak wyglada praca za spawacza na bawarii przez ta firme czy to stala praca jak z wyplatami
zdjecie uzytkownika
merda - 2016-04-15 18:21:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powielam pytanie jak praca w bawarii za spawacza kominów w magu pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Roberto - 2016-04-18 12:30:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja akurat jestem na Bawarii, pracuje przez Uniapol od 6 mieś jako spawacz, jest nas tu większa ekipa i musze powiedzieć że jest wszystko OK. Dobra praca i fajnie bo jest dużo godzin wiec można sporo zarobić. Jak ktoś natomiast woli pracować mniej, czyli po 7-8 godzin dziennie to raczej bym odradzał, jest tu godzin duzo więcej. Mieszkania bez szału ale są ok, i za darmo.
zdjecie uzytkownika
nick - 2016-04-18 15:43:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukają spawaczy na dłużej i zatrudniają na umowę o pracę. Pracy jest dużo, ale z tego co pamiętam mówią na samym początku , żeby nie było niespodzianek.
Pensje są do 10-tego miesiąca , czyli jak wszędzie. Nie wydaje mi się, żeby z tym mogli mieć opóźnienia, bo przepisy to przepisy.
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-04-20 12:40:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2016-03-15 21:57:09]:
hahaha do francji chce jechać aLE DO WROCŁAWIA MA ZA DALEKO
zdjecie uzytkownika
dtg - 2016-04-20 16:40:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca na akord przy spawaniu wykładów do kominow po ile godzin dziennie robicie
zdjecie uzytkownika
ole - 2016-04-20 16:46:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A te wklady do kominow jest jakas norma akord pod badania na szczelnosc odp wogole w jakim miescie jeetescie
zdjecie uzytkownika
ole - 2016-04-20 16:47:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A te wklady do kominow jest jakas norma akord pod badania na szczelnosc odp wogole w jakim miescie jeetescie
zdjecie uzytkownika
eldo - 2016-04-20 16:51:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spawacz w bawarii przy spawaniu wkladow do kominkow chcialem sie was zapytac daleko z miejsca zakwaterowania do zakladu pracy po ile godzin robic mozna dzienie czy to jest na akord czy to jest spawanie na szczelnosc dzieki za odpowiedz pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
eldo - 2016-04-20 16:54:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spawacz w bawarii przy spawaniu wkladow do kominkow chcialem sie was zapytac daleko z miejsca zakwaterowania do zakladu pracy po ile godzin robic mozna dzienie czy to jest na akord czy to jest spawanie na szczelnosc dzieki za odpowiedz pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
dormen - 2016-04-20 17:13:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Roberto - 2016-04-18 12:30:42]:
mogłbyś napisac w jakiej miescowosci jestescie te wklady do kominow to na akord czy na szczelnosc .po ile godzin robicie daleko jest z miejsca pracy do hotelu, po ilu mieszkacie w pokoju z gory dzieki za odp pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
eldo - 2016-04-20 17:24:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak miszkania w bawarii jaka praca przy tych wklafach spokojna czy akord daleko od miejsca zamieszkania
zdjecie uzytkownika
merda - 2016-04-20 17:53:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak wyglada praca za spawacza w bawarii po ile godzin robicie daleko jest od miejsca pracy hotel czy trzeba miec swoje auto
zdjecie uzytkownika
tchibo - 2016-04-25 19:15:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pablok - 2016-03-21 21:50:14]:
nie polecam ! zero ogranizacji , ludzie pracuja po 10h dzie w umowie jest napisane 7h , wypłata i godziny sie nie zgadzaja , warunki załosne 16 osob w jednym domu , libacje alkoholowe zero zainteresowania ze strony korynatora
zdjecie uzytkownika
Tchiborozczarowany - 2016-04-25 19:51:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I ja rownież wypowiem sie o tej przecudnej firmie :
Zaczynajac od kilki mitów i prawd :
pracuje się do 10 h a nie po 7h czy 8 h jak jest na umowie
umowa jest polska a nie niemiecka
opieka koordynatora i osob : hmmm daje duzo do zyczenie , osoby po 3 miesiacach pracy nie maja kart ubezpieczenia , gdy kogos cos boli : ząb , choroba niestety musi liczyc sam na siebie albo idzie do pierwszego lepszego lekarza i płaci z swojej kieszeni albo zjezdza do polski bo jest taniej i tak kazdy robił
co do koordynatora jest to Pan nie odpowiedzialny : przykład kolezanka z pracy poparzyła sobie reke ( 2 stopien poparzenia ) zadzwoniła do Pana K. a ten jej powiedział ze nie ma czasu bo sam pol nocy spedził w toalecie i jest chory , kolezanka sama musiała sobie poroadzić jadać do polski - miesiac zwolnienia lekarskiego i ostatecznie zwolnienie z pracy
Kart AOK nie ma wogole
Co do mieszkan : sam na swojej skórze doswiadczyłem wielkiego roczarowanie bylismy w kilku domach przenoszeni : jeden z nich był zadłuzony na ponad 6 tys euro poniewaz Firma nie zaplaciła - własciciel mieszkania aby odzyskac swoje pieniadze jezdził do firmy Tchibo i szukał koordynatora , kolnejy fajny przykład znajomi którzy nprzyjechali na samym poczatku otrzymali mieszkanie na 4 dni za które musili sami zaplacic 66 euro ( własciciel chciał wzywac policje ) poniewaz firma zapomniała zrobic przelew ,pieniadze zostały zwrocone po tygodniowym dzwonieniu i proszeniu się
Co do Pensji ok 900 euro do 1000 euro , premie są ale dla rodziny i znjaomych koordynatora , normali pracownicy wyrabiajacy normy po 100%- 150% otrzymuja po 0.89euro do 10 euro lub wcale ( mam paski z wypłat mogę
wstawic zdjecie )
Dodatkowo gdy nie ma pracy ( we wtorki sa nowe fazy ) ludzie czesto maja wolne to firma za te dni nie płaci chyba , ze bez niczyjej wiedzy wpisza urlop płatny ( po miesiacu pracy nalezą sie dwa dni urlopy płatnego , który firma zabiera bez naszej swiadomosci )
Godziny sie nie zgadzają wraz z pieniedzmi

Co do wyplat : gdy wyplata przypada w weekend , powinna byc w pt tak jak jest napisane w umowie do 10 dnia kazdego miesiaca i tu kolejne rozczarowanie wyplaty sa 12 lub 13

Teraz opisze puste karteczki które przynosi do pracy Pan koordynator : przychodzi do Ciebie masz to podpisać a on sam wypelnia kiedy miałes urlop co jest karalne

Kolejny minus dla firmy to mieszkania obecnie w jednym domu mieszka 16 osób : przez co są libacje , wieczne kłotnie a mialy takowe miejsce , pokoje małe klitki , dlatego pracownicy sami sobie zoorganizowywali meble na wystawkach stół krzesła czajnik internet jest płątny

Na koniec dodam ze Pani która zajmuje sie rekrutacją opowiada niestrzowone rzeczy o bonach , premiach ; co wiecej jednej z pracownic która miała zaczac prace w tchibo powiedziała ze bedzie dzielic pokoj z dziewczyna ktora na nia czeka i tu kolejne zdziwienie nikt nic nie wiedział o nowej dziewczynie

Naprawde nie polecam !!!!! Rozczarowany
zdjecie uzytkownika
Nick - 2016-04-27 11:31:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Warunki mieszkaniowe są dobre, własny pokój, kuchnia i łazienka, wyposażone, pościel, garnki. Ludzie chcieliby od razu wille i to najlepiej z basenem... Nie ma co narzekać, tylko pracować jak jest taka możliwość, bo można zarobić i odłożyć.
zdjecie uzytkownika
on - 2016-04-28 09:36:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tchiborozczarowany - 2016-04-25 19:51:06]:
Potwierdzam z mieszkaniami nawet na terenie Francji mają problem. Jak można wybierać takie mieszkania kuchnia bez okna opary idą do pokoju, mieszkania wielo.... koordynatorka ma gdzieś pracowników.
Z kartą ubezpieczenia europejską to samo jest jak powyżej zdonżyłem zakończyć kontrakt i nadal nie było.
zdjecie uzytkownika
Realny - 2016-04-28 11:18:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,ja także jestem pracownikiem tej firmy miejscowści Neumarkt i nie moge uwierzyć co tutaj ludzie wypisują .Firma zapewnia nam pełen nominał godzinowy ,a to ze mamy czasem wolne w tyg.to nie jest uzależnione od firmy UniaPol tylko od Tchibo.Oczywiscie jest kilka osob ktore zostaly z firmy zwolnione lub same odeszly i pracuja juz na niemieckich umowach w firmie konkurencyjnej ,gdzie pensja ich rozni sie znacznie od naszych wyplat a dodatkowo oplacaja sami mieszkania dokladnie te same na ,ktore tak narzekaly pracujac dla Uniapol-u.co do koordynatora to opowiesci o nim nakrecane przez bylych pracowników firmy nijak sie maja do rzeczywistości ,ja nie mam zadnych ale .Jedna osoba nigdy nie dogodzi czterdziestu.Wyplaty sa zawsze na czas,a Pani Ewa z Wroclawia zawsze po wyplatach dzwoni i pyta czy wszystko w porzadku .Ludzie jesli praca wam nie odpowiada zawsze mozna sie zwolnić .Polecam bo pracowalem juz dla kilku innych agencji i widze róznice ,nawet w samym zakwaterowaniu .
zdjecie uzytkownika
doświadczony - 2016-04-29 12:14:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słysząc ile się dzieje na tym portalu postanowiłem sam zobaczyć ale prawda jest taka, że ilu ludzi tyle opinii.Ja narzekać nie mogę myślę że większość ludzi którzy tu narzekają to smarkacze którzy nigdy wcześniej nie pracowali na innych zagranicznych projektach nie wiedzą jakie są realia. Odniosę się może do godzin, jeśli jest nominał tych 140 to można naprawdę dobrze zarobić ale czasem zdarza się że puszczają nas do domu. Mieszkania darmowe w naprawdę dobrych warunkach przy czym w innych agencjach trzeba sobie samemu mieszkanie opłacić gdzie kwoty to 200-300 euro. Kontakt z biurem moim zdaniem jest dobry bo jeśli brakuje ci info lub potrzebnych dokumentów a biuro przesyła ci to w ciągu 2 dni to chyba nie jest źle przynajmniej w moim przypadku a jeśli chodzi o współpracę z koordynatorem to też narzekać nie mogę bo jeśli przyjmujesz się na niemiecki magazyn bez języka a koordynator pomaga ci się zameldować w urzędzie lub pomaga załatwić wolne to moim zdaniem jest ok. tym bardziej że na innych projektach na których się pracowało takiej osoby jak koordynator nie było w ogóle i trzeba było sobie radzić samemu bądź pomagał ci np. kolega... Jeśli chcesz pracować i odłożyć kasę to spokojnie mogę polecić ten projekt
zdjecie uzytkownika
Messi - 2016-04-29 12:40:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje z żoną w Tchibo przez firme Uniapol i chyba wiem kto te wpisy poprzednie umieszczał jak np. "Tchiborozczarowany". Ci ludzie nie przyjechali tu do pracy tylko chyba chcieli wczasy. Ja na wielu magazynach juz pracowałem ale na Tchibo jest naprawde inaczej. Moge tutaj pierwszy raz z żoną pracować bo praca lekka a i Tchibo i Uniapol dbają o nas by było nam dobrze. Sama firma Tchibo przyjezdza do nas co 2 miesiące i sprawdza czy na mieszkaniach wszystko ok. 1 x w miesiącu Pani z Polski dzwoni do nas czy wszystko ok. Kawa,herbata na zakładzie za darmo. Piekne okolice. Czego chce się więcej? Szału z zarobkami nie ma ale jest tak jak na każdym magazynie jesli chodzi o zarobki. A w dodatku tutaj nie płacimy za mieszkanie. jakie 10h dziennie??? fajnie by było, chciałbym tyle pracować by więcej zarobić natomiast tutaj średnia to 8h dziennie i nigdy nie było więcej, a jestem już 8 miesiąc tutaj. Polecam i oby nas tutaj było więcej, bedzie polskie Tchibo hehe
zdjecie uzytkownika
zawiedziona - 2016-04-29 19:20:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szerokim łukiem radzę omijać firmę Tchibo ! najgorsza z możliwych w jakich pracowałam- drugi Auschwitz inaczej się tego nazwać nie da.
Istny wyzysk z ludzi,a Polacy durni i pokazują,aby się podlizać.
Pani w biurze mówiła co innego,radze jej aby najpierw pojechała sprawdzić co się dzieje w tym obozie i jak sie pracuje,a dopiero później niech zachęca ludzi i opowiada im bajki.Zaś "inteligentny" p.Kuna tak oczernia PL biuro Uniapol i kpi z niego zwalając całą winę na p.Ewę,twierdząc,iż jest osobą niedoinformowana.
Wracając do Tchibo firma nie zapewnia min 35h tygodniowo jak jest w umowie.Przepracowane są śmieszne godziny 28-32 tygodniowo w realiach.Dla osób,które przyjechały tu na wczasy taka sytuacja odpowiada,ale nie dla normalnych osób chcących zarobić-nie poimprezować i przeżyć z dnia na dzień.
Zapewniana jest stawka godzinowa-buahahahah dobre,nie nabierajcie się na to,jest to wyścig szczurów,a szefostwo cię jeszcze tylko pogania szybciej,szybciej bo mało i mało.Na akord człowiek więcej by zarobił.
Ogólnie nie jest to pakowanie jak zapewniają,a komisjonowanie.Większą płace na komisjonowaniu można wyciągnąć w Kauflandzie,Netto czy Lidlu i sie tyle nie nadziwgasz,bo tam wózki są elektryczne,a nie jak w Tchibo z wielkimi akumulatorami jak za dziadka Hitlera-zacofany zakład.Dla kobiet chcących pożyć i być zdrową osobą odradzam,bo tu przepracujesz parę dni,tygodni,miesięcy i będziesz jak wielbłąd! p.Kuna to koordynator,który się urwał z choinki i na żaden temat nic nie wie,a co najlepsze po 5dniach przychodzi i się pyta czy masz buty i sprzęt do pracy ha ha,no bo co do przyjazdu na miejsce kwaterunku i wyjaśnienia wszelkich spraw,jak to robią porządni koordynatorzy a nie osoby niekompetentne i bezczelne,która wiecznie ma sraczkę,jeśli ktoś ma jakiś problem i dzwoni do niego.A no i jest taki wyuczony,że każe sobie mówić przez Pan,nie zwracając uwagi,że co do niektórych osób jest gówniarzem i nie dorasta do pięt!!! Sama nie wierzyłam w te opowieści i chciałam się przekonać jak to jest-więc jest tak jak opisałam a może i gorzej.Bo wszędzie są plusy i minusy,ale tu to worek minusów bez dostrzeżenia plusów!!Opinie pozytywne piszą tylko lizusy i kapusie,które wchodzą w d... paniczkowi łASCE,KUNIE czy jak to go tam zwał.Jeśli Uniapol chce istnieć to niech zmienią koordynatora i się wycofają z Tchibo,bo od nich uciekło już hooo firm.Kłamstwo nad kłamstwem.Nie polecam!Chcesz sie przekonać jak jest na prawdę-przyjedź a długo nie pobędziesz tylko stracisz na droge,więc to przemyśl.

ARBEIT MACHT FREI!!
zdjecie uzytkownika
józek - 2016-04-29 21:39:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedna wielka porażka! omijajcie wielkim łukiem rudą panią,a tym bardziej ta zakłamana i bezczelną łasice czy kune nie mającą o niczym pojęcia.Kurdupel niech się zajmie przepychaniem kibli a nie koordynowaniem,bo się do tego nie nadaje.Do Tchibo mżna się wybrać na wczasy,pracujesz 4dni w tygodniu po 6h,i to jest te ich multi godziny uhaha,A koń ze szreka podpisuje umowy na kartonie-co za poniżenie,widać że wieśniak chodzący w trampko-marynarce.Szkoda kasy,nerwów i bycia stratnym na Uniapole i Tchibole ze spartańskimi warunkami pracy.Pracuja tam tylko ludzie biedy z małymi oczekiwaniami i liżące d..pe końskiej kunie.
zdjecie uzytkownika
4 lata w Niemczech - 2016-04-29 22:17:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w Tchibo Neumarkt. Witam napisze cos o tym wszystkim krótko (Nie Nie Polecam ) Pierwsze 2-3 dni chodzisz za gosciem jak piesek i sie uczysz potem dostajesz wózek pracujesz jeden dien i konczy sie tydzien bo tam tyle sie pracuje hehe , cicho zaczyna sie nastepny tydzien oczywiscie inna zmiana i co odrazu drom mordy tempo tempo a wszyscy rura i ryjom jek te dziki w kartonach i tak 4-5 h i do domu nastepny dzien wolny
zdjecie uzytkownika
Prawda - 2016-04-29 22:52:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Realny - 2016-04-28 11:18:18]:
To sa kłamstwa wcale tak nie jest 3 albo 4 dni w tygodniu po 3lub8 h wiem bo jestem. W pl sie tyle zarabia co w tchibo . ludzi z uniapolu co chwile zwalniaje bo nie ma pracy kilka osób tygodniowo czlowiek widzi co sie dzieje na magazynie jeszcze troche i uciekamy z partnerką bo tu przyszłosci nie ma bynajmiej na magazynie tchibo .
zdjecie uzytkownika
Prawda - 2016-04-29 22:55:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Realny - 2016-04-28 11:18:18]:
To sa kłamstwa wcale tak nie jest 3 albo 4 dni w tygodniu po 3lub8 h wiem bo jestem. W pl sie tyle zarabia co w tchibo . ludzi z uniapolu co chwile zwalniaje bo nie ma pracy kilka osób tygodniowo czlowiek widzi co sie dzieje na magazynie jeszcze troche i uciekamy z partnerką bo tu przyszłosci nie ma bynajmiej na magazynie tchibo .
zdjecie uzytkownika
Ola - 2016-05-02 12:35:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, pozdrawiam wszystkich na majówce w Polsce, my tutaj stety, niestety pracujemy dziś, za to w czwartek w niemczech jest święto, więc majówka dla nas troche przesunieta:)
Czytam sobie tutaj niektóre opinie i odnoszę wrażenie ze chyba jestem na innym projekcie. Jak tutaj moze być ciężka praca jak tutaj prawie połowa z nas to kobiety i sobie dajemy świetnie rade. Jest to tez pierwsze miejsce gdzie moge wspólnie z moim partnerem pracować, zazwyczaj byliśmy zmuszeni pracować osobno.
Warunki mieszkaniowe tez nie mogły być lepsze. Mieszkamy własnie w tym domku gdzie jest nas w sumie 16 osób i nie wiem o jakich libacjach alkoholowych tutaj wczesniej osoba pisała, chyba że grill w sobote w ogrodzie to dla niektórych od razu libacja alkoholowa. Mieszkają tutaj same pary, mamy pokoje 2 osobowe i jest bardzo spokojnie i kameralnie, fajna ekipa którą oczywiście pozdrawiam:)))
Koordynator może nie jest najmilszy ale robi to co do niego należy, my tutaj przyjechaliśmy pracować a nie by się kumplować z koordynatorem. A po drugie jest tutaj tez bardzo fajne kierownictwo Tchibo, i zawsze tez można do nich podejść jeśli się ma jakiś problem, szczególnie do Pani Kerstin:) Co do wolnego, to owszem zdarzają się niektóre dni wolne w tygodniu ale nam to akurat odpowiada, nie przepracujemy się, można częściej odwiedzać polske lub tereny w pobliżu. A na te minimum 1000EUR w miesiącu na osobę zawsze wyjdziemy. Nie wiem gdzie na magazynie w Polsce bym zarobiła 4-5tyś PLN???? Niech mi to osoba o nicku "prawda" powie, to chętnie wtedy wrócę do Polski. Ogólnie polecam wszystkim, szczególnie parom które chcą razem wyjechać, zarobić i doszlifować język. Osobom które nastawione są tylko na zarobek i chcą pracować po 200 godzin w miesiącu by tylko jak najwięcej zarobić i nie mieć życia prywatnego, odradzam!!! Tyle z mojej strony, lecę się szykować na drugą zmianę, Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
haha - 2016-05-02 21:55:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Ola
haha jesteś zabawna to chyba nigdy nigdzie nie pracowałaś,skoro jest tu dla ciebie lekka praca,albo masz małe oczekiwania i nie znasz słowa lekka praca.A ja wiem pracuje sporo lat za granica i wiem i nie praca w biegu za 1000e bo to śmiech na sali...po roku pracy tam wyjdziesz z garbem lub obolałym kregosłupem,chyba że wspomagają cie latające diabełki to masz wieksza energie.Ludzie tam pracuja z musu i wiekszości osobą się to nie podoba,ale nie moga znaleźć nic innego. Mieszkania to nie wszystko,w Tchibo to się przyjeżdza tylko tak do dorobku a nie na zarobek,bo się nie da.Ludzie którzy uwielbiają wiecej wolnego i wystarcza im maximum 30h tygodniowo tam mogą pracować,bo tym co zależy na zarobku i normalnej pracy nie.
zdjecie uzytkownika
Prawda - 2016-05-02 22:01:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ola - 2016-05-02 12:35:10]:
Ja i kilka osob wlasnie tak pracujemy po kilka godz. Moze dlatego ze nie wslizguja sie koordynatorom w kakao bez mydla . i nie bede rył w kartonach jak dzika locha szukajac zoledzi
zdjecie uzytkownika
Ola - 2016-05-04 14:43:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [haha - 2016-05-02 21:55:43]:
To chyba ty nigdy gdzie indziej nie pracowałeś. To co piszesz nie ma sensu. Pracowałam w Polsce w Amazonie i biedronce na magazynach, mój partner w kauflandzie w Niemczech i w porównaniu do tych wczesniejszych prac to tutaj w Tchibo naprawde jest sielanka. Tak jak pisałam wczesniej, jesli ktoś chce się zaorać i pracować po 200h w miesiącu, to to nie jest praca dla niego w Tchibo, niech idzie do Kauflandu. Ja sobie cenie w Tchibo to, że mogę po pierwsze z moim partnerem razem pracować a dwa że mamy tez czas dla siebie, troche wolnego co nam daje możliwość normalnie żyć. Zycie nie polega na tym by po 10h siedzieć w pracy, przyjść do domu i od razu spać bo już nie ma sił na nic. Pod tym względem Tchibo jest naprawde super i nie ma co narzekać. Ale tak jak pisałam, kto co woli. 1000EUR dla ciebie mało przy takim nakładzie godzin????? Powiedz mi gdzie w Polsce tyle zarobisz na magazynie??? Pracowaliśmy w polsce razem z partnerem na magazynach i mieliśmy razem 4500PLN i musielismy za to jeszcze mieszkanie opłacić. Tutaj w Tchibo teraz, wychodzi nam razem ok. 8300-9000PLN i mieszkanie mamy za darmo. To zle??? jakie ty masz wymagania???
zdjecie uzytkownika
Pracownik Tchibo - 2016-05-04 19:25:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
współpracowałem z Uniapolem przez dłuższy czas, uważam, że wpisy które tutaj można przeczytać są sporym nadużyciem. Niestety prawdą jest ,że czasem nie było godzin ale to ze względu na brak pracy na magazynie a nie przez Uniapol czy prez pana Kune. Ja jak i wielu ludzi którzy tam pracowali mieliśmy sporo godzin ludzie po ostatniej wypłacie byli bardzo zadowoleni, ale jasne o tym się nie pisze. Najbardziej śmieszy mnie wpis, że do koordynatora trzeba zwracać sie na Pan heh w polsce nie spotkałem sie ,zeby do szefa mowic "marek chce k*rwa jutro wolne" etc jeśli przeszkadza wam zwracanie się do mlodszego od siebei szefa na Pan trzeba przemyslec swoje dotychczasowe zycie czy aby na pewno wszystko poszło po waszej myśli. A jak doskonale wiemy na terenie DE to on jest naszym szefem.Co do jego pracy coż każdy ma swoje zdanie ale nei spotkałem się z sytuacją w której nowy pracownik ma problem, a PAN KUNA mowi to nei moja sprawa. Czasem ludzie idą do niego w sytuacji gdzie bardziej samodzielne powinno być dziecko w podstawówce no ale jasne nie każdy musi być samodzielny. Na koniec napisze jak to jest jescze w porownaniu z innymi agencjami pracy bo chyba nikt normalny nie chce porownywac warunków pracy przez agencje do tych ktore zapewnia bezpsorednio firma. Ludzie bez wzgledu czy to Uniapol , Work Tuja Ratisbona czy Randstad muszą sie starać żeby mieć godziny i nei jest tak ,ze tylko Polscy pracowncy są odsyłani do domu wielu ludzi którzy pracują widzą czy pracownicy np z ratisbony nie sa odsylani. A co do premii nie bądzcie smieszni premie sa za wyniki a nie za znajomości i jesli ktos nie mialby odpowiedniego leistungu i ilosci bledow bylaby przekroczona zadna znajomosc by nie pomogla.
zdjecie uzytkownika
melon - 2016-05-05 11:56:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pracownik tchibo w końcu jakiś głos rozsądku. Trzeba mieć dla szefa szacunek :)
zdjecie uzytkownika
josh - 2016-05-05 21:54:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ola to życze ci przepracowania w tym zakładzie 5 czy 10 lat wtedy będziesz sie mogła wypowiedzieć...bo widocznie h...trafiałaś na inne zakłady...mam na myśli Tchibo nie Uniapol-bo widze nie wszyscy umieją tu czytać do jakiej firmy się to odnosi.Mieszkanie za darmo-dobre,z tych norm i takiej stawki masz tyle odjęte,że mieszkanie masz za darmo co zachęca pracowników i sie na to łapią. Ale sa takie zakłady w których przy 160h możesz zarobić 1500-1700e na czysto(jak obecnie ja) wiec dla mnie Tchibo to dno.Nie na darmo inne agencje zakończyły współpracę z Tchibo dla dobra renomy.Bo Uniapol samo w sobie to norma,nie ma się do nich zastrzeżeń,ale psują sobie opinie zakładem Tchibo.
Pracownik Tchibo koordynato to nie szef zaznaczmy i współpracowałem z wieloma innymi i starszymi i kazali mówić sobie po imieniu-ale to nie w tym problem,bo każdy ma inna obsesje na swoim punkcie.Jedziesz do pracy to po to,aby mieć minimum te 151 godz na miesiac,które są zagwarantowane i wiekszośc zakładów tak ma,a Tchibo gonią po to by za mniej godzin zapłacić,bo zamiast za 5h głupiego latania mogliby rozłożyć na 8h normalnej pracy i ludzie mieliby godziny.Bo jeśli pracować za granicą i zarabiać 900-1000e miesięcznie to wielka porażka!To juz lepiej pracować w PL za 2500-3000zł bo i na miejscu a mała róznica.Dla ludzi niemających wyboru to tam jest jedynie praca,bo nie zasmakowali innej-lepszej,w której się nie narobisz a zarobisz.
Szkoda jedynie pani E w biurze we Wrocławiu, bo jest miłą osobą ale właśnie przez zakład Tchibo wszyscy po niej jadą.
zdjecie uzytkownika
tchibo - 2016-05-06 00:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i JA rówznież skometuje komentarze dotyczacę wspaniałej firmy TCHIBO ludzie którzy piszą te wszystkie cudne komentarze i tak bronią koordynatora i firmy Uniapol to zwykle lizi dupy ... ( rodzinka i ci co mieszkaja w srodku jakże cudownego domku ) . Wyplaty przychodzą na czas tlyko wtedy gdy jest srodek tygodnia , gdy wyplaty przypadaja w weekend niestety sa z opoznieniem , premii brak lub smieszne euro centy , opieki koordynatora brak , godziny w umowie nie zgadzaja sie z realiami i co wiecej nie jest to praca lekka bo nie raz kobiety musza wynosic palety , pchac 30kg wozek i pakowac ciezkie rzeczy w zaleznosci od fazy ( poczynajac od patelni , garnków , sprzetów do cwiczenia ) , rywalizacja jest miedzy zmianami kto ma lepszy normy ( dodam 900 sztuk na godzine albo i wiecej , bo jak nie to przyjdzie do ciebie ktos i ci powie rob szybciej ) , brak ubezpieczenia , burdel w papierach , kunka mowi co inne ewka co innego niestworzone bajki . Co do komentarza OLi zgadzam sie fajnie ze mozna pracowac parami ale co z tego jak jestescie na innych zonnach i nie wolno gadac oboz pracy .Pozdrawiam tych którym udało sie wyrwać z tego obozu :) bo ofert pracy za granica jest masa i mozna znalezc duzo lepsze i to z mieszkaniami o niebo lepsze :) i to na niemieckich umowach a nie smiesznych polskich jak w Uniapol
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2016-03-24
Żródło: Gowork.pl
Warszawa
(mazowieckie)
Agencja pracy tymczasowej AP Uniapol Development Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu poszukuje osób zainteresowanych pracą. Nr certyfikatu o dokonaniu wpisu podmiotu do rejestru podmiotów prowadzących agencje zatrudnienia: 2150 Do nowo otwartego Resto Baru, serwującego dania kuchni polskiej oraz francuskiej, poszukujemy Kandydatów/ek zainteresowanych pracą na stanowisku:   Kelner/ka – barman/ka   Miejsce pracy: W
zdjecie uzytkownika
Pracownik Tchibo - 2016-05-09 22:17:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pisząc "szef" dodałem na terenie Niemiec, wątpię żebyś miał kontakt z prezesem Uniapolu, . To on ma kontakt z "szefostwem" w tym przypadku Tchibo i nie mam na mysli Szefa z Hamburga czy chociażby dyrektora z Neumarkt ;) którzy to nie specjalnie przejmują się sytuacją Polaków w DE. To sprawa pierwsza druga to wypowiedz Oli to nie jest częsty przypadek żeby para mogła razem pracować i mieszkać w domku nie hotelu robotniczym i zarabiać nawet po ten 1000 eur, więc dla mnie to naprawdę duży atut, 5 czy 10 lat> ... to tylko AGENCJA PRACY TYMCZASOWEJ więc wątpię zeby ktos tam tyle chciał pracowac:) I nie opowiadaj bajek ,że w De bez języka łatwo jest o prace za 1500- 1700 euro bo pamiętajmy ,że polscy pracownicy tchibo nie mówią zbytnio po niemiecku:)
zdjecie uzytkownika
josh - 2016-05-10 23:27:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to uwierz ,że można tyle zarobić i to w normalnych warunkach, a te 7euro na czysto w przeliczeniu co opowiadają ludzie m.in.Rafał to bajka,jak dostaniecie 5,60e netto to się cieszcie,jedni wielcy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie dość ,że na polskiej umowie,co jest porażką to jeszcze zdzierają z pracownika.Ale ludzie co tam pozostali sa mało wymagający i im odpowiadaja takie godziny i warunki,bo nie zaznali życia prawdziwego i godnej roboty,a nie zapier....za marne grosze i poniżania czy popędu,bądź jak kto tam zwał przez szwabów i głupich pytań koordynatora.Firma porażka,dla ludzi z pierwszą praca,bo dla chcących coś zarobić to jest to firma "Krzak"!Pracownik Tchibo przeważnie każdy na początku dostaje się przez agencję pracy tymczasowej,ale warunki,stawki i praca jest zupełnie inna.Nie od razu zbudowano Rzym,krok po kroku i się osiąga cel,a w Tchibo to osiągniecie garba na plecach lub skróconego życia.Pomijając lizusów,napaleńców którzy nie mają czasu się wysmarkać,tylko głowa w monitorze-bo przez wciaganie i inne wspomagacze,działają,Powodzenia takim ,a młodym i nowym osobom,które chcą zarobić nie mydlcie oczów...Bo chcąc udowodnić agencji to co zapewniają a jak jest można się sądzić i mieć wygraną z ładną kasą,ale szkoda nerwów na takie krzaki...Miłego zapier....w kołchozie z rękoma po kostki :)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie AP Uniapol Development Sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AP Uniapol Development Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert