AP Uniapol Development Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o AP Uniapol Development Sp. z o.o.

zaneta 2016-06-14 15:21:16
Witam,może się ktoś wypowiedzieć na temat pracy w okolicy norymbergi przy pakowaniu kawy? chodzi mi o prace,mieszkanie
ikaoa 2016-06-14 15:36:01
wydaje mi się, że u nich są też dobre oferty pracy, bo widziałem ostatnio taką jako Monter Instalacji Sanitarnych i Grzewczych z samochodem(Pracownik tymczasowy) no i fakt, że umowa na zastępstwo, ale to zawsze coś jest i można zarobić sobie dodatkową kase.
Kasia 2016-06-15 12:58:06
Pracowałam tam mieszkanie spoko praca spoko ale nie tylko kawa bo tchibo ma wszystko ciuchy itp itp .polecam
wiola 2016-06-15 17:01:55
nic ci nie zaszkodzi aplikować a przy pakowaniu kawy ciezko nie jest.
ktos 2016-06-21 06:37:21
JAK KTOS MADRY TO NIECH CZYTA TO DALEJ OFERUJA ROBOTE JAKO SPAWACZ NA BAWARI MIG LUB TIG NIE NAPISZE ZE SZUKAJA JUZ OD PAZDZIERNIKA ZESZLEGO ROKU A TO DLACZEGO 1 WYSYLAJA LUDZI DO 2 GLUPICCH RUSKICH [EDYY I MAX] U KTÓRYCH JESTES NIKIM ROTACJE ILU PRZYJEDZIE TYLU WYJEDZIE[WSRÓD NICH JA] ROBOTA OD 7 DO 19 NA NOGACH 14 GODZ Z HOTELU DO ROBOTY 38 KM W JEDNA STRONE A NO I ZAROBKI NIEDOSC ZE MNIE OKRADLI Z GODZ TO MI WYSZLO NA GODZ 7.20 CHLOPACZEK MIAL 280 TO WZIOL 1800 LUB 1900 NIEWIEM DOKLADNIE A NO I ZJAZDY DO POLSKI ZAPOMNIJCIE JAK KTOS NIEWIERZY NIECH SAM JEDZIE MOZE BEDZIE CHOCIARZ JEDNA OSOBA CO NIE POJEDZIE NIE STRACI NERWÓW CZASU ZDROWIA A TAK NA KONIEC TO W OSWIECIMIU MIELI LEPIEJ NIZ TAM
2
ania 2016-06-21 08:29:38
Jak piszecie, że jest tak spoko i praca nie jest męcząca to może ktoś wie czy będą kogoś szukali jakoś teraz najlepiej? Potrzebuje desperacko pracy na wakacje!
Max 2016-06-22 00:23:48
Witam, ktos mógłby sie wypowiedzieć jak teraz wygląda praca i zarobki w Norymbergi jako Magazynier? Chcemy z dziewczyna pojechać jako para tam pracować. Czy w pracy można pracować obok siebie, jak daleko do pracy, trzeba miec własne auto?
mango 2016-06-22 08:31:27
To wszystko zależy gdzie trafisz @Max agencja często nie ma wpływu na wiele rzeczy ale jeszcze nie spotkałam się z tym żeby nie można było koło siebie pracować :)
byłem 2016-06-28 12:44:12
hej predzej dostaniesz garba na plecach niż zarobisz tam pracują tlyko desperaci , mieszkania sa od 15 km do 40 km nawet od pracy , pracujesz 9h dziennie plus 45 min przerwy , zarobki to ok 1000e w tym ze nie masz ubezpieczenia karty ekus lub czekasz na nia pol roku chyba ze zwolnia cie wczesniej . teraz jest sezon i potrzebują a po dwoch tygodniach moga zwolnic jak nie bedzie potrzeba ludzi . byłam w takim sezonie co po tygodniu zwalniali ludzi bo juz pracy nie było . opieka koordynatora jest znikoma jak jestes chory albo idziesz sam do lekarza i placisz prywatnie albo jedziesz do polski i leczysz sie sam ;/ pracowac w parach mozesz ale jak koordynator niemeicki zobaczy ze gadać z dziewczyna chłopakiem to za kare przerzuci cie gdzie inniej . i jak nie bedziesz wyrabial normy to przyjdzie i powie ze masz robisz szybciej albo i moze cie zwolnic .nie polecam
wiola 2016-06-28 12:46:53
wiec nastpenym razem jak bedzie propozycja wyjazdu to nie musisz sie godzić na niego i podejmowac z nimi dalszej wspolpracy. Niektorym z tego co widze praca odpowiada, bo i zarobki sa wieksze niz u nas i raz na jakis czas jadac tam zarobisz wiecej niz w polsce
tchibo 2016-06-28 12:51:47
zalezy gdzie trafisz mieszkania sa od 15km do 40 km w jedna strone , pracowac w parach mozecie jednak jak bedziecie gadac z soba to koordynator za kare was przeniesie i bedziecie pracowac osobno , jesli chcecie tam pracowac radze wykupic swoje ubezpieczenia bo firma nie wywiazuje sie z tego , za kartami ubezpieczenia czeka sie pol roku albo wcale sie jej nie dostaje i w razie choroby lekarza nie ma co liczyc na polskiego koordynatora tylko na siebie i pozostaje isc do lekarza na wlasna reke lub zjechac do polski . mieszkania sa 6 osobowe pokoje dwu osobowe z mała lazienka na 3 pary . w mieszkaniu mieszkaja ludzie z dwoch przeciwnych zmian wiec sa konflikty itp . nie polecam
bartek 2016-06-28 13:52:00
No ja się spotkałem z dziwnymi rzeczami do @mango czasem warto zapytać o coś na czym Ci naprawdę zależy bo później może się okazać, że na miejscu tego nie ma. A czy ktoś wybiera się do Francji niedługo? (składałem cv na spawacza)
kwiecień 2016-07-10 14:24:29
firma krzak,jeśli przy takich godzinach dla was max 1000euro,które można tam zarobić to jest dużo,a właściwie to i nie,bo wychodzi na czysto 5,50euro więc powodzenia. A kolejna sprawa to jeśli cię zwolnią lub sama zakończysz z nimi współpracę to po paru miesiącach obciążają cie podatkiem który musisz dla nich zapłacić!! żadna firma tak nie robi tylko te barany!! a do p.Ewy mozna pisac ,a ona i tak g...wie a nawet nie odpisuje,bo się nie ma czym już bronić i nie wie jak opisywać dalej bajki. radzę uważać na taką firmę.
melon 2016-07-10 14:28:13
Ale jednak @kwiecień sporo ludzi z nimi wyjeżdża i nie narzeka na godziny raczej jak ktoś pisał na ubezpieczenie czy coś w tym stylu może to ty tak akurat trafiłaś
Zenek 2016-07-14 15:00:16
Firma krzak od ponad 10 lat na rynku? To powiem ci ze calkiem dorodny krzak. Tak się sklada ze byłem z nimi na kilku kontraktach i nie mialem takich problemów o jakich ty piszesz. Przede wszystkim pewnie wiesz ze w niemczech jest min. stawka godzinowa która jest mniej więcej 2x wieksza od kwoty, która podajesz. I żadna agencja nie moze placic mniej. uniapol także nie plac mniej, wiec glupoty piszesz
czaro 2016-07-14 15:04:56
nie żadenkrzak bo jest transparentna dość moim zdaniem i do tego mnóstwo atrakcyjnych i rzetelnych ofert pracy. a jak jeszcze można zostać asystentem dyrektora to otwierają się możliwości.
Tiririri 2016-07-16 17:28:00
Hmmm... ludzie ktorzy wypowiadaja sie na tym forum o pracy w Tchibo maja po czesci racje, nieslusznie jednak oskarzaja Uniapol, bo ta agencja nie jest odpowiedzialna za to co dzieje sie w tym burdelu. Praca nie bylaby zla, gdyby nie te normy, ktore sa tam kosmicznie wysokie a jak sie nie wyrobi to przychodzi kierowniczka i schneller bo 2 sztuki brakuje. A niemcy sie z polakow smieja bo Ty masz 98% a oni 50 a im nic nie powie. No ale co polak potrafi... ludzie malo sie tam nie zabija tak sie rozpychaja zeby tylko miec jeden procent wiecej niz drugi... smiech na sali hahaha... a co do osob pracujacych tam to bylo kilka fajnych osob z ktorymi mozna bylo pogadac a reszta to same lizusy i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ktorzy kierowniczce by nawet [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] podtarli, zeby miec tylko lepsze zamowienia lub zeby sie opier***ac jak to robi tam ten super ekstra sznycer :D to juz naprawde jest ponizenie czlowieka, jezeli dla kilku sztuk wiecej  jeden typek tam podrzuca kierowniczce cukierki, jakby jej nie bylo na nie stac :D a wracajac do uniapolu i koordynatora to nigdy nie bylo problemu z zalatwieniu czegos. Pan koordynator byl w porzadku, zadnych zastrzeżeń, zawsze podszedl do procownika i zapytal jak jest i co slychac.
e7 2016-07-16 20:05:24
zaskoczyli mnie bo widze szukają konsultantów telefonicznych i wreszcie będę mogła wykorzystać moją znajomość czeskiego. ale jak nie ma targetów to nie ma premii?
Napalona 2016-07-18 00:18:38
A jak tam dalej robi ten wielki siłacz ? Nie pamiętam jak ma na imię co udaje wielkiego co chodzi w koszulkach pit bull itp he ??? Zapomniałam ale wiecie o kogo chodzi pozdro z Polski
abc 2016-07-18 08:58:04
Pewnie, że zarobki są większe niż u nas @wiola, ale czy wypłata jest terminowa? Pewnie tak, bo wszystko odbywa się u nich na czas, zwłaszcza, że oprócz benefitów dorzucają jeszcze jakieś socjale. Taka dbałość jest dość istotna, bo przyczynia się do sukcesu.
dawcio 2016-07-19 15:24:18
Jak chce sobie poprawic humor to wchodze poczytac opinie na temat Tchibo :D odrazu lepiej :D
dodam tyle ze przepracowalem tam sporo czasu od 2013 r do konca czerwca 2016 :D sporo osob sie przewinelo :D Praca spoczko , załoga na plus :) mieszkanie na plus :)
melon 2016-07-19 19:01:21
@abc potwierdzam - z terminowością wypłat w ogóle nie ma problemu.
nie polecam 2016-07-21 12:24:11
masakryczna firma pod karzdym wzgledem, nie ma co nawet dzwonic. Zostaniecie oklamani i oszukani. obiecuja prace, ktorej nie maja, wyludzaja od was mnostwo dokumentow, dowod osobisty, umowy o prace, ubezpieczenie tylko po to by pozniej powiedziec, ze z pracy nic nie bedzie, bo cos tam. zawsze maja jakis powod. a sie czlowiek musi nameczyc, nawysylac, pojechac na rozmowe i nic z tego nie ma. pare razy tak z nimi mialem, rzadaja mnostwo a od siebie nic, nawet herbaty. do tego sa niemili. totalni oszusci. pewnie handluja danymi. uwarzajcie na nich
1
Fuzk 2016-07-21 12:46:21
Zastanawia mnie opinia na temat Konsultant telefoniczny z j. czeskim lub z j. słowackim (bez targetów sprzedażowych) zwłaszcza ta końcówka na temat braku targetów sprzedażowych, to znaczy w jaki sposób są rozliczenia, naprawdę jest jakaś pensja miesięczna?
Tchibo 2016-07-22 16:16:24
A mi sie dobrze z nimi pracowało. Nie znałam jezyka niemieckiego wiec cudow nie oczekiwalam. Z organizacja bylo roznie, koordynator raz na miesiac , na dokumenty z uniapolu zawsze trzeba bylo czekac ale wyplata byla na czas i jak sie potem dowiedziałam i tak wyzsza niz od niemieckiej Ratyzbony. Zakwaterowani bylismy w domku a warunki byly ok. Praca sama w sobie nie jest dla kazdego. Normy trzeba wyrabiac i swoje robic. Jak ktos nie potrafil sie zebrac to dlugo nie pracowal.
Teraz pracuje na innym magazynie i tu tez sa normy. Za siedzenie i gadanie kasy nie ma wszedzie trzeba zasuwac. Wole to robic za euro niz za 1500 zl na reke.
1
Danek 2016-07-22 18:34:28
@Fuzk a to źle, że te wynagrodzenie jest stałe? Mnie to się wydaje nawet kuszące, bo target nie zawsze udaje się zrealizować ;)
qwerty123 2016-07-30 12:34:12
Nie polecam! Praca bardzo ciężka fizycznie, do zrealizowania są bardzo wyśrubowane przez polaczków normy, dlatego też trzeba ciężko pracować aby dostać te parę, nic nie znaczących tutaj euro. Zwolnienia z dnia na dzień, nie znasz dnia ani godziny. Nie dajcie się zmanipulować, że praca polega na przyjemnym pakowaniu, bo haruje się jak wół non stop bez chwili wytchnienia, praktycznie na akord. Nie przyjeżdżajcie tutaj, odradzam. Mało kto tutaj wytrzymuje, i fizycznie i psychicznie, bo cały czas jest presja na wydajność, krzyki, pretensje. Wyciskają z nas ostatnie soki! Omijać!
2
daniel 2016-07-30 14:46:33
@Danek popieram Twój punkt widzenia. Też mi się wydaje, że wysoka podstawa to spoko rozwiązanie. Premia jest mniej pewna.
smieszny uniapol 2016-08-02 13:17:34
mam nadzieje ze zaden jelen nie pojedzie od was spawac do tego kolchozu na bawari a jak juz wysylacie to napiscie ile na godz ile km do roboty co ile zjazdy do domu i po ile godzin dziennie cza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] MAM NADZIEJE ZE ZADEN JUZ OD WAS NIE POJEDZIE BO JAK POJEDZIE TO FRAJER BEDZIE.a i rotacje tez napiscie co ilu wyjedzie tylu przyjedzie
3
danielk 2016-08-02 18:10:18
@daniel a o jakiej dokładniej wysokości podstawy mówimy? Ciekawi mnie, jak to w finalnym rozrachunku wygląda w porównaniu z obecną pracą
kwiecien 2016-08-04 17:43:34
melon jak ja tam byłam to przewinęło się 15osób w ciągu tygodnia,z każdą firmą ludzie wyjeżdzają bo się łapią do roboty,ale tam tych godzin nie ma co obiecują i wypłat również,jeśli odpowiada ci chodzić po 4dni w tyg do pracy to jedż.Tchibo nigdy w życiu!
kwiecien 2016-08-04 17:48:47
Zenek załóż okulary i czytaj ze zrozumieniem!! wypowiedź jest napisana o firmie Tchibo a nie ty pierdzielisz o innych kontraktach,więc masło maślane z twojej strony.Możesz pracować na truskawkach i będzie super,a możesz na kawie i będzie prze....ne wiec czytaj zanim się wypowiesz i wyższe komenty też ci radzę poczytać,a jak nie to jedż tam do roboty na zbieranie zamówień kawy i wtedy pogadamy.Ato,że uniapol wspólpracuje z takim wariackim zakładem Tchibo to zbija im renome!.
abdul 2016-08-04 18:55:21
Czytam, czytam i tak sie zastanawiam czy wasze komentarze nie sa jakimiś przysłowiowymi bajkami. Sorry, ale pisząc o kołchozie już ktoś powinien nieć jakąś podstawę do pisania takich rzeczy narzekasz bo co małe wynagrodzenie ciężka praca czy co? Może rozwiń
smiwszny uniapol 2016-08-07 16:33:26
poczytaj wszystkie opinie z góry do dołu po twoim nicku widac ze jestes z ciemnogrodu a jak ci pasuje to mozesz od nich jechac za 700 euro do pakowania kawy lub na bawarie droga wolna
Pbizk 2016-08-07 20:45:08
AP Uniapol Development Sp. z o.o. z tego co wiem ma naprawdę spoko oferty pracy, jedne z lepszych chyba
kwiecien2 2016-08-10 13:45:45
to ja się zastanawiam stary gdzie ty pracowałeś bo chyba nie w Tchibo.
Rotacja ( usunięte przez administratora )- jest dużo pracy i co chwile przysyłają nowych pracowników, jak na okresie próbnym się nie sprawdzasz lub nie pracujesz to Ci umowy nie przedłużają, niektórzy wracają do Polski po jakimś czasie a niektórzy po kilka dniach pracy, a jeszcze inni przyjeżdżają tylko na miesiąc lub dwa trochę zarobić i tyle. Mają do tego prawo. Ale trzeba tu być minimum pół roku żeby o tym wiedzieć. Pracowałem na różnych magazynach i Tchibo klasyfikuje się u mnie po środku - były takie magazyny że praca była lżejsza, były i takie gdzie była dużo cięższa.
Wolne było sporadycznie ale godziny i tak wyrabiałem - na potwierdzenie mam paski z wypłaty.
A sama wypłata 700 euro jak tu ktoś pisał?? Bzdury. Jakby były takie wypłaty nikt by tu nie pracował.
Jakbym w całym miesiącu przepracował 2 i pół tygodnia a na reszte brał urlopu to by się zgadzało:P
1
Mirek 2016-08-10 13:48:07
@Pbizk mówisz o jakiejś konkretnej ofercie pracy, czy tak ogólnie? Rekrutacji widzę, że AP Uniapol Development prowadzi naprawdę sporo. Wszystkich nie przeglądałem, bo oczywiście nie do każdej pracy się nadaję, ale zastanawiam się nad aplikacją na Specjalistę ds. rozwoju rynku norweskiego
nn 2016-08-11 13:23:38
to jedz droga wolna ps. zebys szybciej nie przyjechal jak wyjechal
Seba 2016-08-11 13:25:32
Akurat ich mogę polecić, wypłata na czas, umowa ok
1
KJH 2016-08-14 18:25:55
Nie polecam kompletnie, szukają osłów do ciężkiej pracy i trzymania języka na zębami. Odezwi się słowem to wylatujesz. Przyjeżdżają ludzie i po tygodniu wracają, bo nie dają rady, albo coś mieli do powiedzenia - do czego mają prawo! Szukają osób z własnym samochodem bo ludzie mieszkają w dziurach zabitych dechami bez sklepów i wszystkiego innego dlatego tylko własnym autem się da gdzieś dojechać. Domki kompletnie przeludnione kilkanaście osób mieszka na kupie a polaczki lubią pałę zalać w weekend więc powodzenia z takim towarzystwem. Przerwy w pracy bezpłatne więc łącznie z dojazdem będziesz w pracy 11h a dostaniesz kasę za 8/9. Nie przyjeżdżajcie tutaj! Szukać czegoś lżejszego bo tam tylko garba można się dorobić a nie pieniędzy.
trtsdfvgbh 2016-08-14 18:27:47
hej hej no wlasnie dobrze ze ktoś pisze tutaj na temat warunków zatrudniea bo widze ze firma prowadzi teraz calkiem spora rekrtuacje i widze ze szukają na stanowisko magazyniera do Niemiec tylko wymagane jest tutaj tak jak napisali prawo jazdy kat. C
bartek 2016-08-16 13:11:59
wiec warto jechac do magazynu z kawa w norymberdze ktos jest tam pracuje pracowal? dajcie znac na maila
bartekkk29@o2.pl
Pozdrawiam
karol 2016-08-16 13:17:50
Specjalista ds. rozwoju rynku norweskiego jest tutaj potrzebny no i zastnawiam się właśnie jak można zarobić tutaj.. wydaje mi się, że spokojnie tak 2000 zł jst na podstawie, wiec to bardzo dobre warunki.
NickNick 2016-08-17 11:02:59
Ale zal.pl. Pracuje teraz pod niemiecka firma i tez za przetwy nie dostaje. Od kiedy przerwy sa płatne??!!! To ze w polsce pracujesz od 8-16 i zrobisz sobie przerwe o ktorej Ci wygodnie to jak widac masz kolejny plus na zostanie w polsce. Wszedzie indziej - na umowach pisze - masz np 8 godzin pracy plus godzine przerwy na lunch albo przykladowo dwie przerwy po pol godziny - i taka przerwa jest ustawowa w wiekszosci krajow europejskich i mozesz sobie z nia zrobic co chcesz ale kasa za przerwe? Ty tak powaznie czy mlotkiem dostales?
1
Uniapol 2016-08-17 11:31:11
Wylatują bo mieli cos do powiedzenia? Buahahaha. Dobry tekst. Niech zgadne ty to jeden z tych co to przyjechali niby tak pracowac zeby sie nie narobic???!!! Widzieliśmy takich cwaniaków jeźdzą od projektu do projektu. Szukają najlepiej hotelu z obsluga sprzątająca w cenie, parkingiem i listą zyczen na całą stronę - ale najważniejsze żeby się nie narobić. To ile popracowałeś cwaniaku? Tydzien czy dwa? Napewno inne projekty beda lepsze. Dadzą Ci kasę za leżenie.
Jak ktoś przyjeżdża do pracy a potem pyszczy niemcom że mu nie pasuje to faktycznie wielkie zdziwienie że go nie chcą trzymać. My Polacy przeciez przyzwyczajeni jesteśmy że pracując np na taśmie czy magazynie w polsce możemy wszystko powiedzieć przełożonemu. On będzie z nas dumny da nam podwyżkę, poklepie po plecach i jak to mówią - żyli długo i szczęśliwie.
1
karol 2016-08-17 11:40:24
na pewno z tych technicznych stanowisk to też jest dobre to jako Monter płyt karton-gips i wydaje mi się, że kasa jest dobra.
Endy 2016-08-22 09:03:51
Witam. Zna ktoś jakieś opinie na temat operatorów cnc w ofercie firmy?
karol 2016-08-22 12:03:33
Magazynier z prawem jazdy kat. C na Niemcy jest potrzebny.
abildasha 2016-08-22 17:35:04
Witam chce sie dowiedziec wieej o oferte dla spawacza stawki i godziny pracy, mieszkanie jak daleko prosze o kontakt oraz opinie na paluch36@wp.pl
seb 2016-08-22 18:57:31
powie ktoś jakie zarobki są u nich mniej więcej? Dzięki
Zostaw swoją opinię o AP Uniapol Development Sp. z o.o. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AP Uniapol Development Sp. z o.o.