Po długiej rekrutacji dostałem pracę w MPWiK Warszawa i jestem zadowolony. W dzisiejszych niepewnych czasach wolę jednak firmę państwową (samorządową) niż prywatny sektor. Dziś rynek pracy jest ok ale nie wiemy czy to się nie zmieni. Zarobki na dobrym poziomie i klimat między pracownikami też ok. Do tego sporo benefitów i super nowoczesny sprzęt.
czyli jakie potencjalne warunki, ktoś musiałby spełnić, żeby móc na wszystkie z nich się załapać? Ostatecznie przy tak pozytywnym scenariuszu jak się na tym konkretnie wyjdzie wtedy?
Pracuję w MPWiK od prawie roku i nie mogę narzekać. Firma dba o pracowników i zarobki też na normalnym poziomie, dużo różnych szkoleń i kursów w tym nawet strzelanie z broni palnej. Za kilka miesięcy dostanę umowę o pracę na czas nieokreślony i automatycznie podwyżkę.
Powiedzieli chociaż, od czego ta podwyżka ma zależeć? Może trzeba się po prostu w jakiś sposób wykazać. Powiesz, jak w ogóle ta rekrutacja przebiegała?
Czytam sobie różne opinie i wielu pyta o kasę. Po pierwsze jak złoży jeden z drugim CV i ktoś oddzwoni to kolejnym etapem jest rozmowa z pracownikiem kadr oraz kierownikiem określonej komórki. Tam można dowiedzieć się jaka jest podstawa brutto na określonym stanowisku plus premia itd. Zanim zapytacie za ile to warto pokazać chęć do pracy i jakąś podstawową umiejętność... MPWiK w Warszawie to solidna firma i nawet przy ogromnej konkurencji na rynku nadal ma wielu chętnych... Pracuję już 30 lat i powiem krótko - pracowici i uczciwi mają tu bardzo dobrze
Czy w Miejskie Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji w m.st. Warszawie S.A. pracuje się na open space?
Proszę o opinię na temat pracy w dziale księgowości
brak odpowiedzi po dwóch tygodniach mnie zastanawia. w czym rzecz? jaka liczba osób aktualnie zatrudnia się na tamtym dziale? i może trzeba doprecyzować o co konkretnie chodzi? na przykład jaka atmosfera na dziale, jaki poziom rotacji czy też zarobków? na którym dziale są najlepsze perspektywy?
Jak w praktyce oceniacie pracę na stanowisku do odczytu wodomierzy? Czy dojazdy i sama praca nie jest mocno uciążliwa i jaka atmosfera w zespole? Dziekuję za odpowiedź
też ciekawa byłabym odpowiedzi, zwłaszcza, że na stronie jest sporo innych ogłoszeń. Myślicie, że dużo kobiet obecnie pracuje przy wodomierzach? jakie jeszcze inne stanowiska byłyby im polecacie? wypisze ktoś propozycje?
Witam, MPWIK szuka BHPowca widzę że te rekrutacje się powtarzają, ktoś może powiedzieć coś na temat pracy w tym dziale?
Dzień dobry.Czy mógłby ktoś napisać ile może zarobić miesięcznie pracownik na stanowisku MARYNARZ?? Posiadam doświadczenie i zastanawiam się nad tą pracą ? Pozdrawiam.
opieka medyczna PZU ZDROWIE program Benefit Systems grupowe ubezpieczenie na życie dofinansowanie do wczasów pod gruszą dofinansowanie do zorganizowanego wypoczynku dzieci i młodzieży dofinansowanie do turnusów wypoczynkowych, turnusów leczniczo-rehabilitacyjnych w sanatoriach dla dzieci i młodzieży specjalnej troski dofinansowanie kosztów związanych z zakupem pomocy szkolnej zapomogi dla Pracowników, którzy znaleźli się w trudnej sytuacji materialnej i zdrowotnej pożyczki mieszkaniowe (remontowe) paczki świąteczno-noworoczne dla dzieci pożyczki z Pracowniczej Kasy Zapomogowo-Pożyczkowej (PKZP) dofinansowanie do okularów
Zależy ile masz dochodu na osobę w rodzinie, są 3 kwoty chyba , ja dopiero pierwszą będę brał w październiku to zobaczę
jakoś na większość tych dofinansowań się nie załapuję. Za duże dochody w rodzine. Więc dowiedz się na co się łapiesz i dopiero pisz. oferują dużo ale nie ze wszystkiego możesz skorzystać. Grusze masz chyba 1300
Monter sieci wodociągowej, jakie zarobki na początku oferują?
Zarobki są różne, w zależności czy już pracowałeś gdzieś czy nie... lepiej złożyć CV, dużo Cie to nie kosztuje, odezwą sie i dowiesz się czy to praca i wypłata dla Ciebie
czyli bez doświadczenia jak zapłacą? I jaki okres uznają za wystarczający by przyznać komuś wyższą stawkę? rok minimum?
Pracuję niecały rok i coś mogę napisać. Zarobki. Pensje pracowników fizycznych, to tragedia. Rodziny nie utrzymasz. Chyba że jak zawsze układy i kolesiostwo pozwolą Ci na większe dodatki typu nadgodziny, czy dodatkowe funkcje. Praca Praca jest jak to praca znasz swoje obowiązki i trzeba je wykonać. Atmosfera Nowy pracownik jest traktowany przez innych z dużym stażem pracowników nie najlepiej. Czują się zagrożeni i mają przekonanie, że nowy pracownik zabiera im cześć wypłaty :). Premia Na premie ma wpływ system ocen. Niestety nie chodzi w nim o to jakim pracownikiem jesteś, tylko na jakim stanowisku pracujesz. Raczej jest to przejaw (nie jeden zresztą) dyskryminacji. Benefity Karta Multisport do której trzeba dopłacić, pakiet opieki medycznej. Jest dopłata tzw. wczasy pod gruszą, oraz dopłata do wyprawki szkolnej dla dzieci. Związki zawodowe Podobno, to fikcja i chyba są po to żeby utrzymać w ryzach pracowników, oraz zawsze kilku osobom wpadnie extra kasa. Ogólne wrażenie. Nie jest dobre głównie z powodu niskich plac. Gdy ktoś ma rodzinę na utrzymaniu nie będzie jej w stanie utrzymać. I to jest właśnie mój główny powód rezygnacji. Bo resztę jak wszędzie bywa lepiej lub gorzej. Można się przyzwyczaić. Jednak życie weryfikuje. Dlatego nie mogę polecić tej firmy ludziom, którzy mają dzieci na utrzymaniu. A już na pewno tym, którzy wychowują je samotnie. Przy tym skoku cen zwyczajnie się nie da. Plusy Na pewno moje odejście ucieszy innych głównie tzw. starych pracowników. Bo w ich przekonaniu moje odejście daje im nadzieję, że zarząd zauważy problem i podniesie im pensje. Czego nie ukrywają. Wnioski Nie wiem dlaczego tak jest. Pierwszy raz pracuję w takiej firmie. (usunięte przez administratora) Może i coś na rzeczy jest :). Pozdrawiam
Bzdury piszesz "słodki buziak" Pracowałem w kilku firmach i MPWiK Warszawa jest zdecydowanie najlepszym pracodawcą...
A zdradzisz czemu tak uważasz? Najlepszy pracodawca to wielkie słowa :) Ze wszystkimi wyżej kwestiami się nie zgadzasz? Coś konkretnie w ogóle mija się z prawdą?
no i napiszesz wprost co u nich jest w razie czego najlepszego? jakiś twardy argument, żeby zachęcić do złożenia cv?
Aha no i widzisz, mimo tego pracujesz, więc który argument najbardziej Cię do tego zachęca? Są jeszcze jakieś pozytywy, których nie uwzględnił?
Czy warto aplikować na stanowisko magazyniera. Jaka kasa, atmosfera i dodatki?
Hej :) Jak wygląda praca jako Inspektor/Starszy Inspektor/Specjalista w Oddziale Gospodarki Wodomierzowej ?
A jak wygląda placa maszynisty stancji pomp i uzdatniania wody? W czewie słabo to wyglada
Od 3000netto w górę. Zależy ile wynegocjujesz na rozmowie. Jak opanujesz powierzone zadania to podwyżkę dostaniesz.
O czyli chętnie wynagradzają za dobrą pracę, skoro o tych podwyżkach tu w wątku wspominacie? A jeśli chodzi właśnie o te wstępne negocjacje to na co w razie czego zwracają uwagę, co warto mieć w kwalifikacjach, żeby można było ugadać więcej? taki potencjalny max to ile by wyniósł?
Czy orientuje się ktoś ile na początku może zarobić miesięcznie kierowca c+e? Mam dodatkowo uprawnienia operatora hds i żurawi samojezdnych.
Zależy kto czego szuka, pracowałem jako monter, zarobki 4600 brutto, praca zróżnicowana, czasem jest ciężko czasem można odpocząć, największym minusem jest jednak brak perspektyw, zatrudniając się na montera praktycznie nie ma możliwości awansu, rozwoju czy podwyżki. Wszystko jest blokowane wyżej. Starsza kadra pracownicza dalej mentalnie w (usunięte przez administratora) związki to fikcja, nie zrobią nic alby poprawić sytuację pracujących tam osób. Pozytywne opinie chyba pisze dział HR tej firmy
Mówisz że nie ma szans na awans itd ale czy pracownik ma szansę na jakąś premie może? Widziałeś też jakieś pozytywy w tej firmie ?
Jak na niepewne czasy to MPWIK jest dobrą firmą bo wypłacalną
Do wszystkich atakujących MPWiK Warszawa napiszę krótko. Ta firma dostarcza wodę do 3 milionów ludzi w Warszawie i okolicznych powiatach. W interesie nas wszystkich leży bezpieczeństwo tej firmy. Widzimy co dzieje się na Ukrainie.... Szanujmy pracę ponad dwóch tysięcy wodociągowców
Jak wygląda podstawa na aparatowego,brutto....JAK premie ,13 nastka.Bardzo proszę o kilka zdań konkretnych na temat zarobków i pracy na tym stanowisku.Z góry dziekuje
Są premie kwartalne i nagroda roczna, dodatkowe benefity to opieka zdrowotna, ubezpieczenie na życie, pakiet z ZFŚS m.in wczasy pod gruszą, karta benefit system, zdobywanie uprawnień i podnoszenie kwalifikacji.
A czy trzeba coś dopłacać do tych benefitów? Mam na myśli opiekę zdrowotną albo ubezpieczenie. I wczasów pod gruszą ile dostaliście jeśli można wiedzieć?
Dzwoń do kadr może powiedzą, 13 była rok temu, plotka mówi że już nie będzie. Wcześniej była kasa na święta od 2 lat też nie ma.
Benefit z dopłatą, opieka zdrowotna z dopłatą, ubezpieczenie na życie z dopłatą
Nie mogę już czytać ciągłych pytań "ile płacą" w MPWiK Warszawa? To wielka firma ok 2500 pracowników i bardzo zróżnicowany poziom płac... Jeśli ktoś szuka stabilnej pracy i godnych warunków to niech składa CV i jeśli firma zwróci uwagę na takiego delikwenta to zaprosi na rozmowę rekrutacyjną a tam ludzie od rekrutacji i kierownik danej komórki wszystko powiedzą. Pracując w jednym z zakładów należących do MPWiK mogę powiedzieć szczerze, że jestem zadowolony i polecam
Chciałbym się podpytać jak wygląda wstępnie propozycją i jakie są warunki pracy na aparatowego w Pruszkowie .Bo pracuje w Tramwajach Warszawskich i mam zamiar się zwolnić i przejść do wodociągów.Mozna o kilka wskazówek,konkretów.Dziekuje wszystkim za cenne uwagi.
na początek (usunięte przez administratora) 8% premii. po kwartale i ocenie wyrównanie do 12,14,16,% czyli dorzucą jeszcze kilka procent do każdego miesiąca. z sociala masz 1500 wczasy, kasa zp, pożyczka remontowa. (usunięte przez administratora)
To socjal podobny jak wszędzie,ogłoszenia non stop w TW ,resztę nie muszę dodawać o czym to świadczy ,w konicu firma z tradycjami.A ludzie zależy gdzie trafisz ale proszę mi uwierzyć ze starą zasada IM Tobie gorzej to mi lepiej jest aktualne,chodz oczywiście nie generalizuje ....ale oj są,są!!! O pieniążkach nie będę pisał wystarczy że cały czas nabór open.
Czytając wasze komentarze, zastanawiam się nad ich sensem. Pracuje w mpwik od długszego czasu i poznałem środowisko. Pracownicy-robotnicy nie którzy są w porządku i można mieć do nich zaufanie a druga połowa to judasze. Do przełożonych też się tyczy jeden cham drugi pomocna dłoń. (usunięte przez administratora) Pracodawca powinien docenić pracowników którzy uczą młodych wodociagowców bo nie którzy uczą głupot albo wcale nie uczą. Bo dźwignią zakładu są kololenia którzy będą dbać o infrastrukturę. (usunięte przez administratora)
Witam może ktoś z obecnych ,jak i byłych pracowników napisze o początkowych zarobkach na aparatowego w Pruszkowie oraz samej pracy,atmosferze,dodatkach...itd.Z góry za wszystkie info bardzo dziekuje
Mpwik to firma, która zapewnia full opcje... Cała wypłata na papierze i pełne składki, socjal i stabilizacja...
Ale jakie konkretnie. Średnie, czyli takie sobie? Średnia krajowa czyli ponad 6.000 brutto? No właśnie, problem jest, że na tym forum wszyscy są pomocni, piszą dużo o socjalu itp. a zarobków aparatowego nikt nie chce napisać :/ Mój facet chce startować, ale nie na ślepo, kryzys jest..
Pracuje tutaj od 1,5 roku nie podpisywałem nic na ślepo.. połączyłem się na rozmowę, dostałem później od nich ofertę i albo ją zaakceptowałem albo nie - to był mój wybór. Na początku na rekrutacji zapytali mnie ile ja chce zarabiać, zresztą to też zaznaczałem jak składałem CV.
@Łucja, zresztą jak chce startować to niech wyśle CV, rozmowa trwała chyba nawet nie godzinę, wszystkiego się dowie od źródła jeśli go zaproszą
Jak się pracuje w Miejskie Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji w m.st. Warszawie S.A.?
Zobacz opinie na temat firmy Miejskie Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji w m.st. Warszawie S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 125.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Miejskie Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji w m.st. Warszawie S.A.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 49, z czego 22 to opinie pozytywne, 9 to opinie negatywne, a 18 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Miejskie Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji w m.st. Warszawie S.A.?
Kandydaci do pracy w Miejskie Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji w m.st. Warszawie S.A. napisali 7 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.