brak logo

Agencje Statystów

Warszawa

Opinie o Agencje Statystów

no_name1973 2010-09-16 23:54:25
"Chichot losu". Nowy serial realizowany dla TVP. Trzymają na planie tyle godzin ile tylko się da w ramach umowy (12 godzin), Opiekunka planu z agencji Esperanza przychodziła i wypraszała statystów z barobusu gdzie można było się ogrzać lub schronić przed deszczem. Kanapki oczywiście były robione na odwal się, a w ramach obiadu rozwodniona zupka. To wszystko na kilkanaście godzin. Co najmniej połowa statystów nie była wykorzystana w ciągu tych dwunastu godzin, ale i tak wszyscy musieli siedzieć do godziny 20stej. Plan był w Wawrze, dokąd każdy musiał dojechać na 8 rano, choć cokolwiek zaczęło i tak dziać się około 10.30, a pierwsi statyści poszli na plan po 11stej. W sumie cały dzień w plecy za kilkadziesiąt złotych. Z dojazdami razem było to ponad 16 godzin na nogach. Obliczcie sobie sami stawkę godzinową i czy jest to warte, zwłaszcza przy takim traktowaniu. Agencja wabi ludzi wypłatą zaraz po planie, ale nie łapcie się na to, bo chcą przechwycić statystów z innych agencji. Zdobędą bazę to wszystko wróci do "normy". Opiekunka statystów kilkakrotnie proszona o spytanie kierownika planu czy niektóre osoby mogą już iść nawet nie pofatygowała się do niego. Agencja musi dbać o swoje interesy. Wszystkie te agencje zapomniały, że pieniądze mają z NAS, statystów i bardziej dbają o włażenie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] produkcji.
Ja kończę "przygodę" ze statystowaniem. Ile można dać sobą tak pomiatać.
1
no_name1973 2010-09-16 23:57:01
Takich agencji jak (usunięte przez administratora)STARS czy innych BANDYTÓW nazywanymi agencjami pośrednictwa aktorów epizodystów czy statystów jest sporo. Są to BANDYCI w świetle prawa, w biały dzień okradający zwykłych ludzi nieznających się na przepisach prawnych. LUDZIE!!! NIE BIERZCIE UDZIAŁU W TYM PROCEDERZE!!! (usunięte przez administratora). Gdyby każdy dołączył się do protestu, strajku, to ONI nie mieliby zleceń. Już była taka sytuacja, kiedy Pani z
agencji 2P nie mogła znaleźć chętnych do taplania się w błocie śmierdzącym gównem, nawet kiedy łaskawie podwyższyła stawkę o kilka złotych. Sama miała dla siebie minimum czterokrotność stawki statysty (jak nie więcej). Oczywiście w większości przypadków jedzenie dla statysty zawsze jest marne, bo wiadomo, że statysta
(usunięte przez administratora)
1
krzysztof54 2012-07-16 18:55:19
Agencja Esperanza jest w porzadklu. Placa zaraz po planie. , Ze nieraz dlugo to taka praca statysty 12h.,a jak zwolnia wczesniej to sie trzeba cieszyc. Osoby ,ktore licza na krotki plan moga sie oszukac, Nikt nie zmusza byc statysta, sam ide na plan kiedy mi sie chce. Nie jest to normalna praca to wszystko. Osoby slabe niepunktualne nie maja czego tu szukac. Jak ktos chce narzekac to niech idziedo zbierania smieci. tam jest krotko...................
Pozdrawiam statysta z 12-letnim staz.


ps, NIE POLECAM AGENCJI (usunięte przez administratora) . OSZYKUJA, PLACA z OPOZNIENIEM nieraz po 2 dwoch miesiacach/. Najgorsza agencja jaka znam.
1
cycki se usmaż 2012-09-27 21:45:14
Agencja Esperanza nie jest w porządku.
To że płacą po planie nie czyni z nich wyjątkowych.
Byłem parę razy, z tego 2 razy się naciąłem i dziękuję.
1) Kłamstwa i nieścisłości. Powrót z planu miał być do Centrum Warszawy, wywalili nas na Kabatach. Hotel52
2) Przyjaciółki
Plan miał być od 8.30 do 13 lub 14, szybka akcja 3 sceny do nagrania.
Jak wyszło?
Dezorganizacja, spóźnienia, dali nam godzinę wolnego, ponieważ produkcja się spóźni, po czym scen było 5 lub 6, a nie 3. Skończyło się koło godziny 18.
9 godzin jak na jeden dzień to nie masakra rzecz jasna, jednak mowa była o krótkim dniu zdjęciowym, ludzie mieli potem problem by dotrzeć do pracy (II zmiana).

I wszystko to za 50 zł netto.
Czy warto? Niech każdy sam sobie odpowie na to pytanie, co nie znaczy że nie warto spróbować w innych agencjach.
1
cherry 2013-01-22 00:39:29
jutro mam plan organizowany przez esperanzę - moja kolejna agencja, zobaczymy jak będzie. Co do postów powyżej - jakbyście czytali umowy młotki, to wiedzielibyście, że standardowo plan zdjęciowy trwa 12 h, więc należy zakładać, że tyle czasu się spędzi przy nagraniu, nie rozumiem pretensji, że było 9 h bo niby skąd agencja ma wiedzieć ile zajmie ekipie rozstawienie sprzętu, czy nie będzie zmian w scenariuszu itd.? nie mogą tego wiedzieć, mogą jedynie przypuszczać. Praca fajna, ale nie każdy ma predyspozycje. Niektórzy fatalnie wypadają przed kamerą i nawet zwykłe przejście się w prawo i lewo wychodzi im sztucznie. I są też ludzie, dla których woda jest za mokra ;) warto otaczać się tymi pozytywnymi. Życzę miłych ekip i udanych zdjęć.
1
Wiki 2013-04-02 12:07:49
#cherry ja tez jutro jadę więc zobaczymy jak to będzie :) oczywiście masz rację
tad6 2014-01-04 13:47:53
Najgorsza agencja aktorska w Warszawie zwykli naciągacze za 3,50 za godzinę pracy.
Unikajcie jak możecie niech sobie sami statystują dwaj Panowie X
1
Jack Strong 2014-02-18 14:59:52
odradzam agencję ESPERANZA w 100%. Opowiadają bajki o szybkich wypłatach i krótkich planach a to wszystko kłamsto. Ludzie idźcie tam!!!!
Statystka 2014-02-24 22:42:47
Agencja Esperanza jest godna zaufania polecam:) często chodzę na statystowanie.Pieniadze sa wypłacane natychmiast po planie. Jestem zadowolona:) Plany sa różne raz krótkie a czasami dłuższe.. tak jest na wszystkich planach filmowych:) Jest to niezależne od agencji. Statystuje wiele lat. Z Esperanzą pracuje i w 100% polecam:)
marcin 2014-09-03 16:42:36
Minimum to 40zł netto
Jak Agencjag jest ok to dostaniesz to 60zł
culio 2015-01-26 13:24:31
jeśli chodzi o agencje statystów to może być fajna dorywcza praca gdy jest się w liceum. Już nawet na studiach wydaje mi się , że ludzie powinni sobie szukać poważniejszej pracy, bo z tego co widziałem do jakich obecnie programów wrzucają takich statystów to , aż żal się w nich pokazywać momentami .
dbodb 2015-03-28 05:31:32
W tym temacie jest mowa ogólnie o agencjach statystów czy jakiejś konkretnej ? Trochę tego nie ogarniam. Praca jako statysta to na pewno ciekawe doświadczenie. Pokazać się przed kamerą myślę, że każdy by chciał, ale nie każdy działa w tym kierunku. Można złapać zajawkę, prawdę wam mówię, później szkoła teotralna, seriale i Hollywood :)
aga2021 2015-06-07 13:00:27
Polecam współpracę z Agencja Artystyczna INFERNAL. Bardzo solidna firma płacą od razu po planie i miło się z nimi współpracuje. (usunięte przez administratora)
mala 2015-09-02 20:05:15
Odradzam Agencje Esperanza,oszukują, nie płacą nadgodzin, trzymają do ostatniej minuty mimo że jesteś z dzieckiem na planie i już nie jesteś na nim potrzebny, ale po co szanowac czyjś czas.Porażka.
Magda 2015-09-21 14:16:10
Wysłałam do nich zgłoszenie-nie było zadnej odpowiedzi,więc zadzwoniłam i odebrał jakiś pan i powierdził,ze później oddzwoni.Jak do tej pory cisza,czy w Agencji Esperanza pracują poważni ludzie???
BarbaraAnna 2015-10-18 12:07:10
Agencja totalnie olewajaca ludzi.Odradzam współpracę jeśli nie chcecie nerw sobie psuć.Opiekun planu do niczego-nie dba o ludzi! Powinno się zamykać takie firmy bo swoim zachowaniem i działaniem sieją zgorszenie na rynku.
maks 2015-12-06 21:27:33
Teraz grają statyści z Esperanzy w ,,Blondynce"-ciekawe jak tam jest ?
Kazem 2016-01-04 21:10:05
Chyba żartujesz kolego. 30-60 zł to sa stawki za dzień dla statystów. Raz poszedłem na statystę pamietam ze to była moja pierwsza przygoda z planem serial z TVN nie pamietam nazwy ale dosyć ogarnięty min. Borys Szyc albo Adamczyk w nim grali. Stawka 50zl za dzień. Na plan ja i 20 innych statystów przyszliśmy na 12:00, potrzebni byliśmy na 19:00 do 19:30 zeby przejść sie 2 razy. To jest wyzysk i tyle a zwłaszcza TVN. Odzywacie stawki zależą od agencji i od tego jak kto sie ustawi ale nie ma co liczyć na kokosy.
Statystka Ela 2016-02-17 05:31:49
Jestem zarejestrowanana w Esperanzie. Udzielałam się w Blondynce 5 razy (2013 i 2015 r.). Raz był długi plan,prawie 12 godzin,także krótsze. Pieniądze po pracy od razu do ręki,jeśli trzeba było zostać dłużej,niż zakładano,to też dodatkowo płacono. Jestem zadowolona,nie mam zastrzeżeń. Zawsze coś smacznego do jedzenia jest,można sobie zrobić kawę,herbatę. Ostatnio załapaliśmy się na śniadanie. Z chęcią zjadłam,bo był chłodny poranek. Opiekun Daniel - sympatyczny,konkretny,można pogadać,pożartować. Atmosfera na planie też ok,pani reżyser miła,cierpliwa,ostanio nas chwaliła podczas nagrań do scen pielgrzymki. Nie wiem jak jest w innych agencjach,wkrótce wybieram się na casting do Talent Agencja. Chciałam też do Stars...ale negatywne komentarzech, których nie brak na róznych stronach internetowych na jej temat powalają i zniechęcają,więc odpuścilam sobie.
raf 2016-06-27 17:42:13
Ostrzegam przed agencją statystów MASTERSHOT lipne umowy, brak NIP i REGON brak właściciela i adresu firmy. Nie wypłacają w terminie pomimo upomnień działają ponad 2 lata.
statysta 2016-06-27 17:56:26
Ile płacą za statystowanie w filmie w scenach w negliżu czyli rozebrania się do naga. Kilka razy były informacje o takich castingach.
warszawiak 2016-07-11 20:58:42
Dzień dobry,
4 lipca pracowałem jako statysta z rowerem. Podczas pierwszej rozmowy z agencja E byłem zapewniany o krótkiej roli maksymalnie do 16. Plan trwał od 8 do 19 . Pieniądze miały być wypłacone zaraz po zdjęciach.
Zamiast 60 zł dostałem 50. Po resztę miałem zgłosić się do "Pana Darka" żeby uregulować przelewem (tak było obiecane na planie ponieważ nie było rozmienionych pieniędzy)
Skontaktowałem się z "Panem Darkiem" lecz dowiedziałem się że przelew to za dużo zachodu i mogę podejść w innym terminie do osoby odpowiedzialnej za wydawanie pieniędzy za statystowanie.
Miałem dostać nr telefonu sms`em po rozmowie. Nie dostałem do dzisiaj.
Pomijając fakt że to organizator powinien zadbać o rozmienienie pieniędzy przed pracą oraz celowym wprowadzeniu w błąd jeśli chodzi o godziny kręcenia .
wyżywienie polega na zupie z kości oraz kanapek których nie da sie jeść. Odradzam stawka godzinowa wychodzi ok 4,5 zł. Za rozdawanie ulotek dostaje się 3 razy więcej
Dominika 2016-07-25 12:52:55
Pracuje z nimi od dawna i to co pan pisze to chyba jest pan lipny,bo jezeli pan właściciela nie zna to nie skomentuje tego.I ogolnie bzdura ,bzura,bardzo dobra agencja ,z chlopakiem zawsze chodze od nich.
Asia 2016-09-10 17:25:13
Firma ta posiada NIP i Regon i właściciela od 2015 roku. Proszę sprawdzić. Nie wiem jak z wypłatami u statystów, ale u nas choć z 1 miesięcznym opóźnieniem pojawiaja się na koncie.
Magera 2016-09-26 17:00:15
Byłyśmy z córką na planie Blondynki i było super. Co prawda dość długo, bo 5 godzin i córka trochę się już zaczynała nudzić, ale ekipa była świetna. W międzyczasie dostaliśmy ciepły obiad, kawę, herbatę. Ludzie z ekipy podchodzili normalnie, zagadywali. Było bardzo sympatycznie, bez spinania się. Pieniądze zostały wypłacone od razu po nagraniu.

Jutro idziemy na plan z inne agencji i zobaczymy jak tam będzie.
Piotr_T 2016-09-29 23:51:20
Odradzam współpracę z agencja Esperanza. Pierwszy raz zdarzyło mi się takie niepoważne potraktowanie cudzego czasu. Byłem umówiony na godzinę 11, dojazd z innego miasta (chodziło mi o wyrównanie sobie kosztu jazdy do i z stolicy). Zażyczono sobie ode mnie moich własnych eleganckich ubrań, więc wlokłem się z garniturem, marynarkami i koszulami na zmianę. Specjalnie zamówiłem droższy transport do Warszawy, żeby zdążyć na 11. Rano dostałem sms, że mam przyjechać na 9. Próbowałem to wyjaśnić, jednak spotkałem się z brakiem zrozumienia i również szacunku dla mojego czasu, poniesionego kosztu i wysiłku. Jeśli komuś zależy na trudnej (wbrew pozorom) pracy za marne grosze i jeszcze przy takim stosunku do drugiego człowieka - warto spróbować...
1
Tom 2016-10-16 09:21:19

Pan z mastershotu to bardzo kompetenty człowiek. Wypłaca 2 miesiące po terminie, nie pojawia się na planach, chociaż tytułuje się opiekunem. 50 zł to chyba jego maksimum. Nie ma własnego biura i kłóci się z obsługą kawiarni na chelmskiej (on ma prawo wejść tam z dziesięcioma statystami, bo kupił wodę... a mieliśmy podpisać umowy jadąc spod Warszawy gdzie był plan, do jego "biura" w tejże kawiarni).
Pozdrawiam go środkowym palcem.
exter 2016-10-16 13:36:16
kiedyś zastanawiałem się nad zapisaniem sie do takiej agencji by sobie dorobić, na jakiej to jest zasadzie, za cały dzień statystowania przypada 50 zł tylko?
stato 2016-10-30 10:04:55
ESPERANZA
Wczoraj tj. 29.10.2016 po raz pierwszy na plan statystów organizowany przez tę firmę nadciągnęła POLICJA. Powodem było złamanie umowy o dzieło mówiące o 12h pracy na planie. Tymczasem w skutek opóźnienia w realizacji plan przeciągnął się do 24 godziny i wynosił 14 godzin.
Ponieważ agencja odmówiła wypłaty pieniędzy po 12 godzinach zawiadomiona została policja która przyjechała na plan. To jeden z niewielu numerów jakie odstawia ta syf-firma. Przestrzegam przed współpracą.
2
Zostaw swoją opinię o Agencje Statystów - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencje Statystów