Hipokrates

Kraków

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 76 ocen.

Opinie o Hipokrates

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hipokrates

Paulina

@stefan czyli uważasz, że posiadanie służbowego samochodu w pracy przedstawiciela jest minusem? Twój kolega jest zadowolony z tego, że może jeździć swoim autem? Czy udaje mu się zrealizować ten limit wizyt, który firma Hipokrates narzuca przedstawicielom?

Lolki

A czy moglby ktos napisac jakie sa stawki za wizyte? Bo zastanawiam sie czy warto tam isc jako do pierwszej pracy PM. Jak myslicie?

Ktos
@Lolki 18.01.2018 23:18

zaproponowano mi stawke 19 zl za wizyte, 220 wizyt, wlasna dzial. Gosp, wlasne auto, wlasne paliwo, własny telefon. zadnych dodatkow i zero podstawy. Czy tez tak Wam mówiono? Po oplatach i zaplaceniu paliwa zostaje ok. 2000. I przy maxymalnej liczbie wizyt. Prosze o informacje z Waszymi doswiadczeniami.

Babciawladzia
@Ktos 21.01.2018 23:21

Mi zaproponowano 17 zł za wiztytę, zrezygnowałam.

jolus

...koniecznosc założenia własnej działalności,zero socjalu,premii za sprzedaż,zero narzedzi-tylko skoroszyt .A samochód jak masz swój to się ciesz -od firmy nie dostaniesz.opoznienia w płaceniu za wystawione faktury.NIE POLECAM

Trele
@Karolek 02.01.2018 17:20

1709 zł v_ra za grudzień

Pracuś
@Trele 11.01.2018 20:27

A ile miales wizyt w grudniu?

LoLu

Do Stefan a Bajdurzysz oj Bajdurzysz i z Krakowa pewnie jesteś i na Anny często smigasz

Paulina

@Babciawladzia z tego co widziałam to @ktoś napisał, że L4 nie funkcjonuje, bo jesteś na własnej działalności. @bylyPM a co w sytuacji, gdy osoba zainteresowana posadą przedstawiciela handlowego w firmie Hipokrates nie ma samochodu? Jest od razu skreślona na rekrutacji?

stefan
@znający sprawę 08.01.2018 17:04

Daj spokój... Mam auto służbowe - oczywiście z gps-em, telefon z lokalizacją, przynajmniej 2 razy w tygodniu muszę się tłumaczyć, dlaczego byłem gdzieś-tam i przez ile minut. Normalnie nawet wy.rać się nie można bez tłumaczenia. No i oczywiście za używanie fury służbowej trzeba płacić! Wkurza mnie tez raportowanie z telefonu, bo jak nie zaraportuję zgodnie z planem (a wiadomo, że nigdy to się nie pokryje w 100%), to znowu telefony, znowu się tłumacz, znowu straszenie konsekwencjami. Przesrane. Kolega już dawno zmienił pracę i już chyba 2 lata pracuje w Hipokratesie. Mówi, że dopiero tam odżył i poznał, co to jest komfort pracy. Mnie namawia do przejścia, ale się jeszcze waham,. Jedno wiem - kilka lat w korpo potrafi zrujnować psychicznie i czuję się o 20 lat starszy.

Trele
@Paulina 05.01.2018 15:49

TAK!!!!!!

dudu

ta firma to jeden wielki dramat, nie polecam, wyzysk przedstawicieli, pan szef nie płaci na czas, umowy z przedstawicielami są maksymalnie jednostronne, firmy dla których pracuje są robione w wielkiego wała

bylyPM
@Babciawladzia 04.01.2018 18:10

północ PL. Szkolenie - jest 1 albo 2 dniowe,- wykładają teorie ale jeżeli zaczynasz w branży i jest to Twoja pierwsza praca to jest to dość elementarna wiedza i wiele rzeczy trzeba nauczyć się samemu. Tak, tyle wychodzi wizyt - i NIE jest to do zrobienia jeżeli dopiero zaczynasz - jak doliczysz dojazdy do rozwleczonych placówek oraz godziny w jakich przyjmują lekarze w poradniach czy przychodniach jest to a wykonalne, więc tym samym nie mając najniższego miniumim z maksimum w danym miesiącu - nie ma pensji:D. Gadżety - tak - oczywiście, że otrzymujesz na start do 50 szt. długopisów czy notesów albo karton ulotek - potem bywa różnie - czasami nie masz z czym iść do lekarza przez pare miesięcy - co jest wstydem - nie wspominając o gadżetach czy próbkach... jak pisałem wcześniej - nie masz limitu wizyt nie ma pensji. Pana z którym podpisujesz umowę nie interesuje to czy jesteś na L4 czy urlopie ( za co i tak Ci nie płaci) - masz mieć wizyty i tyle.... :D .

Babciawladzia
@bylyPM 09.01.2018 11:07

Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Po przeliczeniu wszystkich kosztów, parkingów, eksploatacji samochodu doszłam do wniosku, że nijak mi się to nie opłaca.

Paulina

@były"pracownik" rozumiem, że w umowie nie miałeś zawarte, że w Twoich obowiązkach będzie również sprzątanie biura. Czy próbowałeś z szefostwem to wyjaśnić? @kamila skoro pracujesz już 3 lata w firmie Hipokrates możesz powiedzieć czemu asystent biura ma obowiązki sprzątaczki?

były"pracownik"
@Paulina 20.11.2017 13:49

@Paulina, zawarte były 'prace porzadkowe', na rozmowie było powiedziane to na zasadzie takiej, że ogarniasz swoje biurko, aneks i łazienke z której korzystają WSZYSCY, nie było natomiast mowy o gruntownym sprzątaniu biura( w tym pomieszczeń z których nie korzystasz, czy myciu okien)... przy wyjaśnianiu usłyszałem ze mamy inne pojecia prac porządkowych.. no to błagam...

Paulina

@Godula czyli praca przedstawiciela handlowego w Hipokratesie jest zadowalająca. Wymieniłeś wiele czynników, które na pewno zachęci nie jedną osobę do aplikacji. Bo jednak praca bez stresu jest ważna i przede wszystkim zdrowa. A czy samo nawiązywanie kontaktów z klientami nie sprawia Ci problemu ze względu na produkt jaki chcesz sprzedać?

Godula
@Paulina 14.12.2017 15:33

Produkty to najlepsze w tym wszystkim :) 2 z nich to liderzy rynku, z bardzo dobrymi badaniami i opiniami klientów, pozostałe też fajne. Ale wiadomo ze trzeba popracować żeby mieć taki sukces.

Godula

Po 5 latach pracy w korporacjach i 2 latach pracy jako przedstawiciel w hipokratesie wiem jedno - NIGDY nie wróciłbym do korporacji! Tutaj mam swobode działąnia, samodzielność, komfort psychiczny, nikt mnie nie gnębi 10-ma telefonami dziennie, planami sprzedaży, nikt mnie nie śledzi i nie inwigiluje, nie muszę przesiadywać godzinami wieczorem przy komputerze. A pensja porównywalna.

taka se

A ma ktoś jakieś doświadczenie w pracy jako przedstawiciel w Hipokratesie? Ja dziś byłam na rozmowie. Zastanawiam się, jak to tam w tej chwili wygląda. Jakie preparaty, ile wizyt, jaki sposób raportowania, jaki samochód i co z prywatnym użytkowaniem? I czy rzeczywiście dają od razu umowę na czas nieokreślony? Może jeszcze jakieś przydatne informacje?

nk

Zostałam zaproszona na rozmowe kwalifikacyjną - pracownik sekretariatu. Może ktoś już był na rozmowie i podzieli się jakimiś wiadomościami na ten temat? Na co mam się przygotować?

Tak
@nk 14.10.2016 11:06

@nk jakie wrażenia po rozmowie?

kamila

annaaa napisz cos więcej, bo jestem już w Hipokratesie prawie 3 lata i nigdy nie było problemów z płatnościami, ani nie słyszałem żeby komuś nie wypłacili pensji! A od nowego roku będę chciała podwyżkę, więc jestem szczególnie zainteresowana :)

Xd
@kamila 27.10.2017 17:28

A na jakim stanowisku? Bo nie przypominam sobie takiej osoby:) Z tego co wiem w hipokratesie pracowała jedna Kamila,przebywa teraz na urlopie macierzyńskim

oko

MAŁa napisz coś więcej o rozmowie rekrutacyjnej. Jakie godziny pracy w biurze, czy praca też w soboty (biuro)?

NickNick

Współpracowałem z Hipokratesem kilka lat z przerwami i nazw nie zmieniali :) Firma, która zmieniała co roku nazwy miała biuro na I piętrze (nazywali się jakoś GlobalTrade, a potem Dragon coś), a Hipokrates jest na drugim.

Paulina

@NigdyWiecejDoTychBajkopisarzy a pod jakimi innymi nazwami jeszcze funkcjonowała firma Hipokrates? I jakie wtedy oferowane są warunki współpracy? Właściwie dokładnie nie powiedziałeś, dlaczego odradzasz tą firmę. Możesz powiedzieć szerzej?

Paulina

@Anka, czy po praktyce zdecydowałaś się na dalszą współpracę?

pepe

nie polecam zmarnowałem tam parę lat, firma typowo nastawiona na dojenie kontrahenta, liczą się tylko pieczątki z wizyt

MAŁA

. Byłam wczoraj na rozmowie, potwierdzam zdanie poprzedników. Ogólnie miła atmosfera i otoczenie. Wymagane założenie własnej działalności. Sądząc z rozmowy to praca w piątek , świątek i niedzielę. Biuro czynne w dni powszednie do 20 i w sobotę do 14 . Stawka godzinowa . Jak odpowiedziałam na pytanie o oczekiwania finansowe to usłyszałam że nie zarobie tyle( wynika że zarobie około 1850zł). Wybór należy do każdego indywidualnie, ja zrezygnowałam.

anonim

(usunięte przez administratora)

Paweł daj spokój...

Hi hi, z podobnym rozbawieniem czytam wynurzenia "byłych"pracowników :) Wątpię żeby jakikolwiek były pracownik (sprzed bliżej nieokreślonego czasu), akurat wszedł do tematu, na którym nie pojawiała się żadna opinia od wielu miesięcy, i nagle z dobroci serca i poczucia obowiązku zaczął bronić byłego pracodawcy.

Paweł
@Paweł daj spokój... 16.10.2016 21:37

Nic dziwnego - mam powiadomienia o wszystkich moich byłych pracodawcach i chętnie czytam, co o nich piszą. Ale jak ktoś napisze bzdury lub grubą nieprawdę, to trzeba zareagować

Anka

Ja byłam na praktyce studenckiej. Było ok. Są wymagajacy (godziny itp), ale szanuja ludzi. Ja polecam.

rosa.w.

rowniez bylam na rozmowie w firmie hipokrates na stanowisku pracownik biurowy,zauwazylam ze srednio raz na pol roku robiona jest rekrutacja- co swiadczy o dosc duzej rotacji na tym stanowisku. stawka i forma zatrudnienia (usunięte przez administratora)jaka obecnie proponuja jest zenujaco smieszna a wymagania i oczekiwania wobec kandydatow sa niebotycze w stosunku do tego co oni proponuja.nie polecam. szkoda waszego czasu!

anonim

(usunięte przez administratora)

Kaja

pakieto napisał: "z resztą najważniejsze jest to, że dają umowę o pracę" Co ty gadasz??? Przecież umowa o prace to SYF! Ja zawsze pracodawców pytam o kontrakt, bo nie chcę oddawać połowy kasy skarbówce i zostawać z pensją-ochłapem.

Basia

Słyszałam, że szukają też dwóch pielęgniarek (magister).

Kornelia

Hipokrates - jest ok. Jestem zadowolona. Od roku z nimi pracuję (zlecenie) i sobie chwalę.

BB

Pracowałem w sekretariacie. Fajna atmosfera. Normalni goście. Pozytyw!

misia

Krakuska to chyba na zlecenie konkurencji działa. Repuję dla Hipokratesa kilka lat i nie mam jakichkolwiek problemów z płatnościami.

krakuska

Pracowalam przez kilka miesiecy dla nich. ( usunięte przez administratora ) Realizuja projekty dla innych firm, wiec dusza kase by wyjsc na swoje. Ciagle szukaja nowych do wydy.... W biurze przeskakujesz nad stosami CV na podlodze. pozdro!

misia

Spokojna robota. Nie są odjechani. Waaakaaacje się zaczynają dla mnie!

Jarek W

Polecam, choć niestety skończył się projekt w którym pracowałem. Są wymagający ale przewidywalni. Stara dobra szkoła. Znów szukam roboty... Stary Rep

Papugas

Spoko! Pozytywna współpraca, choć mam cele (IMS).

seidi

he he - tu nie ma żadnych "celów do wyrobienia" :)

topolino

Można polecić.

Zostaw opinię o Hipokrates - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hipokrates