Hipokrates

Kraków

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 113 ocen.

Hipokrates
4 113

Opinie o Hipokrates

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hipokrates

Jerzy Urban

Nie polecam, dyrektor szuka argumentów żeby nie zapłacić, szantażuje wstrzymując przelewy, straszy sądem, umowa zabezpiecza tylko hipokratesa, szybko zrezygnowałem

Piotr

Jeśli komuś tak bardzo źle w firmie to może zmienić na inną.!

Magda
@Piotr 13.07.2018 17:33

Też rotacja w firmie jest jak na dworcu ....tylko na poczatku naiwni ludzie daja sie złapac .Potem albo nie maja wyjscia bo umowe widza chwile przed podpisaniem ,albo uciekaja jak najszybciej...PORAZKA ,PRZESTRZEGAM

Aga

Porażka ,złe opinie znikaja w dziwny sposób...radze uciekać i nie miec nic wspólnego z tą firmą i panem Dyrektorem......kombinuje żeby nie placic pracownikom...na rozmowie jest wszysko pieknie ładnie a potem nijak to sie ma do rzeczywistości ,stawki minimalne nie oplacalne i do tego nie masz pewnosci ,że w ogóle dostaniesz kase .....

Ula

Może niektórzy mają zbyt wygórowane ambicje w kwestii finansów ale w kwestii pracy niestety nie!!!

Bodzio
@Ula 07.06.2018 18:44

Haha ,jakie wygórowane wymagania w kwestii finansów,wszysko płacisz sam koszty paliwo zus itp.....to co Ci zostaje to symboliczne pieniądze ...w kasie zarobisz lepiej a do tego właściciel kombinuje i nie wypłaca pieniędzy ...co Ty piszesz...chyba ktoś z firmy sie odezwał

Darek

Nie wiem czemu znikają opinie ???? Firma to masakra wykorzystywanie ludzi ,umowy bardzo nie korzystne a do tego szef robi wszystko ,żeby nie wypłacać pieniędzy pracownikom,kombinuje .Porażka ,uważajcie bo zamiast zarobić możecie stracić kase!!!

Kuba

Zastanawiam się kto pisze te opinie?. Firma jest bardzo dobrym pracodawcą!

Darek
@Kuba 25.04.2018 11:31

Taa,niech ktoś zada sobie trud i podpyta pracowników ....opinie na temat firmy a szczególnie pana D. mówią same za siebie .To jest (usunięte przez administratora) i tyle .Dajcie sobie spokój bo szkoda czasu na prace tutaj

Paulina

@ononanono, jak rozumiem, że jesteś klientem firmy Hipokrates, nie pracownikiem? Pragnę przypomnieć, że jest to portal dla przyszłych i obecnych pracowników firmy. Wpisy nie są usuwane, chyba że naruszają regulamin portalu. @Ula, o jakich wygórowanych ambicjach piszesz? @Grzesiek, jesteś może pracownikiem firmy? Czy mógłbyś nam udzielić informacji na temat pracy w firmie Hipopkrates?

anonim

(usunięte przez administratora)

Dominika

Paziu, Przyjaciółko! Zadzwoń proszę do mnie, mam sprawę (wakacje) a chyba numer zmieniłaś.

Grzesiek

Firma jest bardzo dobra i niestety ma sporo konkurencji, która mocno pracuje!!

Tomek
@Grzesiek 20.05.2018 18:33

Haha..niby jakiej konkurencji...nie znam firm zatrudniających pracowników (usunięte przez administratora),wszystkie znane i szanowane firmy dobrze wynagradzają pracowników plus sprzęt a przede wszystkim płacą na czas a nie kombinują.

Pawel

Widzę że co chwilę włącza się do dyskusji ktoś z Hipokratesa. Mam sporo lat doświadczenia w branży farmaceutycznej. Kiedyś przez przypadek trafiłem na ta firmę (usunięte przez administratora)Masakra z doświadczenia normalny przedstawiciel robi 200 do 240 wizyt realnych miesięcznie.(usunięte przez administratora) Przecież to jest jakiś żart każda normalnamfirma farmaceutyczna płaci (usunięte przez administratora) z umową o pracę, autem i wszystkim co się z tym wiąże czyli jak zachowujesz to dostajesz kasę jak masz urlop to również.(usunięte przez administratora) Lepsza chyba nawet Krka;)

Jacek

No ładnie. Dawno tu nie zagladalem, a tu taki bigos. Dziwne są niektóre opinie i zastanawiam się kto je pisze. Ja mam niewielkie doswidzenie bo niecałe 2 lata. Ale w moim zespole jest kilkanaście osób i niektóre pracują w hipokratesie juz dobrze ponad 10 lat. A nie są to masochisci. Praca jak praca, łatwo nie jest, ale nie wiem gdzie się dostaje pieniądze za nic-nierobienie? Na pewno pracuje się DUŻO lepiej niż w typowych firmach farm. A znam kilka. Słyszałem o oszusta falszujacych pieczątki czy o zlodziejach sprzedających próbki w internecie. (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) powinni wylecieć z każdej pracy. Może to oni teraz wylewa tutaj żale? A może to konkurencja robi czarny PR? Widzę ze jest tu wypisanych sporo kłamstw. Szkoda ze opinie są anonimowe albo że chociaż nie wyświetla się numer IP. W anonim ach łatwo być gierojem...

Godula

Po 5 latach pracy w korporacjach i 2 latach pracy jako przedstawiciel w hipokratesie wiem jedno - NIGDY nie wróciłbym do korporacji! Tutaj mam swobode działąnia, samodzielność, komfort psychiczny, nikt mnie nie gnębi 10-ma telefonami dziennie, planami sprzedaży, nikt mnie nie śledzi i nie inwigiluje, nie muszę przesiadywać godzinami wieczorem przy komputerze. A pensja porównywalna.

Iza
@Godula 09.12.2017 11:27

Pensja porównywalna do czego ??? Chyba do talonu świątecznego dla kasjera w markecie....

anonim

(usunięte przez administratora)

Czesiek
@Pracuś 22.01.2018 10:24

ja robiłem 150-160 max, więcej sie nie da

anonim

(usunięte przez administratora)

Glałer
@Tomaszek 26.04.2018 12:59

Mnie kazali robić po 250 wizyt

Bogusia

w ubiegłym roku byłam w Wrocławiu na rozmowie kwalifikacyjnej ,żenada ,stawki za wizytę śmieszne ,ryczalt na paliwo nie wystarczający nawet na miesiąc pracy ,oczywiście jeśli posiada się prywatne auto ,zadne informacji na temat konkretnej firmy .dla której ma się pracować oraz nazw leków ,kompromitacja .... nawet nie oddzwoniono ...

ktoś z rekrutacji

A ja chciałbym żeby ktoś uprzejmie się odezwał z Hipokratesa odnośnie rekrutacji na PM, która odbyła się w listopadzie w Łodzi i do dzisiaj zero odzewu. Osoba z którą rozmawiałem mówiła, że wystarczy wysłać smsa jeżeli osoba zaproszona na rozmowę nie da rady dotrzeć( dotyczyło to kandydata, który w tym dniu nie pojawił się na rozmowie ). Panie rekruterze z północy, który jeździ po całej Polsce w drugą stronę chyba też to powinno działać??!!!!! Ogólnie żenada w większości firm w Polsce jeżeli chodzi o rozmowy kwalifikacyjne, poziom pseudo-managerów, feedback etc.

anonymous
@ktoś z rekrutacji 27.02.2018 21:29

czasem nie dają info. to norma w polskich firmach

Paulina

@ktoś z rekrutacji a nie masz żadnego kontaktu do tej osoby? Może napisz maila lub zadzwoń i zapytaj jakie są wyniki rekrutacji? Albo skontaktuj się bezpośrednio z firmą Hipokrates i zapytaj o tamtą osobę i tą rekrutację?

Paulina

@stefan czyli uważasz, że posiadanie służbowego samochodu w pracy przedstawiciela jest minusem? Twój kolega jest zadowolony z tego, że może jeździć swoim autem? Czy udaje mu się zrealizować ten limit wizyt, który firma Hipokrates narzuca przedstawicielom?

Lolki

A czy moglby ktos napisac jakie sa stawki za wizyte? Bo zastanawiam sie czy warto tam isc jako do pierwszej pracy PM. Jak myslicie?

Babciawladzia

Mi zaproponowano (usunięte przez administratora)zł za wiztytę, zrezygnowałam.

kamila

annaaa napisz cos więcej, bo jestem już w Hipokratesie prawie 3 lata i nigdy nie było problemów z płatnościami, ani nie słyszałem żeby komuś nie wypłacili pensji! A od nowego roku będę chciała podwyżkę, więc jestem szczególnie zainteresowana :)

Xd
@kamila 27.10.2017 17:28

A na jakim stanowisku? Bo nie przypominam sobie takiej osoby:) Z tego co wiem w hipokratesie pracowała jedna Kamila,przebywa teraz na urlopie macierzyńskim

anonim

(usunięte przez administratora)

Trele

TAK!!!!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Babciawladzia

Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Po przeliczeniu wszystkich kosztów, parkingów, eksploatacji samochodu doszłam do wniosku, że nijak mi się to nie opłaca.

Paulina

@były"pracownik" rozumiem, że w umowie nie miałeś zawarte, że w Twoich obowiązkach będzie również sprzątanie biura. Czy próbowałeś z szefostwem to wyjaśnić? @kamila skoro pracujesz już 3 lata w firmie Hipokrates możesz powiedzieć czemu asystent biura ma obowiązki sprzątaczki?

były"pracownik"
@Paulina 20.11.2017 13:49

@Paulina, zawarte były 'prace porzadkowe', na rozmowie było powiedziane to na zasadzie takiej, że ogarniasz swoje biurko, aneks i łazienke z której korzystają WSZYSCY, nie było natomiast mowy o gruntownym sprzątaniu biura( w tym pomieszczeń z których nie korzystasz, czy myciu okien)... przy wyjaśnianiu usłyszałem ze mamy inne pojecia prac porządkowych.. no to błagam...

Paulina

@Godula czyli praca przedstawiciela handlowego w Hipokratesie jest zadowalająca. Wymieniłeś wiele czynników, które na pewno zachęci nie jedną osobę do aplikacji. Bo jednak praca bez stresu jest ważna i przede wszystkim zdrowa. A czy samo nawiązywanie kontaktów z klientami nie sprawia Ci problemu ze względu na produkt jaki chcesz sprzedać?

Godula
@Paulina 14.12.2017 15:33

Produkty to najlepsze w tym wszystkim :) 2 z nich to liderzy rynku, z bardzo dobrymi badaniami i opiniami klientów, pozostałe też fajne. Ale wiadomo ze trzeba popracować żeby mieć taki sukces.

taka se

A ma ktoś jakieś doświadczenie w pracy jako przedstawiciel w Hipokratesie? Ja dziś byłam na rozmowie. Zastanawiam się, jak to tam w tej chwili wygląda. Jakie preparaty, ile wizyt, jaki sposób raportowania, jaki samochód i co z prywatnym użytkowaniem? I czy rzeczywiście dają od razu umowę na czas nieokreślony? Może jeszcze jakieś przydatne informacje?

nk

Zostałam zaproszona na rozmowe kwalifikacyjną - pracownik sekretariatu. Może ktoś już był na rozmowie i podzieli się jakimiś wiadomościami na ten temat? Na co mam się przygotować?

Tak
@nk 14.10.2016 11:06

@nk jakie wrażenia po rozmowie?

oko

MAŁa napisz coś więcej o rozmowie rekrutacyjnej. Jakie godziny pracy w biurze, czy praca też w soboty (biuro)?

NickNick

Współpracowałem z Hipokratesem kilka lat z przerwami i nazw nie zmieniali :) Firma, która zmieniała co roku nazwy miała biuro na I piętrze (nazywali się jakoś GlobalTrade, a potem Dragon coś), a Hipokrates jest na drugim.

Paulina

@NigdyWiecejDoTychBajkopisarzy a pod jakimi innymi nazwami jeszcze funkcjonowała firma Hipokrates? I jakie wtedy oferowane są warunki współpracy? Właściwie dokładnie nie powiedziałeś, dlaczego odradzasz tą firmę. Możesz powiedzieć szerzej?

Paulina

@Anka, czy po praktyce zdecydowałaś się na dalszą współpracę?

Zostaw opinię o Hipokrates - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hipokrates