Hipokrates

Kraków, ul. Gazowa 9

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 123 ocen.

Hipokrates
4 123 6 1

Opinie o Hipokrates

Grażyna

Hmm.. Mimo że odpadłam w rozmowach, to mogę ocenić rozmowy pozytywnie - rozmowa kulturalna, rzeczowa, jasno przedstawione wymagania i wynagrodzenie, w zasadzie nie miałam dodatkowych pytań. I co najważniejsze - dostałam telefonicznie odpowiedź, że nie zostałam zakwalifikowana do dalszych rozmów. Trudno, rozminęliśmy się w oczekiwaniach, ale widać, że firma działa profesjonalnie.

Leono

Odradzam szczerze

Jakub
@Leono 17.10.2018 20:07

Dlaczego?

Adam od Ewy

Byłem na rozmowach kwalifikacyjnych. Profesjonalnie przeprowadzone. Kulturka. Chyba padłem na 2 etapie. Zobaczymy...

Pedro

Niektórzy potrafią jedynie oskarżać i pisać źle. Czy to odwet za utracona pracę?

Roro
@Pedro 21.08.2018 20:00

Myślę, że tak. Ja współpracuję z Hipo od 2 lat i jestem zadowolona, choć czasami lekko z doktorami nie jest. To stabilna firma.

Adam Majewski

Czytam te opinie i coś mi tu nie pasuje! Skoro pracodawca nie płaci, to najprościej oddać go do sądu pracy lub cywilnego. Sądy uwielbiają takie proste sprawy, w których można wydać wyrok w 3 minuty. Rozumiem, że każdy, kto pisze o "niepłaceniu" oddał sprawę do sądu? Pochwalcie się zatem wygranymi sprawami! Bo jeśli nie oddał, to od razu przekreśla wiarygodność swojej opinii, albo po prostu wie, że sam ma sporo za uszami i każdy sąd go wyśmieje. Piszcie więc, kto wygrał sprawę za niezapłacenie wynagrodzenia?

zadowolony

problem z tym portalem, taki, że sprzedaje możłiwość usunięcia postów, zostaja te, które pasuja pracodawcy, a że 99 % badylaży to cinkciarze, to zostają opinie jak w "Misiu" Bareji: " łububu dubu łubudubu niech, żyje nam prezes naszego portalu" to mówiłem, ja Jarząbek.

Stella

Niestety młodzi pracownicy nie przywiązują się do firmy i dlatego szybko zmieniają pracę.

Piotr

Jeśli komuś tak bardzo źle w firmie to może zmienić na inną.!

Paulina

@ononanono, jak rozumiem, że jesteś klientem firmy Hipokrates, nie pracownikiem? Pragnę przypomnieć, że jest to portal dla przyszłych i obecnych pracowników firmy. Wpisy nie są usuwane, chyba że naruszają regulamin portalu. @Ula, o jakich wygórowanych ambicjach piszesz? @Grzesiek, jesteś może pracownikiem firmy? Czy mógłbyś nam udzielić informacji na temat pracy w firmie Hipopkrates?

Ula

Może niektórzy mają zbyt wygórowane ambicje w kwestii finansów ale w kwestii pracy niestety nie!!!

Grzesiek

Firma jest bardzo dobra i niestety ma sporo konkurencji, która mocno pracuje!!

Jacek

No ładnie. Dawno tu nie zagladalem, a tu taki bigos. Dziwne są niektóre opinie i zastanawiam się kto je pisze. Ja mam niewielkie doswidzenie bo niecałe 2 lata. Ale w moim zespole jest kilkanaście osób i niektóre pracują w hipokratesie juz dobrze ponad 10 lat. A nie są to masochisci. Praca jak praca, łatwo nie jest, ale nie wiem gdzie się dostaje pieniądze za nic-nierobienie? Na pewno pracuje się DUŻO lepiej niż w typowych firmach farm. A znam kilka. Słyszałem o oszusta falszujacych pieczątki czy o zlodziejach sprzedających próbki w internecie. (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) powinni wylecieć z każdej pracy. Może to oni teraz wylewa tutaj żale? A może to konkurencja robi czarny PR? Widzę ze jest tu wypisanych sporo kłamstw. Szkoda ze opinie są anonimowe albo że chociaż nie wyświetla się numer IP. W anonim ach łatwo być gierojem...

Kuba

Zastanawiam się kto pisze te opinie?. Firma jest bardzo dobrym pracodawcą!

ktoś z rekrutacji

A ja chciałbym żeby ktoś uprzejmie się odezwał z Hipokratesa odnośnie rekrutacji na PM, która odbyła się w listopadzie w Łodzi i do dzisiaj zero odzewu. Osoba z którą rozmawiałem mówiła, że wystarczy wysłać smsa jeżeli osoba zaproszona na rozmowę nie da rady dotrzeć( dotyczyło to kandydata, który w tym dniu nie pojawił się na rozmowie ). Panie rekruterze z północy, który jeździ po całej Polsce w drugą stronę chyba też to powinno działać??!!!!! Ogólnie żenada w większości firm w Polsce jeżeli chodzi o rozmowy kwalifikacyjne, poziom pseudo-managerów, feedback etc.

anonymous
@ktoś z rekrutacji 27.02.2018 21:29

czasem nie dają info. to norma w polskich firmach

Paulina

@ktoś z rekrutacji a nie masz żadnego kontaktu do tej osoby? Może napisz maila lub zadzwoń i zapytaj jakie są wyniki rekrutacji? Albo skontaktuj się bezpośrednio z firmą Hipokrates i zapytaj o tamtą osobę i tą rekrutację?

anonim

(usunięte przez administratora)

Babciawladzia

Pracuje Pani tam jeszcze? Długo Panibpracowała? Niby się umówiłam na podpisanie umowy, ale nie wiem już co robić. Coś więcej może Pani powiedzieć?

Tomasz

;o) Nie ma jak socjalizm :) Niektórzy wolą za karnet na solarium pracować niewolniczo po 16 godzin dziennie. Pogratulować.....

Karolek
@Tomasz 02.01.2018 12:37

Eee, pewnie jaki obibok, który nie skalał się żadną pracą, ale oczekuje "fury-i-komury", piontala na renke, no i solarium oczywiście!

Pracuś

A ile miales wizyt w grudniu?

kamila

annaaa napisz cos więcej, bo jestem już w Hipokratesie prawie 3 lata i nigdy nie było problemów z płatnościami, ani nie słyszałem żeby komuś nie wypłacili pensji! A od nowego roku będę chciała podwyżkę, więc jestem szczególnie zainteresowana :)

Xd
@kamila 27.10.2017 17:28

A na jakim stanowisku? Bo nie przypominam sobie takiej osoby:) Z tego co wiem w hipokratesie pracowała jedna Kamila,przebywa teraz na urlopie macierzyńskim

Lolki

A czy moglby ktos napisac jakie sa stawki za wizyte? Bo zastanawiam sie czy warto tam isc jako do pierwszej pracy PM. Jak myslicie?

anonim

(usunięte przez administratora)

Babciawladzia

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Decyzję już podjęłam - szukam dalej pracy :)

stefan

Daj spokój... Mam auto służbowe - oczywiście z gps-em, telefon z lokalizacją, przynajmniej 2 razy w tygodniu muszę się tłumaczyć, dlaczego byłem gdzieś-tam i przez ile minut. Normalnie nawet wy.rać się nie można bez tłumaczenia. No i oczywiście za używanie fury służbowej trzeba płacić! Wkurza mnie tez raportowanie z telefonu, bo jak nie zaraportuję zgodnie z planem (a wiadomo, że nigdy to się nie pokryje w 100%), to znowu telefony, znowu się tłumacz, znowu straszenie konsekwencjami. Przesrane. Kolega już dawno zmienił pracę i już chyba 2 lata pracuje w Hipokratesie. Mówi, że dopiero tam odżył i poznał, co to jest komfort pracy. Mnie namawia do przejścia, ale się jeszcze waham,. Jedno wiem - kilka lat w korpo potrafi zrujnować psychicznie i czuję się o 20 lat starszy.

Trele

TAK!!!!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Babciawladzia

A możesz powiedzieć coś więcej? Jak długo pracowałeś/aś w tej firmie? Jak z wizytami, ciężko do zrobienia? I faktycznie tak źle jeśli chodzi o finanse? Byłam na rozmowie, dostałam propozycję pracy i dlatego się zastanawiam jak to wygląda.

Babciawladzia

Dzięki za info. A w jakim regionie pracowałeś? Powiedz mi jak wygląda szkolenie? I ogólnie czy jest się zrobić te 220 wizyt. Jak przeliczyłam to wychodzi ok 11 wizyt dziennie, dość dużo. Co prawda to moje pierwsze takie doswiadczenie zawodowe dlatego nie wiem jak to wygląda. Czy firma daje różne gadżety dla lekarzy, jak długopisy, notesy? I jak długo wytrzymałeś współpracując z nimi? Jak wygląda sprawa z urlopem, bo przecież jak idziesz na ulop lub L4 to nie zrobisz ponad 200 wizyt. I co w przypadku gdy nie uda Ci się wyrobić miesięcznie wizyt? Z góry bardzo Ci dziękuję.

Babciawladzia

Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Po przeliczeniu wszystkich kosztów, parkingów, eksploatacji samochodu doszłam do wniosku, że nijak mi się to nie opłaca.

Paulina

@były"pracownik" rozumiem, że w umowie nie miałeś zawarte, że w Twoich obowiązkach będzie również sprzątanie biura. Czy próbowałeś z szefostwem to wyjaśnić? @kamila skoro pracujesz już 3 lata w firmie Hipokrates możesz powiedzieć czemu asystent biura ma obowiązki sprzątaczki?

były"pracownik"
@Paulina 20.11.2017 13:49

@Paulina, zawarte były 'prace porzadkowe', na rozmowie było powiedziane to na zasadzie takiej, że ogarniasz swoje biurko, aneks i łazienke z której korzystają WSZYSCY, nie było natomiast mowy o gruntownym sprzątaniu biura( w tym pomieszczeń z których nie korzystasz, czy myciu okien)... przy wyjaśnianiu usłyszałem ze mamy inne pojecia prac porządkowych.. no to błagam...

Paulina

@Godula czyli praca przedstawiciela handlowego w Hipokratesie jest zadowalająca. Wymieniłeś wiele czynników, które na pewno zachęci nie jedną osobę do aplikacji. Bo jednak praca bez stresu jest ważna i przede wszystkim zdrowa. A czy samo nawiązywanie kontaktów z klientami nie sprawia Ci problemu ze względu na produkt jaki chcesz sprzedać?

Godula
@Paulina 14.12.2017 15:33

Produkty to najlepsze w tym wszystkim :) 2 z nich to liderzy rynku, z bardzo dobrymi badaniami i opiniami klientów, pozostałe też fajne. Ale wiadomo ze trzeba popracować żeby mieć taki sukces.

Godula

Po 5 latach pracy w korporacjach i 2 latach pracy jako przedstawiciel w hipokratesie wiem jedno - NIGDY nie wróciłbym do korporacji! Tutaj mam swobode działąnia, samodzielność, komfort psychiczny, nikt mnie nie gnębi 10-ma telefonami dziennie, planami sprzedaży, nikt mnie nie śledzi i nie inwigiluje, nie muszę przesiadywać godzinami wieczorem przy komputerze. A pensja porównywalna.

taka se

A ma ktoś jakieś doświadczenie w pracy jako przedstawiciel w Hipokratesie? Ja dziś byłam na rozmowie. Zastanawiam się, jak to tam w tej chwili wygląda. Jakie preparaty, ile wizyt, jaki sposób raportowania, jaki samochód i co z prywatnym użytkowaniem? I czy rzeczywiście dają od razu umowę na czas nieokreślony? Może jeszcze jakieś przydatne informacje?

nk

Zostałam zaproszona na rozmowe kwalifikacyjną - pracownik sekretariatu. Może ktoś już był na rozmowie i podzieli się jakimiś wiadomościami na ten temat? Na co mam się przygotować?

Tak
@nk 14.10.2016 11:06

@nk jakie wrażenia po rozmowie?

oko

MAŁa napisz coś więcej o rozmowie rekrutacyjnej. Jakie godziny pracy w biurze, czy praca też w soboty (biuro)?

NickNick

Współpracowałem z Hipokratesem kilka lat z przerwami i nazw nie zmieniali :) Firma, która zmieniała co roku nazwy miała biuro na I piętrze (nazywali się jakoś GlobalTrade, a potem Dragon coś), a Hipokrates jest na drugim.

Paulina

@NigdyWiecejDoTychBajkopisarzy a pod jakimi innymi nazwami jeszcze funkcjonowała firma Hipokrates? I jakie wtedy oferowane są warunki współpracy? Właściwie dokładnie nie powiedziałeś, dlaczego odradzasz tą firmę. Możesz powiedzieć szerzej?

Paulina

@Anka, czy po praktyce zdecydowałaś się na dalszą współpracę?

pepe

nie polecam zmarnowałem tam parę lat, (usunięte przez administratora) liczą się tylko pieczątki z wizyt

Zostaw opinię o Hipokrates - Kraków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hipokrates