brak logo

UBS Service Centre

Kraków

Opinie o UBS Service Centre

Andrewsup 2017-05-11 17:10
Czy moze ktos zdradzic jakie jwst minimalne wynagrodzenia na stanowiskach junior w krakowielub Zabierzowie?
1
Alicja 2017-05-12 08:45
TwojaStaraTwojStary 2017-05-12 20:13
Jest freeze na openingi, poza tymi co utworzono przed freezem. Kilka teamow juz zlikwidowali, bo przenosza stanowiska do Indii, a nowe biuro ma byc duzo mniejsze niz obecne dwa, co na wskazuje na dalsza redukcje w przyszlosci
5
supad 2017-05-14 08:52
Od kiesy ten freeze czy warto aplikować?
Optymista 2017-05-16 08:58
@TwojaStaraTwojStary Myślę, że pesymistyczne spoglądanie na firmę nie pomaga w życiu. Zakładasz czarny scenariusz w jakim celu? Szefowie firmy pewnie wiedzą co robią.
#Karolina 2017-05-16 22:24
Hej , ktoś pracował na stanowisku billing specialist/ supervisor? jakie widełki finansowe mozna rzucic na rozmowie kwalifikacyjnej ?
Paula 2017-05-22 23:03
Co dzieje się obecnie w firmie? Może ktoś podzielić sie informacjami? Co z tymi Indiami? Byłem pracownikiem UBS Service Centre i czuje wielki sentyment do firmy. Narzekać nie ma co bo wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
Encepence 2017-05-24 12:28
Pracowałam w UBS w rekrutacji i niestety nie mam o tej firmie zbyt dobrej opinii. Praca jest nudna, mało ambitna i jak dla mnie w ogóle nie można się tam rozwinąć. Polega na przesyłaniu maili, wykonywaniu telefonów i rezerwacji sal. Nie wiąże się z żadna konkretna wiedza ani umiejętnościami. Małpki, by mogły tam siedzieć i wciskać send send send i na to samo by wyszło. Do tego dochodzą dziwni ludzie, w moim zespole wszyscy mieli trochę przyrost formy nad treścią, uważali się za półbogów i strasznie knuli. Management nie radzi sobie totalnie z ukróceniem tej behawioralnej samowolki pracowników.
6
Alicja 2017-05-24 12:34
@Encepence dziękujemy za Twoją opinię. A co możesz napisać o pozytywnych aspektach pracy w tym miejscu? Jakie benefity oferuje UBS Service Centre swoim pracownikom? Jak wygląda ścieżka rozwoju pracownika?
Stefan 2017-06-04 17:53
Tragedia. Omijać szerokim łukiem. Klepanina w excelach i powerpointach. 30x różnych nazw tego samego stanowiska. Praca nudna, leaderze niekompetentni. 90% ludzi tam obecnych nie wie co robi i dlaczego - są nauczeni, żeby klepać to klepią.
5
Alicja 2017-06-06 10:18
@Stefan, piszesz o warunkach pracy na jakich stanowiskach? Według Ciebie firma UBS Service Centre to 'tragedia'. Dlaczego tak uważasz? Co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia do firmy?
as 2017-06-06 19:29
Fakt nieprawda sie pisze razem , dzieki za uwage. Odnosnie zarobkow ze niby UBS nie placi w IT 10 K brutto na EE, no coz moge powiedziec. Napisalem juz wczesniej jak nie wierzysz to trudno. Wcale mi to nie przeszkadza.
5
Sobieski 2017-06-09 00:58
alicja i as to chyba naganiacze z HRow (lub branding), nie wiem czemu sluza wasze wysilki jak zaraz HRy beda redukowane w pl i sami zaczniecie prawde tu pisac a nie to co wam podeslali abyscie publikowali w internecie, pamietajcie karma wraca :)
5
Alicja 2017-06-09 09:20
@Sobieski nie współpracuję z UBS Service Centre. Jestem pracownikiem Serwisu GoWork.pl Żeby dowiedzieć się więcej o moim zadaniu, kliknij myszką w ikonkę mikrofonu. Chętnie również poznaję Wasze opinie na temat pracy w tym miejscu.
???? 2017-06-09 09:48
No pracowalam 1.5roku i nigdy bym nie wrocila. Bajzel ze glowa mala po 2 latach od delegacji gdy nie bylam pracownikiem tej firmy odezwali sie ze delegacje mam zle rozliczona i mam im zwrócić ponad 2stowki(??!!) No szkoda ze wczesniej nawet nikt nic sie nie odezwal ani nie potracili tej kasy przy wyplacie rozliczenia!
Nie licza sie z ludzmi sa teamy ktore sa rok i ida do Indii a pracownik idzie out. W koncu odprawe dostajesz bo takie sa przepisy no ale zalezy kto co lubi. Ja NIE POLECAM.
1
???? 2017-06-09 09:54
@Alicja popieram - moje staniwisko to Business Analyst a raczej Mlodszy menadzer ds raportowania ( bo lepiej brzmi) i nank AO
NIE POLECAM!
LOL
łuk 2017-06-09 21:38
może twoja praca taka jest, bo kończyłaś psychologię ;) i do niczego się nie nadajesz
PC 2017-06-12 11:44
Bardzo lubię swoją pracę i nie rozumiem niektórych osób piszących na tym forum. UBS to firma dla ludzi zdolnych z ambicjami, tu nie ma miejsca dla nudziarzy.
as 2017-06-12 14:28
Bez przesady. UBS jest w porzadku ale piesni pochwalne to sobie darujmy. Kase placa jak sie o nia upomnisz i cos umiesz. Tak jak pisalem 10 K na EE spokojnie dadza jak cos soba reprezentujesz. Na AD mozesz mowic w IT nawet 20 K choc to juz gorne pulapy. Na AD w IT raczej 15-17k bardziej realne.
Andrzej sup 2017-06-12 17:30
Hej ile czasu po rozmowie face2face czeka sie na odpowiedz i jakie sa zarobki w dziale operacji?
Obecny 2017-06-18 18:04
Każda firma i dotyczy to również UBS nie będzie sama wyrywać się z podwyżkami dla pracowników. To zadanie leży po stronie ludzi, jak ktoś dobrze pracuje to musi zabiegać o swoje wynagrodzenie. Ale firma jest naprawdę spoko.
Ola 2017-06-21 12:27
Czy ktos moze zdradzic ile czekaliscie na odp po wizycie w siedzibie?
Basia 2017-06-21 18:10
A czy po pierwszej rozmowie telefonicznej zostaliscie od razu zaproszeni na rozmowę w biurze czy musieliscie czekać. Miałam rozmowę juz jakis czas temu, wydawało mi sie, ze poszła ok, ale na razie cisza...
Luidzi 2017-06-22 09:49
Czy może ktoś wie co się dziej w firmie? Widziałam ostatnią listę ofert pracy i jest tak dużo ofert, że jestem w szoku. Czyżby UBS jakieś nowe biuro otwierał? Jak wiecie coś to podzielcie się nowinami.
DQA 2017-06-23 10:16
Podbijam temat. Czy ktoś może się podzielić informacją, jak wygląda praca na stanowisku Data Quality Analyst w UBS?
jacek234 2017-06-24 21:56
Ja czekałem kilka dni
On 2017-06-25 11:19
Firma rozwija się to musi zatrudniać nowych pracowników. Ale to dobra wiadomość bo to dobrze rokuje .
IceTea 2017-06-30 01:56
To juz odpadlas, informacji zwrotnej sie raczej nie doczekasz, w szczegolnosci teraz gdy jest redukcja zatrudnien.

Kandydaci, ktorzy przechodza dalej dostaja feedback tego samego lub nastepnego dnia.
IceTea 2017-06-30 01:57
To juz odpadlas, informacji zwrotnej sie raczej nie doczekasz, w szczegolnosci teraz gdy jest redukcja zatrudnien.

Kandydaci, ktorzy przechodza dalej dostaja feedback tego samego lub nastepnego dnia.
PC 2017-07-01 13:46
UBS Service Centre to świetna firma można się dobrze ustawić.
as 2017-07-02 17:13
Jak na poczatku nie dostaniesz dobrej kasy (wynegocjujesz) to jest naprawde slabo w UBS z podwyzkami-> musisz znalezc innego pracodawce zeby dostac sensowna podwyzke.
ghl 2017-07-03 18:00
Zamierzam pojsc po podwyzke, wiem ze mozna zarobic wiecej. Jak sadzicie-uda sie czy bedzie ciezko?
PC 2017-07-05 10:00
Ja idąc do nowej pracy nie myślę od razu o podwyżce. Uważam , że każdy powinien pokazać jakie ma umiejętności i jak potrafi pracować wówczas dopiero oczekiwać podwyżki. Więcej cierpliwości a efekty będą większe.
ghl 2017-07-05 10:29
A czy ja napisalem ze dopiero zaczalem? Akurat uwazam ze doskonale pokazalem jak dobrze pracuje w firmie w ciagu ostatnich kilku miesiecy
ghl 2017-07-05 10:30
A czy ja napisalem ze dopiero zaczalem? Akurat uwazam ze doskonale pokazalem jak dobrze pracuje w firmie w ciagu ostatnich kilku miesiecy
Bart 2017-07-08 11:44
"a nowe biuro ma byc duzo mniejsze niz obecne dwa,"

Czy wiadomo coś, gdzie i kiedy ma być nowe biuro? Do Zabierzowa mam trochę zły dojazd.
Kasia 2017-07-12 07:53
Hej wszystkim! Miałam ostatnio rozmowę telefoniczna na stanowisko junior data analyst. Poszło mi dosc dobrze i spodziewam sie informacji o 2 etapie. Rekruterka powiedziała ze składa sie on z 45 minutowej rozmowy z teamleaderem oraz godzinnego testu z excela.
Stad moje pytania, czy test z excela jest bardzo trudny? Tzn spodziewam sie pivotow, If itp ale nie wiem jak bardzo złożone sa zadania i ilu sie ich spodziewać?
Czy rozmowa z teamleaderem jest w całości po angielsku, czy standardowo jakas cześć np Ok 15 minut?
Dziękuje za odpowiedzi :)
3
Cepik 2017-07-13 21:25
Więcej skromności w firmie a efekty z całą pewnością będą docenione. UBS to spoko firma warta dobrego słowa!
Nie-bart xD 2017-07-15 17:47
Przy slabym managemencie wyglada to tak, ze chyba kbp800 w zabierzowie bedzie nowym-starym biurem. W z1 i green office sa glownie kontraktorzy. Kilka dobrych lokacji juz ucieklo, temat troche ucichl - przy redukcji etatow nowa lokacja nie jest priorytetem, bo nie wiadomo ile etatow zostanie w krakowie
1
Obecny 2017-07-16 22:15
Wiem, że to jest dobra firma, wszędzie mogą zdarzyć się trudne sytuacje. Najważniejsze żeby pracować nad poprawą , prawda?
Paweł 2017-07-24 22:35
Telefon od HR ok godziny 20 w sprawie umówienia na rozmowę to chyba jakaś pomyłka. Rozumiem, że w pracujecie 24/7, aby sprostać wymaganiom swoich "Wielkich szefów", ale są pewne normy jakich powinniście się trzymać. Bo to co tutaj niektórzy wypisują negatywnego na Wasz temat niestety jest prawdą. Trzymać tak dalej a biuro ze wsi w Zabierzowie przeniesiecie na południe o jakieś 5 tys km.
1
Oko 2017-07-25 11:20
UBS Service Centre to nie jest firma dla wszystkich prawda?
najemnik 2017-07-26 00:01
Tak patrzac po porzednich opiniach prawdziwych pracownikow, a nie HR reps ktorzy na sile bronia pozycji firmy ktora ma Shared Service Center i wszystkich w powazaniu to mozna sie chyba bylo spodziewac dziwnych reakcji;) No wiesz- ktos za Atlantykiem (20.00 czasu CET) lub gdzies indziej nagle sie kapnal ze brak bialych murzynow do roboty i telefon do Kraka i klasyczny bacik, to sie HRy (zebym nie rozszyfrowal co ten skrot korporacyjnie naprawde znaczy) wziely do roboty..
Mialem jedno zetkniecie z UBS jakis czas temu. Wspominam bardzo negatywnie. Nawet jakby kiedys byla oferta - 10 razy pomysle. Traktowanie powaznie? Ta firma nawet nie wie co te slowa znacza.. a moze taki klimat w branzy SSCw krolewskim miescie? Szkoda ze traktowanie na poziomie dworzanina lub dworskiej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Byle tani, byle byl na od razu, w przytoczone zarobki tez nie wierze. Jak ktos sledzi raporty placowe i mysli powaznie to powinien juz miec opinie o UBS krk..
1
anonim 2017-07-28 00:45
Najgorsze miejsce do pracy w IT dla osób chcących się rozwijać, ale najlepsze dla osób ceniących święty spokój i flegmatyzm. Trafiają się projekty, gdzie nic się nie dzieje i jedyne co zostaje to gapić się w sufit. Uczyć się nie można, albowiem nie można ściągnąć żadnego dodatkowego oprogramowania poza "pakietami", chyba, że ma się odgórną zgodę szefa. Powiedzano mi wprost, że może za trzy miesiące zacznie coś się dziać i mam się nie przejmować.

Ktokolwiek zdecyduje się na pracę w tej firmie, niech zapyta dokładnie i poprosi o tą informację na papierze co będzie należeć do jego obowiązków.

Jeśli masz być "wyoutsourcowany" przez inne firmy od razu uciekaj. Jesteś "gorszego sortu", co nawet przyznają otwarcie na spotkaniu informacyjnym (pierwszy dzień).

Oczywiście nie jest tak, że firma ma tylko wady. Podobno zatrudnienie w niej jest stabilne - przynajmniej takie rzeczy zasłyszałem od bardziej doświadczonych.

Ostrzegano mnie przed bankami inwestycyjnymi jako pracodawcami IT. Pieniążki większe niż gdziekolwiek indziej, ale kosztem rozwoju.

PLUSY:
- stabilna praca
- atmosfera
- ludzie-
- mocno międzynarodowe środowisko (90% przyjaciół zza wschodniej granicy)
- jak powalczysz i się wykażesz to masz

MINUSY:
- brak rozwoju
- tak naprawdę brak managementu w projektach (okazało się, że moim szefem jest dyrektor do spraw technicznych z Anglii, który powiedział wprost, że nie ma dla nas czasu)
- brak jakiegokolwiek wprowadzenia technicznego do projektu (radź sobie sam, albo nic nie rób)
- "może za trzy lata będziesz coś umiał"
1
nick1234 2017-07-31 15:56
Moim zdaniem jest to korpo dla ludzi, którzy nie liczą na dynamiczną karierę i wyzwania, a bardziej cenią sobie stabilność. Na plus wyróżnia się HR, na minus brak szkoleń (które miały być w moim dziale) i niekiedy pozorowanie przez współpracowników pomocnej postawy. U mnie sporo osób robiło nadgodziny, wyczuwalny strach przed wizją przeniesienia kolejnych teamów do Indii, ale pieniądze naprawdę godne, patrząc na ogólne realia rynkowe poza korpo. Jeżeli ktoś ma realne szanse na rozwój w nie-korporacji (nawet za o wiele mniejsze pieniądze), to moim zdaniem nie ma sensu siedzieć w takiej firmie za długo, chyba że ktoś widzi siebie przed dwoma monitorami przez wiele wiele lat. Jeżeli ktoś marzy o zaczęciu kariery w korpo, to UBS wydaje się w miarę przyjemnym środowiskiem.
Całka 2017-08-09 12:37
Czy ktoś się orientuje jaka jest przyczyna, że UBS potrzebuje tak dużo pracowników? Czyżby jakieś nowe kontrakty weszły ? Interesuje mnie praca w firmie i dlatego moje pytania. Jakie warunki na start stawia firma zgłaszającemu się kandydatowi? Z góry dzięki
BingIsMySearch 2017-08-11 23:30
Bo ludzie odchodza masowo. Jak chcesz sie przekonac to sam/a przyjdz xDDD
Jarek 2017-08-15 15:02
Nie ma idealnej firmy, jak z jednej strony jest dobrze to druga szwankuje. Czasami to my właśnie podejmujemy decyzję na co się możemy zgodzić ale nie marudźmy później. Praca w UBS dla mnie jest fajna i wiem co miałem mieć, wszystko się zgadza i jest spoko.
lukasz 2017-08-15 19:48
"spodziewam sie pivotow" :D
Jędrzej 2017-08-20 13:01
Jak to w życiu bywa, nie ma nic za darmo. Jak są dobre pieniądze to trzeba dużo czasu poświęcać firmie. Praca w UBS nie różni sie zbytnio od innych firm korporacyjnych więc jeśli ktoś się decyduje to nie powinien narzekać. Generalnie nie jest źle .
Zostaw swoją opinię o UBS Service Centre - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UBS Service Centre