brak logo

UBS Service Centre

Kraków

Opinie o UBS Service Centre

Jiri 2016-08-14 03:07:20
Chyba strzeliles sobie w noge (i HRowi) - "telemarketingu" bo robota tutaj nie rozni sie od pracy w call center mBanku - "mamy super oferte kredytowa, specjalnie dla pana/pani"
2
Tom 2016-08-14 15:06:54
Chyba nie bylas na zadnym town hallu z bylym CTO, na Polske pchaja "robotnikow" nie managerow, zaprzeczasz slowom managementu... ile Ty w tej firmie pracujesz?? Miesiac??
pozdrawiam_hr 2016-08-18 22:55:41
Pojawiają się, z "Internship" w nazwie. Od 3 do 6 miesięcy, ale w interesie wszystkich stron jest pozostanie na dłużej - stąd ostra selekcja kandydatów. Niezły start kariery, gdy już się dostaniesz.
Człowiek z daleka 2016-08-18 23:40:40
Witajcie,

Przeczytałem wasze opinie i powiem szczerze, że jestem już całkowicie zdezorientowany. Dostałem zaproszenie na rozmowę na stanowisko: Derivatives & Reconciliation Team Leader, chciałbym się dowiedzieć, może nie jakich się spodziewać zarobków, tylko bardziej ile im krzyknąć na rozmowie kwalifikacyjnej. Osobiścię chcę 7000 brutto. Obecnie pracuję w BNY Mellon jako zwykły administrator, zarabiam kiepsko, ale mam mega rozwojową pracę. I tu rodzi się pytanie: na ile UBS Wrocław (i tylko o wrocław mi chodzi) jest miejscem pracy wartym uwagi. Ludzie tutaj piszą, że praca niepewna, narzekają, a ja bym chciał usłyszeć, szczerą i racjonalną opinię od kogoś kto tam pracuje. Czy warto podjąć ryzyko i uciekać z Mellona za o wiele lepszą kasę i wyższe stanowisko? Czy da się tam normalnie pracować?

Pozdrawiam
2
Czarny 2016-08-19 17:53:14
Nie mydl ludziom oczu, sama wiesz, ze to tylko malutki procent, bo jestesmy low cost location. Zachecasz ludzi, bo sie boisz, ze Wam HR okroja...
1
pst 2016-08-20 15:50:29
7000 brutto dla team leadera jest zupełnie do osiągnięcia. Team leaderzy mają rank minimum AO (authorized officer) - sam jestem na tym ranku i (z dodatkiem transportowym, bez premii rocznej) zarabiam ok 8.5k brutto, a nie jestem nawet team leaderem.
To niewątpliwe, że jesteśmy low-cost location, ale na tle innych lokalnych ofert zarobki są dość przyzwoite.
3
Ronaldo 2016-08-22 03:10:32
Rany ludzie... czy Wy niedorozwinieci jestescie?? Korporacje otwieraja biura w takich krajach Polska, bo jest TANIO, co Wy sobie myslicie, ze managerow z Was zrobie. Wszystkie, zaznaczam wszystkie, projekty IT w Ubs wygladaja tak, ze managerowie w UK/Szwajcaria/USA a tutaj tylko robotnicy. Tylko kilka osob, ktore zajmuja sie admistrowaniem polskich lokacji awansowalo wysoko, jesli dla Was awans z EE na AO to awans to nie macie ani ambicji ani skilli. Tak przy okazji babeczki z HRu UBSowego, ktore mam na linkedin srednio pol roku-rok pracuja tutaj. Ja siedze tylko bo dostalem wieksza pensje niz moj manager ma - nie zamierzalem tu przychodzic, zaspiewalem dla picu 2x wieksza pensje a UBS zaakceptowal (nota bene: managera zatrudnili pozniej, wiec worek z pieniedzmi byl juz pustawy, ja bylem 1-2 osoba w teamie, mialem szczescie). A praca polega na malowaniu trawy na zielono. Powoli i tak mysle o odejsciu, bo bez rozwoju w IT wypadne z rynku. UBS to ciagle zywe lata '90 :)

A tak w ogole ludzie pracujacy na moim pietrze biura - co 7-mcy sklad sie zmienia o prawie 100%, wiec
1. Albo tu nie ma przyszlosci
2. HRy nie umia rekrutowac
(3. Dwa powyzsze).

Tak przy okazji, odkad to korporacje sa od spelniania Waszych celow zawodowych...?

Durne korpoludki, i tak skonczycie tam gdzie Wasze IQ sie konczy.
2
Edek 2016-08-22 12:40:17
Koledzy i koleżanki,

Czy ktoś z was byłby tak uprzejmy i podał mi m/w zarobki w UBS Kraków w wydziale Ryzyka / stress test?
6
Stefan 2016-08-28 20:15:04
czy ktoś może coś powiedzieć o rekrutacji na stanowisko Specialist in Documentary Credit we Wroc?
mam wrażenie że to stanowisko typowo entry level z dosyć wysoką rotacją i powtarzalnością zadań typu sprawdź, wprowadź uwagi, przekaż dalej etc. Ktoś ma jakieś doświadczenie z tym stanowiskiem ?
Stefcio 2016-08-31 14:30:36
Sam juz sobie odpowiedziales.
kontrolerka 2016-08-31 21:37:26
Witam

znalazlam ogloszenie Financial controller - jaki poziom zaszeregowania jest to? Manager?
zwykla klepanina czy tez ambitne zadania?
Ricky 2016-09-02 22:56:03
Nazwa stanowiska jest blizsza do kontroler biletow niz do dyrektor MPK, ale moge sie mylic
Thor 2016-09-04 19:50:38
Coz, metaforycznie to smog jest nie tylko na zewnatrz...
3
arj38 2016-09-05 13:02:45
plusy:
dory socjal, kulturalne zachowanie większości współpracowników

minusy:
cała reszta. brak szkoleń, brak możliwości pracy z domu, podawanie z premedytacją nieprawdziwych informacji w trakcie rekrutacji (szkolenia, praca z domu, oferowanie niższego wynagrodzenia niż wynegocjowane poprzez chwalenie się rzekomymi dodatkami do pensji a później mówienie że te dodatki są częścią pensji - tak jakby to oni mówili mi na co mam wydawać), brak możliwości zmiany roli, zbywanie pracowników poprzez opóźnianie odpowiedzi na email PRZEZ KILKA MIESIĘCY, praca niezgodna z ustaleniami na rozmowie (kopiuj wklej zamiast własnego zespołu), zmiany oceny pracownika z bardzo dobrej na średnią po dowiedzeniu się że pracownik chce zmienić stanowisko, brak możliwości zmiany stanowiska.
najgorsza firma w jakiej pracowałem
5
mike 2016-09-06 18:48:21
Na stanowisku lideara jakiegokolwiek teamu zarobki 9k brutto wzyw.
BillyElliot 2016-09-06 23:56:47
Kilka korekcji, niekoniecznie na korzysc, ale troche tak

Szkolenia - sa, na poziomie tutoriali z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale SA

Zero pracy z domu - prawda, chyba ze jestes kontraktorem, tych wysylaja na remote, bo brakuje biurek i miejsca w biurze, ale oni nie maja dostepu do niczego waznego

Zmiana roli - jest, po poltora roku, ale slyszalem, ze robia problemy ludziom i to spore

Zbywanie pracownikow - jak w kazdym korpo, nikomu nie chce sie pracowac za duzo :)
BillyElliot 2016-09-06 23:59:12
Prosze Cie, na leadera 9k wzwyz daje kazde korpo w Krakowie...
Krolik 2016-09-07 03:32:28
No generalnie musisz dobrze znac Jave 1.6 , bo 99% projektow jest na szóstce. Ale niektore sa migrowane do siódemki, za 2-3 lata przynajmniej kilka juz bedzie, bo to zlozone systemu, nawet bardzo. Dobrze miec certyfikat SCJP z 6, mi pomogl sie dostac :) Generalnie bez certyfikatow mozesz przepasc na CV screeningu. Programowania jest na 2-3 dni w tygodniu, bo wiekszosc projektow to po prostu maintenance, duzo prod issues do łatania w trakcie nocy, ale nadgodziny platne. Tylko managerowie ignoranci (bo to nie-informatycy) i troche wybuchowi :)
Roma 2016-09-09 05:07:29
Masz tyle ile wynegocjujesz :P Chyba miales zajecia z negocjacji podczas studiow...
Mamut 2016-09-11 23:50:34
Firma całkiem spoko. 18 600 brutto z dodatkiem transportowym. Dział IT Wrocław. Rank Associate Director, ale jestem zwykłym pracownikiem, nie menagierem. Roboty za dużo nie ma, więc dorabiam sobie na boku klepiac projekty dla innych firm na własna działalność. Home office 2 razy w tygodniu. Minus taki, pewnie jak w wiekszości korpo, że robota mało rozwijajaca i technologie troche stare. No ale jest chill przynajmniej. Generalnie polecam, ale tylko IT bo slyszałem od znajomych z finance czy operations że tam pała i bida.
Kwachu 2016-09-15 12:46:20
W IT na tym ranku 15-20k to standard...
D. 2016-09-15 19:32:32
Terminowa to mało powiedziane. Dostajesz ją zanim upłynie pełny miesiąc. Generalnie celowane jest w 26. każdego miesiąca, żeby bez względu na weekendy pieniądze były przed końcem miesiąca. A w grudniu na kilka dni przed świętami.
ghostbuster 2016-09-17 20:02:31
"niektóre sa dla zawodowcow", czyli czesc dla amatorow, a jakie to procenty np. 90% amatorzy, 10% zawodowcy (podalem optymistyczny szacunek :])
arj38 2016-09-21 13:46:41
jesli dostałeś ofertę jako team leader to powinieneś zarabiać minimum 10k brutto.
minimum.
arj38 2016-09-21 13:57:31
ty chyba w HR pracujesz że takie bzdury i kłamstwa piszesz. nie zwracają żadnych kosztów! owszem chwalą się tym na rozmowach o pracę ale kiedy po podpisaniu kontraktu spytałem ich co z tym zwrotem kosztów za dojazd to powiedzieli że "to jest już ujęte w twojej wypłacie".
koń by się uśmiał. wynegocjowałem wypłatę X, chwalili się że dostanę dodatek na dojazd wysokości Y, więc logiczne że powinienem dostawać wypłatę w wysokości X+Y. tymczasem wg nich Y jest częścią wynegocjowanego przeze mnie X :) :) :) :) :)
równie dobrze mogliby mi powiedzieć że sponsosrują mi jedzenie, ubrania, piwo, wakacje i rachunki za prąd i wodę w mieszkaniu bo jest to ujęte w mojej wypłacie :)
UBS ma zamiłowanie do bajkopisarstwa, odszedłem z tej firmy po 13 miesiacach zmarnowanego czasu i ciągłym słuchaniu zapewnienień że już niedługą będą rozbudowywać moją rolę...
nie polecam nikomu, UBS to najgorsze miejsce pracy w mojej karierze.
3
rspct 2016-09-21 21:52:53
Nie, nie pracuję w HR i w sumie sam mam im sporo do zarzucenia. Odpisuję tu od czasu do czasu na te wszystkie bzdury gamoni i frustratów, żeby to trochę zbalansować, choć wiem, że ociera się to o masochizm.
450 złotych brutto - tyle wynosi dodatek transportowy. Mam to wyszczególnione na każdym miesięcznym "payslipie", punkt 2., zaraz po punkcie 1. "Płaca zasadnicza". Jest to pozycja POZA podstawą brutto zapisaną w umowie. A że Ty dałeś sobie pod nos podsunąć i własnoręcznie podpisałeś inne warunki niż się umawiałeś, to już twoja sprawa. Możesz sobie do woli smęcić po forach, ale daruj sobie oskarżanie mnie o kłamstwa. Pozdrawiam, powodzenia w nowej pracy.
rspctvr1@gmail.com
2
arj38 2016-09-23 11:48:45
ekhm ciekawe bo ja w pejslipie w ogóle tego nie mam, ani w umowie, ale FLM zarzeka się że przecież jest ujęte w pensji.
pewnie to moja wina że po przyjściu do firmy 1go dnia pracy nagle usuneli coś co obiecywali xD
full professionalism ubs style :D
CopRobo 2016-09-23 14:10:57
Jakby tak było to prowadzenie biznesu jakiegokolwiek byłoby nieopłacalne :P
Aneta 2016-09-24 23:53:13
Hej. A zaliczyłeś szkolenie w Szwajcarii?
1
Alonzo 2016-09-28 18:29:08
Jestem zainteresowany tym samym działem:) Ale jestem z Wawy - nie wiem jakie realia w Kraku - ale stress testy powinny być opłacane raczej dobrze - tylko nie wiem co to oznacza w Kraku;b
Motyl 2016-09-28 21:39:13
Ja zaliczylam i pilnuj wysokosci wyrownania za delegacje bo jest dosyc... niska?.... Szkolenie takie sobie, troche balagan, troche brak organizacji, troche learning by doing... Generalnie sa stanowiska na ktore z racji odpowiedzialnosci powinno sie mimo wszystko lepiej rekrutowac juz dowswiadczone osoby ALBO lepiej szkolic osoby totalnie nowe w danej dziedzinie. WIdac duza frustracje w rekrutacji, wazne zebys znal niemiecki a reszta jakos pojdzie...troche slabe wymagania jak na BANK, nawet jezeli jest to tylko Back Office, dlatego wiekszosc osob jest po smiesznych kierunkach i dostala sie tam tylko dlatego ze - mówi po niemiecku.
6
LadyGaga 2016-09-29 18:13:18
Oferty sa na stronach Luxoft, EPAM, etc. Tu sie glownie kontraktorow zatrudnia, czyli "ludzi ze wschodu", bo maja mniejsze oczekiwania finansowe. Do tego kontraktorzy nie maja benefitow z UBS, ani zadnych "extras" jak np. uczestnictwo w firmowej imprezie (ktora wtedy jest na mniej osob) etc.
WujekSamoZloWSZ 2016-09-30 23:19:12
Jakies dziwne stwiedzenie, ze niby na ukrainie ucza jezykow obcych takich jak bulgarski i mongolski...? Z wieloma ukraincami tutaj pracowalem i pracuje, znaja angielski, wloski, niemiecki i inne. Sa lepiej wyksztalceni od polskiego pokolenia gimbusow, i mam lepsze o nich zdanie niz o polakach do tego poparte doswiadczeniem. Skad taki brak szacunku do nich?
3
Olo 2016-10-04 21:02:54
Jestes botem, czy znalazles/as te zdania w internecie??
2
Ludzik 2016-10-09 22:49:43
Hej, dostałem pracę w UBS wrocław i będę jechał na parę miesęcy za granicę się szkolić. Dostałem do wypełnienia jakiś forumlarz, na Amex Card i mam pytanie jak to wygląda, podobno na dzień przypada 48 euro, to sporo kasy. W związku z tym mam pytanie, czy będę mógł sobie wydawać na co chcę, czy są jakieś określone reguły? I czy będę mógł wyciągnąć pieniądze z bankomatu, żeby je ewentualnie zaoszczędzić i przywieść do Polski?
Robbi 2016-10-19 04:00:38
No nie moge, ubs chyba utworzyl departament to tworzenia lipnych postow na gowork. Najsmieszniejsze jest to, ze w tym dzialach ludzie nie pracuja dluzej niz 6-10 miesiecy xD Ciekawe co wtedy zaczniecie tutaj postowac.

Tak na marginesie dieta na wyjazdach zagranicznych jest regulowana przez prawo. Nie dosc, ze chwalicie to co macie zagwarantowane przez praw, a nie ubs to jeszcze jestescie nieukami. Ale wlasnie jak ktos konczy np. UEK z niska stednia ocen i brakiem ambicji to potem konczy w ubs, bbh, albo statestreet xD Tutaj sie na chwile przychodzi troche zarobic, a potem szuka pracy, na dluzej, gdzie indziej
1
Adrianna Rakieta 2016-10-23 03:41:15
W Tesco pracujesz? Chyba forum pomylilas/es
2
laxoft 2016-10-27 09:34:39
Jestes klamca i duren UBSowy..
3
LadyGaga 2016-10-29 00:08:01
Ale co konkretnie jest nieprawda? Sam dla tego ruskiego poddostawcy pracujesz, to co mozesz wiedziec?
2
Maly Robin 2016-10-30 01:39:28
Skislem... ostatni raz tu zagladnalem w 2015, i ten rspct to troll nagoniony przez ubs, nawet podawal jakis email, zeby go prywatnie pytac o ubs :))) widze, ze ubs go dalej oplaca.

Koles pisze, ze frustraci, a ubs ma najwieksza rotacje miesieczna pracownikow, 70-80 osob na meetingu dla new joinerow co miesiac, cos za duzo. W skali 5-7 m-cy cale teamy zmieniaja sklad na moim pietrze biurze
Magda 2016-10-30 14:15:52
Dobre :)))) Ludzie z HR-ów pewnie czytają te wasze dyrdymały i polewają z teorii spiskowych a'la rewelacje Antka Świrusa.

70-80 osób co miesiąc - i co? Na ponad 3000 ludzi z kontraktorami to nawet nie jest 3% załogi. A z tego mniejszość to rotacja, bo ciągle dochodzą nowe stanowiska w tej lokalizacji. Inna sprawa dlaczego akurat w tej, wiadomo, low-cost location.

Ale jak się ma taki poziom matematyki, to jedyne co pozostaje to się żalić na GoWorku.
1
laxoft 2016-10-31 10:13:40
Widzisz, ja przywyklem ze takie firemki smieszne jak UBS, Luxoft, Epam i inne kupuja albo usluge, gdzie boty bzdury wypisuja o jakichs adekwatnych wynagrodzeniach albo siejace ferment o ofertach pracy, ale ten rspct to jakis wyjatkowy matol i perfidny klamca...
Bajdurzy i mydli oczy tluk jeden...
2
pracownica 2016-10-31 18:17:14
A co konkretnie jest nieprawda? Bo ja mam w swoim payslipie dokladnie tak samo.

Na trolla to mi raczej ty wygladasz, z tym swoim brakiem argumentow i jezykiem prostaka.
2
laxoft 2016-11-02 14:19:11
niezly z ciebie troll i tluman na dodatek. Uzywac dwoch nickow w tym jeden broni drugiego... Zalosny jestes
3
Człowiek z daleka 2016-11-12 22:41:03
Już pracuję, jest spoko, zobaczymy jak dalej.
1
Geronimoo 2016-11-17 02:19:40
Ciekawie tutaj, o ile wiem to jest 1700-1800, sam krakow ~1400, dobrze, ze ktos nie napisal 30_000. Czy ktokolwiek z Was w UBS pracuje, czy to konkurencja np. HSBC tutaj postuje?
1
S-klasa 2016-11-17 20:16:52
Rotacja jest duza, to fakt, bo w firmie typu bank inwestycyjny trzeba byc bardzo cierpliwym. To nie jest firma, gdzie jest jakis rush, development itp. Kazda tego typu instytucja charakteryzuje sie stagnacja, tutaj jednostka czasowa to okolo roku (projekty, awanse, podwyzki), stad kazdy musi sie zastanowic zanim aplikuje czy ma odpowiedni charakter
1
Bartosz 2016-11-21 18:14:50
czesc czy ktos orientuje sie gdzie miesci sie dział oprogramowania java w Londynie ? Znalazłem piec adresow w Londynie.
Jeśli masz wybur to na niższych stanowiskach odrad 2016-11-25 23:40:39
Jestem byłym pracownikiem UBS Kraków. Przeczytałem wszystkie posty i pozytywne posty mogę potwierdzić, ale niestety negatywne również wszystkie się potwierdzają. Niestety zależy gdzie trafisz natomiast problem jest taki, że dużo zachowań ludzi tej firmy to zachowania z typu sekty. Zastraszanie bezpośrednie i pośrednie to norma jak już to zauważysz i zaczynasz stosować ich metody działania w stosunku co do nich. Generalnie odradzam jak zaczynają kręcić już na rozmowie kwalifikacyjnej, bo wtedy na 100% traficie do zespołu, w którym jest kilka osób przeszkolonych do niszczenia psychiki tak żebyś stał się całkowicie posłusznym i bezmyślnie wykonującym rozkazy niestety często się zdarza, że nie zgodne z prawem a jak już to zrobisz to mają Ciebie w garści i zostajesz niewolnikiem. Pracownicy Izraelskiego pochodzenia bądź też pracujący dla Izraela będą wychodzić na korytarzu i mówić do Ciebie "servus"- Słowianin czyli niewolnik https://pl.wiktionary.org/wiki/servus.

Wynika to z tego że niestety owy naród wybrany niestety jest bardzo płytki i niestety często bez polotu czego niestety nam zazdroszczą, zazdrościli i Niemcy.
4
Wynagrodzenia w UBS Kraków 2016-11-25 23:59:59
Średnie wynagrodzenie w UBS wynosi 65 000 zł brutto miesięcznie na świecie.

Polacy ceńcie się Jeśli będziecie chcieli więcej to zaczną was cenić.
Proponuję stawki w Polsce

AO (Autorized Officer) - 15 000 zł brutto +1 rok doświadczenia
AD (Associated Director) - 20 000 - 25 000 zł brutto + 3 lata doświadczenia
D (Director) - 30 000 - 50 000 zł brutto + 5 lat doświadczenia

oczywiście mając na myśli doświadczenie mam na myśli doświadczenie pasujące do stanowiska. Fryzjerstwo, przewodnik wycieczek i instruktor pływania, tłumacze, absolwenci geografii, historii, itp. i zawody t.p. raczej powinny podane wyżej lata pomnożyć przez 10

Te ceny zarobki się powinny tyczyć jedynie absolwentów szkół z top 10 uczelni wyższych przez ostatnie 20 lat.

Każdy wie że i tak w UK pracują same matoły. Ja byłem i przyznaję nie poznałem tam nikogo inteligentnego a już na pewno nie w temacie, którego jestem specjalistą.

a UBS i tak będzie w Polsce zatrudniał bo potrzebują ludzi do obsługi ich systemu sztucznej inteligencji "obsługującej klientów" i zakupy na rynkach finansowych.

Jeśli ktoś ma skrupuły to niech pomyśli że UBS na Krakowie oszczędza około 1 000 000 000 zł rocznie.
8
Zostaw swoją opinię o UBS Service Centre - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UBS Service Centre