brak logo

UBS Service Centre

Kraków

Opinie o UBS Service Centre

Marta 2016-12-23 15:09
Nic nie powiem o firmie, ale jaki .. napisał o "servus" że to jest slowo hebrajskie? Na szczęście miałam możliwość mieszkać kilka lat śród " strasznych żydów" i bardziej otwartych i życzliwych ludzi w swym życiu nie widziałam. Jeszcze dodam, że żaden Izraelita nie przeprowadzi się do Polski przez takich antysemitów aby pracować za takie grosze.
2
dla Marta 2016-12-24 23:19
Tka się składa że może jedni są OK ale inni bezprawnie zasiedlają palestyńską część o czym zdecydował ONZ. Do puki jesteś klientem to mówią do Ciebie przyjacielu i są najlepszymi przyjaciółmi, a jak powiesz dziękuję nie to zaczną pluć Tobie pod drogę i będą niszczyć. Niestety ja tego doświadczyłem. Tak ktoś powie coś na Polaka to wszystko ok, ale jak na mąciwodę ktoś coś powie to antysemita. Marta proponuje lekcję historii, co się mówi to jedno, ale co się robi to 2-gie a to jest obraza i zniewaga Polaków, którzy przez wiele pokoleń byli traktowani jak niewolnicy i sprzedawani do krajów zachodnich gdzie właśnie ów wspaniały naród był pośrednikiem większości transakcji i zarabiał krocie. Obecnie również to robią sprzedają Polaków za marne grosze do centrów a jak nie chcesz byś dyskryminowanym to wtedy zbiega się ekipa zapobiegawcza i sprowadza Ciebie do parteru pokazując Twoje miejsce.
4
Julian 2016-12-30 22:28
"Wybur", "do puki"... jestescie botami czy analfabetami... ach pracownikami UBS
6
qswdefg 2017-01-01 11:06
Na którą pozycję najlepiej aplikować żeby po jakimś czasie przenieść się na stałe do Zurychu?
Takie tam doświadczenia 2017-01-04 22:11
Pracowałem kilka miesięcy w UBS Kraków i że ktoś robi błędy to mnie wcale nie dziwi bo szczególnie po takim tekście.
Atmosfera w jednych zespołach jest fatalna w innych bardzo pozytywna.
Ten ktoś musiał trafić do zespołu bardzo negatywnego, który jedynie cofa w rozwoju. Efekt robienia błędów to raczej wynik frustracji i bezradności, który jest pewnie wynikiem w pracy w zespole.
Ja również miałem okazję pracy w podobnym zespole, ludzie zamiast pracować wymyślali różne sposoby na wyprowadzenie mnie z równowagi i doprowadzenie do obłędy zamiast zajmować się pracą. Niestety siedzieli całymi dniami w pusto i udawali że pracują a zamiast tego knuli jak by tu dopiec i rozwalić psychicznie.
Często to byli ludzie z mojej obserwacji, którzy mieli niestety niskie wykształcenie i doświadczenie pracy call center lub innych podobnych pracach. Zaczęli pracę w UBS i nagle każdy się czuł panem i władcą.
Zachowywali się jak by przeszli szkolenie w Hitlerjugend, a po polsku się mówi puchy na cztery sztychy a wesz na cal. Niewspółmierne poczucie własnej wyższości nad innymi pracownikami często dużo bardziej doświadczonymi. Pokazywanie swojej wyższości i niestety jednocześnie pomniejszanie wartości osoby mobbingowanej.
Ciągłe wyszukiwanie słabości i dogryzanie tak jak by niektórzy pracownicy należeli do niepisanego układu wewnątrz UBS Kraków i nie mieli żadnej odpowiedzialności za swoje czyny, a co najgorsze zawsze jak jeden coś zrobi to zaraz jest 2ch innych, którzy poprą jego wersję. Niestety w długim okresie czasu nie będzie działało to dobrze dla wizerunku firmy ale za to wewnętrzna grupa może zbierać dane o interesujących ich osobach.
Mnie nie raz dawano do zrozumienia, że jestem klientem a nie pracownikiem.
Ja niestety kiedyś już miałem do czynienia z podobną sektą wyznaniową i w porę się spostrzegłem bo oni najpierw okradają a potem chcą, żebyś był bezwzględnie posłuszny. Dokładnie kontrolują Twoje wszystkie wydatki, pozbawiają pracy i potem przychodzą z pomocą jako wybawiciele dając tylko tyle ile potrzeba i zostajesz ich niewolnikiem.

Niestety tak się dzieje nie tylko w UBS ale i innych firmach outsourcingowych gdzie na miejsce zagranicznych managerów przychodzą "Polacy"(niestety to nie są prawdziwi Polacy tylko często należący do rodziny mafijnej dzieci, lub pociotkowie, które nie nauczone są kultury i szacunku dla 2giej osoby tylko sposobów na odebranie godności 2giemu człowiekowi). Boja się mądrych ludzi bo sami są często niestety głupi więc działają jak stado os. Ludzie bez wizji bez kreatywnego myślenia jedynie przygotowani do pełnienia przypisanych obowiązków w hierarchii.

Szkoda jedynie wielu młodych ambitnych osób, które się z tym zderzają potem nabierają negatywnego spojrzenia na pracę i w tym brną, myślą że tak jest wszędzie i ten model przenoszą ale zapewniam was że tak nie jest wszędzie.

Jak mówił Piłsudski: "Naród wspaniały tylko ludzie to k...y". Natomiast mogę zapewnić wszystkich młodych pracowników, że prawdziwi Polacy tacy nie są, a są nimi jedynie Ci, którzy najgłośniej krzyczą że są Polakami. Ludzie fałszywi i zdradliwi. Działają głównie w grupie i jedne nawija Tobie makaron na ucho a 2gi pruje sweter z tyłu, a potem w domu się chwalą, który to bardziej okradł nienależącego do ich sekty bo dla nich okraść obcego to nie grzech.





7
R2D2 2017-01-08 21:27
Hehe, na zadna, w Zurychu jest polityka, ze gdy ktos odchodzi nie uzupelnia sie stanowiska a znajduje osobe w Krakowie/Wroclawiu/Pune/mumbaju/Szanghaju. Witamy w 21-szym wieku :)
3
a 2017-01-09 17:44
Możecie pisać w jakim dziale pracowaliście? Czy to się tyczy każdego działu. (słabe zarobki itd.) zależy mina działach związanych z quantami/riskiem.
M 2017-01-12 16:39
Quanty są ponoć bardzo ciekawe, nawet wewnętrznie trudno się tam przenieść. W Risku raczej nie nauczysz się nic, co mogłoby się przydać w innej firmie.
1
adon 2017-01-12 19:46
Potwierdzam opinię przedpiszacego. Quanty są perspektywiczne ze względu na obecne trendy w jakie wpadły wielkie corpo. Będą jeszcze ciekawsze jak trochę więcej procesów przejdzie do Poland. Na razie testują rynek ale jak się przyjmie to będzie super tylko. Risk operacyjny rynkowy i kredytowy sprowadzają się jedynie do wykonywania pracy operacyjnej a pracami w risku są jedynie z nazwy.
4x4 2017-01-22 20:14
Nie jest w UBS jakos bardzo zle. Zalezy na kogo sie trafi , jaki dzial i jakiego menadzera choc jest to centrum uslug czyli w sumie taki wewnetrzny outsouricing mimo ze przekonuja sie ze jest sie czescia firmy. Ludzie w UBS w krakowie sa w celu ciecia kosztow. W czesci IT z tego co widzialem place zaczynaja sie o 5 tys brutto dla swiezakow po studiach . Ludzie z doswiadczeniem moga liczyc na znacznie wiecej. Gorne widelki sa naprawde duze dla osob z doswiadczeniem ale nie maja zwyczaju dawac tyle. Slyszalem o czlowieku z IT AD rank 20 tys brutto zarobki choc to daleko do maksymalnej stawki. Coz wyglada to jakby naprawde ciezka kase udalo im sie ugrac dzieki temu ze ludzie nie negocjuja. Jak beda was chcieli to sami zaproponuja zejscie na nizsza stawke. Chyba ze nie macie co zaoferowac i jedyne co oferujecie to to ze mniej wam zaplaca iz innym ..
PC 2017-01-23 18:52
Firma UBS to super pracodawca dla ludzi z kompetencjami. Tylko można pozazdrościć takiej pracy i takiej firmy. Ja złożyłem cv ale obawiam się że nic mi z tego nie wyjdzie, maja bardzo wysokie wymagania.
as 2017-01-24 06:14
Z tymi wymgaganiami tez bym nie przesadzal. Z tego co widze to jest pelna mozajka od ludzi kompetentnych po naprawde nie kumatych ... Z drugiej strony na kasie w lidlu po dwoch latach jest 3800 brutto ostatnio mozna przczytac a swiezak czesto robiacy w sumie to samo co osoba doswiadczona dostaje 5 tys brutto to szalu nie ma.
2
xDqsdfgxD 2017-01-24 22:39
Wszystko zależy, gdzie się trafi. W moim przypadku: pierwsze dwa miesiące nie robiliśmy kompletnie nic (menedżment zza granicy zastanawiał się, co z nami zrobić). No cóż, niezbyt profesjonalne podejście.... Później próbowano w dwa tygodnie nadrobić straty i przeszkolić cały zespół. Efekt? Wleciało jednym uchem, wyleciało drugim - trudno, wyjdzie w praniu. Po tym okresie zaczęła się "normalna praca": niezbyt ambitna, nawet bez ciśnienia, dla niektórych być może i ciekawa. No i przynajmniej nie była to "klepanina" tabelek w excelu. Po pewnym czasie zmienili nam kierownika na nowego (UK) i zaczął się dramat. Praca stała się nudna jak cholera, przewidywalna, powtarzalna, bezsensowna (mnóstwo nowych zadań, które mijają się z celem).
Koleżanka z innego piętra zanudziła się już po paru dniach pracy. Inni z kolei pracują tam ładnych kilka lat i nie narzekają.
Znaczącym plusem jest stosunkowo mały odsetek osób nagminnie posługujących się plugawą korpomową. Ludzie generalnie sympatyczni i bardzo pomocni.
2
386DX2 2017-01-25 12:51
Nigdy tu nie pracowales a sie wypowiadasz?? Nawet jakbys sie dostal to szybko zmienisz zdanie.
3
Maggie 2017-01-26 19:58
Pracowałam w UBS ok 5 lat, od roku nie pracuję.

Ogólnie bardzo dużo zależy od zespołu, do którego się trafi.

Minusy:
- Obcinanie benefitów - widocznie szczególnie przez osoby dłużej pracujące w UBS
- (jak wszędzie) część przełożonych dobieranych z przypadku
- Podwyżki dla dłużej pracujących pracowników, mimo awansu, Team Leader może zarabiać mniej niż nowo zatrudnieni podwładni

Plusy:
- Szkolenia - zarówno wewnętrzne jak i zewnętrzne, można się dużo nauczyć
- Wynagrodzenie dla nowo zatrudnionych pracowników
2
Studentka 2017-01-27 15:54
Witam, mam pytanie czy firma UBS prowadzi staże . Wiem, że kiedyś były i znajomy był bardzo zadowolony i wychwalał firmę. Czy staż jest bezpłatny czy jest jakaś kasa?
pixn 2017-01-27 21:11
HR Poland też nie polecam- dramat
1
orange 2017-01-27 21:16
Zgadzam się IT ok ale HR Operations szczerze nie polecam
2
as 2017-01-31 06:05
Sa platne.
GoWorkPl 2017-01-31 20:24
Pytanie, czy ktoś pracował w HR lub rekrutacji? Jakie odczucia i zarobki dla osób doświadczonych w UBS ?
em 2017-02-03 17:03
Podpijam pytanie - ile na start?
Mam dwa lata doswiadczenia w administracji/HR
Kola 2017-02-08 22:43
Czy UBS prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje? Czy trudno jest się dostac do nich. Nie ma nigdzie informacji a zależy mi na tej firmie. Wierzę, że ktoś będzie miał nowe informacje i podzieli się. Z góry dziekuję
Przestrzenna 2017-02-09 11:17
Hej,

Około pół roku temu UBS w Krakowie postanowił utworzyć team zajmujący się GIS'em, który jest moim głównym narzędziem pracy. Obecnie ponownie otwarta jest rekrutacja na stanowisko Geospatial Business Analyst w Research Team. Czy ktoś pracuje w tym teamie lub orientuje się jak wygląda sytuacja? Jakich zarobków można się spodziewać ? Posiadam 3 lata doświadczenia stricte w GIS, jednak w niewielkich firmach, a nie w korporacji (co uważam akurat za plus - szeroka wiedza), w ofercie wymagane 3-5 lat doświadczenia w "research role"

Dzięki za odpowiedzi
ddd 2017-02-14 15:32
# lata doświadczenia to Associate Director i możesz chcieć od 14 do 20 t. zł p/m
ddd 2017-02-14 15:36
ale jak jesteś bardzo dobry i wiesz że znasz się na robocie. Masz papiery z dobrej szkoły. Najlepiej Top 10 w Polsce i na początek poznaj swojego szefa. Jak go Tobie nie przedstawią to nie bierz roboty bo na pewno wyjdzie jakaś mizeria.
1
andy 2017-02-15 21:39
spokojnie 6000-7000
Jelcz 2017-02-16 14:58
UBS to jest firma. wysokie standardy a za tym idą wysokie zarobki
as 2017-02-21 19:32
Z tymi standardami to bym nie przesadzal. Z zarobkami tez nie. Sa osoby co duzo zarabiaja nie przecze jednak to sa najczesciej kolesie ktorzy siekorzystnie wbii do pracy na dzien dobry albo znajomi krolika. Wiekszosc to zwykli klepacze w klawiature ze mocna srednia pensja. No generalanie mozna aplikowac jak beda chciali cie to i tak powiedza ze moga ci dac tylko polowe tego co chcesz :)
1
znajoma 2017-02-23 22:51
...bo pierwsze 5 lat to byla obsługa klienta. Potem posiedział pół roku w Shellu, po odejściu wszyscy byliśmy szczęśliwi:) Szczególnie, że na pytanie już nie miał kto odpowiadać "spi@$€£aj" ;) Potem gdzieś tam pół roku, rok w Electroluxie i od 2013 UBS.
Z powodu psychiki, charakteru tylko do banku się nadawał.
Mam nadzieję, że odpowiedź wyczerpująca
2
Peter 2017-02-25 15:39
Jak firma jest świetna to i praca również. Złożyłem cv do firmy i czekam czy zaproszą mnie na rozmowę. Ale chciałbym troszkę sie dowiedzieć o firmie. Jaka jest atmosfera w firmie, gdyż dla mnie jest to ważne. Czy wysokość wynagrodzenia jest adekwatna do wysokości wykształcenia?
as 2017-02-26 20:03
Czyli nie pracujesz w tej firmie i zlozyles tylko CV a juz masz wyrobiona opinie ? Co to jest wysokosc wyksztalcenia ? Pierwszy raz sie spotykam z okresleniem wysokosc jezeli chodzi o wyksztalcenie :) W IT raczej chodzi o doswiadczenie. Przy 3-5 latach doswiadczenia i jakis certach masz szanse na AO czyli ze 13 brutto mozna wolac.
3
Alicja 2017-02-27 15:26
Hej! Ostatnio pojawiła się nowa oferta pracy UBS Service Centre na stanowisko IT Test Engineer. Macie jakieś opinie związane z pracą w tej firmie?
Baltazar 2017-02-28 18:02
Klikanie w aplicjach do tradeowania, ktore sa rodem z lat '80, nie polecam, monotonia i brak rozwoju, no chyba, ze ktos sie interesuje trade lifecycle :)
1
Alicja 2017-03-01 08:51
@Baltazar, dziękuję. Wiadomo, są podzielone zdania, a każdy czuje się dobrze na innym stanowisku. :) A Ty w jakich obszarach najlepiej się odnajdujesz?
Staszek 2017-03-13 20:00
Hej a ktoś z doświadczeniem w AML/KYC/CDD, jakie zarobki obecnie na specjalistę? Coś oprócz tego o firmie jakie benefity itp itd? A przede wszystkim jak wygląda atmosfera w dziale?
Alicja 2017-03-14 09:18
Ktoś pomoże @Staszek?
UBS 2017-03-15 23:33
Heja
Mam pytania mam ofertę pracy na Risk Control Operational Specialist, może mi ktoś udzielić odpowiedzi na pytanie jaka atmosfera w zespole i jak się pracuje, i jaka praca czy warto wogóle sobie tym zawracać głowę ? Nie mam doswiadczenia w risku i chciałbym się dowiedzieć mniej wiecej na jakie zarobki mogę liczyć ?
Alicja 2017-03-16 08:56
@UBS, czyli odbyłeś już rozmowę kwalifikacyjną? Powiesz coś więcej, jak przebiegała?
as 2017-03-16 21:39
Jak ktos sie pyta ile moze zarobic na jakis stanowisku to raczej nie dostal jeszcze oferty bo jak sie dostaje oferte to mowia zarobki tez. Nie ma w ciemno :)
Alicja 2017-03-17 08:48
@as, rozumiem, czasami jednak zdarza się, że pracodawcy powiadamiają kandydatów o zarobkach np. podczas drugiego etapu rekrutacji.
bodo 2017-03-22 18:52
Witam,
czy ktoś może podzielić się opinią nt. zespołu Evidence Lab? Czy Data Quality Analyst to rozwojowe stanowisko, czy raczej suche wyciąganie danych sqlem z bazy na okrągło i obrabianie w excelu? Pozdrawiam!
Iza 2017-03-23 09:37
Słyszałam wiele dobrego o UBS ale przed złożeniem cv chciałabym coś więcej się jeszcze dowiedzieć. Jak sie pracuje w firmie? Jakie są przybliżone zarobki?
Baleron 2017-03-28 22:13
A ja mam pytanie czy to science-fiction czy fantasy? Tutaj sie tylko siedzi jak sie dobra kase wynegocjowalo, a to sie juz nie zdarza od ok. 2014
as 2017-03-29 18:52
Oferte dostaje sie po wszystkich etapach rekrutacji a nie przed 2 etapem rekrutacji jak wynika z Twojego komentarza do mojego :)
as 2017-03-29 18:55
Odnosnie zarobkow w IT to jest calkiem spoko w porownaniu do konkurencji. Ludzie na najnizszym ranku potrafia zarabiac ponad 10 brutto. Mowimy o ranku EE czyli najnizszym z mozliwych. Choc nie znaczy ze na EE sa same nie kompetentne osoby o malym doswiadczeniu. Bo to nie prawda. Poprostu dla UBS jest sie szeregowym pracownikiem o najnizszej wartosci wg ranka.
Carl 2017-04-02 20:05
Najpierw to sprawdz sobie jak sie pisze "nie" z innymi slowami. Dwa, UBS nie placi po 10k na EE nawet w IT, choc chyba tylko IT w UBS jest oplacane "na poziomie", ale gdyby nie to zaden programista by tutaj nie przyszedl. W finansach i HR nawet na wyzszych rankach 10k nie ma, bo niby za co maja tyle placic, za klikanie - ?, za telefonowanie do kandydatow - ?
Alicja 2017-04-03 09:16
@as, dziękuję za Twój komentarz. A Ty pracujesz w UBS Service Centre? Co możesz więcej powiedzieć o pracy w tym miejscu? Mogą być to cenne informacje dla przyszłych kandydatów.
bossszzzz 2017-04-11 13:04
Servus to również ,,cześć '' po niemiecku....skąd się bierzecie ludzie..a pranie mózgu jest w każdej korporacji i w każdej pracownicy są po to żeby klepać jak dziobak bez pomyślunku..Nie bez kozery tyle miejsc pracy stworzono w Polsce, po co dać na zachodzie 1800€ , jak w Polsce dadzą 900€ i wszyscy szczęśliwi.
1
ciekawy 2017-04-18 15:55
Czy ktoś pracuje na stanowisku Geospatial Business Analyst? Jakich zarobków brutto na tym stanowisku można oczekiwać mając ponad 7 lat doświadczenia w GISie? Czym dokładnie zajmuje się GISowy Research Team? Dziękuję z góry za odpowiedź.
Luidzi 2017-04-20 21:03
Słyszałem, że UBS to świetna firma, obecna niemal na całym świecie. Bardzo chciałbym dostać się do pracy ale nie mają żadnych ofert, może ktoś słyszał o jakimś etacie w firmie? Może mógłby podzielić się wiedzą .
Zostaw swoją opinię o UBS Service Centre - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UBS Service Centre