brak logo

UBS Service Centre

Kraków

Opinie o UBS Service Centre

Jelcz 2017-02-16 14:58
UBS to jest firma. wysokie standardy a za tym idą wysokie zarobki
as 2017-02-21 19:32
Z tymi standardami to bym nie przesadzal. Z zarobkami tez nie. Sa osoby co duzo zarabiaja nie przecze jednak to sa najczesciej kolesie ktorzy siekorzystnie wbii do pracy na dzien dobry albo znajomi krolika. Wiekszosc to zwykli klepacze w klawiature ze mocna srednia pensja. No generalanie mozna aplikowac jak beda chciali cie to i tak powiedza ze moga ci dac tylko polowe tego co chcesz :)
4
znajoma 2017-02-23 22:51
...bo pierwsze 5 lat to byla obsługa klienta. Potem posiedział pół roku w Shellu, po odejściu wszyscy byliśmy szczęśliwi:) Szczególnie, że na pytanie już nie miał kto odpowiadać "spi@$€£aj" ;) Potem gdzieś tam pół roku, rok w Electroluxie i od 2013 UBS.
Z powodu psychiki, charakteru tylko do banku się nadawał.
Mam nadzieję, że odpowiedź wyczerpująca
2
Peter 2017-02-25 15:39
Jak firma jest świetna to i praca również. Złożyłem cv do firmy i czekam czy zaproszą mnie na rozmowę. Ale chciałbym troszkę sie dowiedzieć o firmie. Jaka jest atmosfera w firmie, gdyż dla mnie jest to ważne. Czy wysokość wynagrodzenia jest adekwatna do wysokości wykształcenia?
as 2017-02-26 20:03
Czyli nie pracujesz w tej firmie i zlozyles tylko CV a juz masz wyrobiona opinie ? Co to jest wysokosc wyksztalcenia ? Pierwszy raz sie spotykam z okresleniem wysokosc jezeli chodzi o wyksztalcenie :) W IT raczej chodzi o doswiadczenie. Przy 3-5 latach doswiadczenia i jakis certach masz szanse na AO czyli ze 13 brutto mozna wolac.
3
Alicja 2017-02-27 15:26
Hej! Ostatnio pojawiła się nowa oferta pracy UBS Service Centre na stanowisko IT Test Engineer. Macie jakieś opinie związane z pracą w tej firmie?
Baltazar 2017-02-28 18:02
Klikanie w aplicjach do tradeowania, ktore sa rodem z lat '80, nie polecam, monotonia i brak rozwoju, no chyba, ze ktos sie interesuje trade lifecycle :)
1
Alicja 2017-03-01 08:51
@Baltazar, dziękuję. Wiadomo, są podzielone zdania, a każdy czuje się dobrze na innym stanowisku. :) A Ty w jakich obszarach najlepiej się odnajdujesz?
Staszek 2017-03-13 20:00
Hej a ktoś z doświadczeniem w AML/KYC/CDD, jakie zarobki obecnie na specjalistę? Coś oprócz tego o firmie jakie benefity itp itd? A przede wszystkim jak wygląda atmosfera w dziale?
Alicja 2017-03-14 09:18
Ktoś pomoże @Staszek?
UBS 2017-03-15 23:33
Heja
Mam pytania mam ofertę pracy na Risk Control Operational Specialist, może mi ktoś udzielić odpowiedzi na pytanie jaka atmosfera w zespole i jak się pracuje, i jaka praca czy warto wogóle sobie tym zawracać głowę ? Nie mam doswiadczenia w risku i chciałbym się dowiedzieć mniej wiecej na jakie zarobki mogę liczyć ?
Alicja 2017-03-16 08:56
@UBS, czyli odbyłeś już rozmowę kwalifikacyjną? Powiesz coś więcej, jak przebiegała?
as 2017-03-16 21:39
Jak ktos sie pyta ile moze zarobic na jakis stanowisku to raczej nie dostal jeszcze oferty bo jak sie dostaje oferte to mowia zarobki tez. Nie ma w ciemno :)
Alicja 2017-03-17 08:48
@as, rozumiem, czasami jednak zdarza się, że pracodawcy powiadamiają kandydatów o zarobkach np. podczas drugiego etapu rekrutacji.
bodo 2017-03-22 18:52
Witam,
czy ktoś może podzielić się opinią nt. zespołu Evidence Lab? Czy Data Quality Analyst to rozwojowe stanowisko, czy raczej suche wyciąganie danych sqlem z bazy na okrągło i obrabianie w excelu? Pozdrawiam!
Iza 2017-03-23 09:37
Słyszałam wiele dobrego o UBS ale przed złożeniem cv chciałabym coś więcej się jeszcze dowiedzieć. Jak sie pracuje w firmie? Jakie są przybliżone zarobki?
Baleron 2017-03-28 22:13
A ja mam pytanie czy to science-fiction czy fantasy? Tutaj sie tylko siedzi jak sie dobra kase wynegocjowalo, a to sie juz nie zdarza od ok. 2014
as 2017-03-29 18:52
Oferte dostaje sie po wszystkich etapach rekrutacji a nie przed 2 etapem rekrutacji jak wynika z Twojego komentarza do mojego :)
as 2017-03-29 18:55
Odnosnie zarobkow w IT to jest calkiem spoko w porownaniu do konkurencji. Ludzie na najnizszym ranku potrafia zarabiac ponad 10 brutto. Mowimy o ranku EE czyli najnizszym z mozliwych. Choc nie znaczy ze na EE sa same nie kompetentne osoby o malym doswiadczeniu. Bo to nie prawda. Poprostu dla UBS jest sie szeregowym pracownikiem o najnizszej wartosci wg ranka.
Carl 2017-04-02 20:05
Najpierw to sprawdz sobie jak sie pisze "nie" z innymi slowami. Dwa, UBS nie placi po 10k na EE nawet w IT, choc chyba tylko IT w UBS jest oplacane "na poziomie", ale gdyby nie to zaden programista by tutaj nie przyszedl. W finansach i HR nawet na wyzszych rankach 10k nie ma, bo niby za co maja tyle placic, za klikanie - ?, za telefonowanie do kandydatow - ?
2
Alicja 2017-04-03 09:16
@as, dziękuję za Twój komentarz. A Ty pracujesz w UBS Service Centre? Co możesz więcej powiedzieć o pracy w tym miejscu? Mogą być to cenne informacje dla przyszłych kandydatów.
bossszzzz 2017-04-11 13:04
Servus to również ,,cześć '' po niemiecku....skąd się bierzecie ludzie..a pranie mózgu jest w każdej korporacji i w każdej pracownicy są po to żeby klepać jak dziobak bez pomyślunku..Nie bez kozery tyle miejsc pracy stworzono w Polsce, po co dać na zachodzie 1800€ , jak w Polsce dadzą 900€ i wszyscy szczęśliwi.
1
ciekawy 2017-04-18 15:55
Czy ktoś pracuje na stanowisku Geospatial Business Analyst? Jakich zarobków brutto na tym stanowisku można oczekiwać mając ponad 7 lat doświadczenia w GISie? Czym dokładnie zajmuje się GISowy Research Team? Dziękuję z góry za odpowiedź.
Luidzi 2017-04-20 21:03
Słyszałem, że UBS to świetna firma, obecna niemal na całym świecie. Bardzo chciałbym dostać się do pracy ale nie mają żadnych ofert, może ktoś słyszał o jakimś etacie w firmie? Może mógłby podzielić się wiedzą .
Andrewsup 2017-05-11 17:10
Czy moze ktos zdradzic jakie jwst minimalne wynagrodzenia na stanowiskach junior w krakowielub Zabierzowie?
Alicja 2017-05-12 08:45
TwojaStaraTwojStary 2017-05-12 20:13
Jest freeze na openingi, poza tymi co utworzono przed freezem. Kilka teamow juz zlikwidowali, bo przenosza stanowiska do Indii, a nowe biuro ma byc duzo mniejsze niz obecne dwa, co na wskazuje na dalsza redukcje w przyszlosci
5
supad 2017-05-14 08:52
Od kiesy ten freeze czy warto aplikować?
Optymista 2017-05-16 08:58
@TwojaStaraTwojStary Myślę, że pesymistyczne spoglądanie na firmę nie pomaga w życiu. Zakładasz czarny scenariusz w jakim celu? Szefowie firmy pewnie wiedzą co robią.
#Karolina 2017-05-16 22:24
Hej , ktoś pracował na stanowisku billing specialist/ supervisor? jakie widełki finansowe mozna rzucic na rozmowie kwalifikacyjnej ?
Paula 2017-05-22 23:03
Co dzieje się obecnie w firmie? Może ktoś podzielić sie informacjami? Co z tymi Indiami? Byłem pracownikiem UBS Service Centre i czuje wielki sentyment do firmy. Narzekać nie ma co bo wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
Encepence 2017-05-24 12:28
Pracowałam w UBS w rekrutacji i niestety nie mam o tej firmie zbyt dobrej opinii. Praca jest nudna, mało ambitna i jak dla mnie w ogóle nie można się tam rozwinąć. Polega na przesyłaniu maili, wykonywaniu telefonów i rezerwacji sal. Nie wiąże się z żadna konkretna wiedza ani umiejętnościami. Małpki, by mogły tam siedzieć i wciskać send send send i na to samo by wyszło. Do tego dochodzą dziwni ludzie, w moim zespole wszyscy mieli trochę przyrost formy nad treścią, uważali się za półbogów i strasznie knuli. Management nie radzi sobie totalnie z ukróceniem tej behawioralnej samowolki pracowników.
3
Alicja 2017-05-24 12:34
@Encepence dziękujemy za Twoją opinię. A co możesz napisać o pozytywnych aspektach pracy w tym miejscu? Jakie benefity oferuje UBS Service Centre swoim pracownikom? Jak wygląda ścieżka rozwoju pracownika?
Stefan 2017-06-04 17:53
Tragedia. Omijać szerokim łukiem. Klepanina w excelach i powerpointach. 30x różnych nazw tego samego stanowiska. Praca nudna, leaderze niekompetentni. 90% ludzi tam obecnych nie wie co robi i dlaczego - są nauczeni, żeby klepać to klepią.
3
Alicja 2017-06-06 10:18
@Stefan, piszesz o warunkach pracy na jakich stanowiskach? Według Ciebie firma UBS Service Centre to 'tragedia'. Dlaczego tak uważasz? Co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia do firmy?
as 2017-06-06 19:29
Fakt nieprawda sie pisze razem , dzieki za uwage. Odnosnie zarobkow ze niby UBS nie placi w IT 10 K brutto na EE, no coz moge powiedziec. Napisalem juz wczesniej jak nie wierzysz to trudno. Wcale mi to nie przeszkadza.
3
Sobieski 2017-06-09 00:58
alicja i as to chyba naganiacze z HRow (lub branding), nie wiem czemu sluza wasze wysilki jak zaraz HRy beda redukowane w pl i sami zaczniecie prawde tu pisac a nie to co wam podeslali abyscie publikowali w internecie, pamietajcie karma wraca :)
4
Alicja 2017-06-09 09:20
@Sobieski nie współpracuję z UBS Service Centre. Jestem pracownikiem Serwisu GoWork.pl Żeby dowiedzieć się więcej o moim zadaniu, kliknij myszką w ikonkę mikrofonu. Chętnie również poznaję Wasze opinie na temat pracy w tym miejscu.
???? 2017-06-09 09:48
No pracowalam 1.5roku i nigdy bym nie wrocila. Bajzel ze glowa mala po 2 latach od delegacji gdy nie bylam pracownikiem tej firmy odezwali sie ze delegacje mam zle rozliczona i mam im zwrócić ponad 2stowki(??!!) No szkoda ze wczesniej nawet nikt nic sie nie odezwal ani nie potracili tej kasy przy wyplacie rozliczenia!
Nie licza sie z ludzmi sa teamy ktore sa rok i ida do Indii a pracownik idzie out. W koncu odprawe dostajesz bo takie sa przepisy no ale zalezy kto co lubi. Ja NIE POLECAM.
???? 2017-06-09 09:54
@Alicja popieram - moje staniwisko to Business Analyst a raczej Mlodszy menadzer ds raportowania ( bo lepiej brzmi) i nank AO
NIE POLECAM!
LOL
łuk 2017-06-09 21:38
może twoja praca taka jest, bo kończyłaś psychologię ;) i do niczego się nie nadajesz
PC 2017-06-12 11:44
Bardzo lubię swoją pracę i nie rozumiem niektórych osób piszących na tym forum. UBS to firma dla ludzi zdolnych z ambicjami, tu nie ma miejsca dla nudziarzy.
as 2017-06-12 14:28
Bez przesady. UBS jest w porzadku ale piesni pochwalne to sobie darujmy. Kase placa jak sie o nia upomnisz i cos umiesz. Tak jak pisalem 10 K na EE spokojnie dadza jak cos soba reprezentujesz. Na AD mozesz mowic w IT nawet 20 K choc to juz gorne pulapy. Na AD w IT raczej 15-17k bardziej realne.
Andrzej sup 2017-06-12 17:30
Hej ile czasu po rozmowie face2face czeka sie na odpowiedz i jakie sa zarobki w dziale operacji?
Obecny 2017-06-18 18:04
Każda firma i dotyczy to również UBS nie będzie sama wyrywać się z podwyżkami dla pracowników. To zadanie leży po stronie ludzi, jak ktoś dobrze pracuje to musi zabiegać o swoje wynagrodzenie. Ale firma jest naprawdę spoko.
Ola 2017-06-21 12:27
Czy ktos moze zdradzic ile czekaliscie na odp po wizycie w siedzibie?
Basia 2017-06-21 18:10
A czy po pierwszej rozmowie telefonicznej zostaliscie od razu zaproszeni na rozmowę w biurze czy musieliscie czekać. Miałam rozmowę juz jakis czas temu, wydawało mi sie, ze poszła ok, ale na razie cisza...
Luidzi 2017-06-22 09:49
Czy może ktoś wie co się dziej w firmie? Widziałam ostatnią listę ofert pracy i jest tak dużo ofert, że jestem w szoku. Czyżby UBS jakieś nowe biuro otwierał? Jak wiecie coś to podzielcie się nowinami.
DQA 2017-06-23 10:16
Podbijam temat. Czy ktoś może się podzielić informacją, jak wygląda praca na stanowisku Data Quality Analyst w UBS?
jacek234 2017-06-24 21:56
Ja czekałem kilka dni
Zostaw swoją opinię o UBS Service Centre - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UBS Service Centre