brak logo

TEN HEADS SP. Z O.O.

Toruń

Opinie o TEN HEADS SP. Z O.O.

mikok 2014-08-31 17:54:46
Witam, szukam osób współpracujących z 10heads.pl. Praca ma charakter zdalny i polega na pisaniu różnorodnych tekstów (głównie SEO). Chciałbym poznać jakiekolwiek opinie na temat tej firmy. Czy działają uczciwie? Czy rzeczywiście wypłacają środki za zrealizowane zlecenia? Czy ich działalność nie polega przypadkiem na phishingu (wyłudzaniu danych osobowych)? Jeśli ktoś wie cokolwiek, bardzo proszę o informacje.
2
y, 2014-10-14 01:05:13
Działają jak najbardziej uczciwie, od prawie roku z nią współpracuję i nie miałem żadnych problemów.
1
firemka od Kompan.pl 2014-10-28 11:33:18
a to ciekawe, od kilku miesięcy "nawala" weryfikacja online - chodzi o zdalnych copywriterów . w sensie, że chcesz wyplacić zarobione pieniądze, a system /pomimo wyslania dokumentow do firmy i przyjęcia ich za potwierdzeniem odbioru/ dalej informuje, że "nie otrzymali dokumentow i masz niezweryfikowane konto". ciekawe, ile jest jeszcze takich osób jak ja?
4
olena 2014-11-13 01:28:38
Niestety firma ma problem z wypłacalnością. Czekam już kilka tygodni na płatność i nic. W tej chwili przygotowuję przedsądowe wezwanie do zapłaty, bo ileż można czekać, zwłaszcza że to nie była mała kwota? Poza tym te wymagania weryfikacyjne nie są do końca zgodne z prawem - pytałam już o to prawnika - nie mają prawa uzależniać wypłaty wynagrodzenia od wydrukowania tekstów, oświadczeń i skanu dowodu i wysłania im tego!
4
copywriter 2015-01-09 11:57:02
Ja również mam problemy z wypłatą środków. Dostałam informację, że nie trzeba już wysyłać dokumentów, wystarczy wybrać opcję wypłata środków. Tylko, że ja nic takiego u siebie nie widzę no i po co w regulaminie jest napisane o wysyłaniu dokumentów?
4
olaa 2015-01-22 14:50:52
Czy są jakieś nowe opinie na temat pracy copywritera w 10heads? Warto ?
mona 2015-02-05 18:27:34
Witam ja współpracuję z 10heads i nie mam żadnych problemów z wypłatą środków. Jak najbardziej pozytyw dla firmy.
olena 2015-02-11 00:34:17
Wreszcie wypłacili - pod koniec grudnia, po trzech miesiącach czekania. Jak ktoś jest cierpliwy i nie potrzebuje pieniędzy na życie, to może się w to bawić. Ja już dziękuję. Z innymi tego rodzaju portalami nie mam problemów.
No i warto wiedzieć, że to nie jest firma oferująca "pracę na stanowisku copywritera", tylko portal pośredniczący w wymianie tekstów.
3
bugaik 2015-03-03 15:45:46
Olena, a jakie portale tego typu polecasz? Z którymi nie ma problemów?
nowa 2015-03-13 11:08:43
po jakim czasie od otrzymania dokumentów zweryfikowali konto?
M. 2015-04-22 02:49:10
Z przykrością stwierdzam, że i ja średnio wspominam współpracę z tą firmą. Najpierw problem z weryfikacją dokumentów, później z przelaniem środków. Na dodatek w regulaminie (który przestudiowałam od deski do deski) nie ma ani słowa o przedziale czasowym, w jakim firma zobowiązuje się wypłacić należność. W końcu dostałam swoje pieniądze, ale ze znacznym oporem. Raczej nie polecam współpracy, chyba, że ktoś ma ochotę na trochę nerwów i stresu, wtedy jak najbardziej.
2
Plisza 2015-05-07 10:12:21
to dziwne, że macie takie problemy z wypłatami, ja z firmą współpracuję praktycznie od początków jej powstania. Nie wiem jak teraz jest w regulaminie, bo nie sprawdzałam, ale kiedyś było że pieniądze wypłacają do dwóch tygodni. Ja po zgłoszeniu wypłaty często dostawałam pieniądze nawet dwa dni później, rzadko kiedy czekałam na wypłatę tydzień, nie mówiąc już o dwóch, więc nie wiem czemu u innych sprawa ta wygląda inaczej. Tylko stawki mogliby nieco podwyższyć, bo zaczynają być nieadekwatne do zlecanych tekstów. Teraz pracuję dla innej firmy, gdzie mam znacznie wyższe stawki, to nie opłaca mi się już tak siedzieć na panelu i pisać tyle dla 10heads co kiedyś. I szkoda, ze tylko 5 tekstów można jednocześnie zarezerwować. Mogliby to zmienić, lepiej by się pracowało.
kassia 2015-06-26 14:06:32
Współpracuje z 10heads od kilku miesięcy i mogę z czystym sumieniem polecić tę firmę :) Dużo zleceń i wypłata środków od 100zł. Polecam!
olena 2015-08-27 12:03:49
Korzystam z textbookers i sobie chwalę. No i szukam zleceń samodzielnie, mam wielu klientów z polecenia.
1
Joola 2015-10-16 11:10:12
Nie polecam. Nie sposób uprosić się wypłaty środków. Mogę sobie tylko popatrzeć na niby moje zarobione 160 zł
kompan.pl ssie 2015-11-04 00:51:01
posty gloryfikujące markę tego nierzetelnego kompan.pl są pisane przez podstawione osoby. od roku nie mogę ani grosika wyegzekwowac. łapanie móżinów, nie można tego inaczej nazwać. minimalna kwota to stówka, jak w większości takich serwisów. loms, nie rób z siebie idioty, można natłuc tekstów i za 5koła, co z tego, że nie dostanie się ani grosika?
2
10heads to marka kompana 2015-11-04 00:55:45
poszukaj ofert pracy od firmy kompan.pl a nie rżniesz naiwnego. to marka firmy kompan.pl, która jak wiadomo ma różne opinie nawet na gowork
10heads to marka kompana 2015-11-04 00:58:17
dopiero po osobistej interwencji w biurze kompana w warszawie zweryfikowali, tak to po prostu ludzie udają, że wczoraj się urodzili :(
parinka 2015-12-01 05:58:16
Zaufalam i zaczelam pisac dla 10heads razem z kolezanka. 116 PLN nazbieralysmy w jakies 3 miesiace mozolnego pisania. Pieniedzy nam nie wyplacono. Szkoda, bo zaczelysmy sie juz wyrabiac w fachu, a czasu stracilysmy mnostwo. Zoatlo nam kilka niewykorzystanych testow - nie zdazylysmy dodac przed koncem czasu na zlecenie - wiec jesli ktos chce precelkow o granitach, alarmach, pensjonatach - to pisac na parinka(malpik)gmail.com
JT 2015-12-28 22:41:14
Duże problemy z wypłatą pieniędzy, trzy miesiące oczekiwania na weryfikację dokumentów, i nadal nie można się tego doprosić. Może liczą że ktoś zrezygnuje z tych swoich 100 pierwszych złotych. Niedoczekanie - prędzej złożę im wezwanie do zapłaty.
1
sonet 2016-01-15 03:41:58
Ja jestem bardzo zadowolona z 10heads. Wielka różnorodność tematyczna, do tego trafiają się większe zlecenia, np. 1500znk za 10zł, a przyzwyczajona jestem, że wywalczyć więcej niż 2,50zł za 1000znk to cud. Nigdy nie miałam problemów z płatnością, a właśnie dziś wysłałam do akceptacji czwarty rachunek. Chociaż z inną firmą współpracuję już od 6 lat, to coraz częściej zastanawiam się, czy w większym stopniu nie skupić się na 10heads. Na co dzień piszę poważniejsze teksty informacyjne, a 10heads długo traktowałam jako opłacalną rozrywkę, ale to wciąga - nie trzeba się w ogóle zastanawiać (teksty zwykle przeciętnej jakości), więc szybko się pisze i szybko zbiera się min. kwotę. Tylko rzeczywiście przeszkadza ograniczenie do 5 możliwych rezerwacji. No i już kilka razy zdarzył się brak tekstów w bazie, więc trzeba tu mieć dodatkową pracę. Ale jestem zadowolona i zdecydowanie polecam.
Plisza 2016-01-26 12:14:36
@john niestety 10zł za 1500zn na 10heads to rzadkość, ciężko trafić na takie zlecenie, normalnie są zlecenia np na 900zzs - 1,70 brutto. Firma fajna, ale stawki marne.
ewelina 2016-09-08 12:27:12
Wydaje mi się, że te komentarze o problemach z wypłatą środków piszą albo ludzie z konkurencji, albo ktoś, kto nie doczytał dobrze regulaminu... Ja współpracuję z firmą już trzeci miesiąc, wypłaty pojawiają się kilka dni po zgłoszeniu wypłaty, najkrócej czekałam 3 dni, najdłużej ponad tydzień, ale było to w okresie długiego weekendu. Jeśli ktoś chce pracować i podchodzi do tego sumiennie to można wyciągnąć bardzo dobre sumki miesięcznie, spokojnie można się z tego utrzymać, wystarczy tylko samodyscyplina i odrobina pozytywnego nastawienia. Ja pracuję po 8 godzin dziennie i bardzo sobie chwalę. :) Polecam!
drefe 2016-09-08 12:34:38
Pewnie, że praca jako elektromonter może się szczególnie opłacić. Nie dość, że zapewniona jest umowa o pracę, to jeszcze dojazdy z/do pracy, odpowiednie szkolenia i nawet zakwaterowanie. O takie warunki pracy szczególnie trudno w dzisiejszych czasach.
Niezadowolona grupa 2016-10-31 12:35:52
Nie polecam do współpracy Ten HEADS sp. zo.o. zero informacji, zero podpisu w mailu kto pisze z tobą tylko zespół. Blokowanie kont osób współpracujących bez informacji. Brak jakiejkolwiek informacji. A praca za najniższą stawkę w tej branży. Firma nie godna zaufania. Całkowity brak profesjonalizmu, jakby nie cenili wogle pracowników.
1
Zostaw swoją opinię o TEN HEADS SP. Z O.O. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TEN HEADS SP. Z O.O.