UBS Service Centre
3 323 6 1

Opinie o UBS Service Centre

krk8

@Zdzisiek - State Street nie moze byc lepszy bo tam sie klepie bez sensu, krop po kroku proces rozpisany a po drugie w UBS sa wyzsze zarobki na analogicznych rankach - potwierdzone ze znajomymi. Zarobki, rozwoj jak najbardziej w porzadku. Porwownywalem ze znajomymi. Fakt, ze ludzie nawet z Warszawy tu sciagaja do dzialow zwiazanych z ekonometria, data science mowi sam za siebie. Praca dla klepaczy pewnie tez jest - to zawsze zalezy od dzialu. Ale jest i taka, ktora wymaga pomyslenia i rozwija. Mowie raczej o dzialach zwiazanych z analiza danych/ekonometria/statystyka/ogolnie data science. Kto nie szuka perspektyw we wlasnej pracy tylko czeka na tylku i nic nie robi zawsze bedzie narzekac a reporting ktos musi klepac.

jurek
@krk8 14.09.2017 16:47

W UBS na stanowisku Accountant na początku dają więcej niż w state street czyli 3500 brutto?? Jakoś nie daje wiary w to :)

Corpix
@krk8 14.09.2017 16:47

Nie pracowałem nigdy w UBS, bazuję tylko na opiniach znajomych i wiem, że to nie koniecznie musi być obiektywne, zresztą jak wszystkie opinie tutaj, w tym moja. Pogłoski o zamykaniu działów i przenoszeniu procesów do Indii słyszę już od dawna. Podobnie jak w IBM. Słyszę również, że co bardziej świadomi się powoli ewakuują, ale nie wiem na ile to potwierdzone. Sytuacja się ponoć zagęszcza. Pozdrawiam.

Kraksa
@krk8 14.09.2017 16:47

Witam. Sam pracuję w SS od 2 lat i planuję zmienić pracę na np. UBS. Głównie motywują mnie rozwój i lepsze zarobki. Chciałem zapytać, czy orientuje się Pan, jakie są widełki na stanowisku Accountant albo HR, lub jakie jest najniższe wynagrodzenie na tych stanowiskach? Pozdrawiam

kamil
@jurek 17.09.2017 22:52

3500 to w lidlu na kasie dostają

jurek
@kamil 06.01.2019 21:08

W takim razie od jakiej kwoty okolo zaczynają sie widełki na najniższym stanowisku?

Anonim
@jurek 06.01.2019 21:38

Stażyści w UBS zarabiają więcej niż 3500 miesięcznie, wiec na normalnym stanowisku na pewno jest jeszcze więcej

Kraksa

Witam. Jakie jest wynagrodzenie w dziale Financial Reporting, w stanowisku Data Analyst, Payments Screening Specialist, Treasury Analyst, HR ? I drugie pytanie jeżeli mam 3 letnie doświadczenie w bankowości korporacyjnej to czy za to samo stanowisko dostanę więcej niż osoba z mniejszym doświadczeniem? Od razu przyjmują mnie jako A0, a nie EE (nie znam dobrze tych ranków, ale chyba A0 jest zaraz po EE, i ile dobrze kojarzę)? Po trzecie, gdzie w ogłoszeniu pisze na jakim ranku będę, czy EE czy wyższym? Wtedy jest dopisek 'Senior/Specialist" po nazwie stanowiska? Niestety nie bardzo się orientuję w tym.

Coma
@Kraksa 22.12.2018 19:09

Praktycznie w żadnej ofercie pracy w korporacji nie dowiesz się z samego ogłoszenia jaki to jest rank. Zazwyczaj to jest tylko widoczne dla 'internali'. Musisz spytać się rekruterki, ale i tak nie ma gwarancji, że ci powie lub że dostaniesz taki jaki był oryginalnie w ogłoszeniu (widoczny wewnętrznie) - np. gdy zażądasz znacznie mniej niż widełki to nie opłaca im się dawać ci wyższego ranku (i na odwrót).

Kraksa
@Coma 02.01.2019 11:08

Czyli dobrze rozumiem? Jest ogłoszenie do danego departamentu (jakiegoś teamu) i moje kwalifikacje, doświadczenia i to ile sobie "krzyknę" będą determinować czy będę na wyższym czy na niższym stanowisku (jeśli mnie przyjmą), tak? A jakie są widełki na tym drugim ranku? od 7- 12 tys??? gdzieś coś takiego słyszałam

Joe123

Słyszałem, że bardzo cięzko jest się dostać do UBS, chodzi mi o działy związane z finansami. To prawda? Jaka jest rozmowa rekrutacyjna do UBS, trudne są pytania?

nick1234

Moim zdaniem jest to korpo dla ludzi, którzy nie liczą na dynamiczną karierę i wyzwania, a bardziej cenią sobie stabilność. Na plus wyróżnia się HR, na minus brak szkoleń (które miały być w moim dziale) i niekiedy pozorowanie przez współpracowników pomocnej postawy. U mnie sporo osób robiło nadgodziny, wyczuwalny strach przed wizją przeniesienia kolejnych teamów do Indii, ale pieniądze naprawdę godne, patrząc na ogólne realia rynkowe poza korpo. Jeżeli ktoś ma realne szanse na rozwój w nie-korporacji (nawet za o wiele mniejsze pieniądze), to moim zdaniem nie ma sensu siedzieć w takiej firmie za długo, chyba że ktoś widzi siebie przed dwoma monitorami przez wiele wiele lat. Jeżeli ktoś marzy o zaczęciu kariery w korpo, to UBS wydaje się w miarę przyjemnym środowiskiem.

świeżo po studiach
@nick1234 31.07.2017 15:56

Czy mogę zapytać, czemu HR na plus się wyróżnia ? akurat szukam pracy na tym stanowisk i jestem Ciekawa Twojego zdania :) czy wiesz może jakie są widełki na tym stanowisku?

Chloe

Żenująca rozmowa rekrutacyjna, niekompetentna Pani prowadząca rozmowę, która nie wiedziała nawet jakiego stanowiska dotyczy rozmowa.

Janusz
@Chloe 24.07.2018 07:57

Potwierdzam. Brak nawet jakiejkolwiek odpowiedzi po rozmowie telefonicznej.

Jay
@Janusz 08.08.2018 14:46

To znaczy, że po prostu byłeś cienki i słabo wypadłeś podczas 1szego etapu rekrutacji czyli wstępnej rozmowy telefonicznej, dlatego rekruter nie zaproponował ci spotkania z managerem - ja taką informację dostałem jeszcze w trakcji 1szej rozmowy z rekruterką i rzeczywiście mail z propozycją spotkania przyszedł 2 dni później, a aplikowałem na stanowisko managera I stopnia.

kandydat
@Jay 12.08.2018 09:39

przejść do drugiego etapu, czyli rozmowy w siedzibie ,to nie jest żaden wyczyn. Przez telefon rozmawiasz z jaką dziewoją z hr po socjo.

Alicja

@as, rozumiem, czasami jednak zdarza się, że pracodawcy powiadamiają kandydatów o zarobkach np. podczas drugiego etapu rekrutacji.

as
@Alicja 17.03.2017 08:48

Oferte dostaje sie po wszystkich etapach rekrutacji a nie przed 2 etapem rekrutacji jak wynika z Twojego komentarza do mojego :)

as
@Alicja 17.03.2017 08:48

Odnosnie zarobkow w IT to jest calkiem spoko w porownaniu do konkurencji. Ludzie na najnizszym ranku potrafia zarabiac ponad 10 brutto. Mowimy o ranku EE czyli najnizszym z mozliwych. Choc nie znaczy ze na EE sa same nie kompetentne osoby o malym doswiadczeniu. Bo to nie prawda. Poprostu dla UBS jest sie szeregowym pracownikiem o najnizszej wartosci wg ranka.

Carl
@as 29.03.2017 18:55

Najpierw to sprawdz sobie jak sie pisze "nie" z innymi slowami. Dwa, UBS nie placi po 10k na EE nawet w IT, choc chyba tylko IT w UBS jest oplacane "na poziomie", ale gdyby nie to zaden programista by tutaj nie przyszedl. W finansach i HR nawet na wyzszych rankach 10k nie ma, bo niby za co maja tyle placic, za klikanie - ?, za telefonowanie do kandydatow - ?

as
@Carl 02.04.2017 20:05

Fakt nieprawda sie pisze razem , dzieki za uwage. Odnosnie zarobkow ze niby UBS nie placi w IT 10 K brutto na EE, no coz moge powiedziec. Napisalem juz wczesniej jak nie wierzysz to trudno. Wcale mi to nie przeszkadza.

Msrk
@Carl 02.04.2017 20:05

Boże, tylko bałwan, totalny ignorant i osoba niekompetentna w temacie mogła napisać tyle bzdur w jednej wiadomości. Jeśli nie wiesz (a nie masz zielonego pojęcia, bo i skąd), co oznacza praca w HRach, w szczególności w rekrutacji, to błagam, z-a-m-i-l-c-z.

Aa
@as 06.06.2017 19:29

Rank EE ma widełki do ok 7k brutto wiec wiesz, od 7k do 10k to AO...

aaa
@Msrk 15.11.2017 23:50

to co niby takiego robicie?

kandydat
@Msrk 15.11.2017 23:50

Poziom kultury tego komentarza jest wprost proporcjonalny do poziomu kultury piszącego. Te dziewczynki z hr, to z reguły po jakiejś socjo czy innej pedagogice w wyższej szkole w brzezi. najlepiej sam/a zamilcz

kandydat

Nie polecam. P. Nie szanują czyjegoś czasu. Pierwsza rozmowa przez telefon, pytania nic nie wnoszące, o hobby . Pani z wrocławia wyraźnie znudzona swoimi obowiązkami. Na rozmowie dwie osoby, jedna wiek koło 20 (?), druga Pani to manager (z angielskim na poziomie b1 wg mnie). Nawet nie wiedziała o certyfikacie CAE, mimo że rekrutuje ludzi do korpo (serio??). Poziom tych osób był zatrważający. Gdy zadałam pytania kiedy przewidziane jest rozpoczęcie pracy na tym stanowisku, panie oczy na mnie, jakbym zapytała czy środowiskiem naturalnym chomików jest sklep zoologiczny. Generalnie one nie wiedzą, tylko hr. Minus za to, że nie dali odpowiedzi zwrotnej . Po dwóch miesiącach przyszedł mail wygenerowany automatycznie Dziewczynki z hr- nie przemęczajcie się aż tak. Każdy wie że nic nie robicie.. Wielkie panie po socjo w wyższej szkole w brzegu. śmiech na sali.

K

Czy mógłby ktoś powiedzieć jak wygląda praca w dziale KYC? Excel na jakim poziomie wymagany?

Nick nacks
@K 08.12.2018 21:47

Nie ma tam pracy w excelu wcale, za to każdy oczekuje ze po przyjściu do domu będziesz kończyć swoje kejsy, space jest najbrzydszy w całym budynku, brakuje biurek dla ludzi, monitory widziały chyba jeszcze budowę tego business parku, systemy się wieszają i każdy wini Ciebie za to :)

sidgj

Jak wyglądają podwyżki w dziale IT?

fdg
@sidgj 17.12.2018 16:36

tak jak kazdym innym dziale, brak

Gosc

Czy ktoś może powiedziec cos o stanowisku compliance screening specjalist? Czy jest opcja na przynajmniej 5 k do reki? W ogloszeniu jest mowa o różnych zmianach, wiecie moze jak to wygląda ?

Rtrt
@Gosc 03.12.2018 10:42

Podbijam. Moglby ktos tez powiedziec ile osoba z rocznym doswiadczeniem moze cgciec na start?

Żaba

Czy ktoś rekrutował na stanowisko audytora wewnętrznego?

peter

Witam, mam pytanie o pracę w UBS, czy z jez. ang. B2+ oraz doświadczeniem w innym korpo są szanse na pracę w tej firmie? Jaka jest podstawa plus minus oczywiście na najniższym stanowisku? dziękuję z góry za każdą informację!

ppp
@peter 17.11.2018 19:10

Myślę, że wystarczy. Podstawa nie zależy tylko od ranku, ale także od zespołu.

nikolo
@ppp 17.11.2018 21:47

Ok a jaka jest minimalna podstawa?

ppp
@nikolo 20.11.2018 22:36

Zależy od teamu

ilona15
@ppp 23.11.2018 18:52

Dobrze a sa teamy typu audit, accounting ? Da sie na początek osiągnąć 4k brutto?

kk
@ilona15 27.11.2018 22:17

4k to teraz w lidlu płacą na kasie.

kk
@ilona15 27.11.2018 22:17

napisz na llllllukasz@o2.pl

łukasz
@kk 01.12.2018 21:06

Ok czyli jak rozumiem wiecej? pytam, bo w niektórych korpo na start góra 3,5k brutto

Aplikant

Bylem na rozmowie w UBS Zabierzów i rozmowa poszla dobrze (tak mi sie wydaje). Mieli mi dac znac do 2 tygodni co i jak. Juz jest ponad miesiac i nic. Fajne podejscie do aplikantow

Bbb
@Aplikant 30.10.2018 11:28

Zawracanie glowy

kk
@Aplikant 30.10.2018 11:28

"tak mi się wydaje"

Kamil

Witam. Mam pytanie o dział KYC - czy warto tam aplikować? Jakich wynagrodzeń można się spodziewać? Czy jest jakiś dojazd bezpośredni z Krakowa?

Jula
@Kamil 05.10.2018 20:21

Słyszałam, ze tam sporo nadgodzin. To prawda?

TakiJeden
@Jula 13.10.2018 12:33

Prawda. Choć nikt cię do nadgodzin przymuszał nie będzie i wszystkie są płatne bądź do odbioru (do wyboru pracownika). Ogólnie w tym dziale wymagana jest duża odporność na stres bo roboty jest za dużo a proces podobno najbardziej skomplikowany w Krakowie. Plus jest taki że jak poradzisz sobie w UBS to poradzisz sobie wszędzie.

już nie ubs
@Jula 13.10.2018 12:33

sporo? to mało powiedziane, nie ma dnia żebyś nie siedziała po godzinach. przyjeżdżasz rano, pracujesz do wieczora, jedziesz do domu się przespać i jutro to samo. niektórzy jeszcze w weekendy. zero czasu na życie.

axel
@Kamil 05.10.2018 20:21

Ogromny chaos i spora rotacja. Nie warto tracić nerwów.

Marek

Jakiś czas temu zadzwonili do mnie z UBS (~miesiąc) po złożeniu CV. Trafili w zły okres (urlop itp) nie byłem zupełnie przygotowany i poprosiłem o przełożenie rozmowy. Pani nalegała i wymusiła rozmowę za 2 dni (bo musi dać odpowiedz do managera), nie mogłem w tym czasie się przygotować i rozmowa wyszła słabo - po rozmowie nawet brak odpowiedzi.

Inka

Aplikowałam na staż. Tydzień temu miałam rozmowę telefoniczna. Powiedziano mi, ze po ocenie manager da mi odwiedź czy zakwalifikowana jestem do kolejnego etapu. Odpowiedzi po tygodniu brak. Co robić?

Bartek
@Inka 17.10.2018 21:46

Mam to samo. Wyjaśniło się coś u Ciebie ?

Q
@Bartek 26.10.2018 15:14

Dostałem prace w inne korpo

Bartek
@Q 26.10.2018 19:08

Ale w ogole się nie odezwali ?

Wee
@Bartek 29.10.2018 10:27

Nie. Korpo w Krakowie nie brakuje. Pewnie chodziło o dostępność (nie miałem 40h tygodniowo). Inne korpo biorą w ciemno

Alicja

@qqq nie jestem pracownikiem UBS Service Centre, ani nie jestem z tą firmą w jakikolwiek sposób związana. Jestem moderatorem tego forum. Do moich zadań należy między innymi informowanie o aktualnie prowadzonych rekrutacjach. Jest to ułatwienie dla wielu osób, które zaglądają na Gowork w poszukiwaniu ofert pracy.

qqq

@Alicja (usunięte przez administratora) czemu moderujesz tutaj jako przedstawiciel HR z UBS, ilość ciągłych rekrutacji raczej nie świadczy dobrze o firmie a po wpisach widać ze UBS nie szanuje pracowników i szuka pracownika za miskę ryżu !!!!! (usunięte przez administratora) zajmuj sie rekrutacją a nie wybielaniem waszej patologii i rynsztokowej kultury bo ludzi nie da się oszukać i wszyscy wiemy jaki poziom jest tam prezentowany,widać to po ilości wpisów opisujących waszą "korporacyjną kulturę" - polak polakowi jak zawsze zorganizuje ładne piekiełko

A
@qqq 08.10.2018 11:41

To, że nie poszło ci na rozmowie, nie upoważnia cię do oczerniania firmy. Pracuję w UBSie od lat i zarówno zarobki jak i kultura pracy jest na wysokim poziomie.

Pracownik UBS
@A 09.10.2018 20:30

Dokładnie. Frustraci przychodzą wylać swoje żale i doszukują się spisków, bo im nie poszło. Ta Alicja to nic innego jak bot (ew. pracownik) GoWork zadający ogólnikowe pytania żeby pobudzać rozmowę, a nie żaden pracownik HR UBS. Jak wejdziecie np. na opinię Shella, to tam to samo robi bot Edyta :)

:)

Czy moze ktos sie wypowiedziec na temat Investment Bank Broker Review Specialist? jakie zarobki?atmosfera?

prawda

UBS to tania siła robocza a polak polakowi nie da zarobić dlatego koncerny zachodnie dobrze o tym wiedzą i przenoszą tutaj swoje biznesy a polacy sami sobie zgotują piekiełko i nie dadzą sobie zarobić a zyski będzie generowała taka firma która zarabia na polskim oszołomstwie i zawiści ciężkie miliony lub miliardy a polacy ładnie sobie zrobią plantację bawełny i wszyscy zadowoleni bo polacy kochają zawiść i robienie sobie po górkę i jak się komuś gorzej powodzi i pracodawca bo ładnie trzepie kasę na oszołomach - gratulacje dla narodu :)

aaa
@prawda 06.10.2018 11:52

Co ty pieprzysz? Minimalna pensja w UBSie jest sporo większa od "średniej krajowej". A na wyższych rankach to są wielokrotności średniej krajowej.

Alicja

Na dużym portalu służącym do publikowania ofert pracy znalazłam wiele aktualnych, zamieszczonych przez UBS Service Centre. Do oddziału w Krakowie poszukiwane są osoby zainteresowane podjęciem zatrudnienia na poniższych stanowiskach: Junior Data Quality Analyst (Evidence Lab) Business Analyst (Evidence Lab) Web Scraping Engineer (Evidence Lab) Junior Web Researcher (Evidence Lab) HR Business Intelligence Developer Marketing Data Analyst Data Analyst / Data Scientist Business Management Analyst System Analyst – Software Engineering IT Risk Reporting Specialist Regulatory Data Analyst Senior Java Developer in Agile Team Financial Entity Controller KYC Maintenance Analyst Project Management Coordinator IT Project Managment Officer (PMO) Reconciliation Specialist Project Management Office Specialist Finance Analyst (GWM CFO Advisory) Tax Onboarding Analyst Compliance and Operational Risk Specialist IT Project Manager Data Specialist (Evidence Lab) Internship in Swiss HR Operations Team HR Operation Specialist with Spanish Financial Reporting Specialist Będziecie brać udział w aktualnej rekrutacji? Które stanowiska Was interesują? Jeżeli odbędziecie rozmowę kwalifikacyjną, proszę byście nie zapomnieli podzielić się z nami swoimi spostrzeżeniami. Będą to cenne wskazówki dla osób, które będą próbowały swoich sił w przyszłości.

Lee.

Jak wygląda sprawa z dojazdem do UBS Zabierzow Business Park? Czy są jakieś pociągi lub autobusy?

Bruce
@Lee. 25.09.2018 21:52

Alicja

@anonymous forum służy do wymieniania się opiniami i informacjami dotyczącymi firm, pod kątem tego jakimi są pracodawcami. Nie korzystasz z niego właściwie, ponieważ nie jest to dobre miejsce do zamieszczania linków takich Twój. Proszę, zapoznaj się z regulaminem przed zamieszczeniem kolejnego wpisu: https://www.gowork.pl/regulamin

Konrad

Hej! Czytam i czytam wypowiedzi i nigdzie nie mogę znaleźć konkretów dotyczących zarobków w UBS w Krakowie. Czy może ktoś jasno podać przykłady ile płacą? ???? Dzięki

Rozczarowanie

Oceniam proces rekrutacji: poniżej jakiegokolwiek poziomu. Brak profesjonalizmu. Brak poszanowania do mojego czasu. Stracony czas, pieniądze i nerwy. Nie polecam!

Koszmar HR
@Rozczarowanie 14.06.2018 12:50

Mogę potwierdzić opinię. Proces rekrutacji to kiepski żart. Nieprzygotowani ludzie, którzy przychodzą na rozmowę z ciepłym CV dopiero co wyjętym z drukarki, głupie pytania potwierdzające że nawet nie rzucili na to okiem a co gorsza na niższym poziomie kompetencyjnym niż kandydat. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem w korporacji międzynarodowej. Już nawet małe polskie firmy odrobiły lekcje i rekrutują bardziej profesjonalnie.

WUBSDlaPieniedzy

Firma jest tragiczna, niekompetencja to drugie imię większości managerów i managerek, nakłanianie do nadgodzin etc. Jeżeli chcesz tylko zarabiać pieniądze i nie zależy ci na tym aby praca była dobrze wykonana, to jest ok. Ale licz się z tym że się nie rozwiniesz, a z dużym prawdopodobieństwem nabierzesz złych nawyków.

anonymous

Namawiam wszystkich absolwentów, aby nie dawali się upadlać centrom taniej siły roboczej zlokalizowanym w Polsce. Nie marnujcie czasu na szukanie pracy w tym kraju. Wyjeździe za granicę i tam zacznijcie godne życie. Bez żadnego doświadczenia może dostać pracę które zapewni wam godziwą płacę 2500-4000 b euro zamiast 2500-4000 b zł ? Tak! Kończyłem studia w Polsce i przeglądałem gowork z celu znalezienia opinii o każdej firmie do której aplikowałem i niestety większość opinii pokrywała się z rzeczywistością. Gdy odpowiecie rekruterowi, że wasze oczekiwania finansowe to 2000 zł to rzucą się na was jak hieny na padlinę. Te nisko kosztowe oddziały zostały stworzone, że dorabiać kosztem biednych polaków i w konsekwencji ich upodlić. Nie wierzcie w żadne zapewnienia o robieniu kariery o awansach a tym bardziej o podwyżkach, bo Polscy "managerowie" o tym nie decydują ile zarobicie. Oni dostają tabelki z centrali ile tania siła robocza w Polsce ma zarabiać. Nie dajcie się upodlić i szukajcie godnej pracy z godną płacą.

Prawda
@anonymous 01.07.2018 14:14

Łoo matko co za wylewanie zlosci, wielu ludziom jest zle we wlasnym kraju a wielu jest dobrze, skoro tak dobrze jest za granicą czemu tylu obcokrajowcow jest w Krk czy Wawie?

:-)
@anonymous 01.07.2018 14:14

Powiedz to tym tłumom ludzi z płd Europy, którzy walą do Krakowa drzwiami i okanami :-)

ABC
@anonymous 01.07.2018 14:14

To nieprawda. Są widełki płacowe, co naturalne. Ale nikt tu nie poluje na najtańszych pracowników i jeśli stawka mieści się w widełkach nikt nie stara się jej zbijać. Bywa że kandydat sam poda widełki i dostanie górną granicę lub wyżej. Z prostego powodu - kierownictwu dużo łatwiej dać wysoką rynkową pensję niż chwilę później dużą podwyżkę. I nikt tu nie chce pracować z ludźmi którzy smęcą po biurze że nie zarabiają tyle ile trzeba.

czlowiekpracy
@anonymous 01.07.2018 14:14

Rozumiem co piszesz. Większość Polaków nie zrozumie tego. Niewolnicy. Bez ambicji. Zero przedsiębiorczości. Tylko żerują na zagranicznych pracodawcach. Co My w Polsce mamy swojego Polskiego? Prawie że nic. Wstyd na cały świat.

workhard
@czlowiekpracy 24.07.2018 13:15

Troche pieprzysz jak potluczony. Pracowac trzeba.

employerfinance
@workhard 03.09.2018 12:24

Szkoda że w UBSie menagerowie są nie tacy jacy być powinni.

ta

Opinia dotyczy UBS we Wrocławiu Nie będę psioczyć na firmę, bo to zależy od upodobań - dla mnie to firma o bardzo korporacyjnym charakterze i ludzie tam pracujący bardzo dobrze to obrazują(usunięte przez administratora) Mnie nie odpowiada taka atmosfera. Dział HR, to jest jakaś samowolka i totalna abstrakcja (usunięte przez administratora)Dla mnie jedynym plusem tej firmy to zarobki. Ale tak jak mówię - co kto lubi. Chcę jednak wyraźnie przestrzec przed pracą w teamie zajmującym się Access Control w dziale Wealth Management (Wrocław). (usunięte przez administratora) w trakcie procesu rekrutacyjnego nie zostaliśmy poinformowani o pracy na zmiany i robimy co innego niż mieliśmy (okazało się, że to zwykły Service Desk). Team Leader, który jest jedyną osobą, która zostaje w teamie(usunięte przez administratora) Nie mam słów, żeby opisać absurdy, które się rozgrywają w teamie na co dzień, ale myślę, że fakt, że team leader został sam jest wystarczająco wymowny.

aaaaaa
@ta 08.02.2018 21:39

ponoć jest zmiana do 19:00 czy jeszcze dłużej? jak często te zmiany wypadały w grafiku? Czy managerka jest na miejscu w Polsce?

Ubs Wrocław
@aaaaaa 27.02.2018 20:01

Grafik zmienia się z dnia na dzień. Managerami są Janusze i Grazyny

Ubs Wroclaw

Przestrzegam wszystkich przed praca w UBS!!! Tak wyglada piekło: Agresywna komunikacja Nudna praca Patologia w zespole (wyzwiska, ataki, dyskryminacja, awantury, zastraszanie utratą pracy, mobing) Traktowanie Polaków jak idiotów Ludzie: dwie kategorie, Ci z wysoką kultura osobista (nieliczni), i menelstwo (prostackie zachowania, poniżanie - akceptowane przez Mgmt) Pracownik jest zerem liczy się klient/biznes Bardzo bardzo słaby Management ! Praca w każde święto państwowe w trybie zmianowym, co jest zatajane przed kandydatem Plusy: Wysokie wynagrodzenie Dobra lokalizacja biura (centrum) Praca w ubs we Wrocławiu to istny kosmos. Największe (usunięte przez administratora) w jakim byłam w korporacyjnym świecie. Łamanie praw pracowniczych jest norma. Kwestia priorytetów. Jesli ważna jest dla Ciebie kasa - idź śmiało! Z biegiem czasu priorytety się zmieniają. Ważne: zawsze zbierajcie feedback o mamagerze/liderze z którym macie rozmowę. Powodzenia

Magic Maggie

Hej:) Potrzebuję waszej pomocy, byłabym ogromnie wdzięczna za wasze rady/opinie odnośnie stanowisk jak: -Quantitative Risk Modeler – Statistical Risk Aggregation (corporate center) -Quantitative Risk Modeler – Stress Methodology -Business Analyst - Invoicing (Management and Business Support) Ile można zarobić na powyższych stanowiskach ? Czy brak doświadczenia w zarządzaniu ryzykiem/modelowaniu kapitału może być dużą przeszkodą w procesie rekrutacji? - Jak wygląda ogólna możliwość awansów/rozwoju.szkoleń w tej konkretnej firmie Bardzo proszę o odpowiedzi każda wasza wskazówka jest szalenie dla mnie znacząca i pomocna

done
@Magic Maggie 29.08.2018 20:10

Na stanowiska quant doświadczenia nie trzeba mieć, ale w zamian trzeba bardzo dobrze znać modele ekonometryczne do estymacji ryzyka od strony teoretycznej. Na niższe pozycje wystarczy mieć obtrzaskane te podstawowe.

Zostaw opinię o UBS Service Centre - Kraków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UBS Service Centre