UBS Service Centre

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 307 ocen.

UBS Service Centre
3 307 6 1

Opinie o UBS Service Centre

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UBS Service Centre

anonymous

Namawiam wszystkich absolwentów, aby nie dawali się upadlać centrom taniej siły roboczej zlokalizowanym w Polsce. Nie marnujcie czasu na szukanie pracy w tym kraju. Wyjeździe za granicę i tam zacznijcie godne życie. Bez żadnego doświadczenia może dostać pracę które zapewni wam godziwą płacę 2500-4000 b euro zamiast 2500-4000 b zł ? Tak! Kończyłem studia w Polsce i przeglądałem gowork z celu znalezienia opinii o każdej firmie do której aplikowałem i niestety większość opinii pokrywała się z rzeczywistością. Gdy odpowiecie rekruterowi, że wasze oczekiwania finansowe to 2000 zł to rzucą się na was jak hieny na padlinę. Te nisko kosztowe oddziały zostały stworzone, że dorabiać kosztem biednych polaków i w konsekwencji ich upodlić. Nie wierzcie w żadne zapewnienia o robieniu kariery o awansach a tym bardziej o podwyżkach, bo Polscy "managerowie" o tym nie decydują ile zarobicie. Oni dostają tabelki z centrali ile tania siła robocza w Polsce ma zarabiać. Nie dajcie się upodlić i szukajcie godnej pracy z godną płacą.

ABC
@anonymous 01.07.2018 14:14

To nieprawda. Są widełki płacowe, co naturalne. Ale nikt tu nie poluje na najtańszych pracowników i jeśli stawka mieści się w widełkach nikt nie stara się jej zbijać. Bywa że kandydat sam poda widełki i dostanie górną granicę lub wyżej. Z prostego powodu - kierownictwu dużo łatwiej dać wysoką rynkową pensję niż chwilę później dużą podwyżkę. I nikt tu nie chce pracować z ludźmi którzy smęcą po biurze że nie zarabiają tyle ile trzeba.

A

Jaka średnia wieku na stanowisku hr advisor? Jest szansa na dostanie się dla osoby przed 40stka która dopiero zaczyna przygodę z centrum usług wspólnych (wczesniej pracowala w budżetowce)? Oczywiście świetny angielski

Alicja

@anonymous Twój wpis jest bardzo ogólny i stanowi podsumowanie tego, jak według Ciebie wygląda rynek pracy w Polsce. Natomiast wątek, w którym się wypowiedziałeś, dotyczy pracy w UBS Service Centre. Czy masz jakiekolwiek doświadczenia związane z tą firmą? Jeśli tak, to podziel się nimi tu na forum. Taki komentarz będzie wartościowy dla osób, które chciałyby podjąć współpracę z tym konkretnym pracodawcą.

Abc

Można prosić jakieś informacje na temat działu Customer Due Diligence w Krakowie? Duże ciśnienie? Atmosfera w porządku? No i zarobki mniej więcej jakiego rzędu? ;-) Z góry dziękuję!

Alicja

@zugzwang, zazwyczaj firmy wymagają znajomości języka angielskiego, a czy wiesz może, aby firma UBS organizowała kursy językowe, gdzie można jeszcze udoskonalić swoje umiejętności? Może pracodawca zapewnia jakieś inne szkolenia? Jeśli wiesz coś na temat innych potrzebnych kwalifikacji, daj proszę znać.

omi

Cześć, Czy wiecie może jaki realnie poziom języka angielskiego jest potrzebny i sprawdzany w UBS na stanowiska typu Project Manager i PMO (Project Management Officer)?

zugzwang
@omi 17.06.2018 01:35

W kazdym korpo na tego typu stanowiskach jest wymagany dobry i płynny angielski. PM to w koncu rola glownie komunikacyjna (nie ujmujac nic PM)

Alicja

@Rozczarowanie, podaj proszę więcej szczegółów na ten temat, wspominasz, że nie był poprowadzony rzetelnie, ale nie argumentujesz, dlaczego tak uważasz. Na pewno informacje o rekrutacji będą ważne dla innych starających się o zatrudnienie. @UBS Wrocław, jakie dokładnie stanowiska Cię interesują? Zarobki są z pewnością zależne od zajmowanej posady oraz doświadczenia. Czy już aplikowałeś do firmy?

UBS Wrocław

UBS Wrocław jakie zarobki na start bez doświadczenia? jakie minimalne zarobki? nie mówię o IT specjalistach

Rozczarowanie

Oceniam proces rekrutacji: poniżej jakiegokolwiek poziomu. Brak profesjonalizmu. Brak poszanowania do mojego czasu. Stracony czas, pieniądze i nerwy. Nie polecam!

Alicja

@aga, czy przesyłałaś już do firmy swoją aplikację? Może masz za sobą rozmowę kwalifikacyjną? Informacje o procesie rekrutacji mogą okazać się istotne. Na co mają się przygotować inni potencjalni kandydaci? @Mati, z kontekstu Twoich wypowiedzi rozumiem że pracujesz w firmie,ale nie widzę komentarza od Ciebie który zawierałby pełną opinię jak Ci się tam pracuje. Czy mógłbyś jakiś zamieścić?

aga

Czesc! a jakie dzialy polecacie w UBS? warto aplikowac na reporting specialist w PMO?

Matt

Hej, jak wygląda background check w trakcie rekrutacji? Jest przeprowadzany czy wystarczy zaświadczenie o niekaralności?

Mati
@Matt 24.02.2018 09:39

Zaswiadczenia o niekaralnosci nie potrzeba, od 2015. Jest cisnienie na transfer do Indii, nie ma znaczenia kto pracuje. Mam w teamie 2 osoby z “zawiasami” (wyrok w zawieszeniu) i nikogo to nie obchodzi, nikt tego nie sprawdzal. Jak robisz taski na czas to nikt w kartoteke nie patrzy, bo po co?

Michal

W IT pracuje od 96r, jestem specjalista, nie interesuje mnie managerowanie. Wiekszosc kariery spedzilem na zachodzie. Praca w UBS ma sporo zalet i jedna znaczaca wade, ktora uniemozliwia tam prace w dluzszym terminie. Jest to kadra manadzerska. Skad oni biora tych amatorow? Wyjatki gina w morzu ignorancji. Powstaje chaos i sztuczny ped do nikad. Interesujace projekty zamieniaja sie w polityczne szranki i konkury. Mozna trafic na rozsadnego managera, ale nie trwa to dlugo, bo rotacja jest znaczaca. Jak nie zmiana projektu to zmiana struktury, jak nie struktury to ciecia kosztow. Polecam dla tych co lubia raczej robic, a nie zrobic i maja dobry zoladek.

Mati
@Michal 08.02.2018 23:19

Zacznijmy od tego, ze podczas imprezy z okazji 10-cio lecia Ubs w Polsce, zostalo jasno powiedziane, ze biuro tutaj zostalo utworzone tylko po to, zeby ogarnac projektu i przekazac je do Indii. Zaden rozumny manager nie kieruje polakami, bo to strata czasu i pozycja bez przyszlosci. Ci managerzy maja tylko kontrolowac polakow i nic wiecej

Fin

Czy ktoś z was rekrutował się na staż w tym roku lub lewel a1 w finansach i mógłby powiedziec jak wygląda rekrutacja ??

Nolte

Hej, pracuje tam od niecały pól roku, wszytko ok, ale atmosfera w pracy kiepska..., ludzie są poj... konkurencja, ochrana informacji osobistej, .. nie wiem o co chodzi ale z teściową mam więcej zabawy. Reszta nie mogę narzekać, dobrze płacą, szkolą, siedzi się, i nie potrzebny ok, 8,5 godzin, do 9, tak dla sportu... dobra ! przy rozmowy to miły, panie z HR ok, i do tego mam doswiadczenia bo , dułg szukałem w 2017... CH2M-Jakobs .. taki numery potrafią powiedzieć ze mój telefon jest przepusty, bo przecież zadzwonili... AON tak samo...

Alicja

@anonymous, a czy możesz powiedzieć coś więcej o samej pracy? Zarobki są dość istotne, jednak liczy się także atmosfera w firmie, co o niej sądzisz? Czy nowo zatrudnione osoby mogą liczyć na umowę o pracę? Czy pracodawca zapewnia wszystkie niezbędne narzędzia? @ml, czy jesteś zainteresowany zatrudnieniem w firmie? Może już aplikowałeś? Jeśli tak, napisz proszę kilka słów o procesie rekrutacji.

anonymous

https://www.signifytechnology.com/jobs/principle-big-data-slash-scala-engineer Salary: £80,000 czyli ~390.000 pln rocznie = 32500 zł brutto miesięcznie.

Magda_32

- przed rozmowa warto zapytać czy kierownikiem będzie Polak - w firmie pracuje dużo ludzi ze wschodu czytaj z Ukrainy co daje do myślenia - warto mieć na pismie potwierdzone to o czym się rozmawia, żeby później nie być nie milo zaskoczonym - a najlepiej pytac o Opinie offline tych którzy już nie pracują w tej firmie

ml
@Magda_32 25.05.2018 09:25

mozesz powiedziec cos wiecej? Z tego co piszesz, obraz Firmy nie przedstawia sie w dobrym swietle.

Alicja

Wiele pytań ostatnio się tu pojawiło, czy na forum są pracownicy, którzy mogą na nie odpowiedzieć? Liczymy na prawdziwe opinie! @x, z pewnością zarobki zależą w głównej mierze od tego, na jakie stanowisko będziesz aplikować. Czy przesyłałeś już swoje CV? Może masz za sobą pierwszy kontakt z pracodawcą? Możecie powiedzieć, czy istnieje opcja pracy zdalnej? Jak z benefitami pozapłacowymi?

kk

Na jaką podwyżkę % można liczyć przy awansie na AD?

student

Jakie perspektywy dla studentów/absolwentów finansów? Jest możliwość szkoleń/ rozwoju ? Czy teamy są międzynarodowe, czy większość to Polacy ?

x

Jakie zarobki z językiem niemieckim?

Deis

Czy ktos wie jak wyglada praca w Group Internal Audit (GIA)? Duzo jest wyjazdow? Placa za nadgodziny? Jaka jest atmosfera w zespole i czy wynagrodzenie jest wyzsze niz w innych dzialach? Dzieki!

Alicja

@anonymous, może najlepiej byłoby zapytać u źródła? Myślę, że to najlepsze miejsce informacji. @Adam, widziałam, że byłeś zainteresowany pracą w UBS Service Centre. Zdecydowałeś się aplikować? A może już pracujesz w tym miejscu? @Bart, a czy Ty pracujesz w UBS Service Centre? Jak oceniasz tego pracodawcę i warunki, które oferuje?

Małgorzata

Cześć, po jakim czasie od wysłania aplikacji można spodziewać się telefonu z działu rekrutacji? Jak wygląda pierwsza rozmowa i czy można się do niej jakoś konkretnie przygotować? Dziękuję z góry za informacje :)

altostratus
@Małgorzata 08.05.2018 14:21

nie ma reguły, może być następny dzień (jak z polecenia, znajomy w recruitment teamie itp), może być i po paru miesiącach, miałem oba scenariusze, pierwsza rozmowa zazwyczaj sprawdza angielski i wymagania finansowe, dopiero potem jest techniczna, z kims z docelowego zespolu, ale jak wczesniej, bywa roznie i nie musi byc konkretnie w tej kolejnosci

anonymous

Przyjmują tam na staże ? Bo nikt tego tematu nie porusza więc nie wiem czy to w ogóle jest możliwe się tam dostać na staż

Adam

Ile teraz płacą osobie z 3 letnim doswiadczeniem w bankowosci korporacyjnej?

anonymous
@Bart 03.05.2018 13:02

A jak wygląda rozmowa telefoniczna, jakieś szczególne pytania?

kaletnik

Witam W żadnej z firm z którymi miałem okazje przechodzić proces rekrutacji nie maiłem tka żenującej sytuacji jak z UBS-em.Na moich studiach była to firma polecana to się zaraz po nich zgłosiłem. Pierwsza rozmowa , przy której umówiliśmy się na ten pierwszą główną merytoryczną spoko. Ale już podczas jej już było kręcenie nosem na moją propozycje zarobków i na moje umiejętności. Jakie było moje zdziwienie gdy następnego dnia rekruterka wysyła maila ,że ona dodzwonić się do mnie nie może , wszyscy mogli tylko ona biedna nie. Próbowałem coś pozmieniać w telefonie , telefon zmieniłem nic. Aplikowałem jeszcze na kilak innych etatów u nich , bezskutecznie. A ostatnio próbowałem wysłać do nich aplikacje to otrzymuje powiadomienie: Your account has been temporarily locked. Please try again later. Żenada!

MarianekZwanyTadeuszem
@Prawda 27.03.2018 21:46

Bzdury piszesz, w Ubs 9/10 managerow z Uk lub Ch ma mniejsza wiedze niz EE zatrudnieni w Pl. a poza tym teraz biora kazdego, nawet nie sprawdzaja kartoteki kryminalnej. Im mniej powiesz w kwestii zarobkow to Twoja szansa rosnie - 3 teamy wokol mojego i moj zatrudnia wg takiego klucza. W Ubs Pl tylko najprosze aktywnosci sa outsourceowane, core Ubs to Uk i Ch

Sisi

Hej, czy ubs robi background screening kandydatòw, i jeżeli tak to jak on wygląda i na którym etapie jest robiony?

AC
@Sisi 24.02.2018 09:37

Tak, jak zdecydują się, że chcą Cię zatrudnić. Musisz wyrazić zgodę na to.

Ola

Czy ktos moze zdradzic ile czekaliscie na odp po wizycie w siedzibie?

AC
@Ola 21.06.2017 12:27

Ja dostałam błyskawicznie info. O 13 skończyłam rozmowę w biurze, a o 16.30 zadzwoniła do mnie rekruterka, że dostałam się do kolejnego etapu i następnego dnia miałam call'a z szefowa ze Szwajcarii. Dzień później dostałam info, że chcą mnie zatrudnić. Myślę, że to zależy od szefostwa i teamu ;))

Zostaw opinię o UBS Service Centre - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UBS Service Centre