UBS Service Centre

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 314 ocen.

UBS Service Centre
3 314 6 1

Opinie o UBS Service Centre

Alicja

@qqq nie jestem pracownikiem UBS Service Centre, ani nie jestem z tą firmą w jakikolwiek sposób związana. Jestem moderatorem tego forum. Do moich zadań należy między innymi informowanie o aktualnie prowadzonych rekrutacjach. Jest to ułatwienie dla wielu osób, które zaglądają na Gowork w poszukiwaniu ofert pracy.

docxent

Witam wszystkich. Co prawda nie pracowałem w tej firmie (a jedynie brałem udział w procesie rekrutacyjnym do niej) - to mimo wszystko postanowiłem napisać swoją opinię. Podczas rekrutacji dowiedziałem się iż poszukują kilkunastu osób do nowego projektu. Ostatecznie do pracy się "nie załapałem". Uznałem, że po prostu znaleźli kogoś z większym doświadczeniem i/lub mniejszymi wymaganiami finansowymi... mniejsza o to. W każdym razie - gdy w jednej ze swoich byłych prac usłyszałem, że ja (tj. osoba mająca 4 lata doświadczenia w branży IT) zostałem wyceniony na... 3000 PLN netto (XD), a w innej pracy usłyszałem że 4500 PLN netto to są "bardzo dobre zarobki" - to nie wiedziałem czy mam zwyzywać swojego rozmówcę czy zaśmiać mu się prosto w twarz... i baaardzo poważnie myślę nad tym aby p******ąć tą branżę i zatrudnić się w pewnej firmie, gdzie nie są wymagane właściwie żadne kwalifikacje - a lekką ręką można zarobić te 2500 PLN netto (albo i 3000 - przy pracy 6 dni w tygodniu.) Nawet z taką stawką można jakoś zorganizować zakup nowego auta średniej klasy (bo taki mam plan na najbliższą przyszłość.) Pozdrawiam :)

qqq

@Alicja Alicja czemu moderujesz tutaj jako przedstawiciel HR z UBS, ilość ciągłych rekrutacji raczej nie świadczy dobrze o firmie a po wpisach widać ze UBS nie szanuje pracowników i szuka pracownika za miskę ryżu !!!!! ALicjo zajmuj sie rekrutacją a nie wybielaniem waszej patologii i rynsztokowej kultury bo ludzi nie da się oszukać i wszyscy wiemy jaki poziom jest tam prezentowany,widać to po ilości wpisów opisujących waszą "korporacyjną kulturę" - polak polakowi jak zawsze zorganizuje ładne piekiełko

A
@qqq 08.10.2018 11:41

To, że nie poszło ci na rozmowie, nie upoważnia cię do oczerniania firmy. Pracuję w UBSie od lat i zarówno zarobki jak i kultura pracy jest na wysokim poziomie.

Pracownik UBS
@A 09.10.2018 20:30

Dokładnie. Frustraci przychodzą wylać swoje żale i doszukują się spisków, bo im nie poszło. Ta Alicja to nic innego jak bot (ew. pracownik) GoWork zadający ogólnikowe pytania żeby pobudzać rozmowę, a nie żaden pracownik HR UBS. Jak wejdziecie np. na opinię Shella, to tam to samo robi bot Edyta :)

:)

Czy moze ktos sie wypowiedziec na temat Investment Bank Broker Review Specialist? jakie zarobki?atmosfera?

Alicja

Na dużym portalu służącym do publikowania ofert pracy znalazłam wiele aktualnych, zamieszczonych przez UBS Service Centre. Do oddziału w Krakowie poszukiwane są osoby zainteresowane podjęciem zatrudnienia na poniższych stanowiskach: Junior Data Quality Analyst (Evidence Lab) Business Analyst (Evidence Lab) Web Scraping Engineer (Evidence Lab) Junior Web Researcher (Evidence Lab) HR Business Intelligence Developer Marketing Data Analyst Data Analyst / Data Scientist Business Management Analyst System Analyst – Software Engineering IT Risk Reporting Specialist Regulatory Data Analyst Senior Java Developer in Agile Team Financial Entity Controller KYC Maintenance Analyst Project Management Coordinator IT Project Managment Officer (PMO) Reconciliation Specialist Project Management Office Specialist Finance Analyst (GWM CFO Advisory) Tax Onboarding Analyst Compliance and Operational Risk Specialist IT Project Manager Data Specialist (Evidence Lab) Internship in Swiss HR Operations Team HR Operation Specialist with Spanish Financial Reporting Specialist Będziecie brać udział w aktualnej rekrutacji? Które stanowiska Was interesują? Jeżeli odbędziecie rozmowę kwalifikacyjną, proszę byście nie zapomnieli podzielić się z nami swoimi spostrzeżeniami. Będą to cenne wskazówki dla osób, które będą próbowały swoich sił w przyszłości.

prawda

UBS to tania siła robocza a polak polakowi nie da zarobić dlatego koncerny zachodnie dobrze o tym wiedzą i przenoszą tutaj swoje biznesy a polacy sami sobie zgotują piekiełko i nie dadzą sobie zarobić a zyski będzie generowała taka firma która zarabia na polskim oszołomstwie i zawiści ciężkie miliony lub miliardy a polacy ładnie sobie zrobią plantację bawełny i wszyscy zadowoleni bo polacy kochają zawiść i robienie sobie po górkę i jak się komuś gorzej powodzi i pracodawca bo ładnie trzepie kasę na oszołomach - gratulacje dla narodu :)

aaa
@prawda 06.10.2018 11:52

Co ty pieprzysz? Minimalna pensja w UBSie jest sporo większa od "średniej krajowej". A na wyższych rankach to są wielokrotności średniej krajowej.

Kamil

Witam. Mam pytanie o dział KYC - czy warto tam aplikować? Jakich wynagrodzeń można się spodziewać? Czy jest jakiś dojazd bezpośredni z Krakowa?

Jula
@Kamil 05.10.2018 20:21

Słyszałam, ze tam sporo nadgodzin. To prawda?

Alicja

@as, rozumiem, czasami jednak zdarza się, że pracodawcy powiadamiają kandydatów o zarobkach np. podczas drugiego etapu rekrutacji.

as
@Alicja 17.03.2017 08:48

Oferte dostaje sie po wszystkich etapach rekrutacji a nie przed 2 etapem rekrutacji jak wynika z Twojego komentarza do mojego :)

as
@Alicja 17.03.2017 08:48

Odnosnie zarobkow w IT to jest calkiem spoko w porownaniu do konkurencji. Ludzie na najnizszym ranku potrafia zarabiac ponad 10 brutto. Mowimy o ranku EE czyli najnizszym z mozliwych. Choc nie znaczy ze na EE sa same nie kompetentne osoby o malym doswiadczeniu. Bo to nie prawda. Poprostu dla UBS jest sie szeregowym pracownikiem o najnizszej wartosci wg ranka.

Carl
@as 29.03.2017 18:55

Najpierw to sprawdz sobie jak sie pisze "nie" z innymi slowami. Dwa, UBS nie placi po 10k na EE nawet w IT, choc chyba tylko IT w UBS jest oplacane "na poziomie", ale gdyby nie to zaden programista by tutaj nie przyszedl. W finansach i HR nawet na wyzszych rankach 10k nie ma, bo niby za co maja tyle placic, za klikanie - ?, za telefonowanie do kandydatow - ?

as
@Carl 02.04.2017 20:05

Fakt nieprawda sie pisze razem , dzieki za uwage. Odnosnie zarobkow ze niby UBS nie placi w IT 10 K brutto na EE, no coz moge powiedziec. Napisalem juz wczesniej jak nie wierzysz to trudno. Wcale mi to nie przeszkadza.

Msrk
@Carl 02.04.2017 20:05

Boże, tylko bałwan, totalny ignorant i osoba niekompetentna w temacie mogła napisać tyle bzdur w jednej wiadomości. Jeśli nie wiesz (a nie masz zielonego pojęcia, bo i skąd), co oznacza praca w HRach, w szczególności w rekrutacji, to błagam, z-a-m-i-l-c-z.

Aa
@as 06.06.2017 19:29

Rank EE ma widełki do ok 7k brutto wiec wiesz, od 7k do 10k to AO...

aaa
@Msrk 15.11.2017 23:50

to co niby takiego robicie?

Lee.

Jak wygląda sprawa z dojazdem do UBS Zabierzow Business Park? Czy są jakieś pociągi lub autobusy?

Bruce
@Lee. 25.09.2018 21:52

Alicja

@anonymous forum służy do wymieniania się opiniami i informacjami dotyczącymi firm, pod kątem tego jakimi są pracodawcami. Nie korzystasz z niego właściwie, ponieważ nie jest to dobre miejsce do zamieszczania linków takich Twój. Proszę, zapoznaj się z regulaminem przed zamieszczeniem kolejnego wpisu: https://www.gowork.pl/regulamin

Konrad

Hej! Czytam i czytam wypowiedzi i nigdzie nie mogę znaleźć konkretów dotyczących zarobków w UBS w Krakowie. Czy może ktoś jasno podać przykłady ile płacą? ???? Dzięki

Rozczarowanie

Oceniam proces rekrutacji: poniżej jakiegokolwiek poziomu. Brak profesjonalizmu. Brak poszanowania do mojego czasu. Stracony czas, pieniądze i nerwy. Nie polecam!

Koszmar HR
@Rozczarowanie 14.06.2018 12:50

Mogę potwierdzić opinię. Proces rekrutacji to kiepski żart. Nieprzygotowani ludzie, którzy przychodzą na rozmowę z ciepłym CV dopiero co wyjętym z drukarki, głupie pytania potwierdzające że nawet nie rzucili na to okiem a co gorsza na niższym poziomie kompetencyjnym niż kandydat. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem w korporacji międzynarodowej. Już nawet małe polskie firmy odrobiły lekcje i rekrutują bardziej profesjonalnie.

WUBSDlaPieniedzy

Firma jest tragiczna, niekompetencja to drugie imię większości managerów i managerek, nakłanianie do nadgodzin etc. Jeżeli chcesz tylko zarabiać pieniądze i nie zależy ci na tym aby praca była dobrze wykonana, to jest ok. Ale licz się z tym że się nie rozwiniesz, a z dużym prawdopodobieństwem nabierzesz złych nawyków.

anonymous

Namawiam wszystkich absolwentów, aby nie dawali się upadlać centrom taniej siły roboczej zlokalizowanym w Polsce. Nie marnujcie czasu na szukanie pracy w tym kraju. Wyjeździe za granicę i tam zacznijcie godne życie. Bez żadnego doświadczenia może dostać pracę które zapewni wam godziwą płacę 2500-4000 b euro zamiast 2500-4000 b zł ? Tak! Kończyłem studia w Polsce i przeglądałem gowork z celu znalezienia opinii o każdej firmie do której aplikowałem i niestety większość opinii pokrywała się z rzeczywistością. Gdy odpowiecie rekruterowi, że wasze oczekiwania finansowe to 2000 zł to rzucą się na was jak hieny na padlinę. Te nisko kosztowe oddziały zostały stworzone, że dorabiać kosztem biednych polaków i w konsekwencji ich upodlić. Nie wierzcie w żadne zapewnienia o robieniu kariery o awansach a tym bardziej o podwyżkach, bo Polscy "managerowie" o tym nie decydują ile zarobicie. Oni dostają tabelki z centrali ile tania siła robocza w Polsce ma zarabiać. Nie dajcie się upodlić i szukajcie godnej pracy z godną płacą.

Prawda
@anonymous 01.07.2018 14:14

Łoo matko co za wylewanie zlosci, wielu ludziom jest zle we wlasnym kraju a wielu jest dobrze, skoro tak dobrze jest za granicą czemu tylu obcokrajowcow jest w Krk czy Wawie?

:-)
@anonymous 01.07.2018 14:14

Powiedz to tym tłumom ludzi z płd Europy, którzy walą do Krakowa drzwiami i okanami :-)

ABC
@anonymous 01.07.2018 14:14

To nieprawda. Są widełki płacowe, co naturalne. Ale nikt tu nie poluje na najtańszych pracowników i jeśli stawka mieści się w widełkach nikt nie stara się jej zbijać. Bywa że kandydat sam poda widełki i dostanie górną granicę lub wyżej. Z prostego powodu - kierownictwu dużo łatwiej dać wysoką rynkową pensję niż chwilę później dużą podwyżkę. I nikt tu nie chce pracować z ludźmi którzy smęcą po biurze że nie zarabiają tyle ile trzeba.

czlowiekpracy
@anonymous 01.07.2018 14:14

Rozumiem co piszesz. Większość Polaków nie zrozumie tego. Niewolnicy. Bez ambicji. Zero przedsiębiorczości. Tylko żerują na zagranicznych pracodawcach. Co My w Polsce mamy swojego Polskiego? Prawie że nic. Wstyd na cały świat.

workhard
@czlowiekpracy 24.07.2018 13:15

Troche pieprzysz jak potluczony. Pracowac trzeba.

employerfinance
@workhard 03.09.2018 12:24

Szkoda że w UBSie menagerowie są nie tacy jacy być powinni.

ta

Opinia dotyczy UBS we Wrocławiu Nie będę psioczyć na firmę, bo to zależy od upodobań - dla mnie to firma o bardzo korporacyjnym charakterze i ludzie tam pracujący bardzo dobrze to obrazują(usunięte przez administratora) Mnie nie odpowiada taka atmosfera. Dział HR, to jest jakaś samowolka i totalna abstrakcja (usunięte przez administratora)Dla mnie jedynym plusem tej firmy to zarobki. Ale tak jak mówię - co kto lubi. Chcę jednak wyraźnie przestrzec przed pracą w teamie zajmującym się Access Control w dziale Wealth Management (Wrocław). (usunięte przez administratora) w trakcie procesu rekrutacyjnego nie zostaliśmy poinformowani o pracy na zmiany i robimy co innego niż mieliśmy (okazało się, że to zwykły Service Desk). Team Leader, który jest jedyną osobą, która zostaje w teamie(usunięte przez administratora) Nie mam słów, żeby opisać absurdy, które się rozgrywają w teamie na co dzień, ale myślę, że fakt, że team leader został sam jest wystarczająco wymowny.

aaaaaa
@ta 08.02.2018 21:39

ponoć jest zmiana do 19:00 czy jeszcze dłużej? jak często te zmiany wypadały w grafiku? Czy managerka jest na miejscu w Polsce?

Ubs Wrocław
@aaaaaa 27.02.2018 20:01

Grafik zmienia się z dnia na dzień. Managerami są Janusze i Grazyny

Ubs Wroclaw

Przestrzegam wszystkich przed praca w UBS!!! Tak wyglada piekło: Agresywna komunikacja Nudna praca Patologia w zespole (wyzwiska, ataki, dyskryminacja, awantury, zastraszanie utratą pracy, mobing) Traktowanie Polaków jak idiotów Ludzie: dwie kategorie, Ci z wysoką kultura osobista (nieliczni), i menelstwo (prostackie zachowania, poniżanie - akceptowane przez Mgmt) Pracownik jest zerem liczy się klient/biznes Bardzo bardzo słaby Management ! Praca w każde święto państwowe w trybie zmianowym, co jest zatajane przed kandydatem Plusy: Wysokie wynagrodzenie Dobra lokalizacja biura (centrum) Praca w ubs we Wrocławiu to istny kosmos. Największe (usunięte przez administratora) w jakim byłam w korporacyjnym świecie. Łamanie praw pracowniczych jest norma. Kwestia priorytetów. Jesli ważna jest dla Ciebie kasa - idź śmiało! Z biegiem czasu priorytety się zmieniają. Ważne: zawsze zbierajcie feedback o mamagerze/liderze z którym macie rozmowę. Powodzenia

Magic Maggie

Hej:) Potrzebuję waszej pomocy, byłabym ogromnie wdzięczna za wasze rady/opinie odnośnie stanowisk jak: -Quantitative Risk Modeler – Statistical Risk Aggregation (corporate center) -Quantitative Risk Modeler – Stress Methodology -Business Analyst - Invoicing (Management and Business Support) Ile można zarobić na powyższych stanowiskach ? Czy brak doświadczenia w zarządzaniu ryzykiem/modelowaniu kapitału może być dużą przeszkodą w procesie rekrutacji? - Jak wygląda ogólna możliwość awansów/rozwoju.szkoleń w tej konkretnej firmie Bardzo proszę o odpowiedzi każda wasza wskazówka jest szalenie dla mnie znacząca i pomocna

done
@Magic Maggie 29.08.2018 20:10

Na stanowiska quant doświadczenia nie trzeba mieć, ale w zamian trzeba bardzo dobrze znać modele ekonometryczne do estymacji ryzyka od strony teoretycznej. Na niższe pozycje wystarczy mieć obtrzaskane te podstawowe.

Francuz

Dwa pytania, które stanowisko jest lepsze zarobki/atmosfera Junior Market Data Application Administrator czy IT project officer czy obydwa są na Czerwonych Makach czy któraś z tych jest w Zabierzowie? Szczególnie interesuje mnie ta pierwsza posada.

J-Jone
@Francuz 21.08.2018 22:38

Miałem okazję pracować na tym drugim stanowisku i zdecydowanie polecam. Duże możliwości rozwoju, dobre warunki finansowe i bardzo prężny zespół. Co do juniorskiej posady - kilka znanych mi osób pracuje na podobnych stanowiskach w firmie i zdania są podzielone... Powodzenia!

Matt

Hej, jak wygląda background check w trakcie rekrutacji? Jest przeprowadzany czy wystarczy zaświadczenie o niekaralności?

Mati
@Matt 24.02.2018 09:39

Zaswiadczenia o niekaralnosci nie potrzeba, od 2015. Jest cisnienie na transfer do Indii, nie ma znaczenia kto pracuje. Mam w teamie 2 osoby z “zawiasami” (wyrok w zawieszeniu) i nikogo to nie obchodzi, nikt tego nie sprawdzal. Jak robisz taski na czas to nikt w kartoteke nie patrzy, bo po co?

Aktualny pracownik
@Mati 10.06.2018 00:30

Ale bzdura. Nie czytajcie tych bzdur. Background check jest robiony dosyć dokładnie przez zewnętrzną firmę. Dzwonili do moich pracodawców i na uczelnie.

Krzys
@Aktualny pracownik 15.08.2018 09:09

I zgodnie z Rodo nie powinni otrzymać żadnej informacji

Chloe

Żenująca rozmowa rekrutacyjna, niekompetentna Pani prowadząca rozmowę, która nie wiedziała nawet jakiego stanowiska dotyczy rozmowa.

Janusz
@Chloe 24.07.2018 07:57

Potwierdzam. Brak nawet jakiejkolwiek odpowiedzi po rozmowie telefonicznej.

Jay
@Janusz 08.08.2018 14:46

To znaczy, że po prostu byłeś cienki i słabo wypadłeś podczas 1szego etapu rekrutacji czyli wstępnej rozmowy telefonicznej, dlatego rekruter nie zaproponował ci spotkania z managerem - ja taką informację dostałem jeszcze w trakcji 1szej rozmowy z rekruterką i rzeczywiście mail z propozycją spotkania przyszedł 2 dni później, a aplikowałem na stanowisko managera I stopnia.

A

Jaka średnia wieku na stanowisku hr advisor? Jest szansa na dostanie się dla osoby przed 40stka która dopiero zaczyna przygodę z centrum usług wspólnych (wczesniej pracowala w budżetowce)? Oczywiście świetny angielski

Alicja

@anonymous Twój wpis jest bardzo ogólny i stanowi podsumowanie tego, jak według Ciebie wygląda rynek pracy w Polsce. Natomiast wątek, w którym się wypowiedziałeś, dotyczy pracy w UBS Service Centre. Czy masz jakiekolwiek doświadczenia związane z tą firmą? Jeśli tak, to podziel się nimi tu na forum. Taki komentarz będzie wartościowy dla osób, które chciałyby podjąć współpracę z tym konkretnym pracodawcą.

Abc

Można prosić jakieś informacje na temat działu Customer Due Diligence w Krakowie? Duże ciśnienie? Atmosfera w porządku? No i zarobki mniej więcej jakiego rzędu? ;-) Z góry dziękuję!

Alicja

@zugzwang, zazwyczaj firmy wymagają znajomości języka angielskiego, a czy wiesz może, aby firma UBS organizowała kursy językowe, gdzie można jeszcze udoskonalić swoje umiejętności? Może pracodawca zapewnia jakieś inne szkolenia? Jeśli wiesz coś na temat innych potrzebnych kwalifikacji, daj proszę znać.

omi

Cześć, Czy wiecie może jaki realnie poziom języka angielskiego jest potrzebny i sprawdzany w UBS na stanowiska typu Project Manager i PMO (Project Management Officer)?

zugzwang
@omi 17.06.2018 01:35

W kazdym korpo na tego typu stanowiskach jest wymagany dobry i płynny angielski. PM to w koncu rola glownie komunikacyjna (nie ujmujac nic PM)

Alicja

@Rozczarowanie, podaj proszę więcej szczegółów na ten temat, wspominasz, że nie był poprowadzony rzetelnie, ale nie argumentujesz, dlaczego tak uważasz. Na pewno informacje o rekrutacji będą ważne dla innych starających się o zatrudnienie. @UBS Wrocław, jakie dokładnie stanowiska Cię interesują? Zarobki są z pewnością zależne od zajmowanej posady oraz doświadczenia. Czy już aplikowałeś do firmy?

UBS Wrocław

UBS Wrocław jakie zarobki na start bez doświadczenia? jakie minimalne zarobki? nie mówię o IT specjalistach

Alicja

@aga, czy przesyłałaś już do firmy swoją aplikację? Może masz za sobą rozmowę kwalifikacyjną? Informacje o procesie rekrutacji mogą okazać się istotne. Na co mają się przygotować inni potencjalni kandydaci? @Mati, z kontekstu Twoich wypowiedzi rozumiem że pracujesz w firmie,ale nie widzę komentarza od Ciebie który zawierałby pełną opinię jak Ci się tam pracuje. Czy mógłbyś jakiś zamieścić?

aga

Czesc! a jakie dzialy polecacie w UBS? warto aplikowac na reporting specialist w PMO?

Michal

W IT pracuje od 96r, jestem specjalista, nie interesuje mnie managerowanie. Wiekszosc kariery spedzilem na zachodzie. Praca w UBS ma sporo zalet i jedna znaczaca wade, ktora uniemozliwia tam prace w dluzszym terminie. Jest to kadra manadzerska. Skad oni biora tych amatorow? Wyjatki gina w morzu ignorancji. Powstaje chaos i sztuczny ped do nikad. Interesujace projekty zamieniaja sie w polityczne szranki i konkury. Mozna trafic na rozsadnego managera, ale nie trwa to dlugo, bo rotacja jest znaczaca. Jak nie zmiana projektu to zmiana struktury, jak nie struktury to ciecia kosztow. Polecam dla tych co lubia raczej robic, a nie zrobic i maja dobry zoladek.

Mati
@Michal 08.02.2018 23:19

Zacznijmy od tego, ze podczas imprezy z okazji 10-cio lecia Ubs w Polsce, zostalo jasno powiedziane, ze biuro tutaj zostalo utworzone tylko po to, zeby ogarnac projektu i przekazac je do Indii. Zaden rozumny manager nie kieruje polakami, bo to strata czasu i pozycja bez przyszlosci. Ci managerzy maja tylko kontrolowac polakow i nic wiecej

Zostaw opinię o UBS Service Centre - Kraków

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UBS Service Centre