UBS Service Centre

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 301 ocen.

Opinie o UBS Service Centre

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UBS Service Centre

AK

jaka jest obecnie atmosfera w C&ORC? Jakie sa mozliwosci awansu i jak przedstawia sie kwestia zdobywania kwalifikacji

kaletnik

Witam W żadnej z firm z którymi miałem okazje przechodzić proces rekrutacji nie maiłem tka żenującej sytuacji jak z UBS-em.Na moich studiach była to firma polecana to się zaraz po nich zgłosiłem. Pierwsza rozmowa , przy której umówiliśmy się na ten pierwszą główną merytoryczną spoko. Ale już podczas jej już było kręcenie nosem na moją propozycje zarobków i na moje umiejętności. Jakie było moje zdziwienie gdy następnego dnia rekruterka wysyła maila ,że ona dodzwonić się do mnie nie może , wszyscy mogli tylko ona biedna nie. Próbowałem coś pozmieniać w telefonie , telefon zmieniłem nic. Aplikowałem jeszcze na kilak innych etatów u nich , bezskutecznie. A ostatnio próbowałem wysłać do nich aplikacje to otrzymuje powiadomienie: Your account has been temporarily locked. Please try again later. Żenada!

anonymous
@Prawda 27.03.2018 21:46

Szanowny Panie ! Jest Pan żywym przykładem iż umiejętność czytania z zrozumieniem w naszym narodzie zanika. W mojej opinii nie odnoszę się do swoich umiejętności a raczej ich braku, tylko do próby zwalenia winy na kogoś innego. Tak samo jak czyni to Pan (swoją drogą widzę ,że PR działa :D), odwracając przysłowiowego ,,kota ogonem”. Jeżeli nie odpowiadam warunkom czy to doświadczenia/finansów itd. to trudno . Jest to dla mnie w pełni zrozumiałe i nie miałbym absolutnie żadnych pretensji . Ot wysokie wymagania ze strony firmy , działają tym samym na korzyść klientów, więc ogromny +. W normalnych warunkach już po pierwszej rozmowie dziękuje się za rozmowę i informuje ,że nie spełnia się warunków. A nie potem wysyła się wiadomości ,że4 nie mogą się skontaktować , człowiek kombinuje co jest grane zmienia telefony , prosi aby dzwonili na inne numery kogoś z rodziny/znajomych. Robi się przed nimi idiotę. Żegnam Pana ozięble i jeszcze raz proponuje kurs nauki czytania z zrozumieniem.

Grzesiekk_1982

Hej. W przyszlym roku roku wracam do Polski po 10ciu latach w Irlandii. Plan jest taki, zeby szukac pracy w korpo. Czy wg Was 35 lat to nie za duzo na rozpoczecie takiej przygody w PL? W Irlandii wiek nie ma zadnego znaczenia - jedynie umiejetnosci, ale nie wiem jak to wyglada na rynku pracy w naszym kraju. Dodam, ze nie musze od razu zarabiac 10k netto :)Pozdrawiam!

Lookashekk
@Marissa 13.02.2018 11:34

Ja wracam teraz 2gi raz z UK , wczesniej pracowalem tez w IT w Polsce. Jeszcze bedac w UK zaczalem szukac pracy w Polsce to odzywaly sie agencje z UK proponujace prace w Krakowie takze pracy dla devow jest duzo. Co do zarobkow to jesli liczysz na 10K na reke na UOP to mysle ze co najmiej 4 lata solidnego doswiadczenia developerskiego przy zalozeniu ze jest sie dobrym developerem np wyrozniajacym sie na tle zespolu

STAŻ

Czy jesf tu ktoś, kto dostał sie na staż do działu finansowego i może coś powiedzieć na temat rekrutacji? Czego sie spodziewać, jak wyglądają poszczególne etapy i czy w ogóle warto, jest sznasa się czegoś nauczyć? Jakie podejście mają do stażystów?

Alicja

@ml, na jakim stanowisku chciałbyś pracować w UBS Service Centre? Brałeś już udział w procesie rekrutacyjnym? @kaletnik, być może Twoje wymagania były po prostu zbyt wysokie dla firmy UBS Service Centre. Czy firma oferowała Ci jakieś swoje warunki? @done, rozumiem, że masz styczność z tą firmą? Jak długo w niej pracujesz? Możesz napisać, czy polecasz tego pracodawcę?

Kaletnik
@Alicja 18.03.2018 15:47

Nie niczego nie proponowali , usłyszałem tylko w słuchawce takie wzdychnięcie jakby ktoś rozczarował się i umówili się na następny dzień na rozmowę. I potem było udawanie ,ze nie mogą się dodzwonić , moje próby tego naprawienia i zablokowanie mojego profilu. I o to mam żal i pretensje a nie o to ,ze mnie nie przyjęli. Zresztą zdaje sobie sprawę ,że sprawa warunków pracy jest szalenie delikatna i sami rekruterzy nie wiedza jak to rozwiązać .Ale na pewno nie tak.

ml

Czesc, powiecie prosze jaka jest atmosfera w Ryzyku? Jak wyglada sytuacja w UBS obecnie? Czy moznal liczyc na stabilne zatrudnienie?

Anna

Hej czy UBS zostaje w Zabierzowie?

Adam

Ile teraz płacą osobie z 3 letnim doswiadczeniem w bankowosci korporacyjnej?

Ola

Czy ktos moze zdradzic ile czekaliscie na odp po wizycie w siedzibie?

ta

Opinia dotyczy UBS we Wrocławiu Nie będę psioczyć na firmę, bo to zależy od upodobań - dla mnie to firma o bardzo korporacyjnym charakterze i ludzie tam pracujący bardzo dobrze to obrazują(usunięte przez administratora) Mnie nie odpowiada taka atmosfera. Dział HR, to jest jakaś samowolka i totalna abstrakcja (usunięte przez administratora)Dla mnie jedynym plusem tej firmy to zarobki. Ale tak jak mówię - co kto lubi. Chcę jednak wyraźnie przestrzec przed pracą w teamie zajmującym się Access Control w dziale Wealth Management (Wrocław). (usunięte przez administratora) w trakcie procesu rekrutacyjnego nie zostaliśmy poinformowani o pracy na zmiany i robimy co innego niż mieliśmy (okazało się, że to zwykły Service Desk). Team Leader, który jest jedyną osobą, która zostaje w teamie(usunięte przez administratora) Nie mam słów, żeby opisać absurdy, które się rozgrywają w teamie na co dzień, ale myślę, że fakt, że team leader został sam jest wystarczająco wymowny.

aaaaaa
@ta 08.02.2018 21:39

ponoć jest zmiana do 19:00 czy jeszcze dłużej? jak często te zmiany wypadały w grafiku? Czy managerka jest na miejscu w Polsce?

Matt

Hej, jak wygląda background check w trakcie rekrutacji? Jest przeprowadzany czy wystarczy zaświadczenie o niekaralności?

Sisi

Hej, czy ubs robi background screening kandydatòw, i jeżeli tak to jak on wygląda i na którym etapie jest robiony?

Marek

Czesc. Jak sie pracuje w sourcingu w Krakowie?

Kasia

Hej wszystkim! Miałam ostatnio rozmowę telefoniczna na stanowisko junior data analyst. Poszło mi dosc dobrze i spodziewam sie informacji o 2 etapie. Rekruterka powiedziała ze składa sie on z 45 minutowej rozmowy z teamleaderem oraz godzinnego testu z excela. Stad moje pytania, czy test z excela jest bardzo trudny? Tzn spodziewam sie pivotow, If itp ale nie wiem jak bardzo złożone sa zadania i ilu sie ich spodziewać? Czy rozmowa z teamleaderem jest w całości po angielsku, czy standardowo jakas cześć np Ok 15 minut? Dziękuje za odpowiedzi :)

Proste
@Kasia 12.07.2017 07:53

Excel prosty, pivot jest, ale banalny, jakieś 2 zadania z formułami typu proste if, no i wykres trzeba zrobić słupkowy prosty. Poza tym rozmowa w całości po angielsku, ale żadnych pytań specjalistycznych, raczej o Twoją motywację do podjęcia pracy w UBS i luźna gadka o doświadczeniu. Średnio rozgarnięty gimnazjalista by dał radę. Wszystko wydawało się mega proste, ale się do mnie nawet nie odezwali po rozmowie (mineły 3 miesiace), więc rozważ czy w ogóle się tam warto fatygować, bo jak widać mają ludzki czas za nic.

Michal

W IT pracuje od 96r, jestem specjalista, nie interesuje mnie managerowanie. Wiekszosc kariery spedzilem na zachodzie. Praca w UBS ma sporo zalet i jedna znaczaca wade, ktora uniemozliwia tam prace w dluzszym terminie. Jest to kadra manadzerska. Skad oni biora tych amatorow? Wyjatki gina w morzu ignorancji. Powstaje chaos i sztuczny ped do nikad. Interesujace projekty zamieniaja sie w polityczne szranki i konkury. Mozna trafic na rozsadnego managera, ale nie trwa to dlugo, bo rotacja jest znaczaca. Jak nie zmiana projektu to zmiana struktury, jak nie struktury to ciecia kosztow. Polecam dla tych co lubia raczej robic, a nie zrobic i maja dobry zoladek.

jasiek

Cześć, czy ktoś miał taką sytuację, że rekrutował się na konkretne stanowisko, a ostatecznie został przyjęty na inne?

ta
@specjalista 21.01.2018 23:05

Ja również. Ponoć to stała praktyka Działu HR w UBS.

baldmike

Cześć, Co sądzicie o stanowisku Reporting Management Specialist w Dziale Wealth Management? Możliwości rozwoju, szkolenia, jak często można liczyć na podwyżki, budżet szkoleniowy?

analityk

Cześć. Czy ktoś wie ile zarabia się na stanowisku Investment Bank Trading Platforms Analyst? Proszę o informację.

tupak
@analityk 16.12.2017 13:41

3800 na rękę około

ohohoh

Ktoś coś napisze o stanowiskach Fraud Pattern Recognition Specialist, Risk and IT Control Specialist, Payments & Cash Specialist ? Zwłaszcza te 2 pierwsze. Da się dostać na rekę z 5k netto ? Może więcej ? Działy ok, czy raczej z tych co unikać ?

Coma
@Asica 22.11.2017 16:06

są to ranki, EE to najnizsza, potem jest AO, AD, DIR im wyzej tym wieksze widelki placowe

Robert

Wszystkie niemal firmy tak postępują z umowami więc nie ma co robić larum. Dobrego pracownika z pewnością zatrzymają

Nowy

Czy standardem jest, ze UBS daje na początek 3-miesięczną umowę na okres próbny? Czy to formalność czy zdarza się, że jej nie przedłużają?

done
@Nowy 21.12.2017 16:50

To standard prawie w każdej firmie.

Luidzi

Czy może ktoś wie co się dziej w firmie? Widziałam ostatnią listę ofert pracy i jest tak dużo ofert, że jestem w szoku. Czyżby UBS jakieś nowe biuro otwierał? Jak wiecie coś to podzielcie się nowinami.

OldMacD
@Luidzi 22.06.2017 09:49

Bo kazdy kto mial troche oleju w glowie odszedl juz

Danka

Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć jakie działy znajdują się na Ruczaju, a jakie w Zabierzowie? Jak często można pracować zdalnie? Z góry dziękuję!

Alicja

@as, rozumiem, czasami jednak zdarza się, że pracodawcy powiadamiają kandydatów o zarobkach np. podczas drugiego etapu rekrutacji.

Msrk
@Carl 02.04.2017 20:05

Boże, tylko bałwan, totalny ignorant i osoba niekompetentna w temacie mogła napisać tyle bzdur w jednej wiadomości. Jeśli nie wiesz (a nie masz zielonego pojęcia, bo i skąd), co oznacza praca w HRach, w szczególności w rekrutacji, to błagam, z-a-m-i-l-c-z.

Sobieski

alicja i as to chyba naganiacze z HRow (lub branding), nie wiem czemu sluza wasze wysilki jak zaraz HRy beda redukowane w pl i sami zaczniecie prawde tu pisac a nie to co wam podeslali abyscie publikowali w internecie, pamietajcie karma wraca :)

Kwakwa
@Sobieski 09.06.2017 00:58

DOKLADNIE, hry sa chyba najgorszym dzialem, i poleca jako pierwsi, bo kto potrzebuje HR jak trwa tranzycja do indii. To wam da myslenia, i moze gdzie indziej ktos was zmusi do porzadnej pracy, a nie jak sobie nie powiem w co lecicie w ubs

Margaret

IFRS Financial Reporting Specialist czytajac opinie o UBS wygalda ze wiekszosc procesow jest/bedzie przenoszona do Indii. Stad moje pytanie - jaka bedzie/jest rola centrum UBS w Krakowie? czy to jest Expertise center? chcialam dopytac o stanowisko IFRS Financial Reporting Specialist - czy jest agencja rekrutacyjna ktora rekrutuje w imieniu UBS (jesli tak, to jaka) czy tez rekrutuje sie bezposrednio przez portal UBS? dziekuje

Tom

Co ze stanowiskiem Junior Archiving Specialist ? Czy ktoś wie jak wygląda praca na tym stanowisku ?

ama

Hej czy praca jako junior archiving specialist jest spoko ? Jakie zarobki i godziny pracy? Dzieki wielkie :)

Tom
@ama 02.09.2017 23:02

Czy byłaś na rozmowie ?

Basia

A czy po pierwszej rozmowie telefonicznej zostaliscie od razu zaproszeni na rozmowę w biurze czy musieliscie czekać. Miałam rozmowę juz jakis czas temu, wydawało mi sie, ze poszła ok, ale na razie cisza...

M
@IceTea 30.06.2017 01:57

Ja w ogole nie dostalem odpowiedzi, mimo kilkukrotnych przypominajek wyslanych do HRu.

tomko12

Witam Mam pytanie czy są stanowiska bez większego doświadczenia w korporacji finansowej z samym angielskim oraz jakie sa zarobki na początek? Atmosfera w firmie do zniesienia? Bardzo dziękuję za każdą informację. Pozdrawiam

Zostaw opinię o UBS Service Centre - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UBS Service Centre