brak logo

EuroActiv

Zabrze

Opinie o EuroActiv

a co Ty myślałaś? 2009-11-19 15:48:06
trzeba było wcześniej wejść na to forum i sprawdzić.
TVP3 2009-11-21 16:56:02
A WIDZIELISCIE PROGRAM NA TVP3???O OSZUSTACH Z KATOWIC????????W WIADOMOSCIACH O NICH MOWILI!!!!WYPOWIADAL SIE SAM (usunięte przez moderatora)--PODOBNO POLICJA PROWADZI PRZECIWKO NIM DOCHODZENIE!!!!!!
Milusińscy 2009-11-22 12:47:56
Czyżby zepsuło się służbowe Atari, bo nikt z euroactiv już nie spamuje :)
A internet jest pełny informacji o ich wyczynach, jest też wypowiedź policjantki na filmiku, że mają coraz więcej zgłoszeń o nieuczciwych poczynaniach firmy euroactiv :)
Tak trzymać!!
kolo 2009-11-22 19:40:04
nie spamują, bo nie są w pracy. Przeczytałem ten artykuł i wydaje mi się, że goście trochę przegieli. Ja też mówiłem klientom, że sygnał analogowy znikinie, ale bez przesady. Byłem kiedyś na retreningu i słyszałem jak trener dokładnie w taki sposób zrobił "bieg" ( czyli powiedział babci, że nie będzie miała telewizji ). Pamiętam dokładnie osiedle na którym to się stało, więc jak mnie pan (usunięte przez moderatora) będzie straszył policją i sądem to możemy tam pojechać i się jej zapytać ( o ile ta babcia jeszcze żyje, bo miała wtedy ok. 70 lat. ). Co prawda oni na tych swoich szkoleniach nie uczą tak radykalnych praktyk, ale jak 5 i 8 w terenie nie działa to zostaje tylko robienie ludzi w chuja.
opinia 2009-11-23 09:24:55
bardzo zainteresował mnie temat firmy Euroactiv. Poszperałam w sieci, przeczytałam ogrom opinii na temat tej firmy i nie mogę uwierzyć, że tyle czasu działa bezkarnie. ja akurat nie miałam nigdy z tą firmą do czynienia, na całe szczęście. ale może dobrym pomysłem byłoby, aby poszkodowani przez Euroactiv jakoś się wspólnie zorganizowali (podobnie zrobili kilka lat temu klienci mbanku - akcja "nabici w mbank") i podjęli odpowiednie działania w celu ujawnienia praktyk stosowanych w tej firmie.
opinia 2009-11-24 13:31:26
wystarczy w google wpisać:
euroactiv + akwizycja
lub
euroactiv + naciągacze
żeby dowiedzieć się co jest prawdą.
opinia 2009-11-24 13:57:40
W ubiegłym miesiącu jeden z forumowiczów pisał na tej stronie, że około grudnia uruchomi stronę internetową, gdzie zostaną zgromadzone informacje na temat Euroactiv. Może byłaby to dobra okazja, żeby wspólnie się zorganizować i podjąć działania? Wkońcu stajemy się społeczeństwem obywatelskim, w którym takie społeczne przedsięwzięcia są konieczne.
Apel 2009-11-24 14:00:50
Bardzo chętnie, powyżej podałem maila, jeśli to możliwe, proszę o kontakt.
opinia 2009-11-24 14:47:39
odezwę się mailowo dzisiaj wieczorem, pozdrawiam
xxxxx 2009-11-24 19:22:47





Uwaga na oszusta !!! Szanowni klienci nasza firma padła ofiarą oszusta ,który podszywając się pod różne postacie ( tzw. naszych pracowników ) próbuje oczernić naszą firmę w oczach klientów i pracowników . W tej sprawie zostało wszczęte postępowanie prokuratorskie i sądowe . Ze wstępnych ustaleń wynika że „oszust „ działa na zlecenie innych platform cyfrowych i konkurencji.
Pragniemy przypomnieć że Firma Euroactiv Group powstała w 2003 roku, jednakże jej korzenie w działalności handlowo-usługowej sięgają początku lat 90.

Obecnie firma zajmuje się dystrybucją telewizji cyfrowej CYFRA+ dla największego operatora w Polce, jakim jest Canal + Cyfrowy spółka z o.o.

Począwszy od 2004 roku firma corocznie zdobywa tytuł „Dystrybutora Roku” – prestiżowe wyróżnienie w swoim segmencie sprzedaży, które pozytywnie świadczy o jej profesjonalizmie oraz zadowoleniu klientów korzystających z jej usług
.

Za sprawą oddziałów rozmieszczonych w większych miastach Polski, Euroactiv Group obejmuje swoim zasięgiem teren 14 województw, co stanowi niemal 85 procent powierzchni kraju.


Każdy z oddziałów firmy oferuje swoim klientom miłą i profesjonalną obsługę oraz fachowe doradztwo
w zakresie doboru sprzętu, jak i oferty programowej najlepiej dostosowanych do indywidualnych potrzeb i wymagań klienta. Firma na korzystnych warunkach cenowych oferuje także możliwość montażu i podłączenia sprzętu u klienta. Nasz kontakt z klientem nie kończy się w chwili podpisania umowy
, oferujemy wsparcie techniczne i pomoc
w trakcie całego okresu obowiązywania umowy, co sprawia, że klienci polecają naszą firmę jako godną zaufania swoim znajomym, a to jest najlepszą formą reklamy i uznania dla naszej pracy.

W firmie Euroactiv Group oraz u współpracujących z nią partnerów biznesowych zatrudnienie znalazło kilkaset osób.


Dzięki naszemu wieloletniemu doświadczeniu, doborowej kadrze oraz opracowaniu planu rozwoju i szkoleń dla naszych pracowników, w przeciągu najbliższych kilku lat Euroactiv Group planuje podwoić ilość swoich oddziałów oraz objąć zasięgiem działalności obszar całego kraju.

Takie działanie stworzy nowe miejsca pracy oraz da szansę szybkiej kariery i rozwoju zawodowego na stale rozwijającym się rynku telewizji cyfrowej.

Euroactiv Group jest obecnie największym dystrybutorem telewizji cyfrowej Cyfra + w swoim segmencie, a prawie
połowa klientów w Polsce pozyskiwana jest przez naszą firmę.

Więcej informacji na www.euroactiv.pl





Uwaga na oszusta !!! Szanowni klienci nasza firma padła ofiarą oszusta ,który podszywając się pod różne postacie ( tzw. naszych pracowników ) próbuje oczernić naszą firmę w oczach klientów i pracowników . W tej sprawie zostało wszczęte postępowanie prokuratorskie i sądowe . Ze wstępnych ustaleń wynika że „oszust „ działa na zlecenie innych platform cyfrowych i konkurencji.
Pragniemy przypomnieć że Firma Euroactiv Group powstała w 2003 roku, jednakże jej korzenie w działalności handlowo-usługowej sięgają początku lat 90.

Obecnie firma zajmuje się dystrybucją telewizji cyfrowej CYFRA+ dla największego operatora w Polce, jakim jest Canal + Cyfrowy spółka z o.o.

Począwszy od 2004 roku firma corocznie zdobywa tytuł „Dystrybutora Roku” – prestiżowe wyróżnienie w swoim segmencie sprzedaży, które pozytywnie świadczy o jej profesjonalizmie oraz zadowoleniu klientów korzystających z jej usług
.

Za sprawą oddziałów rozmieszczonych w większych miastach Polski, Euroactiv Group obejmuje swoim zasięgiem teren 14 województw, co stanowi niemal 85 procent powierzchni kraju.


Każdy z oddziałów firmy oferuje swoim klientom miłą i profesjonalną obsługę oraz fachowe doradztwo
w zakresie doboru sprzętu, jak i oferty programowej najlepiej dostosowanych do indywidualnych potrzeb i wymagań klienta. Firma na korzystnych warunkach cenowych oferuje także możliwość montażu i podłączenia sprzętu u klienta. Nasz kontakt z klientem nie kończy się w chwili podpisania umowy
, oferujemy wsparcie techniczne i pomoc
w trakcie całego okresu obowiązywania umowy, co sprawia, że klienci polecają naszą firmę jako godną zaufania swoim znajomym, a to jest najlepszą formą reklamy i uznania dla naszej pracy.

W firmie Euroactiv Group oraz u współpracujących z nią partnerów biznesowych zatrudnienie znalazło kilkaset osób.


Dzięki naszemu wieloletniemu doświadczeniu, doborowej kadrze oraz opracowaniu planu rozwoju i szkoleń dla naszych pracowników, w przeciągu najbliższych kilku lat Euroactiv Group planuje podwoić ilość swoich oddziałów oraz objąć zasięgiem działalności obszar całego kraju.

Takie działanie stworzy nowe miejsca
Bryniu 2009-11-25 08:20:23
Nie zaglądałem tu dawno i widzę, że EA z każdym dniem kompromituje się coraz bardziej wklejając już niemal niemożliwy spam :D pseudofirma
poszkodowany 2009-11-26 16:22:46
W biurze czeski firmy wszyscy kombinują jak tu oszukać klienta w całym drzewku pracowników
??? 2009-12-02 15:57:58
chyba oczywiste jest to,że jak pracujesz na umowe zlecenie i płacą ci od klienta a nie na godzine to l4 jest bezpłatne i nie ma sie czemu dziwic tak jest wszędzie nie tylko u nich.
??????? 2009-12-02 17:24:52
a ile?
szycha 2009-12-09 11:51:59
i gdzie ta strona o EA?
XXXX 2010-01-13 19:04:30
Uwaga na oszusta !!! Szanowni klienci nasza firma padła ofiarą oszusta ,który podszywając się pod różne postacie ( tzw. naszych pracowników ) próbuje oczernić naszą firmę w oczach klientów i pracowników . W tej sprawie zostało wszczęte postępowanie prokuratorskie i sądowe . Ze wstępnych ustaleń wynika że „oszust „ działa na zlecenie innych platform cyfrowych i konkurencji.
Pragniemy przypomnieć że Firma EUROACTIV Group powstała w 2003 roku, jednakże jej korzenie w działalności handlowo-usługowej sięgają początku lat 90.

Obecnie firma zajmuje się dystrybucją telewizji cyfrowej CYFRA+ dla największego operatora w Polce, jakim jest Canal + Cyfrowy spółka z o.o.

Począwszy od 2004 roku firma corocznie zdobywa tytuł „Dystrybutora Roku” – prestiżowe wyróżnienie w swoim segmencie sprzedaży, które pozytywnie świadczy o jej profesjonalizmie oraz zadowoleniu klientów korzystających z jej usług.

Za sprawą oddziałów rozmieszczonych w większych miastach Polski, EUROACTIV Group obejmuje swoim zasięgiem teren 14 województw, co stanowi niemal 85 procent powierzchni kraju.


Każdy z oddziałów firmy oferuje swoim klientom miłą i profesjonalną obsługę oraz fachowe doradztwo w zakresie doboru sprzętu, jak i oferty programowej najlepiej dostosowanych do indywidualnych potrzeb i wymagań klienta. Firma na korzystnych warunkach cenowych oferuje także możliwość montażu i podłączenia sprzętu u klienta. Nasz kontakt z klientem nie kończy się w chwili podpisania umowy, oferujemy wsparcie techniczne i pomoc w trakcie całego okresu obowiązywania umowy, co sprawia, że klienci polecają naszą firmę jako godną zaufania swoim znajomym, a to jest najlepszą formą reklamy i uznania dla naszej pracy.

W firmie EUROACTIV Group oraz u współpracujących z nią partnerów biznesowych zatrudnienie znalazło kilkaset osób.


Dzięki naszemu wieloletniemu doświadczeniu, doborowej kadrze oraz opracowaniu planu rozwoju i szkoleń dla naszych pracowników, w przeciągu najbliższych kilku lat EUROACTIV Group planuje podwoić ilość swoich oddziałów oraz objąć zasięgiem działalności obszar całego kraju.

Takie działanie stworzy nowe miejsca pracy oraz da szansę szybkiej kariery i rozwoju zawodowego na stale rozwijającym się rynku telewizji cyfrowej.

EUROACTIV Group jest obecnie największym dystrybutorem telewizji cyfrowej Cyfra + w swoim segmencie, a prawie połowa klientów w Polsce pozyskiwana jest przez naszą firmę.

Więcej informacji na www.EUROACTIV.pl




Uwaga na oszusta !!! Szanowni klienci nasza firma padła ofiarą oszusta ,który podszywając się pod różne postacie ( tzw. naszych pracowników ) próbuje oczernić naszą firmę w oczach klientów i pracowników . W tej sprawie zostało wszczęte postępowanie prokuratorskie i sądowe . Ze wstępnych ustaleń wynika że „oszust „ działa na zlecenie innych platform cyfrowych i konkurencji.
Pragniemy przypomnieć że Firma EUROACTIV Group powstała w 2003 roku, jednakże jej korzenie w działalności handlowo-usługowej sięgają początku lat 90.

Obecnie firma zajmuje się dystrybucją telewizji cyfrowej CYFRA+ dla największego operatora w Polce, jakim jest Canal + Cyfrowy spółka z o.o.

Począwszy od 2004 roku firma corocznie zdobywa tytuł „Dystrybutora Roku” – prestiżowe wyróżnienie w swoim segmencie sprzedaży, które pozytywnie świadczy o jej profesjonalizmie oraz zadowoleniu klientów korzystających z jej usług.

Za sprawą oddziałów rozmieszczonych w większych miastach Polski, EUROACTIV Group obejmuje swoim zasięgiem teren 14 województw, co stanowi niemal 85 procent powierzchni kraju.


Każdy z oddziałów firmy oferuje swoim klientom miłą i profesjonalną obsługę oraz fachowe doradztwo w zakresie doboru sprzętu, jak i oferty programowej najlepiej dostosowanych do indywidualnych potrzeb i wymagań klienta. Firma na korzystnych warunkach cenowych oferuje także możliwość montażu i podłączenia sprzętu u klienta. Nasz kontakt z klientem nie kończy się w chwili podpisania umowy, oferujemy wsparcie techniczne i pomoc w trakcie całego okresu obowiązywania umowy, co sprawia, że klienci polecają naszą firmę jako godną zaufania swoim znajomym, a to jest najlepszą formą reklamy i uznania dla naszej pracy.

W firmie EUROACTIV Group oraz u współpracujących z nią partnerów biznesowych zatrudnienie znalazło kilkaset osób.


Dzięki naszemu wieloletniemu doświadczeniu, doborowej kadrze oraz opracowaniu planu rozwoju i szkoleń dla naszych pracowników, w przeciągu najbliższych kilku lat EUROACTIV Group planuje podwoić ilość swoich oddziałów oraz objąć zasięgiem działalności obszar całego kraju.

Takie działanie stworzy nowe miejsca pracy oraz da szansę szybkiej kariery i rozwoju zawodowego na stale rozwijającym się rynku telewizji cyfrowej.

EUROACT
goodman 2010-02-18 18:20:19
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej na którą zostałem zaproszony sms-em, podobno szukają całego personelu do obsadzenia biura, lecz faktycznie poszukują tylko domokrążców którzy nękają ludzi w domach i pod pretekstem "przejścia telewizji analogowej na cyfrową jakość" próbują omotać ludzi a w rezultacie sprzedać pakiet cyfry +, widziałem na własne oczy jak to wygląda i wcale nie jest tak kolorowo. Chyba że umiesz kłamać, owijać w bawełne i co tu dużo mówić naciągać ludzi to ta praca jest dla Ciebie. Firma mieści sie na tatrzańskiej 17 w Legnicy nazwa firmy to Euro -Activ czy coś w tym stylu. Jeżeli nie wieżysz wystarczy zapytać sie na czym polega praca na tym stanowisku - a odpowiedz nie będzie jednoznaczna tylko chodzenie wokół tematu. SZCZERZE NIE POLECAM
anonim 2010-03-06 16:00:01
akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !! akwizycja !!
elo 2010-03-06 17:07:14
Widzę, że EA zaszło komuś mocno za skórę:)) Jak sobie przypomnę te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czasy, gdy biegaliśmy w terenie przez 6 dni w tygodniu za psie pieniądze w każdej pogodzie to dostaję gęsiej skórki. Była to moja pierwsza praca i nic jeszcze nie wiedziałem na temat prawdziwego zatrudnienia, więc menagerowie EA mogli mi łatwo mydlić oczy. Były też fajne chwile, bo ludzie których tam poznałem byli zajebiści, ale nic więcej. Szanująca się firma daje swoim przedstawicielom umowę o pracę i niezbędne narzędzia jakimi są samochód służbowy i tel. (usunięte przez administratora). myśli, że jaet wielkim dobroczyńcom, bo daje opcje awansu, każąc swoim trenerom szkolić ludzi za darmo i nie daje pieniędzy na dojazd do miejsca pracy. To są tylko niektóre przykłady z pracy w EA, a spróbujcie wyrazić swoją negatywną opinię, to dostaniecie kopa i wyleją was na zbity pysk!!! Pozdro dla tych, co się jeszcze dają wkręcać i dla tych co już zrozumieli i poszukali sobie normalnej roboty.
anonim 2010-04-26 14:48:34
Jest tak,że umowa jest dobra tylko dla euroactiva! Śmieszne wynagrodzenie! Jak ciula [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po ludziach z tym (usunięte przez administratora)od 11:00 do (jak miałem) 20:00. Jak cały dziań masz fee, tu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dadzą! Paliwo za swoje,jedzenie za swoje... Miałem doczynienie z Katowicami,Rybnikiem i priwatem i powiem,że katowice są thebest,ale jak odszedłem to na swoje 100zł czekam już około mieś. i cały czas obiecanki cacanki i w (usunięte przez administratora) z kasą. Jeżeli jesteś jusmanem to idź na fundusze emeretalne i ubiezpieczenia tam na pewno zarobisz więcej,a euroactiv odradzam...! I pozdrawiam szefów euroaktivóv na śłąsku,którzy ciulają pracowników i klientów ///jeżeli to czytacie!
:) zgadnij kto 2010-04-30 11:29:37
Z tego co wiem wiele biur miało już sprawy sądowe z klientami, pracownikami a
nawet na jedną placówkę zbiera dowody prokuratura. Problem jest tu taki że
cwaniaczki z Eurosyfu po prostu robią zrzutę ( (usunięte przez administratora) na dobrego adwokata który ogarnia sprawę i po
wszystkim. Było by inaczej gdyby ludzie pracujący w tej firmie zamiast ślepo
wierzyć w te ich bajki zażądali normalnej umowy a nie podpisywali puste kartki -
" i ten kittt umowa jest pusta bo wiesz.... księgowa policzy ile zamontowałeś w
tym miesiącu i dopiero wtedy ją wypełni " żenada...
Znam dobrze te ich taktyki ( zresztą nie tylko ich ) często starają się złapać
do pracy młodych ludzi, nie mających jeszcze doświadczenia - taki człowiek z
reguły chce je zdobyć mało wybrzydza i nie zna kodeksu pracy. Wcześniej ktoś
pisał o świadczeniach socjalnych - u nich nie wiadomo co to jest ! Jak pada
pytanie o ubezpieczenie, odprowadzane składki to znowu się zaczyna tzw.
Mentoryzm - " a wiesz ja sobie zrobię emeryturę na kolorowych wyspach za kilka
lat - po co mi jakieś składni i śmieszna emerytura " Byłem świadkiem wielu
rozmów managerów z pracownikami którzy dochodzili do wniosku że coś tam jest nie
tak, którzy zanosiło się będą chcieli odejść i zawsze jest to samo - taki
człowiek w przekonaniu Eurosyfu (usunięte przez administratora)
:) zgadnij kto 2010-04-30 11:31:59
co to ma być, czyli już nie można
zastanowić się realnie nad swoją przyszłością, poprosić o normalną umowę czy
porozmawiać o normalnym urlopie bo się (usunięte przez administratora)? ? ? żenada... Nawet zapytałem
kiedyś ( po moim odejściu z firmy ) jednego z managerów dlaczego takie głupoty
opowiada tym ludziom typu " co odejdziesz i będziesz robił na kasie za 900zł "
usłyszałem krótko bo tak mówię, mimo że sam w to nie wieżę
anonim 2010-05-26 10:38:40
to moze kochanie sie nie nadawalas??
Oszukany 2010-06-02 17:07:57
Banda (usunięte przez administratora)....zal mi tylko tego goscia z radomia co robi dobra mine do zlej gry"jak tam? zajebiscie:D:D
To sie nazywa pozytywne nastawienie:)
nicco 2010-06-15 18:56:49
Praca w kanale sprzedaży bezpośredniej to przede wszystkim idealny sposób na uzyskanie dodatkowych dochodów. To nie znaczy, że nie można i nie opłaca się praca na tzw. cały etat.
– Coraz więcej jest takich osób. Obecnie stanowią one 15–20-proc. grupę wśród wszystkich osób zatrudnionych w tym sektorze – zauważa Mirosław Luboń, dyrektor generalny Polskiego Stowarzyszenia Sprzedaży Bezpośredniej.
Nadal jednak są to niezależni przedsiębiorcy, pracujący na własny rachunek, których z dystrybutorem towarów łączy umowa o współpracy.
– W pełnym wymiarze czasu pracy są zatrudnione zazwyczaj te osoby, które budują lub już zbudowały własną sieć sprzedaży w ramach firmy, z którą współpracują. To wymaga poświęcenia oraz czasu – zauważa Mirosław Luboń.
Takie możliwości stwarzają m.in. firmy: Avon, Oriflame, Herbalife czy Amway.
Średnio natomiast sprzedaży bezpośredniej konsultanci poświęcają 11 godzin w tygodniu.
– Posiadamy zarówno pełnoetatowców, wykonujących spotkania z klientami, z których każde trwa od 1 do 3 godzin codziennie, jak i osoby, które pracują u nas dodatkowo. Jednak nawet dla tych, którzy pracują w niepełnym wymiarze zaangażowania, dochody stanowią często drugą pensję.
Duża liczba handlowców traktuje pracę u nas jako sposób na zarobienie na super- wakacje lub spłatę wyższych w tym roku kredytów hipotecznych – wyjaśnia Maciej Waszczyk, wiceprezes zarządu DLF, sieci dystrybucyjnej działającej w sektorze AGD.
Sprzedawcą działającym w kanale sprzedaży bezpośredniej może zostać każdy. Firmy nie wymagają bowiem żadnych kwalifikacji, a osobom, które wcześniej nie miały nic wspólnego z tym zawodem, proponują szkolenia.
– Wystarczy wyrazić zainteresowanie naszymi produktami i chęć współpracy z naszą firmą. Następnie przejść bezpłatne, kilkudniowe szkolenie, zakończone egzaminem i praktycznym treningiem u klientów. Przed pierwszą wizytą u klientów należy podpisać umowę o współpracy, na podstawie której przedstawiciel otrzymuje od nas prawo do reprezentowania nas przed klientami oraz niezbędne wyposażenie – wymienia Maciej Waszczyk.
Doświadczenie nie jest więc potrzebne, ale żyłka handlowca jest niezbędna.
– Ważne jest też, aby łatwo nawiązywać kontakty z ludźmi. Nowe znajomości oznaczają bowiem nowych klientów – zauważa Mirosław Luboń.
Jest to też praca dla osób, które lubią i potrafią pracować samodzielnie. Samodyscyplina gwarantuje bowiem sukces.
– Jest to w sumie łatwa praca, ale wymaga entuzjazmu, a także chęci do uczenia się od naszych trenerów i doświadczonych menedżerów oraz ochoty do pogłębiania swoich umiejętności. Ponad 50 proc. sukcesu w sprzedaży to entuzjazm. Ponieważ handlowcy zajmują się przeważnie jednym produktem, dlatego początkującym ułatwia to przyswojenie niezbędnej wiedzy merytorycznej – mówi Maciej Waszczyk.
Analiza firmy
Zanim nawiążemy współpracę z jedną z firm działających na rynku sprzedaży bezpośredniej, a jest ich już kilkadziesiąt, warto zasięgnąć o niej opinii. O tym, jak długo działa, czy rozlicza się z konsultantami na czas. Wówczas zmniejsza się ryzyko trafienia na nieuczciwego dystrybutora, który zniknie po kilku miesiącach od momentu podpisania z nim umowy, do tego naciągając nas na wydatki. Trzeba też pamiętać, że dobra firma nie pobiera opłaty wstępnej. Co najwyżej może zażądać opłaty za materiały reklamowe niezbędne do sprzedaży, w przypadku kosmetyków czy odżywek będą to na przykład próbki.
– Zazwyczaj jednak konsultanci mają możliwość wyboru, za jaką cenę chcą kupić pakiet startowy. Rozpiętość może być od 100 do 600 zł. Poza tym dobra firma zobowiązuje się do jego odkupienia za 90 proc. jego wartości, w przypadku rezygnacji przez konsultanta z pracy. Ma taki obowiązek także wówczas, gdy materiały są w części zużyte – informuje Mirosław Luboń.
Dobrą firmę można poznać także po tym, że odkupuje od swoich konsultantów niesprzedany i nieużyty przez niego towar. Za niego płaci także 90 proc. jego wartości.
Warto też wiedzieć, że coraz większą konkurencją dla sprzedaży bezpośredniej jest internet. A dokładnie konsultanci, mający wysokie opusty u dystrybutorów, którzy na aukcjach oferują produkty po dużo niższych cenach niż ich konkurenci sprzedający je w tradycyjny sposób.
Rozwiązanie problemu ma przynieść nowelizowana obecnie ustawa o kontroli skarbowej, która nakłada obowiązek płacenia podatków na takie osoby.
– Niestety, nie wyeliminuje ona całkowicie tego procederu, a co najwyżej ograniczy – zauważa Mirosław Luboń.
Jeśli chodzi o wynagrodzenie, to jest nim prowizja od sprzedaży lub opust, jaki otrzymują sprzedawcy przy zakupie produktów od firm dystrybucyjnych. Dochody zależą zatem od wielkości ich obrotów.
– Największą grupę, blisko 50 proc., stanowią osoby, których obroty w skali miesiąca wynoszą 1–1,5 tys. zł. Na drugim miejscu są konsultanci z obrotami w wysokości 2–3 tys. zł. Najmniejszą grupę, zaledwie kilkuprocentową s
anonim 2010-07-01 11:06:59
(usunięte przez administratora)..Nic wiecej nie bede pisal poniewaz wszystko zostalo juz tutaj napisane.Uciekac jak najdalej czy to jest Zabrze czy Krakow chyba ze ktos nie ma zadnych ambicji.
Tylza 2010-07-13 16:20:02
a tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawda. chłopaki naprawde robia dobrą robote ale nie każdy się nadaje. Naprawde kształtują wybitne jednostki i to naprawde jest kuźnia menagerów:D poprostu trzeba chciac i tyle. pozdrowienia dla oddziału jelenia góra.
anonim 2010-07-22 11:20:57
zgadzam si� z przedmówcami! najlepszy dystrybutor... wciskania ludziom tego czego nie chc�... a potem jeszcze trzeba odwija� umow� (ca�e szcz��cie że jest na to 7dni).
jajy okocha 2010-08-15 13:18:05
firma euroactiv to firma taka jak kazda inna ale ma to do siebie że potrafi dać człowiekowi ogromną szanse w życiu nie ma lekko ale jak człowiek najpierw sprawdza sie w sprzedazy potem w zarzadzaniu ludzmi i prowadzeniem własnej działalności zarabia naprawde fajne pieniądze.............Ale niestety jesteśmy POLAKAMI i wszędzie widzimy same negatywne rzeczy , sami nie jesteśmy lepsi od innych dlatego poprzez swoja zazdrość wypisujemy brednie na jakimś forum internetowym czekając na przysłowiową mannę z nieba.................jajy okocha:D
JOkochaa 2010-08-15 22:45:08
Tak Polski naród sie dlugo uczy gdyz na zachdzie europy akwizycja juz wymarla...aPolacy wciaz sie nabieraja...Panie (usunięte przez administratora)....znowu zadnych faktow.....dlaczego?moze ja podam...jestem przedstawicielem handlowym....4000tys plus premia samochod Skoda Octavia plus tel i laptop....dasz wiecej?menadzer?100 montazy = okolo 7000tys minus koszta 4000....tylko ile biur wyciaga 100 montazy....:):)wystraczy spojrzec w ranking:)a sa miesiace gdzie robi sie 50 montazy np:) czyli po odliczeniu kosztow zostaje okolo 500 zł na miesiac:)wiec w skali 2 mc mennago zarabia 4500 dzielone na 2:)sami policzcie ile to jest....
1
hehehe 2010-08-17 17:13:48
Zostawcie ich....Oni i tak juz wiedza ze to ich koniec.....(usunięte przez administratora).to jednak my uruchomilismy procedury.....GAME OVER:)
Stefan 2010-08-28 18:17:08
Firma euroactiv i jej pochodne czyli tak zwani domokrążcy i akwizytorzy domowi to poprostu porażka gwarantują umowę o prace co jest nie prawdą oraz twierdzą że zajmują się handlem... od kiedy handlem nazywamy wciskanie ciemnoty ludziom na progu ich domu!!! nie zwiedźcie się tymi kłamstwami firma to (usunięte przez administratora)
anonim 2010-09-01 08:40:51
Stefan - 2010-08-28 18:17:08

Firma euroactiv i jej pochodne czyli tak zwani domokrążcy i akwizytorzy domowi to poprostu porażka gwarantują umowę o prace co jest nie prawdą oraz twierdzą że zajmują się handlem... od kiedy handlem nazywamy wciskanie ciemnoty ludziom na progu ich domu!!! nie zwiedźcie się tymi kłamstwami firma to (usunięte przez administratora)

moj kumpel tez sie dal im nabrac. zatrudniaja mlodych i czesto niewyksztalconych naiwnych ludzi ktorzy nie znaja kodeksu pracy. pracuja dla nich zwabieni stala praca i umowa a potem sie okazuje ze pracuja dla grupy cwaniakow(usunięte przez administratora) ! a jakiekolwiek swiadczenia sami sobie musza zalatwiac. Co wylaza to zarobia. Jak nie namowia nikogo - nie maja zypelnie nic.
Mało ważny 2010-09-01 15:39:01
EuroActiv Łódź Tramwajowa 11 - Rekrutacja - Ostrzężenie
---------------------------------------------------------
EuroActiv - tajemnicza firma "Słucham" od bardzo długiego czasu zasypuje Gratkę i Express dużą liczbą ofert z pracą, są to ogłoszenia typu: "praca od zaraz", "młodych mężczyzn od zaraz", "Różne stanowiska" itp. podając różne numery telefonów komórkowych, gdy dzwonimy pod każdy z nich odbiera dziewczyna i wita nas słowami "Firma słucham", gdy odpowiadamy że my w sprawie oferty o pracę dostajemy kilka pytań: "Pana/Pani wiek", "Pana/Pani wykształcenie", "gdzie Pan/pani ostatnio pracowała", gdy odpowiemy na nie otrzymujemy odpowiedź: "Przykro nam, nie znajdziemy dla Pana/Pani żadnej pracy". Przy próbie dowiedzenia się czegoś więcej na temat owej tajemniczej firmy "Słucham" dziewczyna staje się arogancka i każe nam "przestać się mądrować". Do niedawna myślałem że ta tajemnicza firma "Słucham" to jakiś prywatny pośredniak, ale po przeprowadzeniu małego "śledztwa" dowiedziałem się że ta tajemnicza firma to EuroActiv z ul. Tramwajowej 11 - dystrybutor CYFRA+, werbująca naiwnych ludzi na stanowisko akwizytora, w żadnym z zamieszczonych ogłoszeń ani w rozmowie nie podają nazwy firmy ani konkretnego stanowiska. A oto kilka ich numerów telefonów które podają przy ogłoszeniach:

501 065 475
509 577 215
515 811 131
510 386 161
515 699 816

Telefonów mają więcej, ale te akurat zanotowałem.

Pozdrawiam wszystkich aktywnie szukających pracy.

byly pracownik 2010-09-02 12:49:13
uwaga (usunięte przez administratora)! po pierwsze ceny za usługę są mocno zawyżone względem salonowych. nie istnieje kompleksowość usług, żadne specjalne rabaty ani żadne grupowe podłączenie. mało tego, kierownictwo tj. "menadżerzy" nie wypłacają wynagrodzeń na czas dodatkowo są one mocno zaniżone i żaden pracownik nie ma możliwości wglądu w dokonane montaże. sposób działania firmy zarówno w stosunku do pracownika jak i do klienta najlepiej opisuje słowo : SEKTA. ostrzegam wszystkich JUICE.
damian 2010-09-20 21:32:58
widze że ładnie jadą wszyscy o tej firmie ale to wszystko prawda pracownicy na KAŻDYM szczeblu maja umowe zlecenie nawet asystenci mangerów kase dostają zależną od swoich obrotów a wykazywane jest z tego 1/10 POPIELINA I ŚCIEMA NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pracownik 2010-12-27 15:56:40
Za podpisanie umowy płacą 100zł. Jak podpiszesz jedną dziennie (co jest dziecinnie proste) wychodzisz 2 tysiące miesięcznie. (miesiąc ma wprawdzie więcej niż 20 dni roboczych ale hejterzy zaraz wygarną że nie wszystko się montuje więc celowo odjąłem parę sztuk)
W firmie można awansować, pod warunkiem że się systematycznie pracuje (codziennie w pracy, nie w knajpie) i uczy innych. Jest dużo osób młodych którzy zaczynali od dilera a teraz są menadżerami.
Jako menadżer zarabiasz od 8 tyś nawet do 20 miesięcznie, oczywiście pod warunkiem że nie ćpasz i dbasz o swój biznes. To chyba jak wszędzie.
Negatywne sytuacje, oszustwa klientów itp. zdarzają się, jako wynik nadużyć niektórych pracowników (w wielu firmach się zdarza) , na szczęście to tylko incydenty, a sprawcy są karani.
Nikt od tylu lat nie "poszedł siedzieć" i nie pójdzie, bo firma działa z godnie z prawem.

Negatywne opinie na forum to wynik pracy hejterów.
Hejter (ang. "hater") Zazdrosny koleś który nie potrafi cieszyć się sukcesem kogoś innego, dlatego próbuje wytknąć w nim wszystkie możliwe wady.
anonimowy lamus,który ukrywa się pod nickiem,dogryzając wszystkim,najczęściej ludziom popularnym.Swoimi postami zaśmiecają sieć. /słownik miejski.pl
marcin 2011-01-13 17:38:13
pracuje w firmie od dwóch miesięcy i chciałbym podzielić się spostrzeżeniami. Płacą tak jak napisane wyżej sto złotych od każdej umowy, zwykle jedna, dwie dziennie się podpisuje a czasami jak fajny rejon to więcej. fakt że nie wszystko się montuje ale rachunek jest prosty, robisz 10, niech dwie odpadną zostaje ci 8 stów w tygodniu zarobione. Nie wiem jak jest na innych biurach ale u nas nie ma ściem i nikogo nie ścigają :))))
tomek 2011-01-18 14:23:49
mam dzisiaj wolne bo mi sie pochorowalo więc skorzystam z okazji i sie dopisze. Czytając te brednie na firmę muszę się udzielić i też coś napisać. Potwierdzam słowa marcina dodam tylko ze u nas jest tak ze za dojazdy zwracają nam z bonusu. Prosty biznes, kto nie pracuje, temu nikt nie funduje wycieczek krajoznawczych. Ja pracuje i paru moich kolegów, jeździmy, mamy wyniki więc menager płaci nam za dojazd (górką wychodzi więc fajki na koszt firmy haha). trenerzy mają lepiej bo mogą szkolić nowe osoby, jak dobrze umiesz nauczyc to masz awans na menagera. Podoba mi się to że te zasady są proste. Widziałem nie jedną osobę która próbowała wykorzystać system do oszukiwania klientów w celu zarobienia na skróty, każdy wyleciał z firmy. Pozdrawiam juice'ujących, nie dajcie się hejterom!!!
anonim 2011-03-01 11:11:12
Nikt sie pod Was nie podszywa. Każdy z Was [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] parszywi macie nr dystrybutora na każdej jednej zapchlonej umowie, które mam nieprzyjemność dzien w dzień oglądać. Tak Was prowizje z Cyfry korcą, że biednych ludzi naciągacie. Jesteście (usunięte przez administratora)i nawet nie odbieracie gównianych telefonów od abonentów. Od kiedy montaż anteny kosztuje 400zł?! Co Wy sobie wyobrażacie?! Spoko, ku chwale ojczyzny ludzie zaczęli pisać przeciwko Wam pozew zbiorowy:) Jestem z nich dumna!
UczciwyDystrybutor 2011-03-01 11:28:59
Nie wciskaj kitu. Codziennie przychodzą załamani ludzie, ktorym powiedziano co innego a co innego się dzieje. Ludzie płacą za TV niebotyczne pieniądze. Nikt z Waszej firmy nie ponosi za to konsekwencji. Wciskacie wszystko byle mieć wyższą prowizję. (usunięte przez administratora)
xyz 2011-05-17 22:47:52
Miałam okazje rozmawiać z szefem tej całej chorej firmy. Szef o niczym nie informował jak to będzie praca. Przyjechałam szefuncio przedstawił mojego trenera przedstawiał się (usunięte przez administratora)(o mało ze śmiechu nie wybuchłam), gadał ludzią że przysłali go z Francji. I najlepsze że firma w Zabrzu a chodziliśmy po Chorzowie. Po pierwszym dniu ta robotę rzuciłem. Najlepiej jak najdalej się od tej firmy trzymać.
llele 2011-07-20 22:36:11
Czytam te opinie i trochę śmiać mi się chce ;p Pracowałem tam pół roku (dość długo jak na tą firmę) i nie mogę bluźnić na nich. Faktem jest że bywało różnie. Płaczecie tu, że to AKWIZYCJA itp. luuuuuudzie a co wam to przeszkadza ;p zatrudniają masowo i kłamią ze stanowiskiem ale moim zdaniem nie jest to takie złe, bo często ktoś dopiero odkrywa w sobie handlowca ;) nie wspomnę o tym, że nieśmiali nabierają pewności siebie i przydaje to sie nie tylko w zyciu zawodowym ;p Biegałem z teczuszka codziennie ale bawiłem sie tą praca i nie traktowalem tego jako szczyt marzeń ale raczej jako nabranie doświadczenia. DZIĘKI TEJ FIRMIE DOSTALEM PRACE W FIRMIE KTORA JEST LIDEREM W POLSCE I TERAZ PRACUJE Z KLIENTAMI BIZNESOWYMI. MOJA KARIERA JEST DOPIERO NA POCZATKU SWOJEJ DROGI, ALE KAZDE DOŚWIADCZENIE SIE PRZYDAJE. Nie zamierzam cale zycie pracowac jako handlowiec ale zapytajcie ludzi na wyzszych szczeblach roznych firm jak zaczynali... ;) a jak wam nie pasuje akwizycja to dajcie sobie luz z ta praca. Przedewszystkim potraktujcie to jako zabawe i nabranie doswiadczenie (troche jak staż) ;p
miś staś 2015-01-09 13:27:35
miałem już do czynienie z zawodowo z różną akwizycją. natomiast jakie wymagania dokładnie trzeba spełnić żeby dostać zatrudnienie w EuroActiv? no i przede wszystkim na jakie warunki dokładnie mógłbym liczyć i co wynegocjować? intertesuje mnie jak szczeółowo będzie wyglądać system prowizyjny, premiowy i czy umowa o prace jest?
romek 2015-03-10 18:57:17
wszelkie wymagania są zapewne podane w ogłoszeniu - wystarczy przeczytać drogi @miś staś! A poza tematem to wydaje mi się jeszcze, że jeśli chodzi o opinie to nie jest już tak kolorowo jakb y mogło się wydawac, wiecej tutaj hejtów niż normlanych informcji. po co ta zawiść? po co wzajemne obgadywanie się?
moniczka 2015-03-30 17:10:54
nie odpowiedzieliście widzę niestety na pytanie misia stasia, a mianowicie jak wyglądają premie i prowizje w EuroActiv i jak to dokładnie jest rozliczane. ponawiam więc pilnie pytanie. też mnie to interesuje. naturalnie że firma z pewnością zatrudnia osoby które przynoszą zyski firmie i uważam że będe osobą która dużo dla firmy może zrobić z wielu p[owodów
gosc-nie-ze-slaska 2015-04-25 21:12:50
A wiec ; za jedna umowe doataniesz 80-90zl jakos bylo tylko pamietaj ze klient nie moze sie rozmyslic nasteona sprawa ze za wyjazd w teren placisz za swoje wiec prooooosze cie. Wymagania... nie patrza na nic tylko aby ktos przyszedl pare setek im zarobil i nara. Oczywiscie beda mowic ci o rozwoju o otwoeraniu placowek. Nie sluchaj ich. 4 osoby co otworzyli placowki ktorych znam zrezygnowalo z tego i siedza za granica tera. Wiec odpowiedz sama sobie na te pytanie. Pozdro
LUI 2015-06-07 18:53:33
Witam , poszukuję osób z firmy Euroactiv do pracy .. podstawy, prowizję , narzędzia do pracy .. zainteresowani proszę o kontakt doradcy.energetyczni@wp.pl
lalek 2016-05-13 21:16:31
olek, tak ? ciekawe skąd mają zwiększyćskoro wszędzie posucha
Zostaw swoją opinię o EuroActiv - Zabrze
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EuroActiv