ZARYS International Group sp. z o.o. sp.k.

Adres: Pod Borem 18, 41-808 Zabrze

NIP: 5472152091 KRS: 0000529606

ZARYS International Group sp. z o.o. sp.k.
3 183 6 1

Opinie o ZARYS International Group sp. z o.o. sp.k.

Paulinka

Typowa polska firemka. (usunięte przez administratora) niewysokie pensje i kierownictwo z pola. Nie polecam.

pracownik
@Paulinka 29.05.2014 20:56

nie podoba się typowa polska firemka i kierownictwo z pola to na pracuj.pl masz wysyp ofert. Nikt ci lufy do łba nie przystawiał jak podpisywałaś umowę. Droga wolna. A w kwestii Zarysu to jestem dumny że jak większość wieloletnich pracowników mogę pracować w typowej polskiej "firemce" z tradycjami i zasadami, gdzie pracownik jest traktowany jak człowiek a nie jak koporporacyjny tryb.

zadowolony pracownik
@pracownik 30.05.2014 21:03

10/10, nic dodać nic ująć. Leserom, obibokom i leniom zawsze będzie cośnie pasowało, a to kasa za niska, a to firemka nie taka, albo służbówki i komórki do d...py. Obiboki mają to do siebie że nigdy nie pracują dłużej jak kilka miesięcy. Obiboki lubią też się kumać z innymi obibokami i wspólnie narzekać jak to wszędzie jest dobrze tylko nie tu, (usunięte przez administratora)

CHOSZek
@Paulinka 29.05.2014 20:56

sory ale ty chyba nie pracujesz na magazynie tryb 3 zmianowy 5 14 18 i soboty 2 obowiązkowe jak nie przyjdziesz utną premię i za nagdo w sobotę masz 50% procent anie 100%. Poza tym na probnym masz 1280zl na rękę później najczęściej na rok 1350zl po około 1 roku i 3 miesiącach 1450zl wiec żeby spokojnie zarobić te 2500zl to policz se ile nagdo musisz zrobić. Bo z tymi premiami jest rożnie

Twardy
@pracownik 30.05.2014 21:03

Wszyscy zdrowi?

Mistrz decyzji

Zmiany, zmiany, zmiany....

Nick
@Mistrz decyzji 07.01.2019 22:36

A dokładniej?

Asiek
@Nick 08.01.2019 17:03

No idą zmiany. Typowanie już trwa.

Nick
@Asiek 08.01.2019 20:59

Nie wiem dlaczego ludzie wobec tego tam pracują ????????

Mistrz decyzji
@Nick 08.01.2019 21:16

Mój wpis o zmianach raczej dotyczy zmian organizacyjno proceduralnych niż kadrowych. Ludzie pracują w Zarysie ponieważ chcą coś zmienić w tej firmie, wnieśc wartość dodaną. Fajnie jest mieć świadomość, że nasz produkt służy ludziom. Czy typowanie trwa? Mam nadzieję, że nie. Właściciele raczej chcą stabilizacji niż bałaganu, to chyba naturalne.

Titanic
@Asiek 08.01.2019 20:59

Życzę Wam G n o j ę żeby właściciele dowiedzieli się jak jesteście "lojalni" wobec nich. Mam nadzieję, że właściciel Pan J Pan P jeszcze zlapie Was za mordy. I zobaczą kto udaje, że pracuję a kto podbiera pod swój ogon cudze zasługi.

Andżelina-co-ryż-wcina
@Titanic 10.01.2019 07:15

A to akurat pewne jak w banku w tej firmie. A i całkiem prawdopodobne że pisze to pan j albo pan p

Nick
@Andżelina-co-ryż-wcina 13.01.2019 23:01

Ładny macie tam klimat. Dobre, dobre.

Coto
@Titanic 10.01.2019 07:15

Ale macie fajną atmosferę w pracy:)

bdb

chciałem aplikować na stanowisko biurowe jednak po przeczytaniu wrażeń z rekrutacji sobie odpuszczę. Rekruterzy świetnie się bawią cudzym kosztem.

Zgadnij kto?
@bdb 10.01.2019 11:22

Bardzo dobra decyzja

krt
@bdb 10.01.2019 11:22

jak tam dalej pracują ci sławni rekruterzy to ja dziękuję.

dziurkaczka
@bdb 10.01.2019 11:22

Ja bym chociaż przejechała się zobaczyć tą sekretarkę.

Harold
@dziurkaczka 15.01.2019 16:37

Przestańcie pisać bo później my pracownicy mamy przerabane. Dajcie sobie spokój na tym forum.

Harold
@dziurkaczka 15.01.2019 16:37

Dodam jeszcze, że później my pracownicy widzimy jak Pan Paweł się denerwuje i stresujemy się podwójnie. Naprawdę darujcie sobie te wpisy.

zdziwiona
@dziurkaczka 15.01.2019 16:37

Nie wiem z czego robicie sensację. Jakiś czas temu byłam na rekrutacji i nie zauważyłam, żeby sekretarka wyglądała wyzywająco. Dziewczyna jest chyba bardzo młoda, ubiera się młodzieżowo, ale nic w tym niestosownego. Nie macie innych problemów?

Adrianna
@Harold 15.01.2019 20:49

oj biedny nóżką tupać będzie musiał

Jola

poziom rozmowy jak na rekruterow przystało podstawowy

Zniesmaczony

Jakiś czas temu byłem na rozmowie w sprawie stanowiska kierownika działu handlowego, firma przeprowadzała rekrutację ukrytą, może komuś się przyda informacja jak ten proces wygląda. Po wysłaniu aplikacji telefon i ujawnienie nazwy firmy i zaproszeniem na spotkanie. Wjeżdżając na teren firmy rzucają się w oczy pustki na parkingu i wewnątrz budynku, a także bardzo wyzywający i swobodny strój sekretarki, nijak mający się do obowiązujących norm i standardów, ale to akurat najmniej ważne w mojej opinii, ot po prostu raziło i zostało zapamiętane. Sama rozmowa była w bardzo przyjemnej atmosferze, mieszanka konkretów i tematów rozluźniających atmosferę, dosyć miła konwersacja, myślę że dla wszystkich stron, choć dawało się wyczuć, iż kwestie handlowe nie są ich mocną stroną. Starają się odpowiedzieć na każde pytanie poza konkretami o wynagrodzenie. W ogłoszeniu firma oferuje korzystne warunki finansowe, ale na spotkaniu zero konkretów co do wysokości i sposobów wynagradzania, taka niespodzianka dla przyszłego pracownika ;) Niestety firmę i jej wizerunek dyskredytują rekruterzy, którzy złożyli deklarację, iż do konkretnego dnia, wyślą wyniki rekrutacji, czego nie zrobili. Brak wiarygodności już na etapie pierwszego kontaktu z firmą nie wróży niczego dobrego w przyszłości i pozwala mi wierzyć, iż większość negatywnych komentarzy które zostały tutaj zamieszczone ma pokrycie w rzeczywistości.

dana

Witam, zauważyłem że jest rekrutacja na Manager Regionu - bloki operacyjne. czy ktoś może powiedzieć więcej na ten temat, bo wychodzi, że rekrutują na 4 regiony, w sumie cała Polska. W ogóle często widzę rekrutacje z Zarysu na pracuj.pl. za często...

bayt
@dana 18.11.2018 16:47

rotacja, rotacja, rotacja...... nawet na stanowisku (usunięte przez administratora)wymiana co ok 1,5 roku

bayt
@bayt 08.12.2018 08:08

dlaczego usuwacie informację o rotacji na stanowisku prezesa? Przecież to ogólnie znany w branży fakt! Tak średnio co 1,5 roku

Pracownik
@bayt 08.12.2018 08:08

Prezesi kierownicy magazyniery i cała produkcja wszyscy przeżywają do roku albo sami uciekają jak tylko zobaczą co się dzieje

Ta
@Pracownik 17.12.2018 12:02

A przedstawiciele?

czekacz
@Ta 17.12.2018 17:50

Przede wszystkim!

Sławomir

Hej. Planuje aplikować na stanowisko konsultanta medycznego. Mam pytanie jak się tam pracuje, jakie jest podejście do przedstawiciela, jest gps?

zychu
@Sławomir 17.11.2018 20:29

Oczywiście że jest Co za pytanie?!

Ja
@zychu 20.12.2018 10:19

Zwyczajne kolego. Są firmy na rynku, które nie praktykują śledzenia ;) Pozdrawiam

Pytajnik

Regionalny Przedstawiciel Handlowy do obsługi gabinetów Fizjoterapeutycznych oraz klubów sportowych to jakieś nowe stanowisko? Jaka jest atmosfera pracy na dzień dzisiejszy i na jakie narzędzia pracy może liczy taki Przedstawiciel?

Marek
@Pytajnik 13.11.2018 22:08

Firma straciła sporą część rynku i traci dalej więc chwyta się ostatniej deski ratunku. Atmosfera fatalna i tylko samobojcy aplikują do Zamordysu.

Zarysanin
@Marek 15.11.2018 19:10

Dlaczego tak uważasz? Skąd masz takie informację? Firma się rozwija, zwiększa udział w rynku. Jest nowy Dyrektor, który może również wniesie coś dobrego. Wiele dobrego dzieje się w Zarysie i oby tak dalej.

Jolanta
@Marek 15.11.2018 19:10

Rozumiem, że możesz mieć nieprzychylne zdanie na temat firmy, ale porównanie, które stosujesz, jest wysoce nie na miejscu. Osoby, które aplikują do firmy, mogą poczuć się urażone takim stwierdzeniem, zatem proszę, byś wyrażał swoją opinię w sposób merytoryczny. Wszystko można przekazać w kulturalny sposób. Jesteś obecnie pracownikiem ZARYS International Group?

Zyguś
@Zarysanin 25.11.2018 18:58

Historia pokaże jak długo panu dyrektorowi będzie dane popracować. Ci co znają firmę i właściciela to wiedzą o co chodzi

Jolanta
@Zyguś 13.12.2018 23:06

Na forum wypowiada się wielu użytkowników, którzy chcieliby poznać historię firmy. Nie wypowiadają się tu wyłącznie pracownicy firmy. Czy Ty pracujesz w ZARYS International Group? Jeśli tak, podzielisz się informacjami na temat benefitów pozapłacowych w firmie? Czy takowe są dostępne dla pracowników?

bayt
@Zyguś 13.12.2018 23:06

stawiam na rok do max 1,5 roku

Ulka

Dobra firma , rozwijająca się to ma swoje oczekiwania. Myślę, że jak ktoś pokaże co potrafi to nie będzie żałował, że tu pracuje.

myk
@Ulka 03.08.2018 13:18

Firma jest konkretna! Nie ma tu miejsca dla leszczy i opierdzielenia się! Najlepsi zostają !

wodzu1243
@myk 17.08.2018 20:35

A przyjęcia na magazyn gliwice są ? Z jaką stawką?

Andrzej
@wodzu1243 23.08.2018 10:57

Z minimalną a jaką

Marysia
@myk 17.08.2018 20:35

Konkretna to tu jest rotacja, wszyscy w branży się śmieją z zarysu

była
@Marysia 02.10.2018 18:49

POTWIERDZAM ! Rotacja to słowo klucz!

edmund zabrzański

Cześć. Na jakie wynagrodzenie może liczyć regionalny ph i czy można powiedzieć , że w tej firmie jest jakaś stabilizacja? dzięki za szczere odpowiedzi.

Mera

A możecie napisać czemu nastąpiła zmiana Prezesa i dotychczasowy już nim nie jest?

Production

Zero szacunku do pracownika. Podejście typu " nie ty, to ktoś inny" ( jeśli chodzi o niektórych "kierowników") . Masz siedzieć nadgodziny , niezależnie czy nie możesz czy poprostu ci się nie chce, i to za marne grosze. Produkcja to totalne dno- Wiecznie coś obiecują z czego się nie wywiązują i to za najniższą krajową, atmosfera beznadziejna, rzekoma "pani lider Gośka" wyzywa ludzi od "deb.ili" , a szef omija temat takiego traktowania. Nie polecam pracy na produkcji, unikajcie jak ognia.

Cezary

Czasami taka wymiana pracowników bardzo dobrze robi w firmie!

Paweł
@Cezary 04.06.2018 10:43

a wymiana pracowników jest wpisana w DNA tej firmy

anonim

(usunięte przez administratora)

Paweł

nie chodzi o to, czy ktoś był lepszy czy nie, a o to, jak traktuje się potencjalnych pracowników. Jak nie ma szacunku już na początku na etapie rekrutacji to nie będzie jej i później.

gosa

Brałam udział w rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko Junior Menedżera ds. chirurgii. Mimo płomiennych obietnic podania informacji zwrotnej do konkretnego dnia (!) niezależnie od wyniku rozmowy nie dostałam choćby maila z podziękowaniem za udział w rekrutacji. Gdy napisałam maila do osoby z działu kadr, która się że mną kontaktowała, ponieważ już na pierwszą rozmowę trzeba było przygotować prezentację marketingowo-produktową - otrzymałam informację, że przecież informacja będzie podana do końca miesiąca i że tak było podawane podczas rozmowy, co nie jest prawdą. Drugi podany termin minął dawno temu, informacji dalej brak. Bardzo nieprofesjonalne i trzymające kandydata w niepewności!! Świat nie kończy się na Zarysie, ludzie aplikują też do innych firm i nie chcą być zwodzeni niedotrzymanymi obietnicami. Szczególnie, że podczas rozmowy pada pytanie o udział w innych procesach rekrutacyjnych.

Amelia
@gosa 06.10.2018 09:15

Nic dobrego i tak by cie tu nie spotkało nie masz czego żałować chyba że lubisz zamordyzm i kapusiostwo

Alex

Zgadzam się z Gosa, na rozmowie wypytują o innych aplikacjach, i oczywiście gra pod nazwą podaj swoją stawkę. :-)

Maja

@myk, mógłbyś napisać coś więcej na temat pracy w ZARYS International Group? Twoje zdanie jak widzę jest pozytywne, może jednak szerzej opiszesz co funkcjonuje w firmie dobrze? Jak wyglądają kwestie finansowe, jakie są relacje z przełożonymi? Czy w zespole panuje dobra atmosfera? Czy pracownicy mogą liczyć na jakieś benefity pozapłacowe? Takie szczere opinie są wyjątkowo cenne dla osób odwiedzających ten wątek.

wodzu1243

A przyjęcia na magazyn gliwice są ? Z jaką stawką?

Maja

@MR, minęło już trochę czasu od momentu napisania przez Ciebie komentarza. Jak wyglądał przebieg rekrutacji? Udało Ci się dostać do firmy? Możesz napisać coś więcej na ten temat? @stebol, co możesz powiedzieć o aktualnej atmosferze w ZARYS International Group? Czy młodsza kadra o której piszesz ma pole manewru do realizacji swoich pomysłów? Twoja wypowiedź jest ważna dla wszystkich, którzy zastanawiają się nad złożeniem swojej aplikacji.

Kim Pink
@Maja 15.06.2018 23:05

Atmosfera jest bardzo dobra. Firma naprawdę łapie wiatr w żagle już oddłuższego czasu. Rozwija się produkcja, firma będzie jeszcze bardziej konkurencyjna. Wszystko zmierza w dobrym kierunku. Warto aplikować do tego pracodawcy.

Kandydat

Napiszcie proszę szczerze czy faktycznie tak zwalniają, chodzi mi o pracę w eksporcie.Jeśli nie wyrobisz norm sprzedazowych to jest jakaś szansa czy od razu zwalniają?

MR

biorę udział w rekrutacji na stanowisko: Przedstawiciel handlowy - Regionalny konsultant medyczny ds. sprzedaży - pytanie do pracowników - na jaką podstawę i narzędzia (samochód) można liczyć w Zarysie?

NICK

W moim odczuciu nie ma co krytykować. Co było to było i już nie wróci. Patrzcie do przodu, nie oglądajcie się za siebie. Nie krytykujcie tyle, zawsze możecie przecież zmienić pracę, jeżeli jest Wam w Zarysie tak źle. Nie rozumiem dlaczego tak wiele osób krytykuje firmę dalej w niej siedząc. Jak jest mi gdzieś źle to odchodzę.

stebol
@NICK 18.05.2018 13:56

potwierdzam, wcale nie jest źle, widać że w firmie się przewietrzyło i jest trochę młodszej krwi z pomysłami tylko co dalej będzie to się okaże za jakiś czas dopiero

Nelly

Niestety bolączką tej firmy jest to że nie liczy się z potencjałem kadrowym swojej firmy, pracowników trzeba doceniać a nie myśleć tylko jak ich skarcić....życzę firmie żeby kolejny prezes jednak na to i na kilka elementów zwrócił uwagę. Fakt jest niedobór pracowników na rynku tym bardziej trzeba dbać o swoich już wyszkolonych, zapoznanych z firmą itp.

anonim

(usunięte przez administratora)

Zabrzanka z wyboru

Zamiast krytykować mogłabyś trochę pomyśleć, to akurat dobra zmiana. Pozdrawiam

Ingrid

Wasz ZAPAL do pisania bredni niebawem sie skonczy.

coco

karuzela na stanowiskach zaczynając od góry trwa w najlepsze. To był chyba 6 prezes w ciągu ostatnich paru lat?

coco
@coco 10.05.2018 10:02

Plus dodatkowo szukają ludzi w terenie. Cały czas rotacja!!!

Zabrzanka z wyboru
@coco 10.05.2018 10:11

Wyraźnie masz jakiś problem wiążący się z tą firmą bo Twoje wypowiedzi pokazują, że nie masz zielonego pojęcia o sytuacji. Były już prezes pozwalniał ludzi to teraz szukają nowych bo braki kadrowe są duże. I tyle w temacie. Pozdrawiam

coco
@Zabrzanka z wyboru 17.05.2018 12:31

Nie mam problemu z firmą tylko zauważam pewne fakty - w ciągu ostatnich kilku lat przewinęło się chyba z 6ciu prezesów i przynajmniej raz w kwartale ileś ogłoszeń na stanowisko przedstawiciela. Nie chcesz chyba powiedzieć, że firma powiększa się w takim tempie?! I tak to leci latami.... Po szpitalach krąży takie powiedzenie "śpieszmy się kochać przedstawicieli zarysu, tak szybko odchodzą...". Znasz to?

Maja

@coco, a czy Ty pracujesz w ZARYS International Group? Co możesz powiedzieć na temat pracy w tym miejscu i warunków oferowanych przez tego pracodawcę? Jak oceniacie pracę w ZARYS International Group w Zabrzu? Polecacie aplikować do pracy w tym miejscu osobom młodym, bez większego doświadczenia zawodowego?

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous

Co za bzdury

Maja

@Wodzu, rozumiem, że zastanawiałeś się nad powrotem do pracy w ZARYS International Group, tak? Jaką podjąłeś decyzję? Co jeszcze możecie napisać o pracy w tym miejscu? Czy warunki oferowane przez tego pracodawcę są dla Was satysfakcjonujące?

Wodzu

Siema. Mam pytanie do osób pracujących w Zarysie jako magazynier Jaką macie stawkę na start na magazynie? Albo ile można maksymalnie wycisnąć od kadr bo kiedyś pracowałem w Zarysie jeszcze w Zabrzu ale mam chwile że tęsknie za tym tempem :) pracujecie na wózkach jezdniowych czy nadal na paleciokach? Pozdro Dla ziomków ( Pedro,Lechy,Hajdas itd ) Wszyscy ludzie co lubią zapier... zapraszam do Zarysu ;) Warto było tam zasuwać!

anonymous

Taka jest prawda że trzeba pracować a nie się opierdzielać. Są wyniki jest kasa. Nie ma nic za darmo. Znam ludzi z Zarysu co bardzo długo pracują na stanowiskach i awansują. A ci co tak piszą negatywne komentarze to się widocznie do niczego nienadają i wylewają poty w komentarzach. Powtórzę jeszcze raz : Pracować robić winiki starać się!

anonymous

Drogi kolego współpracuje z tą firmą . A ty na pewno jesteś tą osobą która miała słabe wyniki lub sie nie nadawała do pracy i teraz siedzisz i wypisujesz bo nigdzie indziej nie możesz utrzymać sie w pracy tylko cię wszedzie wyrzucają. Dam ci jedną radę ...Szukaj a znajdziesz ...

Miłek

Zarys nie ma zbyt dużego wyboru ofert pracy. Zainteresowałem się pracą w dziale zamówień publicznych i mam nadzieję, że ktoś podpowie mi kilka informacji związanych ze stanowiskiem? Jak się wam pracuje w firmie? Czy firma ma pakiet socjalny lub multisport?

Johny
@Miłek 01.07.2017 13:58

Zainteresowałeś się pracą w DZP w Zarysie. Walnij głową w mur z 3 razy i poszukaj innej roboty. W DZP to była jedna osoba co się czegoś dorobiła to był Marcin K. co się dorobił na nocce bachora z Ingrid K.

Zostaw opinię o ZARYS International Group sp. z o.o. sp.k. - Zabrze

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZARYS International Group sp. z o.o. sp.k.