logo Asbis PL Sp. z o.o.

Asbis PL Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Asbis PL Sp. z o.o.

albert 2009-03-28 09:42:25
typowa korporacja dla ktorej czlowiek jest rzecza. Firma beznadziejnie zarzadzana - handlowcy jesli wypracuja zysk od ktorego maja placone premie musze sie liczyc z tym ze zostana im potracone z profitu - koszty transportu, koszty utylizacji sprzetu, zaiks i najlepsze - spoznione platnosci klientow!!! Plany sa ustalane w taki sposob by ich nie wykonac. Jednym slowem odradzam.
urami 2010-07-29 11:36:41
Dobra, luźna atmosfera, fajni ludzie, możliwość awansu, można sie wykazać
AndrzejF. 2010-07-29 11:57:37
Atmosfera i praca w firmie ASBIS jest bardzo dobra i przyjemna. Ta firma dala mi duże możliwości rozwoju
zawodowego i podnoszenia własnych kwalifikacji. Jestem bardzo zadowolony z pracy w tej firmie. I polecam wszystkim
którzy planuja nauczyć się czego i podnieść własne kwalifikacje.
anonim 2011-02-08 12:57:41
Praca jak każda inna, jeśli się chce pracować jest ok. Inna sprawa, to z kim się pracuje. Po zmianach jakie się dokonały w kadrze zarządzającej w ostatnim półroczu, większość dotychczasowych, długoletnich pracowników, odeszło ( 11 osób ), nowi też nie wala drzwiami i oknami - wnioski nasuwają się same. Na stronie firmowej widnieje wiele ogłoszeń o prace, lecz firma nie ma w planach zatrudniac zbyt wielu osób. O możliwości awansu nie ma co marzyć, bo nie praktykuje się czegoś takiego w tej firmie. Chyba, że awansem nazywa się dodatkowe obowiązki na tym samym stanowisku i za te same pieniądze. Obecna polityka firmy prowadzi ja do upadku. Wypłaty wynagrodzenia są nieterminowe - wg ogłoszonego i przyjętego przez firme regulaminu data wpływu środków na konto jest niedotrzymywana. Poza tym godziny pracy są dość niekomfortowe, jesli dodamy do tego lokalizacje siedziby, trzeba byc mocno zdesperowanym, żeby się zdecydować na pracę tam.

Niki.
Mycha 2011-02-09 10:09:26
Praca jak to w handlu
- trzeba się sporo napracować, bo firma nie dysponuje zbyt dużym portfolio produktów
atrakcyjnych dla klientów
. Inna sprawa to atmosfera - w ostatnim czasie
zmieniła się w stan ciągłego zagrożenia, co zaowocowało liczną "dezercją" ze strony długo pracujących. W ostatnim półroczu zwolniła się ok. 1/3 pracujących tam ludzi. Płaca niższa niż u konkurencji, wypłacana w ostatnim czasie z opóźnieniami w stosunku do widniejących warunków w umowie o pracę. Droga do awansu bardziej niż przez mękę - częściej awans polega na dołożeniu nowych obowiązków w ramach
istniejącego stanowiska i tej samej pensji. Firma dość prężnie poszukująca pracowników, korzystająca z wielu agencji HR, które anonimowo werbują pracowników - opinia krążąca w branży raczej nie zachęca potencjalnych przyszłych pracowników do aplikowania do niej bezpośrednio. Jest też kilka plusów - można się dość szybko nauczyć, jak nie powinna wyglądać praca w handlu i nauczyć odporności na obrażanie Twojej osoby przez pracodawcę. Po kilku miesiącach pracy tam żaden "ochrzan" ze strony przyszłego pracodawcy nie robi na Tobie wrażenia.
1
nn 2011-04-13 13:07:38
a na jakie zarobki można liczyć w księgowości?
1
Gall 2011-05-12 09:55:26
nie licz na wiele
NN 2011-08-31 12:02:21
Wszyscy wiedzą kto to napisał :)
były pracownik 2011-09-06 11:12:09
A kto to pisał ?
szczera opinia 2012-10-29 17:38:18
Stres, ciągłe rotacje pracowników, kiedyś można było liczyć na stałe zatrudnieni dziś o stałej umowie można tylko pomarzyć. Brak szacunku dla pracowników. Jedynym plusem jest atmosfera pomiędzy pracownikami samymi w sobie, ale to nie jest w stanie zrekompensować stresu i zastraszania. Firma kiedyś była porządna, od ponad roku niestety warunki pracy są tragiczne. Pozdrawiam, nie polecam nikomu kto chciałby związać się z firmą na dłużej i szuka stałego zatrudnienia.
nickname 2013-08-28 12:27:56
Witam,

Proszę o kontakt osobę, która pracowała w firmie Asbis PL Sp z o.o. i złożyła wypowiedzenie. Nie podaje swoich namiarów dlatego jeżeli taka osobą się pojawi proszę o komentarz wyrażający zainteresowanie sprawą.
Krzysiek 2013-10-02 11:56:02
Na stronie pracuj.pl jest ogłoszenie na Export Sale Manager'a w firmie Asbis. Czy ktoś znał lub zna kogoś kto pracował na podobnym stanowisku i może coś niecoś o tym opowiedzieć? Aplikować czy nie?
Macin 2014-06-25 14:58:55
ODRADZAM !

Stres, ciągłe rotacje pracowników, bez żadnej umowy albo umowa zlecenie jak się doprosisz. Awans możesz dostać ale tylko poprzez dorzucenie nowych obowiązków czyli więcej pracujesz jeszcze więcej pracujesz jeszcze więcej stresu a zarobki są takie same.

Plany sprzedażowe nie możliwe do wykonania, do tego nieprzyjemna atmosfera ale są też plusy bo uodparniasz się na krytykę i żaden ochrzan nie robi na Tobie wrażenia.

Polecam też dla samego doświadczenia "wypalenia zawodowego" które przejawia się po kilku miesiącach pracy.

Pozdrawiam,
Macin
3
Mariusz 2014-10-24 12:05:19
Ciągły stres, nierealne plany sprzedażowe, niewywiązywanie się z ustaleń w kwestii podwyżki, czy premii. W firmie panują "układy układziki" gorsze niż w czasie najlepszych lat PZPN. Awans uzyskujesz poprzez kolesiostwo, bycie lizodupem, czy z kim wódkę piłeś. Lepszym handlowcom zabiera się firmy, aby dać swoim funflom.
3
Paweł 2014-12-04 00:05:17
I jeszcze zatrudniają pracowników na czarno. Na przykład umowa Ci się kończy, to później przez pół roku albo i dłużej możesz nie widzieć nowej.
marianek 2015-01-02 17:54:31
Prowadzona właśnie jest rekrutacja na stanowisko Specjalisty ds. Sprzedaży w warszawie. Czy posiada ktoś doświadczenie właśnie tam i na takim stanowisku? Poproszę o wiadomości na temat przeprowadzonej rozmowy kwalifikacyjnej i zarobków jakie oferuje ta firma. Czy każdy podpisuję się pod powyższymi wypowiedziami ?
marianka 2015-01-13 16:21:06
marianek, daj sobie spokój
fascynujące jest dla mnie, że zatrudniając 4 handlowców firma w kółko rekrutuje - nikt z branży dystrybucji IT nie poleci Ci tego miejsca.
Zajrzyj na stronę Asbis - zobacz dział handlowy i poszukaj nazwisk na goldenline i linkedin - zobaczysz profil zawodowy specjalisty ds sprzedaży.
Stara ekipa, która jakoś tym kręciła wykryszyła sie przez ostatnie kilka lat na dobre, a ci co zostali to klasyczni akwizytorzy, wiec szkoda twojej pracy
opinie powyżej - niestety te negatywne są prawdziwe...
mzzzzz 2015-10-06 15:57:12
Fatalny pracodawca, niestabilny, źle zarządzany, każdy robi co chce, nie ma czegoś takiego jak team czy współpraca, jeżeli Twoja praca jest uzależniona od pracy innych osób zapomnij że coś od nich wyegzekwujesz, zrzucą to na Ciebie. Poza tym zarząd nie dotrzymuje obietnic i deklaracji. To nie jest korporacja, raczej zdecydowanie "Firma Krzak", zero standardów i kultury organizacyjnej. Zdecydowanie odradzam.
robo 2015-12-16 02:13:49
opinie przesadzone, byl kumaty kolo przez chwile taki co chciał to zmieniac ale sie wymiksował albo jego wymiksowali
2
xyz 2016-04-29 18:37:39
jak już nawet Grzesiek odszedł i szukają serwisanta to trzeba uciekać
nie zapomnę widoku dwumetrowej sterty reklamacji u szefa jednoosobowego serwisu która rosła i rosła przez cały czas jak tam pracowałem
a tak serio - zmienił się zarząd w pl - może coś jeszcze z tej firmy będzie
kfpg 2016-05-06 17:19:43
Serwisanta @xyz szukali ponad rok temu, teraz już nie , no ale dawali umowę o pracę, więc no normalne warunki
Zostaw swoją opinię o Asbis PL Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Asbis PL Sp. z o.o.