DAGMA Sp. z o.o.

3 Dodaj opinię
DAGMA Sp. z o.o.
3 44 86 5 1

Opinie o DAGMA Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Sebastin
 Opinia

Ja w ciągu 2 tygodni przeszedłem cała rekrutacje. Na każdym etapie miałem konkretna informacje co będzie na kolejnym kiedy się odezwa itd. Biuro nowoczesne, pracownicy bardzo mili. Sami rekrutujący mocno profesjonalni i konkretni. Nagrywanie rozmowy faktycznie było, natomiast uprzedzali o tym i nie czułem dyskomfortu. W firmie widać uśmiechniętych i zadowolonych ludzi. Mimo pełnego profesjonalizmu czuć swobodna atmosferę pracy. Klasycznie większość komentarzy od ludzi którym się nie udało i musza sobie to jakoś odbić.

Pomocna?
TakNie
Romek
 Opinia

Generalnie dla tych którzy traktują pracę poważnie jest dobrze bo firma jest dobrym pracodawcą.

Pomocna?
Tak1Nie2
jasiek
 Opinia

na GoWork jak zwykle ludzie, którym wiecznie coś nie pasuje :) czy któryś z was negatywnie oceniających firmę i rekrutację do niej, osiągnął kiedyś jakiś istotny awans albo podwyżkę w swojej dotychczasowej karierze? pytam, bo chciałbym ocenić wiarygodność tych negatywnych opinii, sam czytałem litanie żałobne na temat 3 firm, w których mnie jakoś o dziwo się powiodło bo byłem zaangażowany i nie marudziłem. Na rozmowę w Dagmie się wybieram i liczę, że to może być ciekawy wybór

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
JJ
 Opinia
@jasiek 08.02.2019 08:40

Hej @jasiek :) jak Twoja rozmowa w firmie Dagma? Udało Ci się zdobyć pracę?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Er
 Opinia

Po raz kolejny szukają specjalistów do PR i marketingu. Dwie poprzednie rekrutacje są powtórzone. Czy ktoś był na wcześniejszych rozmowach może i ma informacje na temat proponowanego wynagrodzenia? Swoją drogą, to ciekawe, że nie znaleźli odpowiednich kandydatów aż na dwa stanowiska. Ktoś może podzielić się swoimi wrażeniami?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Er 30.01.2019 20:01

Nadal szukamy kandydatów na te stanowiska. Jeśli posiadasz stosowne doświadczenie, aplikuj do naszej firmy.

Pomocna?
TakNie
Cloudyn
 Opinia

Czesc, dostalem zaproszenie na rozmowe ale przyznam ze przeczytalem proces rekrutacji i trochę mi to "smierdzi (usunięte przez administratora) - nagrywanie rozmow, co to jakies zoo jest? Czy może dział HR nie ma co robić ? Wyglada to bardzo nieprofesjonalnie. - jest tam coś o robieniu jakiejs prezentacji, jesli mi ktos każe robić prezentacje to przepraszam ale.. za darmo ? :) - czy zarobki dla osoby technicznej są możliwe w okolicach 10 000 netto? bo moze nie ma sensu abym tracił czas. .

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Cloudyn 15.01.2019 12:16

Nagrywanie rozmów rekrutacyjnych pomaga nam wybrać najlepszego kandydata. Często miewamy bardzo dobrych kandydatów o zbliżonych kwalifikacjach, wtedy ponowne przejrzenie nagrania ułatwia nam podjęcie decyzji. Samo nagranie jest poufne i kasowane po zakończeniu rekrutacji. Podczas rekrutacji prezentujesz rozwiązanie zadania, które otrzymujesz od nas przed spotkaniem. Z kolei wysokość wynagrodzenia jest uzależniona od umiejętności i zaangażowania samego pracownika. Oczywiście to Ty sam decydujesz czy bierzesz udział w rekrutacji i czy chcesz z nami pracować, czy też szukasz dla siebie innego miejsca.

Pomocna?
Tak1Nie
Maja
 Opinia

@Jan z czwartku a czy zostałeś wcześniej poproszony o wyrażenie zgody na nagrywanie całej rozmowy? Przyznam, że nigdy się z tym nie spotkałam. Czy mógłbyś napisać też, jakie dokładniej zadawano Ci pytania? Dagma sp.zo.o nadal prowadzi rekrutacje i na pewno te informacje przydadzą się kolejnym kandydatom na te bądź też inne stanowisko.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mucha
 Opinia
@Maja 29.05.2018 08:40

Mam wrażenie po ogromnej rotacji ludzi tam pracujących, że najbardziej rozwiniętym działem w Dagmie jest dział kadr na testujący potencjalnych kandydatów.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maja
 Opinia
@Mucha 12.10.2018 14:43

Rozumiem, że w DAGMA występuje rotacja pracowników, bazując na Twoim wpisie. Jak ta sytuacja teraz wygląda? Czy jakieś kroki zostały podjęte, aby to zjawisko zmniejszyć? Każda informacja na ten temat będzie ważna dla osób interesujących się zatrudnieniem w tej firmie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Maja 11.11.2018 17:50

Nasza firma bardzo szybko się rozwija i stąd niemal nieustanna potrzeba rekrutacji nowych osób do poszczególnych działów DAGMA. Zapewniam, że to główny powód poszukiwania nowych pracowników do naszej firmy.

Pomocna?
Tak1Nie

Pracodawca

 Opinia
@Mucha 12.10.2018 14:43

Zawsze uprzedzamy o nagrywaniu rozmowy i prosimy o wyrażenie zgody w formie pisemnej przed samym spotkaniem (gotowy formularz). Same nagrania pozwalają nam lepiej porównywać poszczególnych kandydatów. Zależy nam na tym, by wszystkie etapy rekrutacji były jasne dla wszystkich kandydatów, dlatego przygotowaliśmy stronę (https://www.dagma.com.pl/Kariera/Rekrutacja#orekrutacji), na której szczegółowo opisujemy wszystkie jej etapy.

Pomocna?
Tak1Nie
Miron
 Opinia

A ja uważam, że jak ktoś chce to zawsze znajdzie jakiś problem. Niektórzy najlepiej lubią narzekać!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maja
 Opinia

@Ninjaboy, daj znać proszę jeśli będziesz miał więcej informacji o firmie. A czy coś wspominali o umowie dla nowych pracowników? Jak długo przewidziany jest okres próbny? Ktoś jeszcze z Was wypowie się na temat Dagma z Katowic? Jaka atmosfera w pracy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ninjaboy
 Opinia

Ostatnio byłem tam na rozmowie. Tak jak z komentarzy poniżej nagrywają rozmowę trzeba wyrazić na to zgodę albo zrezygnować z aplikacji. Dostałem się na drugi etap, w którym trzeba przygotować prezentację na temat któregoś z ich produktu, nie wiem co to ma wspólnego z stanowiskiem specjalisty ds. technicznych, musi umieć sprzedawać ? Bez sensu, w każdym razie zobaczymy.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maja
 Opinia

@Pani z Rudy Śl zadawanie pytań na wątku to właśnie jest pytanie o firmę na rynku pracy. Dopytywanie się o szczegóły nie musi oznaczać żadnej złej intencji. Konkrety i szczegóły pomagają zrozumieć kwestie o których rozmawiają pracownicy firmy. Możesz dla przykładu opowiedzieć, jak wyglądała Twoja rozmowa rekrutacyjna?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pani z Rudy Śl
 Opinia

Trudno nie zauważyć, ze ktoś tu sam pisze sobie opinie i zadaje pytania "niby zainteresowana" aby "przesunąć w dół" negatywne posty. Prawdę widać tylko w kilku opiniach #Dagmax #tenzrozmowy #adrian #jan z czwartku.... Popytajcie o tą firmę na rynku, przed rozmową warto, szkoda, że ja tak nie zrobiłam. W mojej skromnej ocenie, firma rekrutuje w sposób dalece nieprofesjonalny. Oferta finansowa raczej na poziomie lat 90' Szkoda czasu.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jan z czwartku
 Opinia

Generalnie z przykrością muszę podzielić negatywne opinie Przedmówców. 1. Pani sekretarka ewidentnie nie jest zainteresowana pomocą i udzieleniem choćby podstawowych informacji. Pytanie czy chcemy się czegoś napić, które w sytuacji oczekiwania na rozmowę winno być w dobrym tonie i czymś naturalnym, nigdy zdaje się tam nie padło. Siedzisz jak niechciany petent z Innym Kandytem wyraźnie zażenowanym. 2. Pan Rekrutujący nie potrafi nawet przeprosić za spóźnienie. Umawia poważnych ludzi co 20-30 minut, jak na casting do filmu klasy B. Rozmowę dotyczącą stanowiska wyższego szczebla (Manager....) prowadzi w pogniecionej koszuli i adidasach. W sumie garderoba to kwestia drugorzędną, ale daje do myślenia. 3. Rozmowa, a raczej jak ktoś już zauważył przesłuchanie, jest prowadzona w formie infantylnych pytań. Po odpowiedzi na pytanie ile chcialby Pan/i zarabiać, nasz Detektyw Rekruter z trudem udaje targające nim wewnętrzne konwulsje. Równiez jak już Ktoś napisał, „...prawie spadł z krzesła...” tak i wisienka ... nagrywają rozmowę kamerką, co jest żenujące samo w sobie, a jeszcze jeśli dodamy w/w. klimat to już po 5 minutach żałujemy, że straciliśmy cenny czas. Czy polecam? Tak, polecam tam nie wysyłać CV.

Pomocna?
Tak8Nie
Maja
 Opinia

@xxx możesz powiedzieć, na jakie stanowisko aplikowałeś? @tenzrozmowy przeszedłeś pozytywnie proces rekrutacji lub przeszedłeś do następnego etapu, o ile taki jest? Może jest tutaj ktoś, kto pracuje już w Dagma i mógłby podzielić się opinią z perspektywy pracownika? Opowiedzieć, jak wygląda praca w tej firmie, jaka jest atmosfera, stosunek szefa do pracowników oraz między pracownikami? Wszystkie informacje są wartościowe.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
xxx
 Opinia

Ta rozmowa to raczej przesluchanie niz rozmowa. Delikatnie tonem oskarzycielskim. Zdecydowanie nie podoba mi sie taka forma i styl.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
tenzrozmowy
 Opinia

Bardzo słaby hr. Sekretarka zaprasza na spotkanie, generalnie nie udzielajac szczegolow. Spotkania co 20 min. Tj: 9:00 9:20 9:40, na rozmowie rekrutacyjnej pytania rodem z wczesnej podstawowki, a nie dla handlowca, zostalem zapytany o oczekiwane zatonki, na odppwiedz 3000 netto pan prawie dostal zawalu, a to raczej marna kwota dla dobrego handlowca w duzym miescie. Zdecydowanie kpina jezeli chodzi o podejscie do pracownika, chyba ze podejscie jak do trzody komus odpowiada. Nie te czasy droga dagmo na takie traktowanie pracownikow, bo dzis dobrych brakuje, a miejsc pracy mie. Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zainteresowana
 Opinia

Mam zamiar aplikować do firmy. Podpowiedzcie czy rekrutacja jest ciężka?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maja
 Opinia

Nikt jeszcze nie odpowiedział na moje pytanie o możliwości rozwoju jakie zapewnia pracownikom Dagma. Takie informacje będą aktualnie tym bardziej cenne, gdyż jak można przeczytać w lokalnej prasie, firma,a konkretnie jej pion Dagma Bezpieczeństwo IT, prowadzi obecnie rekrutacje. Poszukuje specjalistów IT, pracowników działu obsługi klienta, marketingu oraz specjalistów ds. handlowych. Co warto wiedzieć o pracy w tych działach firmy? Czy ktoś z Was może podzielić się swoim doświadczeniem?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
sobota wieczór
 Opinia
@Maja 26.10.2017 10:58

firma szkoli i to mocno, jest świadoma że działa w unikalnym obszarze i mało jest ludzi posiadających niezbędną wiedze. Wiedza techniczna wymagana jest tylko do działu technicznego. W dziale technicznym praca to głównie świadczenie wsparcia dla użytkowników produktów dagmy i prezentacje techniczne i wdrożenia, w dziale handlowym - jak to w handlowym podstawowym zadaniem jest sprzedaż, a głównym narzędziem pracy jest telefon. Dział obsługi klienta zajmuje się głównie przetwarzaniem procesów sprzedażowych i kontaktem z klientem gdy to po stronie klienta następuje zainicjowanie kontaktu. Możliwości rozwoju są spore, a firmy z rynku IT chętnie zatrudniają ludzi z doświadczeniem w dagmie

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
BlackHardWorker
 Opinia

Nie podpisywałem zgody na piśmie i nie mam kopii takiej zgody na nagrywanie. Jaką mam gwarancję że Dagma wykasowała nagrania z mojej rekrutacji? Chyba żadnej?

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Radek
 Opinia

Wydaje mi się, że nie zawsze jest tak jak my myślimy ponieważ nie znamy wszystkich aspektów o czym wiedzą szefowie.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
DagmaEx
 Opinia

Szkoda czasu. Firma opiera sprzedaż w 90% na sprzedaży i odnowieniach licencji na eset antywirus. Sam antywirus już się nie obroni i wolumen sprzedaży będzie maleć. Poza tym jest duża konkurencja i żeby zarobić trzeba baaaardzo dużo samozaparcia a w 99% to sprzedaż telefoniczna... Stawki na podstawę niskie. Poza tym potwierdzam opinie niezadowolonych co do procesu rekrutacji.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maja
 Opinia

@Mauritius wspominasz, że praca w Dagma dała Ci możliwości rozwoju. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat? Czy są to dodatkowe kursy, czy też szkolenia podnoszące kwalifikacje? A może pomoc doświadczonych kolegów specjalistów?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mauritius
 Opinia

Super pracę mam w Dagmie, trafiłem przypadkowo i tak zostałem już. Można sie rozwijać zawodowo, dobrze zarabiać i pracować z fajnymi ludźmi. Polecam to miejsce

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ezoteryczny
 Opinia

Na śląsku, a zwłaszcza w takich miastach jak Katowice czy Gliwice można bez większego problemu znaleźć prace. W Katowicach bezrobocie jest teraz bardzo niskie, chyba spadło poniżej 2%. O tym jakie branże najwięcej rekrutują możecie tutaj http://slask-praca.pl/ sobie poczytać.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maja
 Opinia

Jak wygląda u Państwa system wynagrodzeń? Trzech przyjaciół pewnego dnia postanowiło założyć swój biznes i tak powstała Dagma? Na te i więcej pytań odpowiedziała nam Pani Dyrektor. Wywiad dostępny pod adresem: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,780770,wywiad-anna-piechocka Jaka informacja była dla Was najbardziej interesująca?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zmiennik
 Opinia

Dagma ma dobrą opinię to musi dobrze rekrutować ludzi.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
potencjalny Asystent ds wsparcia technicznego
 Opinia

Dostałam telefon z zaproszeniem na rozmowę za 2 dni. Pani uprzedziła mnie o nagrywaniu rozmowy kwalifikacyjnej w celach rekrutacyjnych, potem nagranie jest usuwane (na stronie piszą, że pomaga im to porównywać kandydatów). Nic jednak nie wspominała o "teściku". W związku z tym moje pytanie, czy mam się go w ogóle spodziewać? Czy może odbywa się on na kolejnym etapie rekrutacji? Jestem także ciekawa czy test na poziomie gimnazjum / liceum z wiedzy o świecie w ogóle jest dalej aktualny? A przede wszystkim jakie zarobki na tym stanowisku? :) Dzięki za info ;)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia
@potencjalny Asystent ds wsparcia technicznego 09.02.2017 01:23

Z rekrutacją bywa różnie. Z reguły są 3 etapy, czyli test, rozmowa i prezentacja, ale niektóre etapy mogą zostać pominięte, nie ma reguły. Być może będziesz miała tylko rozmowę, a być może rozmowę + test. Na teście są pytania z wiedzy podstawowej np. trzeba coś przetłumaczyć, obliczyć lub wytłumaczyć funkcjonalność. Zarobki ustalane są indywidualnie, ale jest to około 2 tysięcy złotych netto na początek.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pawel Rybczyk
 Opinia

Hej, pracowałem w tej firmie (DAGMA Bezpieczeństwo IT) przez ponad 5 lat. To była moja pierwsza praca, początek mojej kariery zawodowej.Dzięki pracy w DAGMIE nauczyłem się solidnych podstaw technicznych, nabyłem umiejętności prezentacji rozwiązań IT, prowadzenia szkoleń itd. Obecnie pracuję w międzynarodowej firmie, gdzie odpowiadam za rozwój produktów i usług w Europie Centralnej i Wschodniej i codziennie przekonuję się o tym, jak dobrym i trafnym wyborem był wybór DAGMY na pierwszego pracodawcę. Polecam wszystkim, świeżym absolwentom uczelni technicznych i nie tylko. To firma w której zdobędziesz solidne podstawy dla dalszego rozwoju. DAGMA to nie przedsiębiorstwo, w którym będziesz mógł liczyć na to, że nikt nie zauważy tego jak pracujesz, że będziesz anonimowy. Dużo wymagają, ale praca w tej firmie dostarcza dużo możliwości. Wszystko zależy od Ciebie. Jeżeli potrzebujesz więcej informacji to proszę o kontakt (via linkedin, goldenline).

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ziko
 Opinia

Mam aplikować do marketingu. Czy ktoś może coś powiedzieć jak się pracuje?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paoloban
 Opinia

Byłem na rozmowie na stanowisko specjalisty ds. handlowych. puki co doświadczenia pozytywne. Rozmowa przebiegła całkiem inaczej niż opisujecie Zaproszenie na rozmowę uprzejme. Telefon w czwartek z propozycją spotkania w poniedziałek Zostałem poinformowany o nagrywaniu rozmowy i zapytany czy mam coś przeciwko. Przy okazji kobieta wytłumaczyła po co to robią i jest to tez objaśnione na stronie internetowej -Mi to w niczym nie przeszkadza. Zaznajomiłem się z firmą i przeglądając ich stronę można odnieść bardzo pozytywne wrażenie. Zmartwiły mnie tylko wasze opinie co do rekrutacji. W poniedziałek pojechałem na spotkanie do siedziby w Katowicach - Elegancki budynek, ładne wnętrze. Zostałem uprzejmie przywitany na recepcji i po kilku minutach kierownik działu handlowego poprosił mnie do pokoju. Uprzejmie się przywitał zapytał czy byłem informowany o nagrywaniu i rozpoczęliśmy rozmowę. Był tylko on. pomieszczenie było normalne - nie jak niektórzy opisują przyciemnione. Kierownik nie patrzył w laptop tylko prowadził ze mną rozmowę. Pytał o: szkołę jaką skończyłem i jak oceniam tę szkołę, o moje doświadczenie zawodowe, największe sukcesy, hobby, o to co mnie motywuje do pracy. Jeśli chodzi o firmę pytał o: o to co wiem o ich firmie i o produktach, jak wyobrażam sobie grupę docelową i jak widzę ten rynek. Na koniec padło pytanie o wymagania finansowe podałem swoją minimalną kwotę. Później zapytał o to czy ja mam jakieś pytania - na wszystkie wyczerpująco odpowiedział. Podziękował za spotkanie i powiedział, że będą kontaktować się do 2 tygodni. TESTU NIE BYŁO Także standardowa rozmowa - powiedziałbym raczej, że przebiegła w kulturalnej pozytywnej atmosferze. Raczej liczę na kontakt - napiszę co dalej z tego wynikło

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ania
 Opinia

jak widzę to ubiegły rok był i was rokiem masowych rekrutacji, możecie mi w takim razie jak najbardziej szczerze przyjaciele to powodowało rok temu takie masowe rekrutacje? wolałabym wiedzieć zanim zdecyduję się wysłać cv

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o DAGMA Sp. z o.o. - Katowice

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny