brak logo

Zibi S.A.

Warszawa

Opinie o Zibi S.A.

Pietrzakówna 2015-01-27 21:53:26
Pozdrowienia dla Krajka - byłego RKSa EuroTime!
Pozdro z Wrocławia!
6
Damian 2015-02-23 17:10:25
Zaskoczony jestem niektórymi opiniami na temat firmy ZIBI, dla mnie jako przedstawiciela z wieloletnim doświadczeniem wystarczy jednak informacja, że firma potrafi zwolnić kogoś w trakcie delegacji, zabierają auto i z bagażem powrót pociągiem... cios poniżej pasa i tak jak chciałem wysłać aplikację, tak już mi się odechciało..Takich przełożonych należy eliminować z pełnionych funkcji, degradować, karać finansowo- jakkolwiek. Zastanawiam się czy to standard wynoszony z wielkich bezdusznych korporacji, czy też może inwencja własna słabo rozwiniętych i nieempatycznych kierowników/dyrektorów. Byłbym właścicielem firmy, w której tak ktoś zwolnił pracownika a zwolniłbym go w taki sam sposób by wyczyścić i rozjaśnić atmosferę.
Zorientowany 2015-02-24 10:00:24
Jeśli chociaż troszkę przyjrzałeś się tej firmie to nie powinno nic Ciebie zaskakiwać.
Jest tak jak piszesz - „inwencja własna słabo rozwiniętych i nieempatycznych kierowników/dyrektorów”.
Tylko, że jak zapewne wiesz, ryba śmierdzi od głowy.
17
Dobry wujek 2015-02-27 08:51:17
Zapytaj więc handlowców w jaki sposób firma pożegnała się z np.doradcą handlowym sekcji Q&Q.
... 2015-02-27 10:03:56
Takie zwalnianie może nie jest rutyną, ale odbywa się dokładnie na opisanych zasadach. W taki sam sposób został parę lat temu zwolniony RKS chyba od Eurotime gdzie przyjechał do biura na zebranie i podziękowano mu. W podobny sposób kiedyś jakiś dyrektor poleciał na tych samych zasadach. Przykładów jest wiele. Opiera się to na prostej zasadzie: Osoba zwalniana do samego końca ma być nie świadoma co się stanie. Firma w ten sposób unika komplikacji i braku szkodliwego działania ze strony pracownika. Niestety forma jest dość mocno krytyczna i świadczy o całości podejścia do pracownika.
Violka 2015-03-19 19:07:43
Moze opowiedzieć o pracy doradcy handlowego w Zibi o wynagrodzenie zasadnicze jak wyglada i o premi jej wysokości??? Oraz jaki samochód służbowy i czy można z niego korzystać prywatnie ?? Z góry dziękuje i proszę o fakty
6
swan 2015-04-28 10:49:04
Specjalista ds. sprzedaży internetowej
Nie polecam, podczas rozmowy o prace obiecują nie wiadomo co w tym fajne pieniądze, a później okazuje się że to jedynie puste gadanie, a wypłata pod stołem tzn. jakiś dziwny system coś jak wyżej opisany.
Warunki pracy tragiczne - jak w piwnicy, mało miejsca, zapierdziel jak w chińskiej fabryce
Atmosfera - nerwowa
Ludzie - Nerwowo, nic specjalnego
Ktoś napisał o raportowaniu - to stanowczo delikatne określenie - to maniactwo!
25
Aga 2015-05-23 15:59:58
Nie było tak źle jak wszyscy piszecie, są firmy o wile gorsze! Jedno, co ma ta firma najcenniejsze a najmniej szanowała przynajmniej kiedyś to ludzie. Życzę wszystkim mieć takiego szefa jak ja miałam.
Jakoś nie było okazji, więc chciałam podziękować kierownikowi z Blue za wkład, jaki miał w mój rozwój osobisty. To dzięki Tobie, Twojej determinacji, niezłomnej postawie i zaangażowaniu mogłam zajść tam gdzie jestem teraz i za to Ci dziękuję. Gdyby wszyscy tacy byli to do Nas przyjeżdżaliby wyspiarze a nie my do nich. Pozdrawiam też tego Pana z wąsikiem, co psuł nam ciągle zegarki :)
6
klik 2015-06-11 13:54:54
Niech ktoś napisze o co chodzi z :
- wynagradzaniem? jakieś kombinacje robią? jak to częśc wypłaty idzie z jednego a druga z innej firmy?
- raporty, serio aż tak przesadzają? ile dziennie się przy tym siedzi?
sejela 2015-07-04 13:55:44
Nigdy nie spotkalem sie z tak niekompetentnym rekruterem. Pani czytala pytania z kartki...i zadała pytanie po którym chciałem się zapytać czy ktoś jej w zastępstwie nie wysłał na rozmowę i dosłownie parsknąć smiechem... To pokazuje poziom osób pracujących w tej firmie w wyższych strukturach:)
3
zaa 2015-08-04 19:43:51
Nie polecam pracy w ZIBI w serwisie, kiepskie kierownictwo,co zapytasz to odpowie "nie wiem", brak podwyżki, pensja słaba, brak przyszłości. ogólnie nie polecam
10
Były pracownik 2015-09-04 06:57:44
Obu których pozdrawiasz już tam nie ma...
1
kol 2015-09-10 00:35:05
jaka jest podstawa brutto sprzedawcy i ile wyciąga się premii w time trend
pop 2015-09-10 00:36:17
jaka jest podstawa brutto sprzedawcy i ile wyciąga się premii w time trend
4
ziomek 2015-09-17 11:00:46
Time Trend pisze się z dużej litery, to nazwa! Co do reszty pytania to wszystko jest zawarte w postach wyżej
ziomek 2015-09-24 13:02:37
Nie polecam w ZIBI wokule pracy ogólnie jedynie to może na okres próbny 3 miesięczny. Pracowałem 3 miesiące i nie przedłużyłem umowy ze względu na kierownictwo, co ich zapytasz to oni mówią "nie wiem" i tak mają głęboko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a ganiają cię i ciągle gadają że im słupki spadają (słaba efektywność, za mało zrobione, za mało sprzedane, itd). Nerwowa atmosfera, stres pensja stała ok 1500 zł bez możliwości podwyżki i jak chcesz więcej kasy to po godzinach. Dostajesz najniższą krajową reszta pod stołem. Brak przyszłości i rozwoju. Ogólnie to nie polecam to jedna wielka pomyłka tam pracować
1
ziomek 2015-09-25 20:29:26
w tym 1500 jest wyrównanie ok 250 zł do podstawy jako dodatek pozapłacowy, tak jak cała premia. Na sklepach po okresie próbnym do ręki to tak średnio 2000-2100
2
angel 2015-10-05 21:39:32
Pracowałam w teej firmie przez kilka lat i nie rozumiem czego wy od tej firmy chcecie. Pensję na czas, ubezpieczenie jest, urlopy są, można mieć plany! stabilna praca, nikt nie trzęsie tyłkiem że go zwolnią, kultura pracy dość wysoka. Grafiki w sklepach różnie wyglądały - przegięć nie było, godziny oddawane a nawet kiedyś płacone całkiem nieźle. Dużo można się nauczyć - praca w mocno dynamicznej firmie :)
2
fifka 2015-10-08 09:55:46
Ludzie nie rozumiem was ciągle tylko narzekacie ze to kasa pod stołem ze kierownik nie taki ble ble ble .....CIESZCIE SIĘ ŻE MACIE PRACE I WYPŁATĘ NA CZAS a kasa nie jest wcale mała zawsze można przyjść złapać jakieś doświadczenie i przecież się zwolnić i iść gdzieś indziej w Zibi NIE JEST POWIEDZIANE ŻE DO KOŃCA ŻYCIA więc na siłę nikogo nie trzymają ....i tyle !!!!!Ja osobiście Polecam tu Pracę
1
Rozczarowana 2015-10-13 20:14:59
Może teraz trochę prawdy, co do pensji to jest konkurs na pensję, aby zaoszczędzić na ZUS-ie i US-wym, wiadomo najniższa krajowa + konkurs. Ja tam pracowałam ponad 2 lata i byłam zaraz po okresie próbnym mobbingowana przez kierownika, bo zwróciłam mu uwagę, gdy klientka przyszła z awantura, bo on ściągnął jej z karty 5 zł więcej i nie zostawił mi informacji o takiej sytuacji, a co najlepsze rozliczając kasę wieczorem zorientował się, że było ok 5zł za dużo i jak na przykładnego kierownika przystało zabrał pieniądze ze sobą!! Następnego dnia musiałam świecić oczami przed klientką i z własnej kieszeni jej oddać! Po półtora roku pracy w tym miejscu musiałam pójść na zwolnienie lekarskie, bo nie wytrzymałam tego mobbingu i oczywiście po powrocie ze zwolnienia, które trwało pół roku mój kierownik wręczył mi wypowiedzenie z uśmiechem na twarzy, pewnie planował to od samego początku zwolnienia, ale to nie ważne, bo sprawa trafi do sądu. Na pewno opiszę jak się zakończyła, więc nie polecam tam pracy. A co do szkoleń to było 1 na całe dwa lata pracy, tylko z technik sprzedaży a nie z asortymentu.
lula 2015-10-14 11:44:18
no ale na czym polegał ten mobbing, bo chyba nie na tym że kierownik nie powiedział Ci o tych 5 zł, które pewnie Ci zwrócił jak przyszedł do pracy?
piszesz o mobbingu co chwila, ale nie piszesz o co chodzi, a co do szkoleń to asortymentowe masz na co dzień, ważniejsze z obsługi klienta.
Na zakończenie wyjaśnię Ci jedną kwestię co do zwolnień:
W każdej pracy nikt nie potrzebuje osoby, która siedzi na zwolnieniu maksymalny okres tylko po to by wyciągać kasę za free i to chyba normalne, że taka osoba nie ma co liczyć dalej na współpracę! Chyba że był to wypadek, operacja itp, a nie ściema. Widzę koleżanko, że pracuś z ciebie ;) ale za to dobry masz nick, bo myślę, że najbardziej to byli rozczarowani Twoi współpracownicy w salonie, ale z Ciebie!
2
Rozczarowana 2015-10-14 15:46:18
Nie muszę tutaj opisywać tego, co się działo po tej sytuacji. A tacy jak Ty to się pewnie cieszą, że w ogóle dostali pracę w sklepie w Galerii Handlowej, bo to szczyt ich marzeń, bo są z małej wsi. ja znam swoja wartość i nie będę pracować w takim miejscu, bo każdy z wyższymi aspiracjami tam nie zostaje na dłużej, a noi tylko ułatwili mi sprawę.
lula 2015-10-16 19:06:34
"wyższe aspiracje" - fajnie by było jakby te WYŻSZE ASPIRACJE szły w parze z tym co się wnosi swoją osobą w pracy
5
Rozczarowana 2015-10-20 22:39:11
Jeśli chcesz zostać pracownikiem tej firmy i wynosić z niej pieniądze klientów to złóż aplikację na stronie. :)
Zibi 2015-11-05 09:35:43
Moze uzupelnie niescislosci...
Doradca handlowy 2015-11-09 15:49:40
czy może ktoś powiedzieć coś na temat pracy jako doradca handlowy bo jest ogłoszenie i dość obszerny teren jakie warunki finansowe wchodzą w grę oraz jakie narzędzia pracy czyli chodzi mi o samochód czy też jest do celów prywatnych czy tylko i wyłącznie do służbowych oraz o atmosferę pracy bo w ogłoszeniu jest informacja na temat noclegów poza miejscem zamieszkania będę bardzo wdzięczny za informację.
Portos 2015-11-12 17:25:05
Należy wspomnieć, że pracownik ma szanse się wykazywać za darmo, a nawet więcej będzie się wykazywał, czy chce czy nie ;)
1
fdhh 2016-01-06 23:37:15
i wszyscy naiwni, że firma znana to będzie dobrze płacić.
3
Abi 2016-01-11 21:49:46
Sądząc po wielu wcześniejszych wpisach wrażenie odnosi sie całkiem inne :)
1
ljkj 2016-01-23 12:07:38
Widzę że cała masa postów została wykasowana :(
2
xxx 2016-02-27 08:58:19
firma jest kuznią talentów kazdy kto nauczy sie dobrej pracy tam ucieka do innych Powinni brac dotacje z ministerstwa nauki Pozdrowienia dla byłego prezesa Marka R.
3
ANULKA 2016-02-28 23:04:21
a łyżka na to niemożliwe :)
Łyżka_dziegciu 2016-03-03 02:49:51
Niedługo krótka i zwięzła relacja z pracy dla ZIBI, wnioski na temat tej "firmy" oraz kompetencji jej "ekspertów" tzw. "słoików" od pługa granatem oderwanych wyciągniecie sami ;-)
1
ToMMy 2016-03-05 00:29:14
Droga łyżko żółci, dajmy czas przedmówcy. Mogło mu chodzić o "managerów" i pracowników, którym słoma z butów wyłazi po "awansie społecznym" w postaci przyjazdu do Warszawy po raz pierwszy w zyciu. Wydaje im się że Boga za nogi złapali, a niestety wychodzą ich zaściankowe kompleksy które localsów rozśmieszają. Poczekajmy, zobaczmy co napisze. Przypominam że bardzo dużo negatywnych wpisów o ZIBI opisujących prawdziwe warunki pracy tam zostało w niewyjaśniony (???) sposób usunięte z tego forum.
3
Grendel 2016-03-11 14:55:45
Tak, każdy ma z góry narzucone normy. (usunięte przez administratora) jAK SZUKASZ PRACY TO SZUKAJ JEJ GDZIE INDZIEJ. Tylko nie w ZIBI.
inka 2016-05-02 19:43:46
takie wyższe aspiracje, że panna wylądowała u konkurencji "sprzedając" wszystkie informacje o firmie, w której wcześniej pracowała. na tym skończyły się aspiracja, nawet w tej samej GH :D :D :D
1
pulsar 2016-06-27 19:56:34
Hej, widziałem ogłoszenie na PH do ZIBI dotyczy marek zegarków Pulsar, Lorus i Nautica. czy ktoś coś ???
Ktoś 2016-07-14 00:22:46
Gadasz głupoty. Nikt z dnia na dzień nie zostanie zwolniony jeśli robisz co do Cibie należy. Powiem więcej - Jeśli nawet noga Ci się podwinie, też cię nie zwolnią ni z tego ni z owego. Powiem nawet jeszcze więcej - by Cię zwolnili musisz naprawdę być nieudacznikiem, lewusem i opiedalaczem. Jest to praca jak najbardziej stabilna, choć co do sfery budżetowej to niestety ludzie prawdę piszą
2
MIchał 2016-08-09 09:50:48
już zatrudnili...byłem tam na rozmowie, bardzo ciekawa oferta, połączenie pracy elektroniki z muzyką, jeżeli ktoś lubi grać na instrumencie to praca idealna....i dowiedziałem się, że od razu oferują szkolenia techniczne, zawodowe, więc plus....niestety nie dostałem się...
madonna 2016-08-10 10:52:21
pracuje, polecam, nie narzekam sobie...
paulax 2016-08-10 11:14:18
firma daje od razu umowę o pracę,a to dużo w dzisiejszych czasach...jak ktoś jest dobry, to związują się z pracownikiem na lata i masz stabilną pracę. Myślę, że wszyscy, którzy narzekają odeszli, bo też firma nie trzyma nikogo na siłę. wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma....a na takich forach piszą w większości niezadowoleni, a tacy są w każdej firmie. Ja polecam
david 2016-08-11 07:53:27
chciałeś , to masz: oferta pracy na magazynie w Sochaczewie i dają umowę o pracę

(usunięte przez administratora)
malwina87 2016-08-31 12:48:20
Polecam! firma rozwojowa. Jest stabilna, wypłacalna, oferują szkolenia dla swoich pracowników..ja bardzo dużo się w niej nauczyłam.
malwina87 2016-08-31 12:49:20
Polecam! firma rozwojowa. Jest stabilna, wypłacalna, oferują szkolenia dla swoich pracowników..ja bardzo dużo się w niej nauczyłam.
x 2016-08-31 17:56:59
wypłata jest na czas. potwierdzam
Pracownik 2016-09-26 18:15:06
Zarobki? - jakie wynegocjujesz takie masz
Umowa? - jest o pracę na 1/1 etatu
Wypłata? - na czas i co do złotówki się zgadza
Przechodząc od prywaciarza do ZIBI człowiek jest w szoku. Wszystko ustandaryzowane , do wszystkiego masz pomocne materiały udostępnione na serwerze. Jest fajny system usprawnień pracy - wymyslisz coś co Ci ułatwi pracę/ pozwoli zaoszczędzić czas - pomagasz sobie, pomagasz firmie, dostajesz za to kasę w bonach sodexo.
Urlop? - nie ma problemu
Warunki pracy? - na każdym stanowisku jest inaczej, każdy kryje swoją dupe i nie ma problemów.
i najważniejsze - jesli nie wiesz co to Lean to się z tym zapoznaj, mają fioła na tym punkcie, trochę z tym przesadzają ale i tak plus za to. Wszystko z korzyścią dla Firmy ale i dla Ciebie.
Filozofia jest jedna - pracuj na siebie a nie pod siebie. Wykonujesz swoją prace to nie ma problemu, jak chcesz aby odpier*** 8 godzin i iść do domu to idź na magazyn układać towar na palecie.
Cała prawda o firmie.

Z niewolnika nie ma pracownika
1
Mark 2016-10-03 19:37:54
Za dużo trawki przypalił i wymyśla głupoty - pewno któryś "manago". Szef go pogonił, by pozytywnie napisał o Zibi. Znane sztuczki w tejże firmie.
2
miruna 2016-10-03 19:41:42
@malwina 87 cieszy i zachęca mnie twoja bardzo pozytywna opinia, chciałabym jednak wiedzieć m jakim konkretnie mówimy tutaj pakiecie szkoleń, odpowiedź proszę
GoGoGo 2016-11-09 11:55:00
Miruna, z tego co orientowałam robią szkolenia w zalezności od stanowiska.
W biurze mają często spotkanie z japońcami z Toyoty, chyba teraz z Googlem zaczeli współpracę.

Słyszał ktoś czy to potwierdzone info?
Bajlando 2016-12-05 23:25:46
Potwierdzone :-)
Zostaw swoją opinię o Zibi S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zibi S.A.