logo Heesung Electronics Poland

Heesung Electronics Poland

Biskupice Podgórne

Opinie o Heesung Electronics Poland

ggggggggggggg 2016-10-22 12:43
w 2022 roku
z przymróżeniem oka 2016-10-22 17:16
Grudzień 2016
ggggggggggggggggggggggg 2016-10-22 18:19
2033 rok
Artur 2016-10-23 10:07
raczej tak szybko z produkcja nie zakoncza, okazuje sie ze Turcy co przejeli compal, dawnej toshibe od listopada maja tlucz na miesiac 350 tys szt, chodzili po strefie i organizowali rozmowy, linki bm podobno maja zostac przeniesione do Mławe, zostac tylko extruding - jesli tak beda traktowac nadal ludzi, to tez zamkna ten dzial, tyle defektow i bubli i ciagle sie slyszy o oszczednosciach, a fabryka heesunga ma byc w korporacji z lg chem tak jak w chinach, co wpolnie produkuja bateriee, wystarczy wpisac w google nazwe heesung same negatywne opinie ma ten zaklad, od mobingu po zarobki w roznych stronach
marta 2016-10-23 15:36
dajcie już spokoj nie macie innych tematow kiedy podwyżki:D?
ffrrrfrf 2016-10-23 17:26
o jaka wspolprace z lg chem chodzi wie ktoś cos więcej?
Jarco 2016-10-27 16:04
tak juz oficjalnie, blu do konca listopada, a pozniej z tych linek jako 5 linka BM
ggggggggggggggg 2016-10-27 18:04
nie prawda te ludziki będą robic na 4 linkach BM już istniejących ! nie będzie 5 linki BM
worker 2016-10-27 20:10
Tak,a gadali,ze 1 linke na bmach rozwalaja i zostana 3.Kazdy mowi cos innego.Masakra
luki 2016-10-29 08:04
tak kazy mowi co innego, 3 soboty w listopadzie maja byc niby pracujace, jak czekam tylko jak umowa mi sie skonczy w grudniu wraz z bonami i uciekam do amazona, tam dostane wiecej niz tutaj, pewnie w nastepnym roku 50 albo 100 zl brutto podwyzki albo ludzia wyrownaja od stycznia 2 tys bo tyle bedzie wymogl ale tak wyjdzie ze dostajesz tyle samo......
Qwerty 2016-11-09 12:34
A prezeses sobie nowe autko kupuje.
Piekny mercedes stoi.
Pozdroooo
onaaa 2016-11-09 18:00
dlatego nie będziemy zostawali na nadgodzinach bo skoro go stać na auto a nie stać na należytą zapłatę to nie będzie planu wyrobionego i ciekawe kto wtedy będzie niezadowolony:)?
gggggggggggggggggg 2016-11-13 14:00
kiedy zamykają tą bude czy ktoś cos wie czy się przebranżowią czy zamknal?
sambor 2016-11-19 15:33
Niestety nie może zmieniać dowolnie harmonogramu czasu pracy (grafiku) i daje przynajmniej tydzień wszesniej
Harmonogram czasu pracy (grafik) powinien być sporządzony z góry na cały okres rozliczeniowy i podany do wiadomości pracowników przed jego rozpoczęciem
Art. 129
§ 3. Rozkład czasu pracy danego pracownika może być sporządzony - w formie pisemnej lub elektronicznej - na okres krótszy niż okres rozliczeniowy, obejmujący jednak co najmniej 1 miesiąc. Pracodawca przekazuje pracownikowi rozkład czasu pracy co najmniej na 1 tydzień przed rozpoczęciem pracy w okresie, na który został sporządzony ten rozkład.

Cytat:
Harmonogram czasu pracy nie może być jednak dowolnie zmieniany w czasie trwania okresu rozliczeniowego. Zmiany są dopuszczalne jedynie w sytuacjach określonych w zakładowych źródłach prawa pracy (np. długotrwała nieobecność lub choroba innego pracownika) oraz w kodeksie pracy (art. 1513 i art. 15111). Jeśli zatem dopuszczalność zmiany harmonogramu czasu pracy pracownika nie wynika z tych przepisów, jest ona niedopuszczalna.
G.I.P GPP-417-4560-19/09/PE/RP
sambor 2016-11-19 15:54
Obowiązujące przepisy stanowią, że rozkład czasu pracy danego pracownika może być sporządzony w formie pisemnej lub elektronicznej, na okres nie krótszy niż okres rozliczeniowy, obejmujący jednak co najmniej 1 miesiąc. Pracownika należy zapoznać z rozkładem co najmniej na 1 tydzień przed rozpoczęciem pracy w okresie, na który został on sporządzony (art. 129 § 3 K.p.).

Praca zmianowa odbywa się w oparciu o rozkłady czasu pracy. Pracownik musi bowiem wiedzieć, w jakich dniach, na ile godzin i na którą zmianę ma przyjść do pracy. Praca zmianowa dopuszczalna jest przy tym bez względu na stosowany system czasu pracy (art. 146 K.p.).
Sex 2016-11-28 19:56
Bunia Benia Lonia co taka cisza
Ola 2016-11-30 12:32
Wiadomo co dalej z tym zakladem?beda zamykac ?
yhyhyh 2016-12-02 10:42
zamkną góre bo góra pojdzie do mahometa a dół zostanie
3
Sksksj kal 2016-12-06 16:26
Kiedy wyplata?
Kiedy bony?
Ktos cos wie?
2
Qwerty 2016-12-07 17:25
Sa juz bony, a wyplata do 10.
onaa 2016-12-19 17:36
jutro syndyk z korei przyleci i zrobi czystki
2
Sex 2016-12-26 10:20
Hahahahahahahahahahaha ha ha ......Hahahahahahahahahahaha ha.......
bunga bunga u hee sunga :-) 2017-01-10 23:45
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie sluga ;-)
pzdr
bunga bunga u hee sunga :-) 2017-01-11 01:07
no to ci pka nie sluga :-DDDDD
pasi??? ;-)
pzdr :-*
incognito 2017-01-12 11:12
adminko-karynko, tez bylas wymieniona w tych "pozdrowieniach dla rozrywkowych dziewczynek HS" ze je usunelas??? ;-)
Jan Kochanowski: Fraszki 2017-01-13 11:20
NA MATEMATYKA (vulgo inżyniera ;-) )



Ziemię pomierzył i głębokie morze,

Wie, jako wstają i zachodzą zorze;

Wiatrom rozumie, praktykuje komu,

A sam nie widzi, że ma kur wę w domu. :-)
Shakin Duda 2017-01-14 00:11
nie ma brzydkich kobiet tylko czasem wina brak
Marzec 2017-01-22 22:29
Pozdrowienia dla Mariolci już niedługo w marcu święto jej dwa dni przed dniem kobiet . Ile to już wiosen? Wiem ale nie powiem. Jednak piegi rude włoski i zozolek zostanie.
"święta dziewica" 2017-01-23 01:42
Bądź ostrożny/a, gdy coś mówisz.
Słowa to potężna broń, która może wyrządzić wiele krzywd.
(...) Słowa powinny być światłem prowadzącym do prawdy i miłości.
Słowa powinny godzić, łączyć, czynić pokój, budzić radość.

... Dobrego wieczorku :)) ...
Malina 2017-01-23 05:21
Prawda Tak tak święta dziewica nie jedna chciałaby buhahhahabuu - zapytaj panny M.W czy marzec napisał prawdę?
"święta dziewica" 2017-01-23 11:25
powiedzmy sobie szczerze: kogo to obchodzi???
jakie sa dzisiejsze "kobiety" kazdy widzi i wie... ;-) tfu...
taka "prawda" to dla mnie zadne mecyje
zlew trocki 2017-01-25 09:00
zwiazki to zwykla sitwa, archaiczna post-marksistowska grupa interesu nie dbajaca wcale o prawa pracownicze
z dawien dawna wiadomo ze jak dostana w lape to tak "bronia" praw pracowniczych aby za bardzo nie zaszkodzic kapitaliscie
malo tego, dzialaja jawnie na szkode ludzi pracy, bo nie moga oni swobodnie zawierac umow z pracodawca na wlasnych warunkach gdyz zaraz miesza sie do tego zwiazek i krzyczy: PLACA MINIMALNA, PRAWA PRACOWNICZE!!! etc
zwiazki to ekspozytura socjalistycznego panstwa ktore chce sie mieszac ludziom wszedzie i do wszystkiego
cccccc 2017-01-25 11:39
no robaczki dziś przed 15 meeting kto ma co do powiedzenia ten powie
Setka i galaretka 2017-01-26 05:01
Ciemna masa kupi wszystko ,murzyni do roboty... Hm... Oczywiście w sobote.... I to nie jedna ...setke zobaczycie jak świnia niebo..
3
rab 2017-01-26 07:51
po co spedzac czas z rodzina i plodzic potomstwo jak mozna pomnazac kapital koreanski......
100 2017-01-27 23:01
Ty pięć w jednej .......albo i lepiej
Heesung -Mława 2017-01-29 17:40
Ale wy tutaj brednie piszecie ! Ale nikt nie pisze ze firma jest wywożona na waszych oczach. A wam każą soboty pracować. A związki dni wolne odbierają bo jak zamkną zakład to juz nie będą mieli kiedy. No i jak to mówi pan Adam rozmowy trwają.... Hahaha napewno.
Mława-Heesung 2017-01-29 19:05
to chyba dobrze zeby pracowac jak najwiecej - chocby w sobote - by zarobic poki czas, skoro firma jest jak to piszesz "wywozona"????
Heesung -Mława 2017-01-29 19:26
No zgadzam sie z Tobą ale zeby pracować w sobotę w styczniu za jakis dzien wolny w marcu bo ja pisałem o sobocie setkowej a w lutym znajac życie znowu bedzie jedna sobota za dzien wolny w marcu a niby mamy miesieczny okres rozliczeniowy ja to powiedział pan A .P. I rozumiem sobotę setkową ale nie obowiązkową
Mława-Heesung 2017-01-29 19:48
"...niby mamy miesieczny okres rozliczeniowy"
to jest kluczowa fraza w Twoim wpisie...
czlowiek czy grupa ludzi, maja takie prawa i do tego momentu sa one obowiazujace, dopoki potrafia ich bronic.
trzeba sie pogodzic z faktami
sila tych "z gory" wynika z ich organizacji
zeby zmusic ich do ustepstw samemu nalezy sie rowniez zorganizowac w grupach pracowniczych inaczej takie glosy niezadowolenia jak Twoj beda tylko glosem wolajacego na pustyni
Mława-Heesung 2017-01-29 21:01
odniose sie jeszcze do tego co napisales z nieco wyzszego pietra analizy
mam wrazenie ze to rzuci nieco jasniejsze swiatlo na to o czym piszesz
Polska dzisiaj jest neokolonią
jak niegdys linia podzialu przebiegala wewnatrz narodow pomiedzy klasami proletariuszy a wyzyskiwaczy, tak teraz ta linia podzialu przebiega miedzy narodami: NARODY PROLETARIUSZE VS NARODY WYZYSKIWACZE
nasz narod niestety nalezy do tej pierwszej grupy
celowo stworzono w Polsce takie warunki gospodarcze abysmy byli dostarczycielami taniej sily roboczej rowniez w postaci emigracji na zachod
jednakze narody wyzyskiwacze potrzebuja w takim kraju jak Polska, miec na uslugch swoich karbowych aby trzymali pod kontrola miejscowych tubylcow
sa to wszystkie "wyzsze" stanowiska, od menagerskich poczawszy na poslach konczac
i czasami ciezko nawet miec o to do nich pretensje ze graja w gre ktorej zasady ustalono poza granicami naszego kraju
statystyczny Polak kieruje sie motywacjami witalnymi i etycznymi
etyczne mozna w tej chwili pominac natomiast motywacje witalne to: 1. chec podtrzymania zycia 2.chec przekazania zycia 3.pozycja w stadzie 4.pozycja dla stada
znajac te mechanizmy i inne o ktorych nie bede tu szerzej pisal, mozna doskonale sterowac spoleczenstwem i organizowac(czy lepiej nalezaloby powiedziec dezorganizowac) jego zycie
proces jest tak sterowany aby ludzie sami wlozyli karki w jarzmo i uznali to za normalne
najwiekszym grzechem Polakow jest grzech zaniechania i maja oni jednoczesnie zyczeniowy stosunek do rzeczywistosci
mysla sobie: JAKOS TO BEDZIE
otoz NIE BEDZIE
nic samo nie zmieni sie na lepsze... nie zadbaja o to ani liderzy, ani menagerzy, ani samorzadowcy, ani poslowie, ani rzad, ani zwiazki zawodowe ani nikt inny dopoki WY SAMI nie bedziecie w stanie WSPOLNIE bronic swoich praw
i tak wyglada niestety brutalna prawda o swiecie w ktorym przyszlo nam zyc
4
PYtanie 2017-02-06 19:57
A co będzie z tym zakładem . Będzie on istniał czy go zamkną i co z tymi. pracownikami którzy dalej tam są ???
odpowiedź 2017-02-06 21:54
zalezy kiedy wojna wybuchnie i jakie beda Polskie sojusze
CUTTING 2017-02-09 20:14
STRAJK HAAAA
michnik 2017-02-09 20:47
dzwoncie do Walesy
58 772-42-00
3
grzesiu 2017-02-13 17:57
Osoby, które nie otrzymują minimalnego wynagrodzenia na umowie-zleceniu, mogą zgłosić swój przypadek przez wypełnienie formularza dostępnego na stronie: https://www.tysol.pl/formularz
dżolero 2017-02-13 19:08
tak, scedujcie na zwiazek swoje zadania a oni juz beda wiedzieli co z nimi zrobic...
sprzedadza informacje ktore o was uzyskaja waszemu pracodawcy i jak zwykle was oszukaja...
zalatwiajcie swoje sprawy, swoimi wlasnymi silami...
ile razy trzeba byc wydy manym przez zwiazek azeby sie nauczyc rozumu???
4
kolejkowy 2017-02-21 22:32
Ludzie trzymajcie się!!! Zaczyna się jazda bez trzymanki!!! Ale będzie się działo!!!
Strzała 2017-02-22 21:00
co masz na myśli?
że wszystko wywożą, już prawie działu trayi nie ma,
co do Mława nie pojedzie to na złom, a pod koniec marca podobno jedna zmiana
Karola 88 2017-02-23 12:48
A o co chodzi? Przecież ludzie mówią że będą podwyżki, a związki walczą o premie.
Zostaw swoją opinię o Heesung Electronics Poland - Biskupice Podgórne
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Heesung Electronics Poland